Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Australiër Sam Welsford laat topsprinters op de streep een poepje ruiken in San Juan

Australiër Sam Welsford laat topsprinters op de streep een poepje ruiken in San Juan

Na de koninginnenrit van gisteren moest er vandaag enkel in het begin van de rit geklommen worden. Twee colletjes van derde categorie waren niet steil genoeg om de sprinters te verontrusten en snel werd duidelijk dat we richting een vierde massasprint gingen.   De sprintersploegen kwamen pas laat uit hun pijp om een groep van 7 bij de lurven te vatten, maar toch kregen Jakobsen, Bennett, Gaviria en co. ruim 15km de tijd om hun treintjes op de rails te krijgen.   Wereldkampioen Remco Evenepoel en zijn maats van Soudal-Quick Step zetten Jakobsen perfect af in de slotkilometer, maar de Europese kampioen kwam (door de wind?) nooit helemaal op toerental in de sprint.   Hij werd nog overvleugeld door Bennett, Gaviria en de verrassend sterke “pistier” Sam Welfsord, die uiteindelijk zijn wiel als eerste over de finishlijn stak aan de schitterende velodroom in opbouw voor het WK baanwielrennen van 2025.   Leider Miguel Angel Lopez kwam vandaag niet in de problemen. Ook morgen is dat niet de verwachting na wellicht een nieuwe sprintersetappe. Reacties: Sam Welsford: “Het was een zware dag en het einde was heel snel. We haalden snelheden tot 75 km/u in de sprint. Ik houd van dit land en iedereen is echt geweldig langs de kant. Hier winnen is heel leuk, met de velodroom op de achtergrond. Mijn team heeft het geweldig gedaan, zonder hen was het niet gelukt. Ze zijn in mij blijven geloven en deze zege is ongetwijfeld voor hen.”   Fabio Jakobsen: “Het was een heel snelle sprint. Misschien zaten we er iets te vroeg, maar de timing is lastig op zo’n brede weg. Ik heb heel even eerste gelegen, maar de jongens die uit de slipstream kwamen met de wind mee, hadden net iets meer snelheid. Dat is sprinten. Soms win je en soms verlies je. Ik heb morgen nog één kans en we gaan het opnieuw proberen.” Uitslag Rit 6Uitslag Rit 6ritritalgemeenalg.  naamresultaat1Sam Welsford145km in 3u03'392Sam Bennettz.t.3Fernando Gaviria4Fabio Jakobsen5Attilio Viviani6Peter Sagan7Gleb Syritsa (Rus)8Elia Viviani9Enrico Zanoncello10Mattia Pinazzi  naamresultaat1Miguel Angel Lopez Moreno23u17'16″2Filippo Ganna+30″3Sergio Higuita+44″4Einer Rubio+50″5Brandon Rivera+1'01″6Cesar Nicolas Paredes Avellaneda+1'19″7Remco Evenepoel8Kevin Vermaerke+1'30″9Matthew Riccitello+1'41″10Quinn Simmons+1'46″ Fase per faseclock 23:2323 uur 23. Top 5:. 1. Welsford 2. Bennett 3. Gaviria 4. Jakobsen 5. Viviani A. .Top 5:1. Welsford2. Bennett3. Gaviria4. Jakobsen5. Viviani A.clock 23:2223 uur 22. De sprint verliep eigenlijk perfect voor Bennett en Jakobsen, maar allebei hadden ze de snelheid niet om Welsford af te houden.  .De sprint verliep eigenlijk perfect voor Bennett en Jakobsen, maar allebei hadden ze de snelheid niet om Welsford af te houden. clock 23:2123 uur 21.clock 23:2023 uur 20. Welsford wint (verrassend). Niet Jakobsen, niet Bennett, niet Gaviria, maar Welsford is de snelste. De Australiër van DSM kwam er net op het juiste moment uit in het slot. .Welsford wint (verrassend)Niet Jakobsen, niet Bennett, niet Gaviria, maar Welsford is de snelste. De Australiër van DSM kwam er net op het juiste moment uit in het slot.clock 23:1923 uur 19. Van Poppel en Bennett nemen over, maar Jakobsen gaat goed mee. .Van Poppel en Bennett nemen over, maar Jakobsen gaat goed mee.clock 23:1923 uur 19. Mørkøv moet er vroeger dan gepland aan beginnen. .Mørkøv moet er vroeger dan gepland aan beginnen.clock 23:1823 uur 18. Onder de vod. De laatste kilometer is begonnen en de kaarten liggen voorlopig het beste voor Jakobsen, die nu enkel nog Lampaert en Mørkøv voor zich heeft. .Onder de vodDe laatste kilometer is begonnen en de kaarten liggen voorlopig het beste voor Jakobsen, die nu enkel nog Lampaert en Mørkøv voor zich heeft.clock 23:1823 uur 18. Van Poppel en Bennett zitten in het wiel van de Europese kampioen. .Van Poppel en Bennett zitten in het wiel van de Europese kampioen.clock 23:1723 uur 17. Jakobsen heeft met Evenepoel, Lampaert en Mørkøv nog altijd drie man voor zich voor de laatste 2,5km. .Jakobsen heeft met Evenepoel, Lampaert en Mørkøv nog altijd drie man voor zich voor de laatste 2,5km.clock 23:1723 uur 17. Evenepoel heeft overgenomen van Serry en meteen gaat het tempo met een ruk de hoogte in. Soudal-Quick Step heeft alles netjes onder controle voorlopig. .Evenepoel heeft overgenomen van Serry en meteen gaat het tempo met een ruk de hoogte in. Soudal-Quick Step heeft alles netjes onder controle voorlopig.clock 23:1623 uur 16. Op 3km van het einde komt nu ook Mørkøv voorin postvatten in de Quick Step-trein. Serry bepaalt nog altijd het tempo. .Op 3km van het einde komt nu ook Mørkøv voorin postvatten in de Quick Step-trein. Serry bepaalt nog altijd het tempo.clock 23:1523 uur 15. Van Bora en Movistar voorlopig geen spoor voorin. De teams van Bennett en Gaviria bekijken het vanaf de tweede rij. .Van Bora en Movistar voorlopig geen spoor voorin. De teams van Bennett en Gaviria bekijken het vanaf de tweede rij.clock 23:1523 uur 15. De trein van Soudal-Quick Step dendert met Remco Evenepoel in tweede positie richting de laatste 4km. Wanneer begint de wereldkampioen aan zijn kopbeurt? .De trein van Soudal-Quick Step dendert met Remco Evenepoel in tweede positie richting de laatste 4km. Wanneer begint de wereldkampioen aan zijn kopbeurt?clock 23:1323 uur 13. Soudal-Quick Step, Trek-Segafredo en TotalEnergies zijn voorlopig het beste vertegenwoordigd voorin. Nog 5km. .Soudal-Quick Step, Trek-Segafredo en TotalEnergies zijn voorlopig het beste vertegenwoordigd voorin. Nog 5km.clock 23:1223 uur 12. De snelheidsmeter geeft 50 km/u aan, maar het kan zeker nog sneller. Het peloton zit lang nog niet op één lijn. .De snelheidsmeter geeft 50 km/u aan, maar het kan zeker nog sneller. Het peloton zit lang nog niet op één lijn.clock 23:1223 uur 12. Op 7km van het einde heeft het peloton de laatste echte bocht genomen. Het gaat nu de hele tijd rechtdoor tot aan de finishlijn. .Op 7km van het einde heeft het peloton de laatste echte bocht genomen. Het gaat nu de hele tijd rechtdoor tot aan de finishlijn.clock 23:1023 uur 10.clock 23:0923 uur 09. De laatste 10km zijn begonnen en de treintjes beginnen stilaan vorm te krijgen. Soudal-Quick Step, Bora, TotalEnergies en Trek handhaven zich goed voorin. .De laatste 10km zijn begonnen en de treintjes beginnen stilaan vorm te krijgen. Soudal-Quick Step, Bora, TotalEnergies en Trek handhaven zich goed voorin.clock 23:0823 uur 08. De jongens van Team Medellin zijn nu helemaal van het voorplan verdwenen. Hun taak hebben ze vandaag meer dan volbracht: Miguel Angel Lopez zal zonder ongelukken als leider aan de slotrit kunnen beginnen. .De jongens van Team Medellin zijn nu helemaal van het voorplan verdwenen. Hun taak hebben ze vandaag meer dan volbracht: Miguel Angel Lopez zal zonder ongelukken als leider aan de slotrit kunnen beginnen.clock 23:0723 uur 07.alles weergevenalles weergevenarrow-circle ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider122/01 20:15wegwedstrijdSan Juan – San Juan144 kmSam BennettSam Bennett223/01 18:20wegwedstrijdValle Fertil – Jachal201 kmFabio JakobsenSam Bennett324/01 19:30wegwedstrijdAutodromo de Villicum – Autodromo de Villicum171 kmQuinn SimmonsSam Bennett425/01 18:45wegwedstrijdsemi bergetappeAutodromo de Villicum – Barreal197 kmFernando GaviriaFernando Gaviria527/01 19:10wegwedstrijdbergetappeChimbas – Alto Colorado173,7 kmMiguel Angel Lopez MorenoMiguel Angel Lopez Moreno628/01 20:15wegwedstrijdVelodromo Vicente Chancay – Velodromo Vicente Chancay144,9 kmSam WelsfordMiguel Angel Lopez Moreno729/01 21:20wegwedstrijdSan Juan – San Juan112 km

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement