Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Met een geniale tactische zet: zo won Carlos Sainz de GP van Singapore

Met een geniale tactische zet: zo won Carlos Sainz de GP van Singapore

Ferrari knipte gisteren de vleugels van Red Bull. Voor het eerst dit seizoen won de renstal van Max Verstappen niet.   Carlos Sainz deed zijn bijnaam “Smooth Operator” alle eer aan op het stratencircuit van Singapore. Met het handboek van 4-voudig wereldkampioen Alain Prost reed hij van start tot finish aan de leiding in de 15e WK-manche.   Niet door vol op het gas te gaan staan, wel door gecontroleerd te racen. Zoals “le professeur” het hem voordeed in de jaren 80 en 90 (in de strijd met Ayrton Senna).   Sainz begon vanaf poleposition en bleef kalm. In deel 1 van de race stopte ploegmaat Charles Leclerc vakkundig voor hem af. Als ik niet vertraagde in de bochten was ik een hapklare brok voor Mercedes. Carlos Sainz jr. Na de bandenwissel viel Leclerc weg als buffer en moest Sainz verder bladeren in het handboek van Prost. Met Russell op 3 en Hamilton op 4 kwamen de Mercedes-auto’s flink opzetten. Met verse banden gingen ze aanzienlijk harder dan de leider.   Sainz vond de oplossing in Lando Norris (McLaren). Zijn voormalige ploegmaat, die op de tweede plaats reed, werd de nieuwe buffer van de Spanjaard. Sainz vertraagde om Norris toe te laten in zijn slipstream. Op die manier kon de Engelsman de jagende Russell en Hamilton voor blijven. Een prima en slimme strategie waar ze allebei baat bij hadden.   “Door hem DRS te geven kon hij zijn tweede plaats verdedigen. Tegelijkertijd hielp hij me aan de zege”, vertelde Sainz, die Norris achteraf wel wilde trakteren aan de bar. “Als ik niet vertraagde in de bochten was ik een hapklare brok voor Mercedes”, ging de Spanjaard voort. “Zodra ze Lando te pakken hadden, zouden ze ook mij makkelijk voorbijvliegen.” Het lukte Mercedes niet. Zij konden niet op tegen de masterclass van professor en “Smooth Operator” Carlos Sainz jr. Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven. Klik hier om dit alsnog toe te laten GP Singapore klassementPos.RijderConstructeurTijdPunten1Carlos SainzScuderia Ferrari1u46'37″418252Lando NorrisMcLaren+ 0″812183Lewis HamiltonMercedes+ 1″269164Charles LeclercScuderia Ferrari+ 21″177125Max VerstappenRed Bull Racing+ 21″441106Pierre GaslyAlpine+ 38″44187Oscar PiastriMcLaren+ 41″47968Sergio PerezRed Bull Racing+ 59″53449Liam LawsonAlphaTauri+ 1'05″918210Kevin MagnussenHaas F1 Team+ 1'12″1161meer tonen Gerelateerd:1:09sectievideoMercedes-rijder George Russell crasht in het zicht van de streepeindeSainzFormule 1Carlos Sainz maakt in Singapore einde aan zegereeks van Max Verstappen en Red Bull

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement