Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Ann Wauters ziet kansen voor Cats: “VS individueel nog steeds straf, maar als team te pakken”

Ann Wauters ziet kansen voor Cats: “VS individueel nog steeds straf, maar als team te pakken”

wk basketbal

Verenigde Staten 
België 

Tot slot waagt Wauters zich niet aan een pronostiek: "Het wordt een heel open WK door de verjonging van heel wat ploegen. Uiteraard zijn de Verenigde Staten topfavoriet, maar ik sluit een verrassing niet uit."

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Ann Wauters begrijpt de bezorgdheden van de speelsters en staf over de datum van het WK. "De schema's en kalenders zorgden voor een zwaar seizoen, waar het WK ergens tussen gepropt werd." "Het is jammer dat niet iedereen een correcte voorbereiding kon doen. Dat gebeurde in het verleden wel al eens, maar nu is het heel extreem. Allemand en Meesseman hadden het geluk dat we verrassend uitgeschakeld werden in de kwartfinale van de play-offs." Tot slot waagt Wauters zich niet aan een pronostiek: "Het wordt een heel open WK door de verjonging van heel wat ploegen. Uiteraard zijn de Verenigde Staten topfavoriet, maar ik sluit een verrassing niet uit."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3026577","time":"??+?","eventTime":1663773004980,"text":"Een realistische ambitie voor de Belgen is een kwartfinale. Alles daarna is bonus.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Ann Wauters"},{"eventId":"3026576","title":""Als team is VS te pakken"","source":"","time":"??+?","eventTime":1663772768814,"text":"

"Het is een voordeel dat we nu de VS al treffen", is Ann Wauters zeker van haar stuk. "Als ik Emma Meesseman hoor zeggen dat ze er echt voor willen gaan, kan het nu wel eens het ideale moment zijn." 

Advertisement. Scroll to continue reading.

"Amerika zit overigens - zoals heel wat ploegen - in een overgangsfase. Na de Olympische Spelen waren veel landen aan verjonging toe, zo ook de VS."

Advertisement. Scroll to continue reading.

"Individueel blijft het een straf team, maar ik wil ze nog wel eens samen zien spelen. Daar moet ik Meesseman gelijk in geven: op vlak van team play zijn ze te pakken." ","textStripped":""Het is een voordeel dat we nu de VS al treffen", is Ann Wauters zeker van haar stuk. "Als ik Emma Meesseman hoor zeggen dat ze er echt voor willen gaan, kan het nu wel eens het ideale moment zijn." "Amerika zit overigens - zoals heel wat ploegen - in een overgangsfase. Na de Olympische Spelen waren veel landen aan verjonging toe, zo ook de VS." "Individueel blijft het een straf team, maar ik wil ze nog wel eens samen zien spelen. Daar moet ik Meesseman gelijk in geven: op vlak van team play zijn ze te pakken."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3026578","title":"Aftellen geblazen:","source":"","time":"??+?","eventTime":1663772400000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1572567569868894208","showConversation":false},{"eventId":"3026571","title":"Team USA maar met z'n zevenen tegen België?","source":"","time":"??+?","eventTime":1663741502151,"text":"

Vijf van de 12 speelsters in de Amerikaanse selectie speelden begin deze week nog de WNBA-finale en dat speelt Team USA parten voor de wedstrijd tegen de Belgian Cats. Chelsea Gray, Kelsey Plum en A'ja Wilson van kampioen Las Vegas zullen er tegen België sowieso niet bij zijn. Zij namen afgelopen nacht in Las Vegas nog deel aan de kampioensparade van de Aces en moeten na een feestnacht dus nog de trip richting Australië maken. Ook Alyssa Thomas en Brionna Jones van verliezend finalist Connecticut zijn vraagtekens. Als ook zij na een vermoeiende reis nog niet klaar zijn om te spelen, blijven er slechts 7 speelsters over voor de openingsmatch. Een opportuniteit voor België?

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Vijf van de 12 speelsters in de Amerikaanse selectie speelden begin deze week nog de WNBA-finale en dat speelt Team USA parten voor de wedstrijd tegen de Belgian Cats. Chelsea Gray, Kelsey Plum en A'ja Wilson van kampioen Las Vegas zullen er tegen België sowieso niet bij zijn. Zij namen afgelopen nacht in Las Vegas nog deel aan de kampioensparade van de Aces en moeten na een feestnacht dus nog de trip richting Australië maken. Ook Alyssa Thomas en Brionna Jones van verliezend finalist Connecticut zijn vraagtekens. Als ook zij na een vermoeiende reis nog niet klaar zijn om te spelen, blijven er slechts 7 speelsters over voor de openingsmatch. Een opportuniteit voor België?","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3026572","time":"??+?","eventTime":1663741440000,"text":"Ik weet niet precies wanneer de speelsters van de WNBA-finale zullen arriveren, maar wellicht zullen we voor de openingsmatch geen volledige selectie hebben. Als we maar met 7 speelsters zijn, zal het wel een Super Seven zijn.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"USA-coach Cheryl Reeve"},{"eventId":"3026570","title":"De Las Vegas-speelsters van Team USA zijn nog niet in WK-modus:","source":"","time":"??+?","eventTime":1663741214790,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1572436958168911873","showConversation":false},{"eventId":"3026573","source":"","time":"??+?","eventTime":1663741140000,"type":"TEASER","sport":"GENERIC","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/las-vegas-aces-veroveren-hun-allereerste-wnba-titel~1663564562427/","teaser":{"externalId":"1663564562427","title":"Las Vegas Aces veroveren hun allereerste WNBA-titel","description":"De Las Vegas Aces hebben zich voor de eerste keer in de clubgeschiedenis tot kampioen in de WNBA gekroond. Ze versloegen in de finale van het Noord-Amerikaanse basketbalkampioenschap voor vrouwen Connecticut Sun met 3-1. Game 4 eindigde op 71-78. De Sun hielden het Chicago Sky van Emma Meesseman en Julie Allemand uit de finale.","publicationDate":"2022-09-19T07:43:15+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/09/19/las-vegas-aces-veroveren-hun-allereerste-wnba-titel~1663564562427/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/09/19/e845db45-37d4-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/basketbal","id":"functional:sporza/sports/basketbal","title":"basketbal","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal/wnba","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal/wnba","title":"WNBA","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal","title":"basketbal"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten","title":"zaalsporten"}]}},{"eventId":"3026574","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1663741080000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1572042919263211520","showConversation":false},{"eventId":"3026575","source":"","time":"??+?","eventTime":1663736400000,"type":"TEASER","sport":"GENERIC","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/de-tribune-blikt-vooruit-op-het-wk-van-de-belgian-cats-brons-moet-de-ambitie-zijn~1663672442754/","teaser":{"externalId":"1663672442754","title":"De Tribune blikt vooruit op het WK van de Belgian Cats: "Brons moet de ambitie zijn"","description":"In de nacht van woensdag op donderdag, om 3.30 uur Belgische tijd, openen de Belgian Cats hun WK basketbal met een wedstrijd tegen topfavoriet en titelverdediger Amerika. Wat we dit toernooi mogen verwachten van de Belgische basketbalvrouwen werd uitvoerig besproken in de speciale WK-uitzending van onze podcast De Tribune. Het panel met Carl Berteele, Kris Meertens en Sofie Hendrickx legt de lat hoog voor de Cats.","publicationDate":"2022-09-21T08:08:00+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/09/20/de-tribune-blikt-vooruit-op-het-wk-van-de-belgian-cats-brons-moet-de-ambitie-zijn~1663672442754/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/09/20/68c08925-38e8-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/basketbal","id":"functional:sporza/sports/basketbal","title":"basketbal","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal/wk","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal/wk","title":"WK basketbal"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal/ploegen/b/belgian-cats","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal/ploegen/b/belgian-cats","title":"Belgian Cats","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal","title":"basketbal"}]}},{"eventId":"3026569","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1663703199238,"text":"

De 1e WK-opdracht is meteen de moeilijkste voor de Belgian Cats. Wat kunnen de Belgische vrouwen tegen het sterrenteam van de Verenigde Staten? We volgen het hier fase per fase vanaf 3.30 uur, in de nacht van woensdag op donderdag. ","textStripped":"De 1e WK-opdracht is meteen de moeilijkste voor de Belgian Cats. Wat kunnen de Belgische vrouwen tegen het sterrenteam van de Verenigde Staten? We volgen het hier fase per fase vanaf 3.30 uur, in de nacht van woensdag op donderdag.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"}],"teams":[{"teamId":"834","name":"Verenigde Staten","type":"HOME_TEAM","genericType":"BASKETBALL","_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/generic/teams/834"}},"nationalityShort":"USA"},{"teamId":"13","name":"België","type":"AWAY_TEAM","genericType":"BASKETBALL","_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/generic/teams/13"}},"nationalityShort":"BEL"}],"lineups":[],"highlight":true,"hide":false,"_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3318450"}},"channels":[],"sport":"generic","externalUrl":"https://sporza.be/nl/matches/basketbal/2022-09/ann-wauters-ziet-kansen-voor-cats-vs-individueel-nog-steeds-straf-maar-als-team-te-pakken~1662975038049/"},"title":"wk basketbal","host":"https://sport-components.sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3318450","interval":10}-->

Advertisement. Scroll to continue reading.

Liefhebbers van topbasketbal moeten vannacht hun wekker zetten, want om 3.30 uur neemt België het in zijn 1e WK-wedstrijd op tegen titelverdediger en olympisch kampioen Amerika. Kunnen de Belgian Cats in Australië klauwen tegen het op papier ongenaakbare Team USA? U kunt het hier komende nacht op de voet volgen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.

,

Verenigde Staten – België

 1. 17 uur 12. “Jammer dat niet iedereen correcte voorbereiding had”. Ann Wauters begrijpt de bezorgdheden van de speelsters en staf over de datum van het WK. “De schema's en kalenders zorgden voor een zwaar seizoen, waar het WK ergens tussen gepropt werd.”  “Het is jammer dat niet iedereen een correcte voorbereiding kon doen. Dat gebeurde in het verleden wel al eens, maar nu is het heel extreem. Allemand en Meesseman hadden het geluk dat we verrassend uitgeschakeld werden in de kwartfinale van de play-offs.”  Tot slot waagt Wauters zich niet aan een pronostiek: “Het wordt een heel open WK door de verjonging van heel wat ploegen. Uiteraard zijn de Verenigde Staten topfavoriet, maar ik sluit een verrassing niet uit.” .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  “Jammer dat niet iedereen correcte voorbereiding had”

  Ann Wauters begrijpt de bezorgdheden van de speelsters en staf over de datum van het WK. “De schema’s en kalenders zorgden voor een zwaar seizoen, waar het WK ergens tussen gepropt werd.” 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  “Het is jammer dat niet iedereen een correcte voorbereiding kon doen. Dat gebeurde in het verleden wel al eens, maar nu is het heel extreem. Allemand en Meesseman hadden het geluk dat we verrassend uitgeschakeld werden in de kwartfinale van de play-offs.” 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Tot slot waagt Wauters zich niet aan een pronostiek: “Het wordt een heel open WK door de verjonging van heel wat ploegen. Uiteraard zijn de Verenigde Staten topfavoriet, maar ik sluit een verrassing niet uit.”

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 2. 17 uur 10. Een realistische ambitie voor de Belgen is een kwartfinale. Alles daarna is bonus. Ann Wauters.

  Een realistische ambitie voor de Belgen is een kwartfinale. Alles daarna is bonus.
  Ann Wauters

 3. 17 uur 06. “Als team is VS te pakken”. “Het is een voordeel dat we nu de VS al treffen”, is Ann Wauters zeker van haar stuk. “Als ik Emma Meesseman hoor zeggen dat ze er echt voor willen gaan, kan het nu wel eens het ideale moment zijn.”  “Amerika zit overigens – zoals heel wat ploegen – in een overgangsfase. Na de Olympische Spelen waren veel landen aan verjonging toe, zo ook de VS.” “Individueel blijft het een straf team, maar ik wil ze nog wel eens samen zien spelen. Daar moet ik Meesseman gelijk in geven: op vlak van team play zijn ze te pakken.” .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  “Als team is VS te pakken”

  “Het is een voordeel dat we nu de VS al treffen”, is Ann Wauters zeker van haar stuk. “Als ik Emma Meesseman hoor zeggen dat ze er echt voor willen gaan, kan het nu wel eens het ideale moment zijn.” 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  “Amerika zit overigens – zoals heel wat ploegen – in een overgangsfase. Na de Olympische Spelen waren veel landen aan verjonging toe, zo ook de VS.”

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  “Individueel blijft het een straf team, maar ik wil ze nog wel eens samen zien spelen. Daar moet ik Meesseman gelijk in geven: op vlak van team play zijn ze te pakken.”

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 4. 08 uur 25. Team USA maar met z'n zevenen tegen België? Vijf van de 12 speelsters in de Amerikaanse selectie speelden begin deze week nog de WNBA-finale en dat speelt Team USA parten voor de wedstrijd tegen de Belgian Cats. Chelsea Gray, Kelsey Plum en A'ja Wilson van kampioen Las Vegas zullen er tegen België sowieso niet bij zijn. Zij namen afgelopen nacht in Las Vegas nog deel aan de kampioensparade van de Aces en moeten na een feestnacht dus nog de trip richting Australië maken. Ook Alyssa Thomas en Brionna Jones van verliezend finalist Connecticut zijn vraagtekens. Als ook zij na een vermoeiende reis nog niet klaar zijn om te spelen, blijven er slechts 7 speelsters over voor de openingsmatch. Een opportuniteit voor België? .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Team USA maar met z'n zevenen tegen België?

  Vijf van de 12 speelsters in de Amerikaanse selectie speelden begin deze week nog de WNBA-finale en dat speelt Team USA parten voor de wedstrijd tegen de Belgian Cats.

  Chelsea Gray, Kelsey Plum en A’ja Wilson van kampioen Las Vegas zullen er tegen België sowieso niet bij zijn. Zij namen afgelopen nacht in Las Vegas nog deel aan de kampioensparade van de Aces en moeten na een feestnacht dus nog de trip richting Australië maken.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Ook Alyssa Thomas en Brionna Jones van verliezend finalist Connecticut zijn vraagtekens. Als ook zij na een vermoeiende reis nog niet klaar zijn om te spelen, blijven er slechts 7 speelsters over voor de openingsmatch. Een opportuniteit voor België?

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 5. 08 uur 24. Ik weet niet precies wanneer de speelsters van de WNBA-finale zullen arriveren, maar wellicht zullen we voor de openingsmatch geen volledige selectie hebben. Als we maar met 7 speelsters zijn, zal het wel een Super Seven zijn. USA-coach Cheryl Reeve.

  Ik weet niet precies wanneer de speelsters van de WNBA-finale zullen arriveren, maar wellicht zullen we voor de openingsmatch geen volledige selectie hebben. Als we maar met 7 speelsters zijn, zal het wel een Super Seven zijn.
  USA-coach Cheryl Reeve

 6. 08 uur 19.

  WNBA
  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Las Vegas Aces veroveren hun allereerste WNBA-titel

 • 07 uur .

  WK basketbal
  Advertisement. Scroll to continue reading.
  De Tribune blikt vooruit op het WK van de Belgian Cats: “Brons moet de ambitie zijn”

 • 21-09-2022.

 • 21 uur 46. De 1e WK-opdracht is meteen de moeilijkste voor de Belgian Cats. Wat kunnen de Belgische vrouwen tegen het sterrenteam van de Verenigde Staten? We volgen het hier fase per fase vanaf 3.30 uur, in de nacht van woensdag op donderdag. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De 1e WK-opdracht is meteen de moeilijkste voor de Belgian Cats. Wat kunnen de Belgische vrouwen tegen het sterrenteam van de Verenigde Staten? We volgen het hier fase per fase vanaf 3.30 uur, in de nacht van woensdag op donderdag.

 • "Het is jammer dat niet iedereen een correcte voorbereiding kon doen. Dat gebeurde in het verleden wel al eens, maar nu is het heel extreem. Allemand en Meesseman hadden het geluk dat we verrassend uitgeschakeld werden in de kwartfinale van de play-offs." 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Tot slot waagt Wauters zich niet aan een pronostiek: "Het wordt een heel open WK door de verjonging van heel wat ploegen. Uiteraard zijn de Verenigde Staten topfavoriet, maar ik sluit een verrassing niet uit."

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Ann Wauters begrijpt de bezorgdheden van de speelsters en staf over de datum van het WK. "De schema's en kalenders zorgden voor een zwaar seizoen, waar het WK ergens tussen gepropt werd." "Het is jammer dat niet iedereen een correcte voorbereiding kon doen. Dat gebeurde in het verleden wel al eens, maar nu is het heel extreem. Allemand en Meesseman hadden het geluk dat we verrassend uitgeschakeld werden in de kwartfinale van de play-offs." Tot slot waagt Wauters zich niet aan een pronostiek: "Het wordt een heel open WK door de verjonging van heel wat ploegen. Uiteraard zijn de Verenigde Staten topfavoriet, maar ik sluit een verrassing niet uit."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3026577","time":"??+?","eventTime":1663773004980,"text":"Een realistische ambitie voor de Belgen is een kwartfinale. Alles daarna is bonus.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Ann Wauters"},{"eventId":"3026576","title":""Als team is VS te pakken"","source":"","time":"??+?","eventTime":1663772768814,"text":"

  "Het is een voordeel dat we nu de VS al treffen", is Ann Wauters zeker van haar stuk. "Als ik Emma Meesseman hoor zeggen dat ze er echt voor willen gaan, kan het nu wel eens het ideale moment zijn." 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  "Amerika zit overigens - zoals heel wat ploegen - in een overgangsfase. Na de Olympische Spelen waren veel landen aan verjonging toe, zo ook de VS."

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  "Individueel blijft het een straf team, maar ik wil ze nog wel eens samen zien spelen. Daar moet ik Meesseman gelijk in geven: op vlak van team play zijn ze te pakken." ","textStripped":""Het is een voordeel dat we nu de VS al treffen", is Ann Wauters zeker van haar stuk. "Als ik Emma Meesseman hoor zeggen dat ze er echt voor willen gaan, kan het nu wel eens het ideale moment zijn." "Amerika zit overigens - zoals heel wat ploegen - in een overgangsfase. Na de Olympische Spelen waren veel landen aan verjonging toe, zo ook de VS." "Individueel blijft het een straf team, maar ik wil ze nog wel eens samen zien spelen. Daar moet ik Meesseman gelijk in geven: op vlak van team play zijn ze te pakken."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3026578","title":"Aftellen geblazen:","source":"","time":"??+?","eventTime":1663772400000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1572567569868894208","showConversation":false},{"eventId":"3026571","title":"Team USA maar met z'n zevenen tegen België?","source":"","time":"??+?","eventTime":1663741502151,"text":"

  Vijf van de 12 speelsters in de Amerikaanse selectie speelden begin deze week nog de WNBA-finale en dat speelt Team USA parten voor de wedstrijd tegen de Belgian Cats. Chelsea Gray, Kelsey Plum en A'ja Wilson van kampioen Las Vegas zullen er tegen België sowieso niet bij zijn. Zij namen afgelopen nacht in Las Vegas nog deel aan de kampioensparade van de Aces en moeten na een feestnacht dus nog de trip richting Australië maken. Ook Alyssa Thomas en Brionna Jones van verliezend finalist Connecticut zijn vraagtekens. Als ook zij na een vermoeiende reis nog niet klaar zijn om te spelen, blijven er slechts 7 speelsters over voor de openingsmatch. Een opportuniteit voor België?

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Vijf van de 12 speelsters in de Amerikaanse selectie speelden begin deze week nog de WNBA-finale en dat speelt Team USA parten voor de wedstrijd tegen de Belgian Cats. Chelsea Gray, Kelsey Plum en A'ja Wilson van kampioen Las Vegas zullen er tegen België sowieso niet bij zijn. Zij namen afgelopen nacht in Las Vegas nog deel aan de kampioensparade van de Aces en moeten na een feestnacht dus nog de trip richting Australië maken. Ook Alyssa Thomas en Brionna Jones van verliezend finalist Connecticut zijn vraagtekens. Als ook zij na een vermoeiende reis nog niet klaar zijn om te spelen, blijven er slechts 7 speelsters over voor de openingsmatch. Een opportuniteit voor België?","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3026572","time":"??+?","eventTime":1663741440000,"text":"Ik weet niet precies wanneer de speelsters van de WNBA-finale zullen arriveren, maar wellicht zullen we voor de openingsmatch geen volledige selectie hebben. Als we maar met 7 speelsters zijn, zal het wel een Super Seven zijn.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"USA-coach Cheryl Reeve"},{"eventId":"3026570","title":"De Las Vegas-speelsters van Team USA zijn nog niet in WK-modus:","source":"","time":"??+?","eventTime":1663741214790,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1572436958168911873","showConversation":false},{"eventId":"3026573","source":"","time":"??+?","eventTime":1663741140000,"type":"TEASER","sport":"GENERIC","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/las-vegas-aces-veroveren-hun-allereerste-wnba-titel~1663564562427/","teaser":{"externalId":"1663564562427","title":"Las Vegas Aces veroveren hun allereerste WNBA-titel","description":"De Las Vegas Aces hebben zich voor de eerste keer in de clubgeschiedenis tot kampioen in de WNBA gekroond. Ze versloegen in de finale van het Noord-Amerikaanse basketbalkampioenschap voor vrouwen Connecticut Sun met 3-1. Game 4 eindigde op 71-78. De Sun hielden het Chicago Sky van Emma Meesseman en Julie Allemand uit de finale.","publicationDate":"2022-09-19T07:43:15+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/09/19/las-vegas-aces-veroveren-hun-allereerste-wnba-titel~1663564562427/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/09/19/e845db45-37d4-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/basketbal","id":"functional:sporza/sports/basketbal","title":"basketbal","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal/wnba","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal/wnba","title":"WNBA","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal","title":"basketbal"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten","title":"zaalsporten"}]}},{"eventId":"3026574","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1663741080000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1572042919263211520","showConversation":false},{"eventId":"3026575","source":"","time":"??+?","eventTime":1663736400000,"type":"TEASER","sport":"GENERIC","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/de-tribune-blikt-vooruit-op-het-wk-van-de-belgian-cats-brons-moet-de-ambitie-zijn~1663672442754/","teaser":{"externalId":"1663672442754","title":"De Tribune blikt vooruit op het WK van de Belgian Cats: "Brons moet de ambitie zijn"","description":"In de nacht van woensdag op donderdag, om 3.30 uur Belgische tijd, openen de Belgian Cats hun WK basketbal met een wedstrijd tegen topfavoriet en titelverdediger Amerika. Wat we dit toernooi mogen verwachten van de Belgische basketbalvrouwen werd uitvoerig besproken in de speciale WK-uitzending van onze podcast De Tribune. Het panel met Carl Berteele, Kris Meertens en Sofie Hendrickx legt de lat hoog voor de Cats.","publicationDate":"2022-09-21T08:08:00+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/09/20/de-tribune-blikt-vooruit-op-het-wk-van-de-belgian-cats-brons-moet-de-ambitie-zijn~1663672442754/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/09/20/68c08925-38e8-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/basketbal","id":"functional:sporza/sports/basketbal","title":"basketbal","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal/wk","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal/wk","title":"WK basketbal"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal/ploegen/b/belgian-cats","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal/ploegen/b/belgian-cats","title":"Belgian Cats","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal","title":"basketbal"}]}},{"eventId":"3026569","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1663703199238,"text":"

  De 1e WK-opdracht is meteen de moeilijkste voor de Belgian Cats. Wat kunnen de Belgische vrouwen tegen het sterrenteam van de Verenigde Staten? We volgen het hier fase per fase vanaf 3.30 uur, in de nacht van woensdag op donderdag. ","textStripped":"De 1e WK-opdracht is meteen de moeilijkste voor de Belgian Cats. Wat kunnen de Belgische vrouwen tegen het sterrenteam van de Verenigde Staten? We volgen het hier fase per fase vanaf 3.30 uur, in de nacht van woensdag op donderdag.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"}],"teams":[{"teamId":"834","name":"Verenigde Staten","type":"HOME_TEAM","genericType":"BASKETBALL","_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/generic/teams/834"}},"nationalityShort":"USA"},{"teamId":"13","name":"België","type":"AWAY_TEAM","genericType":"BASKETBALL","_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/generic/teams/13"}},"nationalityShort":"BEL"}],"lineups":[],"highlight":true,"hide":false,"_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3318450"}},"channels":[],"sport":"generic","externalUrl":"https://sporza.be/nl/matches/basketbal/2022-09/ann-wauters-ziet-kansen-voor-cats-vs-individueel-nog-steeds-straf-maar-als-team-te-pakken~1662975038049/"},"title":"Verenigde Staten - België","matchID":"3318450","layout":"default","slsHost":"https://sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3318450","interval":10}-->

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  WK basketbal Belgian Cats basketbal
  taal- of schrijffout opgemerkt?

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Click to comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  voetbal

  Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

  Wielrennen

  Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

  voetbal

  wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

  voetbal

  Joan Laporta wordt de “nieuwe” president van voetbalclub FC Barcelona. De 58-jarige advocaat was eerder voorzitter van de Catalaanse topclub tussen 2003 en 2010....

  Schaken

  In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

  Schaken

  Na 16 dagen over-the-board schaken in Wijk aan Zee, keren we weer terug naar het “nieuwe normaal”: weer een online toernooi dat onderdeel uitmaakt...

  Golf

  Tiger Woods ondervindt al enkele jaren hinder van zijn rug. Ook tijdens het PNC Championship vorige maand, waar hij samen met zijn zoontje Charlie...

  Atletiek

  Op de lijst van wereldrecordhouders – Bolt, El Gueros, Bekal, Komen, Gebrselsssie – staat ook een Belg. je kent haar niet? Vlaanderen van de...

  Golf

  Het WGC-golftoernooi is gisteren gewijzigd in rood en zwart voor Tiger Woods. Golfers en personeel waren gekleed in rode en zwarte kleding met de...

  Schaken

  Caruana was zaterdag te sterk voor de Pool Jan-Krzysztof Duda. Hij kwam daarmee op negen punten en sloeg een onoverkoombaar gat met de Noorse...

  voetbal

  Dankzij Federico Chiesa’s late aansluitingstreffer in de heenwedstrijd hield Juventus zijn kansen op de kwartfinales intact, al moest het natuurlijk nog de 2-1 nederlaag...

  voetbal

  za 15 mei 2021 18:35 Het seizoen 2020-2021 loopt op zijn laatste benen en dus kijken heel wat clubs al uit naar de nieuwe...

  Advertisement