Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

De druiven smaken zoet voor solist Matis Louvel in Overijse

De druiven smaken zoet voor solist Matis Louvel in Overijse

Mathieu van der Poel maakte zijn wederoptreden in het peloton na een  mindere Ronde van Frankrijk. Maar ook Biniam Girmay, Dylan Teuns, Victor Campenaerts en Tim Wellens hadden deze 62ste Druivenkoers met stip aangeduid op hun kalender.   Al in de eerste ronde vormde er zich een kopgroep van vijf renners: Mathijs Paasschens (Bingoal Pauwels Sauzen) Robin Carpenter (Human Powered Health) Kamiel Bonneu (Sport Vlaanderen-Baloise) Paul Ourselin (Total Energies) en Bram Dissel (BEAT Cycling). De vijf fietsten een maximale voorsprong van om en bij de drie minuten bij elkaar.   Het peloton liet lang begaan en met nog 90 kilometer te gaan werd de kloof verkleind tot 1 minuut. Net dan dubbele pech voor Alpecin-Deceuninck. Mathieu van der Poel reed lek en Jasper Philipsen kreeg mechanische problemen. Beide renners konden wel snel weer aansluiten.   Een val in het peloton waar ook Victor Campenaerts bij betrokken was zorgde voor verbrokkeling. Bij het ingaan van de laatste ronde kreeg dat peloton de 5 koplopers in het vizier en op 25 kilometer van de finish was het voorbij voor de vijf vluchters. Van Gestel dient als springplank voor Louvel Op de Bekestraat ontbond Dries Van Gestel dan zijn duivels. De renner van Total Energies sloeg een kloofje met het peloton bovenaan de helling. Vier andere renners – Démare en Welten (FDJ), Matis Louvel (Arkea) en Simon Clarke (Israël)  -konden aansluiten net voor de Veeweidestraat.   In de achtergrond hadden Alpecin-Deceuninck en Wanty de slag gemist en ondanks verwoede pogingen van Dries De Bondt en Biniam Girmay op de Smeysberg waren de 5 vogels gaan vliegen.   Op de kasseien van de Moskesstraat, de laatste helling van de dag, zag Matis Louvel z’n kans gekomen om te versnellen. De 23-jarige Fransman kon een kleine kloof slaan, hield vol tot aan de streep en pakte één van de knapste zeges uit z’n carrière.    Arnaud Démare won de sprint voor de tweede plaats, voor onze landgenoot Dries Van Gestel. Bekijk de beslissende demarrage van Matis Louvel Matis Louvel: “Deze overwinning is geen verrassing” Deze overwinning komt niet echt als een verrassing voor de 23-jarige Louvel: “Ik weet wat ik in mijn mars heb en ik heb dit jaar al een goed seizoen gereden met enkele mooie ereplaatsen in de klassiekers in het begin van dit seizoen.” “Ik heb de Dauphiné, Parijs Nice en mijn eerste Tour gereden. Dus ik wist dat ik de capaciteiten had om een koers zoals deze te winnen en ik ben blij dat dit vandaag gelukt is.”   Iedereen zei dat je de beste man in koers was vandaag. “Ik heb mijn dag goed ingedeeld om zo weinig mogelijk energie te verbruiken. In de finale had ik goeie benen maar ik moest anticiperen om de sprint te vermijden, want tegen Démare had ik geen schijn van een kans.”   “In de toekomst wil ik graag nog beter doen in de Ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix. Ik amuseer me op de fiets. Kasseien zijn echt mijn ding, maar je moet in zo’n koersen ook wel een portie geluk hebben.”  Uitslag DruivenkoersUitslag Druivenkoers  naamresultaat1Matis Louvel192 km in 4u24'38″2Arnaud Démareop 8″3Dries Van Gestelz.t.4Jasper Philipsen13″5Kenneth Van Rooy14″6Sandy Dujardinz.t.7Axel Zingle8Jasper De Buyst9Milan Menten10Lasse Norman Hansenalles weergevenalles weergevenarrow-circle Fase per faseclock 17:0417 uur 04.clock 17:0417 uur 04. Matis Louvel wint de Druivenkoers. De 23-jarige Fransman van Arkea Samsic houdt het vol tot aan de streep en wint verdiend. .Matis Louvel wint de DruivenkoersDe 23-jarige Fransman van Arkea Samsic houdt het vol tot aan de streep en wint verdiend.clock 17:0317 uur 03. De beslissende aanval van Matis Louvel in de Moskesstraat. De vogel is gaan vliegen.De beslissende aanval van Matis Louvel in de Moskesstraat. De vogel is gaan vliegenclock 16:5316 uur 53. De kloof wordt groter. Is Matis Louvel op weg naar de zege in de Druivenkoers? Het ziet ernaar uit de 23-jarige Fransman rijdt verder weg van de achtervolgers .De kloof wordt groterIs Matis Louvel op weg naar de zege in de Druivenkoers? Het ziet ernaar uit de 23-jarige Fransman rijdt verder weg van de achtervolgersclock 16:4916 uur 49. Girmay neemt het peloton op sleeptouw in het peloton.Girmay neemt het peloton op sleeptouw in het pelotonclock 16:4816 uur 48. Demarrage op de Moskesstraat. Matis Louvel (Arkea-Samsic) waagt zijn kans op de kasseien van de Moskesstraat. Hij slaat een klein kloofje op z'n 4 medevluchters .Demarrage op de MoskesstraatMatis Louvel (Arkea-Samsic) waagt zijn kans op de kasseien van de Moskesstraat. Hij slaat een klein kloofje op z’n 4 medevluchtersclock 16:4716 uur 47. Girmay voert forcing op Smeysberg. De winnaar van Gent Wevelgem probeert op de Smeysberg weg te rijden uit het peloton, maar voorlopig blijven de 5 koplopers uit de greep. Nog één keer de Moskesstraat. .Girmay voert forcing op SmeysbergDe winnaar van Gent Wevelgem probeert op de Smeysberg weg te rijden uit het peloton, maar voorlopig blijven de 5 koplopers uit de greep. Nog één keer de Moskesstraat.clock 16:4416 uur 44. Reactie uit het peloton. Dries De Bondt neemt het peloton op sleeptouw in de jacht op de 5 koplopers, hij krijgt hulp van de mannen van intermarché .Reactie uit het pelotonDries De Bondt neemt het peloton op sleeptouw in de jacht op de 5 koplopers, hij krijgt hulp van de mannen van intermarchéclock 16:4316 uur 43. Van Gestel krijgt 4 mannetjes mee in de Veeweidestraat.Van Gestel krijgt 4 mannetjes mee in de Veeweidestraatclock 16:4116 uur 41. Opnieuw kopgroep van 5. Dries Van Gestel, Arnaud Démare, Bram Welten, Simon Clarke en Matis louvel hebben een kleine voorsprong op het peloton .Opnieuw kopgroep van 5Dries Van Gestel, Arnaud Démare, Bram Welten, Simon Clarke en Matis louvel hebben een kleine voorsprong op het pelotonclock 16:3616 uur 36. Dries Van Gestel plaatst een aanval op de kasseien van de Bekestraat.Dries Van Gestel plaatst een aanval op de kasseien van de Bekestraatclock 16:3116 uur 31. Aanval Dries Van Gestel. Op de Bekestraat ontbindt Dries Van Gestel zijn duivels. Hij slaat een kloofje met het peloton bovenaan de helling. Vier andere renners, waaronder Démare sluiten aan net voor de Veeweidestraat .Aanval Dries Van GestelOp de Bekestraat ontbindt Dries Van Gestel zijn duivels. Hij slaat een kloofje met het peloton bovenaan de helling. Vier andere renners, waaronder Démare sluiten aan net voor de Veeweidestraatclock 16:2716 uur 27. Taymansstraat zorgt nog niet voor afscheiding. Alle grote namen zitten vooraan in het peloton maar voorlopig durft niemand aan te vallen. Wachten ze op de Smeysberg of de Moskesstraat? .Taymansstraat zorgt nog niet voor afscheidingAlle grote namen zitten vooraan in het peloton maar voorlopig durft niemand aan te vallen. Wachten ze op de Smeysberg of de Moskesstraat?clock 16:2516 uur 25. Vlucht van de dag zit erop. De vijf koplopers worden op 25km van de streep ingelopen. Wie van de grote mannen neemt het initiatief. .Vlucht van de dag zit eropDe vijf koplopers worden op 25km van de streep ingelopen. Wie van de grote mannen neemt het initiatief.clock 16:2516 uur 25. Daar is het peloton.Daar is het pelotonclock 16:0116 uur 01. Laatste stuiptrekkingen van de kopgroep. Er wordt vooraan veel achterom gekeken maar de samenwerking blijft voorlopig optimaal waardoor het jagende peloton blijft hangen op dezelfde afstand. .Laatste stuiptrekkingen van de kopgroepEr wordt vooraan veel achterom gekeken maar de samenwerking blijft voorlopig optimaal waardoor het jagende peloton blijft hangen op dezelfde afstand.clock 15:5915 uur 59. Laatste ronde. De 5 koplopers gaan de laatste ronde in met een twintigtal seconden voorsprong op het peloton  .Laatste rondeDe 5 koplopers gaan de laatste ronde in met een twintigtal seconden voorsprong op het peloton clock 15:5315 uur 53. Peloton ziet koplopers rijden. Met nog 50 kilometer te gaan ziet de kop van het verbrokkelde peloton de 5 vluchters rijden. Wie neemt het initiatief wanneer ze worden ingelopen? .Peloton ziet koplopers rijdenMet nog 50 kilometer te gaan ziet de kop van het verbrokkelde peloton de 5 vluchters rijden. Wie neemt het initiatief wanneer ze worden ingelopen?clock 15:45Val in het peloton. Valpartij in het peloton. Victor Campenaerts gaat mee tegen de grond. . 15 uur 45. fall Val in het pelotonValpartij in het peloton. Victor Campenaerts gaat mee tegen de grond.clock 15:3915 uur 39. Mathieu van der Poel sluit weer aan. Met de Smeysberg in zicht versnelt het peloton. De kloof verkleint tot 50 seconden. Achteraan komt Mathieu van der Poel opnieuw aansluiten. .Mathieu van der Poel sluit weer aanMet de Smeysberg in zicht versnelt het peloton. De kloof verkleint tot 50 seconden. Achteraan komt Mathieu van der Poel opnieuw aansluiten.alles weergevenalles weergevenarrow-circle

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement