Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Autoritaire Max Verstappen is ook heer en meester in het hol van de leeuw

Autoritaire Max Verstappen is ook heer en meester in het hol van de leeuw

Ferrari gokt, maar verliest zijn inzet Door de vele gridstraffen na de kwalificaties was het startveld grondig door elkaar geschud.    De atypische startvolgorde moest en zou weer de normale gedaante krijgen door incidenten, de timing van de bandenwissels en het betere gokwerk.    De incidenten bleven uit, maar na de snelle opgave van Sebastian Vettel kwam er toch heel even een virtual safety car na ruim 10 ronden.    Ferrari gokte op de valreep en riep polesitter Charles Leclerc binnen. Hij leek een beetje voordeel te boeken, maar zeker geen volledige slag.    Max Verstappen was toen al razendsnel opgeschoven vanaf P7 en werd daar voor het eerst leider.    De Nederlander speelde met Leclerc in het middenrif even haasje-over, maar moest zijn trukendoos nooit bovenhalen in een rechtstreeks duel.  Leclerc. Einde achter de safety car is een sof De Italiaanse GP doofde dan ook uit als een nachtkaars, tot Daniel Ricciardo in de slotfase zijn wagen op een gevaarlijke plek parkeerde.    De safety car gaf iedereen een onverhoopte kans op een spannende ontknoping, maar het gevaarte werd niet tijdig uit de weg geruimd, waardoor een finish achter de safety car onvermijdelijk was.    De processie betekende een anticlimax, maar Verstappen – voor het eerst winnaar in Monza – trok er zich geen bal van aan.    Hij boekte in Italië zijn 5e zege op een rij, zijn 11e al van het seizoen. Op 2 oktober krijgt hij in Singapore al een eerste matchbal voor een nieuwe titel.  Max Verstappen: “Eindelijk op het podium in Monza”, Charles Leclerc: “Zonde dat we niet meer konden racen” “Het was een geweldige race”, reageerde winnaar Max Verstappen, begeleid door gejoel vanuit de tribunes.   “We waren met elke band sneller. Ik zat meteen in mijn ritme en kon snel opschuiven. Het was fijn om zo te racen.”   “Het is jammer dat er geen herstart kwam door de safety car, maar dit was een prima dag. Het heeft even geduurd voor ik hier op het podium sta, maar eindelijk is het zover.”   “Het einde was frustrerend”, jammerde Charles Leclerc over de ontknoping. “Ik wilde nog racen. Zonde. Ik heb alles gegeven. We waren sterk, maar het was niet goed genoeg.” Uitslag GP F1 van Italië 1. Max Verstappen Ned-Red Bull 2. Charles Leclerc Mon-Ferrari 3. George Russell GBr-Mercedes 4. Carlos Sainz Spa-Ferrari 5. Lewis Hamilton GBr-Mercedes 6. Sergio Perez Mex-Red Bull 7. Lando Norris GBr-McLaren 8. Pierre Gasly Fra-Alpha Tauri 9. Nyck de Vries Ned-Williams 10. Zhou Guanyu Chn-Alfa Romeo 11. Esteban Ocon Fra-Alpine 12. Mick Schumacher Dui-Haas 13. Valtteri Bottas Fin-Alfa Romeo 14. Yuki Tsunoda  Jap-Alpha Tauri 15. Nicholas Latifi Fin-Williams 16. Kevin Magnussen Den-Haas

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

voetbal

Joan Laporta wordt de “nieuwe” president van voetbalclub FC Barcelona. De 58-jarige advocaat was eerder voorzitter van de Catalaanse topclub tussen 2003 en 2010....

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Schaken

Na 16 dagen over-the-board schaken in Wijk aan Zee, keren we weer terug naar het “nieuwe normaal”: weer een online toernooi dat onderdeel uitmaakt...

Golf

Tiger Woods ondervindt al enkele jaren hinder van zijn rug. Ook tijdens het PNC Championship vorige maand, waar hij samen met zijn zoontje Charlie...

Atletiek

Op de lijst van wereldrecordhouders – Bolt, El Gueros, Bekal, Komen, Gebrselsssie – staat ook een Belg. je kent haar niet? Vlaanderen van de...

Golf

Het WGC-golftoernooi is gisteren gewijzigd in rood en zwart voor Tiger Woods. Golfers en personeel waren gekleed in rode en zwarte kleding met de...

Schaken

Caruana was zaterdag te sterk voor de Pool Jan-Krzysztof Duda. Hij kwam daarmee op negen punten en sloeg een onoverkoombaar gat met de Noorse...

voetbal

Dankzij Federico Chiesa’s late aansluitingstreffer in de heenwedstrijd hield Juventus zijn kansen op de kwartfinales intact, al moest het natuurlijk nog de 2-1 nederlaag...

voetbal

za 15 mei 2021 18:35 Het seizoen 2020-2021 loopt op zijn laatste benen en dus kijken heel wat clubs al uit naar de nieuwe...

Advertisement