Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

De ene zijn dood is de ander zijn brood: Leclerc crasht op weg naar winst in Frankrijk, Verstappen profiteert

In een bloedheet Le Castellet trok de 300e F1-race van Lewis Hamilton zich op gang. Mogelijk de allerlaatste keer op het Circuit Paul Richard, de wedstrijd staat volgend seizoen niet op het programma.   In de eerste ronden zorgden Charles Leclerc (vanaf de pole) en Max Verstappen meteen voor een aangenaam kat- en muisspel. De Nederlander zette druk en kwam tot binnen de seconde van zijn WK-uitdager, maar kon geen enkele aanval succesvol afronden.   Het dwong Verstappen al vrij snel tot een bandenwissel waardoor hij na Lando Norris (McLaren) op plek 7 weer moest inpikken.   En dan ging het compleet mis bij Charles Leclerc. De Monegask had een enorm comfortabele voorsprong beet en leek eigenlijk de kloof al min of meer geslagen te hebben, maar ging dan compleet in de fout.   Leclerc had nog te veel snelheid, raakte de controle volledig kwijt in de bocht en kwam in de bandenmuur terecht. De Ferrari-rijder schreeuwde het uit van frustratie en zag zijn kansen op een 2e GP-winst op rij helemaal verdwijnen. Podium voor Lewis Hamilton. Verstappen zonder al te veel moeite Nadien had Max Verstappen de volledige controle. Op zijn mediumbanden snelde hij weg van Lewis Hamilton en sloeg hij al snel een kloofje van ruim 3 seconden. Na een foutje van Hamilton zou dat zelfs nog oplopen naar een kleine 10.   In de achtergrond probeerde die andere Ferrari Carlos Sainz – die als laatste van de startgrid was vertrokken – nog een podiumplekje te bemachtigen, maar na te lang op dezelfde banden rondjes te moeten draaien kwam hij heel laat toch nog binnen.   Zo leek Sergio Perez de controle te behouden tot het in ronde 51 toch nog mis ging. Na een virtual safety car reageerde de Mexicaanse teamgenoot van Verstappen te langzaam en snelde George Russell hem nog dankbaar voorbij.   Zo viert Verstappen voor een 7e keer dit seizoen en heeft hij nu een hele comfortabele voorsprong van 63 punten op de onfortuinlijke Charles Leclerc in de WK-stand. Het puntje voor de snelste ronde ging overigens naar Carlos Sainz. Leclerc: “Ik gooi hier 25 punten weg” Na afloop was Charles Leclerc heel eerlijk: “Ik rij op het hoogste niveau in mijn carrière en dan gooi ik het op een domme manier weg met zo’n fout. Het was het foute moment om een fout te maken.”   “Ik pushte te hard en verloor de controle over de achterkant van mijn wagen. Daar had ook de hitte wat mee te maken. De temperatuur van het asfalt liep op tot wel 55 graden en ik had onvoldoende controle over mijn wagen.”   “Ik had hier zeker 25 punten gepakt”, gaat Leclerc nog verder. “Ik ging al in de fout in Imola en nu gooi ik ook weer mijn punten weg. Als ik de titel verlies met 35 punten achterstand, weet ik dat het aan mezelf heeft gelegen. Ik moet dit onder controle krijgen.” De schreeuw van Leclerc ging door merg en been uitslag GP van Frankrijk 1. Max Verstappen (Ned-Red Bull)   2. Lewis Hamilton (GBr-Mercedes)   3. George Russell (GBr-Mercedes)   4. Sergio Perez (Mex-Red Bull)   5. Carlos Sainz (Spa-Ferrari)   6. Fernando Alonso (Spa-Alpine)   7. Lando Norris (GBr-McLaren)   8. Esteban Ocon (Fra-Alpine)   9. Daniel Ricciardo (Aus-McLaren)   10. Lance Stroll (Can-Aston Martin)   stand WK Formule 1 2022   rijder auto punten 1. Max Verstappen (Ned) Red Bull 233 2. Charles Leclerc (Mon) Ferrari 170 3 Sergio Perez (Mex) Red Bull 163 4. Carlos Sainz jr. (Spa) Ferrari 144 5. George Russell (GBr) Mercedes 143 6. Lewis Hamilton (GBr) Mercedes 127 7. Lando Norris (GBr) McLaren 70 8. Esteban Ocon (Fra) Alpine 56 9. Valtteri Bottas Alfa Romeo 46 10. Fernando Alonso (Spa) Alpine 37 11. Kevin Magnussen (Den) Haas 22 12. Daniel Ricciardo (Aus) McLaren 19 13. Pierre Gasly (Fra) AlphaTauri 16 14. Sebastian Vettel (Dui) Aston Martin 15 15. Mick Schumacher (Dui) Haas 12 16. Yuki Tsunoda (Jap) AlphaTauri 11 17. Guanyu Zhou (Chi) Alfa Romeo 5 18 Lance Stroll (Can) Aston Martin 4 19. Alexander Albon (Tha) Williams 3 20. Nicholas Latifi (Can) Williams 0 21. Nico Hülkenberg (Dui) Aston Martin 0 kalender Formule 1 2022 datum grand prix winnaar 2022 winnaar 2021 20/03 Bahrein (Sakhir) Leclerc Hamilton 27/03 Saudi-Arabië (Jeddah) Verstappen Hamilton 10/04 Australië (Melbourne) Leclerc – 24/04 Emilia-Romagna (Imola) Verstappen Verstappen 08/05 Miami (Florida) Verstappen – 22/05 Spanje (Barcelona) Verstappen Hamilton 29/05 Monaco (Monaco) Perez Verstappen 12/06 Azerbeidzjan (Bakoe) Verstappen Pérez 19/06 Canada (Montréal) Verstappen – 03/07 Groot-Brittannië (Silverstone) Sainz Hamilton 10/07 Oostenrijk (Spielberg) Leclerc Verstappen 24/07 Frankrijk (Le Castellet) Verstappen Verstappen 31/07 Hongarije (Boedapest) start GP: 15 uur Ocon 28/08 België (Spa-Francorchamps) start GP: 15 uur Verstappen 04/09 Nederland (Zandvoort) start GP: 15 uur Verstappen 11/09 Italië (Monza) start GP: 15 uur Ricciardo 25/09 Rusland (Sotsji) geschrapt Hamilton 02/10 Singapore (Marina Bay) start GP: 14 uur – 09/10 Japan (Suzuka) start GP: 7 uur – 23/10 VS (Austin) start GP: 21 uur Verstappen 30/10 Mexico (Mexico City) start GP: 21 uur Verstappen 13/11 Brazilië (Sao Paulo) start GP: 19 uur Hamilton 20/11 Abu Dhabi (Abu Dhabi) start GP: 14 uur Verstappen

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement