Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Masterclass van Max! Verstappen wint de GP van Spa na inhaalrace vanaf plek 14

Masterclass van Max! Verstappen wint de GP van Spa na inhaalrace vanaf plek 14

Witte rook in Spa De GP van Spa-Francorchamps leek er dit jaar eentje in mineur te worden. De traditierijke Grand Prix zou vanaf 2023 van de kalender vallen, het nakende einde hing als een onweerswolk boven het legendarische circuit in de Ardennen.  Maar zondag volgde er dan toch witte rook, en het kwam niet door een bolide in een grindbak: de F1-organisatie kondigde aan dat Spa volgend jaar toch nog op de kalender zal staan. Het feest kon in alle hevigheid losbarsten, meer dan 100.000 toeschouwers keken reikhalzend uit naar een nieuw spektakelstuk. Het Oranje-legioen, opnieuw talrijk aanwezig, zag dat hun chouchou Max Verstappen vanaf de 14e plek moest starten, door een motorwijziging. De wereldkampioen had in de kwalificaties wel indruk gemaakt met toptijden, het podium leek dan ook niet uitgesloten. Carlos Sainz was zaterdag de beste in de kwalificaties en de Spanjaard schoot ook uitstekend weg vanaf de pole. Achter hem verliep het chaotischer: Hamilton ging iets te driest een bocht in en tikte Alonso aan. De wedstrijd van de Britse zevenvoudige wereldkampioen zat er zo al op, nog voor hij goed en wel begonnen was.   (lees verder onder de link) Gerelateerd: Formule 1 Dan toch! Spa-Francorchamps krijgt volgend jaar opnieuw plekje op F1-kalender Verstappen flitst van 14 naar 1 Na een kort oponthoud achter de safety car ging de wedstrijd verder. Een ontketende Verstappen, slim gestart op de softbanden, maakte indruk en kwam in een mum van tijd vooraan aankloppen. Leclerc, net achter Verstappen gestart, had meer moeite om de sprong naar voren te maken. De Red Bulls plakten achter de Ferrari van leider Sainz, en nadat Perez Verstappen liet passeren kon het duel vooraan echt beginnen. Maar van een duel bleek er echter al snel geen sprake: Verstappen had veel meer snelheid en moest niet eens voluit gaan om de leidersplaats te veroveren. Van 14 naar 1: de masterclass van Max was indrukwekkend. Niet veel later ging ook Perez voorbij Sainz, Red Bull kon rustig controleren. Charles Leclerc, tweede in de WK-stand, ging het minder goed af. Zijn Ferrari miste de snelheid om voor de knikkers mee te doen, hij zou uiteindelijk – na nog een tijdstraf – zesde worden. Aan Verstappen was niets te doen. Hij neemt met zijn 9e zege van het seizoen nu al een grote optie op een tweede wereldtitel. “De vraag is niet of hij wereldkampioen wordt, maar wanneer”, liet Sammy Neyrinck optekenen. Weinigen die daar nog aan twijfelen. Verstappen: “Een ongelooflijk weekend voor ons” Max Verstappen (1e): “Het was een redelijk hectische eerste ronde, dus ook moeilijk om terrein goed te maken. Maar toen we na de safety car onze plek wat konden vinden, ging het beter. De wagen was heel goed vandaag en ik maakte de goede keuzes om andere wagens in te halen. Toen ik de leiding kon nemen, was het een kwestie van controleren. Dit hele weekend was ongelooflijk voor ons, ik kon niet beter hopen.”   Sergio Perez (2e): “Vandaag was een goede kans voor mij, ik hoopte dan ook op meer, maar Max vloog gewoon. Het is hoe dan ook een uitstekend resultaat voor het team, we hebben heel veel punten kunnen verzamelen. Het was wat chaos in de openingsronde, ik had een slechte start, maar kon in bocht vijf veel goedmaken.”   Carlos Sainz (3e): “Het was lastiger dan verwacht. We hadden een goede start en een goede herstart, maar we hadden de snelheid gewoon niet. Onze banden raakten snel oververhit, we hadden dit weekend het juiste pakket niet, maar goed, we rijden uiteindelijk wel nog een podium. Red Bull was vandaag van een ander niveau. Volgende week in Zandvoort moet het circuit ons beter liggen.” Uitslag GP van België: 1. Max Verstappen (Ned/Red Bull) 2. Sergio Perez (Mex/Red Bull) 3. Carlos Sainz (Spa/Ferrari) 4. George Russell (GBr/Mercedes) 5. Fernando Alonso (Spa/Alpine) 6. Charles Leclerc (Mon/Ferrari) 7. Esteban Ocon (Fra/Alpine) 8. Sebastian Vettel (Dui/Aston Martin) 9. Pierre Gasly (Fra/Alpha Tauri) 10. Alexander Albon (Tha/Williams) 11. Lance Stroll (Can/Aston Martin) 12. Lando Norris (GBr/McLaren) 13. Yuki Tsunoda (Jap/Alpha Tauri) 14. Zhou Guanyu (Chn/Alfa Romeo) 15. Daniel Ricciardo (Aus/McLaren) 16. Kevin Magnussen (Den/Haas) 17. Mick Schumacher (Dui/Haas) 18. Nicholas Latifi (Can/Williams)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

voetbal

Joan Laporta wordt de “nieuwe” president van voetbalclub FC Barcelona. De 58-jarige advocaat was eerder voorzitter van de Catalaanse topclub tussen 2003 en 2010....

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Schaken

Na 16 dagen over-the-board schaken in Wijk aan Zee, keren we weer terug naar het “nieuwe normaal”: weer een online toernooi dat onderdeel uitmaakt...

Golf

Tiger Woods ondervindt al enkele jaren hinder van zijn rug. Ook tijdens het PNC Championship vorige maand, waar hij samen met zijn zoontje Charlie...

Atletiek

Op de lijst van wereldrecordhouders – Bolt, El Gueros, Bekal, Komen, Gebrselsssie – staat ook een Belg. je kent haar niet? Vlaanderen van de...

Golf

Het WGC-golftoernooi is gisteren gewijzigd in rood en zwart voor Tiger Woods. Golfers en personeel waren gekleed in rode en zwarte kleding met de...

Schaken

Caruana was zaterdag te sterk voor de Pool Jan-Krzysztof Duda. Hij kwam daarmee op negen punten en sloeg een onoverkoombaar gat met de Noorse...

voetbal

Dankzij Federico Chiesa’s late aansluitingstreffer in de heenwedstrijd hield Juventus zijn kansen op de kwartfinales intact, al moest het natuurlijk nog de 2-1 nederlaag...

voetbal

za 15 mei 2021 18:35 Het seizoen 2020-2021 loopt op zijn laatste benen en dus kijken heel wat clubs al uit naar de nieuwe...

Advertisement