Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Golf

Thomas Detry schittert in tweede ronde van PGA Championship, andere Belgen zakken weg in de stand

Thomas Detry schittert in tweede ronde van PGA Championship, andere Belgen zakken weg in de stand

clock 20:5820 uur 58. Detry schittert, Pieters en Colsaerts zakken weg. Met een foutloze tweede ronde van 65 slagen heeft Thomas Detry zich van de dertiende naar de derde plaats gegolfd op het PGA Championship golftoernooi. De 29-jarige Brusselaar zette na een openingsronde van 68 slagen een foutloze tweede ronde neer van 65 slagen en dit na zeven birdies. Met zijn totaalscore van 133 slagen, elf onder par, telt Detry een slag meer dan de Deen Søren Kjeldsen en de Noor Viktor Hovland, die de leiding delen.  “Net als gisteren liep het vooral op de tweede parcourshelft zeer vlot en scoor ik opnieuw vijf birdies”, verklaarde Detry na afloop. “Vooral op de vierde hole kom ik met enig geluk goed weg en maak ik nog een birdie. Deze namiddag ga ik wel wat rust nemen om morgen klaar te staan voor de laatste achttien holes. Ik ga proberen om op dezelfde manier verder te spelen. Het komt er vooral op aan om de bal op de fairway te houden.” Thomas Pieters, die met een openingsronde van 69 slagen op een gedeelde 28e plaats stond, moest na een tweede ronde van 71 slagen aanzienlijk terrein prijsgeven. De nummer vijf op het European Tour-klassement zakte naar een 58e plaats, wat net volstond om de cut te halen. Nicolas Colsaerts, die met eerste ronde van 71 slagen op de 74e plaats stond, deed op dag twee één slag beter. Zo lukte de tweevoudige European Tour-winnaar op zijn twee laatste holes een eagle en een birdie. Met zijn ronde van 70 slagen en een 73e plaats telde hij echter een slag te veel om de cut te halen. .Detry schittert, Pieters en Colsaerts zakken wegMet een foutloze tweede ronde van 65 slagen heeft Thomas Detry zich van de dertiende naar de derde plaats gegolfd op het PGA Championship golftoernooi.De 29-jarige Brusselaar zette na een openingsronde van 68 slagen een foutloze tweede ronde neer van 65 slagen en dit na zeven birdies. Met zijn totaalscore van 133 slagen, elf onder par, telt Detry een slag meer dan de Deen Søren Kjeldsen en de Noor Viktor Hovland, die de leiding delen. “Net als gisteren liep het vooral op de tweede parcourshelft zeer vlot en scoor ik opnieuw vijf birdies”, verklaarde Detry na afloop. “Vooral op de vierde hole kom ik met enig geluk goed weg en maak ik nog een birdie. Deze namiddag ga ik wel wat rust nemen om morgen klaar te staan voor de laatste achttien holes. Ik ga proberen om op dezelfde manier verder te spelen. Het komt er vooral op aan om de bal op de fairway te houden.”Thomas Pieters, die met een openingsronde van 69 slagen op een gedeelde 28e plaats stond, moest na een tweede ronde van 71 slagen aanzienlijk terrein prijsgeven. De nummer vijf op het European Tour-klassement zakte naar een 58e plaats, wat net volstond om de cut te halen.Nicolas Colsaerts, die met eerste ronde van 71 slagen op de 74e plaats stond, deed op dag twee één slag beter. Zo lukte de tweevoudige European Tour-winnaar op zijn twee laatste holes een eagle en een birdie. Met zijn ronde van 70 slagen en een 73e plaats telde hij echter een slag te veel om de cut te halen.clock 11:0411 uur 04. Detry start goed, Pieters ook, Colsaerts niet. Met een openingsronde van 68 slagen, goed voor een gedeelde dertiende plaats, heeft Thomas Detry een goede beurt gemaakt op het PGA Championship. Detry, die vorige week op de Amerikaanse Korn Ferry Tour zijn kaart voor het komende Amerikaanse PGA Tourseizoen verdiende, moest op zijn eerste negen holes twee bogeys incasseren waartussen er een birdie viel. Met een sterke tweede parcourshelft waarop hij vijf birdies lukte, leverde hij een scorekaart af van vier onder par. Thomas Pieters had voor zijn eerste achttien holes een slag meer nodig dan Detry. Met vijf birdies en twee bogeys sloot de Antwerpenaar zijn eerste ronde af op een gedeelde 28e plaats. Nicolas Colsaerts opende, na drie birdies en twee bogeys, met een ronde van 71 slagen en een gedeelde 74e plaats.     .Detry start goed, Pieters ook, Colsaerts nietMet een openingsronde van 68 slagen, goed voor een gedeelde dertiende plaats, heeft Thomas Detry een goede beurt gemaakt op het PGA Championship.Detry, die vorige week op de Amerikaanse Korn Ferry Tour zijn kaart voor het komende Amerikaanse PGA Tourseizoen verdiende, moest op zijn eerste negen holes twee bogeys incasseren waartussen er een birdie viel. Met een sterke tweede parcourshelft waarop hij vijf birdies lukte, leverde hij een scorekaart af van vier onder par.Thomas Pieters had voor zijn eerste achttien holes een slag meer nodig dan Detry. Met vijf birdies en twee bogeys sloot de Antwerpenaar zijn eerste ronde af op een gedeelde 28e plaats.Nicolas Colsaerts opende, na drie birdies en twee bogeys, met een ronde van 71 slagen en een gedeelde 74e plaats.   clock10-09-2022 10-09-2022.clock 23:0023 uur . Toernooi gaat (ingekort) verder. Het PGA Championship zal dan toch verder gaan. Naar aanleiding van het overlijden van de Britse koningin Elizabeth II werd donderdagavond beslist om het toernooi stil te leggen.  Er werd vrijdag niet gegolfd, maar zaterdag zal de draad weer opgepikt worden. Weliswaar in verkorte versie, want de golfers zullen slechts 54 in plaats van 72 holes spelen. .Toernooi gaat (ingekort) verderHet PGA Championship zal dan toch verder gaan. Naar aanleiding van het overlijden van de Britse koningin Elizabeth II werd donderdagavond beslist om het toernooi stil te leggen. Er werd vrijdag niet gegolfd, maar zaterdag zal de draad weer opgepikt worden. Weliswaar in verkorte versie, want de golfers zullen slechts 54 in plaats van 72 holes spelen.clock09-09-2022 09-09-2022.clock 20:1620 uur 16. Toernooi (definitief?) gestaakt. Het overlijden van de Britse koningin heeft ook invloed op de sportwereld over het Kanaal. De eerste ronde van het BMW PGA Championship was nog niet helemaal afgewerkt toen het nieuws van de dood van The Queen bekendraakte. De organisatoren besloten prompt om het toernooi af te blazen voor die dag, zeker ook voor morgen en mogelijk ook voor het weekend. .Toernooi (definitief?) gestaaktHet overlijden van de Britse koningin heeft ook invloed op de sportwereld over het Kanaal. De eerste ronde van het BMW PGA Championship was nog niet helemaal afgewerkt toen het nieuws van de dood van The Queen bekendraakte. De organisatoren besloten prompt om het toernooi af te blazen voor die dag, zeker ook voor morgen en mogelijk ook voor het weekend.clock 20:1620 uur 16.clock 19:2419 uur 24.clock 19:22Een minder momentje voor Rory McIlroy. 19 uur 22.Een minder momentje voor Rory McIlroy

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

voetbal

Joan Laporta wordt de “nieuwe” president van voetbalclub FC Barcelona. De 58-jarige advocaat was eerder voorzitter van de Catalaanse topclub tussen 2003 en 2010....

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Schaken

Na 16 dagen over-the-board schaken in Wijk aan Zee, keren we weer terug naar het “nieuwe normaal”: weer een online toernooi dat onderdeel uitmaakt...

Golf

Tiger Woods ondervindt al enkele jaren hinder van zijn rug. Ook tijdens het PNC Championship vorige maand, waar hij samen met zijn zoontje Charlie...

Atletiek

Op de lijst van wereldrecordhouders – Bolt, El Gueros, Bekal, Komen, Gebrselsssie – staat ook een Belg. je kent haar niet? Vlaanderen van de...

Golf

Het WGC-golftoernooi is gisteren gewijzigd in rood en zwart voor Tiger Woods. Golfers en personeel waren gekleed in rode en zwarte kleding met de...

Schaken

Caruana was zaterdag te sterk voor de Pool Jan-Krzysztof Duda. Hij kwam daarmee op negen punten en sloeg een onoverkoombaar gat met de Noorse...

voetbal

Dankzij Federico Chiesa’s late aansluitingstreffer in de heenwedstrijd hield Juventus zijn kansen op de kwartfinales intact, al moest het natuurlijk nog de 2-1 nederlaag...

voetbal

za 15 mei 2021 18:35 Het seizoen 2020-2021 loopt op zijn laatste benen en dus kijken heel wat clubs al uit naar de nieuwe...

Advertisement