Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Van 10 naar 1: Max Verstappen wint Grote Prijs F1 van Hongarije na knappe inhaalrace

Van 10 naar 1: Max Verstappen wint Grote Prijs F1 van Hongarije na knappe inhaalrace

Het geloof bij George Russell en Mercedes was groot. De jonge Brit stond voor het eerst op de polepositie en droomde meteen ook van een eerste zege in de Formule 1.   Dat was buiten Ferrari gerekend. In hun snellere wagens namen Carlos Sainz en Charles Leclerc de zilverpijl van Mercedes al snel onder vuur. Nog voor halfweg race moest Russell een sprookjesverhaal uit zijn hoofd zetten. Imponerende inhaalrace Verstappen Max Verstappen stond voor een flinke inhaalrace op het smalle circuit in Hongarije. De Nederlander kreeg meteen vleugels in zijn Red Bull en maakte een stevige opmars vanaf plek 10.   Tot zijn eigen verbazing, klopte de wereldkampioen al snel op de deur van het podium. Dat met dank aan een goed uitgedokterde strategie van zijn team. Een vroege tweede bandenwissel zette de concurrentie schaakmat.   Leclerc – die toen aan de leiding reed – kreeg bijna een verkoudheid van de snelheid waarmee Verstappen voorbij zoefde. Even maakte die laatste het nog spannend door een donutje te draaien als vieruurtje, maar de Red Bull koos het ruime sop richting overwinning. Fiasco voor Ferrari Een overwinning zat er niet meer in voor Leclerc, maar toen moest – alweer – een dramatische namiddag voor Ferrari nog beginnen.    Door een verkeerde bandenkeuze verloor de Monegask zijn posities niet alleen aan Russell, ook Hamilton wipte op en over de rode wagen. Ferrari zag het met lede ogen aan en haalde Leclerc opnieuw binnen.   Mercedes lachte in zijn vuistje en vervolledigde het podium. Ferrari schreef een volgende hoofdstuk in het tactische fiascoboek: Sainz werd 4e, Leclerc 6e. De debriefing na de race beloofde weer een spetterend sluitstuk te worden van een tegenvallend raceweekend. Verstappen: “Teamstrategie was geweldig” “Dit had ik helemaal niet verwacht”, reageerde Max Verstappen vol ongeloof na de race. “We hadden een geweldige strategie vandaag, zelfs met een donutje erbij, kon ik de race winnen.”   Waarom verloor de Nederlander even de controle? “Ik speelde wat met de koppeling en was niet alert bij die bocht. Gelukkig verloor ik maar 1 plekje.”   “Nu ga ik genieten van de drie weken vakantie in augustus”, lacht Verstappen. “Misschien dat ik eens op reis ga met de camper, zoals echte Nederlanders dat doen.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement