Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

WK-blog: Remco Evenpoel test weg- en tijdritfiets, “Mount not pleasant” voor Wout van Aert

WK-blog: Remco Evenpoel test weg- en tijdritfiets, “Mount not pleasant” voor Wout van Aert

Het WK wielrennen in Wollongong gaat dit weekend van start met de tijdritten bij de mannen en vrouwen elite. Op deze pagina sprokkelen we al het WK-nieuws uit Australië.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.

,

WK wielrennen

spinner

Advertisement. Scroll to continue reading.
 1. 12 uur 33.

 2. 11 uur 30.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  WK wielrennen
  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Remco Evenepoel voor WK-tijdrit: “Voor mij is er geen druk meer, maar wil wel graag winnen”

 • 09 uur 53. Slecht nieuws voor Jai Hindley? De Australiër Jai Hindley moet mogelijk verstek laten gaan voor het WK wielrennen in eigen land. Na de Ronde van Spanje heeft de renner positief getest op corona. De 26-jarige Hindley beëindigde de Vuelta als tiende op 12 minuten van Remco Evenepoel. Eerder dit seizoen schreef de Australiër van BORA-hansgrohe de Ronde van Italië op zijn naam. Maandag, een dag na het einde van de Vuelta, testte Hindley positief. Volgens de Australische teamdokter Kevyn Hernandez is hij grotendeels asymptomatisch en wordt hij de komende dagen van dichtbij opgevolgd. De Australische wielerbond hoopt dat Hindley maandag op het vliegtuig richting down-under kan stappen. Volgende week zondag (25 september) is hij samen met Michael Matthews in principe kopman van de Australische selectie. .

  Slecht nieuws voor Jai Hindley?

  De Australiër Jai Hindley moet mogelijk verstek laten gaan voor het WK wielrennen in eigen land. Na de Ronde van Spanje heeft de renner positief getest op corona.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De 26-jarige Hindley beëindigde de Vuelta als tiende op 12 minuten van Remco Evenepoel. Eerder dit seizoen schreef de Australiër van BORA-hansgrohe de Ronde van Italië op zijn naam.

  Maandag, een dag na het einde van de Vuelta, testte Hindley positief. Volgens de Australische teamdokter Kevyn Hernandez is hij grotendeels asymptomatisch en wordt hij de komende dagen van dichtbij opgevolgd.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De Australische wielerbond hoopt dat Hindley maandag op het vliegtuig richting down-under kan stappen. Volgende week zondag (25 september) is hij samen met Michael Matthews in principe kopman van de Australische selectie.

 • 08 uur 45. “Mount not pleasant”. Ook vandaag hebben de Belgen in Australië hun benen getest. Remco Evenepoel legde vrijdag bijna 110 kilometer af, waarbij hij op zowel zijn tijdritfiets als zijn wegfiets kroop. Bondscoach Sven Vanthourenhout vergezelde hem op de scooter. Wout van Aert legde nog een tiental kilometer meer af, zo blijkt uit zijn trainingsgegevens. Op Strava spreekt Van Aert over de “Mount not pleasant”, wat doet vermoeden dat de verkenning van de WK-helling Mount Pleasant hem maar weinig vreugde verschaft heeft. Van Aert maakte ook tijd voor zijn traditionele looptochtje, al hield hij het met ruim 6 kilometer nog redelijk bescheiden. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  “Mount not pleasant”

  Ook vandaag hebben de Belgen in Australië hun benen getest. Remco Evenepoel legde vrijdag bijna 110 kilometer af, waarbij hij op zowel zijn tijdritfiets als zijn wegfiets kroop. Bondscoach Sven Vanthourenhout vergezelde hem op de scooter.

  Wout van Aert legde nog een tiental kilometer meer af, zo blijkt uit zijn trainingsgegevens. Op Strava spreekt Van Aert over de “Mount not pleasant”, wat doet vermoeden dat de verkenning van de WK-helling Mount Pleasant hem maar weinig vreugde verschaft heeft.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Van Aert maakte ook tijd voor zijn traditionele looptochtje, al hield hij het met ruim 6 kilometer nog redelijk bescheiden.

 • 08 uur 40. De Belgen vertrekken aan hun hotel voor een trainingstochtje.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De Belgen vertrekken aan hun hotel voor een trainingstochtje

 • Traditie: een looptochtje voor Van Aert. 08 uur 39.

  Traditie: een looptochtje voor Van Aert

 • Mount not pleasant: de WK-helling is Wout van Aert niet bevallen. 08 uur 38.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Mount not pleasant: de WK-helling is Wout van Aert niet bevallen

 • 08 uur 38. Juniore Febe Jooris: “Voorzichtig met ambities uit te spreken”.

  Juniore Febe Jooris: “Voorzichtig met ambities uit te spreken”

 • “Benen testen na de Vuelta”. 08 uur 37.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  “Benen testen na de Vuelta”

  Bijna 110 km op de teller voor Remco Evenepoel.

 • 08 uur 37.

  Remco Evenepoel deed ook een tochtje op zijn gewone fiets.

 • 08 uur 37. Junior Jens Verbrugghe: “Aan tafel naast al mijn idolen”.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Junior Jens Verbrugghe: “Aan tafel naast al mijn idolen”

 • 08 uur 36.

  Remco Evenepoel en Sven Vanthourenhout

 • 08 uur 36.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Remco Evenepoel achter bondscoach Sven Vanthourenhout op de scooter.

 • 16-09-2022.

 • 13 uur 30. Belgen verkennen de wegen in en rond Sydney.

  Belgen verkennen de wegen in en rond Sydney

 • 11 uur 17. Evenepoel is deze keer wel op tijd uit bed. Gisteren was Remco Evenepoel niet op de afspraak tijdens de parcoursverkenning met de Belgische WK-selectie. De Vuelta-winnaar had zich overslapen en ging de omloop op zijn eentje verkennen. “Vandaag was ik wel op tijd. Gelukkige verjaardag, Wout”, schrijft Evenepoel op Strava. Van Aert bedankt de Vuelta-winnaar daarna voor de verjaardagswensen. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Evenepoel is deze keer wel op tijd uit bed

  Gisteren was Remco Evenepoel niet op de afspraak tijdens de parcoursverkenning met de Belgische WK-selectie. De Vuelta-winnaar had zich overslapen en ging de omloop op zijn eentje verkennen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  “Vandaag was ik wel op tijd. Gelukkige verjaardag, Wout”, schrijft Evenepoel op Strava. Van Aert bedankt de Vuelta-winnaar daarna voor de verjaardagswensen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 • Evenepoel: “Vandaag was ik op tijd”. 11 uur 16.

  Evenepoel: “Vandaag was ik op tijd”

 • 11 uur 06. Belgen moedigen lokale renners aan. Tijdens hun trainingstocht hielden Wout van Aert, Yves Lampaert, Stan Dewulf, Jasper Stuyven en Nathan Van Hooydonck halt om de passage van een wedstrijd van een lokale club mee te pikken. “Aanvallen, aanvallen”, schreeuwt Lampaert. “Er rijden 2 renners op kop.” “Dat is hier niet lastig, hoor”, concludeert Lampaert, wanneer de laatste renners vrolijk hun hand opsteken naar de Belgische selectie. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Belgen moedigen lokale renners aan

  Tijdens hun trainingstocht hielden Wout van Aert, Yves Lampaert, Stan Dewulf, Jasper Stuyven en Nathan Van Hooydonck halt om de passage van een wedstrijd van een lokale club mee te pikken.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  “Aanvallen, aanvallen”, schreeuwt Lampaert. “Er rijden 2 renners op kop.”

  “Dat is hier niet lastig, hoor”, concludeert Lampaert, wanneer de laatste renners vrolijk hun hand opsteken naar de Belgische selectie.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 • ","textStripped":"Gisteren was Remco Evenepoel niet op de afspraak tijdens de parcoursverkenning met de Belgische WK-selectie. De Vuelta-winnaar had zich overslapen en ging de omloop op zijn eentje verkennen. "Vandaag was ik wel op tijd. Gelukkige verjaardag, Wout", schrijft Evenepoel op Strava. Van Aert bedankt de Vuelta-winnaar daarna voor de verjaardagswensen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3026486","title":"Evenepoel: "Vandaag was ik op tijd"","source":"","time":"??+?","eventTime":1663233406855,"type":"IMAGE","sport":"GENERIC","url":"//images.vrt.be/orig/2022/09/15/17b7aef1-34d7-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"","altTag":""},{"eventId":"3026485","title":"Belgen moedigen lokale renners aan","source":"","time":"??+?","eventTime":1663232814518,"text":"

