Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Zilver voor Hordies en Celen, 7e plaats voor Van de Steene

Zilver voor Hordies en Celen, 7e plaats voor Van de Steene

De wereldbeker in Quebec (Canada) is de derde en slotmanche voor de wereldbeker Para-cycling. Vandaag staat de tijdrit voor de driewielers en handbikes op het programma. Sporza volgt alle actualiteit van de Belgen hier op de voet. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dag 1: tijdrit driewielers en handbikers

Zilver voor handbiker Hordies en driewieler Celen. Daarmee toonden ze hun uitstekende conditie voor het wereldkampioenschap binnen een week. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Een zevende plaats voor handbiker Van de Steene. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Tijdritparcours Quebec (Canada)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Fase per fase

 1. 20 uur 31. Handbiker Jonas Van de Steene eindigt 7e . Handbiker Jonas Van de Steene eindigt 7e in de tijdrit. Hij finisht daarmee op 1 minuut 35 seconden van de Oostenrijkse winnaar Frühwirth.  Tweede werd de Pool Wilk op 56 seconden. Derde de Fransman Bosredon, die 1 seconden tekort kwam voor de zilveren plak.  .

  Handbiker Jonas Van de Steene eindigt 7e

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Handbiker Jonas Van de Steene eindigt 7e in de tijdrit. Hij finisht daarmee op 1 minuut 35 seconden van de Oostenrijkse winnaar Frühwirth. 

  Tweede werd de Pool Wilk op 56 seconden. Derde de Fransman Bosredon, die 1 seconden tekort kwam voor de zilveren plak. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Advertisement. Scroll to continue reading.

 2. 19 uur 51. Belg van het moment: handbiker Jonas Van de Steene. Handbiker Jonas Van de Steene nam dit jaar enkel deel aan de wereldbeker in Oostende, waar hij in de tijdrit 4e werd. De man uit Zaffelare won met glans de wegrit. Hij werd ook Belgisch kampioen op de weg. .

  Belg van het moment: handbiker Jonas Van de Steene

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Handbiker Jonas Van de Steene nam dit jaar enkel deel aan de wereldbeker in Oostende, waar hij in de tijdrit 4e werd. De man uit Zaffelare won met glans de wegrit.

  Hij werd ook Belgisch kampioen op de weg.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Advertisement. Scroll to continue reading.

 3. 17 uur 45. Zilver voor Hordies. Handbiker Maxime Hordies is na Celen ook tweede geworden in de tijdrit.  De Italiaan Cornegliani werd eerste en de Tsjech Jahoda 3e. .

  Zilver voor Hordies

  Handbiker Maxime Hordies is na Celen ook tweede geworden in de tijdrit. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De Italiaan Cornegliani werd eerste en de Tsjech Jahoda 3e.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 4. 16 uur 47. Belg van het moment: handbiker Maxime Hordies. Maxime Hordies nam in de vorige wereldbekermanches 2x zilveren medaille in de wereldbekers tijdrijden in Oostende en Elzach. De Overijsenaar won beide wegritten.   Daarnaast werd hij Europees kampioen op de weg en vice-Europees kampioen in het tijdrijden. .

  Belg van het moment: handbiker Maxime Hordies

  Maxime Hordies nam in de vorige wereldbekermanches 2x zilveren medaille in de wereldbekers tijdrijden in Oostende en Elzach. De Overijsenaar won beide wegritten.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

   

  Daarnaast werd hij Europees kampioen op de weg en vice-Europees kampioen in het tijdrijden.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 5. 16 uur 43. Zilver voor Tim Celen . Driewieler Tim Celen is knap 2e geworden in de tijdrit. Hij finishte 3,7 seconden na de Duitser Jäger. Derde werd de Australier Jones. Celen verloor die achterstand in de eerste ronde en reed een identieke rondetijd als de Europees kampioen in de tweede ronde.  .

  Zilver voor Tim Celen

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Driewieler Tim Celen is knap 2e geworden in de tijdrit. Hij finishte 3,7 seconden na de Duitser Jäger. Derde werd de Australier Jones.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Celen verloor die achterstand in de eerste ronde en reed een identieke rondetijd als de Europees kampioen in de tweede ronde. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Advertisement. Scroll to continue reading.

 6. 16 uur 10. Belg van het moment: driewieler Tim Celen . Tim Celen heeft dit jaar al een schitterend parcours afgelegd.  De 24-jarige Celen nam 2x een zilveren medaille in de wereldbekers tijdrijden in Oostende en Elzach. Hij won in de wegrit in Elzach en werd tweede in Oostende. Daarnaast werd hij Europees kampioen op de weg en vice-Europees kampioen in het tijdrijden. .

  Belg van het moment: driewieler Tim Celen

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Tim Celen heeft dit jaar al een schitterend parcours afgelegd. 

  De 24-jarige Celen nam 2x een zilveren medaille in de wereldbekers tijdrijden in Oostende en Elzach.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Hij won in de wegrit in Elzach en werd tweede in Oostende. Daarnaast werd hij Europees kampioen op de weg en vice-Europees kampioen in het tijdrijden.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 7. 15 uur 37.

 8. 04-08-2022.

 9. 16 uur 18.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 10. 10 uur 13.

 11. 03-08-2022.

 12. We arrived in Canada! #paralympicteambelgium. 11 uur 25.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  We arrived in Canada! #paralympicteambelgium

 13. 02-08-2022.

 14. 12 uur .

  paralympische sporten
  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Een wielersport in de lift: alles wat je moet weten over Para-cycling

Tweede werd de Pool Wilk op 56 seconden. Derde de Fransman Bosredon, die 1 seconden tekort kwam voor de zilveren plak.  ","textStripped":"Handbiker Jonas Van de Steene eindigt 7e in de tijdrit. Hij finisht daarmee op 1 minuut 35 seconden van de Oostenrijkse winnaar Frühwirth. Tweede werd de Pool Wilk op 56 seconden. Derde de Fransman Bosredon, die 1 seconden tekort kwam voor de zilveren plak.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022597","title":"Belg van het moment: handbiker Jonas Van de Steene","source":"","time":"??+?","eventTime":1659635460000,"text":"

Handbiker Jonas Van de Steene nam dit jaar enkel deel aan de wereldbeker in Oostende, waar hij in de tijdrit 4e werd. De man uit Zaffelare won met glans de wegrit.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Hij werd ook Belgisch kampioen op de weg. ","textStripped":"Handbiker Jonas Van de Steene nam dit jaar enkel deel aan de wereldbeker in Oostende, waar hij in de tijdrit 4e werd. De man uit Zaffelare won met glans de wegrit. Hij werd ook Belgisch kampioen op de weg.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022598","title":"Zilver voor Hordies","source":"","time":"??+?","eventTime":1659627900000,"text":"

Handbiker Maxime Hordies is na Celen ook tweede geworden in de tijdrit. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

De Italiaan Cornegliani werd eerste en de Tsjech Jahoda 3e. ","textStripped":"Handbiker Maxime Hordies is na Celen ook tweede geworden in de tijdrit. De Italiaan Cornegliani werd eerste en de Tsjech Jahoda 3e.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022601","title":"Belg van het moment: handbiker Maxime Hordies","source":"","time":"??+?","eventTime":1659624420000,"text":"

Maxime Hordies nam in de vorige wereldbekermanches 2x zilveren medaille in de wereldbekers tijdrijden in Oostende en Elzach. De Overijsenaar won beide wegritten.

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

Daarnaast werd hij Europees kampioen op de weg en vice-Europees kampioen in het tijdrijden.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Maxime Hordies nam in de vorige wereldbekermanches 2x zilveren medaille in de wereldbekers tijdrijden in Oostende en Elzach. De Overijsenaar won beide wegritten. Daarnaast werd hij Europees kampioen op de weg en vice-Europees kampioen in het tijdrijden.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022594","title":"Zilver voor Tim Celen ","source":"","time":"??+?","eventTime":1659624180000,"text":"

Driewieler Tim Celen is knap 2e geworden in de tijdrit. Hij finishte 3,7 seconden na de Duitser Jäger. Derde werd de Australier Jones.

Celen verloor die achterstand in de eerste ronde en reed een identieke rondetijd als de Europees kampioen in de tweede ronde. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Driewieler Tim Celen is knap 2e geworden in de tijdrit. Hij finishte 3,7 seconden na de Duitser Jäger. Derde werd de Australier Jones. Celen verloor die achterstand in de eerste ronde en reed een identieke rondetijd als de Europees kampioen in de tweede ronde.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022593","title":"Belg van het moment: driewieler Tim Celen ","source":"","time":"??+?","eventTime":1659622200000,"text":"

Tim Celen heeft dit jaar al een schitterend parcours afgelegd. 

De 24-jarige Celen nam 2x een zilveren medaille in de wereldbekers tijdrijden in Oostende en Elzach.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Hij won in de wegrit in Elzach en werd tweede in Oostende. Daarnaast werd hij Europees kampioen op de weg en vice-Europees kampioen in het tijdrijden. ","textStripped":"Tim Celen heeft dit jaar al een schitterend parcours afgelegd. De 24-jarige Celen nam 2x een zilveren medaille in de wereldbekers tijdrijden in Oostende en Elzach. Hij won in de wegrit in Elzach en werd tweede in Oostende. Daarnaast werd hij Europees kampioen op de weg en vice-Europees kampioen in het tijdrijden.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022590","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1659620278763,"type":"INSTAGRAM","sport":"GENERIC","instagramId":"Cg1hOu8unG1"},{"eventId":"3022589","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1659619991933,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1555161629347692544","showConversation":false},{"eventId":"3022582","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1659600658639,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1554829597371273223","showConversation":false},{"eventId":"3022585","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1659536280000,"type":"INSTAGRAM","sport":"GENERIC","instagramId":"Cgzn_zQO1Xx"},{"eventId":"3022583","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1659514380000,"type":"INSTAGRAM","sport":"GENERIC","instagramId":"CgxCOKaOQI5"},{"eventId":"3022529","title":"We arrived in Canada! #paralympicteambelgium","source":"","time":"??+?","eventTime":1659432300000,"type":"INSTAGRAM","sport":"GENERIC","instagramId":"Cgufa_LD5c9"},{"eventId":"3022525","source":"","time":"??+?","eventTime":1659348000000,"type":"TEASER","sport":"GENERIC","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/een-wielersport-in-de-lift-alles-wat-je-moet-weten-over-para-cycling~1651570303720/","teaser":{"externalId":"1651570303720","title":"Een wielersport in de lift: alles wat je moet weten over Para-cycling","description":"Op de Paralympische Spelen van Tokio 2020 zijn er nooit eerder zoveel wereldrecords gesneuveld in Para-cycling als toen: 48 in totaal! De sport is zeer spectaculair, trendy, boeiend en blikverruimend. Topsport van de bovenste plank. Van vandaag tot zondag strijkt de Wereldbeker neer in Oostende, maar weet u alles over Para-cycling? Sporza ging op diepte-onderzoek en volgt het evenement in een liveblog vanaf deze middag.","publicationDate":"2022-05-05T08:28:16+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/05/03/een-wielersport-in-de-lift-alles-wat-je-moet-weten-over-para-cycling~1651570303720/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/05/03/f5999bb1-cac7-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/cycling","id":"functional:sporza/sports/cycling","title":"wielrennen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/andere-sporten/paralympisch","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/andere-sporten/paralympisch","title":"paralympische sporten","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","title":"wielrennen"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/andere-sporten","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/andere-sporten","title":"Andere sporten","description":""}]}}],"teams":[],"lineups":[],"highlight":false,"hide":false,"_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3318355"}},"channels":[],"sport":"generic"},"title":"Fase per fase","matchID":"3318355","layout":"default","slsHost":"https://sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3318355","interval":10}-->

Gerelateerd:

paralympische sporten
Advertisement. Scroll to continue reading.
Een wielersport in de lift: alles wat je moet weten over Para-cycling
Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement. Scroll to continue reading.
wielrennen paralympische sporten
taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement