Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Mercedes smult van foto’s van onderkant Red Bull, Horner: “Onbeleefd om onder een rokje te kijken”

Mercedes smult van foto’s van onderkant Red Bull, Horner: “Onbeleefd om onder een rokje te kijken”

Wat zit er nu toch onder die vloer van de Red Bull? De rivalen van de Oostenrijkse renstal hadden er lange tijd het raden naar.   Sinds de overschakeling naar het grondeffect om downforce op te wekken is de vloer een van de belangrijkste onderdelen geworden in de Formule 1, maar laat dat nu net ook het meest verborgen onderdeel zijn.   Daar kwam in Monaco verandering in. Door de crash van Sergio Perez in de kwalificaties kregen de rivalen een uitgelezen kans om eens naar de onderkant van de dominante Red Bull-wagen te turen. Lange tijd hing de Red Bull in vol ornaat aan een kraan te bengelen. De foto’s belandden ook op het bureau van James Allison, technisch directeur bij Mercedes. Die deed zelfs geen moeite om te ontkennen dat zijn ingenieurs nu met een vergrootglas de beelden zullen bekijken.   “We hebben een mooie verzameling Red Bull-beelden”, zei hij. “Dat is altijd goed voor onze aerodynamici om te bekijken of we details kunnen ontdekken die we kunnen gebruiken in ons testprogramma.”   Bij Red Bull zaten ze dan ook verveeld met de blootstelling van hun wagen, ook al is het niet vanzelfsprekend om hun succesrecept zomaar te kopiëren.   “Natuurlijk vinden we dit niet leuk”, zei Red Bull-adviseur Helmut Marko. “De vloer is heel belangrijk, maar als je de onderliggende concepten en andere onderdelen niet hebt, is het niet eenvoudig.”   Teambaas Christian Horner tilde er niet te zwaar aan. “Het is onbeleefd om onder een rokje te kijken”, grapte hij.    “Er worden voortdurend foto’s getrokken van de vloeren als ze eens op blokken staan. Elk team heeft spionagefotografen in dienst om daar foto’s van te maken.”   “Het is volgens mij dus niet de eerste keer dat de vloer is gefotografeerd. Maar het is wel de eerste keer dat de wagen zo open en bloot aan een kraan hing.” Werken de updates? Zelfs als Mercedes interessante details ontdekt op de foto’s, zal het wel even duren voor het die kan testen en eventueel implementeren. Voorlopig moet het dus hopen dat de updates die het in Monaco introduceerde, lonen in de GP van Spanje dit weekend.   Door de afschaffing van de GP in Imola en door het unieke karakter van de race in Monaco wordt Barcelona de eerste betrouwbare test. “Dit is het perfecte testcircuit”, zei Lewis Hamilton. “We zouden nu goed moeten zien waar we staan in vergelijking met de anderen.”   Vorig jaar eindigde George Russell als 3e in Spanje, Hamilton werd 5e. Mercedes hoopt dat resultaat alvast te kunnen evenaren. Al een heel seizoen ziet het Aston Martin namelijk beter presteren met een Mercedes-motor onder de motorkap. Gerelateerd:Formule 1Waarom Lewis Hamilton toch even gevloekt heeft toen GP in Imola werd uitgesteld  klassementstand rijdersstand constructeursrijderconstructeurpunten1Max VerstappenRed Bull Racing1702Sergio PerezRed Bull Racing1173Fernando AlonsoAston Martin994Lewis HamiltonMercedes875George RussellMercedes656Carlos SainzScuderia Ferrari587Charles LeclercScuderia Ferrari428Lance StrollAston Martin359Esteban OconAlpine2510Pierre GaslyAlpine15meer tonenconstructeurpunten1Red Bull Racing2872Mercedes1523Aston Martin1344Scuderia Ferrari1005Alpine406McLaren177Alfa Romeo88Haas F1 Team89AlphaTauri210Williams Racing1 datumgrand prixwinnaarleider05/03 16:00Grote Prijs van BahreinMax VerstappenMax Verstappen19/03 18:00Grote Prijs van Saudi-ArabiëSergio PerezMax Verstappen02/04 07:00Grote Prijs van AustraliëMax VerstappenMax Verstappen30/04 13:00Grote Prijs van AzerbeidzjanSergio PerezMax Verstappen07/05 21:30Grote Prijs van MiamiMax VerstappenMax Verstappen28/05 15:00Grote Prijs van MonacoMax VerstappenMax Verstappen04/06 15:00Grote Prijs van SpanjeMax VerstappenMax Verstappen18/06 20:00Grote Prijs van Canada02/07 15:00Grote Prijs van Oostenrijk09/07 16:00Grote Prijs van Groot-Brittannië23/07 15:00Grote Prijs van Hongarije30/07 15:00Grote Prijs van België27/08 15:00Grote Prijs van Nederland03/09 15:00Grote Prijs van Italië17/09 14:00Grote Prijs van Singapore24/09 07:00Grote Prijs van Japan08/10 16:00Grote Prijs van Qatar22/10 21:00Grote Prijs van de Verenigde Staten29/10 21:00Grote Prijs van Mexico05/11 18:00Grote Prijs van Brazilië19/11 07:00Grote Prijs van Las Vegas26/11 14:00Grote Prijs van Abu Dhabi Gerelateerd:Formule 1Waarom de Spaanse (auto)sportfans helemaal in de ban zijn van 33

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement