Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Jessica Hawkins zet deur voor vrouwen in Formule 1 op een kier: “We waren onder de indruk”

Jessica Hawkins zet deur voor vrouwen in Formule 1 op een kier: “We waren onder de indruk”

Een opvolgster voor Lella Lombardi? De 28-jarige Jessica Hawkins is een voormalige Britse kartingkampioene, wiens racecarrière enkele jaren geleden plafonneerde door een gebrek aan financiële slagkracht.   In die bewogen periode waarin ze niet meer racete, was Hawkins onder meer stuntrijder in de James Bond-film No Time To Die. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Sinds 2021 is ze “driver ambassador” bij Aston Martin, dat haar deze week voor het eerst een kans gaf in een F1-bolide.   Het was van 2018 en Tatiana Calderon geleden dat er nog eens een vrouw in een F1-auto over een circuit scheurde. De Colombiaanse draaide toen in Mexico en Frankrijk enkele rondjes in een Sauber. We waren echt onder de indruk van haar voorbereiding. Jessica heeft enorm hard gewerkt in de simulator. Aston Martin-teambaas Mike Krack Jessica Hawkins kroop dinsdag op de Hungaroring in Boedapest in de Aston Martin AM21 en imponeerde teambaas Mike Krack. “We waren echt onder de indruk van haar voorbereiding. Jessica heeft enorm hard gewerkt in de simulator, waardoor ze in de auto rap de snelheid en het juiste ritme te pakken had”, aldus Krack.   Hawkins zelf was uiteraard dolgelukkig: “Ik heb er geen woorden voor dat ik deze kans heb gekregen. Dat ze zo veel vertrouwen in me hebben is ongelooflijk. Ik heb vele jaren niet geracet door geldproblemen en omdat het zo een harde wereld is. Ja, dit heeft elke druppel bloed, zweet en tranen het waard laten maken.”   “Ik blijf pushen voor meer en ik hoop dat ik ook andere vrouwen kan inspireren om hun droom na te jagen.” Ik heb er geen woorden voor dat ik deze kans heb gekregen. Dat ze zo veel vertrouwen in me hebben is ongelooflijk. Jessica Hawkins Of de test van Hawkins een opstapje is voor een vrouw tijdens een F1-race is nog maar de vraag. Het is al bijna 50 jaar geleden, van de Italiaanse Lella Lombardi in 1976, dat er nog eens een vrouw aan de start stond van een Grand Prix.   “Het is voor zowel mannen als vrouwen heel moeilijk om door te breken in de F1, gewoon omdat het het hoogst haalbare is in de autosport”, weet Sporza-journalist Sammy Neyrinck. “Maar het is ook wel een conservatief wereldje dat zichzelf beschermt. Daarin is het voor een vrouw moeilijk om door te breken.”   “Het zal nog een tijdje duren voor er nog eens een vrouw aan de start staat van een Grand Prix”, meent Neyrinck. “Volgens Susie Wolff (ex-autocoureur en vrouw van Mercedes-teambaas Toto Wolff, red) is de kweekvijver nog te klein en zijn er te weinig vrouwen goed genoeg. Volgens haar zou het tegen 2031 moeten lukken.” Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven. Klik hier om dit alsnog toe te laten Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven. Klik hier om dit alsnog toe te laten

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement