Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Meesterlijke Yellow Tigers temmen Nederland in het hol van de leeuw

Meesterlijke Yellow Tigers temmen Nederland in het hol van de leeuw

Nederland – België in een notendop Uitblinker: Wie anders dan Britt Herbots? Met 41 (!) punten kroonde ze zich tot topscorer van de wedstrijd én ze maakte het ook af op het einde.   Sleutelmoment: Na foutjes op het einde van set 3 en in het begin van set 4 haalt bondscoach Gert Vande Broek spelverdeelster Jutta Van de Vyver naar de kant voor Charlotte Krenicky en dat rendeert.   Quote: “De ontgoocheling van tegen Italië heeft ons dichter bij elkaar gebracht en dat hadden we nodig”, zei Britt Herbots.   Volgende ronde: De Yellow Tigers stoten door naar de tweede groepsfase en nemen de punten van de zeges tegen Nederland en Puerto Rico of Kenia mee. Daarin wachten extra duels tegen Argentinië en kleppers China, Brazilië en Japan. Britt Herbots loodst Yellow Tigers naar stuntzege De Yellow Tigers hadden eerder deze week al een dijk van een wedstrijd gespeeld tegen topfavoriet Italië. Dat leverde geen punten, maar wel vertrouwen op voor de clash der Lage Landen tegen gastland Nederland.   Dat was te merken in de eerste set. De Yellow Tigers speelden vrank en vrij en speelden een zenuwachtig Nederland van het kastje naar de muur met een sterk blok en een sterke verdediging. Het duurde tot het einde van set 2 voor Nederland in zijn spel kwam, maar toen stond het al 0-2 voor België.   Stilaan slopen er onzorgvuldigheden in het Belgische spel, maar met hun bekende vechtlust en dankzij een onnavolgbare Britt Herbots dwongen de Yellow Tigers een eerste matchbal af. Maar de zenuwen gierden door de keel van spelverdeelster Jutta Van de Vyver en haar foutjes kostten België de 3e set.   Halverwege de vierde set greep bondscoach Gert Vande Broek in. Hij haalde Van de Vyver, feilloos in set 1 en 2, naar de kant voor Charlotte Krenicky. Het gaf de Yellow Tigers even wat ademruimte en Herbots deed de rest.    In een spannende slotfase stond de Belgische sterspeelster op het juiste moment op. Ze schonk de Yellow Tigers een stuntzege en kreeg de Nederlandse fans in Arnhem stil: 16-25, 23-25, 26-24, 25-27. Dankzij de zege tegen Nederland kan België stiekem dromen van de kwartfinales, maar dan moet in de volgende ronde nog een stunt volgen tegen China, Brazilië of Japan. “Ontgoocheling van Italië bracht ons dichter bij elkaar” Britt Herbots gaf meteen na de zege een korte reactie. “Hoe we gewonnen hebben? Ik weet het eigenlijk niet”, kon de Belgische sterspeelster haar vreugde niet op.   “Dit was een unieke ervaring: een vol stadion vol energie. Het was waanzinnig, we hebben hard gevochten maar verloren even onze concentratie. Op het einde hadden we een beetje geluk, maar dat mocht wel.”   Herbots was alomtegenwoordig en topscorer van de match. “Dat is de rol die ik heb in dit team, maar het draait niet enkel om mij. Iedereen deed zijn job en dat maakt ons als team sterker.”   “De ontgoocheling van Italië heeft ons als groep dichter bij elkaar gebracht en dat hadden we nodig. Dit zijn drie bonuspunten en die helpen ons vooruit in de tweede groepsfase, maar zondag moeten we eerst winnen van Kameroen.” yellow tigers op wk volleybal uitslagen Yellow Tigers België Puerto Rico 3-0 25-15, 27-25, 25-15 België Kenia 3-0 25-15, 25-14, 25-11 Italië België 3-1 21-25, 30-28, 29-27, 25-9 Nederland België 1-3 16-25, 23-25, 26-24, 25-27 België Kameroen zondag 13 uur   stand groep A     W V sets ptn 1. Italië 4 0 12-1 12 2. België 3 1 10-4 9 3. Nederland 3 1 10-4 9 4. Puerto Rico 1 3 4-9 3 5. Kenia 1 3 3-9 3 6. Kameroen 0 3 0-9 0 België speelt zijn groepswedstrijden in Arnhem (Ned). De top 4 in de 4 poules stoot door naar de volgende ronde.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement