Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Ghys/Van Den Bossche pakken BRONS in ploegkoers, België sluit EK op piste af met 5 medailles

Ghys/Van Den Bossche pakken BRONS in ploegkoers, België sluit EK op piste af met 5 medailles

België heeft het EK baanwielrennen afgesloten met 5 medailles. Op de slotdag grepen Robbe Ghys en Fabio Van Den Bossche brons in de ploegkoers. Nicky Degrendele kwam in de keirin ook dicht bij een medaille, maar zij viel net naast het podium.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Net niet voor Degrendele, wel prijs voor Van Den Bossche en Ghys

De slotdag van het EK baanwielrennen in München stond vooral in teken van de afsluitende ploegkoersen, het spektakelnummer op de piste. Voor de Belgen was het ook uitkijken naar de prestatie van Nicky Degrendele in de keirin. De wereldkampioene van 2018 hoopte na een moeilijke periode voorzichtig op een medaille.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Degrendele toonde zich in de reeksen en werd 2e, in de halve finale deed ze nog beter en snelde ze naar winst. Ze kon met ambitie in de finale starten, maar daar kon de 25-jarige renster die ambitie nét niet waarmaken. Ze strandde op een zucht van brons, de teleurstelling ruimde later wel plaats voor trots. Degrendele is terug.

De ploegkoers moest dan maar een vijfde Belgische medaille op de piste opleveren. Katrijn De Clercq en Marith Vanhove speelden bij de vrouwen een figurantenrol, Robbe Ghys en Fabio Van Den Bossche waren wél kanshebbers met stip op eremetaal.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Het Duitse duo Kluge/Reinhardt toonde zich vanaf de start oppermachtig en zou onbedreigd naar de titel rijden, daarachter probeerden de Belgen mee te dingen voor zilver of brons. Verschillende aanvalspogingen mislukten, maar Ghys en Van Den Bossche sprokkelden onderweg wel genoeg voor een medaille.

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

Met 58 punten kwamen ze niet in de buurt van het zilver van Frankrijk, maar hadden ze ook een ruime bonus op eerste achtervolger Portugal. Het werd dus brons, de 5e Belgische medaille op de piste in München, na twee keer goud voor Kopecky (puntenkoers en afvalling), het zilver voor Ghys (puntenkoers) en het brons voor Hesters (afvalling).

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Belgen op EK baanwielrennen 16 augustus  
  Nicky Degrendele eerste ronde keirin 2e (naar HF)
  Nicky Degrendele halve finales keirin 1e (naar F)
16.50 u Katrijn De Clercq ploegkoers vrouwen 10e
  Marith Vanhove ploegkoers vrouwen 10e
17.35 u Nicky Degrendele finale keirin 4e
18.10 u Robbe Ghys ploegkoers mannen BRONS
  Fabio Van Den Bossche ploegkoers mannen BRONS

EK baanwielrennen: dag 6

 1. 19 uur 30. Het EK baanwielrennen zit erop. België sluit het toernooi af met 5 medailles. Lotte Kopecky won tweemaal goud (afvalling en puntenkoers), Robbe Ghys veroverde zilver in de puntenkoers, Jules Hesters pakte brons in de afvalling en het duo Robbe Ghys en Fabio Van Den Bossche brons in de ploegkoers. Een geslaagd EK voor de Belgen en bondscoach Kenny De Ketele. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Het EK baanwielrennen zit erop. België sluit het toernooi af met 5 medailles. Lotte Kopecky won tweemaal goud (afvalling en puntenkoers), Robbe Ghys veroverde zilver in de puntenkoers, Jules Hesters pakte brons in de afvalling en het duo Robbe Ghys en Fabio Van Den Bossche brons in de ploegkoers. Een geslaagd EK voor de Belgen en bondscoach Kenny De Ketele.

 2. 19 uur 26. Uitslag ploegkoers bij de mannen. 1. Duitsland – 101 ptn 2. Frankrijk – 91 3. België – 58 4. Portugal – 43 5. Spanje – 43 .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Uitslag ploegkoers bij de mannen

  1. Duitsland – 101 ptn

  2. Frankrijk – 91

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  3. België – 58

  4. Portugal – 43

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  5. Spanje – 43

 3. 19 uur 25. Voor de Belgen was dit het hoogst haalbare. Het is een heel mooi podium. Renaat Schotte.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Voor de Belgen was dit het hoogst haalbare. Het is een heel mooi podium
  Renaat Schotte

 4. 19 uur 23. Ghys en Van Den Bossche pakken BRONS in ploegkoers. De vijfde Belgische medaille op het EK baanwielrennen is een feit. Ghys en Van Den Bossche pakken brons na een knappe ploegkoers, waarin er niets te doen was aan het dominante thuisduo Kluge-Reinhardt.  .

  Ghys en Van Den Bossche pakken BRONS in ploegkoers

  De vijfde Belgische medaille op het EK baanwielrennen is een feit. Ghys en Van Den Bossche pakken brons na een knappe ploegkoers, waarin er niets te doen was aan het dominante thuisduo Kluge-Reinhardt. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 5. 19 uur 21. De eindsprint komt eraan. De Belgen gaan brons pakken! .

  De eindsprint komt eraan. De Belgen gaan brons pakken!

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 6. 19 uur 20. De Belgen proberen het opnieuw, maar de Duitsers laten niemand rijden. Nochtans moeten Kluge en Reinhardt het vuile werk niet opknappen, want zij lijken zeker van goud.  .

  De Belgen proberen het opnieuw, maar de Duitsers laten niemand rijden. Nochtans moeten Kluge en Reinhardt het vuile werk niet opknappen, want zij lijken zeker van goud. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 7. 19 uur 19. Iedereen zit helemaal kapot. Co-commentator Jules Hesters.

  Iedereen zit helemaal kapot
  Co-commentator Jules Hesters

 8. 19 uur 15. Ghys probeert het met een nieuwe aanval, maar Kluge rijdt het gat toe. De ervaren rot van Lotto-Soudal maakt indruk. Nog 33 ronden te gaan, het brons komt dichter bij voor de Belgen. Of kan er nog meer? .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Ghys probeert het met een nieuwe aanval, maar Kluge rijdt het gat toe. De ervaren rot van Lotto-Soudal maakt indruk. Nog 33 ronden te gaan, het brons komt dichter bij voor de Belgen. Of kan er nog meer?

 9. 19 uur 12. Nog 55 ronden te gaan. België heeft 50 punten, 15 minder dan de zilveren Fransen en 11 meer dan de vierde, Spanje. Het is stilaan moneytime voor Ghys en Van Den Bossche. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Nog 55 ronden te gaan. België heeft 50 punten, 15 minder dan de zilveren Fransen en 11 meer dan de vierde, Spanje. Het is stilaan moneytime voor Ghys en Van Den Bossche.

 10. 19 uur 10. Op dit moment lijkt er niets in te brengen tegen de suprematie van Duitsland. Renaat Schotte.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Op dit moment lijkt er niets in te brengen tegen de suprematie van Duitsland
  Renaat Schotte

 11. 19 uur 03. Belgen nemen een ronde en liggen op medaillekoers. Het plan van Ghys en Van Den Bossche lukt. Ze nemen een bonusronde, samen met Duitsland en Frankrijk en hebben nu een medaille stevig in handen. De vierde, Spanje, volgt op 14 punten. Nederland kijkt al tegen een achterstand van 23 punten aan. Er is nog niets beslist, maar het begint er goed uit te zien. .

  Belgen nemen een ronde en liggen op medaillekoers

  Het plan van Ghys en Van Den Bossche lukt. Ze nemen een bonusronde, samen met Duitsland en Frankrijk en hebben nu een medaille stevig in handen. De vierde, Spanje, volgt op 14 punten. Nederland kijkt al tegen een achterstand van 23 punten aan. Er is nog niets beslist, maar het begint er goed uit te zien.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 12. 19 uur 01. Van de 15 gestarte landen zijn er maar 9 meer in koers. Ondertussen tonen de Belgen zich met een aanval, waarmee ze de Nederlanders onder druk zetten. Waar strand de aanval? Frankrijk en Duitsland haken hun wagonnetje aan. .

  Van de 15 gestarte landen zijn er maar 9 meer in koers. Ondertussen tonen de Belgen zich met een aanval, waarmee ze de Nederlanders onder druk zetten. Waar strand de aanval? Frankrijk en Duitsland haken hun wagonnetje aan.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 13. 18 uur 57. Vier landen rijden op een eiland: Duitsland, Frankrijk, Nederland en België. Zij zullen strijden om de medailles. Renaat Schotte.

  Vier landen rijden op een eiland: Duitsland, Frankrijk, Nederland en België. Zij zullen strijden om de medailles
  Renaat Schotte

 14. 18 uur 55. Fransman valt en haalt koelbloedig zijn fiets van de piste.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Fransman valt en haalt koelbloedig zijn fiets van de piste

 15. 18 uur 52. Belgen op schema. Na 10 van de 25 sprints staan de Belgen vierde met 15 punten, op twee punten van het brons. Dat is voorlopig in handen van Nederland. Duitsland leidt met 36 punten voor Frankrijk (23 punten). U ziet het ook: alles is nog speelbaar. .

  Belgen op schema

  Na 10 van de 25 sprints staan de Belgen vierde met 15 punten, op twee punten van het brons. Dat is voorlopig in handen van Nederland. Duitsland leidt met 36 punten voor Frankrijk (23 punten). U ziet het ook: alles is nog speelbaar.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 16. 18 uur 48. Het blijft wachten op de eerste echte aanvalspogingen. De Duitsers blijven de sprints domineren, maar een winstronde kan het koersverloop altijd door mekaar schudden. .

  Het blijft wachten op de eerste echte aanvalspogingen. De Duitsers blijven de sprints domineren, maar een winstronde kan het koersverloop altijd door mekaar schudden.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 17. 18 uur 44. De Belgen doen goed mee, maar aan de dominante Duitsers kan voorlopig niemand tippen. De stand na 70 ronden: 1. Duitsland – 25 ptn 2. Nederland – 17 3. Frankrijk – 13 4. België – 10 5. Spanje – 5 .

  De Belgen doen goed mee, maar aan de dominante Duitsers kan voorlopig niemand tippen. De stand na 70 ronden:

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  1. Duitsland – 25 ptn

  2. Nederland – 17

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  3. Frankrijk – 13

  4. België – 10

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  5. Spanje – 5

 18. 18 uur 43. We zijn al een kwartier bezig en geen enkel land probeerde een ronde te pakken. Aan deze snelheid is dat gewoon onmogelijk. Renaat Schotte.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  We zijn al een kwartier bezig en geen enkel land probeerde een ronde te pakken. Aan deze snelheid is dat gewoon onmogelijk.
  Renaat Schotte

 19. 18 uur 38. De Belgen roeren zich in de openingsfase van de ploegkoers. Bij de eerste sprints sprokkelen ze meteen enkele punten, al grijpen ze wel telkens naast de grote buit. Duitslang met Kluge en Reinhardt en Nederland met Havik en Van Schip wisselen elkaar voorlopig af aan kop. .

  De Belgen roeren zich in de openingsfase van de ploegkoers. Bij de eerste sprints sprokkelen ze meteen enkele punten, al grijpen ze wel telkens naast de grote buit. Duitslang met Kluge en Reinhardt en Nederland met Havik en Van Schip wisselen elkaar voorlopig af aan kop.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 20. 18 uur 32. Startschot weerklinkt. De 30 renners in deze ploegkoers zijn vertrokken. 250 ronden moeten er afgewerkt worden. Wat doen de Belgen? .

  Startschot weerklinkt

  De 30 renners in deze ploegkoers zijn vertrokken. 250 ronden moeten er afgewerkt worden. Wat doen de Belgen?

  Advertisement. Scroll to continue reading.

2. Frankrijk - 91

3. België - 58

Advertisement. Scroll to continue reading.

4. Portugal - 43

5. Spanje - 43

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"1. Duitsland - 101 ptn 2. Frankrijk - 91 3. België - 58 4. Portugal - 43 5. Spanje - 43","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3024042","time":"??+?","eventTime":1660670746754,"text":"Voor de Belgen was dit het hoogst haalbare. Het is een heel mooi podium","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Renaat Schotte"},{"eventId":"3024041","title":"Ghys en Van Den Bossche pakken BRONS in ploegkoers","source":"","time":"??+?","eventTime":1660670580000,"text":"

De vijfde Belgische medaille op het EK baanwielrennen is een feit. Ghys en Van Den Bossche pakken brons na een knappe ploegkoers, waarin er niets te doen was aan het dominante thuisduo Kluge-Reinhardt.  ","textStripped":"De vijfde Belgische medaille op het EK baanwielrennen is een feit. Ghys en Van Den Bossche pakken brons na een knappe ploegkoers, waarin er niets te doen was aan het dominante thuisduo Kluge-Reinhardt.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3024040","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1660670476507,"text":"

De eindsprint komt eraan. De Belgen gaan brons pakken!

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De eindsprint komt eraan. De Belgen gaan brons pakken!","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3024038","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1660670433965,"text":"

De Belgen proberen het opnieuw, maar de Duitsers laten niemand rijden. Nochtans moeten Kluge en Reinhardt het vuile werk niet opknappen, want zij lijken zeker van goud.  ","textStripped":"De Belgen proberen het opnieuw, maar de Duitsers laten niemand rijden. Nochtans moeten Kluge en Reinhardt het vuile werk niet opknappen, want zij lijken zeker van goud.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3024037","time":"??+?","eventTime":1660670364034,"text":"Iedereen zit helemaal kapot","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Co-commentator Jules Hesters"},{"eventId":"3024035","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1660670100000,"text":"

Ghys probeert het met een nieuwe aanval, maar Kluge rijdt het gat toe. De ervaren rot van Lotto-Soudal maakt indruk. Nog 33 ronden te gaan, het brons komt dichter bij voor de Belgen. Of kan er nog meer?

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Ghys probeert het met een nieuwe aanval, maar Kluge rijdt het gat toe. De ervaren rot van Lotto-Soudal maakt indruk. Nog 33 ronden te gaan, het brons komt dichter bij voor de Belgen. Of kan er nog meer?","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3024034","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1660669949008,"text":"

Nog 55 ronden te gaan. België heeft 50 punten, 15 minder dan de zilveren Fransen en 11 meer dan de vierde, Spanje. Het is stilaan moneytime voor Ghys en Van Den Bossche. ","textStripped":"Nog 55 ronden te gaan. België heeft 50 punten, 15 minder dan de zilveren Fransen en 11 meer dan de vierde, Spanje. Het is stilaan moneytime voor Ghys en Van Den Bossche.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3024033","time":"??+?","eventTime":1660669800000,"text":"Op dit moment lijkt er niets in te brengen tegen de suprematie van Duitsland","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Renaat Schotte"},{"eventId":"3024030","title":"Belgen nemen een ronde en liggen op medaillekoers","source":"","time":"??+?","eventTime":1660669384323,"text":"

Het plan van Ghys en Van Den Bossche lukt. Ze nemen een bonusronde, samen met Duitsland en Frankrijk en hebben nu een medaille stevig in handen. De vierde, Spanje, volgt op 14 punten. Nederland kijkt al tegen een achterstand van 23 punten aan. Er is nog niets beslist, maar het begint er goed uit te zien.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Het plan van Ghys en Van Den Bossche lukt. Ze nemen een bonusronde, samen met Duitsland en Frankrijk en hebben nu een medaille stevig in handen. De vierde, Spanje, volgt op 14 punten. Nederland kijkt al tegen een achterstand van 23 punten aan. Er is nog niets beslist, maar het begint er goed uit te zien.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3024029","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1660669283805,"text":"

Van de 15 gestarte landen zijn er maar 9 meer in koers. Ondertussen tonen de Belgen zich met een aanval, waarmee ze de Nederlanders onder druk zetten. Waar strand de aanval? Frankrijk en Duitsland haken hun wagonnetje aan. ","textStripped":"Van de 15 gestarte landen zijn er maar 9 meer in koers. Ondertussen tonen de Belgen zich met een aanval, waarmee ze de Nederlanders onder druk zetten. Waar strand de aanval? Frankrijk en Duitsland haken hun wagonnetje aan.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3024027","time":"??+?","eventTime":1660669020000,"text":"Vier landen rijden op een eiland: Duitsland, Frankrijk, Nederland en België. Zij zullen strijden om de medailles","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Renaat Schotte"},{"eventId":"3024025","title":"Fransman valt en haalt koelbloedig zijn fiets van de piste","time":"??+?","eventTime":1660668945957,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-af5e2027-5895-4eab-8f53-822c36033651","publicationId":"pbs-pub-62782030-2227-4ad1-af63-d722bccb155b","assetName":"Valpartij Fransman","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/08/16/532d2781-1d84-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/jcr:content/par/timeline/video-bdc6716d-aabc-4ed7-9f4f-005013146a7a"},{"eventId":"3024024","title":"Belgen op schema","source":"","time":"??+?","eventTime":1660668767527,"text":"

Na 10 van de 25 sprints staan de Belgen vierde met 15 punten, op twee punten van het brons. Dat is voorlopig in handen van Nederland. Duitsland leidt met 36 punten voor Frankrijk (23 punten). U ziet het ook: alles is nog speelbaar.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Na 10 van de 25 sprints staan de Belgen vierde met 15 punten, op twee punten van het brons. Dat is voorlopig in handen van Nederland. Duitsland leidt met 36 punten voor Frankrijk (23 punten). U ziet het ook: alles is nog speelbaar.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3024022","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1660668480000,"text":"

Het blijft wachten op de eerste echte aanvalspogingen. De Duitsers blijven de sprints domineren, maar een winstronde kan het koersverloop altijd door mekaar schudden. ","textStripped":"Het blijft wachten op de eerste echte aanvalspogingen. De Duitsers blijven de sprints domineren, maar een winstronde kan het koersverloop altijd door mekaar schudden.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3024019","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1660668240000,"text":"

De Belgen doen goed mee, maar aan de dominante Duitsers kan voorlopig niemand tippen. De stand na 70 ronden:

Advertisement. Scroll to continue reading.

1. Duitsland - 25 ptn

2. Nederland - 17

Advertisement. Scroll to continue reading.

3. Frankrijk - 13

4. België - 10

Advertisement. Scroll to continue reading.

5. Spanje - 5 ","textStripped":"De Belgen doen goed mee, maar aan de dominante Duitsers kan voorlopig niemand tippen. De stand na 70 ronden: 1. Duitsland - 25 ptn 2. Nederland - 17 3. Frankrijk - 13 4. België - 10 5. Spanje - 5","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3024017","time":"??+?","eventTime":1660668239535,"text":"We zijn al een kwartier bezig en geen enkel land probeerde een ronde te pakken. Aan deze snelheid is dat gewoon onmogelijk.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Renaat Schotte"},{"eventId":"3024016","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1660667880000,"text":"

De Belgen roeren zich in de openingsfase van de ploegkoers. Bij de eerste sprints sprokkelen ze meteen enkele punten, al grijpen ze wel telkens naast de grote buit. Duitslang met Kluge en Reinhardt en Nederland met Havik en Van Schip wisselen elkaar voorlopig af aan kop.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De Belgen roeren zich in de openingsfase van de ploegkoers. Bij de eerste sprints sprokkelen ze meteen enkele punten, al grijpen ze wel telkens naast de grote buit. Duitslang met Kluge en Reinhardt en Nederland met Havik en Van Schip wisselen elkaar voorlopig af aan kop.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3024011","title":"Startschot weerklinkt","source":"","time":"??+?","eventTime":1660667522813,"text":"

De 30 renners in deze ploegkoers zijn vertrokken. 250 ronden moeten er afgewerkt worden. Wat doen de Belgen? ","textStripped":"De 30 renners in deze ploegkoers zijn vertrokken. 250 ronden moeten er afgewerkt worden. Wat doen de Belgen?","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3024010","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1660667280000,"text":"

De ploegkoers sluit deze dag op de piste af. Kunnen Robbe Ghys en Fabio Van Den Bossche nog een medaille toevoegen aan het Belgische totaal? 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De ploegkoers sluit deze dag op de piste af. Kunnen Robbe Ghys en Fabio Van Den Bossche nog een medaille toevoegen aan het Belgische totaal?","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3024007","title":"Fransman Vigier is Europees kampioen op de keirin","time":"??+?","eventTime":1660666560000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-e6fdb396-a98f-4d49-99d7-5f610f841d3a","publicationId":"pbs-pub-62782030-2227-4ad1-af63-d722bccb155b","assetName":"Fransman Vigier is Europees kampioen op de keirin","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/08/16/a9508877-1d80-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/jcr:content/par/timeline/video-cc52de85-0e7c-447e-9e91-bf49bbfbd0d1"},{"eventId":"3024004","title":"Vigier wint na sprintgoud ook goud op keirin","source":"","time":"??+?","eventTime":1660666511604,"text":"

Sébastien Vigier heeft bij de mannen goud veroverd op de keirin. Na een dominante race klopte hij de Duitser Max Dörnbach en de Fransman Melvin Landerneau, die eerder al goud won op de kilometer.  ","textStripped":"Sébastien Vigier heeft bij de mannen goud veroverd op de keirin. Na een dominante race klopte hij de Duitser Max Dörnbach en de Fransman Melvin Landerneau, die eerder al goud won op de kilometer.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3024014","time":"??+?","eventTime":1660665780000,"text":"Ik had vanochtend de zotste zenuwen die ik ooit had. Gelukkig kreeg ik veel steun van het thuisfront. Ook de mensen van de staf kwamen met me praten op mijn kamer","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Nicky Degrendele"},{"eventId":"3024006","title":"Degrendele: "Ik was net niet sterk genoeg, maar het WK komt er nog aan"","time":"??+?","eventTime":1660665600000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-0840acdd-4589-44d3-9465-429ce3b2b05f","publicationId":"pbs-pub-62782030-2227-4ad1-af63-d722bccb155b","assetName":"Degrendele: "Ik was net niet sterk genoeg, maar het WK komt er nog aan"","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/08/16/982e64e6-1d80-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/jcr:content/par/timeline/video-fb77c003-b7c2-41e7-a152-32996057ef18"},{"eventId":"3024013","title":"Nicky Degrendele: "Die 4e plaats is gewoon k*t"","source":"","time":"??+?","eventTime":1660665600000,"text":"

Nicky Degrendele baalt na haar vierde plaats in de keirin.

Advertisement. Scroll to continue reading.

"De Oekraïense kwam net nog over mij, ik had ze totaal niet zien komen. Dat is k*t." "Ik heb gedaan wat ik kon, maar ik was net niet sterk genoeg."

“Ik had vanochtend de zotste zenuwen die ik ooit had. Gelukkig kreeg ik veel steun van het thuisfront. Ook de staf kwam met me babbelen op mijn hotelkamer."

Advertisement. Scroll to continue reading.

Degrendele krijgt binnenkort wel een herkansing op het WK. Daar wil ze niet alleen presteren voor zichzelf, maar ook voor haar nieuwe team. Zo werkt ze sinds een jaar samen met haar nieuwe coach Tim Carswell. 

"De hele vibe in de groep zit steengoed. De coach, de soigneurs en de mecaniciens. Alles is veel beter dan voordien. Ik heb zin om het team trots te maken op het WK."

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Nicky Degrendele baalt na haar vierde plaats in de keirin. "De Oekraïense kwam net nog over mij, ik had ze totaal niet zien komen. Dat is k*t." "Ik heb gedaan wat ik kon, maar ik was net niet sterk genoeg." “Ik had vanochtend de zotste zenuwen die ik ooit had. Gelukkig kreeg ik veel steun van het thuisfront. Ook de staf kwam met me babbelen op mijn hotelkamer." Degrendele krijgt binnenkort wel een herkansing op het WK. Daar wil ze niet alleen presteren voor zichzelf, maar ook voor haar nieuwe team. Zo werkt ze sinds een jaar samen met haar nieuwe coach Tim Carswell. "De hele vibe in de groep zit steengoed. De coach, de soigneurs en de mecaniciens. Alles is veel beter dan voordien. Ik heb zin om het team trots te maken op het WK."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3024002","title":"Net niet! Nicky Degrendele wordt 4e in de finale van de keirin","time":"??+?","eventTime":1660665060000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-768a616d-e5cc-4621-9ff7-f22ce4426143","publicationId":"pbs-pub-62782030-2227-4ad1-af63-d722bccb155b","assetName":"Net niet! Nicky Degrendele wordt 4e in de finale van de keirin","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/08/16/8fb3355b-1d7c-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/jcr:content/par/timeline/video-db6d55b1-2815-4b15-b979-7525de3c9ba4"},{"eventId":"3024001","title":"Degrendele valt net naast het podium","source":"","time":"??+?","eventTime":1660664940000,"text":"

Zuur voor Degrendele, maar na een lastige wedstrijd valt ze net buiten de medailles. Onze landgenote probeerde mee te gaan in het spoor van wereldkampioene Friedrich, maar verspeelde te veel energie aan de buitenkant en werd op de meet geklopt door de Oekraïense Starikova voor het brons. De teleurstelling is groot bij Degrendele, maar ze bewijst hier wel dat ze na enkele lastige jaren helemaal terug is. ","textStripped":"Zuur voor Degrendele, maar na een lastige wedstrijd valt ze net buiten de medailles. Onze landgenote probeerde mee te gaan in het spoor van wereldkampioene Friedrich, maar verspeelde te veel energie aan de buitenkant en werd op de meet geklopt door de Oekraïense Starikova voor het brons. De teleurstelling is groot bij Degrendele, maar ze bewijst hier wel dat ze na enkele lastige jaren helemaal terug is.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3024000","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1660664894211,"text":"

De gangmaker verdwijnt. Degrendele probeert mee te gaan in het spoor van wereldkampioene Friedrich!

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De gangmaker verdwijnt. Degrendele probeert mee te gaan in het spoor van wereldkampioene Friedrich!","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3023999","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1660664707257,"text":"

Degrendele heeft pech bij de loting en moet als zesde van start gaan in de finale. De minst gunstige positie. Zo dadelijk gaan we van start. Zorgt Degrendele voor een vierde medaille voor België op dit EK baanwielrennen? ","textStripped":"Degrendele heeft pech bij de loting en moet als zesde van start gaan in de finale. De minst gunstige positie. Zo dadelijk gaan we van start. Zorgt Degrendele voor een vierde medaille voor België op dit EK baanwielrennen?","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3023998","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1660664396401,"text":"

Het moment van de waarheid is bijna daar voor Nicky Degrendele. Eerst vindt nog de kleine finale in de keirin plaats, daarna mag onze landgenote aan haar medaillequeeste beginnen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Het moment van de waarheid is bijna daar voor Nicky Degrendele. Eerst vindt nog de kleine finale in de keirin plaats, daarna mag onze landgenote aan haar medaillequeeste beginnen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3024005","title":"Katrijn De Clercq en Marith Vanhove: "Het niveau was gewoon te hoog"","time":"??+?","eventTime":1660664220000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-9001dad0-52ef-413e-b7a7-1027a288d11b","publicationId":"pbs-pub-62782030-2227-4ad1-af63-d722bccb155b","assetName":"Katrijn De Clercq en Marith Vanhove: "Het niveau was gewoon te hoog"","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/08/16/d099368e-1d7e-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/jcr:content/par/timeline/video-0e8f8459-eda5-4c73-ab83-11453efe26a0"},{"eventId":"3023997","title":"Italië pakt goud in ploegkoers, Belgische vrouwen 10e","source":"","time":"??+?","eventTime":1660664160000,"text":"

Italië heeft het goud veroverd in de ploegkoers bij de vrouwen. In een spannend slot konden ze nipt Frankrijk achter zich houden. Denemarken pakt brons. Het Belgische duo De Clercq-Vanhove speelde een figurantenrol en werd 10e. ","textStripped":"Italië heeft het goud veroverd in de ploegkoers bij de vrouwen. In een spannend slot konden ze nipt Frankrijk achter zich houden. Denemarken pakt brons. Het Belgische duo De Clercq-Vanhove speelde een figurantenrol en werd 10e.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3023993","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1660663008559,"text":"

Ondertussen hebben De Clercq en Vanhove al drie verliesronden aan hun koersbroek. Met nog 70 ronden te gaan lijken Frankrijk, Italië en Polen voorlopig op medaillekoers te liggen, al kan een bonusronde de stand snel omgooien.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Ondertussen hebben De Clercq en Vanhove al drie verliesronden aan hun koersbroek. Met nog 70 ronden te gaan lijken Frankrijk, Italië en Polen voorlopig op medaillekoers te liggen, al kan een bonusronde de stand snel omgooien.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3023991","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1660662448458,"text":"

Het Belgische duo rijdt voorlopig anoniem rond. Sterker nog, ze krijgen zelfs een verliesronde aangesmeerd.  ","textStripped":"Het Belgische duo rijdt voorlopig anoniem rond. Sterker nog, ze krijgen zelfs een verliesronde aangesmeerd.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3023990","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1660662146036,"text":"

Het is na twee sprints al duidelijk welke landen met medaille-ambities rondrijden. De Fransen, Italianen, Nederlanders, Polen en Britten rijden nadrukkelijk in beeld en verdelen de eerste twee sprints onder mekaar. De Belgische vrouwen rijden voorlopig in de achterhoede.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Het is na twee sprints al duidelijk welke landen met medaille-ambities rondrijden. De Fransen, Italianen, Nederlanders, Polen en Britten rijden nadrukkelijk in beeld en verdelen de eerste twee sprints onder mekaar. De Belgische vrouwen rijden voorlopig in de achterhoede.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3023988","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1660661820000,"text":"

Na amper vijf ronden schuift een Ierse renster al onderuit. Van een slecht begin gesproken. Ze kan na wat oplapwerk wel verder, ondertussen gaat de koers onverstoord verder. ","textStripped":"Na amper vijf ronden schuift een Ierse renster al onderuit. Van een slecht begin gesproken. Ze kan na wat oplapwerk wel verder, ondertussen gaat de koers onverstoord verder.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3023987","title":"Ploegkoers bij de vrouwen","source":"","time":"??+?","eventTime":1660661696349,"text":"

Het volgende nummer op de agenda is de ploegkoers bij de vrouwen. Voor België bestijgen Katrijn De Clercq en Marith Vanhove de piste. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Het volgende nummer op de agenda is de ploegkoers bij de vrouwen. Voor België bestijgen Katrijn De Clercq en Marith Vanhove de piste.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3023989","title":"Sterke Nicky Degrendele plaatst zich probleemloos voor de finale van de keirin","time":"??+?","eventTime":1660660860000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-5439a9b1-70f3-4e4d-ad1c-30488f0d3171","publicationId":"pbs-pub-62782030-2227-4ad1-af63-d722bccb155b","assetName":"Sterke Nicky Degrendele plaatst zich probleemloos voor de finale van de keirin","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/08/16/6cb00488-1d74-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/jcr:content/par/timeline/video-6424e3b9-8f61-4b8e-a491-c50fd948662d"},{"eventId":"3023984","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1660660800000,"type":"IMAGE","sport":"GENERIC","url":"//images.vrt.be/orig/2022/08/16/53bc4cfe-1d72-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"","altTag":""},{"eventId":"3023982","title":"Sterke Degrendele naar finale","source":"","time":"??+?","eventTime":1660660731091,"text":"

Een uitstekende Nicky Degrendele heeft zich met verve geplaatst voor de finale van het keirin. Ze controleerde haar halve finale en vloog in de slotmeters nog voorbij de Franse Gros naar de zege. Dat belooft voor de finale, die straks om 17.40 plaatsvindt. ","textStripped":"Een uitstekende Nicky Degrendele heeft zich met verve geplaatst voor de finale van het keirin. Ze controleerde haar halve finale en vloog in de slotmeters nog voorbij de Franse Gros naar de zege. Dat belooft voor de finale, die straks om 17.40 plaatsvindt.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3023981","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1660660320000,"text":"

De eerste halve finale werd vlot gewonnen door wereldkampioene Friedrich, die straks de te kloppen vrouw is in de finale. Ook de Poolse Los en de Britse Capewell kwalificeren zich. Zo dadelijk is het aan Degrendele.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De eerste halve finale werd vlot gewonnen door wereldkampioene Friedrich, die straks de te kloppen vrouw is in de finale. Ook de Poolse Los en de Britse Capewell kwalificeren zich. Zo dadelijk is het aan Degrendele.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3023979","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1660659880207,"text":"

Zo dadelijk beginnen de vrouwen aan de halve finales op de keirin. Degrendele zit in de tweede heat, die gepland staat om 16.34 uur. Mis niet via onze livestream, met opnieuw het deskundig commentaar van Renaat Schotte en Jules Hesters. ","textStripped":"Zo dadelijk beginnen de vrouwen aan de halve finales op de keirin. Degrendele zit in de tweede heat, die gepland staat om 16.34 uur. Mis niet via onze livestream, met opnieuw het deskundig commentaar van Renaat Schotte en Jules Hesters.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3023974","title":"Bekijk de reeks van Degrendele in de keirin","time":"??+?","eventTime":1660652100000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-c283d845-8392-4e47-a4e0-d9e5ca2ae0e0","publicationId":"pbs-pub-62782030-2227-4ad1-af63-d722bccb155b","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/08/16/85c92b89-1d61-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/jcr:content/par/timeline/video-245690a7-25e3-405e-aa34-cf75df2b514b"},{"eventId":"3023980","time":"??+?","eventTime":1660651500000,"text":"Degrendele is goed, anders kan je zo'n move niet doen.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Renaat Schotte"},{"eventId":"3023964","title":"Degrendele met ultieme jump naar halve finales","source":"","time":"??+?","eventTime":1660651470373,"text":"

Nicky Degrendele heeft zich als tweede geplaatst in haar reeks van de keirin. Ze moest van bijzonder ver terugkeren en met een kattensprong remonteerde ze alsnog de Britse Sophie Capewell. Dankzij haar tweede plaats hoeft ze niet via de herkansingen om de halve finales te bereiken. Ze kan nu krachten sparen tot die halve finale, die om 16.30 uur gereden wordt.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Nicky Degrendele heeft zich als tweede geplaatst in haar reeks van de keirin. Ze moest van bijzonder ver terugkeren en met een kattensprong remonteerde ze alsnog de Britse Sophie Capewell. Dankzij haar tweede plaats hoeft ze niet via de herkansingen om de halve finales te bereiken. Ze kan nu krachten sparen tot die halve finale, die om 16.30 uur gereden wordt.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"}],"teams":[],"lineups":[],"highlight":false,"hide":false,"_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3318385"}},"channels":[],"sport":"generic"},"title":"EK baanwielrennen: dag 6","matchID":"3318385","layout":"default","slsHost":"https://sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3318385","interval":10}-->
Europese Kampioenschappen EK baanwielrennen baanwielrennen wielrennen
taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement