Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Max Verstappen geeft Nederlandse fans in Zandvoort wat ze willen: de zege

Max Verstappen geeft Nederlandse fans in Zandvoort wat ze willen: de zege

Oranje-gekte Met een demonstratie in Spa had Max Verstappen vorige week de spanning weer wat meer uit de WK-strijd gehaald. In Zandvoort kon de Nederlander voor een dolenthousiast Oranje-legioen een nieuwe stap richting tweede opeenvolgende wereldtitel zetten. Verstappen had zich in de kwalificaties al de snelste getoond en vertrok ook uitstekend vanaf de pole. Op het smalle parcours langs de Nederlandse Noordzee was inhalen geen sinecure, Verstappen kon zo al snel controleren. Veel gebeurde er onderweg niet. Ferrari zag Sainz terugvallen na een slechte pitstop, Leclerc miste de snelheid om voorin echt mee te bikkelen. Mercedes deed het wel uitstekend. De “Silver Arrows” waren gestart op mediumbanden en konden hun eerste pitstop lang uitstellen; een goede tactiek, zo zou blijken. Een dikke 100.000 Nederlandse fans schreeuwden hun held vooruit. Mercedes probeert, tevergeefs Toen op 17 ronden van het einde de safety car op de baan kwam na brokken bij Bottas, volgde plots nog een plotwending. Red Bull greep in door Verstappen naar binnen te roepen voor softbanden, Hamilton kwam zo plots aan de leiding, weliswaar op oud rubber.   Maar bij de herstart drukte Verstappen meteen alle Britse hoop de kop in. In een-twee-drie vlamde hij voorbij Hamilton, die wat later tot zijn grote ongenoegen ook nog ploegmaat Russell voorbij zag snellen.   Het pleit was meteen beslecht. Verstappen reed onverstoord richting een vierde GP-zege op een rij. Russell werd knap tweede, Leclerc snoepte finaal nog de derde plek af van Hamilton. Met nog 7 races op de kalender lijkt het geen vraag meer wie wereldkampioen wordt, wel waar en wanneer Verstappen het afmaakt. Hamilton reed even aan de leiding. Verstappen: “De hele wedstrijd moeten knokken” “De wedstrijd vandaag was niet bepaald rechttoe rechtaan”, sprak Verstappen achteraf. “We moesten de hele wedstrijd knokken. Ook met de tussenkomsten van de safety car, maar we deden het uitstekend. We hadden opnieuw een uitstekende snelheid vandaag.”   “Voor de safety car dacht ik dat we goed zaten op onze harde banden, ook al waren we trager dan Hamilton. We besloten dan om toch nog binnen te rijden voor nieuwe banden, maar daarna ging Russell ook nog de pits in. We hadden meer topsnelheid, dus we bleven rustig.”   “Het is ongelooflijk om hier opnieuw te winnen. Het is altijd speciaal om voor eigen volk te winnen. Ik moest wat harder vechten dan vorig jaar, maar dat maakt het nog mooier. De steun van de fans was hier geweldig. Ik ben trots om Nederlander te zijn.” uitslag GP van Nederland 1. Max Verstappen (Ned-Red Bull) 2. George Russell (GBr-Mercedes) 3. Charles Leclerc (Mon-Ferrari) 4. Lewis Hamilton (GBr-Mercedes) 5. Sergio Perez (Mex-Red Bull) 6. Fernando Alonso (Spa-Alpine) 7. Lando Norris (GBr-McLaren) 8. Carlos Sainz (Spa-Ferrari) 9. Esteban Ocon (Fra-Alpine) 10. Lance Stroll (Can-Aston Martin) 11. Pierre Gasly (Fra-AlphaTauri) 12. Alexander Albon (Tha-Williams) 13. Mick Schumacher (Dui-Haas) 14. Sebastian Vettel (Dui-Aston Martin) 15. Kevin Magnussen (Den-Haas) 16. Zhou Guanyu (Chn-Alfa Romeo) 17. Daniel Ricciardo (Aus-McLaren) 18. Nicholas Latifi (Can-Williams) stand WK Formule 1 2022   rijder auto punten 1. Max Verstappen (Ned) Red Bull 335 2. Charles Leclerc (Mon) Ferrari 219 3 Sergio Perez (Mex) Red Bull 210 4. George Russell (GBR) Mercedes 203 5. Carlos Sainz Jr. (Spa) Ferrari 187 6. Lewis Hamilton (GBr) Mercedes 168 7. Lando Norris (GBr) McLaren 88 8. Esteban Ocon (Fra) Alpine 66 9. Fernando Alonso (Spa) Alpine 59 10. Valtteri Bottas Alfa Romeo 46 11. Kevin Magnussen (Den) Haas 22 12. Pierre Gasly (Fra) Alpha Tauri 22 13. Sebastian Vettel (Dui) Aston Martin 20 14. Daniel Ricciardo (Aus) McLaren 19 15. Mick Schumacher (Dui) Haas 12 16. Yuki Tsunoda (Jap) AlphaTauri 11 17. Guanyu Zhou (Chn) Alfa Romeo 6 18. Lance Stroll (Can) Aston Martin 5 19. Alexander Albon (Tha) Williams 4 20. Nyck de Vries (Ned) Williams 2 21. Nicholas Latifi (Can) Williams 0 22. Nico Hülkenberg (Dui) Aston Martin 0 kalender Formule 1 2022 datum grand prix winnaar 2022 winnaar 2021 20/03 Bahrein (Sakhir) Leclerc Hamilton 27/03 Saudi-Arabië (Jeddah) Verstappen Hamilton 10/04 Australië (Melbourne) Leclerc – 24/04 Emilia-Romagna (Imola) Verstappen Verstappen 08/05 Miami (Florida) Verstappen – 22/05 Spanje (Barcelona) Verstappen Hamilton 29/05 Monaco (Monaco) Perez Verstappen 12/06 Azerbeidzjan (Bakoe) Verstappen Pérez 19/06 Canada (Montréal) Verstappen – 03/07 Groot-Brittannië (Silverstone) Sainz Hamilton 10/07 Oostenrijk (Spielberg) Leclerc Verstappen 24/07 Frankrijk (Le Castellet) Verstappen Verstappen 31/07 Hongarije (Boedapest) Verstappen Ocon 28/08 België (Spa-Francorchamps) Verstappen Verstappen 04/09 Nederland (Zandvoort) Verstappen Verstappen 11/09 Italië (Monza) Verstappen Ricciardo 25/09 Rusland (Sotsji) geschrapt Hamilton 02/10 Singapore (Marina Bay) start GP: 14 uur – 09/10 Japan (Suzuka) start GP: 7 uur – 23/10 VS (Austin) start GP: 21 uur Verstappen 30/10 Mexico (Mexico City) start GP: 21 uur Verstappen 13/11 Brazilië (Sao Paulo) start GP: 19 uur Hamilton 20/11 Abu Dhabi (Abu Dhabi) start GP: 14 uur Verstappen

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement