Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Autoritaire Max Verstappen is ook heer en meester in het hol van de leeuw

Autoritaire Max Verstappen is ook heer en meester in het hol van de leeuw

Ferrari gokt, maar verliest zijn inzet Door de vele gridstraffen na de kwalificaties was het startveld grondig door elkaar geschud.    De atypische startvolgorde moest en zou weer de normale gedaante krijgen door incidenten, de timing van de bandenwissels en het betere gokwerk.    De incidenten bleven uit, maar na de snelle opgave van Sebastian Vettel kwam er toch heel even een virtual safety car na ruim 10 ronden.    Ferrari gokte op de valreep en riep polesitter Charles Leclerc binnen. Hij leek een beetje voordeel te boeken, maar zeker geen volledige slag.    Max Verstappen was toen al razendsnel opgeschoven vanaf P7 en werd daar voor het eerst leider.    De Nederlander speelde met Leclerc in het middenrif even haasje-over, maar moest zijn trukendoos nooit bovenhalen in een rechtstreeks duel.  Leclerc. Einde achter de safety car is een sof De Italiaanse GP doofde dan ook uit als een nachtkaars, tot Daniel Ricciardo in de slotfase zijn wagen op een gevaarlijke plek parkeerde.    De safety car gaf iedereen een onverhoopte kans op een spannende ontknoping, maar het gevaarte werd niet tijdig uit de weg geruimd, waardoor een finish achter de safety car onvermijdelijk was.    De processie betekende een anticlimax, maar Verstappen – voor het eerst winnaar in Monza – trok er zich geen bal van aan.    Hij boekte in Italië zijn 5e zege op een rij, zijn 11e al van het seizoen. Op 2 oktober krijgt hij in Singapore al een eerste matchbal voor een nieuwe titel.  Max Verstappen: “Eindelijk op het podium in Monza”, Charles Leclerc: “Zonde dat we niet meer konden racen” “Het was een geweldige race”, reageerde winnaar Max Verstappen, begeleid door gejoel vanuit de tribunes.   “We waren met elke band sneller. Ik zat meteen in mijn ritme en kon snel opschuiven. Het was fijn om zo te racen.”   “Het is jammer dat er geen herstart kwam door de safety car, maar dit was een prima dag. Het heeft even geduurd voor ik hier op het podium sta, maar eindelijk is het zover.”   “Het einde was frustrerend”, jammerde Charles Leclerc over de ontknoping. “Ik wilde nog racen. Zonde. Ik heb alles gegeven. We waren sterk, maar het was niet goed genoeg.” Uitslag GP F1 van Italië 1. Max Verstappen Ned-Red Bull 2. Charles Leclerc Mon-Ferrari 3. George Russell GBr-Mercedes 4. Carlos Sainz Spa-Ferrari 5. Lewis Hamilton GBr-Mercedes 6. Sergio Perez Mex-Red Bull 7. Lando Norris GBr-McLaren 8. Pierre Gasly Fra-Alpha Tauri 9. Nyck de Vries Ned-Williams 10. Zhou Guanyu Chn-Alfa Romeo 11. Esteban Ocon Fra-Alpine 12. Mick Schumacher Dui-Haas 13. Valtteri Bottas Fin-Alfa Romeo 14. Yuki Tsunoda  Jap-Alpha Tauri 15. Nicholas Latifi Fin-Williams 16. Kevin Magnussen Den-Haas

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement