Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

De kwartfinales zijn het eindstation voor Team Antwerp in Utrecht

De kwartfinales zijn het eindstation voor Team Antwerp in Utrecht

De 3×3 World Tour in Utrecht is geen succes geworden voor Team Antwerp. Na een moeizame poulefase gingen de Belgen eruit in de kwartfinales. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

World Tour in Utrecht

 1. 18 uur 35. Antwerp out in kwartfinales. Team Antwerp heeft geen goed weekend achter de rug in Utrecht. Na de moeizame groepsfase kwam er niet veel beterschap in de kwartfinales. Sakiai uit Litouwen was met duidelijke 22-15-cijfers te sterk voor de vier Belgen.  Vooral van achter de “tweepuntlijn” werd veel gemist door Vervoort, Celis, Bogaerts en Augustijnen. Amper 2 van de 13 pogingen vanop afstand gingen binnen. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Antwerp out in kwartfinales

  Team Antwerp heeft geen goed weekend achter de rug in Utrecht. Na de moeizame groepsfase kwam er niet veel beterschap in de kwartfinales. Sakiai uit Litouwen was met duidelijke 22-15-cijfers te sterk voor de vier Belgen. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Vooral van achter de “tweepuntlijn” werd veel gemist door Vervoort, Celis, Bogaerts en Augustijnen. Amper 2 van de 13 pogingen vanop afstand gingen binnen.

 2. 25-09-2022.

 3. 21 uur 40. Antwerp stoot zonder overschot door. Na de nederlaag tegen Utrecht moest Team Antwerp zijn tweede groepsmatch winnen om door te stoten naar dag 2. Maar tegen Marijampolé uit Litouwen liep het allesbehalve van een leien dakje. De wedstrijd ging relatief gelijk op, maar op het scorebord liepen de Litouwers toch uit tot 4-8, het ideale moment voor Vervoort om eindelijk een tweepunter binnen te gooien. Daarne leek Antwerp een beetje bevrijd en ze stoomden door naar 17-13 en daarna 19-15. Een tweepunter was dus genoeg voor de zege. Maar die viel niet. Celis ging in de fout en gaf twee vrijworpen weg: 19-17. Bij 20-19 was de spanning te snijden. De ploeg uit Litouwen kreeg drie open kansen om het met een tweepunter af te maken, maar miste keer op keer. De seconden tikten weg in het voordeel van de Belgen en met nog 3 tellen op de klok kreeg Celis twee kansen om het af te maken vanaf de vrijworplijn, maar ook dat lukte niet. Zo was het nog heel even de adem inhouden, maar eindigde het uiteindelijk dus op 20-19 voor Antwerpen. De Belgen zullen hun niveau wel moeten opkrikken als ze in de eindfase van deze WorldTour een rol van betekenis willen spelen. .

  Antwerp stoot zonder overschot door

  Na de nederlaag tegen Utrecht moest Team Antwerp zijn tweede groepsmatch winnen om door te stoten naar dag 2. Maar tegen Marijampolé uit Litouwen liep het allesbehalve van een leien dakje.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De wedstrijd ging relatief gelijk op, maar op het scorebord liepen de Litouwers toch uit tot 4-8, het ideale moment voor Vervoort om eindelijk een tweepunter binnen te gooien. Daarne leek Antwerp een beetje bevrijd en ze stoomden door naar 17-13 en daarna 19-15. Een tweepunter was dus genoeg voor de zege.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Maar die viel niet. Celis ging in de fout en gaf twee vrijworpen weg: 19-17. Bij 20-19 was de spanning te snijden. De ploeg uit Litouwen kreeg drie open kansen om het met een tweepunter af te maken, maar miste keer op keer. De seconden tikten weg in het voordeel van de Belgen en met nog 3 tellen op de klok kreeg Celis twee kansen om het af te maken vanaf de vrijworplijn, maar ook dat lukte niet. Zo was het nog heel even de adem inhouden, maar eindigde het uiteindelijk dus op 20-19 voor Antwerpen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De Belgen zullen hun niveau wel moeten opkrikken als ze in de eindfase van deze WorldTour een rol van betekenis willen spelen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 4. 19 uur 35. Zware nederlaag voor Antwerp: 21-11. Antwerp speelde zijn openingsmatch tegen thuisploeg Utrecht met daarbij Worthy de Jong. De Jong is relatief nieuw in het 3×3-basketbal, maar hij voelt zich duidelijk al goed thuis op het kleine veld. Onder zijn leiding liepen de Nederlanders uit tot maar liefst 8-0. De Jong was goed voor 9 van de eerste 10 punten van Utrecht. De Belgen kregen die kloof nooit meer dicht, zeker niet omdat ze de bal zelf maar heel moeizaam door de ring kregen. Antwerp liet zeker in het begin een paar makkelijke punten liggen. Antwerp ging de boot in met 21-11, pijnlijk. Het moet nu de rug rechten en later vanavond winnen van Marijampole om nog door te stoten. .

  Zware nederlaag voor Antwerp: 21-11

  Antwerp speelde zijn openingsmatch tegen thuisploeg Utrecht met daarbij Worthy de Jong. De Jong is relatief nieuw in het 3×3-basketbal, maar hij voelt zich duidelijk al goed thuis op het kleine veld.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Onder zijn leiding liepen de Nederlanders uit tot maar liefst 8-0. De Jong was goed voor 9 van de eerste 10 punten van Utrecht. De Belgen kregen die kloof nooit meer dicht, zeker niet omdat ze de bal zelf maar heel moeizaam door de ring kregen. Antwerp liet zeker in het begin een paar makkelijke punten liggen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Antwerp ging de boot in met 21-11, pijnlijk. Het moet nu de rug rechten en later vanavond winnen van Marijampole om nog door te stoten.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 5. 17 uur 53. Team Antwerp in Utrecht. Utrecht is dit weekend het decor voor de 3×3 World Tour. Team Antwerp treedt er aan met Caspar Augustijnen, Raf Bogaerts, Nick Celis en Thibaut Vervoort. Halen de Belgen de eindfase van het toernooi? Volg het hier. .

  Team Antwerp in Utrecht

  Utrecht is dit weekend het decor voor de 3×3 World Tour. Team Antwerp treedt er aan met Caspar Augustijnen, Raf Bogaerts, Nick Celis en Thibaut Vervoort. Halen de Belgen de eindfase van het toernooi? Volg het hier.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

Vooral van achter de "tweepuntlijn" werd veel gemist door Vervoort, Celis, Bogaerts en Augustijnen. Amper 2 van de 13 pogingen vanop afstand gingen binnen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Team Antwerp heeft geen goed weekend achter de rug in Utrecht. Na de moeizame groepsfase kwam er niet veel beterschap in de kwartfinales. Sakiai uit Litouwen was met duidelijke 22-15-cijfers te sterk voor de vier Belgen. Vooral van achter de "tweepuntlijn" werd veel gemist door Vervoort, Celis, Bogaerts en Augustijnen. Amper 2 van de 13 pogingen vanop afstand gingen binnen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3026831","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1664048795423,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1573759869949132800","showConversation":false},{"eventId":"3026830","title":"Antwerp stoot zonder overschot door","source":"","time":"??+?","eventTime":1664048414453,"text":"

Na de nederlaag tegen Utrecht moest Team Antwerp zijn tweede groepsmatch winnen om door te stoten naar dag 2. Maar tegen Marijampolé uit Litouwen liep het allesbehalve van een leien dakje.

Advertisement. Scroll to continue reading.

De wedstrijd ging relatief gelijk op, maar op het scorebord liepen de Litouwers toch uit tot 4-8, het ideale moment voor Vervoort om eindelijk een tweepunter binnen te gooien. Daarne leek Antwerp een beetje bevrijd en ze stoomden door naar 17-13 en daarna 19-15. Een tweepunter was dus genoeg voor de zege.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Maar die viel niet. Celis ging in de fout en gaf twee vrijworpen weg: 19-17. Bij 20-19 was de spanning te snijden. De ploeg uit Litouwen kreeg drie open kansen om het met een tweepunter af te maken, maar miste keer op keer. De seconden tikten weg in het voordeel van de Belgen en met nog 3 tellen op de klok kreeg Celis twee kansen om het af te maken vanaf de vrijworplijn, maar ook dat lukte niet. Zo was het nog heel even de adem inhouden, maar eindigde het uiteindelijk dus op 20-19 voor Antwerpen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

De Belgen zullen hun niveau wel moeten opkrikken als ze in de eindfase van deze WorldTour een rol van betekenis willen spelen. ","textStripped":"Na de nederlaag tegen Utrecht moest Team Antwerp zijn tweede groepsmatch winnen om door te stoten naar dag 2. Maar tegen Marijampolé uit Litouwen liep het allesbehalve van een leien dakje. De wedstrijd ging relatief gelijk op, maar op het scorebord liepen de Litouwers toch uit tot 4-8, het ideale moment voor Vervoort om eindelijk een tweepunter binnen te gooien. Daarne leek Antwerp een beetje bevrijd en ze stoomden door naar 17-13 en daarna 19-15. Een tweepunter was dus genoeg voor de zege. Maar die viel niet. Celis ging in de fout en gaf twee vrijworpen weg: 19-17. Bij 20-19 was de spanning te snijden. De ploeg uit Litouwen kreeg drie open kansen om het met een tweepunter af te maken, maar miste keer op keer. De seconden tikten weg in het voordeel van de Belgen en met nog 3 tellen op de klok kreeg Celis twee kansen om het af te maken vanaf de vrijworplijn, maar ook dat lukte niet. Zo was het nog heel even de adem inhouden, maar eindigde het uiteindelijk dus op 20-19 voor Antwerpen. De Belgen zullen hun niveau wel moeten opkrikken als ze in de eindfase van deze WorldTour een rol van betekenis willen spelen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3026825","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1664041175465,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1573728163774939138","showConversation":false},{"eventId":"3026824","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1664041173636,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1573725063785824261","showConversation":false},{"eventId":"3026823","title":"Zware nederlaag voor Antwerp: 21-11","source":"","time":"??+?","eventTime":1664040937547,"text":"

Antwerp speelde zijn openingsmatch tegen thuisploeg Utrecht met daarbij Worthy de Jong. De Jong is relatief nieuw in het 3x3-basketbal, maar hij voelt zich duidelijk al goed thuis op het kleine veld.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Onder zijn leiding liepen de Nederlanders uit tot maar liefst 8-0. De Jong was goed voor 9 van de eerste 10 punten van Utrecht. De Belgen kregen die kloof nooit meer dicht, zeker niet omdat ze de bal zelf maar heel moeizaam door de ring kregen. Antwerp liet zeker in het begin een paar makkelijke punten liggen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Antwerp ging de boot in met 21-11, pijnlijk. Het moet nu de rug rechten en later vanavond winnen van Marijampole om nog door te stoten.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Antwerp speelde zijn openingsmatch tegen thuisploeg Utrecht met daarbij Worthy de Jong. De Jong is relatief nieuw in het 3x3-basketbal, maar hij voelt zich duidelijk al goed thuis op het kleine veld. Onder zijn leiding liepen de Nederlanders uit tot maar liefst 8-0. De Jong was goed voor 9 van de eerste 10 punten van Utrecht. De Belgen kregen die kloof nooit meer dicht, zeker niet omdat ze de bal zelf maar heel moeizaam door de ring kregen. Antwerp liet zeker in het begin een paar makkelijke punten liggen. Antwerp ging de boot in met 21-11, pijnlijk. Het moet nu de rug rechten en later vanavond winnen van Marijampole om nog door te stoten.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3026818","title":"Team Antwerp in Utrecht","source":"","time":"??+?","eventTime":1664034814785,"text":"

Utrecht is dit weekend het decor voor de 3x3 World Tour. Team Antwerp treedt er aan met Caspar Augustijnen, Raf Bogaerts, Nick Celis en Thibaut Vervoort. Halen de Belgen de eindfase van het toernooi? Volg het hier. ","textStripped":"Utrecht is dit weekend het decor voor de 3x3 World Tour. Team Antwerp treedt er aan met Caspar Augustijnen, Raf Bogaerts, Nick Celis en Thibaut Vervoort. Halen de Belgen de eindfase van het toernooi? Volg het hier.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"}],"teams":[],"lineups":[],"highlight":false,"hide":false,"_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3318464"}},"channels":[],"sport":"generic"},"title":"World Tour in Utrecht","matchID":"3318464","layout":"default","slsHost":"https://sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3318464","interval":10}-->

Advertisement. Scroll to continue reading.
3×3 basketbal basketbal
taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

voetbal

Joan Laporta wordt de “nieuwe” president van voetbalclub FC Barcelona. De 58-jarige advocaat was eerder voorzitter van de Catalaanse topclub tussen 2003 en 2010....

Schaken

Na 16 dagen over-the-board schaken in Wijk aan Zee, keren we weer terug naar het “nieuwe normaal”: weer een online toernooi dat onderdeel uitmaakt...

Golf

Tiger Woods ondervindt al enkele jaren hinder van zijn rug. Ook tijdens het PNC Championship vorige maand, waar hij samen met zijn zoontje Charlie...

Atletiek

Op de lijst van wereldrecordhouders – Bolt, El Gueros, Bekal, Komen, Gebrselsssie – staat ook een Belg. je kent haar niet? Vlaanderen van de...

Golf

Het WGC-golftoernooi is gisteren gewijzigd in rood en zwart voor Tiger Woods. Golfers en personeel waren gekleed in rode en zwarte kleding met de...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Advertisement