Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Belgian Cats zijn een maatje te groot voor Griekenland in oefengalop voor het EK

Belgian Cats zijn een maatje te groot voor Griekenland in oefengalop voor het EK

De Belgian Cats stomen zich klaar voor het EK basketbal, dat volgend maand plaatsvindt in Israël en Slovenië. We volgen de EK-voorbereiding van de Belgische basketbalvrouwen op deze pagina.

Advertisement. Scroll to continue reading.

oefenprogramma Belgian Cats
Servië België 64-66
Servië België 67-58
België Griekenland 83-60
België Griekenland 28/05, in Eigenbrakel
Turkije België 03/06, in Cordoba (Spa)
Spanje België 04/06, in Cordoba (Spa)
België China 08/06, in Kortrijk
België China 10/06, in Leuven

EK-voorbereiding Belgian Cats

 1. 22 uur 12. Simpele oefenzege voor de Cats. De Griekse vrouwen hebben in hun eerste van twee oefenmatchen op Belgische bodem niet veel in de pap kunnen brokkelen tegen de Belgian Cats. Bij de rust stonden ze al 13 punten in het krijt: 42-29. Omdat de Belgen in het 4e kwart iets lakser en onzorgvuldiger waren, leek het erop dat Griekenland de schade nog min of meer kon beperken. Maar een Belgisch slotoffensief zorgde er alsnog voor dat het verschil aanzienlijk was: 83-60. Zondag treffen België en Griekenland elkaar opnieuw, maar dan in Eigenbrakel. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Simpele oefenzege voor de Cats

  De Griekse vrouwen hebben in hun eerste van twee oefenmatchen op Belgische bodem niet veel in de pap kunnen brokkelen tegen de Belgian Cats. Bij de rust stonden ze al 13 punten in het krijt: 42-29.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Omdat de Belgen in het 4e kwart iets lakser en onzorgvuldiger waren, leek het erop dat Griekenland de schade nog min of meer kon beperken. Maar een Belgisch slotoffensief zorgde er alsnog voor dat het verschil aanzienlijk was: 83-60.

  Zondag treffen België en Griekenland elkaar opnieuw, maar dan in Eigenbrakel.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 2. 22 uur 11. Ik ben heel tevreden over het enthousiasme en het tempo dat de speelsters vanaf het begin hebben opgelegd. Defensief waren ze agressief en offensief kwam het gevaar van overal. Alle speelsters hebben kunnen scoren. Er waren ook enkele zwakkere punten, maar daar moeten we nu aan werken. Bondscoach Rachid Méziane.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Ik ben heel tevreden over het enthousiasme en het tempo dat de speelsters vanaf het begin hebben opgelegd. Defensief waren ze agressief en offensief kwam het gevaar van overal. Alle speelsters hebben kunnen scoren. Er waren ook enkele zwakkere punten, maar daar moeten we nu aan werken.
  Bondscoach Rachid Méziane

 3. 21 uur 50. Herbekijk hieronder de wedstrijd.

  Herbekijk hieronder de wedstrijd

 4. 16 uur 45. Vanavond eerste oefenduel op Belgische bodem (19.45 uur). Na een dubbele confrontatie in en tegen Servië keerden de Belgian Cats naar huis met een zege en een nederlaag. Emma Meesseman nam een jonge Belgische ploeg op sleeptouw. Vanavond is de nationale ploeg compleet en werkt het de eerste wedstrijd af van een tweeluik tegen Griekenlad. De wedstrijd kunt u hier volgen met livestream vanaf 19.45 uur. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Vanavond eerste oefenduel op Belgische bodem (19.45 uur)

  Na een dubbele confrontatie in en tegen Servië keerden de Belgian Cats naar huis met een zege en een nederlaag. Emma Meesseman nam een jonge Belgische ploeg op sleeptouw. Vanavond is de nationale ploeg compleet en werkt het de eerste wedstrijd af van een tweeluik tegen Griekenlad. De wedstrijd kunt u hier volgen met livestream vanaf 19.45 uur.

 5. 16 uur 43. Het is moeilijk om nu al te weten waar de ploeg staat. Tegen Servië waren we nog niet compleet. Emma Meesseman.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Het is moeilijk om nu al te weten waar de ploeg staat. Tegen Servië waren we nog niet compleet.
  Emma Meesseman

 6. 16 uur 23. Clubtransfers Belgian Cats. Tijdens de EK-voorbereiding kregen enkele Cats te horen dat ze volgend jaar naar andere oorden zouden trekken. Zo versierde Antonia Delaere een toptransfer van het Italiaanse Venezia naar het Spaanse Avenida. Becky Massey verlaat Madrid en haar tweelingzus. Waar haar toekomst ligt, weet ze nog niet. Vandaag raakte ook bekend dat Hind Ben Abdelkader Villeneuve verlaat. De ploeg van bondscoach Rachid Méziane verloor de finale van de play-offs van Lyon, met Julie Allemand. Dat was het laatste wapenfeit van Ben Abdelkader bij de vicekampioen. Waar zij volgend jaar speelt, is ook nog niet duidelijk. .

  Clubtransfers Belgian Cats

  Tijdens de EK-voorbereiding kregen enkele Cats te horen dat ze volgend jaar naar andere oorden zouden trekken. Zo versierde Antonia Delaere een toptransfer van het Italiaanse Venezia naar het Spaanse Avenida. Becky Massey verlaat Madrid en haar tweelingzus. Waar haar toekomst ligt, weet ze nog niet.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Vandaag raakte ook bekend dat Hind Ben Abdelkader Villeneuve verlaat. De ploeg van bondscoach Rachid Méziane verloor de finale van de play-offs van Lyon, met Julie Allemand. Dat was het laatste wapenfeit van Ben Abdelkader bij de vicekampioen. Waar zij volgend jaar speelt, is ook nog niet duidelijk.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 7. 16 uur 13.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Belgian Cats
  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Belgian Cats zijn nog niet compleet, maar Julie Vanloo en Kyara Linskens sluiten aan

 • 16 uur 13.

  Belgian Cats
  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Belgian Cats verliezen tweede oefenmatch in en tegen Servië in EK-voorbereiding

 • Omdat de Belgen in het 4e kwart iets lakser en onzorgvuldiger waren, leek het erop dat Griekenland de schade nog min of meer kon beperken. Maar een Belgisch slotoffensief zorgde er alsnog voor dat het verschil aanzienlijk was: 83-60. Zondag treffen België en Griekenland elkaar opnieuw, maar dan in Eigenbrakel.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  ","title":"Simpele oefenzege voor de Cats","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3037121","person":"Bondscoach Rachid Méziane","eventTime":1685131860000,"time":"??+?","text":"Ik ben heel tevreden over het enthousiasme en het tempo dat de speelsters vanaf het begin hebben opgelegd. Defensief waren ze agressief en offensief kwam het gevaar van overal. Alle speelsters hebben kunnen scoren. Er waren ook enkele zwakkere punten, maar daar moeten we nu aan werken.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":""},{"eventId":"3037119","youtubeImageUrl":"http://cbssportz.com/wp-content/uploads/2023/05/localimages/hqdefault.jpg","eventTime":1685130630252,"youtubeId":"5zSvcaWbfi4","source":"","time":"??+?","title":"Herbekijk hieronder de wedstrijd","type":"YOUTUBE","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3037118","textStripped":"Na een dubbele confrontatie in en tegen Servië keerden de Belgian Cats naar huis met een zege en een nederlaag. Emma Meesseman nam een jonge Belgische ploeg op sleeptouw. Vanavond is de nationale ploeg compleet en werkt het de eerste wedstrijd af van een tweeluik tegen Griekenlad. De wedstrijd kunt u hier volgen met livestream vanaf 19.45 uur.","eventTime":1685112318574,"source":"","time":"??+?","text":"

  Na een dubbele confrontatie in en tegen Servië keerden de Belgian Cats naar huis met een zege en een nederlaag. Emma Meesseman nam een jonge Belgische ploeg op sleeptouw. Vanavond is de nationale ploeg compleet en werkt het de eerste wedstrijd af van een tweeluik tegen Griekenlad. De wedstrijd kunt u hier volgen met livestream vanaf 19.45 uur.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","title":"Vanavond eerste oefenduel op Belgische bodem (19.45 uur)","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3037117","person":"Emma Meesseman","eventTime":1685112199066,"time":"??+?","text":"Het is moeilijk om nu al te weten waar de ploeg staat. Tegen Servië waren we nog niet compleet.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":""},{"eventId":"3037115","textStripped":"Tijdens de EK-voorbereiding kregen enkele Cats te horen dat ze volgend jaar naar andere oorden zouden trekken. Zo versierde Antonia Delaere een toptransfer van het Italiaanse Venezia naar het Spaanse Avenida. Becky Massey verlaat Madrid en haar tweelingzus. Waar haar toekomst ligt, weet ze nog niet. Vandaag raakte ook bekend dat Hind Ben Abdelkader Villeneuve verlaat. De ploeg van bondscoach Rachid Méziane verloor de finale van de play-offs van Lyon, met Julie Allemand. Dat was het laatste wapenfeit van Ben Abdelkader bij de vicekampioen. Waar zij volgend jaar speelt, is ook nog niet duidelijk.","eventTime":1685110982958,"source":"","time":"??+?","text":"

  Tijdens de EK-voorbereiding kregen enkele Cats te horen dat ze volgend jaar naar andere oorden zouden trekken. Zo versierde Antonia Delaere een toptransfer van het Italiaanse Venezia naar het Spaanse Avenida. Becky Massey verlaat Madrid en haar tweelingzus. Waar haar toekomst ligt, weet ze nog niet.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Vandaag raakte ook bekend dat Hind Ben Abdelkader Villeneuve verlaat. De ploeg van bondscoach Rachid Méziane verloor de finale van de play-offs van Lyon, met Julie Allemand. Dat was het laatste wapenfeit van Ben Abdelkader bij de vicekampioen. Waar zij volgend jaar speelt, is ook nog niet duidelijk. ","title":"Clubtransfers Belgian Cats","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3037114","showConversation":false,"eventTime":1685110959479,"source":"","time":"??+?","title":"Ook Hind Ben Abdelkader maakt een transfer deze zomer:","type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1661990550730407936"},{"eventId":"3037113","eventTime":1685110435721,"source":"","time":"??+?","type":"TEASER","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/belgian-cats-zijn-nog-niet-compleet-maar-julie-vanloo-en-kyara-linskens-sluiten-aan~1684859797137/","sport":"GENERIC","teaser":{"externalUrl":"https://sporza.be/nl/2023/05/23/belgian-cats-zijn-nog-niet-compleet-maar-julie-vanloo-en-kyara~1684859797137/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/11/27/809f5988-6e71-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","externalId":"1684859797137","description":"Julie Vanloo en Kyara Linskens maken opnieuw hun opwachting bij de Belgian Cats. De twee speelsters van Montpellier waren tijdelijk vrijgesteld na het seizoenseinde in Frankrijk en waren niet van de partij in de twee oefenwedstrijden in en tegen Servië in de voorbereiding van het EK basketbal voor vrouwen. Het EK vindt plaats van 15 tot en met 25 juni in Israël en Slovenië.","title":"Belgian Cats zijn nog niet compleet, maar Julie Vanloo en Kyara Linskens sluiten aan","publicationDate":"2023-05-23T18:38:53+0200","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/basketbal","description":"","id":"functional:sporza/sports/basketbal","title":"basketbal"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal/ploegen/b/belgian-cats","description":"","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal/ploegen/b/belgian-cats","title":"Belgian Cats"},{"title":"basketbal","path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal"}]}},{"eventId":"3037112","eventTime":1685110432809,"source":"","time":"??+?","type":"TEASER","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/belgian-cats-verliezen-tweede-oefenmatch-in-en-tegen-servie-in-ek-voorbereiding~1684519242840/","sport":"GENERIC","teaser":{"externalUrl":"https://sporza.be/nl/2023/05/19/belgian-cats-verliezen-tweede-oefenmatch-in-en-tegen-servie-in-ek-voorbereiding~1684519242840/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/09/26/c5aaef90-3d82-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","externalId":"1684519242840","description":"De Belgian Cats hebben hun tweede oefenmatch in de aanloop naar het EK basketbal verloren. In een tegen Servië hadden de Belgen het vandaag een pak lastiger dan gisteren. Eindstand: 67-58.","title":"Belgian Cats verliezen tweede oefenmatch in en tegen Servië in EK-voorbereiding","publicationDate":"2023-05-20T22:45:00+0200","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/basketbal","description":"","id":"functional:sporza/sports/basketbal","title":"basketbal"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal/ploegen/b/belgian-cats","description":"","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal/ploegen/b/belgian-cats","title":"Belgian Cats"},{"title":"basketbal","path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal"},{"title":"EK basketbal","path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal/ek","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal/ek"},{"title":"Emma Meesseman","path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal/spelers/m/meesseman-emma","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal/spelers/m/meesseman-emma"}]}}],"status":"AFTER_TODAY"},"title":"EK-voorbereiding Belgian Cats","matchID":"3318983","layout":"default","slsHost":"https://sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3318983","interval":10}-->

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  EK basketbal Belgian Cats basketbal
  taal- of schrijffout opgemerkt?

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Click to comment

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  voetbal

  wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

  Wielrennen

  Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

  Wielrennen

  Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

  Wielrennen

  Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

  Wielrennen

  Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

  palms

  Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

  Wielrennen

  Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

  voetbal

  Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

  voetbal

  wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

  Advertisement