Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Alsof het een clubkampioenschap is: 1, 2 en 3 voor Alpecin-Deceuninck in Antwerp Port Epic

Alsof het een clubkampioenschap is: 1, 2 en 3 voor Alpecin-Deceuninck in Antwerp Port Epic

De Antwerp Port Epic is een jonge koers in het noorden van Antwerpen. Na een kennismaking met de wereldhaven duiken de renners de kassei- en grindwegen van de polders in.   Een flinke portie offroad dus en spek naar de bek van Alpecin-Deceuninck. De ploeg koerste attent en had in elke aanval het overwicht.   Met Dries De Bondt, Quinten Hermans en Timo Kielich controleerden ze de kopgroep die voor de zege zou strijden.   Sander De Pestel, de Fransman Thomas Bonnet en titelverdediger Florian Vermeersch zaten in de tang.   Vermeersch beschikte misschien over de beste benen, maar keer op keer zag hij een blauwhemd in zijn spiegels opduiken.   Op 8 km van de finish kreeg Vermeersch de finale prik. Na de laatste kasseistrook zette De Bondt zijn solo op poten.   De voormalige Belgische kampioen ondervond aan den lijve hoe lang de Noorderlaan kan zijn, maar ploegmaats Kielich en Hermans counterden perfect.   Om op de streep Vermeersch nog maar eens in het stof te doen bijten. De Bondt won voor Kielich en Hermans, alsof het een clubkampioenschap was.   Vermeersch bleef als 4e achter in Antwerpen. Dries De Bondt: “Ik win dankzij de ploegmaats” Dries De Bondt boekt zijn eerste overwinning sinds zijn ritzege vorig jaar in de Giro.   “Het vat was eigenlijk af. Nooit heb ik zo hard afgezien in de laatste 5 kilometer”, vertelt de Belgische kampioen van 2020.   “Ik mocht niet opgeven, maar ik zag de wattagemeter zakken. De rugwind in de laatste 3 kilometer heeft me gered.”   En de ploegmaats die voorbeeldig afstopten. “Dit is inderdaad een teamprestatie”, erkent De Bondt.   “Ik win alleen dankzij Timo en Quinten. Zonder hen rijden ze het gat toe, want Florian Vermeersch vond ik de sterkste renner vandaag. Dankjewel, ploeg!” Uitslag Antwerp Port EpicUitslag Antwerp Port Epic  naamresultaat1Dries De Bondt4u12'44″2Timo Kielich16″3Quinten Hermans16″4Florian Vermeersch16″5Thomas Bonnet16″6Sander De Pestel16″7Nicklas Pedersen26″8Giacomo Nizzolo26″9Sandy Dujardin26″10Dries Van Gestel26″ Gerelateerd:wielrennenIn de Parijs-Roubaix van Antwerpen heeft Marthe Truyen echt prijs Fase per faseclock 17:1217 uur 12. Nooit heb ik zo hard afgezien. De rugwind in de slotkilometers heeft me gered. Dries De Bondt.Nooit heb ik zo hard afgezien. De rugwind in de slotkilometers heeft me gered.Dries De Bondtclock 17:1017 uur 10. Florian Vermeersch was de sterkste man in koers. Ik win dankzij de ploeg. Dankjewel! Dries De Bondt.Florian Vermeersch was de sterkste man in koers. Ik win dankzij de ploeg. Dankjewel!Dries De Bondtclock 17:0917 uur 09. Als niet-crosser heb ik zitten sukkelen, maar hoe langer de koers, hoe beter het ging. Dries De Bondt.Als niet-crosser heb ik zitten sukkelen, maar hoe langer de koers, hoe beter het ging.Dries De Bondt.clock 17:0517 uur 05. De Bondt houdt stand in het slot en zegeviert in de Antwerp Port Epic.De Bondt houdt stand in het slot en zegeviert in de Antwerp Port Epicclock 17:0217 uur 02. 1, 2 en 3 voor Alpecin-Deceuninck. Quinten Hermans en Timo Kielich zetten het overwicht van Alpecin-Deceuninck in de verf. Zij sprinten naar de ereplaatsen op het Eilandje. .1, 2 en 3 voor Alpecin-DeceuninckQuinten Hermans en Timo Kielich zetten het overwicht van Alpecin-Deceuninck in de verf. Zij sprinten naar de ereplaatsen op het Eilandje.clock 17:0217 uur 02. finish: Dries De Bondt rondt ploegenspel af. Dries De Bondt plaatst zich op de erelijst van de Antwerp Port Epic. Eerder wonnen ook ploegmaats Vermeersch en Van der Poel de koers. .finish: Dries De Bondt rondt ploegenspel afDries De Bondt plaatst zich op de erelijst van de Antwerp Port Epic. Eerder wonnen ook ploegmaats Vermeersch en Van der Poel de koers.clock 17:00laatste kilometer. Dries De Bondt balt de vuist, de buit is binnen. . 17 uur . last km laatste kilometerDries De Bondt balt de vuist, de buit is binnen.clock 16:59+7 seconden. Nog 2 km: de achtervolgers volgen op 7 tellen van koploper De Bondt. Voor het Havenhuis hebben ze even geen aandacht. . 16 uur 59. time difference +7 secondenNog 2 km: de achtervolgers volgen op 7 tellen van koploper De Bondt.Voor het Havenhuis hebben ze even geen aandacht.clock 16:5716 uur 57. There’s a Road (Noorderlaan) *. Nog 3 km: Dries De Bondt ervaart hoe ellendig lang de Noorderlaan kan zijn. Hij is wel op weg naar zijn eerste zege van het jaar, zijn eerste sinds zijn ritzege vorig jaar in de Giro. * Admiral Freebee .There’s a Road (Noorderlaan) *Nog 3 km: Dries De Bondt ervaart hoe ellendig lang de Noorderlaan kan zijn. Hij is wel op weg naar zijn eerste zege van het jaar, zijn eerste sinds zijn ritzege vorig jaar in de Giro.* Admiral Freebeeclock 16:5616 uur 56. Dries De Bondt knalt weg op 8km van het einde.Dries De Bondt knalt weg op 8km van het eindeclock 16:5616 uur 56. Alpecin-Deceuninck stopt af. Nog 5 km: Florian Vermeersch duwt door in de achtergrond, Timo Kielich countert. .Alpecin-Deceuninck stopt afNog 5 km: Florian Vermeersch duwt door in de achtergrond, Timo Kielich countert.clock 16:5516 uur 55. Wat doet Florian Vermeersch? Gokken? Karl Vannieuwkerke.Wat doet Florian Vermeersch? Gokken?Karl Vannieuwkerkeclock 16:5316 uur 53. Nog 6 km: De Bondt heeft 10 seconden. Achter hem draait het niet rond. Hermans en Kielich blokkeren elke poging. .Nog 6 km: De Bondt heeft 10 seconden. Achter hem draait het niet rond. Hermans en Kielich blokkeren elke poging.clock 16:5216 uur 52. aanval De Bondt. Nog 8 km: Dries De Bondt demarreert op de Noorderlaan. Wie reageert? Weer Florian Vermeersch? .aanval De BondtNog 8 km: Dries De Bondt demarreert op de Noorderlaan. Wie reageert? Weer Florian Vermeersch?clock 16:5216 uur 52. Pech! Gianni Vermeersch mag het vergeten na een lekke band.Pech! Gianni Vermeersch mag het vergeten na een lekke bandclock 16:51lekke band Gianni Vermeersch. Gianni Vermeersch rijdt lek. Hij zal de koers dit jaar niet winnen. Drie jaar geleden lukte hem dat wel. . 16 uur 51. flat tyre lekke band Gianni VermeerschGianni Vermeersch rijdt lek. Hij zal de koers dit jaar niet winnen. Drie jaar geleden lukte hem dat wel.clock 16:5016 uur 50. prikje van Kielich. Nog 10 km: op de grindweg langs de Ekerse Putten trekt Timo Kielich even door. Florian Vermeersch is attent en beent de Alpecin-man bij. .prikje van KielichNog 10 km: op de grindweg langs de Ekerse Putten trekt Timo Kielich even door. Florian Vermeersch is attent en beent de Alpecin-man bij.clock 16:46Beenhouwerstraat. Nog 12 km: met de Beenhouwerstraat in Ekeren hebben de renners de laatste officiële kasseistrook verorberd vandaag. Voor de voetballiefhebbers: de voormalige terreinen van Germinal Ekeren hebben de deelnemers links laten liggen. . 16 uur 46. cobble stones BeenhouwerstraatNog 12 km: met de Beenhouwerstraat in Ekeren hebben de renners de laatste officiële kasseistrook verorberd vandaag.Voor de voetballiefhebbers: de voormalige terreinen van Germinal Ekeren hebben de deelnemers links laten liggen.clock 16:45+15 seconden. Nog 13 km: het verschil tussen de koplopers en de achtervolgers bedraagt 15 seconden. Gemeten in de Kloosterstraat in Ekeren. . 16 uur 45. time difference +15 secondenNog 13 km: het verschil tussen de koplopers en de achtervolgers bedraagt 15 seconden. Gemeten in de Kloosterstraat in Ekeren.clock 16:4516 uur 45.alles weergevenalles weergevenarrow-circle

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Advertisement