Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Sergio Perez maakt in Azerbeidzjan titelstrijd wat spannender met hulp van safetycar

Sergio Perez maakt in Azerbeidzjan titelstrijd wat spannender met hulp van safetycar

Polesitter Leclerc is een vogel voor de kat Charles Leclerc mocht vanaf de eerste plaats aan de 4e grand prix van het seizoen beginnen, opnieuw kon hij de poleposition niet verzilveren.   Ook in Bakoe moest de Ferrari-rijder zijn meerdere erkennen in de energiekere Red Bulls. In de openingsrondes kon Leclerc zijn eerste plaats nog vasthouden, eens de rijders gebruik mochten maken van DRS was hij een vogel voor de kat.   Met de achtervleugel geopend ging de Red Bull zo’n 30 km/u sneller op de rechte stukken. Eerst zag Leclerc wereldkampioen Max Verstappen voorbij razen, daarna volgde Sergio Perez. bron beelden: Play Sports Ongelukkige pitstop van Max Verstappen Alles liep volgens plan voor Max Verstappen. Tot hij de pits opzocht toen landgenoot Nyck De Vries dwars stond met zijn auto.   Een ongelukkige pitstop, want een ronde later zocht het hele pak de post op tijdens een safetycarsituatie. Verstappen viel terug naar 3.   Bij de herstart vloog hij Leclerc meteen weer voorbij. Volgende opdracht: ploegmaat Sergio Pérez een halt toeroepen.   bron beelden: Play Sports Pérez houdt ploegmaat Verstappen af Sergio Pérez is niet (meer) van plan om tweede viool te spelen bij Red Bull en beet sterk van zich af. Dichter dan een seconde kwam Max Verstappen niet.   De nummer 1 zocht de grens op, hij raakte zelfs de muur, maar Pérez kreeg hij niet te pakken. De Mexicaan sloop naar zijn tweede zege van het seizoen (na Saudi-Arabië).   Een dubbel zelfs, want gisteren had Pérez ook de sprintrace in Bakoe gewonnen. In de WK-stand volgt hij nu op 6 punten van Verstappen.  De Red Bull-medewerkers vieren feest met GP-winnaar Sergio Pérez. Charles Leclerc reed naar zijn eerste podiumplaats van het seizoen. De Monegask wist de Aston Martin van Fernando Alonso af te houden in Azerbeidzjan.   Volgende week verzorgen de Formule 1-rijders de show in Miami. GP van AzerbeidzjanGP van Azerbeidzjan klassement rijderconstructeurpunten1Sergio PerezRed Bull Racing 252Max VerstappenRed Bull Racing 183Charles LeclercScuderia Ferrari 154Fernando AlonsoAston Martin 125Carlos SainzScuderia Ferrari 106Lewis HamiltonMercedes 87Lance StrollAston Martin 68George RussellMercedes 59Lando NorrisMcLaren 210Yuki TsunodaAlphaTauri 111Oscar PiastriMcLaren 12Alexander AlbonWilliams Racing 13Kevin MagnussenHaas F1 Team 14Pierre GaslyAlpine 15Esteban OconAlpine 16Logan SargeantWilliams Racing 17Nico HülkenbergHaas F1 Team 18Valtteri BottasAlfa Romeo 19Guanyu ZhouAlfa Romeo DNF20Nyck de Vries- DNF Gerelateerd:Formule 1BEKIJK: F1-rijders knallen (net niet) tegen muurtje, Ocon moet fotografen ontwijken in pits

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Advertisement