Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Regendruppels deren autoritaire Max Verstappen niet in de straten van Monaco

Regendruppels deren autoritaire Max Verstappen niet in de straten van Monaco

Red Bull opent en sluit de rij De kwalificaties in Monaco hadden Red Bull met een dubbel gevoel opgezadeld. Max Verstappen liet in een razend spannend slot de snelste tijd optekenen, maar Sergio Perez zag zijn (WK-)kansen gefnuikt door een onnodige crash.   De Mexicaan startte zondag achteraan het pak: geen cadeau op het smalle stratencircuit van Monte Carlo, waar inhalen een zeldzaamheid is. Verstappen wist dan ook dat hij in zijn Red Bull zonder ongelukken de zege voor het grijpen had.   Fernando Alonso – bezig aan een topseizoen met Aston Martin – startte als tweede op de grid, een verrassende Esteban Ocon als derde. Maar beide heren zagen hoe Verstappen na een foutloze start al snel in een zetel zat.    Tot opeens het weer zich kwam moeien. Grijze wolken pakten samen boven de Monegaskische bergen, wat later bereikte de nattigheid ook het circuit. Plots werd de race razend nerveus. Blije gezichten bij Aston Martin en Alpine Verstappen bleef ijzig kalm en behield op zijn intermediate banden de controle. Alonso koos bij zijn pitstop voor mediums en dreigde daar een prijs voor te betalen, maar door de chaos achter hem kon de Spanjaard op tijd alsnog naar de intermediates grijpen. Hij stelde zijn tweede plek veilig. Bij Ferrari liep er ondertussen opnieuw heel wat mis. Sainz had al vroeg in de race stukken na een aanval op Ocon en moest zijn voorvleugel laten vervangen. Leclerc, die door een grid penalty in de kwalificaties als zesde was gestart, kon zich nooit echt in de debatten mengen. Omdat Hamilton en Russell net niet scherp genoeg voor de dag kwamen, hield een verbazend sterke Ocon knap stand op het natte circuit. De Fransman finishte als derde en verovert zo zijn derde podiumplek uit zijn carrière.  En Sergio Perez? Die zat achteraan in de tang en moest uiteindelijk tevreden zijn met een zestiende plek. Een stevige klap voor de Mexicaan in de WK-strijd, de kloof met concullega Verstappen bedraagt al 39 punten. Reacties na de GP van Monaco: Max Verstappen (1e): “Dit was echt Monaco! Het was ongelooflijk glad en als je zo’n grote voorsprong hebt, wil je niet te veel risico’s nemen. Ik kwam enkele keren heel dicht tegen de muur, maar dat is Monaco, dat hoort erbij.”   Fernando Alonso (2e): “We probeerden er een lange race van te maken met onze bandenstrategie, maar Max reed geweldig op zijn mediums en kon zijn eerste pitstop lang uitstellen. Dan hadden we geen kans meer. De regen maakte de zaak nog wat moeilijker.”   Esteban Ocon (3e): “Esteban is on the podium, baby! We hebben het gedaan, het was een superweekend voor ons. We hebben geen enkele fout gemaakt. Toen we voor de intermediate-banden kozen, was het het juiste moment.” Gerelateerd:Formule 1BEKIJK: Regen zorgt voor chaos op stratencircuit van Monaco  rijderconstructeurtijdpunten1Max VerstappenRed Bull Racing in 1u48'51″980252Fernando AlonsoAston Martin op 27″921183Esteban OconAlpine 36″990154Lewis HamiltonMercedes 39″062135George RussellMercedes 56″284106Charles LeclercScuderia Ferrari 61″89087Pierre GaslyAlpine 62″36268Carlos SainzScuderia Ferrari 63″39149Lando NorrisMcLaren op 1 ronde210Oscar PiastriMcLaren 1 ronde111Valtteri BottasAlfa Romeo 1 ronde12Nyck de VriesAlphaTauri 1 ronde13Guanyu ZhouAlfa Romeo 1 ronde14Alexander AlbonWilliams Racing 1 ronde15Yuki TsunodaAlphaTauri 2 rondes16Sergio PerezRed Bull Racing 2 rondes17Nico HülkenbergHaas F1 Team 2 rondes18Logan SargeantWilliams Racing 2 rondes19Kevin MagnussenHaas F1 Team DNF20Lance StrollAston Martin DNF

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement