Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Canadese tweelingzussen zorgen voor familiefeestje bij vrouwen junioren, Van Sinaey is 5e

Canadese tweelingzussen zorgen voor familiefeestje bij vrouwen junioren, Van Sinaey is 5e

Een val en een lekke band lieten de WK-droom van torenhoge topfavoriete Lauren Molengraaf halfweg al uit elkaar spatten.   “Ze rijdt het hele seizoen niet lek en uitgerekend vandaag wel. Dat is echt kak”, reageerde haar coach Bart Wellens.   Dat de Canadese tweelingzusjes Ava en Isabella Holmgren daarvan zouden profiteren, was geen grote verrassing. De voorbije weken maakten ze Molengraaf al het leven zuur in de Wereldbeker.   Isabella sloeg al snel een kloofje op haar zus Ava. De gouden en zilveren medaille zorgden meteen na afloop voor een familiefeestje bij de Holmgrens. Beste Belgische bij de junioren was Xaydee Van Sinaey op de 5e plek. Ze leek eventjes mee te strijden voor brons en strandde op 5 tellen van plaats 3.   Belgisch kampioene Fleur Moors beleefde niet haar beste dag. Ze druppelde als 12e binnen op meer dan 2 minuten van wereldkampioene Isabella Holmgren. Sporza: veldrijden Liveverslag van het WK in Hoogerheide (Nederland) bij de junioren vrouwen. wo 25 januari 2023 kijk op VRT Max Ava Holmgren: “Dat mijn zus wint maakt het nóg beter” Emoties troef bij de zusjes Holmgren na hun nummertje bij de junioren. “Het is nog niet doorgedrongen”, reageerde wereldkampioene Isabella. “Ava naast mij als 2e maakt deze wereldtitel nog beter. Het is leuk om het Canadese volkslied te horen.”   Zilveren zus Ava leek even blij als wereldkampioene Isabella. “Ik kwam hier met een medaille in mijn achterhoofd. En dan wint mijn zus, dat is nóg beter. Dit is een geweldige dag.” Van Sinaey: “Jammer dat ik net niet meekon” Onze landgenote Xaydee Van Sinaey strandde op 5 seconden van de bronzen medaille. “Ik ben tevreden. Maar als ik zie dat ik nog zo kort kom, vind ik het jammer dat ik net niet mee was met hen.” “Het is leuk dat ik vandaag bevestigd heb met de 5e plaats. Maar ik had liever het hele seizoen goed gereden”, zegt Van Sinaey, die de voorbije weken door ziekte wat teruggeslagen werd.   Wat vindt Van Sinaey van de 2 Canadese tweelingszusjes? “Het is heel straf dat ze allebei op het podium staan. Het heeft wel een voordeel, want ze kunnen samenwerken in de koers en maken elkaar sterker op training.”  Uitslag vrouwen juniorenUitslag vrouwen junioren  naamresultaat1Isabella Holmgren (Can)in 42'13″2Ava Holmgren (Can)op 20″3Célia Gery (Fra)47″4Federica Venturelli (Ita)47″5Xaydee Van Sinaey (Bel)52″6Cat Ferguson (GBr)1'00″7Lauren Molengraaf (Ned)1'12″8Vanda Dlaskova (Tsj)1'23″9Viktoria Chladonova (Svk)1'41″10Valentina Corvi (Ita)1'47″ Ava Holmgren, Isabella Holmgren en Célia Gery vormen het podium van de junioren vrouwen Fase per faseclock 11:4611 uur 46 match afgelopen end time Canadese zussen op 1 en 2Canada viert feest met Isabella Holmgren op plek 1. Ook haar tweelingzus Ava gaat uit de bol op de 2e plaats.clock 11:4611 uur 46. Van Sinaey op 4 seconden van brons. Kan een medaille voor Van Sinaey? Ze nadert tot op 4 tellen van de 3e in de wedstrijd. .Van Sinaey op 4 seconden van bronsKan een medaille voor Van Sinaey? Ze nadert tot op 4 tellen van de 3e in de wedstrijd.clock 11:4411 uur 44.Leidster Isabella Holmgrenclock 11:4311 uur 43. Zonder ongelukken pronkt Isabella Holmgren straks in de regenboogtrui. Haar marge op tweelingzus Ava bedraagt 18 seconden. .Zonder ongelukken pronkt Isabella Holmgren straks in de regenboogtrui. Haar marge op tweelingzus Ava bedraagt 18 seconden.clock 11:4111 uur 41. Van Sinaey in 5e positie. De strijd voor de 3e plek brandt helemaal los. Van Sinaey hangt op 10 seconden van Venturelli en Gery, die allebei door hun beste krachten heen lijken te zitten. .Van Sinaey in 5e positieDe strijd voor de 3e plek brandt helemaal los. Van Sinaey hangt op 10 seconden van Venturelli en Gery, die allebei door hun beste krachten heen lijken te zitten.clock 11:3911 uur 39. Nog 1 ronde te gaan.Nog 1 ronde te gaanclock 11:3811 uur 38. Situatie bij ingaan slotronde. 1. Isabella Holmgren (Can) 2. Ava Holmgren (Can) op 12″ 3. Federica Venturelli (Ita) op 31″ 4. Célia Gery (Fra) op 32″ 5. Xaydee Van Sinaey op 43″ 6. Cat Ferguson (GBr) op 59″ 7. Lauren Molengraaf op 1'10″ 8. Vanda Dlaskova (Tsj) op 1'11″ 9. Viktoria Chladonova (Svk) op 1'18″ 10. Valentina Corvi (Ita) op 1'24″ .Situatie bij ingaan slotronde1. Isabella Holmgren (Can)2. Ava Holmgren (Can) op 12″3. Federica Venturelli (Ita) op 31″4. Célia Gery (Fra) op 32″5. Xaydee Van Sinaey op 43″6. Cat Ferguson (GBr) op 59″7. Lauren Molengraaf op 1’10″8. Vanda Dlaskova (Tsj) op 1’11″9. Viktoria Chladonova (Svk) op 1’18″10. Valentina Corvi (Ita) op 1’24″clock 11:3811 uur 38. Bondscoach Sven Vanthourenhout ziet dat Xaydee Van Sinaey haar medaillekansen stilaan mag opbergen. “De 5e plaats is het hoogst haalbare.” .Bondscoach Sven Vanthourenhout ziet dat Xaydee Van Sinaey haar medaillekansen stilaan mag opbergen. “De 5e plaats is het hoogst haalbare.”clock 11:3711 uur 37. Dit is een speciale situatie met 2 Canadese tweelingzussen die strijden voor de wereldtitel. Christophe Vandegoor.Dit is een speciale situatie met 2 Canadese tweelingzussen die strijden voor de wereldtitel.Christophe Vandegoorclock 11:3511 uur 35. Hoe doen de Belgen het? Xaydee Van Sinaey maakt nog kans op een medaille: ze rijdt in 5e positie op een halve minuut van de zusjes Holmgren. Belgisch kampioene Fleur Moors (12e) valt voorlopig net buiten de top 10, op anderhalve minuut van de spits van de koers. Lore De Schepper vertoeft in 17e positie, Shanyl De Schoesitter is momenteel 24e. .Hoe doen de Belgen het?Xaydee Van Sinaey maakt nog kans op een medaille: ze rijdt in 5e positie op een halve minuut van de zusjes Holmgren.Belgisch kampioene Fleur Moors (12e) valt voorlopig net buiten de top 10, op anderhalve minuut van de spits van de koers.Lore De Schepper vertoeft in 17e positie, Shanyl De Schoesitter is momenteel 24e.clock 11:3511 uur 35.Xaydee Van Sinaey rijdt rond op een 5e plaatsclock 11:3411 uur 34.WK veldrijden Regen doet de omstandigheden op het WK plots veranderen: “Dit had niemand zien aankomen”clock 11:17clock 11:3311 uur 33.De zusjes Holmgren domineren dankzij de pech van Molengraafclock 11:3211 uur 32. Canadese tweelingzussen. Bij de familie Holmgren worden ze waarschijnlijk gek. Isabella Holmgren heeft een handvol seconden voorsprong op haar tweelingzus Ava. Een van hen wordt wereldkampioen. .Canadese tweelingzussenBij de familie Holmgren worden ze waarschijnlijk gek. Isabella Holmgren heeft een handvol seconden voorsprong op haar tweelingzus Ava. Een van hen wordt wereldkampioen.clock 11:3111 uur 31. Situatie na 3 van de 5 rondes. 1. Isabella Holmgren (Can) 2. Ava Holmgren (Can) op 7″ 3. Federica Venturelli (Ita) op 14″ 4. Célia Gery (Fra) op 17″ 5. Xaydee Van Sinaey op 23″ 6. Cat Ferguson (GBr) op 42″ 7. Viktoria Chladonova (Svk) op 50″ 8. Vanda Dlasnova (Tsj) op 50″ 9. Valentina Corvi (Ita) op 57″ 10. Lauren Molengraaf (Ned) op 1'00” .Situatie na 3 van de 5 rondes1. Isabella Holmgren (Can)2. Ava Holmgren (Can) op 7″3. Federica Venturelli (Ita) op 14″4. Célia Gery (Fra) op 17″5. Xaydee Van Sinaey op 23″6. Cat Ferguson (GBr) op 42″7. Viktoria Chladonova (Svk) op 50″8. Vanda Dlasnova (Tsj) op 50″9. Valentina Corvi (Ita) op 57″10. Lauren Molengraaf (Ned) op 1’00″clock 11:2911 uur 29. Hyperbehoedzame Molengraaf. Het doet pijn aan de ogen. Met een platte tube durft Molengraaf een steile afdaling bijna niet nemen. Wat een pech voor de torenhoge favoriete. .Hyperbehoedzame MolengraafHet doet pijn aan de ogen. Met een platte tube durft Molengraaf een steile afdaling bijna niet nemen. Wat een pech voor de torenhoge favoriete.clock 11:2911 uur 29. Hoeveel pech kan je hebben? Molengraaf nu ook lek.Hoeveel pech kan je hebben? Molengraaf nu ook lekclock 11:2811 uur 28. Lekke band voor de topfavoriete. Ai, ai, ai… Lauren Molengraaf staat plots lek, waardoor de wereldtitel misschien wel gaan vliegen is. De Nederlandse trekt een grimas. .Lekke band voor de topfavorieteAi, ai, ai… Lauren Molengraaf staat plots lek, waardoor de wereldtitel misschien wel gaan vliegen is. De Nederlandse trekt een grimas.clock 11:2511 uur 25. Molengraaf in de sandwich. Op een zwaardere strook ploegt Molengraaf zich voorbij Ava Holmgren. Nu richt de Nederlandse haar vizier op de eerste van de twee Canadese tweelingzusjes. .Molengraaf in de sandwichOp een zwaardere strook ploegt Molengraaf zich voorbij Ava Holmgren. Nu richt de Nederlandse haar vizier op de eerste van de twee Canadese tweelingzusjes.clock 11:2411 uur 24. Van Sinaey heeft een moeilijk moment en hangt aan het staartje. In de kop van de koers proberen de zusjes Holmgren topfavoriete Molengraaf af te houden. .Van Sinaey heeft een moeilijk moment en hangt aan het staartje. In de kop van de koers proberen de zusjes Holmgren topfavoriete Molengraaf af te houden.alles weergevenalles weergevenarrow-circle

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement