Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Transfers JPL: Antwerp laat Dessoleil vertrekken naar Kortrijk, Seraing winkelt in Nantes

Transfers JPL: Antwerp laat Dessoleil vertrekken naar Kortrijk, Seraing winkelt in Nantes

Het seizoen 2022-2023 is al ingezet in de Jupiler Pro League, maar de clubs blijven zich nog volop versterken. Wie zijn de nieuwste aanwinsten? Je leest het op deze pagina.

Advertisement. Scroll to continue reading.

zomertransfers binnenland

spinner

Advertisement. Scroll to continue reading.
 1. 16 uur 36. Seraing shopt bij Nantes. Seraing heeft zich versterkt met de Guinese international Abdoulaye Sylla, die overkomt van Nantes. De 22-jarige verdediger tekende een contract voor 2 jaar. .

  Seraing shopt bij Nantes

  Seraing heeft zich versterkt met de Guinese international Abdoulaye Sylla, die overkomt van Nantes. De 22-jarige verdediger tekende een contract voor 2 jaar.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 2. 11 uur 15. Dessoleil op huurbasis naar Kortrijk. Eersteklasser Antwerp leent speler op overschot Dorian Dessoleil tot het einde van het seizoen uit aan reeksgenoot KV Kortrijk. De 29-jarige Dessoleil werd een jaar geleden door The Great Old overgenomen van Sporting Charleroi. Vorig seizoen kwam de verdediger nog tot 27 wedstrijden, maar dit seizoen kwam hij niet voor in de plannen van coach Mark van Bommel en werd hij naar de B-kern verwezen. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Dessoleil op huurbasis naar Kortrijk

  Eersteklasser Antwerp leent speler op overschot Dorian Dessoleil tot het einde van het seizoen uit aan reeksgenoot KV Kortrijk.

  De 29-jarige Dessoleil werd een jaar geleden door The Great Old overgenomen van Sporting Charleroi. Vorig seizoen kwam de verdediger nog tot 27 wedstrijden, maar dit seizoen kwam hij niet voor in de plannen van coach Mark van Bommel en werd hij naar de B-kern verwezen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 3. 27-07-2022.

 4. 20 uur 19.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Ligue 1
  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Franse eersteklasser Lens rondt de komst van Rode Duivel Loïs Openda af

 • 16 uur 24. AA Gent laat Oladoye naar Trencin vertrekken. Middenvelder Adewale Oladoye zet zijn carrière verder bij het Slovaakse AS Trencin. De 20-jarige Nigeriaan verlaat AA Gent, waar hij sinds maart 2021 onder contract stond. Beide clubs hebben de transfer woensdag bekendgemaakt. Bij de Buffalo's kwam hij het voorbije seizoen 10 keer in actie (één goal), maar een basisplaats veroveren zat er niet in. Gent en Trencin werkten de voorbije jaren geregeld samen. Zo maakten onder meer Moses Simon, Samuel Kalu en Osman Bukari vanuit Slovakije de overstap naar de Ghelamco Arena .

  AA Gent laat Oladoye naar Trencin vertrekken

  Middenvelder Adewale Oladoye zet zijn carrière verder bij het Slovaakse AS Trencin. De 20-jarige Nigeriaan verlaat AA Gent, waar hij sinds maart 2021 onder contract stond. Beide clubs hebben de transfer woensdag bekendgemaakt.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Bij de Buffalo’s kwam hij het voorbije seizoen 10 keer in actie (één goal), maar een basisplaats veroveren zat er niet in. Gent en Trencin werkten de voorbije jaren geregeld samen. Zo maakten onder meer Moses Simon, Samuel Kalu en Osman Bukari vanuit Slovakije de overstap naar de Ghelamco Arena

 • 06-07-2022.

 • 17 uur 18.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  The Championship
  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Vincent Kompany doet boodschappen in Luik en legt Samuel Bastien in zijn winkelmandje

 • 05-07-2022.

 • 19 uur 49. Gent stalt Tsjakvetadze in Slovakije. AA Gent leent Giorgi Tsjakvetadze voor een seizoen uit aan de Slovaakse kampioen Slovan Bratislava. Het gaat om een huur zonder aankoopoptie voor de Georgische international. De 22-jarige Tsjakvetadze voetbalt sinds 2017 voor Gent, nadat hij overgekomen was van Dinamo Tbilisi uit zijn thuisland. De middenvelder lag de vorige jaren lang in de lappenmand met een knieblessure en kon het voorbije seizoen geen vaste stek afdwingen bij de Buffalo's. De afgelopen 6 maanden kwam hij uit voor de Duitse tweedeklasser Hamburg. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Gent stalt Tsjakvetadze in Slovakije

  AA Gent leent Giorgi Tsjakvetadze voor een seizoen uit aan de Slovaakse kampioen Slovan Bratislava. Het gaat om een huur zonder aankoopoptie voor de Georgische international.

  De 22-jarige Tsjakvetadze voetbalt sinds 2017 voor Gent, nadat hij overgekomen was van Dinamo Tbilisi uit zijn thuisland. De middenvelder lag de vorige jaren lang in de lappenmand met een knieblessure en kon het voorbije seizoen geen vaste stek afdwingen bij de Buffalo’s. De afgelopen 6 maanden kwam hij uit voor de Duitse tweedeklasser Hamburg.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 • 17 uur 44. Michel Vlap verlaat Anderlecht definitief voor Twente. Michel Vlap zal het shirt van Anderlecht niet meer dragen. De Nederlandse middenvelder (25) werd vorig seizoen al uitgeleend aan Twente, dat hem nu definitief overneemt. Vlap tekent voor 3 jaar, met optie. Anderlecht betaalde in 2019 8 miljoen euro voor Vlap aan Heerenveen. De Fries speelde 39 officiële matchen in het paars-witte shirt, maar kon zich nooit echt doorzetten. Hij werd begin 2021 een eerste keer uitgeleend aan Arminia Bielefeld, in augustus 2021 volgde een uitleenbeurt aan Twente. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Michel Vlap verlaat Anderlecht definitief voor Twente

  Michel Vlap zal het shirt van Anderlecht niet meer dragen. De Nederlandse middenvelder (25) werd vorig seizoen al uitgeleend aan Twente, dat hem nu definitief overneemt. Vlap tekent voor 3 jaar, met optie.

  Anderlecht betaalde in 2019 8 miljoen euro voor Vlap aan Heerenveen. De Fries speelde 39 officiële matchen in het paars-witte shirt, maar kon zich nooit echt doorzetten. Hij werd begin 2021 een eerste keer uitgeleend aan Arminia Bielefeld, in augustus 2021 volgde een uitleenbeurt aan Twente.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 • 15 uur 33. OHL strikt IJslandse linksbuiten. Jon Dagur Thorsteinsson (23) heeft een contract van 3 jaar getekend bij OHL. De IJslandse linksbuiten komt transfervrij over van de Deense club Aarhus. Thorsteinsson verliet in 2015 zijn thuisland richting de Engelse academie van Fulham. Tot een doorbraak kwam het niet, later volgden uitleenbeurten aan de Deense clubs Vendsyssel en Aarhus. Bij die laatste club was hij in 100 wedstrijden goed voor 20 doelpunten en 13 assists. “Jon Dagur Thor Thorsteinsson brengt als linksbuiten een sterke passing game”, weet OHL-coach Marc Brys. “Hij heeft ook een neus voor doelpunten en zorgt voor extra aanvallende impulsen vanop de flank. Als IJslands international brengt hij ook internationale ervaring bij.” .

  OHL strikt IJslandse linksbuiten

  Jon Dagur Thorsteinsson (23) heeft een contract van 3 jaar getekend bij OHL. De IJslandse linksbuiten komt transfervrij over van de Deense club Aarhus.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Thorsteinsson verliet in 2015 zijn thuisland richting de Engelse academie van Fulham. Tot een doorbraak kwam het niet, later volgden uitleenbeurten aan de Deense clubs Vendsyssel en Aarhus. Bij die laatste club was hij in 100 wedstrijden goed voor 20 doelpunten en 13 assists.

  “Jon Dagur Thor Thorsteinsson brengt als linksbuiten een sterke passing game”, weet OHL-coach Marc Brys. “Hij heeft ook een neus voor doelpunten en zorgt voor extra aanvallende impulsen vanop de flank. Als IJslands international brengt hij ook internationale ervaring bij.”

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 • 15 uur 28.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Jupiler Pro League
  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Ooit afgetest, nu toptransfer: Club Brugge haalt “The Silent Giant” Cyle Larin als nieuwe spits

 • 13 uur 07. KV Mechelen pikt transfervrije Ngoy op. Offensieve versterking voor KV Mechelen. De 24-jarige aanvaller komt transfervrij over van Eupen. Hij tekende een contract voor 3 seizoenen. “Een jonge Belgische speler met het potentieel van Julien kunnen binnenhalen, dat voelt altijd goed”, vertelt sportief directeur Tom Caluwé op de clubsite. “Julien staat gekend om zijn snelheid en polyvalentie. Ik denk dat onze fans gaan kunnen genieten van zijn acties. Hij heeft veel potentieel, nu is het aan ons om ervoor te zorgen dat hij dat ten volle kan gaan benutten.” .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  KV Mechelen pikt transfervrije Ngoy op

  Offensieve versterking voor KV Mechelen. De 24-jarige aanvaller komt transfervrij over van Eupen. Hij tekende een contract voor 3 seizoenen. “Een jonge Belgische speler met het potentieel van Julien kunnen binnenhalen, dat voelt altijd goed”, vertelt sportief directeur Tom Caluwé op de clubsite. “Julien staat gekend om zijn snelheid en polyvalentie. Ik denk dat onze fans gaan kunnen genieten van zijn acties. Hij heeft veel potentieel, nu is het aan ons om ervoor te zorgen dat hij dat ten volle kan gaan benutten.”

 • 13 uur 05.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Jupiler Pro League
  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Anderlecht huurt Sebastiano Esposito van Inter: “Spits met een groot potentieel”

 • ","textStripped":"Eersteklasser Antwerp leent speler op overschot Dorian Dessoleil tot het einde van het seizoen uit aan reeksgenoot KV Kortrijk. De 29-jarige Dessoleil werd een jaar geleden door The Great Old overgenomen van Sporting Charleroi. Vorig seizoen kwam de verdediger nog tot 27 wedstrijden, maar dit seizoen kwam hij niet voor in de plannen van coach Mark van Bommel en werd hij naar de B-kern verwezen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022323","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1658913272339,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1552202131838574593","showConversation":false},{"eventId":"3020625","source":"","time":"??+?","eventTime":1657131593271,"type":"TEASER","sport":"GENERIC","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/franse-eersteklasse-lens-rondt-de-komst-van-rode-duivel-lois-openda-af~1657131021797/","teaser":{"externalId":"1657131021797","title":"Franse eersteklasser Lens rondt de komst van Rode Duivel Loïs Openda af","description":"Loïs Openda trekt de deur van het Jan Breydelstadion definitief achter zich dicht en ruilt Club Brugge voor RC Lens. De 22-jarige Rode Duivel heeft bij de Franse eersteklasser een contract voor 5 seizoenen ondertekend.","publicationDate":"2022-07-06T20:19:24+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/07/06/franse-eersteklasser-lens-rondt-de-komst-van-rode-duivel-lois-openda-af~1657131021797/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/07/06/16ff39ba-fd57-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/soccer","id":"functional:sporza/sports/soccer","title":"voetbal"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/competities/frankrijk/ligue-1","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/competities/frankrijk/ligue-1","title":"Ligue 1","description":"54"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/competities/frankrijk","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/competities/frankrijk","title":"voetbal Frankrijk"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/competities/buitenlands-voetbal","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/competities/buitenlands-voetbal","title":"Buitenlands voetbal","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal","title":"voetbal"},{"path":"/content/cq:tags/system/sporza/labels/voetbalapp","id":"system:sporza/labels/voetbalapp","title":"Voetbalapp","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/ploegen/r/rc-lens","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/ploegen/r/rc-lens","title":"RC Lens","description":"4808"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/ploegen/c/club-brugge","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/ploegen/c/club-brugge","title":"Club Brugge","description":"4035"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/spelers/o/openda-lois","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/spelers/o/openda-lois","title":"Loïs Openda","description":"1496505"}]}},{"eventId":"3020575","title":"AA Gent laat Oladoye naar Trencin vertrekken","source":"","time":"??+?","eventTime":1657117476544,"text":"

  Middenvelder Adewale Oladoye zet zijn carrière verder bij het Slovaakse AS Trencin. De 20-jarige Nigeriaan verlaat AA Gent, waar hij sinds maart 2021 onder contract stond. Beide clubs hebben de transfer woensdag bekendgemaakt. Bij de Buffalo's kwam hij het voorbije seizoen 10 keer in actie (één goal), maar een basisplaats veroveren zat er niet in. Gent en Trencin werkten de voorbije jaren geregeld samen. Zo maakten onder meer Moses Simon, Samuel Kalu en Osman Bukari vanuit Slovakije de overstap naar de Ghelamco Arena ","textStripped":"Middenvelder Adewale Oladoye zet zijn carrière verder bij het Slovaakse AS Trencin. De 20-jarige Nigeriaan verlaat AA Gent, waar hij sinds maart 2021 onder contract stond. Beide clubs hebben de transfer woensdag bekendgemaakt. Bij de Buffalo's kwam hij het voorbije seizoen 10 keer in actie (één goal), maar een basisplaats veroveren zat er niet in. Gent en Trencin werkten de voorbije jaren geregeld samen. Zo maakten onder meer Moses Simon, Samuel Kalu en Osman Bukari vanuit Slovakije de overstap naar de Ghelamco Arena","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020574","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1657117462553,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1544683326803517440","showConversation":false},{"eventId":"3020484","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1657042188295,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1544361958899679232","showConversation":false},{"eventId":"3020483","source":"","time":"??+?","eventTime":1657034305987,"type":"TEASER","sport":"GENERIC","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/vincent-kompany-doet-boodschappen-in-luik-en-legt-samuel-bastien-in-zijn-winkelmandje~1657033606854/","teaser":{"externalId":"1657033606854","title":"Vincent Kompany doet boodschappen in Luik en legt Samuel Bastien in zijn winkelmandje","description":"Samuel Bastien ruilt Standard voor Burnley, de club van Vincent Kompany. De 25-jarige middenvelder heeft bij de Engelse tweedeklasser een contract voor 3 seizoenen ondertekend.","publicationDate":"2022-07-05T17:15:52+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/07/05/vincent-kompany-doet-boodschappen-in-luik-en-legt-samuel-bastien-in-zijn-winkelmandje~1657033606854/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/07/05/39b87aee-fc74-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/soccer","id":"functional:sporza/sports/soccer","title":"voetbal"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/competities/engeland/the-championship","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/competities/engeland/the-championship","title":"The Championship","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/competities/engeland","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/competities/engeland","title":"voetbal Engeland"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/competities/buitenlands-voetbal","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/competities/buitenlands-voetbal","title":"Buitenlands voetbal","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal","title":"voetbal"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/competities/belgie/eerste-klasse-a","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/competities/belgie/eerste-klasse-a","title":"Jupiler Pro League","description":"48"},{"path":"/content/cq:tags/system/sporza/labels/voetbalapp","id":"system:sporza/labels/voetbalapp","title":"Voetbalapp","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/ploegen/b/burnley","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/ploegen/b/burnley","title":"Burnley","description":"4486"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/ploegen/s/standard","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/ploegen/s/standard","title":"Standard","description":"300"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/spelers/b/bastien-samuel","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/spelers/b/bastien-samuel","title":"Samuel Bastien","description":"1292223"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/spelers/k/kompany-vincent","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/spelers/k/kompany-vincent","title":"Vincent Kompany","description":"469390"}]}},{"eventId":"3020475","title":"De Marokkaanse international Hamza Mendyl verlaat Schalke 04 voor OHL. De 24-jarige linksachter tekende voor drie seizoenen. Afgelopen seizoen werd hij uitgeleend aan de Turkse eersteklasser Gaziantepspor. "Hamza Mendyl is een groot talent met ervaring in grote competities en op internationaal niveau. Hij is een snelle en wendbare linksachter die sterk is in de opbouw", aldus OHL-coach Marc Brys.
  ","source":"","time":"??+?","eventTime":1657018034551,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1544252243779563520","showConversation":false},{"eventId":"3020453","title":"Gent stalt Tsjakvetadze in Slovakije","source":"","time":"??+?","eventTime":1656956988608,"text":"

  AA Gent leent Giorgi Tsjakvetadze voor een seizoen uit aan de Slovaakse kampioen Slovan Bratislava. Het gaat om een huur zonder aankoopoptie voor de Georgische international. De 22-jarige Tsjakvetadze voetbalt sinds 2017 voor Gent, nadat hij overgekomen was van Dinamo Tbilisi uit zijn thuisland. De middenvelder lag de vorige jaren lang in de lappenmand met een knieblessure en kon het voorbije seizoen geen vaste stek afdwingen bij de Buffalo's. De afgelopen 6 maanden kwam hij uit voor de Duitse tweedeklasser Hamburg.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"AA Gent leent Giorgi Tsjakvetadze voor een seizoen uit aan de Slovaakse kampioen Slovan Bratislava. Het gaat om een huur zonder aankoopoptie voor de Georgische international. De 22-jarige Tsjakvetadze voetbalt sinds 2017 voor Gent, nadat hij overgekomen was van Dinamo Tbilisi uit zijn thuisland. De middenvelder lag de vorige jaren lang in de lappenmand met een knieblessure en kon het voorbije seizoen geen vaste stek afdwingen bij de Buffalo's. De afgelopen 6 maanden kwam hij uit voor de Duitse tweedeklasser Hamburg.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020454","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656956880000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1543998608378404868","showConversation":false},{"eventId":"3020440","title":"Michel Vlap verlaat Anderlecht definitief voor Twente","source":"","time":"??+?","eventTime":1656949454383,"text":"

  Michel Vlap zal het shirt van Anderlecht niet meer dragen. De Nederlandse middenvelder (25) werd vorig seizoen al uitgeleend aan Twente, dat hem nu definitief overneemt. Vlap tekent voor 3 jaar, met optie. Anderlecht betaalde in 2019 8 miljoen euro voor Vlap aan Heerenveen. De Fries speelde 39 officiële matchen in het paars-witte shirt, maar kon zich nooit echt doorzetten. Hij werd begin 2021 een eerste keer uitgeleend aan Arminia Bielefeld, in augustus 2021 volgde een uitleenbeurt aan Twente. ","textStripped":"Michel Vlap zal het shirt van Anderlecht niet meer dragen. De Nederlandse middenvelder (25) werd vorig seizoen al uitgeleend aan Twente, dat hem nu definitief overneemt. Vlap tekent voor 3 jaar, met optie. Anderlecht betaalde in 2019 8 miljoen euro voor Vlap aan Heerenveen. De Fries speelde 39 officiële matchen in het paars-witte shirt, maar kon zich nooit echt doorzetten. Hij werd begin 2021 een eerste keer uitgeleend aan Arminia Bielefeld, in augustus 2021 volgde een uitleenbeurt aan Twente.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020439","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656949446876,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1543972859927830528","showConversation":false},{"eventId":"3020434","title":"OHL strikt IJslandse linksbuiten","source":"","time":"??+?","eventTime":1656941621189,"text":"

  Jon Dagur Thorsteinsson (23) heeft een contract van 3 jaar getekend bij OHL. De IJslandse linksbuiten komt transfervrij over van de Deense club Aarhus. Thorsteinsson verliet in 2015 zijn thuisland richting de Engelse academie van Fulham. Tot een doorbraak kwam het niet, later volgden uitleenbeurten aan de Deense clubs Vendsyssel en Aarhus. Bij die laatste club was hij in 100 wedstrijden goed voor 20 doelpunten en 13 assists. "Jon Dagur Thor Thorsteinsson brengt als linksbuiten een sterke passing game", weet OHL-coach Marc Brys. "Hij heeft ook een neus voor doelpunten en zorgt voor extra aanvallende impulsen vanop de flank. Als IJslands international brengt hij ook internationale ervaring bij."

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Jon Dagur Thorsteinsson (23) heeft een contract van 3 jaar getekend bij OHL. De IJslandse linksbuiten komt transfervrij over van de Deense club Aarhus. Thorsteinsson verliet in 2015 zijn thuisland richting de Engelse academie van Fulham. Tot een doorbraak kwam het niet, later volgden uitleenbeurten aan de Deense clubs Vendsyssel en Aarhus. Bij die laatste club was hij in 100 wedstrijden goed voor 20 doelpunten en 13 assists. "Jon Dagur Thor Thorsteinsson brengt als linksbuiten een sterke passing game", weet OHL-coach Marc Brys. "Hij heeft ook een neus voor doelpunten en zorgt voor extra aanvallende impulsen vanop de flank. Als IJslands international brengt hij ook internationale ervaring bij."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020433","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656941614924,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1543929975375552516","showConversation":false},{"eventId":"3020432","source":"","time":"??+?","eventTime":1656941330939,"type":"TEASER","sport":"GENERIC","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/ooit-afgetest-nu-toptransfer-club-brugge-haalt-oude-bekende-cyle-larin-als-nieuwe-spits~1656938415116/","teaser":{"externalId":"1656938415116","title":"Ooit afgetest, nu toptransfer: Club Brugge haalt "The Silent Giant" Cyle Larin als nieuwe spits","description":"Zou hij zijn weg op Jan Breydel nog kennen? Cyle Larin (27) is de nieuwe spits van Club Brugge. Opvallend: de Canadees was negen jaar geleden al eens (zonder succes) op proef bij Blauw-Zwart. Nu moet hij als toptransfer voor doelpunten zorgen.","publicationDate":"2022-07-04T15:20:21+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/07/04/ooit-afgetest-nu-toptransfer-club-brugge-haalt-the-silent-giant-cyle-larin-als-nieuwe-spits~1656938415116/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/07/04/e7bfec01-fb9b-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/soccer","id":"functional:sporza/sports/soccer","title":"voetbal"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/competities/belgie/eerste-klasse-a","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/competities/belgie/eerste-klasse-a","title":"Jupiler Pro League","description":"48"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal","title":"voetbal"},{"path":"/content/cq:tags/system/sporza/labels/voetbalapp","id":"system:sporza/labels/voetbalapp","title":"Voetbalapp","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/ploegen/c/club-brugge","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/ploegen/c/club-brugge","title":"Club Brugge","description":"4035"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/spelers/l/larin-cyle","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/spelers/l/larin-cyle","title":"Cyle Larin","description":"1366913"}]}},{"eventId":"3020427","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656932978030,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1543912252675198976","showConversation":false},{"eventId":"3020426","title":"KV Mechelen pikt transfervrije Ngoy op","source":"","time":"??+?","eventTime":1656932849188,"text":"

  Offensieve versterking voor KV Mechelen. De 24-jarige aanvaller komt transfervrij over van Eupen. Hij tekende een contract voor 3 seizoenen. “Een jonge Belgische speler met het potentieel van Julien kunnen binnenhalen, dat voelt altijd goed”, vertelt sportief directeur Tom Caluwé op de clubsite. “Julien staat gekend om zijn snelheid en polyvalentie. Ik denk dat onze fans gaan kunnen genieten van zijn acties. Hij heeft veel potentieel, nu is het aan ons om ervoor te zorgen dat hij dat ten volle kan gaan benutten.”

  ","textStripped":"Offensieve versterking voor KV Mechelen. De 24-jarige aanvaller komt transfervrij over van Eupen. Hij tekende een contract voor 3 seizoenen. “Een jonge Belgische speler met het potentieel van Julien kunnen binnenhalen, dat voelt altijd goed”, vertelt sportief directeur Tom Caluwé op de clubsite. “Julien staat gekend om zijn snelheid en polyvalentie. Ik denk dat onze fans gaan kunnen genieten van zijn acties. Hij heeft veel potentieel, nu is het aan ons om ervoor te zorgen dat hij dat ten volle kan gaan benutten.”","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020425","source":"","time":"??+?","eventTime":1656932742294,"type":"TEASER","sport":"GENERIC","permalink":"https://sporza.be/nl/2022/07/04/anderlecht-huurt-sebastiano-esposito-van-inter-spits-met-een-groot-potentieel~1656931811601/","teaser":{"externalId":"1656931811601","title":"Anderlecht huurt Sebastiano Esposito van Inter: "Spits met een groot potentieel"","description":"Anderlecht heeft zijn voorhoede versterkt met Sebasiano Esposito. De 20-jarige Italiaan wordt voor één seizoen gehuurd van Inter, mét aankoopoptie.","publicationDate":"2022-07-04T12:53:16+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/07/04/anderlecht-huurt-sebastiano-esposito-van-inter-spits-met-een-groot-potentieel~1656931811601/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/07/04/da74f520-fb86-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/soccer","id":"functional:sporza/sports/soccer","title":"voetbal"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/competities/belgie/eerste-klasse-a","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/competities/belgie/eerste-klasse-a","title":"Jupiler Pro League","description":"48"},{"path":"/content/cq:tags/system/sporza/labels/voetbalapp","id":"system:sporza/labels/voetbalapp","title":"Voetbalapp","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/ploegen/a/anderlecht","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/ploegen/a/anderlecht","title":"Anderlecht","description":"4209"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/spelers/e/esposito-sebastiano","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/spelers/e/esposito-sebastiano","title":"Esposito Sebastiano","description":"1959221"}]}},{"eventId":"3020424","title":"Union speelt leentjebuur bij Brighton","source":"","time":"??+?","eventTime":1656928679236,"text":"

  Vicekampioen Union heeft winger Simon Adingra voor één seizoen gehuurd van moederclub Brighton. Enkele dagen geleden ondertekende de 20-jarige Ivoriaan een contract tot 2026 bij Brighton, goed voor een transfersom van 8 miljoen euro.  Voordien kwam Adingra uit voor het Deense Nordsjaelland. Daar was hij goed voor 16 doelpunten en 5 assists in 37 wedstrijden.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Vicekampioen Union heeft winger Simon Adingra voor één seizoen gehuurd van moederclub Brighton. Enkele dagen geleden ondertekende de 20-jarige Ivoriaan een contract tot 2026 bij Brighton, goed voor een transfersom van 8 miljoen euro. Voordien kwam Adingra uit voor het Deense Nordsjaelland. Daar was hij goed voor 16 doelpunten en 5 assists in 37 wedstrijden.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020423","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656927666770,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1543859721538621441","showConversation":false},{"eventId":"3020237","title":"Daan Heymans definitief naar Charleroi","source":"","time":"??+?","eventTime":1656853678413,"text":"

  Charleroi heeft met Venezia een akkoord bereikt over een definitieve overgang van Daan Heymans. De Belgische middenvelder werd sinds de winterstop al gehuurd door Charleroi, maar Heymans keert dus niet meer terug naar Italië. Hij tekende een contract tot 2025. ","textStripped":"Charleroi heeft met Venezia een akkoord bereikt over een definitieve overgang van Daan Heymans. De Belgische middenvelder werd sinds de winterstop al gehuurd door Charleroi, maar Heymans keert dus niet meer terug naar Italië. Hij tekende een contract tot 2025.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020235","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656853495519,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1543580317985886210","showConversation":false},{"eventId":"3020211","title":"Charleroi doet zaken met Bayo: kopen van Gent, verkopen aan Watford","source":"","time":"??+?","eventTime":1656755942275,"text":"

  Aanvaller Vakoun Bayo verlaat Sporting Charleroi voor de Engelse tweedeklasser Watford, zo maakte de club zaterdag bekend. De 25-jarige Ivoriaan tekende er voor 5 seizoenen. AA Gent plukte Bayo vorige zomer weg bij Celtic om het vertrek van Roman Jaremtsjoek op te vangen, maar hij kwam in de Ghelamco Arena niet verder dan 7 wedstrijden, veelal invalbeurten. Charleroi huurde Bayo in de winter als opvolger van Shamar Nicholson, plots trof hij elf keer raak in zestien competitiewedstrijden. Charleroi aarzelde dan ook niet om de optie te lichten en schoof hem een contract voor vier seizoenen onder de neus. De doelpunten trokken echter ook de aandacht van buitenlandse clubs en Charleroi maakte de spits meteen te gelde.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Aanvaller Vakoun Bayo verlaat Sporting Charleroi voor de Engelse tweedeklasser Watford, zo maakte de club zaterdag bekend. De 25-jarige Ivoriaan tekende er voor 5 seizoenen. AA Gent plukte Bayo vorige zomer weg bij Celtic om het vertrek van Roman Jaremtsjoek op te vangen, maar hij kwam in de Ghelamco Arena niet verder dan 7 wedstrijden, veelal invalbeurten. Charleroi huurde Bayo in de winter als opvolger van Shamar Nicholson, plots trof hij elf keer raak in zestien competitiewedstrijden. Charleroi aarzelde dan ook niet om de optie te lichten en schoof hem een contract voor vier seizoenen onder de neus. De doelpunten trokken echter ook de aandacht van buitenlandse clubs en Charleroi maakte de spits meteen te gelde.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020210","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656755936464,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1543157533925249025","showConversation":false},{"eventId":"3020198","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656691752802,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1542887985439465472","showConversation":false},{"eventId":"3020197","title":"Matej Mitrovic verlaat Club Brugge en keert terug naar HNK Rijeka","source":"","time":"??+?","eventTime":1656691687087,"text":"

  De Kroatische club HNK Rijeka heeft vrijdag de komst van Matej Mitrovic aangekondigd. De centrale verdediger verlaat Club Brugge op 28-jarige leeftijd en keert terug naar de club waar hij van 2013 tot 2017 al speelde.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Tijdens de vorige periode waarin hij voor de Kroatische club speelde, won Mitrovic met HNK Rijeka een landstitel en twee bekers. Nadien verkaste hij naar Besiktas, waarop hij begin 2018 werd uitgeleend aan Club Brugge. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Blauw-zwart kocht hem later definitief over waardoor Mitrovic sinds juli 2018 definitief in de Jupiler Pro League speelde. In die periode stond hij 50 keer op het veld en kon hij vijf keer scoren. Daarnaast speelde Mitrovic al twaalf keer voor de nationale ploeg van Kroatië. Zijn laatste wedstrijd bij het elftal dateert wel al van 2019. ","textStripped":"De Kroatische club HNK Rijeka heeft vrijdag de komst van Matej Mitrovic aangekondigd. De centrale verdediger verlaat Club Brugge op 28-jarige leeftijd en keert terug naar de club waar hij van 2013 tot 2017 al speelde. Tijdens de vorige periode waarin hij voor de Kroatische club speelde, won Mitrovic met HNK Rijeka een landstitel en twee bekers. Nadien verkaste hij naar Besiktas, waarop hij begin 2018 werd uitgeleend aan Club Brugge. Blauw-zwart kocht hem later definitief over waardoor Mitrovic sinds juli 2018 definitief in de Jupiler Pro League speelde. In die periode stond hij 50 keer op het veld en kon hij vijf keer scoren. Daarnaast speelde Mitrovic al twaalf keer voor de nationale ploeg van Kroatië. Zijn laatste wedstrijd bij het elftal dateert wel al van 2019.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020189","title":"KV Kortrijk neemt (voorlopig) afscheid van Badamosi","source":"","time":"??+?","eventTime":1656685635028,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1542871781253554177","showConversation":false},{"eventId":"3020178","title":"Guillaume Dietsch blijft dit seizoen onder de lat staan bij Seraing. Hij wordt opnieuw gehuurd van zusterclub Metz.","source":"","time":"??+?","eventTime":1656662100000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1542780361499095040","showConversation":false},{"eventId":"3020179","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656662040000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1542780098172051456","showConversation":false},{"eventId":"3020174","title":"Cercle haalt Japanse international Ueda","source":"","time":"??+?","eventTime":1656660544542,"text":"

  Cercle Brugge heeft een opvallende transfer gerealiseerd. Het heeft een principeakkoord bereikt met de Japanse topclub Kashima Antlers omtrent de transfer van de Japanse international Ayase Ueda. De 23-jarige aanvaller ondertekent naar alle waarschijnlijkheid een contract tot juni 2026.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Bij de huidige nummer twee in de Japanse J1 League is Ayase met tien doelpunten na achttien speeldagen topschutter. In 103 wedstrijden voor de club was hij goed voor 47 doelpunten en 5 assists.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De transfer komt er wellicht in samenwerking met Monaco. ","textStripped":"Cercle Brugge heeft een opvallende transfer gerealiseerd. Het heeft een principeakkoord bereikt met de Japanse topclub Kashima Antlers omtrent de transfer van de Japanse international Ayase Ueda. De 23-jarige aanvaller ondertekent naar alle waarschijnlijkheid een contract tot juni 2026. Bij de huidige nummer twee in de Japanse J1 League is Ayase met tien doelpunten na achttien speeldagen topschutter. In 103 wedstrijden voor de club was hij goed voor 47 doelpunten en 5 assists. De transfer komt er wellicht in samenwerking met Monaco.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020173","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656660497770,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1542753528317415426","showConversation":false},{"eventId":"3020163","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656608108432,"text":"

  Seraing heeft de komst van de 23-jarige Sambou Sissoko aangekondigd. De Fransman komt over van Stade Reims, waar hij afgelopen seizoen acht keer op het veld stond in de Ligue 1.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Sissoko kan ingezet worden als (verdedigende) middenvelder of als centrale verdediger. De Fransman werd geselecteerd voor de Franse U20. De polyvalente aanwinst ondertekent een contract van twee seizoenen bij Seraing. Maandag sluit hij aan bij de rest van het team.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Seraing heeft de komst van de 23-jarige Sambou Sissoko aangekondigd. De Fransman komt over van Stade Reims, waar hij afgelopen seizoen acht keer op het veld stond in de Ligue 1. Sissoko kan ingezet worden als (verdedigende) middenvelder of als centrale verdediger. De Fransman werd geselecteerd voor de Franse U20. De polyvalente aanwinst ondertekent een contract van twee seizoenen bij Seraing. Maandag sluit hij aan bij de rest van het team.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020162","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656608050983,"text":"

  Westerlo heeft een nieuwe naam toegevoegd aan het aanvallende compartiment: Dorgeles Nene. De spits is 19 jaar oud en wordt voor een jaar gehuurd van Salzburg. ","textStripped":"Westerlo heeft een nieuwe naam toegevoegd aan het aanvallende compartiment: Dorgeles Nene. De spits is 19 jaar oud en wordt voor een jaar gehuurd van Salzburg.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020161","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656607928117,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1542546185797484545","showConversation":false},{"eventId":"3020150","title":"Kortrijk haalt Massimo Bruno weer naar België","source":"","time":"??+?","eventTime":1656531704155,"text":"

  KV Kortrijk is erg actief op de transfermarkt, want met Massimo Bruno kan het al een 6e versterking voorstellen. Bruno speelde in België voor Anderlecht en Charleroi, maar vorig seizoen verdiende de 28-jarige winter zijn kost in Turkije, bij Bursaspor. Hij tekent een contract voor 3 jaar.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"KV Kortrijk is erg actief op de transfermarkt, want met Massimo Bruno kan het al een 6e versterking voorstellen. Bruno speelde in België voor Anderlecht en Charleroi, maar vorig seizoen verdiende de 28-jarige winter zijn kost in Turkije, bij Bursaspor. Hij tekent een contract voor 3 jaar.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020149","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656531696538,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1542221512874381313","showConversation":false},{"eventId":"3020144","title":"Sergio Conceiçao, zoon van Sergio Conceiçao, naar Seraing","source":"","time":"??+?","eventTime":1656528769691,"text":"

  Een grote naam zal terug op de wedstrijdbladen van de Jupiler Pro League verschijnen: Sergio Conceiçao heeft een contract getekend bij Seraing. Niet de ex-speler van Standard, wel een van zijn 5 zonen, die dus dezelfde naam draagt. Conceiçao is een rechtsachter, die op zijn 25e nog geen palmares om van te duizelen kan voorleggen. Seraing neemt hem over van Estrela Amadora, een Portugese tweedeklasser. "Ik ken Luik goed, want ik woonde hier op mijn 14e toen mijn vader voor Standard speelde. Ik kon ook in de eerste klasse in Portugal spelen, maar ik wou liever naar hier komen. Ik volg het Belgische voetbal nog goed." ","textStripped":"Een grote naam zal terug op de wedstrijdbladen van de Jupiler Pro League verschijnen: Sergio Conceiçao heeft een contract getekend bij Seraing. Niet de ex-speler van Standard, wel een van zijn 5 zonen, die dus dezelfde naam draagt. Conceiçao is een rechtsachter, die op zijn 25e nog geen palmares om van te duizelen kan voorleggen. Seraing neemt hem over van Estrela Amadora, een Portugese tweedeklasser. "Ik ken Luik goed, want ik woonde hier op mijn 14e toen mijn vader voor Standard speelde. Ik kon ook in de eerste klasse in Portugal spelen, maar ik wou liever naar hier komen. Ik volg het Belgische voetbal nog goed."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020142","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656528712786,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1542208825280831489","showConversation":false},{"eventId":"3020018","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656488330502,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1542040503960625152","showConversation":false},{"eventId":"3020017","title":"Davino Verhulst keert terug naar België","source":"","time":"??+?","eventTime":1656488266486,"text":"

  Antwerp heeft zich versterkt met een oude bekende: doelman Davino Verhulst. De 34-jarige Oost-Vlaming komt over van het Griekse Apollon Smyrnis en ondertekende op de Bosuil een overeenkomst voor twee seizoenen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Verhulst lijkt bij de Great Old de doublure van eerste doelman Jean Butez te moeten worden. Hij kwam bij Apollon Smyrnis in de Griekse eerste klasse in het voorbije seizoen dertien keer in actie. Voordien speelde hij voor Beveren, Racing Genk, het Nederlandse Willem II, STVV en Lokeren.

  ","textStripped":"Antwerp heeft zich versterkt met een oude bekende: doelman Davino Verhulst. De 34-jarige Oost-Vlaming komt over van het Griekse Apollon Smyrnis en ondertekende op de Bosuil een overeenkomst voor twee seizoenen. Verhulst lijkt bij de Great Old de doublure van eerste doelman Jean Butez te moeten worden. Hij kwam bij Apollon Smyrnis in de Griekse eerste klasse in het voorbije seizoen dertien keer in actie. Voordien speelde hij voor Beveren, Racing Genk, het Nederlandse Willem II, STVV en Lokeren.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020014","title":"Anthony Descotte heeft zijn contract bij Charleroi tot 2026 verlengd. De 18-jarige Descotte maakte in april 2021 zijn profdebuut bij de Zebra's. Afgelopen seizoen kwam hij in acht wedstrijden in actie, met één assist op de teller. Begin juni mocht hij zijn eerste cap vieren bij de nationale beloftenploeg.","source":"","time":"??+?","eventTime":1656446868589,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1541842843064537090","showConversation":false},{"eventId":"3020013","title":"Zulte Waregem heeft zich versterkt met de Tanzaniaanse verdedigende middenvelder Novatus Miroshi. De 19-jarige linkspoot komt over van Maccabi Tel Aviv en tekent een contract voor 3 seizoenen. “Ik ben een speler die graag snel en slim wil voetballen. In het voetbal heb je weinig tijd, dus moet je snel spelen om het verschil te maken”, zei de Tanzaniaan.","source":"","time":"??+?","eventTime":1656446814394,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1541851488795885570","showConversation":false},{"eventId":"3019967","source":"","time":"??+?","eventTime":1656433419128,"type":"TEASER","sport":"GENERIC","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/antwerp-kan-christopher-scott-weglokken-bij-bayern-munchen~1656432533913/","teaser":{"externalId":"1656432533913","title":"Antwerp kan Christopher Scott weglokken bij Bayern München","description":"Technisch directeur Marc Overmars heeft nog eens toegeslagen op de transfermarkt: de 20-jarige Christopher Scott, een beloftevolle aanvallende middenvelder van Bayern München, tekent voor 4 seizoenen bij Antwerp.","publicationDate":"2022-06-28T18:11:06+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/06/28/antwerp-kan-christopher-scott-weglokken-bij-bayern-muenchen~1656432533913/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/06/28/d58642f6-f6fc-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/soccer","id":"functional:sporza/sports/soccer","title":"voetbal"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/competities/belgie/eerste-klasse-a","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/competities/belgie/eerste-klasse-a","title":"Jupiler Pro League","description":"48"},{"path":"/content/cq:tags/system/sporza/labels/voetbalapp","id":"system:sporza/labels/voetbalapp","title":"Voetbalapp","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/ploegen/a/antwerp","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/ploegen/a/antwerp","title":"Antwerp","description":"4201"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/spelers/s/scott-christopher","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/spelers/s/scott-christopher","title":"Scott Christopher","description":"2110097"}]}},{"eventId":"3019964","title":"KRC Genk neemt afscheid van Yentl Van Genechten. De 21-jarige verdediger maakt de overstap naar Eupen. Van Genechten sloot in de zomer van 2021 aan bij de U21 van Genk.","source":"","time":"??+?","eventTime":1656425286384,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1541783767261528069","showConversation":false},{"eventId":"3019956","title":"Seraing haalt Franse verdediger","source":"","time":"??+?","eventTime":1656341224061,"text":"

  Seraing heeft zich versterkt met de Franse verdediger Marvin Tshibuabua. Hij komt over van het Franse Saint-Etienne en ondertekende in Seraing een contract voor twee seizoenen, met optie voor een derde jaar. De 20-jarige Tshibuabua doorliep de jeugdreeksen bij Lyon, alvorens op 17-jarige leeftijd bij Saint-Etienne zijn eerste profcontract te tekenen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Seraing heeft zich versterkt met de Franse verdediger Marvin Tshibuabua. Hij komt over van het Franse Saint-Etienne en ondertekende in Seraing een contract voor twee seizoenen, met optie voor een derde jaar. De 20-jarige Tshibuabua doorliep de jeugdreeksen bij Lyon, alvorens op 17-jarige leeftijd bij Saint-Etienne zijn eerste profcontract te tekenen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3019955","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656341210685,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1541423895542206464","showConversation":false},{"eventId":"3019954","title":"Beerschot haalt Hervé Matthys terug naar België","source":"","time":"??+?","eventTime":1656329754513,"text":"

  Hervé Matthys keert terug naar België. De 26-jarige verdediger tekende een contract tot 2024 (met optie) bij Beerschot. Dat neemt hem transfervrij over van het Nederlandse ADO Den Haag. Matthys begon zijn carrière in de jeugd bij Club Brugge, op zijn zestien trok hij richting Anderlecht. Daar speelde hij één match voor de A-ploeg. Vervolgens trok Matthys naar Eindhoven. "Ik zou graag ook zoveel mogelijk matchen spelen dit seizoen en dan hopelijk nog eens een titel pakken daarbovenop." ","textStripped":"Hervé Matthys keert terug naar België. De 26-jarige verdediger tekende een contract tot 2024 (met optie) bij Beerschot. Dat neemt hem transfervrij over van het Nederlandse ADO Den Haag. Matthys begon zijn carrière in de jeugd bij Club Brugge, op zijn zestien trok hij richting Anderlecht. Daar speelde hij één match voor de A-ploeg. Vervolgens trok Matthys naar Eindhoven. "Ik zou graag ook zoveel mogelijk matchen spelen dit seizoen en dan hopelijk nog eens een titel pakken daarbovenop."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3019953","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656329741300,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1541384286552694784","showConversation":false},{"eventId":"3019509","title":"KV Kortrijk haalt Keïta bij Lyon","source":"","time":"??+?","eventTime":1656152059917,"text":"

  KV Kortrijk heeft zich versterkt met de Malinees Habib Keïta. De 20-jarige centrale middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van de Franse topclub Olympique Lyon.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Keïta kwam vorig seizoen drie keer in actie in de Europa League, maar in de Ligue 1 bleef het bij drie erg korte invalbeurten.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"KV Kortrijk heeft zich versterkt met de Malinees Habib Keïta. De 20-jarige centrale middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van de Franse topclub Olympique Lyon. Keïta kwam vorig seizoen drie keer in actie in de Europa League, maar in de Ligue 1 bleef het bij drie erg korte invalbeurten.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3019508","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656151806672,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1540636037466275841","showConversation":false},{"eventId":"3019365","title":"Een Vanzeir bij KRC Genk","source":"","time":"??+?","eventTime":1656095148428,"text":"

  Een opvallende transfer in de Scooore Super League, de hoogste divisie van het Belgische vrouwenvoetbal. Luna Vanzeir, zus van Union-aanvaller Dante Vanzeir, verlaat vicekampioen OH Leuven Women om bij KRC Genk Ladies aan de slag te gaan. In Limburg ondertekende de negentienjarige aanvallende middenvelder een contract voor twee seizoenen, zo maakte de club vrijdag bekend.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Jeugdinternational Luna Vanzeir maakte pas in 2019 de overstap naar het vrouwenvoetbal. In haar jeugd speelde ze bij de jongens. De voorbije drie seizoenen lag ze in Leuven onder contract.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

     "Ik heb veel contact gehad met KRC Genk Ladies in mijn jeugd, toen ik nog bij de jongens speelde", zegt Vanzeir. "Het is leuk wanneer een ploeg echt moeite wil doen om je erbij te hebben. Ik ken zo goed als iedereen binnen het team, aangezien we ook al samen hebben gespeeld bij de Red Flames U19 en nu de U23."

  ","textStripped":"Een opvallende transfer in de Scooore Super League, de hoogste divisie van het Belgische vrouwenvoetbal. Luna Vanzeir, zus van Union-aanvaller Dante Vanzeir, verlaat vicekampioen OH Leuven Women om bij KRC Genk Ladies aan de slag te gaan. In Limburg ondertekende de negentienjarige aanvallende middenvelder een contract voor twee seizoenen, zo maakte de club vrijdag bekend. Jeugdinternational Luna Vanzeir maakte pas in 2019 de overstap naar het vrouwenvoetbal. In haar jeugd speelde ze bij de jongens. De voorbije drie seizoenen lag ze in Leuven onder contract. "Ik heb veel contact gehad met KRC Genk Ladies in mijn jeugd, toen ik nog bij de jongens speelde", zegt Vanzeir. "Het is leuk wanneer een ploeg echt moeite wil doen om je erbij te hebben. Ik ken zo goed als iedereen binnen het team, aangezien we ook al samen hebben gespeeld bij de Red Flames U19 en nu de U23."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3019363","title":"Lennart Mertens ruilt KMSK Deinze voor ClubNXT","source":"","time":"??+?","eventTime":1656094075273,"text":"

  Opnieuw een opvallende transfer vandaag. Ook Club Brugge gaat shoppen in de 1B-reeks, weliswaar voor de tweede ploeg CubNXT. Het haalt Lennart Mertens van KMSK Deinze naar Brugge. Mertens staat in de tweede divisie van België bekend als een sterke en vlotscorende nummer 9. Zo maakte de goaltjesdief de laatste twee seizoenen 23 doelpunten in het oranje shirt van Deinze.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Opnieuw een opvallende transfer vandaag. Ook Club Brugge gaat shoppen in de 1B-reeks, weliswaar voor de tweede ploeg CubNXT. Het haalt Lennart Mertens van KMSK Deinze naar Brugge. Mertens staat in de tweede divisie van België bekend als een sterke en vlotscorende nummer 9. Zo maakte de goaltjesdief de laatste twee seizoenen 23 doelpunten in het oranje shirt van Deinze.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3019362","title":"Antwerp verhuurt Frank Boya aan STVV","source":"","time":"??+?","eventTime":1656094062396,"text":"

  Antwerp-middenvelder Frank Boya gaat op huurbasis aan de slag bij STVV. De Truienaars kondigden vrijdag zijn komst aan. Ze bedongen ook een aankoopoptie. De Great Old verhuurde de 25-jarige Kameroener vorig seizoen aan Zulte Waregem.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  "We zijn heel blij om Frank Boya binnen het team te verwelkomen", zei sportief directeur Andre Pinto in een korte reactie. "Met zijn fysiek en voetbaltechniek geeft hij ons meer diepte op het middenveld en past hij helemaal in de formatie van coach Hollerbach."

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Boya kwam bij Zulte Waregem vorig seizoen in 18 duels in actie. Eerder was hij in ons land ook al actief voor Moeskroen (2017-2020). Antwerp plukte hem in de zomer van 2020 weg uit Henegouwen.

  ","textStripped":"Antwerp-middenvelder Frank Boya gaat op huurbasis aan de slag bij STVV. De Truienaars kondigden vrijdag zijn komst aan. Ze bedongen ook een aankoopoptie. De Great Old verhuurde de 25-jarige Kameroener vorig seizoen aan Zulte Waregem. "We zijn heel blij om Frank Boya binnen het team te verwelkomen", zei sportief directeur Andre Pinto in een korte reactie. "Met zijn fysiek en voetbaltechniek geeft hij ons meer diepte op het middenveld en past hij helemaal in de formatie van coach Hollerbach." Boya kwam bij Zulte Waregem vorig seizoen in 18 duels in actie. Eerder was hij in ons land ook al actief voor Moeskroen (2017-2020). Antwerp plukte hem in de zomer van 2020 weg uit Henegouwen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3019361","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656094037152,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1540349032249401344","showConversation":false},{"eventId":"3019360","title":"Eupen strikt Tsjechische verdediger Jan Kral","source":"","time":"??+?","eventTime":1656093600000,"text":"

  Eersteklasser KAS Eupen heeft de inkomende transfer van de Tsjech Jan Kral afgerond. De 23-jarige centrale verdediger komt over van het Tsjechische Mlada Boleslav en ondertekende aan de Kehrweg een contract voor drie seizoenen, zo maakte de club vandaag bekend. Hij moet er de opvolger worden van de naar Stade Reims vertrokken Emmanuel Agbadou.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Eersteklasser KAS Eupen heeft de inkomende transfer van de Tsjech Jan Kral afgerond. De 23-jarige centrale verdediger komt over van het Tsjechische Mlada Boleslav en ondertekende aan de Kehrweg een contract voor drie seizoenen, zo maakte de club vandaag bekend. Hij moet er de opvolger worden van de naar Stade Reims vertrokken Emmanuel Agbadou.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3019165","title":"Senna Miangue verhuist definitief naar Cercle","source":"","time":"??+?","eventTime":1655999719394,"text":"

  Senna Miangue verkast definitief naar Cercle Brugge. Na lange onderhandelingen met Cagliari tekent de linksachter een contract tot juni 2025 bij Cercle. Senna speelde vorig seizoen al een jaar in Brugge. "Dit zijn de momenten waar je zo hard voor werkt. Ik ben heel gelukkig en blij", zegt Senna Miangue. "Ik heb er hard voor gewerkt en heb nu een beloning gekregen, maar nu moet ik nog harder werken. Dat is echt mijn mindset voor de komende drie jaar." ","textStripped":"Senna Miangue verkast definitief naar Cercle Brugge. Na lange onderhandelingen met Cagliari tekent de linksachter een contract tot juni 2025 bij Cercle. Senna speelde vorig seizoen al een jaar in Brugge. "Dit zijn de momenten waar je zo hard voor werkt. Ik ben heel gelukkig en blij", zegt Senna Miangue. "Ik heb er hard voor gewerkt en heb nu een beloning gekregen, maar nu moet ik nog harder werken. Dat is echt mijn mindset voor de komende drie jaar."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3019160","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655999494014,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1539994589385445383","showConversation":false},{"eventId":"3019137","title":"Turkse verdediger voor Westerlo","source":"","time":"??+?","eventTime":1655996323677,"text":"

  Westerlo heeft dankzij zijn Turkse connectie Ravil Tagir van topclub Basaksehir naar het Kuipje kunnen lokken. Tagir is een linksvoetige verdediger die op zijn 19e voor de Turkse beloften uitkomt en ook al enkele matchen voor Basaksehir speelde. Westerlo kan Tagir twee seizoenen huren.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Westerlo heeft dankzij zijn Turkse connectie Ravil Tagir van topclub Basaksehir naar het Kuipje kunnen lokken. Tagir is een linksvoetige verdediger die op zijn 19e voor de Turkse beloften uitkomt en ook al enkele matchen voor Basaksehir speelde. Westerlo kan Tagir twee seizoenen huren.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3019136","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655996268866,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1539983018546368516","showConversation":false},{"eventId":"3019132","title":"Engelsman voor Union","source":"","time":"??+?","eventTime":1655994563825,"text":"

  Union heeft een nieuwe, rijzige centrale verdediger uit de lagere klassen in Engeland opgepikt. Na Christian Burgess, wiens overstap een schot in de roos was, steekt nu Ross Sykes het Kanaal over. Sykes is een 23-jarige voorstopper van 1,96 meter. Hij speelde bijna zijn hele carrière voor Accrington Stanley, waarvoor hij de laatste seizoenen in de League One (3e divisie) uitkwam. Bij Union geloven ze duidelijk in hun nieuwe Engelse ruwe diamant, want Sykes werd verleid met een contract voor 4 seizoenen, mét optie op nog een extra jaar. ","textStripped":"Union heeft een nieuwe, rijzige centrale verdediger uit de lagere klassen in Engeland opgepikt. Na Christian Burgess, wiens overstap een schot in de roos was, steekt nu Ross Sykes het Kanaal over. Sykes is een 23-jarige voorstopper van 1,96 meter. Hij speelde bijna zijn hele carrière voor Accrington Stanley, waarvoor hij de laatste seizoenen in de League One (3e divisie) uitkwam. Bij Union geloven ze duidelijk in hun nieuwe Engelse ruwe diamant, want Sykes werd verleid met een contract voor 4 seizoenen, mét optie op nog een extra jaar.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3019128","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655994278545,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1539971549289222144","showConversation":false},{"eventId":"3019059","title":"Club Brugge staat Michael Krmencik definitief af","source":"","time":"??+?","eventTime":1655922970532,"text":"

  Na uitleenbeurten aan het Griekse PAOK Saloniki en het Tsjechische Slavia Praag is er een definitieve overnemer uit de bus gekomen voor de Tsjechische international Michael Krmencik, aanvaller op overschot bij landskampioen Club Brugge.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De 29-jarige spits verlaat blauw-zwart, waar hij nog een overeenkomst voor één seizoen had, voor de Indonesische eersteklasser Persija Jakarta. In de Indonesische hoofdstad ondertekende hij een contract voor drie seizoenen, zo maakte de club woensdag bekend. Hij komt er onder de hoede terecht van de Duitse voormalige topcoach Thomas Doll, onder meer ex-HSV en -Dortmund.

  Club Brugge plukte Krmencik in januari 2020 voor zo'n zes miljoen euro weg bij Viktoria Plzen. Na een kalenderjaar met drie goals en drie assists in negentien wedstrijden verhuurde blauw-zwart hem aan het Griekse PAOK. Daar kwam hij tot negen goals en vier assists in 28 matchen. Nadien volgde er een uitleenbeurt aan Slavia Praag. Als die club zich vorig seizoen had kunnen plaatsen voor de groepsfase van de Champions League, was de uitleenbeurt een definitieve transfer geworden. In de voorrondes gingen ze er echter uit tegen het Hongaarse Ferencvaros.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Na uitleenbeurten aan het Griekse PAOK Saloniki en het Tsjechische Slavia Praag is er een definitieve overnemer uit de bus gekomen voor de Tsjechische international Michael Krmencik, aanvaller op overschot bij landskampioen Club Brugge. De 29-jarige spits verlaat blauw-zwart, waar hij nog een overeenkomst voor één seizoen had, voor de Indonesische eersteklasser Persija Jakarta. In de Indonesische hoofdstad ondertekende hij een contract voor drie seizoenen, zo maakte de club woensdag bekend. Hij komt er onder de hoede terecht van de Duitse voormalige topcoach Thomas Doll, onder meer ex-HSV en -Dortmund. Club Brugge plukte Krmencik in januari 2020 voor zo'n zes miljoen euro weg bij Viktoria Plzen. Na een kalenderjaar met drie goals en drie assists in negentien wedstrijden verhuurde blauw-zwart hem aan het Griekse PAOK. Daar kwam hij tot negen goals en vier assists in 28 matchen. Nadien volgde er een uitleenbeurt aan Slavia Praag. Als die club zich vorig seizoen had kunnen plaatsen voor de groepsfase van de Champions League, was de uitleenbeurt een definitieve transfer geworden. In de voorrondes gingen ze er echter uit tegen het Hongaarse Ferencvaros.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3019090","title":"Zulte Waregem huurt Sangaré van RB Salzburg","source":"","time":"??+?","eventTime":1655910000000,"text":"

  Zulte Waregem heeft zijn aanvallend compartiment versterkt met de komst van Mamadou Sangaré, een 19-jarige winger van RB Salzburg. De Malinees werd vorig seizoen door de Oostenrijkse topclub verhuurd aan de Oostenrijkse tweedeklasser Grazer AK 1902. Daar scoorde hij in 26 wedstrijden 5 keer en gaf hij 3 assists. Sangaré trainde de voorbije dagen al mee met Essevee en kwam ook al in actie in een oefenpot. ","textStripped":"Zulte Waregem heeft zijn aanvallend compartiment versterkt met de komst van Mamadou Sangaré, een 19-jarige winger van RB Salzburg. De Malinees werd vorig seizoen door de Oostenrijkse topclub verhuurd aan de Oostenrijkse tweedeklasser Grazer AK 1902. Daar scoorde hij in 26 wedstrijden 5 keer en gaf hij 3 assists. Sangaré trainde de voorbije dagen al mee met Essevee en kwam ook al in actie in een oefenpot.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3019091","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655909400000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1539609789092839427","showConversation":false},{"eventId":"3018980","title":"Australisch international Davidson moet voor "stabiliteit" zorgen bij Eupen","source":"","time":"??+?","eventTime":1655890028815,"text":"

  Eupen heeft de Australische international Jason Davidson aangetrokken. De 30-jarige verdediger en middenvelder komt over van de Australische topclub Melbourne Victory en ondertekende aan de Kehrweg een tweejarige overeenkomst tot juni 2024. Hij was vorig seizoen nog All Star in de Australische competitie en speelde een wedstrijd tegen FC Barcelona.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Davidson speelde al voor een hele waaier aan clubs en was onder meer actief in Nederland (bij Heracles Almelo en Groningen) en Engeland (bij West Bromwich Albion en Huddersfield Town). Met de nationale ploeg kwam hij in actie op het WK 2014.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Bij Eupen zijn ze in de wolken met hun aanwinst: "Vanwege zijn internationale carrière in competities in Europa en zijn recente optredens als titularis voor de Australische vicekampioen Melbourne City, zal hij zeker ons team versterken en stabiliteit brengen", zegt Christoph Henkel, algemeen directeur bij Eupen.
  ","textStripped":"Eupen heeft de Australische international Jason Davidson aangetrokken. De 30-jarige verdediger en middenvelder komt over van de Australische topclub Melbourne Victory en ondertekende aan de Kehrweg een tweejarige overeenkomst tot juni 2024. Hij was vorig seizoen nog All Star in de Australische competitie en speelde een wedstrijd tegen FC Barcelona. Davidson speelde al voor een hele waaier aan clubs en was onder meer actief in Nederland (bij Heracles Almelo en Groningen) en Engeland (bij West Bromwich Albion en Huddersfield Town). Met de nationale ploeg kwam hij in actie op het WK 2014. Bij Eupen zijn ze in de wolken met hun aanwinst: "Vanwege zijn internationale carrière in competities in Europa en zijn recente optredens als titularis voor de Australische vicekampioen Melbourne City, zal hij zeker ons team versterken en stabiliteit brengen", zegt Christoph Henkel, algemeen directeur bij Eupen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3018979","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655889910929,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1539517794135560192","showConversation":false},{"eventId":"3018730","title":"Bryan Reynolds kent de Belgische competitie. Hij speelde na de winterstop op huurbasis bij KV Kortrijk. Moederclub Rome stalt hem nu een jaartje in de Kempen. ","source":"","time":"??+?","eventTime":1655836441175,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1539307221431066625","showConversation":false},{"eventId":"3018660","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655826663804,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1539261954044436482","showConversation":false},{"eventId":"3018584","title":"Osman Bukari en Christopher Operi verlaten de Buffalo's","source":"","time":"??+?","eventTime":1655819724374,"text":"

  AA Gent heeft afscheid genomen van Osman Bukari (23) en Christopher Operi (25). Beide spelers komen niet meer in de plannen voor van Hein Vanhaezebrouck.

  Bukari verlaat de Buffalo's en verhuist naar het Servische Rode Ster Belgrado. De Ghanese aanvaller ruilde in de zomer van 2020 het Slovaakse AS Trencin voor AA Gent, dat hem afgelopen seizoen al uitleende aan FC Nantes.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Het contract van Operi, die een jaar geleden overkwam van Châteauroux, werd na één seizoen in onderling overleg ontbonden. De Ivoriaans-Franse linksachter kwam 17 keer in actie voor AA Gent.

  ","textStripped":"AA Gent heeft afscheid genomen van Osman Bukari (23) en Christopher Operi (25). Beide spelers komen niet meer in de plannen voor van Hein Vanhaezebrouck. Bukari verlaat de Buffalo's en verhuist naar het Servische Rode Ster Belgrado. De Ghanese aanvaller ruilde in de zomer van 2020 het Slovaakse AS Trencin voor AA Gent, dat hem afgelopen seizoen al uitleende aan FC Nantes. Het contract van Operi, die een jaar geleden overkwam van Châteauroux, werd na één seizoen in onderling overleg ontbonden. De Ivoriaans-Franse linksachter kwam 17 keer in actie voor AA Gent.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3018583","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655819716882,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1539239311526305800","showConversation":false},{"eventId":"3018580","title":"Jo Coppens vindt met STVV club vlakbij huis","source":"","time":"??+?","eventTime":1655819187707,"text":"

  Na Fatih Kaya en Olivier Dumont is doelman Jo Coppens de derde inkomende transfer bij STVV. Het neemt hem transfervrij over van het Duitse Duisburg uit de 3e Bundesliga.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De 31-jarige Limburger begon zijn profcarrière bij Cercle Brugge in seizoen 2008-2009. Na 6 jaar in België verhuisde Coppens naar MVV. Daarna keerde hij terug naar België bij tweedeklasser Roeselare. Tijdens zijn verblijf in West-Vlaanderen lonkte het buitenland opnieuw. Hij kwam terecht bij Carl Zeiss Jena, de club van Roland Duchatelet.

  Na Duitse avonturen bij Unterhaching en Duisburg, keert Coppens nu terug naar België. Bij STVV moet hij de concurrentie aangaan met Kenny Steppe en Daniel Schmidt.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Na Fatih Kaya en Olivier Dumont is doelman Jo Coppens de derde inkomende transfer bij STVV. Het neemt hem transfervrij over van het Duitse Duisburg uit de 3e Bundesliga. De 31-jarige Limburger begon zijn profcarrière bij Cercle Brugge in seizoen 2008-2009. Na 6 jaar in België verhuisde Coppens naar MVV. Daarna keerde hij terug naar België bij tweedeklasser Roeselare. Tijdens zijn verblijf in West-Vlaanderen lonkte het buitenland opnieuw. Hij kwam terecht bij Carl Zeiss Jena, de club van Roland Duchatelet. Na Duitse avonturen bij Unterhaching en Duisburg, keert Coppens nu terug naar België. Bij STVV moet hij de concurrentie aangaan met Kenny Steppe en Daniel Schmidt.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3018575","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655819171334,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1539239210908938241","showConversation":false},{"eventId":"3018466","title":"Club Brugge stalt Maouassa bij Montpellier","source":"","time":"??+?","eventTime":1655805869660,"text":"

  Club Brugge leent Faitout Maouassa (23) tot het einde van het seizoen uit aan Ligue 1-club Montpellier. De Franse linksachter kwam in de zomer van 2021 voor 4 miljoen euro over van Rennes, maar kon de hoge verwachtingen niet inlossen.

  De Franse vleugelverdediger kwam slechts 9 keer in actie voor blauw-zwart. Die wedstrijden speelde hij vooral onder Philippe Clement, onder de nieuwe coach Alfred Schreuder haalde Maouassa zelfs niet meer de selectie.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Montpellier eindigde afgelopen seizoen op de 13e plaats in de Ligue 1.

  ","textStripped":"Club Brugge leent Faitout Maouassa (23) tot het einde van het seizoen uit aan Ligue 1-club Montpellier. De Franse linksachter kwam in de zomer van 2021 voor 4 miljoen euro over van Rennes, maar kon de hoge verwachtingen niet inlossen. De Franse vleugelverdediger kwam slechts 9 keer in actie voor blauw-zwart. Die wedstrijden speelde hij vooral onder Philippe Clement, onder de nieuwe coach Alfred Schreuder haalde Maouassa zelfs niet meer de selectie. Montpellier eindigde afgelopen seizoen op de 13e plaats in de Ligue 1.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3018464","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655805827923,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1539173022204051457","showConversation":false},{"eventId":"3018441","title":"Wouter Biebauw stopt met voetballen en wordt keeperstrainer bij Club NXT","source":"","time":"??+?","eventTime":1655761415988,"text":"

  Wouter Biebauw hangt zijn keepershandschoenen aan de haak en gaat aan de slag als keeperstrainer bij Club NXT in 1B, de beloftenploeg van Club Brugge. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De 38-jarige West-Vlaming had nog een contract voor twee seizoenen bij Beerschot, maar verliet de club na een geschil met collega-doelman Mike Vanhamel. Hij stond eerder in doel bij Roeselare, KV Mechelen en KV Oostende.

  ","textStripped":"Wouter Biebauw hangt zijn keepershandschoenen aan de haak en gaat aan de slag als keeperstrainer bij Club NXT in 1B, de beloftenploeg van Club Brugge. De 38-jarige West-Vlaming had nog een contract voor twee seizoenen bij Beerschot, maar verliet de club na een geschil met collega-doelman Mike Vanhamel. Hij stond eerder in doel bij Roeselare, KV Mechelen en KV Oostende.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3018442","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655761371080,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1538902383559835648","showConversation":false},{"eventId":"3018438","title":"OH Leuven trekt Roemeense doelman aan","source":"","time":"??+?","eventTime":1655750370129,"text":"

  OH Leuven heeft zijn vijfde zomertransfer beet. De Roemeense doelman Valentin Cojocaru maakt de overstap van het Oekraïense SK Dnipro-1 en ondertekende een contract voor drie seizoenen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Coach Marc Brys was tevreden met zijn nieuwe versterking. "Met de komst van Valentin Cojocaru beschikken we nu over 3 volwaardige doelmannen. Valentin is een grote en zelfzekere doelman die over de nodige ervaring beschikt. Hij gaat nu de concurrentie aan met Nordin Jackers en Oregan Ravet." 

  Dnipro verhuurde Cojocaru na de Russische inval in Oekraïne aan het Nederlandse Feyenoord. De 26-jarige Roemeen was eerder ook actief bij het Roemeense Steaua Boekarest, de Italiaanse teams Crotone en Frosinone en het Cypriotische Apollon Limassol. Met Viitorul Constanta won hij in 2019 de Roemeense beker en Supercup.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"OH Leuven heeft zijn vijfde zomertransfer beet. De Roemeense doelman Valentin Cojocaru maakt de overstap van het Oekraïense SK Dnipro-1 en ondertekende een contract voor drie seizoenen. Coach Marc Brys was tevreden met zijn nieuwe versterking. "Met de komst van Valentin Cojocaru beschikken we nu over 3 volwaardige doelmannen. Valentin is een grote en zelfzekere doelman die over de nodige ervaring beschikt. Hij gaat nu de concurrentie aan met Nordin Jackers en Oregan Ravet." Dnipro verhuurde Cojocaru na de Russische inval in Oekraïne aan het Nederlandse Feyenoord. De 26-jarige Roemeen was eerder ook actief bij het Roemeense Steaua Boekarest, de Italiaanse teams Crotone en Frosinone en het Cypriotische Apollon Limassol. Met Viitorul Constanta won hij in 2019 de Roemeense beker en Supercup.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3018437","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655750363056,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1538944773477675009","showConversation":false},{"eventId":"3018436","title":"Union vindt vervanger voor Undav in Duitsland","source":"","time":"??+?","eventTime":1655750182866,"text":"

  Union heeft zijn vervanger voor de naar Brighton vertrokken Deniz Undav beet. De vice-kampioen maakte de komst van Dennis Eckert Ayensa bekend. In het Joseph Mariënstadion ondertekende de Duitser een overeenkomst voor drie seizoenen, met optie op nog een extra seizoen. 

  De 25-jarige spits komt transfervrij over van Ingolstadt, dat het voorbije seizoen degradeerde naar de Duitse derde klasse. Daar kwam Eckert Ayensa de voorbije drie seizoenen tot 26 goals en 19 assists in 83 wedstrijden. Hij speelde eerder ook voor het Spaanse Celta de Vigo en het Nederlandse Excelsior.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

   "Ik ben trots dat ik nu deel kan uitmaken van de Union-familie. Van bij de eerste contacten voelde ik een enorm positieve sfeer rond deze club. Ik kan niet wachten om te spelen in dit unieke stadion met de enthousiaste fans", zei de Duitser in een eerste reactie. ","textStripped":"Union heeft zijn vervanger voor de naar Brighton vertrokken Deniz Undav beet. De vice-kampioen maakte de komst van Dennis Eckert Ayensa bekend. In het Joseph Mariënstadion ondertekende de Duitser een overeenkomst voor drie seizoenen, met optie op nog een extra seizoen. De 25-jarige spits komt transfervrij over van Ingolstadt, dat het voorbije seizoen degradeerde naar de Duitse derde klasse. Daar kwam Eckert Ayensa de voorbije drie seizoenen tot 26 goals en 19 assists in 83 wedstrijden. Hij speelde eerder ook voor het Spaanse Celta de Vigo en het Nederlandse Excelsior. "Ik ben trots dat ik nu deel kan uitmaken van de Union-familie. Van bij de eerste contacten voelde ik een enorm positieve sfeer rond deze club. Ik kan niet wachten om te spelen in dit unieke stadion met de enthousiaste fans", zei de Duitser in een eerste reactie.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3018435","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655749933385,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1538928524056313856","showConversation":false},{"eventId":"3018431","title":"Dimitri Lavalée moet KV Mechelen-defensie versterken","source":"","time":"??+?","eventTime":1655745220417,"text":"

  Dimitri Lavalée verlaat Bundesliga-club Mainz en trekt naar KV Mechelen. De 25-jarige verdediger ondertekende er een contract voor vier seizoenen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Lavalée is een jeugdproduct van Standard en maakte in de zomer van 2020 de overstap naar Mainz. Zijn avontuur in Duitsland werd echter geen succes, het voorbije anderhalf seizoen kwam hij op huurbasis uit voor STVV.

  Lavalée had weinig nodig om de overstap naar Mechelen te wagen. "Ik heb een gesprek gehad met de sportief directeur en het verhaal hier klopt gewoon helemaal voor mij. De sfeer, de doelen van de club, het feit dat ze al een paar jaar in de top 8 zitten, het spreek mij allemaal aan."

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De Luikenaar informeerde zich wel bij Hugo Cuypers, die onlangs bij AA Gent tekende: "In de jeugd van Standard speelde ik samen met Hugo, hij vertelde mij over de geschiedenis van KV en over de mensen hier. En vooral, dat ik niet moest twijfelen."

  ","textStripped":"Dimitri Lavalée verlaat Bundesliga-club Mainz en trekt naar KV Mechelen. De 25-jarige verdediger ondertekende er een contract voor vier seizoenen. Lavalée is een jeugdproduct van Standard en maakte in de zomer van 2020 de overstap naar Mainz. Zijn avontuur in Duitsland werd echter geen succes, het voorbije anderhalf seizoen kwam hij op huurbasis uit voor STVV. Lavalée had weinig nodig om de overstap naar Mechelen te wagen. "Ik heb een gesprek gehad met de sportief directeur en het verhaal hier klopt gewoon helemaal voor mij. De sfeer, de doelen van de club, het feit dat ze al een paar jaar in de top 8 zitten, het spreek mij allemaal aan." De Luikenaar informeerde zich wel bij Hugo Cuypers, die onlangs bij AA Gent tekende: "In de jeugd van Standard speelde ik samen met Hugo, hij vertelde mij over de geschiedenis van KV en over de mensen hier. En vooral, dat ik niet moest twijfelen."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3018433","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655745049852,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1538918347240132608","showConversation":false},{"eventId":"3018429","title":"Guillaume trekt van Virton naar Seraing","source":"","time":"??+?","eventTime":1655734243334,"text":"

  Seraing heeft een nieuwe zomeraanwinst beet. Valentin Guillaume komt over van Excelsior Virton. Hij ondertekent er een contract voor twee seizoenen, met optie op een extra seizoen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De 21-jarige Guillaume kreeg zijn opleiding bij Virton en daarna bij Standard. In 2019 keerde hij terug naar Virton waar hij zijn profdebuut maakte. In totaal speelde hij 24 wedstrijden voor de ploeg uit de Gaume in 1B, met een doelpunt en drie assists op de teller.

  ","textStripped":"Seraing heeft een nieuwe zomeraanwinst beet. Valentin Guillaume komt over van Excelsior Virton. Hij ondertekent er een contract voor twee seizoenen, met optie op een extra seizoen. De 21-jarige Guillaume kreeg zijn opleiding bij Virton en daarna bij Standard. In 2019 keerde hij terug naar Virton waar hij zijn profdebuut maakte. In totaal speelde hij 24 wedstrijden voor de ploeg uit de Gaume in 1B, met een doelpunt en drie assists op de teller.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3018430","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655734210613,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1538866921268989954","showConversation":false},{"eventId":"3018443","source":"","time":"??+?","eventTime":1655731380000,"type":"TEASER","sport":"GENERIC","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/eerste-zomertransfer-voor-anderlecht-jonge-nigeriaan-abdulrazak-uit-zweden~1655724512122/","teaser":{"externalId":"1655724512122","title":"Eerste zomertransfer voor Anderlecht: jonge Nigeriaan Abdulrazak uit Zweden","description":"Nieuwbakken coach Felice Mazzu verwelkomt een eerste nieuwkomer bij Anderlecht. De Belgische recordkampioen versterkte zich met Ishaq Abdulrazak, een 20-jarige Nigeriaanse middenvelder van de Zweedse club Norrköping. RSCA maakte zijn komst voor 4 jaar vandaag bekend.","publicationDate":"2022-06-20T13:38:40+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/06/20/eerste-zomertransfer-voor-anderlecht-jonge-nigeriaan-abdulrazak~1655724512122/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/06/20/e9c8bdcd-f08b-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/soccer","id":"functional:sporza/sports/soccer","title":"voetbal"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/competities/belgie/eerste-klasse-a","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/competities/belgie/eerste-klasse-a","title":"Jupiler Pro League","description":"48"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal","title":"voetbal"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/ploegen/a/anderlecht","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/ploegen/a/anderlecht","title":"Anderlecht","description":"4209"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/ploegen/i/ifk-norrkoping","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/ploegen/i/ifk-norrkoping","title":"IFK Norrköping","description":"4643"},{"path":"/content/cq:tags/system/sporza/labels/voetbalapp","id":"system:sporza/labels/voetbalapp","title":"Voetbalapp","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/spelers/a/abdulrazak-ishaq","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/spelers/a/abdulrazak-ishaq","title":"Abdulrazak Ishaq","description":"2106160"}]}},{"eventId":"3018419","title":"Wouters langer bij KV Mechelen","source":"","time":"??+?","eventTime":1655717080840,"text":"

  Dries Wouters (25) voetbalt ook komend seizoen voor KV Mechelen. De verdediger/middenvelder werd na de winterstop al gehuurd bij Schalke 04, beide clubs gaan voor een langere huurperiode. Deze keer is er ook een aankoopoptie onderhandeld.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Sportief directeur Tom Caluwé: "Ik ben altijd blij wanneer we een speler van het niveau van Dries aan onze kern kunnen toevoegen. Met zijn polyvalentie kan hij zowel op het middenveld als in de verdediging uit de voeten. Dat heeft hij tijdens zijn vorige uitleenperiode ook al getoond." ","textStripped":"Dries Wouters (25) voetbalt ook komend seizoen voor KV Mechelen. De verdediger/middenvelder werd na de winterstop al gehuurd bij Schalke 04, beide clubs gaan voor een langere huurperiode. Deze keer is er ook een aankoopoptie onderhandeld. Sportief directeur Tom Caluwé: "Ik ben altijd blij wanneer we een speler van het niveau van Dries aan onze kern kunnen toevoegen. Met zijn polyvalentie kan hij zowel op het middenveld als in de verdediging uit de voeten. Dat heeft hij tijdens zijn vorige uitleenperiode ook al getoond."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3018418","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655717049276,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1538813233909342208","showConversation":false},{"eventId":"3018368","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655665858612,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1538589414393257984","showConversation":false},{"eventId":"3018367","title":"18-jarige doelman naar Charleroi","source":"","time":"??+?","eventTime":1655665776326,"text":"

  Sporting Charleroi heeft Martin Delavallée gestrikt. De 18-jarige doelman komt over van het failliete Excel Moeskroen. Delavallée ondertekende een contract tot medio 2023, met de optie om nog een jaar te verlengen. Afgelopen seizoen kwam Delavallée eenmaal in actie in 1B. Dat was tegen Waasland-Beveren. De jeugdinternational wordt naast Hervé Koffi, Didier Desprez en Mattéo Chiacig het vierde sluitstuk in de keepersgilde van de Henegouwers.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Sporting Charleroi heeft Martin Delavallée gestrikt. De 18-jarige doelman komt over van het failliete Excel Moeskroen. Delavallée ondertekende een contract tot medio 2023, met de optie om nog een jaar te verlengen. Afgelopen seizoen kwam Delavallée eenmaal in actie in 1B. Dat was tegen Waasland-Beveren. De jeugdinternational wordt naast Hervé Koffi, Didier Desprez en Mattéo Chiacig het vierde sluitstuk in de keepersgilde van de Henegouwers.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3018260","source":"","time":"??+?","eventTime":1655577269841,"type":"TEASER","sport":"GENERIC","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/antwerp-legt-nederlands-international-vincent-janssen-voor-4-jaar-vast~1655560964888/","teaser":{"externalId":"1655560964888","title":"Antwerp legt Nederlands international Vincent Janssen voor 4 jaar vast","description":"Antwerp heeft zijn transferzomer een stevige impuls gegeven: de aanvalslinie wordt versterkt met Vincent Janssen. De voormalige Tottenham-spits tekende voor 4 seizoenen op de Bosuil. Hij verlaat Monterrey uit Mexico.","publicationDate":"2022-06-18T16:04:13+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/06/18/antwerp-legt-nederlands-international-vincent-janssen-voor-4-jaa~1655560964888/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/06/18/b2ab4785-ef0f-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/soccer","id":"functional:sporza/sports/soccer","title":"voetbal"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/competities/belgie/eerste-klasse-a","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/competities/belgie/eerste-klasse-a","title":"Jupiler Pro League","description":"48"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal","title":"voetbal"},{"path":"/content/cq:tags/system/sporza/labels/voetbalapp","id":"system:sporza/labels/voetbalapp","title":"Voetbalapp","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/ploegen/a/antwerp","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/ploegen/a/antwerp","title":"Antwerp","description":"4201"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/spelers/j/janssen-vincent","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/spelers/j/janssen-vincent","title":"Janssen Vincent","description":"1196566"}]}},{"eventId":"3017899","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655544391327,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1538076522392735744","showConversation":false},{"eventId":"3017898","title":"Zulte Waregem shopt in 2e amateurklasse","source":"","time":"??+?","eventTime":1655544109788,"text":"

  Stan Braem versterkt komend seizoen Zulte Waregem. De 23-jarige aanvaller komt over van SK Zwevezele, dat momenteel in de tweede (amateur)afdeling actief is. Braem ondertekent een contract van twee seizoenen aan de Gaverbeek.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Braem, die de voorbije dagen al meetrainde met de troepen van coach Mbaye Leye, speelde afgelopen seizoen 30 wedstrijden bij Zwevezele en was daarbij goed voor 27 doelpunten. Vijf seizoenen geleden speelde de aanvaller nog in vierde provinciale.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  "Het was altijd mijn droom om profvoetballer te worden op het hoogste niveau. Dat Zulte Waregem me nu deze kans geeft, is onbeschrijfelijk", vertelt Braem. "Het is een grote stap voor mezelf en mijn omgeving, maar ik kijk ernaar uit om elke dag hard te werken zodat dit verhaal een mooi vervolg krijgt."

  ","textStripped":"Stan Braem versterkt komend seizoen Zulte Waregem. De 23-jarige aanvaller komt over van SK Zwevezele, dat momenteel in de tweede (amateur)afdeling actief is. Braem ondertekent een contract van twee seizoenen aan de Gaverbeek. Braem, die de voorbije dagen al meetrainde met de troepen van coach Mbaye Leye, speelde afgelopen seizoen 30 wedstrijden bij Zwevezele en was daarbij goed voor 27 doelpunten. Vijf seizoenen geleden speelde de aanvaller nog in vierde provinciale. "Het was altijd mijn droom om profvoetballer te worden op het hoogste niveau. Dat Zulte Waregem me nu deze kans geeft, is onbeschrijfelijk", vertelt Braem. "Het is een grote stap voor mezelf en mijn omgeving, maar ik kijk ernaar uit om elke dag hard te werken zodat dit verhaal een mooi vervolg krijgt."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3017881","title":"Pletinckx verhuist van Zulte Waregem naar OHL","source":"","time":"??+?","eventTime":1655490486168,"text":"

  Na 10 jaar aan de Gaverbeek gaat Ewoud Pletinckx andere oorden opzoeken. De 21-jarige centrale verdediger ondertekende een contract bij OHL van 4 jaar. "Ik volg Pletinckx al enkele jaren", zegt OHL-coach Marc Brys. "Hij is een geboren leider en beschikt over een grote winnaarsmentaliteit. Met hem kiezen we voor jong, Belgisch en kwaliteit."

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Pletinckx was afgelopen seizoen een vaste waarde bij Zulte Waregem. In 27 competitiematchen hield hij met zijn verdediging 5 keer de 0 en was hij goed voor 1 goal en 1 assist. ","textStripped":"Na 10 jaar aan de Gaverbeek gaat Ewoud Pletinckx andere oorden opzoeken. De 21-jarige centrale verdediger ondertekende een contract bij OHL van 4 jaar. "Ik volg Pletinckx al enkele jaren", zegt OHL-coach Marc Brys. "Hij is een geboren leider en beschikt over een grote winnaarsmentaliteit. Met hem kiezen we voor jong, Belgisch en kwaliteit." Pletinckx was afgelopen seizoen een vaste waarde bij Zulte Waregem. In 27 competitiematchen hield hij met zijn verdediging 5 keer de 0 en was hij goed voor 1 goal en 1 assist.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3017880","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655490455855,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1537861436755542017","showConversation":false},{"eventId":"3017879","title":"Ilyas Lefrancq terug naar KV Mechelen","source":"","time":"??+?","eventTime":1655482898149,"text":"

  Na 6 jaar OH Leuven is Ilyas Lefrancq teruggekeerd naar KV Mechelen. De 18-jarige aanvallende middenvelder tekende een contract voor 2 seizoenen. "Ilyas staat bekend als een groot talent", zegt sportief directeur Tom Caluwé. "Ik was meteen onder de indruk toen ik hem zag bij de beloften. Hij kan zowel op de flank als op de 10 uit de voeten en is heel sterk in de één-tegen-één."

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Na 6 jaar OH Leuven is Ilyas Lefrancq teruggekeerd naar KV Mechelen. De 18-jarige aanvallende middenvelder tekende een contract voor 2 seizoenen. "Ilyas staat bekend als een groot talent", zegt sportief directeur Tom Caluwé. "Ik was meteen onder de indruk toen ik hem zag bij de beloften. Hij kan zowel op de flank als op de 10 uit de voeten en is heel sterk in de één-tegen-één."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3017878","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655482830858,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1537825258127900674","showConversation":false},{"eventId":"3017825","title":"Rommens voor 3 jaar naar Zulte Waregem","source":"","time":"??+?","eventTime":1655394695994,"text":"

  Nicolas Rommens voetbalt de komende 3 seizoenen voor Zulte Waregem. De verdedigende middenvelder komt definitief over van RWDM. Rommens was dit seizoen goed voor 4 goals en 11 assists bij RWDM en werd 2e in de verkiezing van Speler van het Jaar in 1B. "Ik ben heel blij dat ik weer in 1A aan de bak kan. Essevee geeft mij deze kans en ik kijk er dan ook enorm naar uit om mij te tonen op het hoogste niveau”, klinkt Rommens gemotiveerd. “Ik ben heel goed ontvangen door spelers en trainers en kom hier terecht in een zeer familiale en warme club." ","textStripped":"Nicolas Rommens voetbalt de komende 3 seizoenen voor Zulte Waregem. De verdedigende middenvelder komt definitief over van RWDM. Rommens was dit seizoen goed voor 4 goals en 11 assists bij RWDM en werd 2e in de verkiezing van Speler van het Jaar in 1B. "Ik ben heel blij dat ik weer in 1A aan de bak kan. Essevee geeft mij deze kans en ik kijk er dan ook enorm naar uit om mij te tonen op het hoogste niveau”, klinkt Rommens gemotiveerd. “Ik ben heel goed ontvangen door spelers en trainers en kom hier terecht in een zeer familiale en warme club."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3017824","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655394686408,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1537456961922469888","showConversation":false},{"eventId":"3017823","title":"Kylian Hazard gaat in 1B spelen","source":"","time":"??+?","eventTime":1655393390982,"text":"

  2 dagen geleden raakte al bekend dat Cercle Brugge de overeenkomst met Kylian Hazard vroegtijdig had stopgezet. De 26 jaar jonge broer van Eden en Thorgan Hazard verhuist transfervrij naar RWDM, waar hij vorig seizoen al op huurbasis actief was. Kylian Hazard ondertekende bij de Brusselse club een contract tot 2024, met optie op een extra seizoen. In 1B mag Hazard RWDM aan de promotie helpen. Afgelopen seizoen speelden de Brusselaars al barragematchen voor een ticket voor 1A, maar Seraing was in die 2 onderlinge duels te sterk.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"2 dagen geleden raakte al bekend dat Cercle Brugge de overeenkomst met Kylian Hazard vroegtijdig had stopgezet. De 26 jaar jonge broer van Eden en Thorgan Hazard verhuist transfervrij naar RWDM, waar hij vorig seizoen al op huurbasis actief was. Kylian Hazard ondertekende bij de Brusselse club een contract tot 2024, met optie op een extra seizoen. In 1B mag Hazard RWDM aan de promotie helpen. Afgelopen seizoen speelden de Brusselaars al barragematchen voor een ticket voor 1A, maar Seraing was in die 2 onderlinge duels te sterk.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3017822","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655393388300,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1537440207749885954","showConversation":false},{"eventId":"3017821","title":"Zulte Waregem huurt Oekraïense linksback van Sjachtar Donetsk","source":"","time":"??+?","eventTime":1655377276937,"text":"

  Voor de tweede dag op een rij maakt Zulte Waregem een aanwinst bekend: de Oekraïner Oleskandr Drambajev is een 21-jarige linksachter. De U21-international wordt voor een seizoen gehuurd van Sjachtar Donetsk. "Het is voor mij mijn eerste buitenlandse avontuur, maar ik kijk er enorm uit. Ik denk dat mijn speelstijl goed aansluit bij het DNA van deze club." Drambajev werd vorig seizoen door Sjachtar uitgeleend aan FK Marioepol. Hij kwam amper 14 wedstrijden in actie in de belegerde havenstad. De Oekraïense voetbalcompetitie werd, door de Russische inval, namelijk stilgelegd in het midden van februari. Drambajev is de derde zomertransfer voor Zulte Waregem. Gisteren werd de Spaanse centrale verdediger Borja Lopez (Gijon, Spaanse 2e klasse) aangekondigd, eerder al middenvelder Nicolas Rommens, kapitein van RWDM en assistenkoning in 1B vorig jaar. ","textStripped":"Voor de tweede dag op een rij maakt Zulte Waregem een aanwinst bekend: de Oekraïner Oleskandr Drambajev is een 21-jarige linksachter. De U21-international wordt voor een seizoen gehuurd van Sjachtar Donetsk. "Het is voor mij mijn eerste buitenlandse avontuur, maar ik kijk er enorm uit. Ik denk dat mijn speelstijl goed aansluit bij het DNA van deze club." Drambajev werd vorig seizoen door Sjachtar uitgeleend aan FK Marioepol. Hij kwam amper 14 wedstrijden in actie in de belegerde havenstad. De Oekraïense voetbalcompetitie werd, door de Russische inval, namelijk stilgelegd in het midden van februari. Drambajev is de derde zomertransfer voor Zulte Waregem. Gisteren werd de Spaanse centrale verdediger Borja Lopez (Gijon, Spaanse 2e klasse) aangekondigd, eerder al middenvelder Nicolas Rommens, kapitein van RWDM en assistenkoning in 1B vorig jaar.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3017820","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655377271281,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1537378523945570304","showConversation":false},{"eventId":"3017808","title":"Zulte Waregem haalt voormalig Spaans jeugdinternational","source":"","time":"??+?","eventTime":1655322857141,"text":"

  Zulte Waregem heeft Borja Lopez kunnen overtuigen vanuit Spanje over de Gaverbeek te springen. Lopez is een voormalige Spaans jeugdinternational, die nog onder meer bij Monaco en Barcelona (B) speelde. De laatste seizoenen kwam de 28-jarige verdediger uit voor Gijon, in de Spaanse tweede klasse.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Zulte Waregem heeft Borja Lopez kunnen overtuigen vanuit Spanje over de Gaverbeek te springen. Lopez is een voormalige Spaans jeugdinternational, die nog onder meer bij Monaco en Barcelona (B) speelde. De laatste seizoenen kwam de 28-jarige verdediger uit voor Gijon, in de Spaanse tweede klasse.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3017807","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655322588390,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1537157376507355139","showConversation":false},{"eventId":"3017805","title":"Cypriotisch kampioen voor Oostende","source":"","time":"??+?","eventTime":1655318393274,"text":"

  Ook KV Oostende heeft een eerste zomertransfer te pakken. De 25-jarige Cypriotische verdediger Fanos Katelaris komt transfervrij over van Apollon Limassol, waarmee hij afgelopen seizoen kampioen van Cyprus werd. Daarvoor speelde Katelaris voor Omonia Nicosia. Hij verzamelde ook al 12 caps voor Cyprus en speelde in 2018 tegen de Rode Duivels. ","textStripped":"Ook KV Oostende heeft een eerste zomertransfer te pakken. De 25-jarige Cypriotische verdediger Fanos Katelaris komt transfervrij over van Apollon Limassol, waarmee hij afgelopen seizoen kampioen van Cyprus werd. Daarvoor speelde Katelaris voor Omonia Nicosia. Hij verzamelde ook al 12 caps voor Cyprus en speelde in 2018 tegen de Rode Duivels.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3017806","time":"??+?","eventTime":1655318280000,"text":"Fanos is een zeer snelle en sterke centrale verdediger met goede balvaardigheden. Zijn voorwaarts verdedigen past heel goed bij onze speelstijl. Hij komt over als een uiterst gedreven speler met een onberispelijke arbeidsethos.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Gauthier Ganaye (CEO Oostende)"},{"eventId":"3017804","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655318128390,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1537131884601303040","showConversation":false},{"eventId":"3017802","title":"Burgess langer bij Union","source":"","time":"??+?","eventTime":1655309104920,"text":"

  Vicekampioen Union Sint-Gillis is niet van plan om zijn succesploeg volledig uit elkaar te zien brokkelen en maakt werk van de contractverlengingen van enkele sleutelspelers. Na Loïc Lapoussin tekende ook Christian Burgess een langer (en beter) contract. Hij is nu aan Union verbonden tot 2023.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Burgess promoveerde met Union mee naar de JPL. Vorig seizoen was hij in de eerste matchen nog reservespeler, maar nadien groeide hij uit tot een basisspeler. Hij was zelfs goed voor 4 competitiegoals. ","textStripped":"Vicekampioen Union Sint-Gillis is niet van plan om zijn succesploeg volledig uit elkaar te zien brokkelen en maakt werk van de contractverlengingen van enkele sleutelspelers. Na Loïc Lapoussin tekende ook Christian Burgess een langer (en beter) contract. Hij is nu aan Union verbonden tot 2023. Burgess promoveerde met Union mee naar de JPL. Vorig seizoen was hij in de eerste matchen nog reservespeler, maar nadien groeide hij uit tot een basisspeler. Hij was zelfs goed voor 4 competitiegoals.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3017803","time":"??+?","eventTime":1655309040000,"text":"Ik ben heel gelukkig dat mijn toekomst bij deze club ligt. Ik ben enthousiast over dit project waar ik samen met de club ben ingestapt, nu twee jaar geleden. Het is mijn ambitie om dit mee uit te bouwen de komende jaren.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Christian Burgess"},{"eventId":"3017801","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655308982784,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1537092456096976896","showConversation":false},{"eventId":"3017102","title":"Kylian Hazard (26) ondertekende in 2019 een contract tot juni 2023 bij Cercle Brugge, maar die overeenkomst wordt dus vroegtijdig stopgezet. Het voorbije halfjaar stalde Cercle Kylian Hazard bij 1B-club RWDM, dat in de barrage tegen Seraing net naast promotie greep. Hij speelde in totaal 68 wedstrijden voor Cercle Brugge, waarin hij zes keer scoorde.","source":"","time":"??+?","eventTime":1655234325206,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1536759119012458496","showConversation":false},{"eventId":"3015248","title":"Vicekampioen Union legt sterkhoude Lapoussin vast tot 2025","source":"","time":"??+?","eventTime":1655200330900,"text":"

  Loïc Lapoussin doet er 3 jaar Union bij, tot de zomer van 2025, met optie op een extra jaar. Dat bevestigt de Brusselse club.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De 26-jarige middenvelder uit Madagascar speelt sinds 2020 voor Union, dat hem overnam van Virton. Hij werd met de Brusselse traditieclub meteen kampioen in 1B en afgelopen seizoen vicekampioen in 1A. Met 2 goals en 6 assists in 38 competitiewedstrijden had hij zijn aandeel in het droomseizoen van de Unionisten. Eind 2020 debuteerde de middenvelder bovendien als Malagassisch international. "Ik ben heel graag bij Union en dus ook tevreden met deze contractverlenging. Nu nog even genieten van vakantie en dan gaan we er weer vol tegenaan", zegt Lapoussin. ","textStripped":"Loïc Lapoussin doet er 3 jaar Union bij, tot de zomer van 2025, met optie op een extra jaar. Dat bevestigt de Brusselse club. De 26-jarige middenvelder uit Madagascar speelt sinds 2020 voor Union, dat hem overnam van Virton. Hij werd met de Brusselse traditieclub meteen kampioen in 1B en afgelopen seizoen vicekampioen in 1A. Met 2 goals en 6 assists in 38 competitiewedstrijden had hij zijn aandeel in het droomseizoen van de Unionisten. Eind 2020 debuteerde de middenvelder bovendien als Malagassisch international. "Ik ben heel graag bij Union en dus ook tevreden met deze contractverlenging. Nu nog even genieten van vakantie en dan gaan we er weer vol tegenaan", zegt Lapoussin.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3015249","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655200200000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1536613561853698051","showConversation":false},{"eventId":"3014441","title":"Union neemt Viktor Boone over van Deinze","source":"","time":"??+?","eventTime":1655139602398,"text":"

  Union maakt werk van zijn ploeg voor het aankomende seizoen. De Brusselaars nemen centrale verdediger Viktor Boone over van Deinze. Boone zette zijn handtekening onder een contract dat hem tot 2024 aan Union bindt, met optie tot nog een jaar.  Boone doorliep de jeugdreeksen bij AA Gent en kwam via amateurclub Sparta Petegem in 2018 bij Deinze terecht. Afgelopen seizoen was hij een belangrijke pion voor de 1B-club, Boone speelde 26 wedstrijden bij de Oost-Vlamingen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Union maakt werk van zijn ploeg voor het aankomende seizoen. De Brusselaars nemen centrale verdediger Viktor Boone over van Deinze. Boone zette zijn handtekening onder een contract dat hem tot 2024 aan Union bindt, met optie tot nog een jaar. Boone doorliep de jeugdreeksen bij AA Gent en kwam via amateurclub Sparta Petegem in 2018 bij Deinze terecht. Afgelopen seizoen was hij een belangrijke pion voor de 1B-club, Boone speelde 26 wedstrijden bij de Oost-Vlamingen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3014442","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655139300000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1536379071197761542","showConversation":false},{"eventId":"3010485","title":"KV Kortrijk versterkt defensie met Jimmy Tabidze","source":"","time":"??+?","eventTime":1654962749868,"text":"

  Na Vandenberghe, Challouk en De Neve heeft KV Kortrijk zijn vierde zomertransfer beet. In de verdediging kan het nu de 26-jarige Jimmy Tabidze inpassen. De Georgische linksvoeter speelde al 14 interlands voor zijn nationale elftal. Hij komt transfervrij over van FC Ufa uit de Russische eerste klasse en tekent een contract voor 2 seizoenen.  ","textStripped":"Na Vandenberghe, Challouk en De Neve heeft KV Kortrijk zijn vierde zomertransfer beet. In de verdediging kan het nu de 26-jarige Jimmy Tabidze inpassen. De Georgische linksvoeter speelde al 14 interlands voor zijn nationale elftal. Hij komt transfervrij over van FC Ufa uit de Russische eerste klasse en tekent een contract voor 2 seizoenen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3010486","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654962600000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1535623637738438657","showConversation":false},{"eventId":"3008481","title":"Olivier Dumont ruilt Standard voor STVV","source":"","time":"??+?","eventTime":1654870854217,"text":"

  STVV heeft zich voor het komende seizoen versterkt met de 20-jarige Belgische middenvelder Olivier Dumont. Dumont speelde sinds 2011 bij de jeugd van Standard en kwam er dit seizoen uit bij de U21. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Voormalig Standard-trainer Mbaye Leye gunde hem op de allereerste speeldag van het afgelopen seizoen, tegen KRC Genk, zijn debuut bij de A-ploeg. Op de vierde speeldag mocht hij zeven minuten meedoen in de uitwedstrijd tegen Beerschot. Dumont kwam voorlopig niet verder dan twee wedstrijden in de hoogste afdeling.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  STVV wist zich afgelopen seizoen makkelijk te handhaven in de Jupiler Pro League. Na een sterke tweede helft van het seizoen eindigde het op de negende plaats, wat net niet volstond voor deelname aan de Europe play-offs.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"STVV heeft zich voor het komende seizoen versterkt met de 20-jarige Belgische middenvelder Olivier Dumont. Dumont speelde sinds 2011 bij de jeugd van Standard en kwam er dit seizoen uit bij de U21. Voormalig Standard-trainer Mbaye Leye gunde hem op de allereerste speeldag van het afgelopen seizoen, tegen KRC Genk, zijn debuut bij de A-ploeg. Op de vierde speeldag mocht hij zeven minuten meedoen in de uitwedstrijd tegen Beerschot. Dumont kwam voorlopig niet verder dan twee wedstrijden in de hoogste afdeling. STVV wist zich afgelopen seizoen makkelijk te handhaven in de Jupiler Pro League. Na een sterke tweede helft van het seizoen eindigde het op de negende plaats, wat net niet volstond voor deelname aan de Europe play-offs.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3008423","title":"Beerschot haalt Thibaud Verlinden terug naar België","source":"","time":"??+?","eventTime":1654851171967,"text":"

  Flankaanvaller Thibaud Verlinden komt in 1B de voorlinie van Beerschot versterken. De 22-jarige zoon van ex-doelman Dany Verlinden komt transfervrij over van de Slovaakse eersteklasser DAC. "Thibaud kiest bewust voor Beerschot", zegt technisch manager Sander Van Praet. "We voelen bij hem veel gretigheid om zich te tonen in België." "Met zijn traptechniek, goeie versnelling en acties tussen de lijnen brengt hij iets extra bij in onze kern." ","textStripped":"Flankaanvaller Thibaud Verlinden komt in 1B de voorlinie van Beerschot versterken. De 22-jarige zoon van ex-doelman Dany Verlinden komt transfervrij over van de Slovaakse eersteklasser DAC. "Thibaud kiest bewust voor Beerschot", zegt technisch manager Sander Van Praet. "We voelen bij hem veel gretigheid om zich te tonen in België." "Met zijn traptechniek, goeie versnelling en acties tussen de lijnen brengt hij iets extra bij in onze kern."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3008422","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654851156744,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1535171155992186882","showConversation":false},{"eventId":"3003601","title":"Antwerp vindt winger in Ecuador","source":"","time":"??+?","eventTime":1654715098513,"text":"

  Antwerp heeft de 18-jarige Anthony Valencia (niet te verwarren met ex-Manchester United-speler Antonio Valencia) kunnen verleiden met een contract voor 4 jaar. Valencia was op de laatste editie van de Copa Libertadores U20 nog een van de uitblinkers met 2 goals en 2 assists in 5 wedstrijden. De vleugelaanvaller is het eerste zomerkoopje van Antwerp.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Antwerp heeft de 18-jarige Anthony Valencia (niet te verwarren met ex-Manchester United-speler Antonio Valencia) kunnen verleiden met een contract voor 4 jaar. Valencia was op de laatste editie van de Copa Libertadores U20 nog een van de uitblinkers met 2 goals en 2 assists in 5 wedstrijden. De vleugelaanvaller is het eerste zomerkoopje van Antwerp.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3003593","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654715021079,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1534598633051418624","showConversation":false},{"eventId":"3002865","title":"Eupen gaat Angelsaksiche tour op","source":"","time":"??+?","eventTime":1654684646403,"text":"

  Er zal volgend seizoen wat meer Engels gesproken worden in Eupen. De Duitstalige club maakte de komst van de Engels-Welshe middenvelder Isaac Christie-Davies en de Engels-Grenadaanse linksachter Regan Charles-Cook bekend. De 24-jarige Christie-Davies maakt de overstap van de Engelse tweedeklasser Barnsley en tekende voor 2 jaar. De 25-jarige Charles-Cook komt voor 3 jaar over van de Schotse eersteklasser Ross County. Christie-Davies doorliep de jeugdopleidingen van Chelsea en Liverpool en speelde voor de Reds ook 1 duel in de hoofdmacht. Een doorbraak zat er echter niet in en Liverpool verhuurde hem in het voorjaar van 2020 aan Cercle Brugge. Ook daar kon hij zich door een zware blessure niet manifesteren. Na een passage bij Barnsley en een uitleenbeurt aan het Slovaakse DAC waagt hij nu zijn kans bij Eupen. Eupen-coach Bernd Storck werkte nog samen met Christie-Davies bij Cercle Brugge en DAC. Charles-Cook is een jeugdproduct van Arsenal en Charlton. In de zomer van 2020 streek hij neer bij Ross County en daar liet hij zich het voorbije seizoen opmerken met liefst 10 goals in 32 competitiematchen. Charles-Cook koos voor de nationale ploeg van Grenada en haalde er intussen vier caps. ","textStripped":"Er zal volgend seizoen wat meer Engels gesproken worden in Eupen. De Duitstalige club maakte de komst van de Engels-Welshe middenvelder Isaac Christie-Davies en de Engels-Grenadaanse linksachter Regan Charles-Cook bekend. De 24-jarige Christie-Davies maakt de overstap van de Engelse tweedeklasser Barnsley en tekende voor 2 jaar. De 25-jarige Charles-Cook komt voor 3 jaar over van de Schotse eersteklasser Ross County. Christie-Davies doorliep de jeugdopleidingen van Chelsea en Liverpool en speelde voor de Reds ook 1 duel in de hoofdmacht. Een doorbraak zat er echter niet in en Liverpool verhuurde hem in het voorjaar van 2020 aan Cercle Brugge. Ook daar kon hij zich door een zware blessure niet manifesteren. Na een passage bij Barnsley en een uitleenbeurt aan het Slovaakse DAC waagt hij nu zijn kans bij Eupen. Eupen-coach Bernd Storck werkte nog samen met Christie-Davies bij Cercle Brugge en DAC. Charles-Cook is een jeugdproduct van Arsenal en Charlton. In de zomer van 2020 streek hij neer bij Ross County en daar liet hij zich het voorbije seizoen opmerken met liefst 10 goals in 32 competitiematchen. Charles-Cook koos voor de nationale ploeg van Grenada en haalde er intussen vier caps.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3002864","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654684532548,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1534461377884041216","showConversation":false},{"eventId":"3002863","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654684529215,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1534461368555823104","showConversation":false},{"eventId":"3001821","title":"Cercle Brugge haalt aanvaller Emilio Kehrer (20)","source":"","time":"??+?","eventTime":1654619827177,"text":"

  Cercle Brugge is gaan shoppen bij Freiburg in Duitsland. De twee clubs bereikten een akkoord over de transfer van de 20-jarige Emilio Kehrer. De spits tekent een contract tot juni 2025 met nog een optie op een bijkomend seizoen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Kehrer is een jeugdinternational voor Duitsland en hij speelde afgelopen seizoen bij de beloften van Freiburg, in de Duitse derde klasse. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Cercle Brugge is gaan shoppen bij Freiburg in Duitsland. De twee clubs bereikten een akkoord over de transfer van de 20-jarige Emilio Kehrer. De spits tekent een contract tot juni 2025 met nog een optie op een bijkomend seizoen. Kehrer is een jeugdinternational voor Duitsland en hij speelde afgelopen seizoen bij de beloften van Freiburg, in de Duitse derde klasse.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3001818","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654619490257,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1534207224737845249","showConversation":false},{"eventId":"3001820","title":"Koné van Eupen naar Deinze","source":"","time":"??+?","eventTime":1654617600000,"text":"

  Mamadou Koné (30) verlaat eersteklasser KAS Eupen en verhuist transfervrij naar KMSK Deinze. De Ivoriaanse spits ondertekende er een contract voor twee seizoenen met optie voor een extra seizoen. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De 30-jarige Koné voetbalde sinds 2020 bij KAS Eupen, na een eerdere uitleenbeurt van een half jaar in 2018. Hij speelde in totaal 38 wedstrijden voor de ploeg uit de Oostkantons en wist daarin zes keer te scoren.

  ","textStripped":"Mamadou Koné (30) verlaat eersteklasser KAS Eupen en verhuist transfervrij naar KMSK Deinze. De Ivoriaanse spits ondertekende er een contract voor twee seizoenen met optie voor een extra seizoen. De 30-jarige Koné voetbalde sinds 2020 bij KAS Eupen, na een eerdere uitleenbeurt van een half jaar in 2018. Hij speelde in totaal 38 wedstrijden voor de ploeg uit de Oostkantons en wist daarin zes keer te scoren.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2995415","title":"Andreas Beck verlaat Eupen na drie seizoenen","source":"","time":"??+?","eventTime":1654263022057,"text":"
  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De Duitse verdediger Andreas Beck (35) trekt na drie seizoenen de deur bij KAS Eupen achter zich dicht. Het aflopende contract van de voormalige Duitse international werd niet verlengd. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  "Dit afscheid is niet gemakkelijk. De laatste drie jaar bij Eupen waren voor mij heel bijzonder en ik ben enorm dankbaar voor deze mooie periode in mijn carrière. Ik wil de fans bedanken om me zo snel in de armen te sluiten en ik zal hun steun nooit vergeten", liet de Duitser nog optekenen.

  ","textStripped":"De Duitse verdediger Andreas Beck (35) trekt na drie seizoenen de deur bij KAS Eupen achter zich dicht. Het aflopende contract van de voormalige Duitse international werd niet verlengd. "Dit afscheid is niet gemakkelijk. De laatste drie jaar bij Eupen waren voor mij heel bijzonder en ik ben enorm dankbaar voor deze mooie periode in mijn carrière. Ik wil de fans bedanken om me zo snel in de armen te sluiten en ik zal hun steun nooit vergeten", liet de Duitser nog optekenen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2995414","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654262951910,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1532650941123534849","showConversation":false},{"eventId":"2995269","title":"Christophe Lepoint tekent bij Seraing","source":"","time":"??+?","eventTime":1654260954891,"text":"

  Oudgediende Christophe Lepoint kiest op zijn 37e voor een nieuw avontuur in 1A. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Na een passage bij het failliet verklaarde Moeskroen, tekent Lepoint nu een contract voor twee jaar bij Seraing. In het verleden was de middenvelder onder anderen actief bij KAA Gent, Zulte Waregem en Kortrijk. ","textStripped":"Oudgediende Christophe Lepoint kiest op zijn 37e voor een nieuw avontuur in 1A. Na een passage bij het failliet verklaarde Moeskroen, tekent Lepoint nu een contract voor twee jaar bij Seraing. In het verleden was de middenvelder onder anderen actief bij KAA Gent, Zulte Waregem en Kortrijk.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2995417","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654260840000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1532717318987554816","showConversation":false},{"eventId":"2995268","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654259402111,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1532700818389991424","showConversation":false},{"eventId":"2995267","title":"Holzhauser blijft in 1A bij OH Leuven","source":"","time":"??+?","eventTime":1654258754875,"text":"

  Raphael Holzhauser speelt het komende seizoen bij Oud-Heverlee Leuven. De Oostenrijker verlaat dus Beerschot, dat naar 1B degradeert.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De transfer hing al een tijdje in de lucht want Holzhauser werd al gespot met OHL-trainer Marc Brys (ex-Beerschot). Holzhauser, 29, zal in Leuven weer op zoek gaan naar zijn beste niveau. Vorig jaar zakte hij samen met de rest van Beerschot door het ijs, maar het jaar voordien was hij nog een van de topkandidaten voor de Gouden Schoen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Raphael Holzhauser speelt het komende seizoen bij Oud-Heverlee Leuven. De Oostenrijker verlaat dus Beerschot, dat naar 1B degradeert. De transfer hing al een tijdje in de lucht want Holzhauser werd al gespot met OHL-trainer Marc Brys (ex-Beerschot). Holzhauser, 29, zal in Leuven weer op zoek gaan naar zijn beste niveau. Vorig jaar zakte hij samen met de rest van Beerschot door het ijs, maar het jaar voordien was hij nog een van de topkandidaten voor de Gouden Schoen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2995266","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654258704405,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1532693583760875520","showConversation":false},{"eventId":"2995265","title":"Buta ruilt Antwerp gratis in voor Frankfurt","source":"","time":"??+?","eventTime":1654256007870,"text":"

  Aurélio Buta stapt van Antwerp over naar het Duitse Eintracht Frankfurt. Bij de winnaar van de Europa League tekende hij een contract voor vier seizoenen.

  De 25-jarige Buta verlaat de Great Old transfervrij, zijn contract loopt eind deze maand af. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De verdediger droeg het shirt van stamnummer 1 sinds 2017 en speelde in totaal 128 matchen voor Antwerp (2 goals, 21 assists). 

  Afgelopen seizoen, waarin hij maanden out was door blessureleed, kwam de Portugees 21 keer in actie, onder meer in de groepsfase van de Europa League tegen Frankfurt (0-1 verlies).

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Aurélio Buta stapt van Antwerp over naar het Duitse Eintracht Frankfurt. Bij de winnaar van de Europa League tekende hij een contract voor vier seizoenen. De 25-jarige Buta verlaat de Great Old transfervrij, zijn contract loopt eind deze maand af. De verdediger droeg het shirt van stamnummer 1 sinds 2017 en speelde in totaal 128 matchen voor Antwerp (2 goals, 21 assists). Afgelopen seizoen, waarin hij maanden out was door blessureleed, kwam de Portugees 21 keer in actie, onder meer in de groepsfase van de Europa League tegen Frankfurt (0-1 verlies).","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2995264","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654255906046,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1532678580425175041","showConversation":false},{"eventId":"2993897","title":"Cercle licht de optie van Matondo niet","source":"","time":"??+?","eventTime":1654187987849,"text":"

  Cercle Brugge heeft de aankoopoptie voor Rabbi Matondo (21) in de huurovereenkomst met FC Schalke 04 niet geactiveerd. Dat laat de Vereniging donderdag weten. "Cercle was lange tijd bereid om dat wel te doen, maar een akkoord met de speler voor een definitieve overgang werd niet gevonden", zo klinkt het. Afgelopen seizoen was de Welshe winger goed voor 10 doelpunten en 4 assists in 27 wedstrijden. ","textStripped":"Cercle Brugge heeft de aankoopoptie voor Rabbi Matondo (21) in de huurovereenkomst met FC Schalke 04 niet geactiveerd. Dat laat de Vereniging donderdag weten. "Cercle was lange tijd bereid om dat wel te doen, maar een akkoord met de speler voor een definitieve overgang werd niet gevonden", zo klinkt het. Afgelopen seizoen was de Welshe winger goed voor 10 doelpunten en 4 assists in 27 wedstrijden.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2993896","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654187975252,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1532393189386207235","showConversation":false},{"eventId":"2993775","title":"Eerste versterking voor Union","source":"","time":"??+?","eventTime":1654184371511,"text":"

  Runner-up Union heeft zijn eerste zomeraanwinst gepresenteerd: Arnaud Dony.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  "We strikken een jonge beloftevolle speler voor volgend seizoen. Arnaud Dony, die net 18 is geworden, komt over van STVV", meldt Union.

  "Arnaud groeide op in het Luikse Bas-Oha en doorliep de jeugdreeksen van Sint-Truiden. Via de U18, U21 maakte hij afgelopen seizoen al zijn debuut in 1A. De linksachter speelde drie wedstrijden met de Kanaries en liet een sterke indruk na." "Arnaud Dony is Unionist voor de komende drie seizoenen met optie op twee extra seizoenen."

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Runner-up Union heeft zijn eerste zomeraanwinst gepresenteerd: Arnaud Dony. "We strikken een jonge beloftevolle speler voor volgend seizoen. Arnaud Dony, die net 18 is geworden, komt over van STVV", meldt Union. "Arnaud groeide op in het Luikse Bas-Oha en doorliep de jeugdreeksen van Sint-Truiden. Via de U18, U21 maakte hij afgelopen seizoen al zijn debuut in 1A. De linksachter speelde drie wedstrijden met de Kanaries en liet een sterke indruk na." "Arnaud Dony is Unionist voor de komende drie seizoenen met optie op twee extra seizoenen."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2993738","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654184367242,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1532384043244789760","showConversation":false},{"eventId":"2993411","title":"Sinan Bolat trekt naar promovendus Westerlo","source":"","time":"??+?","eventTime":1654183190677,"text":"

  Sinan Bolat is de nieuwste aanwinst van KVC Westerlo. De Belgisch-Turkse doelman werd deze winter gelinkt aan een terugkeer naar de Turkse competitie, maar bleef uiteindelijk in België. Sindsdien was hij op een zijspoor beland bij KAA Gent. 

  Bolat (33) was einde contract bij Gent en trekt nu dus gratis naar Westerlo. Hij tekende een contract voor 4 seizoenen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Sinan Bolat is de nieuwste aanwinst van KVC Westerlo. De Belgisch-Turkse doelman werd deze winter gelinkt aan een terugkeer naar de Turkse competitie, maar bleef uiteindelijk in België. Sindsdien was hij op een zijspoor beland bij KAA Gent. Bolat (33) was einde contract bij Gent en trekt nu dus gratis naar Westerlo. Hij tekende een contract voor 4 seizoenen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2992412","title":"KV Kortrijk legt Billal Messaoudi definitief vast","source":"","time":"??+?","eventTime":1653999687384,"text":"

  KV Kortrijk houdt spits Billal Messaoudi definitief, de 24-jarige Algerijn werd gehuurd van de Algerijnse eersteklasser JS Saoura, mat tekende nu een contract tot 2026. Messaoudi kwam in 19 officiële duels in actie voor Kortrijk, goed voor 1 goal en 3 assists. Kortrijk kende een grijs seizoen in de Jupiler Pro League. Het eindigde onder coach Karim Belhocine met 37 punten na 34 speeldagen. Tien van de laatste elf competitieduels gingen verloren. ","textStripped":"KV Kortrijk houdt spits Billal Messaoudi definitief, de 24-jarige Algerijn werd gehuurd van de Algerijnse eersteklasser JS Saoura, mat tekende nu een contract tot 2026. Messaoudi kwam in 19 officiële duels in actie voor Kortrijk, goed voor 1 goal en 3 assists. Kortrijk kende een grijs seizoen in de Jupiler Pro League. Het eindigde onder coach Karim Belhocine met 37 punten na 34 speeldagen. Tien van de laatste elf competitieduels gingen verloren.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2992413","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1653999600000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1531582855272349697","showConversation":false},{"eventId":"2992374","title":"Zulte Waregem vervolledigt sportieve staf met T2 Patrick Asselman en Govert Quintyn","source":"","time":"??+?","eventTime":1653996186920,"text":"

  Zulte Waregem heeft zijn staf rond nieuwe coach Mbaye Leye helemaal rond. Vandaag verwelkomde de club assistent Patrick Asselman en fysiektrainer Govert Quintyn. De 53-jarige Asselman was eerder al T2 van Leye bij Standard. Hij werkte voordien ook al als assistent en video-analist bij onder meer OH Leuven, FC Dender en Anderlecht. De 39-jarige Quintyn is docent bij Voetbal Vlaanderen. Hij moet "ernaar streven om, aan de hand van moderne methodieken, de fysieke capaciteiten van de A-kern naar een hoger niveau te tillen", aldus Zulte Waregem. Gianny De Vos (keeperstrainer), Kenny Santy (video-analist) en Jarno De Vleeschauwer (performance coach) blijven op post en vervolledigen de sportieve staf van Essevee. Eerder raakte al bekend dat trainers Timmy Simons en Davy de fauw de club zouden verlaten. "Met beiden is de voorbije weken zonder resultaat overlegd over een nieuwe functie binnen Essevee", legde Essevee uit. Zulte Waregem beëindigde de Jupiler Pro League op een tegenvallende zestiende plaats. Het kon maar net het behoud verzekeren.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

    

  ","textStripped":"Zulte Waregem heeft zijn staf rond nieuwe coach Mbaye Leye helemaal rond. Vandaag verwelkomde de club assistent Patrick Asselman en fysiektrainer Govert Quintyn. De 53-jarige Asselman was eerder al T2 van Leye bij Standard. Hij werkte voordien ook al als assistent en video-analist bij onder meer OH Leuven, FC Dender en Anderlecht. De 39-jarige Quintyn is docent bij Voetbal Vlaanderen. Hij moet "ernaar streven om, aan de hand van moderne methodieken, de fysieke capaciteiten van de A-kern naar een hoger niveau te tillen", aldus Zulte Waregem. Gianny De Vos (keeperstrainer), Kenny Santy (video-analist) en Jarno De Vleeschauwer (performance coach) blijven op post en vervolledigen de sportieve staf van Essevee. Eerder raakte al bekend dat trainers Timmy Simons en Davy de fauw de club zouden verlaten. "Met beiden is de voorbije weken zonder resultaat overlegd over een nieuwe functie binnen Essevee", legde Essevee uit. Zulte Waregem beëindigde de Jupiler Pro League op een tegenvallende zestiende plaats. Het kon maar net het behoud verzekeren.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2992373","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1653996159114,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1531576817093591040","showConversation":false},{"eventId":"2992369","title":"Genk haalt eerste zomertransfer in Guinee","source":"","time":"??+?","eventTime":1653991858430,"text":"

  Racing Genk heeft zich versterkt met Ibrahima Sory Bangoura. De 18-jarige defensieve middenvelder komt over van de Johnson Académie Sport (SARL) in Guinee en ondertekende een overeenkomst voor 4 seizoenen. Bangoura zal in eerste instantie aansluiten bij de Genkse beloften, die volgend seizoen uitkomen in 1B. De Guineeër is de eerste zomertransfer voor Genk. Racing Genk beëindigde een teleurstellend seizoen in de Jupiler Pro League met een tweede plaats in de Europe play-offs. In de reguliere competitie werden de Limburgers pas achtste.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Racing Genk heeft zich versterkt met Ibrahima Sory Bangoura. De 18-jarige defensieve middenvelder komt over van de Johnson Académie Sport (SARL) in Guinee en ondertekende een overeenkomst voor 4 seizoenen. Bangoura zal in eerste instantie aansluiten bij de Genkse beloften, die volgend seizoen uitkomen in 1B. De Guineeër is de eerste zomertransfer voor Genk. Racing Genk beëindigde een teleurstellend seizoen in de Jupiler Pro League met een tweede plaats in de Europe play-offs. In de reguliere competitie werden de Limburgers pas achtste.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2992367","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1653991703298,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1531562563456192519","showConversation":false},{"eventId":"2992345","title":"Parma licht de aankoopoptie op Cobbaut","source":"","time":"??+?","eventTime":1653854614213,"text":"

  Elias Cobbaut zal niet terugkeren naar Anderlecht, maar bij Parma blijven. De Belgische verdediger viel afgelopen seizoen in de smaak bij de Italiaanse tweedeklasser, waardoor die besloot om de aankoopoptie te lichten. "Elias een fantastisch persoon, die de meeste minuten van iedereen verzamelde dit seizoen", schrijft voorzitter Kyle Krause op Twitter. "Hij wordt een belangrijke schakel in onze kern voor volgend seizoen." ","textStripped":"Elias Cobbaut zal niet terugkeren naar Anderlecht, maar bij Parma blijven. De Belgische verdediger viel afgelopen seizoen in de smaak bij de Italiaanse tweedeklasser, waardoor die besloot om de aankoopoptie te lichten. "Elias een fantastisch persoon, die de meeste minuten van iedereen verzamelde dit seizoen", schrijft voorzitter Kyle Krause op Twitter. "Hij wordt een belangrijke schakel in onze kern voor volgend seizoen."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2992344","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1653854609309,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1530978741714919425","showConversation":false},{"eventId":"2991599","title":"Anderlecht wil Vlap niet nog eens uitlenen aan Twente","source":"","time":"??+?","eventTime":1653645825173,"text":"

  Michel Vlap zal deze zomer weer op de oefenvelden van Anderlecht te bewonderen zijn. De 24-jarige middenvelder werd het voorbije seizoen uitgeleend aan FC Twente en kende daar een geslaagd seizoen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De Nederlander speelde alle duels en kon vijf keer scoren. Een verlengd verblijf is blijkbaar geen optie volgens Twente. "Anderlecht wil hem niet nog een jaar verhuren aan ons. Aangezien een definitieve overname financieel niet haalbaar is, moeten we afscheid nemen", klinkt het. ","textStripped":"Michel Vlap zal deze zomer weer op de oefenvelden van Anderlecht te bewonderen zijn. De 24-jarige middenvelder werd het voorbije seizoen uitgeleend aan FC Twente en kende daar een geslaagd seizoen. De Nederlander speelde alle duels en kon vijf keer scoren. Een verlengd verblijf is blijkbaar geen optie volgens Twente. "Anderlecht wil hem niet nog een jaar verhuren aan ons. Aangezien een definitieve overname financieel niet haalbaar is, moeten we afscheid nemen", klinkt het.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2990985","title":"Eerste zomeraanwinst van STVV is Duitse spits uit 2e Bundesliga","source":"","time":"??+?","eventTime":1653476820333,"text":"

  STVV is bezig met zijn huiswerk voor volgend seizoen, de eerste zomertransfer is de 22-jarige aanvaller Fatih Kaya, een Duitser met Turkse roots. Kaya komt transfervrij over van FC Ingolstadt, waarmee hij het voorbije seizoen uit de Tweede Bundesliga degradeerde. Kaya scoorde het voorbije seizoen 4 keer in 19 officiële duels. Sinds zijn profdebuut in december 2018 voor Ingolstadt kwam hij in 96 wedstrijden tot 15 goals en 10 assists. In 2020-2021 had Kaya trouwens een groot aandeel in de promotie naar de tweede klasse.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"STVV is bezig met zijn huiswerk voor volgend seizoen, de eerste zomertransfer is de 22-jarige aanvaller Fatih Kaya, een Duitser met Turkse roots. Kaya komt transfervrij over van FC Ingolstadt, waarmee hij het voorbije seizoen uit de Tweede Bundesliga degradeerde. Kaya scoorde het voorbije seizoen 4 keer in 19 officiële duels. Sinds zijn profdebuut in december 2018 voor Ingolstadt kwam hij in 96 wedstrijden tot 15 goals en 10 assists. In 2020-2021 had Kaya trouwens een groot aandeel in de promotie naar de tweede klasse.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2990984","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1653476797800,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1529401897697693696","showConversation":false},{"eventId":"2990557","title":"Eupen trekt Sloveense verdediger aan","source":"","time":"??+?","eventTime":1653301569464,"text":"

  KAS Eupen heeft met Jan Gorenc een verdediger overgenomen van de Sloveense eersteklasser NS Mura. De 22-jarige Sloveen ondertekende een contract tot 30 juni 2024 bij de Oostkantonners. Gorenc speelde sinds begin 2020 voor NS Mura, waarmee hij dat jaar de Sloveense beker won en in 2021 de landstitel veroverde. In zijn 82 wedstrijden voor NS Mura wist hij als centrale verdediger acht keer te scoren. ","textStripped":"KAS Eupen heeft met Jan Gorenc een verdediger overgenomen van de Sloveense eersteklasser NS Mura. De 22-jarige Sloveen ondertekende een contract tot 30 juni 2024 bij de Oostkantonners. Gorenc speelde sinds begin 2020 voor NS Mura, waarmee hij dat jaar de Sloveense beker won en in 2021 de landstitel veroverde. In zijn 82 wedstrijden voor NS Mura wist hij als centrale verdediger acht keer te scoren.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2990556","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1653301551641,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1528648951708065793","showConversation":false},{"eventId":"2977190","title":"Seraing langer door met jonge verdediger Spago","source":"","time":"??+?","eventTime":1653065919359,"text":"

  Seraing heeft het contract van Elias Spago met 2 jaar, met een optie op een 3e seizoen, verlengd. De 20-jarige centrale verdediger stapte in de zomer van 2020 van STVV over naar Seraing. Hij kwam dit seizoen 8 keer in actie voor Seraing, dat zich wist te verzekeren van het behoud in de Jupiler Pro League.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Seraing heeft het contract van Elias Spago met 2 jaar, met een optie op een 3e seizoen, verlengd. De 20-jarige centrale verdediger stapte in de zomer van 2020 van STVV over naar Seraing. Hij kwam dit seizoen 8 keer in actie voor Seraing, dat zich wist te verzekeren van het behoud in de Jupiler Pro League.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2977189","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1653065877064,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1527669053267054594","showConversation":false},{"eventId":"2977188","title":"Jackers voor 3 jaar naar OHL","source":"","time":"??+?","eventTime":1653064039681,"text":"

  Nordin Jackers mag het vanaf volgend seizoen bij OH Leuven proberen. Het jeugdproduct van Racing Genk was de voorbije jaren een vaste waarde bij Waasland-Beveren, maar hij geraakte afgelopen seizoen met de Waaslanders niet terug naar het hoogste niveau. Met OH Leuven kan de 24-jarige Jackers wel weer in 1A keepen. "Nordin Jackers toonde afgelopen seizoen zijn klasse bij Waasland-Beveren", weet coach Marc Brys. "Versterking in doel was een prioriteit, ik ben dan ook blij dat we dit met de komst van Nordin al hebben kunnen realiseren." ","textStripped":"Nordin Jackers mag het vanaf volgend seizoen bij OH Leuven proberen. Het jeugdproduct van Racing Genk was de voorbije jaren een vaste waarde bij Waasland-Beveren, maar hij geraakte afgelopen seizoen met de Waaslanders niet terug naar het hoogste niveau. Met OH Leuven kan de 24-jarige Jackers wel weer in 1A keepen. "Nordin Jackers toonde afgelopen seizoen zijn klasse bij Waasland-Beveren", weet coach Marc Brys. "Versterking in doel was een prioriteit, ik ben dan ook blij dat we dit met de komst van Nordin al hebben kunnen realiseren."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2977187","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1653063816945,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1527665392453402624","showConversation":false},{"eventId":"2974390","title":"Kenneth Schuermans kiest voor avontuur bij Deinze","source":"","time":"??+?","eventTime":1652981044305,"text":"

  Kenneth Schuermans maakt transfervrij de overstap van Lierse Kempenzonen naar KMSK Deinze. De 30-jarige centrale verdediger ondertekent een contract van 2 jaar bij Deinze, met een optie voor een derde seizoen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  "Ik ben heel blij met mijn transfer naar KMSK Deinze omwille van het sportieve project en de ambitie van de club", zegt Schuermans op de website van de club. "Ook het familiale gevoel hier speelt een grote rol. Ik ben zelf een echte familiemens dus op dat vlak zal er zeker ook een match zijn met de club en de supporters."

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Schuermans speelde in het verleden ook al voor KVC Westerlo en OH Leuven. De verdediger was afgelopen seizoen goed voor 6 doelpunten in 26 competitiewedstrijden.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Kenneth Schuermans maakt transfervrij de overstap van Lierse Kempenzonen naar KMSK Deinze. De 30-jarige centrale verdediger ondertekent een contract van 2 jaar bij Deinze, met een optie voor een derde seizoen. "Ik ben heel blij met mijn transfer naar KMSK Deinze omwille van het sportieve project en de ambitie van de club", zegt Schuermans op de website van de club. "Ook het familiale gevoel hier speelt een grote rol. Ik ben zelf een echte familiemens dus op dat vlak zal er zeker ook een match zijn met de club en de supporters." Schuermans speelde in het verleden ook al voor KVC Westerlo en OH Leuven. De verdediger was afgelopen seizoen goed voor 6 doelpunten in 26 competitiewedstrijden.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2974387","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1652981004854,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1527303390786555907","showConversation":false},{"eventId":"2971729","title":"Aanvaller Bayo blijft bij Charleroi","source":"","time":"??+?","eventTime":1652715969777,"text":"

  Charleroi neemt de van AA Gent gehuurde Ivoriaanse aanvaller Vakoun Bayo na dit seizoen definitief over. Dat heeft de club maandag bekendgemaakt. Bayo heeft bij Charleroi een contract voor 4 seizoenen ondertekend. De 25-jarige aanvaller kwam in het tussenseizoen over van Celtic om bij Gent het vertrek van Roman Jaremtsjoek op te vangen, maar kwam in de Ghelamco Arena niet verder dan 7 wedstrijden, veelal invalbeurten. Bij Charleroi, waar hij gehaald werd als opvolger van Shamar Nicholson, trof hij plots 11 keer raak in 17 competitiewedstrijden. Charleroi aarzelde dan ook niet om de optie te lichten. Bayo startte zijn carrière bij Stade Abidjan. In het seizoen 2014-2015 werd hij topschutter in de Ivoriaanse liga en werd hij tot beste speler verkozen. Daarop vertrok hij naar het Tunesische Étoile du Sahel. De volgende etappe was Dunasjka Streda in Slovakije (2017-2019). Daar scoorde hij in 32 wedstrijden 22 keer en gaf hij 9 assists. Cijfers waarmee hij Celtic Glasgow overtuigde, dat hem in de wintermercato van 2019 naar Schotland haalde. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan het Franse Toulouse, waar hij in 36 wedstrijden 13 doelpunten en 4 assists voor zijn rekening nam. ","textStripped":"Charleroi neemt de van AA Gent gehuurde Ivoriaanse aanvaller Vakoun Bayo na dit seizoen definitief over. Dat heeft de club maandag bekendgemaakt. Bayo heeft bij Charleroi een contract voor 4 seizoenen ondertekend. De 25-jarige aanvaller kwam in het tussenseizoen over van Celtic om bij Gent het vertrek van Roman Jaremtsjoek op te vangen, maar kwam in de Ghelamco Arena niet verder dan 7 wedstrijden, veelal invalbeurten. Bij Charleroi, waar hij gehaald werd als opvolger van Shamar Nicholson, trof hij plots 11 keer raak in 17 competitiewedstrijden. Charleroi aarzelde dan ook niet om de optie te lichten. Bayo startte zijn carrière bij Stade Abidjan. In het seizoen 2014-2015 werd hij topschutter in de Ivoriaanse liga en werd hij tot beste speler verkozen. Daarop vertrok hij naar het Tunesische Étoile du Sahel. De volgende etappe was Dunasjka Streda in Slovakije (2017-2019). Daar scoorde hij in 32 wedstrijden 22 keer en gaf hij 9 assists. Cijfers waarmee hij Celtic Glasgow overtuigde, dat hem in de wintermercato van 2019 naar Schotland haalde. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan het Franse Toulouse, waar hij in 36 wedstrijden 13 doelpunten en 4 assists voor zijn rekening nam.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2971728","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1652715872612,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1526205327712059394","showConversation":false},{"eventId":"2950182","title":"Jonathan Heris verlaat KAS Eupen","source":"","time":"??+?","eventTime":1652370932374,"text":"

  Jonathan Heris speelt volgend seizoen niet meer voor KAS Eupen. De 31-jarige verdediger kwam niet tot een akkoord met de Eupen om zijn aflopend contract te verlengen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Heris streek in de zomer van 2020 neer in het Kehrwegstadion. Hij kwam toen over van de Hongaarse eersteklasser Újpest FC. Voor Eupen speelde Heris 60 wedstrijden, waarin hij vijf keer scoorde. Eerder verdedigde Heris de kleuren van FC Brussels, White Star Woluwe en Tubeke.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Jonathan Heris speelt volgend seizoen niet meer voor KAS Eupen. De 31-jarige verdediger kwam niet tot een akkoord met de Eupen om zijn aflopend contract te verlengen. Heris streek in de zomer van 2020 neer in het Kehrwegstadion. Hij kwam toen over van de Hongaarse eersteklasser Újpest FC. Voor Eupen speelde Heris 60 wedstrijden, waarin hij vijf keer scoorde. Eerder verdedigde Heris de kleuren van FC Brussels, White Star Woluwe en Tubeke.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2944886","title":"Twee jonge spelers voor Antwerp","source":"","time":"??+?","eventTime":1652290844192,"text":"

  Adam Zaanan (19) en Visar Shala (22) hebben een profcontract bij Antwerp ondertekend. Zaanan kwam dit seizoen uit voor de U21 en mocht afgelopen zomer in de oefenwedstrijd tegen AS Monaco al een eerste keer proeven van het echte werk. De centrale middenvelder ondertekent een contract voor drie seizoenen.

  Visar Shala komt over van Olsa Brakel, een club uit de tweede amateurafdeling, en scoorde achttien keer. De aanvallende middenvelder was eerder actief in de jeugdopleidingen van Club Brugge en Zulte Waregem. Hij ondertekent een profcontract voor een seizoen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Adam Zaanan (19) en Visar Shala (22) hebben een profcontract bij Antwerp ondertekend. Zaanan kwam dit seizoen uit voor de U21 en mocht afgelopen zomer in de oefenwedstrijd tegen AS Monaco al een eerste keer proeven van het echte werk. De centrale middenvelder ondertekent een contract voor drie seizoenen. Visar Shala komt over van Olsa Brakel, een club uit de tweede amateurafdeling, en scoorde achttien keer. De aanvallende middenvelder was eerder actief in de jeugdopleidingen van Club Brugge en Zulte Waregem. Hij ondertekent een profcontract voor een seizoen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2944856","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1652290727529,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1524392788732923906","showConversation":false},{"eventId":"2941275","title":"Zeno Debast verlengt tot 2025 bij Anderlecht","source":"","time":"??+?","eventTime":1652175586981,"text":"

  Anderlecht heeft het contract van Zeno Debast opengebroken. De 18-jarige verdediger verlengde zijn overeenkomst, die nog liep tot eind juni 2023, tot medio 2025. Debast is een jeugdproduct van Anderlecht en maakte in mei 2021 zijn officieel debuut in het eerste elftal. Voorlopig zit hij aan zeven officiële wedstrijden voor paars-wit, waarvan vijf dit seizoen. De voorbije weken speelde hij niet door een voetblessure. "Mijn grootste wens was om ooit in de kleedkamer van Anderlecht te zitten en mijn eerste wedstrijden in het stadion te spelen", zei Debast. "Ik zag jongens als Youri Tielemans en Leander Dendoncker het voor mijn neus doen. Ik droomde er altijd van om, net zoals hen, bij de ploeg van mijn hart te kunnen debuteren." "Maar het is voor jonge spelers zoals mij ook belangrijk om geduld te hebben tot het juiste moment aangebroken is. Ik ben erg blij dat het nu gelukt is, maar het is aan mij om het werk hier verder te zetten en mijn naam bij te schrijven in de prachtige geschiedenis van deze club." ","textStripped":"Anderlecht heeft het contract van Zeno Debast opengebroken. De 18-jarige verdediger verlengde zijn overeenkomst, die nog liep tot eind juni 2023, tot medio 2025. Debast is een jeugdproduct van Anderlecht en maakte in mei 2021 zijn officieel debuut in het eerste elftal. Voorlopig zit hij aan zeven officiële wedstrijden voor paars-wit, waarvan vijf dit seizoen. De voorbije weken speelde hij niet door een voetblessure. "Mijn grootste wens was om ooit in de kleedkamer van Anderlecht te zitten en mijn eerste wedstrijden in het stadion te spelen", zei Debast. "Ik zag jongens als Youri Tielemans en Leander Dendoncker het voor mijn neus doen. Ik droomde er altijd van om, net zoals hen, bij de ploeg van mijn hart te kunnen debuteren." "Maar het is voor jonge spelers zoals mij ook belangrijk om geduld te hebben tot het juiste moment aangebroken is. Ik ben erg blij dat het nu gelukt is, maar het is aan mij om het werk hier verder te zetten en mijn naam bij te schrijven in de prachtige geschiedenis van deze club."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2941274","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1652175484720,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1523952811351887873","showConversation":false},{"eventId":"2941276","title":"OHL neemt afscheid van Aguemon en Rezaei","source":"","time":"??+?","eventTime":1652175300000,"text":"

  OHL verlengt de aflopende contracten van Yanick Aguemon en Kaveh Rezaei niet. Aguemon verdedigde vijf seizoenen de kleuren van OHL, maar viel in zijn tweede seizoen uit met een zware knieblessure. Rezaei tekende afgelopen zomer een contract voor één seizoen, maar een scheenbeenbreuk maakte snel een einde aan zijn avontuur. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"OHL verlengt de aflopende contracten van Yanick Aguemon en Kaveh Rezaei niet. Aguemon verdedigde vijf seizoenen de kleuren van OHL, maar viel in zijn tweede seizoen uit met een zware knieblessure. Rezaei tekende afgelopen zomer een contract voor één seizoen, maar een scheenbeenbreuk maakte snel een einde aan zijn avontuur.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2918327","title":"Club Brugge stalt de jonge Thomas Van den Keybus een jaartje langer in Westerlo:","source":"","time":"??+?","eventTime":1651656162909,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1521782080895655936","showConversation":false},{"eventId":"2917644","title":"Schalke haalt Cissé transfervrij weg bij Gent","source":"","time":"??+?","eventTime":1651603668473,"text":"

  Ibrahima Cissé ruilt de beloften van AA Gent voor Schalke 04. De 21-jarige Malinese centrale verdediger, die einde contract was in Gent, tekent voor vier seizoenen bij de Duitse traditieclub.

  In 2019 haalde Gent Cissé weg bij Chateauroux, maar een succesverhaal werd de passage in Gent niet. Dit seizoen kwam hij twee keer in actie voor de A-ploeg, één keer in de Conference League en één keer in de competitie.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Ibrahima Cissé ruilt de beloften van AA Gent voor Schalke 04. De 21-jarige Malinese centrale verdediger, die einde contract was in Gent, tekent voor vier seizoenen bij de Duitse traditieclub. In 2019 haalde Gent Cissé weg bij Chateauroux, maar een succesverhaal werd de passage in Gent niet. Dit seizoen kwam hij twee keer in actie voor de A-ploeg, één keer in de Conference League en één keer in de competitie.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2917643","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1651603655548,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1521505161985892352","showConversation":false}],"teams":[],"lineups":[],"highlight":false,"hide":false,"_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3313104"}},"channels":[],"sport":"generic"},"title":"zomertransfers binnenland","matchID":"3313104","layout":"default","slsHost":"https://sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3313104","interval":10}-->
  voetbal Cercle Brugge Club Brugge KAA Gent KAS Eupen KRC Genk KV Kortrijk KV Mechelen KV Oostende Westerlo OH Leuven FC Seraing Antwerp Union Anderlecht Charleroi Standard STVV Zulte Waregem
  taal- of schrijffout opgemerkt?

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Click to comment

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  voetbal

  wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

  palms

  Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

  Wielrennen

  Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

  Wielrennen

  Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

  Wielrennen

  Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

  Wielrennen

  Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

  voetbal

  Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

  Wielrennen

  Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

  Atletiek

  Elise Vanderelst (archieffoto)

  Advertisement