  Tijdens hun trainingstocht hielden Wout van Aert, Yves Lampaert, Stan Dewulf, Jasper Stuyven en Nathan Van Hooydonck halt om de passage van een wedstrijd van een lokale club mee te pikken. "Aanvallen, aanvallen", schreeuwt Lampaert. "Er rijden 2 renners op kop." "Dat is hier niet lastig, hoor", concludeert Lampaert, wanneer de laatste renners vrolijk hun hand opsteken naar de Belgische selectie. ","textStripped":"Tijdens hun trainingstocht hielden Wout van Aert, Yves Lampaert, Stan Dewulf, Jasper Stuyven en Nathan Van Hooydonck halt om de passage van een wedstrijd van een lokale club mee te pikken. "Aanvallen, aanvallen", schreeuwt Lampaert. "Er rijden 2 renners op kop." "Dat is hier niet lastig, hoor", concludeert Lampaert, wanneer de laatste renners vrolijk hun hand opsteken naar de Belgische selectie.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3026484","title":"Lampaert tijdens passage van een lokale koers: "Aanvallen, aanvallen"","source":"","time":"??+?","eventTime":1663232789977,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1570283646883622912","showConversation":false},{"eventId":"3026488","source":"","time":"??+?","eventTime":1663228260000,"type":"TEASER","sport":"GENERIC","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/technisch-directeur-evenepoel-heeft-rust-nodig-maar-gaat-daar-matuur-mee-om~1663235346684/","teaser":{"externalId":"1663235346684","title":"Technisch directeur: "Evenepoel heeft rust nodig, maar gaat daar matuur mee om"","description":"Vandaag is de laatste groep Belgen, vooral wegrenners, vertrokken naar Australië. De man die de reizen en alles ter plekke in goede banen moet leiden is technisch directeur Frederik Broché van de wielerbond. Sporza peilde bij hem naar een stand van zaken in Wollongong.","publicationDate":"2022-09-15T12:20:13+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/09/15/technisch-directeur-evenepoel-heeft-rust-nodig-maar-gaat-daar~1663235346684/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/09/15/50e95f47-34c0-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/cycling","id":"functional:sporza/sports/cycling","title":"wielrennen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/wk","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/wk","title":"WK wielrennen","description":"1089"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","title":"wielrennen"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/e/evenepoel-remco","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/e/evenepoel-remco","title":"Remco Evenepoel","description":"13760"}]}},{"eventId":"3026483","source":"","time":"??+?","eventTime":1663224673521,"type":"TEASER","sport":"GENERIC","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/wout-van-aert-viert-zijn-verjaardag-met-koffie-in-australische-bar~1663223468981/","teaser":{"externalId":"1663223468981","title":"Wout van Aert viert zijn verjaardag met koffie in Australische bar","description":"Ook vandaag trokken de Belgische renners eropuit in Australië om het WK voor te bereiden. Het was evenwel een bijzondere dag, want Wout van Aert wordt 28 jaar vandaag. Dat werd alvast gevierd bij een koffietje onderweg. De sfeer zit er goed in.","publicationDate":"2022-09-15T08:37:27+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/09/15/wout-van-aert-viert-zijn-verjaardag-met-koffie-in-australische-b~1663223468981/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/09/15/51af6e69-34c0-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/cycling","id":"functional:sporza/sports/cycling","title":"wielrennen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/wk","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/wk","title":"WK wielrennen","description":"1089"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","title":"wielrennen"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/v/van-aert-wout","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/v/van-aert-wout","title":"Wout van Aert","description":"938"}]}},{"eventId":"3026477","title":"Uber helpt lekgereden Pogacar uit de nood","source":"","time":"??+?","eventTime":1663149558336,"text":"

  De Sloveense kopman Tadej Pogacar had geen al te aangename eerste kennismaking met het WK-parcours. Toen de tweevoudige Tour-winnaar moederziel alleen op verkenning ging, reed hij lek. "Een mooie ontvangst in Australië", schrijft Pogacar op zijn sociale media. "Gelukkig was Uber er om me terug te brengen naar het hotel."

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"De Sloveense kopman Tadej Pogacar had geen al te aangename eerste kennismaking met het WK-parcours. Toen de tweevoudige Tour-winnaar moederziel alleen op verkenning ging, reed hij lek. "Een mooie ontvangst in Australië", schrijft Pogacar op zijn sociale media. "Gelukkig was Uber er om me terug te brengen naar het hotel."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3026476","title":"BEKIJK: Pogacar rijdt lek en bedankt Uber","time":"??+?","eventTime":1663149525803,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-8775abb0-7395-4da4-b527-4b1a06a1ed1b","publicationId":"pbs-pub-4dcea5df-d0b5-4abd-beb4-57d8b0eb3710","assetName":"S_220914_video_pogacar_.mp4","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/09/14/e1caf1cc-3413-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/jcr:content/par-body/timeline/video-6fb2f5e2-839d-4099-8f87-f9c15be1f8b6"},{"eventId":"3026479","title":"Evenepoel overslaapt zich en verkent apart","source":"","time":"??+?","eventTime":1663149420000,"text":"

  De Belgische blauwhemden hebben vandaag voor het eerst rondgetoerd op het WK-parcours in Wollongong. Alle deelnemers aan de tijdrit waren van de partij, net als een deel van de selectie voor de wegrit. Wout van Aert nam de selectie op sleeptouw. "Remco Evenepoel bleef op hotel", meldt de Belgische wielerbond. Evenepoel had zich overslapen en trok uiteindelijk in zijn eentje op verkenning. ","textStripped":"De Belgische blauwhemden hebben vandaag voor het eerst rondgetoerd op het WK-parcours in Wollongong. Alle deelnemers aan de tijdrit waren van de partij, net als een deel van de selectie voor de wegrit. Wout van Aert nam de selectie op sleeptouw. "Remco Evenepoel bleef op hotel", meldt de Belgische wielerbond. Evenepoel had zich overslapen en trok uiteindelijk in zijn eentje op verkenning.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3026478","source":"","time":"??+?","eventTime":1663149360000,"type":"TEASER","sport":"GENERIC","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/in-beeld-wout-van-aert-neemt-belgische-selectie-op-sleeptouw-tijdens-wk-verkenning~1663148640411/","teaser":{"externalId":"1663148640411","title":"IN BEELD: Wout van Aert neemt Belgische selectie op sleeptouw tijdens WK-verkenning","description":"Daags nadat de Belgen geland waren in Australië, haalden ze hun fiets van stal om het WK-parcours te verkennen. Ook bondscoach Sven Vanthourenhout peddelde vlot mee. Vuelta-winnaar Remco Evenepoel bleef op hotel.","publicationDate":"2022-09-14T11:56:11+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/09/14/in-beeld-wout-van-aert-neemt-belgische-selectie-op-sleeptouw-tijdens-wk-verkenning~1663148640411/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/09/14/a9adeeb4-3411-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/cycling","id":"functional:sporza/sports/cycling","title":"wielrennen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/wk","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/wk","title":"WK wielrennen","description":"1089"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","title":"wielrennen"}]}},{"eventId":"3026475","source":"","time":"??+?","eventTime":1663147815528,"type":"TEASER","sport":"GENERIC","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/selecties-wk-wielrennen-vuelta-revelatie-juan-ayuso-past-en-wordt-vervangen-door-garcia-cortina~1661348683676/","teaser":{"externalId":"1661348683676","title":"Selecties WK wielrennen: Vuelta-revelatie Juan Ayuso past en wordt vervangen door Garcia Cortina","description":"Het WK wielrennen in Wollongong (Aus) nadert met rasse schreden en de eerste selecties beginnen binnen te druppelen. Op deze pagina houden we bij wie zal starten in de tijdrit (18 september) en wegrit (25 september).","publicationDate":"2022-09-14T11:26:00+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/08/24/selecties-wk-wielrennen-vuelta-revelatie-juan-ayuso-past-en-wordt-vervangen-door-garcia-cortina~1661348683676/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/09/14/1fa9aa78-340f-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/cycling","id":"functional:sporza/sports/cycling","title":"wielrennen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/wk","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/wk","title":"WK wielrennen","description":"1089"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","title":"wielrennen"}]}},{"eventId":"3026473","source":"","time":"??+?","eventTime":1663146534414,"type":"TEASER","sport":"GENERIC","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/evenepoel-zet-voet-op-australische-bodem-voor-wk-amai-het-is-hier-koud~1663088751020/","teaser":{"externalId":"1663088751020","title":"Evenepoel zet voet op Australische bodem voor WK: "Amai, het is hier koud"","description":"Twee dagen na zijn historische overwinning in de Ronde van Spanje is Remco Evenepoel aangekomen in Australië, waar de volgende uitdaging al wacht. Van zondag 18 tot en met zondag 25 september wordt er het WK georganiseerd in Wollongong.","publicationDate":"2022-09-14T00:29:30+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/09/13/evenepoel-zet-voet-op-australische-bodem-voor-wk-amai-het-is-hier-koud~1663088751020/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/09/13/ddbf652b-33ad-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/cycling","id":"functional:sporza/sports/cycling","title":"wielrennen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/wk","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/wk","title":"WK wielrennen","description":"1089"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","title":"wielrennen"}]}},{"eventId":"3026472","source":"","time":"??+?","eventTime":1663146528363,"type":"TEASER","sport":"GENERIC","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/steiler-dan-verwacht-beslissende-wk-klim-heeft-piek-van-24-procent~1663074871429/","teaser":{"externalId":"1663074871429","title":"Steiler dan verwacht: beslissende WK-klim heeft piek van 24 (!) procent","description":"Hoe zwaar is de Mount Pleasant, de klim die de renners 12 keer op hun bord krijgen op het WK in Australië? Een WK-deelnemer verkende deze week al de lokale rondes en schrok toen hij naar zijn Garmin keek: de Mount Pleasant heeft een maximaal stijgingspercentage van 24,2 procent.","publicationDate":"2022-09-13T16:05:26+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/09/13/steiler-dan-verwacht-beslissende-wk-klim-heeft-piek-van-24-procent~1663074871429/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/09/13/f235a311-3368-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/cycling","id":"functional:sporza/sports/cycling","title":"wielrennen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/wk","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/wk","title":"WK wielrennen","description":"1089"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","title":"wielrennen"}]}},{"eventId":"3026471","source":"","time":"??+?","eventTime":1663146522174,"type":"TEASER","sport":"GENERIC","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/de-vele-afwezigen-op-het-wk-wielrennen-van-de-trouw-van-een-broer-tot-de-angst-voor-een-jetlag~1663060015341/","teaser":{"externalId":"1663060015341","title":"De vele afwezigen op het WK wielrennen: van de trouw van een broer tot de angst voor een jetlag","description":"De vliegtuigen richting Sydney zitten dezer dagen propvol wielrenners. Maar er is ook een hele lading afwezigen op het WK in Wollongong. Om allerlei redenen. Deze 12 renners zal u niet aan het werk zien op het komende WK.","publicationDate":"2022-09-13T14:26:59+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/09/13/de-vele-afwezigen-op-het-wk-wielrennen-van-de-trouw-van-een-broer-tot-de-angst-voor-een-jetlag~1663060015341/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/09/13/d261d266-335b-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/cycling","id":"functional:sporza/sports/cycling","title":"wielrennen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/wk","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/wk","title":"WK wielrennen","description":"1089"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","title":"wielrennen"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/c/carapaz-richard","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/c/carapaz-richard","title":"Richard Carapaz","description":"583"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/c/cosnefroy-benoit","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/c/cosnefroy-benoit","title":"Benoît Cosnefroy","description":"1095"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/d/dennis-rohan","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/d/dennis-rohan","title":"Rohan Dennis","description":"64"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/e/ewan-caleb","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/e/ewan-caleb","title":"Caleb Ewan","description":"55"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/m/mohoric-matej","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/m/mohoric-matej","title":"Matej Mohoric","description":"606"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/p/pedersen-mads","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/p/pedersen-mads","title":"Mads Pedersen","description":"175"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/p/pidcock-thomas","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/p/pidcock-thomas","title":"Thomas Pidcock","description":"43853"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/u/uran-rigoberto","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/u/uran-rigoberto","title":"Rigoberto Uran","description":"567"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/v/vingegaard-jonas","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/v/vingegaard-jonas","title":"Jonas Vingegaard","description":"10237"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/v/valverde-alejandro","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/v/valverde-alejandro","title":"Alejandro Valverde","description":"716"}]}},{"eventId":"3026469","source":"","time":"??+?","eventTime":1663146477351,"type":"TEASER","sport":"GENERIC","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/lotte-kopecky-zonder-zege-in-vuelta-maar-met-vertrouwen-naar-wk-ik-werd-elke-dag-beter~1662910344889/","teaser":{"externalId":"1662910344889","title":"Lotte Kopecky zonder zege in Vuelta, maar met vertrouwen naar WK: "Ik werd elke dag beter"","description":"Twee vierde plaatsen en één tweede plaats, dat is de eindbalans van Lotte Kopecky in de Vuelta voor vrouwen. Een ritzege veroveren lukte niet, maar toch tankte Kopecky vertrouwen voor het WK in Australië, waar ze kanshebber is: "Ik neem positieve signalen mee naar Australië."","publicationDate":"2022-09-11T17:45:00+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/09/11/lotte-kopecky-zonder-zege-in-vuelta-maar-met-vertrouwen-naar-wk-ik-werd-elke-dag-beter~1662910344889/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/07/27/4787a2b8-0dbb-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/cycling","id":"functional:sporza/sports/cycling","title":"wielrennen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/vrouwenwielrennen/challenge-by-la-vuelta","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/vrouwenwielrennen/challenge-by-la-vuelta","title":"Challenge by La Vuelta","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/vrouwenwielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/vrouwenwielrennen","title":"vrouwenwielrennen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/wk","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/wk","title":"WK wielrennen","description":"1089"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/k/kopecky-lotte","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/k/kopecky-lotte","title":"Lotte Kopecky","description":"43205"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","title":"wielrennen"}]}},{"eventId":"3026468","source":"","time":"??+?","eventTime":1663146460305,"type":"TEASER","sport":"GENERIC","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/australier-luke-durbridge-over-het-wk-natuurlijk-is-wout-van-aert-de-grote-favoriet~1662559307321/","teaser":{"externalId":"1662559307321","title":"Australiër Luke Durbridge over het WK: "Natuurlijk is Wout van Aert de grote favoriet"","description":"Nu de slotweek van de Vuelta is aangebroken, komt het WK ook steeds meer in zicht. Wollongong wordt een kolfje naar de hand van ... Als we thuisrijder Luke Durbridge mogen geloven, is Wout van Aert de te kloppen man. "Tenzij er in de finale geen knechten meer zijn."","publicationDate":"2022-09-08T10:00:10+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/09/07/australier-luke-durbridge-over-het-wk-natuurlijk-is-wout-van-aert-de-grote-favoriet~1662559307321/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/09/07/bde3f7b2-2eb7-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/cycling","id":"functional:sporza/sports/cycling","title":"wielrennen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/wk","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/wk","title":"WK wielrennen","description":"1089"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","title":"wielrennen"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/d/durbridge-luke","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/d/durbridge-luke","title":"Luke Durbridge","description":"54"}]}},{"eventId":"3026467","source":"","time":"??+?","eventTime":1663146450005,"type":"TEASER","sport":"GENERIC","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/mathieu-van-der-poel-is-nederlandse-wk-kopman-maar-ook-kracht-van-het-team-benutten~1662385004740/","teaser":{"externalId":"1662385004740","title":"Mathieu van der Poel is Nederlandse WK-kopman: "Maar ook kracht van het team benutten"","description":"Mathieu van der Poel is de aas van de Nederlanders op het WK wielrennen in Wollongong. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen wordt omringd door onder meer Dylan van Baarle en Bauke Mollema.","publicationDate":"2022-09-05T15:39:12+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/09/05/mathieu-van-der-poel-is-nederlandse-wk-kopman-maar-ook-kracht-van-het-team-benutten~1662385004740/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2021/09/26/a120393b-1eda-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/cycling","id":"functional:sporza/sports/cycling","title":"wielrennen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/wk","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/wk","title":"WK wielrennen","description":"1089"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","title":"wielrennen"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/v/van-der-poel-mathieu","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/v/van-der-poel-mathieu","title":"Mathieu van der Poel","description":"21050"}]}},{"eventId":"3026466","source":"","time":"??+?","eventTime":1663146436389,"type":"TEASER","sport":"GENERIC","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/dylan-teuns-ontgoocheld-ik-was-bereid-om-in-dienst-te-rijden-van-wout-en-remco~1661863095088/","teaser":{"externalId":"1661863095088","title":"Dylan Teuns ontgoocheld: "Ik was bereid om in dienst te rijden van Wout en Remco"","description":"Geen Dylan Teuns op het lijstje met 8 namen voor het WK wielrennen in Australië. Ondanks zijn sterke voorjaar, met een zege in de Waalse Pijl, roept bondscoach Sven Vanthourenhout hem niet op. "Hier had ik geen rekening mee gehouden", zegt Teuns ontgoocheld.","publicationDate":"2022-08-30T15:11:25+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/08/30/dylan-teuns-ontgoocheld-ik-was-bereid-om-in-dienst-te-rijden-van-wout-en-remco~1661863095088/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/08/30/e7018b25-2861-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/cycling","id":"functional:sporza/sports/cycling","title":"wielrennen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/wk","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/wk","title":"WK wielrennen","description":"1089"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","title":"wielrennen"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/t/teuns-dylan","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/t/teuns-dylan","title":"Dylan Teuns","description":"252"}]}},{"eventId":"3026465","source":"","time":"??+?","eventTime":1663146401701,"type":"TEASER","sport":"GENERIC","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/ontdek-alle-belgische-selecties-van-het-wk-wielrennen-in-australie~1661852040447/","teaser":{"externalId":"1661852040447","title":"Ontdek alle Belgische selecties van het WK wielrennen in Australië","description":"De Belgische wielerbond heeft vanochtend de renners en rensters bekendgemaakt die van 18 tot en 25 september in Wollongong, Australië, de Belgische kleuren zullen verdedigen in het WK op de weg.","publicationDate":"2022-08-30T11:40:00+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/08/30/ontdek-alle-belgische-selecties-van-het-wk-wielrennen-in-austral~1661852040447/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/08/30/bdf19047-2846-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/cycling","id":"functional:sporza/sports/cycling","title":"wielrennen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/wk","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/wk","title":"WK wielrennen","description":"1089"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","title":"wielrennen"}]}},{"eventId":"3026464","title":"WK wielrennen in Wollongong","source":"","time":"??+?","eventTime":1663146323580,"text":"

  Van zondag 18 september tot en met zondag 25 september is Wollongong (Australië) het toneel van het WK wielrennen. Bij Sporza zit je een week lang op de eerste rij.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Van zondag 18 september tot en met zondag 25 september is Wollongong (Australië) het toneel van het WK wielrennen. Bij Sporza zit je een week lang op de eerste rij.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"}],"teams":[],"lineups":[],"highlight":false,"hide":false,"_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3318455"}},"channels":[],"sport":"generic","externalUrl":"https://sporza.be/nl/matches/wielrennen/2022-09/wk-blog-remco-evenpoel-test-weg-en-tijdritfiets-mount-not-pleasant-voor-wout-van-aert~1663145648130/"},"title":"WK wielrennen","matchID":"3318455","layout":"default","slsHost":"https://sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3318455","interval":10}-->
  WK wielrennen wielrennen
  taal- of schrijffout opgemerkt?

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Click to comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  voetbal

  Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

  Wielrennen

  Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

  voetbal

  wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

  voetbal

  Joan Laporta wordt de “nieuwe” president van voetbalclub FC Barcelona. De 58-jarige advocaat was eerder voorzitter van de Catalaanse topclub tussen 2003 en 2010....

  Schaken

  In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

  Schaken

  Na 16 dagen over-the-board schaken in Wijk aan Zee, keren we weer terug naar het “nieuwe normaal”: weer een online toernooi dat onderdeel uitmaakt...

  Golf

  Tiger Woods ondervindt al enkele jaren hinder van zijn rug. Ook tijdens het PNC Championship vorige maand, waar hij samen met zijn zoontje Charlie...

  Atletiek

  Op de lijst van wereldrecordhouders – Bolt, El Gueros, Bekal, Komen, Gebrselsssie – staat ook een Belg. je kent haar niet? Vlaanderen van de...

  Golf

  Het WGC-golftoernooi is gisteren gewijzigd in rood en zwart voor Tiger Woods. Golfers en personeel waren gekleed in rode en zwarte kleding met de...

  Schaken

  Caruana was zaterdag te sterk voor de Pool Jan-Krzysztof Duda. Hij kwam daarmee op negen punten en sloeg een onoverkoombaar gat met de Noorse...

  voetbal

  Dankzij Federico Chiesa’s late aansluitingstreffer in de heenwedstrijd hield Juventus zijn kansen op de kwartfinales intact, al moest het natuurlijk nog de 2-1 nederlaag...

  voetbal

  za 15 mei 2021 18:35 Het seizoen 2020-2021 loopt op zijn laatste benen en dus kijken heel wat clubs al uit naar de nieuwe...

  Advertisement