Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

12 op een rij! Oostende telt de Antwerp Giants uit en is weer kampioen

12 op een rij! Oostende telt de Antwerp Giants uit en is weer kampioen

In de Belgische titelfinale van de BNXT League heeft Oostende de Antwerp Giants definitief tegen het canvas gemept. Het won het 4e finaleduel in zijn thuishaven: 1-3.

Advertisement. Scroll to continue reading.

finale nationale play-offs (best-of-5)

Advertisement. Scroll to continue reading.
Antwerp – Oostende 1-3
Antwerp Giants Oostende 63-62
Oostende Antwerp Giants 94-60
Antwerp Giants Oostende 70-87
Oostende Antwerp Giants 81-57
Advertisement. Scroll to continue reading.

Finale play-offs

spinner

Advertisement. Scroll to continue reading.
 1. 23 uur . Bekijk de ruime samenvatting:.

  Bekijk de ruime samenvatting:

 2. 22 uur 10. 12 op een rij! Voor eigen volk heeft Oostende zijn 12e landstitel op een rij bijgeschreven. Oostende had 2 dagen geleden al een cruciale overwinning geboekt in Antwerpen en ging in de 4e finalematch door op zijn elan.  Na een blitzstart konden de Giants nog een beetje aanklampen, maar Oostende maakte deze keer het verschil in het tweede kwart met een ferme tussensprint.  Daarna werd het meer en meer een kat-en-muisspel waarbij Oostende zich nooit ongerust hoefde te maken. Het feest was al lang voor het laatste punt ingezet: coach Dario Gjergja realiseert dus een 12 op een rij.  Een staande ovatie was er nog voor de 40-jarige Dusan Djordjevic: de generaal neemt ook al afscheid met een 12e titel.  De Serviër mocht ondanks een voetblessure de laatste minuut nog meemaken en scoorde zelfs een driepunter. Het maakte de vreugde-uitbarsting nog wat groter. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  12 op een rij!

  Voor eigen volk heeft Oostende zijn 12e landstitel op een rij bijgeschreven. Oostende had 2 dagen geleden al een cruciale overwinning geboekt in Antwerpen en ging in de 4e finalematch door op zijn elan. 

  Na een blitzstart konden de Giants nog een beetje aanklampen, maar Oostende maakte deze keer het verschil in het tweede kwart met een ferme tussensprint. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Daarna werd het meer en meer een kat-en-muisspel waarbij Oostende zich nooit ongerust hoefde te maken. Het feest was al lang voor het laatste punt ingezet: coach Dario Gjergja realiseert dus een 12 op een rij. 

  Een staande ovatie was er nog voor de 40-jarige Dusan Djordjevic: de generaal neemt ook al afscheid met een 12e titel. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De Serviër mocht ondanks een voetblessure de laatste minuut nog meemaken en scoorde zelfs een driepunter. Het maakte de vreugde-uitbarsting nog wat groter.

 3. 22 uur 09. Oostende-Antwerp Giants: 81-57. Quarters: 18-15, 23-9, 20-19, 20-14 Topschutter Oostende: Bleijenbergh en Gillet 13 punten Topschutter Antwerp Giants: Bradford 14 punten .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Oostende-Antwerp Giants: 81-57

  Quarters: 18-15, 23-9, 20-19, 20-14

  Topschutter Oostende: Bleijenbergh en Gillet 13 punten

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Topschutter Antwerp Giants: Bradford 14 punten

 4. 27-05-2023.

 5. 23 uur 16. Ruim verslag van Antwerp Giants – Oostende.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Ruim verslag van Antwerp Giants – Oostende

 6. 22 uur 21. Oostende steekt hand uit naar titel. Oostende heeft nog één overwinning nodig voor zijn 12e titel op rij na een 70-87-zege op het veld van de Antwerp Giants. De titelverdediger was donderdagavond niet onder de indruk van een kolkende Lotto Arena, die voor het eerst sinds lang nog eens volgelopen was. BCO ging gewoon voort op zijn elan van de vorige match, met Tyree en Van der Vuurst als ongrijpbare exponenten. Na het 1e quarter stond er al een verschil van 16 punten op het bord, maar Upshaw en Mwema deden dan de vlam in de pan slaan in het 2e kwart. Antwerp snuffelde na een knappe remonte aan de aansluiting, maar vond die nooit helemaal. Oostende werkte enorm secuur af en hield de Giants zo op afstand bij de rust: 41-49. In het 3e quarter mepte Oostende de Giants uiteindelijk genadeloos tegen het canvas. De bezoekers snoerden hun defense aan en beperkte de thuisploeg zo tot amper 6 puntjes. Dankzij ook een sterke Bleijenbergh (ex-Antwerp) liep het verschil op naar meer dan 20 punten. De Giants konden in een overbodig 4e quarter niet opnieuw voor een remonte zorgen en staan nu met de rug tegen muur. Oostende heeft het momentum te pakken en kan zaterdag voor eigen volk de genadeslag al toekennen. .

  Oostende steekt hand uit naar titel

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Oostende heeft nog één overwinning nodig voor zijn 12e titel op rij na een 70-87-zege op het veld van de Antwerp Giants.

  De titelverdediger was donderdagavond niet onder de indruk van een kolkende Lotto Arena, die voor het eerst sinds lang nog eens volgelopen was.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  BCO ging gewoon voort op zijn elan van de vorige match, met Tyree en Van der Vuurst als ongrijpbare exponenten.

  Na het 1e quarter stond er al een verschil van 16 punten op het bord, maar Upshaw en Mwema deden dan de vlam in de pan slaan in het 2e kwart.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Antwerp snuffelde na een knappe remonte aan de aansluiting, maar vond die nooit helemaal. Oostende werkte enorm secuur af en hield de Giants zo op afstand bij de rust: 41-49.

  In het 3e quarter mepte Oostende de Giants uiteindelijk genadeloos tegen het canvas.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De bezoekers snoerden hun defense aan en beperkte de thuisploeg zo tot amper 6 puntjes. Dankzij ook een sterke Bleijenbergh (ex-Antwerp) liep het verschil op naar meer dan 20 punten.

  De Giants konden in een overbodig 4e quarter niet opnieuw voor een remonte zorgen en staan nu met de rug tegen muur. Oostende heeft het momentum te pakken en kan zaterdag voor eigen volk de genadeslag al toekennen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Advertisement. Scroll to continue reading.

 7. 22 uur 20. Antwerp – Oostende 70-86 (rust: 41-49). Quarters: 16-32, 25-17, 6-22, 23-15 Topschutters Antwerp : Marinkovic 14, Upshaw 14, Smout 9 Topschutters Oostende: Van der Vuurst 23, Tyree 18, Bleijenbergh 11 .

  Antwerp – Oostende 70-86 (rust: 41-49)

  Quarters: 16-32, 25-17, 6-22, 23-15

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Topschutters Antwerp: Marinkovic 14, Upshaw 14, Smout 9

  Topschutters Oostende: Van der Vuurst 23, Tyree 18, Bleijenbergh 11

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 8. 25-05-2023.

 9. 23 uur 30. Ruim verslag van Oostende – Antwerp Giants.

  Ruim verslag van Oostende – Antwerp Giants

 10. 22 uur 33. Onze start was moeilijk en we geraakten daarna niet meer in de match. We zaten in een neerwaartse spiraal. We beginnen weer van nul. Er is niets verloren, maar we moeten ons herpakken. . Quinten Smout (Antwerp Giants).

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Onze start was moeilijk en we geraakten daarna niet meer in de match. We zaten in een neerwaartse spiraal. We beginnen weer van nul. Er is niets verloren, maar we moeten ons herpakken.
  Quinten Smout (Antwerp Giants)

 11. 22 uur 32. Het was een totaalprestatie, al had Antwerp veel afwezigen. De voorsprong maakt niet uit. Het is 1-1, meer niet. Dat we ginds zullen moeten winnen? We waren er zondag al dichtbij. We weten wat we moeten doen. Simon Buysse (Oostende).

  Het was een totaalprestatie, al had Antwerp veel afwezigen. De voorsprong maakt niet uit. Het is 1-1, meer niet. Dat we ginds zullen moeten winnen? We waren er zondag al dichtbij. We weten wat we moeten doen.
  Simon Buysse (Oostende)

 12. 22 uur 11. Oostende haalt de pletwals boven. Oostende heeft de puntjes op de i gezet in de 2e match van de Belgische titelfinale. De regerende kampioen blies in zijn eigen zaal de Antwerp Giants weg: 94-60. Dat de titelverdediger na het nipte verlies in de Lotto Arena uit was op revanche was van bij de start duidelijk. In een kolkende COREtec Dome in Oostende nam de thuisploeg fel over na een aardige start van de bezoekers. De kustploeg zette al snel een tienpuntenkloof op het bord en diepte zijn voorsprong uit in het 2e quarter, waarin de Giants overleefden bij de gratie van ex-Oostende-speler Jean-Marc Mwema. Die ontbond zijn duivels met 6 driepunters in de 1e helft en zorgde er zo haast in zijn eentje voor dat zijn team bij de rust nog een kans maakte: 44-36. Maar terwijl Oostende in de 2e helft doorging op zijn elan, viel het bij de Giants helemaal stil. De bezoekers kregen een 26-9 om de oren in het 3e quarter en die klap kwamen ze niet meer te boven. Coach Skelin gooide al vroeg de handdoek en liet zijn basispionnen rusten. Oostende had geen genade met de Antwerpse jonkies en flirtte zelfs nog met de century. Die kwam er niet, maar de 94-60 volstond wel als statement: met dit Oostende ben je nooit klaar. Donderdag gaat de finale voort met de 3e wedstrijd. Dan mogen de Giants opnieuw voor eigen volk spelen. Wie als eerste 3x wint, is kampioen. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Oostende haalt de pletwals boven

  Oostende heeft de puntjes op de i gezet in de 2e match van de Belgische titelfinale. De regerende kampioen blies in zijn eigen zaal de Antwerp Giants weg: 94-60.

  Dat de titelverdediger na het nipte verlies in de Lotto Arena uit was op revanche was van bij de start duidelijk. In een kolkende COREtec Dome in Oostende nam de thuisploeg fel over na een aardige start van de bezoekers.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De kustploeg zette al snel een tienpuntenkloof op het bord en diepte zijn voorsprong uit in het 2e quarter, waarin de Giants overleefden bij de gratie van ex-Oostende-speler Jean-Marc Mwema.

  Die ontbond zijn duivels met 6 driepunters in de 1e helft en zorgde er zo haast in zijn eentje voor dat zijn team bij de rust nog een kans maakte: 44-36.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Maar terwijl Oostende in de 2e helft doorging op zijn elan, viel het bij de Giants helemaal stil. De bezoekers kregen een 26-9 om de oren in het 3e quarter en die klap kwamen ze niet meer te boven.

  Coach Skelin gooide al vroeg de handdoek en liet zijn basispionnen rusten. Oostende had geen genade met de Antwerpse jonkies en flirtte zelfs nog met de century. Die kwam er niet, maar de 94-60 volstond wel als statement: met dit Oostende ben je nooit klaar.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Donderdag gaat de finale voort met de 3e wedstrijd. Dan mogen de Giants opnieuw voor eigen volk spelen. Wie als eerste 3x wint, is kampioen.

 13. 22 uur 10. Oostende – Antwerp 94-60 (rust: 44-36). Quarters: 26-19, 18-17, 26-9, 24-15 Topschutters Oostende: Buysschaert 14, Thurman 14, Tyree 14 Topschutters Antwerp: Mwema 21, Marinkovic 12, Van Cleemput 7 .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Oostende – Antwerp 94-60 (rust: 44-36)

  Quarters: 26-19, 18-17, 26-9, 24-15

  Topschutters Oostende: Buysschaert 14, Thurman 14, Tyree 14

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Topschutters Antwerp: Mwema 21, Marinkovic 12, Van Cleemput 7

 14. 23-05-2023.

 15. 22 uur 18. Game 1: Antwerp Giants – Oostende 63-62. Quarters: 16-15, 17-19, 11-11, 19-17 Topscorers Giants: Bradford 13, Anderson 12, Marinkovic 12 Topscorers Oostende: Tyree 19, Van der Vuurst 9, Bleijenbergh 8 .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Game 1: Antwerp Giants – Oostende 63-62

  Quarters: 16-15, 17-19, 11-11, 19-17

  Topscorers Giants: Bradford 13, Anderson 12, Marinkovic 12

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Topscorers Oostende: Tyree 19, Van der Vuurst 9, Bleijenbergh 8

 16. 22 uur 14. Verslag van Antwerp Giants – Oostende.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Verslag van Antwerp Giants – Oostende

 17. 21 uur 58. Antwerp Giants pakken game 1 na thriller: 63-62. De Antwerp Giants hebben hun start in de finale play-offs niet gemist. In de Lotto Arena waren de Giants en Oostende de volledige wedstrijd aan elkaar gewaagd. Al kwamen de bezoekers in het derde kwart wel plots zeven punten voor. Onder impluls van een sterke Thijs De Ridder (11 punten en 5 rebounds) vocht Antwerp zich echter terug in de wedstrijd. In het vierde en laatste kwart sleepte de thuisploeg zich uiteindelijk naar een 63-62-voorsprong, waarna Van der Vuurst het winnende shot voor Oostende op de ring knalde. Dinsdag staat aan de kust game 2 op het programma. .

  Antwerp Giants pakken game 1 na thriller: 63-62

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De Antwerp Giants hebben hun start in de finale play-offs niet gemist.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  In de Lotto Arena waren de Giants en Oostende de volledige wedstrijd aan elkaar gewaagd. Al kwamen de bezoekers in het derde kwart wel plots zeven punten voor.

  Onder impluls van een sterke Thijs De Ridder (11 punten en 5 rebounds) vocht Antwerp zich echter terug in de wedstrijd.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  In het vierde en laatste kwart sleepte de thuisploeg zich uiteindelijk naar een 63-62-voorsprong, waarna Van der Vuurst het winnende shot voor Oostende op de ring knalde.

  Dinsdag staat aan de kust game 2 op het programma.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Advertisement. Scroll to continue reading.

 18. 11 uur 52.

  basketbal
  Advertisement. Scroll to continue reading.
  “De dubbel” vs. “Revanche”: toppers van Antwerp Giants en Oostende staan te popelen voor beladen titelclash

 • Daarna werd het meer en meer een kat-en-muisspel waarbij Oostende zich nooit ongerust hoefde te maken. Het feest was al lang voor het laatste punt ingezet: coach Dario Gjergja realiseert dus een 12 op een rij. 

  Een staande ovatie was er nog voor de 40-jarige Dusan Djordjevic: de generaal neemt ook al afscheid met een 12e titel. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De Serviër mocht ondanks een voetblessure de laatste minuut nog meemaken en scoorde zelfs een driepunter. Het maakte de vreugde-uitbarsting nog wat groter. ","title":"12 op een rij!","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3037130","textStripped":"Quarters: 18-15, 23-9, 20-19, 20-14 Topschutter Oostende: Bleijenbergh en Gillet 13 punten Topschutter Antwerp Giants: Bradford 14 punten","eventTime":1685218140000,"source":"","time":"??+?","text":"

  Quarters: 18-15, 23-9, 20-19, 20-14

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Topschutter Oostende: Bleijenbergh en Gillet 13 punten

  Topschutter Antwerp Giants: Bradford 14 punten

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","title":"Oostende-Antwerp Giants: 81-57","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3037110","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2023/05/25/4c89849e-fb41-11ed-91d7-02b7b76bf47f.jpg","eventTime":1685049390829,"assetName":"Ruim verslag van de 3e finalematch tussen Antwerp Giants en Oostende","videoId":"vid-686243bc-6c05-416f-9337-361fc0be30bf","time":"??+?","title":"Ruim verslag van Antwerp Giants - Oostende","type":"VIDEO","publicationId":"pbs-pub-bdad869d-0f75-4900-aa54-957bf1480eac","sport":"GENERIC","playerId":"/jcr:content/par/timeline/video-188bcf0e-dcef-4f44-a074-f8741b156bff"},{"eventId":"3037108","textStripped":"Oostende heeft nog één overwinning nodig voor zijn 12e titel op rij na een 70-87-zege op het veld van de Antwerp Giants. De titelverdediger was donderdagavond niet onder de indruk van een kolkende Lotto Arena, die voor het eerst sinds lang nog eens volgelopen was. BCO ging gewoon voort op zijn elan van de vorige match, met Tyree en Van der Vuurst als ongrijpbare exponenten. Na het 1e quarter stond er al een verschil van 16 punten op het bord, maar Upshaw en Mwema deden dan de vlam in de pan slaan in het 2e kwart. Antwerp snuffelde na een knappe remonte aan de aansluiting, maar vond die nooit helemaal. Oostende werkte enorm secuur af en hield de Giants zo op afstand bij de rust: 41-49. In het 3e quarter mepte Oostende de Giants uiteindelijk genadeloos tegen het canvas. De bezoekers snoerden hun defense aan en beperkte de thuisploeg zo tot amper 6 puntjes. Dankzij ook een sterke Bleijenbergh (ex-Antwerp) liep het verschil op naar meer dan 20 punten. De Giants konden in een overbodig 4e quarter niet opnieuw voor een remonte zorgen en staan nu met de rug tegen muur. Oostende heeft het momentum te pakken en kan zaterdag voor eigen volk de genadeslag al toekennen.","eventTime":1685046086300,"source":"","time":"??+?","text":"

  Oostende heeft nog één overwinning nodig voor zijn 12e titel op rij na een 70-87-zege op het veld van de Antwerp Giants. De titelverdediger was donderdagavond niet onder de indruk van een kolkende Lotto Arena, die voor het eerst sinds lang nog eens volgelopen was. BCO ging gewoon voort op zijn elan van de vorige match, met Tyree en Van der Vuurst als ongrijpbare exponenten. Na het 1e quarter stond er al een verschil van 16 punten op het bord, maar Upshaw en Mwema deden dan de vlam in de pan slaan in het 2e kwart.

  Antwerp snuffelde na een knappe remonte aan de aansluiting, maar vond die nooit helemaal. Oostende werkte enorm secuur af en hield de Giants zo op afstand bij de rust: 41-49. In het 3e quarter mepte Oostende de Giants uiteindelijk genadeloos tegen het canvas. De bezoekers snoerden hun defense aan en beperkte de thuisploeg zo tot amper 6 puntjes. Dankzij ook een sterke Bleijenbergh (ex-Antwerp) liep het verschil op naar meer dan 20 punten.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De Giants konden in een overbodig 4e quarter niet opnieuw voor een remonte zorgen en staan nu met de rug tegen muur. Oostende heeft het momentum te pakken en kan zaterdag voor eigen volk de genadeslag al toekennen. ","title":"Oostende steekt hand uit naar titel","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3037109","textStripped":"Quarters: 16-32, 25-17, 6-22, 23-15 Topschutters Antwerp: Marinkovic 14, Upshaw 14, Smout 9 Topschutters Oostende: Van der Vuurst 23, Tyree 18, Bleijenbergh 11","eventTime":1685046000000,"source":"","time":"??+?","text":"

  Quarters: 16-32, 25-17, 6-22, 23-15 Topschutters Antwerp: Marinkovic 14, Upshaw 14, Smout 9 Topschutters Oostende: Van der Vuurst 23, Tyree 18, Bleijenbergh 11

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","title":"Antwerp - Oostende 70-86 (rust: 41-49)","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3037083","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2023/05/23/e26da431-f9b0-11ed-91d7-02b7b76bf47f.jpg","eventTime":1684877405251,"assetName":"BASKET OOSTENDE vs ANTWERP","videoId":"vid-0599d498-a260-42c0-b729-eecf0c9f1c6d","time":"??+?","title":"Ruim verslag van Oostende - Antwerp Giants","type":"VIDEO","publicationId":"pbs-pub-bdad869d-0f75-4900-aa54-957bf1480eac","sport":"GENERIC","playerId":"/jcr:content/par/timeline/video-7b906a42-ef0e-43c3-9d22-e85095164a88"},{"eventId":"3037082","person":"Quinten Smout (Antwerp Giants)","eventTime":1684873993176,"time":"??+?","text":"Onze start was moeilijk en we geraakten daarna niet meer in de match. We zaten in een neerwaartse spiraal. We beginnen weer van nul. Er is niets verloren, maar we moeten ons herpakken. ","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":""},{"eventId":"3037081","person":"Simon Buysse (Oostende)","eventTime":1684873942255,"time":"??+?","text":"Het was een totaalprestatie, al had Antwerp veel afwezigen. De voorsprong maakt niet uit. Het is 1-1, meer niet. Dat we ginds zullen moeten winnen? We waren er zondag al dichtbij. We weten wat we moeten doen.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":""},{"eventId":"3037079","textStripped":"Oostende heeft de puntjes op de i gezet in de 2e match van de Belgische titelfinale. De regerende kampioen blies in zijn eigen zaal de Antwerp Giants weg: 94-60. Dat de titelverdediger na het nipte verlies in de Lotto Arena uit was op revanche was van bij de start duidelijk. In een kolkende COREtec Dome in Oostende nam de thuisploeg fel over na een aardige start van de bezoekers. De kustploeg zette al snel een tienpuntenkloof op het bord en diepte zijn voorsprong uit in het 2e quarter, waarin de Giants overleefden bij de gratie van ex-Oostende-speler Jean-Marc Mwema. Die ontbond zijn duivels met 6 driepunters in de 1e helft en zorgde er zo haast in zijn eentje voor dat zijn team bij de rust nog een kans maakte: 44-36. Maar terwijl Oostende in de 2e helft doorging op zijn elan, viel het bij de Giants helemaal stil. De bezoekers kregen een 26-9 om de oren in het 3e quarter en die klap kwamen ze niet meer te boven. Coach Skelin gooide al vroeg de handdoek en liet zijn basispionnen rusten. Oostende had geen genade met de Antwerpse jonkies en flirtte zelfs nog met de century. Die kwam er niet, maar de 94-60 volstond wel als statement: met dit Oostende ben je nooit klaar. Donderdag gaat de finale voort met de 3e wedstrijd. Dan mogen de Giants opnieuw voor eigen volk spelen. Wie als eerste 3x wint, is kampioen.","eventTime":1684872700175,"source":"","time":"??+?","text":"

  Oostende heeft de puntjes op de i gezet in de 2e match van de Belgische titelfinale. De regerende kampioen blies in zijn eigen zaal de Antwerp Giants weg: 94-60. Dat de titelverdediger na het nipte verlies in de Lotto Arena uit was op revanche was van bij de start duidelijk. In een kolkende COREtec Dome in Oostende nam de thuisploeg fel over na een aardige start van de bezoekers. De kustploeg zette al snel een tienpuntenkloof op het bord en diepte zijn voorsprong uit in het 2e quarter, waarin de Giants overleefden bij de gratie van ex-Oostende-speler Jean-Marc Mwema. Die ontbond zijn duivels met 6 driepunters in de 1e helft en zorgde er zo haast in zijn eentje voor dat zijn team bij de rust nog een kans maakte: 44-36. Maar terwijl Oostende in de 2e helft doorging op zijn elan, viel het bij de Giants helemaal stil. De bezoekers kregen een 26-9 om de oren in het 3e quarter en die klap kwamen ze niet meer te boven. Coach Skelin gooide al vroeg de handdoek en liet zijn basispionnen rusten. Oostende had geen genade met de Antwerpse jonkies en flirtte zelfs nog met de century. Die kwam er niet, maar de 94-60 volstond wel als statement: met dit Oostende ben je nooit klaar. Donderdag gaat de finale voort met de 3e wedstrijd. Dan mogen de Giants opnieuw voor eigen volk spelen. Wie als eerste 3x wint, is kampioen. ","title":"Oostende haalt de pletwals boven","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3037080","textStripped":"Quarters: 26-19, 18-17, 26-9, 24-15 Topschutters Oostende: Buysschaert 14, Thurman 14, Tyree 14 Topschutters Antwerp: Mwema 21, Marinkovic 12, Van Cleemput 7","eventTime":1684872600000,"source":"","time":"??+?","text":"

  Quarters: 26-19, 18-17, 26-9, 24-15 Topschutters Oostende: Buysschaert 14, Thurman 14, Tyree 14 Topschutters Antwerp: Mwema 21, Marinkovic 12, Van Cleemput 7

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","title":"Oostende - Antwerp 94-60 (rust: 44-36)","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3037072","textStripped":"Quarters: 16-15, 17-19, 11-11, 19-17 Topscorers Giants: Bradford 13, Anderson 12, Marinkovic 12 Topscorers Oostende: Tyree 19, Van der Vuurst 9, Bleijenbergh 8","eventTime":1684700299047,"source":"","time":"??+?","text":"

  Quarters: 16-15, 17-19, 11-11, 19-17

  Topscorers Giants: Bradford 13, Anderson 12, Marinkovic 12

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Topscorers Oostende: Tyree 19, Van der Vuurst 9, Bleijenbergh 8 ","title":"Game 1: Antwerp Giants - Oostende 63-62","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3037073","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2023/05/21/80a3bfb9-f815-11ed-91d7-02b7b76bf47f.jpg","eventTime":1684700080560,"assetName":"Verslag van Antwerp Giants - Oostende op speeldag van 21 mei in het basketbal","videoId":"vid-c5069582-0e1b-42a9-b138-a2e1904667b7","time":"??+?","title":"Verslag van Antwerp Giants - Oostende","type":"VIDEO","publicationId":"pbs-pub-bdad869d-0f75-4900-aa54-957bf1480eac","sport":"GENERIC","playerId":"/jcr:content/par/timeline/video-ffe14a7d-8f5c-4c9d-a2e6-9f03c4f63255"},{"eventId":"3037069","textStripped":"De Antwerp Giants hebben hun start in de finale play-offs niet gemist. In de Lotto Arena waren de Giants en Oostende de volledige wedstrijd aan elkaar gewaagd. Al kwamen de bezoekers in het derde kwart wel plots zeven punten voor. Onder impluls van een sterke Thijs De Ridder (11 punten en 5 rebounds) vocht Antwerp zich echter terug in de wedstrijd. In het vierde en laatste kwart sleepte de thuisploeg zich uiteindelijk naar een 63-62-voorsprong, waarna Van der Vuurst het winnende shot voor Oostende op de ring knalde. Dinsdag staat aan de kust game 2 op het programma.","eventTime":1684699107012,"source":"","time":"??+?","text":"

  De Antwerp Giants hebben hun start in de finale play-offs niet gemist.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  In de Lotto Arena waren de Giants en Oostende de volledige wedstrijd aan elkaar gewaagd. Al kwamen de bezoekers in het derde kwart wel plots zeven punten voor.

  Onder impluls van een sterke Thijs De Ridder (11 punten en 5 rebounds) vocht Antwerp zich echter terug in de wedstrijd.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  In het vierde en laatste kwart sleepte de thuisploeg zich uiteindelijk naar een 63-62-voorsprong, waarna Van der Vuurst het winnende shot voor Oostende op de ring knalde.

  Dinsdag staat aan de kust game 2 op het programma.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","title":"Antwerp Giants pakken game 1 na thriller: 63-62","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3037068","eventTime":1684662727867,"source":"","time":"??+?","type":"TEASER","permalink":"https://sporza.be/nl/2023/05/19/-de-dubbel-vs-revanche-toppers-van-antwerp-giants-en-oostende-staan-te-popelen-voor-beladen-titelclash~1684500266554/","sport":"GENERIC","teaser":{"externalUrl":"https://sporza.be/nl/2023/05/19/-de-dubbel-vs-revanche-toppers-van-antwerp-giants-en-oostende-staan-te-popelen-voor-beladen-titelclash~1684500266554/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2023/05/19/90edfeaf-f656-11ed-91d7-02b7b76bf47f.jpg","externalId":"1684500266554","description":"In de Lotto Arena stijgt de temperatuur nu al. Om 20 uur kijken de Antwerp Giants en Oostende elkaar in de ogen voor de eerste wedstrijd in een best-of-five om de Belgische titel. Een gedroomd duel dat extra piment krijgt door het verleden van titularissen Jean-Marc Mwema en Vrenz Bleijenbergh. "Het beloven leuke matchen te worden", klinkt het in koor.","title":""De dubbel" vs. "Revanche": toppers van Antwerp Giants en Oostende staan te popelen voor beladen titelclash","publicationDate":"2023-05-21T10:28:29+0200","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/basketbal","description":"","id":"functional:sporza/sports/basketbal","title":"basketbal"},{"title":"basketbal","path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal/ploegen/b/belgian-lions","description":"","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal/ploegen/b/belgian-lions","title":"Belgian Lions"}]}}],"status":"LIVE"},"title":"Finale play-offs","matchID":"3318981","layout":"default","slsHost":"https://sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3318981","interval":10}-->
  basketbal
  taal- of schrijffout opgemerkt?

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Click to comment

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  voetbal

  wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

  Wielrennen

  Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

  Wielrennen

  Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

  Wielrennen

  Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

  Wielrennen

  Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

  Wielrennen

  Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

  voetbal

  Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

  palms

  Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

  voetbal

  wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

  Advertisement