Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

voetbal

Teleurstellend Spanje vergooit zijn leidersplaats tegen efficiënt Zwitserland

Teleurstellend Spanje vergooit zijn leidersplaats tegen efficiënt Zwitserland

za 24 september 2022 22:37 Spanje Zwitserland einde1245' – Geel – Manuel Akanji22' – Doelpunt – Manuel Akanji (0 – 1)88' – Verv. César Azpilicueta door Carlos Soler87' – Verv. Breel Embolo door Haris Seferovic83' – Geel – Jonas Omlin79' – Verv. Ruben Vargas door Michel Aebischer71' – Verv. Pedri door Marcos Llorente69' – Verv. Djibril Sow door Denis Zakaria69' – Verv. Xherdan Shaqiri door Dan Ndoye64' – Verv. Marco Asensio door Borja Iglesias64' – Verv. Ferran Torres door Yéremi Pino64' – Verv. Pablo Sarabia door Nico Williams60' – Doelpunt – Breel Embolo (1 – 2)56' – Doelpunt – Jordi Alba (1 – 1)UEFA Nations LeagueSpeeldag 524-09-2022 20:4622'goalManuel Akanji0 – 156'goalJordi Alba1 – 160'goalBreel Embolo1 – 2 Spanje heeft zijn leidersplaats uit handen gegeven op de voorlaatste speeldag van de Nations League. Zwitserland, dat ook Portugal al een nederlaag aansmeerde, trok aan het langste eind met 1-2. Spanje moet op de slotspeeldag winnen in Portugal om alsnog het ticket voor de Final Four te bemachtigen. Een overwinning tegen Zwitserland en groepswinst was zeker voor de Spanjaarden. Mooie vooruitzichten, maar het kon de thuisploeg niet opzwepen. Voor de rust konden ze zelfs geen enkele doelpoging noteren.    Zwitserland, dat op de vorige speeldag Portugal al over de knie had gelegd, toonde wel daadkracht. Na 20 minuten kon Manuel Akanji de Zwitsers op voorsprong brengen.   Tijdens de pauze had Spanje dan toch een restje creativiteit gevonden in de kleedkamer. Marco Asensio, die bij Real Madrid zelden aan spelen toekomt, bediende Jordi Alba, die knap raak trof.   Maar het feestje was van korte duur in Zaragoza. Na een hoekschop kon Breel Embolo van dichtbij toeslaan. Een tweede doelpunt dat Spanje definitief tegen het canvas sloeg en een einde maakte aan 22 thuisduels zonder nederlaag. Spanje moet op de slotspeeldag winnen in Portugal om alsnog groepswinnaar te worden. Bekijk de enige treffer van de Spanjaarden: Fase per faseclock 90+6' tweede helfttweede helft, minuut 96 match afgelopenclock 88'tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Spanje, Carlos Soler erin, César Azpilicueta eruitwisselsubstitution outCésar Azpilicuetasubstitution inCarlos SolerSpanjeclock 87'tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Zwitserland, Haris Seferovic erin, Breel Embolo eruitwisselsubstitution outBreel Embolosubstitution inHaris SeferovicZwitserlandclock 83'Gele kaart voor Jonas Omlin van Zwitserland tijdens tweede helft, minuut 83yellow cardJonas OmlinZwitserlandclock 79'tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Zwitserland, Michel Aebischer erin, Ruben Vargas eruitwisselsubstitution outRuben Vargassubstitution inMichel AebischerZwitserlandclock 71'tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Spanje, Marcos Llorente erin, Pedri eruitwisselsubstitution outPedrisubstitution inMarcos LlorenteSpanjeclock 69'tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Zwitserland, Denis Zakaria erin, Djibril Sow eruitwisselsubstitution outDjibril Sowsubstitution inDenis ZakariaZwitserlandclock 69'tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Zwitserland, Dan Ndoye erin, Xherdan Shaqiri eruitwisselsubstitution outXherdan Shaqirisubstitution inDan NdoyeZwitserlandclock 68'tweede helft, minuut 68.clock 64'tweede helft, minuut 64. Vervanging bij Spanje, Borja Iglesias erin, Marco Asensio eruitwisselsubstitution outMarco Asensiosubstitution inBorja IglesiasSpanjeclock 64'tweede helft, minuut 64. Vervanging bij Spanje, Yéremi Pino erin, Ferran Torres eruitwisselsubstitution outFerran Torressubstitution inYéremi PinoSpanjeclock 64'tweede helft, minuut 64. Vervanging bij Spanje, Nico Williams erin, Pablo Sarabia eruitwisselsubstitution outPablo Sarabiasubstitution inNico WilliamsSpanjeclock 60'Breel Embolo kan scoren voor Zwitserland. De assist komt op naam van Manuel Akanji.  » Read More

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

voetbal

Joan Laporta wordt de “nieuwe” president van voetbalclub FC Barcelona. De 58-jarige advocaat was eerder voorzitter van de Catalaanse topclub tussen 2003 en 2010....

Schaken

Na 16 dagen over-the-board schaken in Wijk aan Zee, keren we weer terug naar het “nieuwe normaal”: weer een online toernooi dat onderdeel uitmaakt...

Golf

Tiger Woods ondervindt al enkele jaren hinder van zijn rug. Ook tijdens het PNC Championship vorige maand, waar hij samen met zijn zoontje Charlie...

Atletiek

Op de lijst van wereldrecordhouders – Bolt, El Gueros, Bekal, Komen, Gebrselsssie – staat ook een Belg. je kent haar niet? Vlaanderen van de...

Golf

Het WGC-golftoernooi is gisteren gewijzigd in rood en zwart voor Tiger Woods. Golfers en personeel waren gekleed in rode en zwarte kleding met de...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Advertisement