Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

voetbal

Rik De Mil wil niet verder kijken dan eerste opdracht: “DNA van Club tonen, daarna zien we wel”

Rik De Mil wil niet verder kijken dan eerste opdracht: “DNA van Club tonen, daarna zien we wel”

vr 10 maart 2023 14:20 Met de belangrijke topper tegen Standard op het programma is het niet evident voor assistent Rik De Mil om voorlopig het roer over te nemen van de ontslagen Scott Parker. Toch is hij gemotiveerd om iets moois te maken van zijn (tijdelijke?) opdracht: “Het plan? Samen met mijn spelers het verhaal “No Sweat, No Glory” opnieuw brengen.”  “Ik zit hier met een heel gemotiveerd gevoel”, opent Rik De Mil zijn eerste persbabbel na het vertrek van Scott Parker bij Club.   In een moeilijke situatie bij de landskampioen, moet die vooral op zoek naar zijn DNA. “Dat is onze basis”, zegt de interim-coach. “Het Club-verhaal is niet enkel resultaat, maar in moeilijke momenten opstaan als team.”   Dat team kreeg het de afgelopen weken zwaar te verduren met pandoeringen op het veld. “En ook een nieuwe trainerswissel doet natuurlijk geen deugd. Maar we hebben een goed gesprek gehad.” Ik wil duidelijkheid brengen om mijn spelers opnieuw te laten doen wat ze al lang willen: schitteren op het veld. Rik De Mil Op de vraag of De Mil langer dan één wedstrijd op de bank zou zitten, blijft hij op de vlakte. De ex-doelman is enkel bezig met zijn spelerskern klaar te stomen voor de clash tegen Standard.   “Het voelt niet aan als een examen”, houdt hij de druk af. “Ik zou met veel enthousiasme een langere opdracht aanvaarden, maar me evengoed weer schikken als een andere trainer komt.”   Niet enkel de interim-coach, ook de spelers staan voor een belangrijke wedstrijd. “Zij hebben ook in de spiegel gekeken”, deelt De Mil.   “Inspraak van mijn spelers is nodig als we samen een mooi verhaal willen schrijven. Mijn plan voor zondag is dan ook om voor rust te zorgen in hun hoofden. Dat door duidelijkheid mee te geven over onze aanpak.”    “Enkel zo kunnen ze doen wat ze al lang willen: schitteren na al het harde werk op training.”   De Mil heeft ten slotte nog een hoop: “Ik wil de supporters horen zeggen dat er weer “No Sweat, No Glory” te zien was.” Gerelateerd: Jupiler Pro League Al een 3e keer de Brugse reddingsboei: wie is interim-coach Rik De Mil? Persconferentie De Milclock 14:1914 uur 19. Einde persconferentie. Rik De Mil heeft een sterke indruk gemaakt in zijn eerste persbabbel en lijkt met een duidelijk idee zich voor te bereiden op de clash tegen Standard zondag. .Einde persconferentieRik De Mil heeft een sterke indruk gemaakt in zijn eerste persbabbel en lijkt met een duidelijk idee zich voor te bereiden op de clash tegen Standard zondag.clock 14:1814 uur 18. Grote veranderingen op til? “De groep is en blijft dezelfde”, antwoordt De Mil op eventuele wijzigingen in de basiself. “Ga ik het team omgooien? Neen. Ik wil vooral rust brengen in de hoofden van de spelers zodat zij er opnieuw vol voor kunnen gaan.” “Ik wil de supporters horen zeggen: “Er was weer  No Sweat, No Glory”.” .Grote veranderingen op til?”De groep is en blijft dezelfde”, antwoordt De Mil op eventuele wijzigingen in de basiself.  » Read More

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement