Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Belgian Cheetahs en Tornados klaren de klus en stoten vlot door naar de finales van de 4×400 meter

Opdracht volbracht voor de Belgische estafetteteams op de 4×400 meter op het WK atletiek. Zowel de Belgian Tornados als de Cheetahs hebben zich geplaatst voor de finale. De Cheetahs werden dankzij een krachtige eindsprint van Camille Laus tweede in hun halve finale, de Tornados snelden zelfs autoritair naar winst in hun reeks.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Laus loodst Cheetahs naar finale met eindsprint

De Belgian Cheetahs moesten de spits afbijten in Hayward Field.  De concurrentie was pittig met onder meer Polen en Jamaica. Die werden zowel op het WK in Doha in 2019 als op de Olympische Spelen afgelopen zomer in Tokio respectievelijk tweede en derde. Ook Canada, vierde in Tokio, zat in de reeks van de Belgen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

Maar de Cheetahs waren niet onder de indruk. Naomi Van den Broeck en Imke Vervaet hielden de kansen gaaf en Helena Ponette gaf het stokje als vierde door aan Camille Laus. Die schudde een bijzonder straffe slotronde uit haar benen en sprintte zelfs nog voorbij Canada naar de tweede plek, achter het ongenaakbare Jamaica.

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

De Cheetahs finishten in 3’28″02, de vierde tijd van alle halve finalisten. De Amerikaanse vrouwen zetten de toptijd neer met 3’23″38. Enkel de beste drie landen in elke reeks en de twee beste verliezende tijden gingen naar de finale. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

Polen, pas vijfde in de reeks van de Cheetahs, werd zo verrassend uitgeschakeld. Ook Nederland zal morgen niet aantreden in de finale, nadat het onderweg de stok had laten vallen. Femke Bol trok het met een machtige 400 meter nog recht, maar Nederland werd nadien gediskwalificeerd.

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

De finale wordt afgewerkt in de nacht van zondag op maandag, om 4.50u.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Botswana verknoeit het, Tornados zijn wél op de afspraak

Advertisement. Scroll to continue reading.

De Belgian Tornados in de WK-finale van de 4×400 meter, je kan er gif op innemen. Voor de zevende keer staat het Belgische estafetteteam bij de beste negen landen van de wereld. 

In een opvallend Europees gekleurde halve finale moesten de Tornados vooral Botswana vrezen. De Dominicaanse Republiek, nog een stevige concurrent, kwam niet aan de start.

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

Botswana nam ook resoluut de leiding, de Belgische startloper Julien Watrin gaf als tweede het stokje door aan Dylan Borlée. Bij de tweede wissel lieten ze bij Botswana de stok vallen en zo kon Jonathan Sacoor als leider aan zijn baanronde beginnen. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

Kevin Borlée bracht het schip als slotloper naar de veilige haven. De Belgen wonnen in 3’01″96, de op drie na beste tijd van de twee halve finales. Net als bij de vrouwen liet Team USA de beste tijd noteren (2’58″96). 

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

De Tornados, die op het vorige WK in Doha brons pakten, lopen hun finale zondagnacht om 4.35 uur. Mogelijk komt dan ook Alexander Doom in actie, hij kreeg rust voor de halve finales.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
belgen op dag 9
uur m/v discipline naam resultaat
20.20 uur v 100m horden: reeksen Anne Zagré 13″25 (5e) – out
02.10 uur v 4x400m: reeksen Belgian Cheetahs  
02.40 uur m 4x400m: reeksen Belgian Tornados  
Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement. Scroll to continue reading.

WK atletiek – sessie 2 van dag 9

spinner

 1. 05 uur 05. Einde 9e WK-dag. Nog één dag te gaan en dat valt het doek over dit WK atletiek. Van de voorlaatste dag onthouden we natuurlijk de kwalificatie van de Belgian Tornados en de Cheetahs voor de finale van de 4×400 meter. In de finales van de 4×100 meter kregen twee verrassende winnaars. Bij de vrouwen ging het goud niet naar Jamaica, maar naar de VS. De Amerikaanse mannen lieten zich in hun finale dan weer aftroeven door Canada. In het speerwerpen ging het goud naar de Grenadaan Anderson Peters, de wereldtitel in het hink-stap-springen was voor de Portugees Pedro Pichardo. De Keniaan Emmanuel Korir won de 800 meter en de Ethiopische Gudaf Tsegay was de beste op de 5.000 meter. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Einde 9e WK-dag

  Nog één dag te gaan en dat valt het doek over dit WK atletiek. Van de voorlaatste dag onthouden we natuurlijk de kwalificatie van de Belgian Tornados en de Cheetahs voor de finale van de 4×400 meter.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  In de finales van de 4×100 meter kregen twee verrassende winnaars. Bij de vrouwen ging het goud niet naar Jamaica, maar naar de VS. De Amerikaanse mannen lieten zich in hun finale dan weer aftroeven door Canada.

  In het speerwerpen ging het goud naar de Grenadaan Anderson Peters, de wereldtitel in het hink-stap-springen was voor de Portugees Pedro Pichardo. De Keniaan Emmanuel Korir won de 800 meter en de Ethiopische Gudaf Tsegay was de beste op de 5.000 meter.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 2. 04 uur 51. Goud voor Canada! Geen Amerikaanse dubbel op de 4×100 meter! Het is Canada dat verrassend het goud pakt. De Amerikanen verknoeien het bij de laatste wissel. Hall krijgt de stok maar net bij Bracy en komt dan ten val. De Grasse kan Bracy afhouden in de laatste 100 meter, de VS moet vrede nemen met zilver. Het brons gaat naar Groot-Brittannië. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Goud voor Canada!

  Geen Amerikaanse dubbel op de 4×100 meter! Het is Canada dat verrassend het goud pakt. De Amerikanen verknoeien het bij de laatste wissel. Hall krijgt de stok maar net bij Bracy en komt dan ten val. De Grasse kan Bracy afhouden in de laatste 100 meter, de VS moet vrede nemen met zilver. Het brons gaat naar Groot-Brittannië.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 3. 04 uur 48. Gaat het goed met de stokwissels bij de Amerikanen, dan is goud een zekerheid. Kris Meertens.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Gaat het goed met de stokwissels bij de Amerikanen, dan is goud een zekerheid.
  Kris Meertens

 4. 04 uur 47. Pakken Lyles en co weer goud? Geen Italianen in de finale van de 4×100 meter bij de mannen. De olympische kampioen ging er gisteren roemloos uit in de reeksen. Het Amerikaanse team lijkt alles in huis te hebben om zijn wereldtitel te verlengen. Gisteren plaatsten Coleman, Lyles, Hall en slotloper Bracy zich met de vingers in de neus voor de finale. Als de stokwissels goed verlopen, ligt de weg naar goud open. Komt er na Kerley op de 100 meter, Lyles op de 200 meter en Norman op de 400 meter nog maar eens een Amerikaanse sprintzege? .

  Pakken Lyles en co weer goud?

  Geen Italianen in de finale van de 4×100 meter bij de mannen. De olympische kampioen ging er gisteren roemloos uit in de reeksen. Het Amerikaanse team lijkt alles in huis te hebben om zijn wereldtitel te verlengen. Gisteren plaatsten Coleman, Lyles, Hall en slotloper Bracy zich met de vingers in de neus voor de finale. Als de stokwissels goed verlopen, ligt de weg naar goud open.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Komt er na Kerley op de 100 meter, Lyles op de 200 meter en Norman op de 400 meter nog maar eens een Amerikaanse sprintzege?

 5. 04 uur 47. Peters is te sterk voor de concurrentie. Anderson Peters verlengt zijn wereldtitel in het speerwerpen. Hij was al zegezeker met zijn worp van 90,46 meter en doet nog wat beter bij zijn laatste poging. Hij werpt de speer 90,54 meter ver. De concurrentie komt niet in de buurt. Olympisch kampioen Neeraj Chopra uit India pakt het zilver met 88,13 meter, het brons is met 88,09 meter voor de Tsjech Jakub Vadlejch.  .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Peters is te sterk voor de concurrentie

  Anderson Peters verlengt zijn wereldtitel in het speerwerpen. Hij was al zegezeker met zijn worp van 90,46 meter en doet nog wat beter bij zijn laatste poging. Hij werpt de speer 90,54 meter ver.

  De concurrentie komt niet in de buurt. Olympisch kampioen Neeraj Chopra uit India pakt het zilver met 88,13 meter, het brons is met 88,09 meter voor de Tsjech Jakub Vadlejch. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 6. 04 uur 31. Jamaica faalt, de Amerikanen triomferen! Hayward Field ontploft, want het goud op de 4×100 meter gaat naar de VS! Jamaica maakt het zichzelf moeilijk met een slechte eerste stokwissel. Slotloopster Shericka Jackson komt nog akelig dicht bij goud, maar de Amerikaanse Terry houdt net stand en schenkt de VS de zege in 41″14. Duitsland is verrassend derde. .

  Jamaica faalt, de Amerikanen triomferen!

  Hayward Field ontploft, want het goud op de 4×100 meter gaat naar de VS! Jamaica maakt het zichzelf moeilijk met een slechte eerste stokwissel. Slotloopster Shericka Jackson komt nog akelig dicht bij goud, maar de Amerikaanse Terry houdt net stand en schenkt de VS de zege in 41″14. Duitsland is verrassend derde.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 7. 04 uur 27. Opnieuw goud voor de Jamaicaanse estafetteploeg? Nog twee klapstukken om deze 9e WK-dag mee af te sluiten: de finales van de 4×100 meter. De vrouwen bijten de spits af. Jamaica pakte zowel op het vorige WK als op de Olympische Spelen in Tokio het goud en lijkt ook nu weer dé topfavoriet voor goud. De VS en Groot-Brittannië stonden toen ook op het podium en lijken opnieuw de grootste concurrenten voor Jamaica. De kans dat de winst naar Jamaica of de VS gaat is in elk geval groot. Van de laatste 8 WK's wonnen er ze elk vier. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Opnieuw goud voor de Jamaicaanse estafetteploeg?

  Nog twee klapstukken om deze 9e WK-dag mee af te sluiten: de finales van de 4×100 meter. De vrouwen bijten de spits af.

  Jamaica pakte zowel op het vorige WK als op de Olympische Spelen in Tokio het goud en lijkt ook nu weer dé topfavoriet voor goud. De VS en Groot-Brittannië stonden toen ook op het podium en lijken opnieuw de grootste concurrenten voor Jamaica.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De kans dat de winst naar Jamaica of de VS gaat is in elk geval groot. Van de laatste 8 WK’s wonnen er ze elk vier.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 8. 04 uur 24. Pichardo lost de verwachtingen in. Pedro Pichardo maakt zijn favorietenrol waar in het hink-stap-springen. Zijn sprong van 17,95 meter is goed voor goud, de eerste medaille voor Portugal op dit WK. Hugues Fabrice Zango uit Burkina Faso pakt het zilver met 17,55 meter. Het brons is voor de Chinees Yaming Zhu met 17,31 meter. .

  Pichardo lost de verwachtingen in

  Pedro Pichardo maakt zijn favorietenrol waar in het hink-stap-springen. Zijn sprong van 17,95 meter is goed voor goud, de eerste medaille voor Portugal op dit WK. Hugues Fabrice Zango uit Burkina Faso pakt het zilver met 17,55 meter. Het brons is voor de Chinees Yaming Zhu met 17,31 meter.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 9. 04 uur 16. Verdriet voor Warner, vreugde voor Owens-Delerme. Grote ontgoocheling voor Warner, maar in dezelfde reeks van de 400 meter is er grote vreugde voor Ayden Owens-Delerme. De Puerto Ricaan wint in een bijzonder scherpe 45″07 en komt na 5 onderdelen zelfs aan de leiding in de tienkamp. .

  Verdriet voor Warner, vreugde voor Owens-Delerme

  Grote ontgoocheling voor Warner, maar in dezelfde reeks van de 400 meter is er grote vreugde voor Ayden Owens-Delerme. De Puerto Ricaan wint in een bijzonder scherpe 45″07 en komt na 5 onderdelen zelfs aan de leiding in de tienkamp.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 10. 04 uur 14. Drama voor Warner! Wat een drama voor Damian Warner tijdens de 400 meter van de tienkamp. Hij loopt een blessure op en moet zijn race staken. Het WK is voorbij voor de olympische kampioen. .

  Drama voor Warner!

  Wat een drama voor Damian Warner tijdens de 400 meter van de tienkamp. Hij loopt een blessure op en moet zijn race staken. Het WK is voorbij voor de olympische kampioen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 11. 04 uur . Peters doet nog beter. Anderson Peters doet er nog een schepje bovenop in het speerwerpen. Bij zijn tweede poging verstevigt hij zijn leidersplaats met 90,46 meter. .

  Peters doet nog beter

  Anderson Peters doet er nog een schepje bovenop in het speerwerpen. Bij zijn tweede poging verstevigt hij zijn leidersplaats met 90,46 meter.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 12. 03 uur 49. Peters kan in voetsporen van de grote Zelezny treden. Intussen is ook de finale van het speerwerpen bij de mannen aan de gang. Topfavoriet Anderson Peters staat daar aan de leiding met een worp van 90,21 meter. De 24-jarige Grenadaan zette met 93,07 meter dit seizoen de beste prestatie neer. Peters kan de eerste worden die zijn wereldtitel verlengt sinds de Tsjech Jan Zelezny in 1995. Of steekt olympisch kampioen Neeraj Chopra stokken in de wielen? .

  Peters kan in voetsporen van de grote Zelezny treden

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Intussen is ook de finale van het speerwerpen bij de mannen aan de gang. Topfavoriet Anderson Peters staat daar aan de leiding met een worp van 90,21 meter. De 24-jarige Grenadaan zette met 93,07 meter dit seizoen de beste prestatie neer. Peters kan de eerste worden die zijn wereldtitel verlengt sinds de Tsjech Jan Zelezny in 1995. Of steekt olympisch kampioen Neeraj Chopra stokken in de wielen?

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 13. 03 uur 42. Tsegay schenkt Ethiopië goud op de 5.000 meter.

  Tsegay schenkt Ethiopië goud op de 5.000 meter

 14. 03 uur 40. Na de 10.000m ook Ethiopisch goud op de 5.000m. Ethiopië neemt de finale van de 5.000 meter resoluut in handen en dat wordt beloond met twee medailles. Tsegay snelt naar de winst in 14'46″29, haar landgenote Dawit Seyaum pakt het brons. De Keniaanse Beatrice Chebet wringt zich daartussen naar zilver. Letesenbet Gidey, de wereldkampioene op de 10.000 meter, nam het leeuwendeel van het kopwerk op zich en werd vijfde. Sifan Hassan probeerde op het einde nog het verschil te maken met haar gekende sprint, maar ze viel nog stevig terug en finishte uiteindelijk pas als zesde. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Na de 10.000m ook Ethiopisch goud op de 5.000m

  Ethiopië neemt de finale van de 5.000 meter resoluut in handen en dat wordt beloond met twee medailles. Tsegay snelt naar de winst in 14’46″29, haar landgenote Dawit Seyaum pakt het brons. De Keniaanse Beatrice Chebet wringt zich daartussen naar zilver.

  Letesenbet Gidey, de wereldkampioene op de 10.000 meter, nam het leeuwendeel van het kopwerk op zich en werd vijfde. Sifan Hassan probeerde op het einde nog het verschil te maken met haar gekende sprint, maar ze viel nog stevig terug en finishte uiteindelijk pas als zesde.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 15. 03 uur 20. Lukt het op de 5.000 meter wel voor Hassan? De derde finale van deze avondsessie is de 5.000 meter bij de vrouwen. Opvallende afwezige is  Hellen Obiri.  De tweevoudige wereldkampioene kon in Eugene voor een historische hattrick gaan, maar verkoos om op dit WK enkel de 10.000 meter te lopen. Daarop moest ze afgelopen zaterdag vrede nemen met zilver. Olympisch kampioene  Sifan Hassan  is wél van de partij. De Nederlandse raakte zaterdag nog haar wereldtitel op de 10.000 meter kwijt aan de Ethiopische Letesenbet Gidey en viel zelfs net naast het podium. Ook vandaag staat ze weer tegenover Gidey, die met Gudaf Tsegay en Dawit Seyaum nog twee landgenotes in de finale heeft. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Lukt het op de 5.000 meter wel voor Hassan?

  De derde finale van deze avondsessie is de 5.000 meter bij de vrouwen. Opvallende afwezige is Hellen Obiri. De tweevoudige wereldkampioene kon in Eugene voor een historische hattrick gaan, maar verkoos om op dit WK enkel de 10.000 meter te lopen. Daarop moest ze afgelopen zaterdag vrede nemen met zilver.

  Olympisch kampioene Sifan Hassan is wél van de partij. De Nederlandse raakte zaterdag nog haar wereldtitel op de 10.000 meter kwijt aan de Ethiopische Letesenbet Gidey en viel zelfs net naast het podium. Ook vandaag staat ze weer tegenover Gidey, die met Gudaf Tsegay en Dawit Seyaum nog twee landgenotes in de finale heeft.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 16. 03 uur 20. Skotheim wint, Warner blijft leider. In de tienkamp heeft de Noor Sander Skotheim het hoogspringen gewonnen met een sprong van 2,17 meter, persoonlijk record. David Warner blijft met nog 6 onderdelen te gaan wel aan de leiding, al komt Zachery Ziemek na het hoogspringen wel iets dichterbij.    .

  Skotheim wint, Warner blijft leider

  In de tienkamp heeft de Noor Sander Skotheim het hoogspringen gewonnen met een sprong van 2,17 meter, persoonlijk record. David Warner blijft met nog 6 onderdelen te gaan wel aan de leiding, al komt Zachery Ziemek na het hoogspringen wel iets dichterbij.   

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 17. 03 uur 15. Na olympische titel nu ook wereldtitel voor Korir op de 800 meter.

  Na olympische titel nu ook wereldtitel voor Korir op de 800 meter

 18. 03 uur 12. Korir triomfeert op de 800 meter. Emmanuel Korir doet het! Na zijn olympische titel in Tokio is hij ook de beste in Eugene. Hij snelt naar de wereldtitel in 1'43″73. Het zilver gaat naar de Algerijn Djamel Sedjati. De Canadees Marco Arop, die lang op kop liep, pakt het brons. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Korir triomfeert op de 800 meter

  Emmanuel Korir doet het! Na zijn olympische titel in Tokio is hij ook de beste in Eugene. Hij snelt naar de wereldtitel in 1’43″73. Het zilver gaat naar de Algerijn Djamel Sedjati. De Canadees Marco Arop, die lang op kop liep, pakt het brons.

 19. 03 uur 09. Kenia boven op de 800 meter? De atleten voor de finale van de 800 meter staan klaar. Daar niet bij: regerend wereldkampioen Donovan Brazier, hij raakte niet door de reeksen. Wel erbij: twee Algerijnen en maar liefst drie Kenianen. Eéntje daarvan is olympisch kampioen Emmanuel Korir. Snelt hij straks naar de wereldtitel?  .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Kenia boven op de 800 meter?

  De atleten voor de finale van de 800 meter staan klaar. Daar niet bij: regerend wereldkampioen Donovan Brazier, hij raakte niet door de reeksen. Wel erbij: twee Algerijnen en maar liefst drie Kenianen. Eéntje daarvan is olympisch kampioen Emmanuel Korir. Snelt hij straks naar de wereldtitel? 

 20. 03 uur 03. Pichardo geeft meteen zijn visitekaartje af. Met een sprong van 17,95 meter komt de Portugees aan de leiding in het hink-stap-springen. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Pichardo geeft meteen zijn visitekaartje af. Met een sprong van 17,95 meter komt de Portugees aan de leiding in het hink-stap-springen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

In het speerwerpen ging het goud naar de Grenadaan Anderson Peters, de wereldtitel in het hink-stap-springen was voor de Portugees Pedro Pichardo. De Keniaan Emmanuel Korir won de 800 meter en de Ethiopische Gudaf Tsegay was de beste op de 5.000 meter. ","textStripped":"Nog één dag te gaan en dat valt het doek over dit WK atletiek. Van de voorlaatste dag onthouden we natuurlijk de kwalificatie van de Belgian Tornados en de Cheetahs voor de finale van de 4x400 meter. In de finales van de 4x100 meter kregen twee verrassende winnaars. Bij de vrouwen ging het goud niet naar Jamaica, maar naar de VS. De Amerikaanse mannen lieten zich in hun finale dan weer aftroeven door Canada. In het speerwerpen ging het goud naar de Grenadaan Anderson Peters, de wereldtitel in het hink-stap-springen was voor de Portugees Pedro Pichardo. De Keniaan Emmanuel Korir won de 800 meter en de Ethiopische Gudaf Tsegay was de beste op de 5.000 meter.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022107","title":"Goud voor Canada!","source":"","time":"??+?","eventTime":1658631094816,"text":"

Geen Amerikaanse dubbel op de 4x100 meter! Het is Canada dat verrassend het goud pakt. De Amerikanen verknoeien het bij de laatste wissel. Hall krijgt de stok maar net bij Bracy en komt dan ten val. De Grasse kan Bracy afhouden in de laatste 100 meter, de VS moet vrede nemen met zilver. Het brons gaat naar Groot-Brittannië.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Geen Amerikaanse dubbel op de 4x100 meter! Het is Canada dat verrassend het goud pakt. De Amerikanen verknoeien het bij de laatste wissel. Hall krijgt de stok maar net bij Bracy en komt dan ten val. De Grasse kan Bracy afhouden in de laatste 100 meter, de VS moet vrede nemen met zilver. Het brons gaat naar Groot-Brittannië.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022106","time":"??+?","eventTime":1658630907627,"text":"Gaat het goed met de stokwissels bij de Amerikanen, dan is goud een zekerheid.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Kris Meertens"},{"eventId":"3022105","title":"Pakken Lyles en co weer goud?","source":"","time":"??+?","eventTime":1658630862255,"text":"

Geen Italianen in de finale van de 4x100 meter bij de mannen. De olympische kampioen ging er gisteren roemloos uit in de reeksen. Het Amerikaanse team lijkt alles in huis te hebben om zijn wereldtitel te verlengen. Gisteren plaatsten Coleman, Lyles, Hall en slotloper Bracy zich met de vingers in de neus voor de finale. Als de stokwissels goed verlopen, ligt de weg naar goud open. Komt er na Kerley op de 100 meter, Lyles op de 200 meter en Norman op de 400 meter nog maar eens een Amerikaanse sprintzege? ","textStripped":"Geen Italianen in de finale van de 4x100 meter bij de mannen. De olympische kampioen ging er gisteren roemloos uit in de reeksen. Het Amerikaanse team lijkt alles in huis te hebben om zijn wereldtitel te verlengen. Gisteren plaatsten Coleman, Lyles, Hall en slotloper Bracy zich met de vingers in de neus voor de finale. Als de stokwissels goed verlopen, ligt de weg naar goud open. Komt er na Kerley op de 100 meter, Lyles op de 200 meter en Norman op de 400 meter nog maar eens een Amerikaanse sprintzege?","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022104","title":"Peters is te sterk voor de concurrentie","source":"","time":"??+?","eventTime":1658630843910,"text":"

Anderson Peters verlengt zijn wereldtitel in het speerwerpen. Hij was al zegezeker met zijn worp van 90,46 meter en doet nog wat beter bij zijn laatste poging. Hij werpt de speer 90,54 meter ver.

Advertisement. Scroll to continue reading.

De concurrentie komt niet in de buurt. Olympisch kampioen Neeraj Chopra uit India pakt het zilver met 88,13 meter, het brons is met 88,09 meter voor de Tsjech Jakub Vadlejch.  ","textStripped":"Anderson Peters verlengt zijn wereldtitel in het speerwerpen. Hij was al zegezeker met zijn worp van 90,46 meter en doet nog wat beter bij zijn laatste poging. Hij werpt de speer 90,54 meter ver. De concurrentie komt niet in de buurt. Olympisch kampioen Neeraj Chopra uit India pakt het zilver met 88,13 meter, het brons is met 88,09 meter voor de Tsjech Jakub Vadlejch.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022102","title":"Jamaica faalt, de Amerikanen triomferen!","source":"","time":"??+?","eventTime":1658629919188,"text":"

Hayward Field ontploft, want het goud op de 4x100 meter gaat naar de VS! Jamaica maakt het zichzelf moeilijk met een slechte eerste stokwissel. Slotloopster Shericka Jackson komt nog akelig dicht bij goud, maar de Amerikaanse Terry houdt net stand en schenkt de VS de zege in 41"14. Duitsland is verrassend derde.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Hayward Field ontploft, want het goud op de 4x100 meter gaat naar de VS! Jamaica maakt het zichzelf moeilijk met een slechte eerste stokwissel. Slotloopster Shericka Jackson komt nog akelig dicht bij goud, maar de Amerikaanse Terry houdt net stand en schenkt de VS de zege in 41"14. Duitsland is verrassend derde.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022101","title":"Opnieuw goud voor de Jamaicaanse estafetteploeg?","source":"","time":"??+?","eventTime":1658629627052,"text":"

Nog twee klapstukken om deze 9e WK-dag mee af te sluiten: de finales van de 4x100 meter. De vrouwen bijten de spits af. Jamaica pakte zowel op het vorige WK als op de Olympische Spelen in Tokio het goud en lijkt ook nu weer dé topfavoriet voor goud. De VS en Groot-Brittannië stonden toen ook op het podium en lijken opnieuw de grootste concurrenten voor Jamaica. De kans dat de winst naar Jamaica of de VS gaat is in elk geval groot. Van de laatste 8 WK's wonnen er ze elk vier. ","textStripped":"Nog twee klapstukken om deze 9e WK-dag mee af te sluiten: de finales van de 4x100 meter. De vrouwen bijten de spits af. Jamaica pakte zowel op het vorige WK als op de Olympische Spelen in Tokio het goud en lijkt ook nu weer dé topfavoriet voor goud. De VS en Groot-Brittannië stonden toen ook op het podium en lijken opnieuw de grootste concurrenten voor Jamaica. De kans dat de winst naar Jamaica of de VS gaat is in elk geval groot. Van de laatste 8 WK's wonnen er ze elk vier.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022100","title":"Pichardo lost de verwachtingen in","source":"","time":"??+?","eventTime":1658629497986,"text":"

Pedro Pichardo maakt zijn favorietenrol waar in het hink-stap-springen. Zijn sprong van 17,95 meter is goed voor goud, de eerste medaille voor Portugal op dit WK. Hugues Fabrice Zango uit Burkina Faso pakt het zilver met 17,55 meter. Het brons is voor de Chinees Yaming Zhu met 17,31 meter.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Pedro Pichardo maakt zijn favorietenrol waar in het hink-stap-springen. Zijn sprong van 17,95 meter is goed voor goud, de eerste medaille voor Portugal op dit WK. Hugues Fabrice Zango uit Burkina Faso pakt het zilver met 17,55 meter. Het brons is voor de Chinees Yaming Zhu met 17,31 meter.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022099","title":"Verdriet voor Warner, vreugde voor Owens-Delerme","source":"","time":"??+?","eventTime":1658629016501,"text":"

Grote ontgoocheling voor Warner, maar in dezelfde reeks van de 400 meter is er grote vreugde voor Ayden Owens-Delerme. De Puerto Ricaan wint in een bijzonder scherpe 45"07 en komt na 5 onderdelen zelfs aan de leiding in de tienkamp. ","textStripped":"Grote ontgoocheling voor Warner, maar in dezelfde reeks van de 400 meter is er grote vreugde voor Ayden Owens-Delerme. De Puerto Ricaan wint in een bijzonder scherpe 45"07 en komt na 5 onderdelen zelfs aan de leiding in de tienkamp.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022098","title":"Drama voor Warner!","source":"","time":"??+?","eventTime":1658628862584,"text":"

Wat een drama voor Damian Warner tijdens de 400 meter van de tienkamp. Hij loopt een blessure op en moet zijn race staken. Het WK is voorbij voor de olympische kampioen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Wat een drama voor Damian Warner tijdens de 400 meter van de tienkamp. Hij loopt een blessure op en moet zijn race staken. Het WK is voorbij voor de olympische kampioen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022097","title":"Peters doet nog beter","source":"","time":"??+?","eventTime":1658628047383,"text":"

Anderson Peters doet er nog een schepje bovenop in het speerwerpen. Bij zijn tweede poging verstevigt hij zijn leidersplaats met 90,46 meter. ","textStripped":"Anderson Peters doet er nog een schepje bovenop in het speerwerpen. Bij zijn tweede poging verstevigt hij zijn leidersplaats met 90,46 meter.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022095","title":"Peters kan in voetsporen van de grote Zelezny treden","source":"","time":"??+?","eventTime":1658627344009,"text":"

Intussen is ook de finale van het speerwerpen bij de mannen aan de gang. Topfavoriet Anderson Peters staat daar aan de leiding met een worp van 90,21 meter. De 24-jarige Grenadaan zette met 93,07 meter dit seizoen de beste prestatie neer. Peters kan de eerste worden die zijn wereldtitel verlengt sinds de Tsjech Jan Zelezny in 1995. Of steekt olympisch kampioen Neeraj Chopra stokken in de wielen?

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Intussen is ook de finale van het speerwerpen bij de mannen aan de gang. Topfavoriet Anderson Peters staat daar aan de leiding met een worp van 90,21 meter. De 24-jarige Grenadaan zette met 93,07 meter dit seizoen de beste prestatie neer. Peters kan de eerste worden die zijn wereldtitel verlengt sinds de Tsjech Jan Zelezny in 1995. Of steekt olympisch kampioen Neeraj Chopra stokken in de wielen?","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022103","title":"Tsegay schenkt Ethiopië goud op de 5.000 meter","time":"??+?","eventTime":1658626920000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-4f11834d-cf17-4001-a30b-dffa41577910","publicationId":"pbs-pub-0b91439c-3d24-49bb-b6b2-959fa6fc8504","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/07/24/aa92b87a-0af9-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/07/11/liveblog-dag-9-wk-atletiek-23-juli-sessie-2/jcr:content/par/timeline/video-98936501-59f9-4803-97ff-1211ea5d0a38"},{"eventId":"3022094","title":"Na de 10.000m ook Ethiopisch goud op de 5.000m","source":"","time":"??+?","eventTime":1658626802762,"text":"

Ethiopië neemt de finale van de 5.000 meter resoluut in handen en dat wordt beloond met twee medailles. Tsegay snelt naar de winst in 14'46"29, haar landgenote Dawit Seyaum pakt het brons. De Keniaanse Beatrice Chebet wringt zich daartussen naar zilver. Letesenbet Gidey, de wereldkampioene op de 10.000 meter, nam het leeuwendeel van het kopwerk op zich en werd vijfde. Sifan Hassan probeerde op het einde nog het verschil te maken met haar gekende sprint, maar ze viel nog stevig terug en finishte uiteindelijk pas als zesde. ","textStripped":"Ethiopië neemt de finale van de 5.000 meter resoluut in handen en dat wordt beloond met twee medailles. Tsegay snelt naar de winst in 14'46"29, haar landgenote Dawit Seyaum pakt het brons. De Keniaanse Beatrice Chebet wringt zich daartussen naar zilver. Letesenbet Gidey, de wereldkampioene op de 10.000 meter, nam het leeuwendeel van het kopwerk op zich en werd vijfde. Sifan Hassan probeerde op het einde nog het verschil te maken met haar gekende sprint, maar ze viel nog stevig terug en finishte uiteindelijk pas als zesde.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022089","title":"Lukt het op de 5.000 meter wel voor Hassan?","source":"","time":"??+?","eventTime":1658625635715,"text":"

De derde finale van deze avondsessie is de 5.000 meter bij de vrouwen. Opvallende afwezige is Hellen Obiri. De tweevoudige wereldkampioene kon in Eugene voor een historische hattrick gaan, maar verkoos om op dit WK enkel de 10.000 meter te lopen. Daarop moest ze afgelopen zaterdag vrede nemen met zilver. Olympisch kampioene Sifan Hassan is wél van de partij. De Nederlandse raakte zaterdag nog haar wereldtitel op de 10.000 meter kwijt aan de Ethiopische Letesenbet Gidey en viel zelfs net naast het podium. Ook vandaag staat ze weer tegenover Gidey, die met Gudaf Tsegay en Dawit Seyaum nog twee landgenotes in de finale heeft.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De derde finale van deze avondsessie is de 5.000 meter bij de vrouwen. Opvallende afwezige is Hellen Obiri. De tweevoudige wereldkampioene kon in Eugene voor een historische hattrick gaan, maar verkoos om op dit WK enkel de 10.000 meter te lopen. Daarop moest ze afgelopen zaterdag vrede nemen met zilver. Olympisch kampioene Sifan Hassan is wél van de partij. De Nederlandse raakte zaterdag nog haar wereldtitel op de 10.000 meter kwijt aan de Ethiopische Letesenbet Gidey en viel zelfs net naast het podium. Ook vandaag staat ze weer tegenover Gidey, die met Gudaf Tsegay en Dawit Seyaum nog twee landgenotes in de finale heeft.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022088","title":"Skotheim wint, Warner blijft leider","source":"","time":"??+?","eventTime":1658625626650,"text":"

In de tienkamp heeft de Noor Sander Skotheim het hoogspringen gewonnen met een sprong van 2,17 meter, persoonlijk record. David Warner blijft met nog 6 onderdelen te gaan wel aan de leiding, al komt Zachery Ziemek na het hoogspringen wel iets dichterbij.    ","textStripped":"In de tienkamp heeft de Noor Sander Skotheim het hoogspringen gewonnen met een sprong van 2,17 meter, persoonlijk record. David Warner blijft met nog 6 onderdelen te gaan wel aan de leiding, al komt Zachery Ziemek na het hoogspringen wel iets dichterbij.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022096","title":"Na olympische titel nu ook wereldtitel voor Korir op de 800 meter","time":"??+?","eventTime":1658625300000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-93ec0ef1-abe0-4d74-a89a-d8b58875981f","publicationId":"pbs-pub-0b91439c-3d24-49bb-b6b2-959fa6fc8504","assetName":"WK_800m_M_Finale","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/07/24/37d112a9-0af4-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/07/11/liveblog-dag-9-wk-atletiek-23-juli-sessie-2/jcr:content/par/timeline/video-38294e9a-7368-411b-af3b-6e020dc89e6f"},{"eventId":"3022087","title":"Korir triomfeert op de 800 meter","source":"","time":"??+?","eventTime":1658625131192,"text":"

Emmanuel Korir doet het! Na zijn olympische titel in Tokio is hij ook de beste in Eugene. Hij snelt naar de wereldtitel in 1'43"73. Het zilver gaat naar de Algerijn Djamel Sedjati. De Canadees Marco Arop, die lang op kop liep, pakt het brons.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Emmanuel Korir doet het! Na zijn olympische titel in Tokio is hij ook de beste in Eugene. Hij snelt naar de wereldtitel in 1'43"73. Het zilver gaat naar de Algerijn Djamel Sedjati. De Canadees Marco Arop, die lang op kop liep, pakt het brons.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022086","title":"Kenia boven op de 800 meter?","source":"","time":"??+?","eventTime":1658624984208,"text":"

De atleten voor de finale van de 800 meter staan klaar. Daar niet bij: regerend wereldkampioen Donovan Brazier, hij raakte niet door de reeksen. Wel erbij: twee Algerijnen en maar liefst drie Kenianen. Eéntje daarvan is olympisch kampioen Emmanuel Korir. Snelt hij straks naar de wereldtitel?  ","textStripped":"De atleten voor de finale van de 800 meter staan klaar. Daar niet bij: regerend wereldkampioen Donovan Brazier, hij raakte niet door de reeksen. Wel erbij: twee Algerijnen en maar liefst drie Kenianen. Eéntje daarvan is olympisch kampioen Emmanuel Korir. Snelt hij straks naar de wereldtitel?","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022085","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1658624586124,"text":"

Pichardo geeft meteen zijn visitekaartje af. Met een sprong van 17,95 meter komt de Portugees aan de leiding in het hink-stap-springen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Pichardo geeft meteen zijn visitekaartje af. Met een sprong van 17,95 meter komt de Portugees aan de leiding in het hink-stap-springen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022084","title":"Finale hink-stap-springen","source":"","time":"??+?","eventTime":1658624450552,"text":"

Na het spektakel van de aflossingen op de 4x400 meter is het tijd voor de finale van het hink-stap-springen bij de mannen. Olympisch Pedro Pichardo gaat op zoek naar zijn eerste wereldtitel, na tweemaal zilver in 2013 en 2015. De Portugees zal dan wel rekening moeten houden met Lazaro Martinez. De Cubaan troefde Pichardo dit jaar af voor de wereldtitel indoor in Belgrado. Titelverdediger Christian Taylor hoeft Pichardo niet te vrezen, de Amerikaan bleef steken in de kwalificaties. Zhu Yaming en Hugues Fabrice Zango, zilver en brons in Tokio, zijn er wel bij. ","textStripped":"Na het spektakel van de aflossingen op de 4x400 meter is het tijd voor de finale van het hink-stap-springen bij de mannen. Olympisch Pedro Pichardo gaat op zoek naar zijn eerste wereldtitel, na tweemaal zilver in 2013 en 2015. De Portugees zal dan wel rekening moeten houden met Lazaro Martinez. De Cubaan troefde Pichardo dit jaar af voor de wereldtitel indoor in Belgrado. Titelverdediger Christian Taylor hoeft Pichardo niet te vrezen, de Amerikaan bleef steken in de kwalificaties. Zhu Yaming en Hugues Fabrice Zango, zilver en brons in Tokio, zijn er wel bij.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022093","title":"Botswana gaat de mist in, Tornados met winst naar de finale","time":"??+?","eventTime":1658624280000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-c25f75cf-de11-407f-98f3-68579b0f0b74","publicationId":"pbs-pub-0b91439c-3d24-49bb-b6b2-959fa6fc8504","assetName":"WK_4X400M_M_HF_Tornados","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/07/24/63deb858-0af1-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/07/11/liveblog-dag-9-wk-atletiek-23-juli-sessie-2/jcr:content/par/timeline/video-521ecf30-0e05-4a6d-9bea-d283c84feff4"},{"eventId":"3022083","title":"Tornados gaan met winst naar de finale!","source":"","time":"??+?","eventTime":1658624182352,"text":"

Zevende opeenvolgende finale voor de Tornados! Ze winnen hun halve finale in 3'01"96. Botswana liep lang op kop, met de Belgen in tweede positie, maar viel helemaal weg na een mislukte stokwissel en eindigde uiteindelijk laatste. Tsjechië en Polen gaan als tweede en derde ook rechtstreeks naar de finale.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Zevende opeenvolgende finale voor de Tornados! Ze winnen hun halve finale in 3'01"96. Botswana liep lang op kop, met de Belgen in tweede positie, maar viel helemaal weg na een mislukte stokwissel en eindigde uiteindelijk laatste. Tsjechië en Polen gaan als tweede en derde ook rechtstreeks naar de finale.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022082","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1658623942361,"text":"

Julien Watrin staat klaar voor de tweede halve finale van de 4x400 meter. Volgen de Tornados het voorbeeld van de Cheetahs? ","textStripped":"Julien Watrin staat klaar voor de tweede halve finale van de 4x400 meter. Volgen de Tornados het voorbeeld van de Cheetahs?","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022092","title":"Team USA maakt geen fouten en zit in de finale","time":"??+?","eventTime":1658623680000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-94a54207-a71a-4df3-bb93-3f6a263693b1","publicationId":"pbs-pub-0b91439c-3d24-49bb-b6b2-959fa6fc8504","assetName":"WK_4X400M_M_HF_reeks_1","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/07/24/4a7374f7-0af1-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/07/11/liveblog-dag-9-wk-atletiek-23-juli-sessie-2/jcr:content/par/timeline/video-07f8f614-31e3-4261-b060-255f0ee91e09"},{"eventId":"3022081","title":"Amerikanen probleemloos naar de finale","source":"","time":"??+?","eventTime":1658623631503,"text":"

Geen problemen voor de Amerikanen in de eerste halve finale van de 4x400 meter bij de mannen. De VS wint in 2'58"96. Japan is verrassend tweede in 3'01"53 en troeft daarmee nipt Jamaica af, dat als derde wel ook in de finale zit. Trinidad & Tobago en Nederland moeten als vierde en vijfde hopen dat ze de beste verliezende tijden hebben.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Geen problemen voor de Amerikanen in de eerste halve finale van de 4x400 meter bij de mannen. De VS wint in 2'58"96. Japan is verrassend tweede in 3'01"53 en troeft daarmee nipt Jamaica af, dat als derde wel ook in de finale zit. Trinidad & Tobago en Nederland moeten als vierde en vijfde hopen dat ze de beste verliezende tijden hebben.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022080","title":"Blijven de Tornados op medaillekoers?","source":"","time":"??+?","eventTime":1658622748473,"text":"

Na de vrouwen is het aan de mannen op de 4x400 meter. Ook de Belgian Tornados komen in de tweede reeks in actie. Een opvallend Europees gekleurde reeks met onder meer Italië, Duitsland, Frankrijk, Tsjechië en Polen. Ook hier een belangrijke afwezige: de Dominicaanse Republiek laat verstek gaan. De Tornados werden dit jaar nog wereldkampioen indoor in Belgrado en pakten het brons op het vorige WK in Doha. Kunnen ze hun status van medaillekandidaat waarmaken in de reeksen? ","textStripped":"Na de vrouwen is het aan de mannen op de 4x400 meter. Ook de Belgian Tornados komen in de tweede reeks in actie. Een opvallend Europees gekleurde reeks met onder meer Italië, Duitsland, Frankrijk, Tsjechië en Polen. Ook hier een belangrijke afwezige: de Dominicaanse Republiek laat verstek gaan. De Tornados werden dit jaar nog wereldkampioen indoor in Belgrado en pakten het brons op het vorige WK in Doha. Kunnen ze hun status van medaillekandidaat waarmaken in de reeksen?","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022090","title":"Belgian Cheetahs naar de finale van de 4x400 meter","time":"??+?","eventTime":1658622480000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-14b43efb-ce7c-426e-b94a-7cd54a84b3b0","publicationId":"pbs-pub-0b91439c-3d24-49bb-b6b2-959fa6fc8504","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/07/24/563e7a75-0aef-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/07/11/liveblog-dag-9-wk-atletiek-23-juli-sessie-2/jcr:content/par/timeline/video-92e118cc-4be0-4c20-afb4-bb994c324585"},{"eventId":"3022079","title":"Laus brengt Cheetahs naar de finale","source":"","time":"??+?","eventTime":1658622418596,"text":"

De Belgian Cheetahs staan nog maar eens in de finale! De Belgen lopen lang in vijfde positie, maar Camille Laus maakt alles goed in de slotronde. Met een indrukwekkende eindsprint snelt ze zelfs nog naar de tweede plaats, achter het ongenaakbare Jamaica.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Jamaica wint met ruime voorsprong in 3'24"23, de Cheetahs finishen in 3'28"02. Ook Canada plaatst zich rechtstreeks voor de finale. Italië wordt opgevist met de verliezende tijden, Polen gaat verrassend niet naar de finale. ","textStripped":"De Belgian Cheetahs staan nog maar eens in de finale! De Belgen lopen lang in vijfde positie, maar Camille Laus maakt alles goed in de slotronde. Met een indrukwekkende eindsprint snelt ze zelfs nog naar de tweede plaats, achter het ongenaakbare Jamaica. Jamaica wint met ruime voorsprong in 3'24"23, de Cheetahs finishen in 3'28"02. Ook Canada plaatst zich rechtstreeks voor de finale. Italië wordt opgevist met de verliezende tijden, Polen gaat verrassend niet naar de finale.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022078","title":"Derde opeenvolgende finale voor de Cheetahs?","source":"","time":"??+?","eventTime":1658622153335,"text":"

De Cheetahs krijgen pittige tegenstand in hun reeks met onder meer Polen en Jamaica. Die werden zowel op het WK in Doha in 2019 als op de Olympische Spelen afgelopen zomer in Tokio respectievelijk tweede en derde, telkens achter de Amerikaanse vrouwen. Ook Canada, vierde in Tokio, kan het de Belgische ploeg lastig maken. Belangrijke afwezige in de halve finale van de Cheetahs: de Bahama's starten niet. Op de Olympische Spelen in Tokio eindigden de Cheetahs als zevende, in Belgrado op het WK indoor in maart werd het een zesde plaats. Een derde opeenvolgende finale bereiken op een groot evenement wordt geen evidente klus. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De Cheetahs krijgen pittige tegenstand in hun reeks met onder meer Polen en Jamaica. Die werden zowel op het WK in Doha in 2019 als op de Olympische Spelen afgelopen zomer in Tokio respectievelijk tweede en derde, telkens achter de Amerikaanse vrouwen. Ook Canada, vierde in Tokio, kan het de Belgische ploeg lastig maken. Belangrijke afwezige in de halve finale van de Cheetahs: de Bahama's starten niet. Op de Olympische Spelen in Tokio eindigden de Cheetahs als zevende, in Belgrado op het WK indoor in maart werd het een zesde plaats. Een derde opeenvolgende finale bereiken op een groot evenement wordt geen evidente klus.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022091","title":"Straffe remonte van Bol, maar Nederland wordt gediskwalificeerd","time":"??+?","eventTime":1658622060000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-d8637833-f15a-4242-8211-510defc22d0a","publicationId":"pbs-pub-0b91439c-3d24-49bb-b6b2-959fa6fc8504","assetName":"WK_4x400m_V_HF1","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/07/24/8f4ec906-0aef-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/07/11/liveblog-dag-9-wk-atletiek-23-juli-sessie-2/jcr:content/par/timeline/video-59f769e6-0e5d-4c6d-a816-5a8aaf3ebbe4"},{"eventId":"3022077","title":"Nederland gediskwalificeerd!","source":"","time":"??+?","eventTime":1658622054352,"text":"

Dan toch geen Nederland in de finale van de 4x400 meter. Ze worden gediskwalificeerd na de tumultueuze stokwissel tussen Klaver en Peeters. ","textStripped":"Dan toch geen Nederland in de finale van de 4x400 meter. Ze worden gediskwalificeerd na de tumultueuze stokwissel tussen Klaver en Peeters.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022076","title":"Bol voorkomt drama voor Nederland","source":"","time":"??+?","eventTime":1658621758450,"text":"

De VS wint zoals verwacht de eerste halve finale op de 4x400 meter, in 3'23"38. Het tweede finaleticket gaat naar Groot-Brittannië.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Nederland weet zich na een indrukwekkende remonte van slotloopster Femke Bol ook rechtstreeks te plaatsen voor de finale. Bij de wissel tussen Lieke Klaver, de tweede loopster, en Cathelijn Peeters ging het helemaal fout. Peeters liet de stok vallen en zo viel Nederland van de derde positie terug naar de zevende plaats. Bol maakte alles goed in de slotronde. ","textStripped":"De VS wint zoals verwacht de eerste halve finale op de 4x400 meter, in 3'23"38. Het tweede finaleticket gaat naar Groot-Brittannië. Nederland weet zich na een indrukwekkende remonte van slotloopster Femke Bol ook rechtstreeks te plaatsen voor de finale. Bij de wissel tussen Lieke Klaver, de tweede loopster, en Cathelijn Peeters ging het helemaal fout. Peeters liet de stok vallen en zo viel Nederland van de derde positie terug naar de zevende plaats. Bol maakte alles goed in de slotronde.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022075","title":"Fiasco voor Anne Zagré op eenzaam herexamen","time":"??+?","eventTime":1658621492646,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-85c9cbd4-9d0a-43e3-b357-5fd357f1ef9b","publicationId":"pbs-pub-0b91439c-3d24-49bb-b6b2-959fa6fc8504","assetName":"WK_Zagré_herkansing","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/07/24/3627f454-0ae5-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/07/11/liveblog-dag-9-wk-atletiek-23-juli-sessie-2/jcr:content/par/timeline/video-d3a43dc2-6fee-4443-9913-406cc29bf1a7"},{"eventId":"3022074","title":"Allyson Felix terug uit pensioen","source":"","time":"??+?","eventTime":1658620794081,"text":"

In de eerste reeks zien we de Verenigde Staten in actie. De olympische kampioen van Tokio én de regerende wereldkampioen neemt het op tegen Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Zuid-Afrika, Nederland, Oekraïne en Zwitserland. Verrassende naam in het Amerikaanse team: Allyson Felix. Die nam vorige week afscheid met brons in de gemengde estafette 4x400 meter, maar werd toch nog opgetrommeld om in de reeksen van de 4x400 meter te lopen. De 36-jarige  Felix krijgt zo de kans om een 20e WK-medaille aan haar collectie toe te voegen. Zelfs als ze niet loopt in de finale, want ook atleten die enkel in de reeksen lopen, krijgen eremetaal.   

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"In de eerste reeks zien we de Verenigde Staten in actie. De olympische kampioen van Tokio én de regerende wereldkampioen neemt het op tegen Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Zuid-Afrika, Nederland, Oekraïne en Zwitserland. Verrassende naam in het Amerikaanse team: Allyson Felix. Die nam vorige week afscheid met brons in de gemengde estafette 4x400 meter, maar werd toch nog opgetrommeld om in de reeksen van de 4x400 meter te lopen. De 36-jarige Felix krijgt zo de kans om een 20e WK-medaille aan haar collectie toe te voegen. Zelfs als ze niet loopt in de finale, want ook atleten die enkel in de reeksen lopen, krijgen eremetaal.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022073","title":"Reeksen 4x400 meter ","source":"","time":"??+?","eventTime":1658620684158,"text":"

De reeksen van de 4x400 meter komen eraan. De vrouwen komen eerst in actie. Onze Belgian Cheetahs lopen straks om 2.22u in de tweede reeks. De beste drie landen in elke reeks en de twee beste verliezende tijden plaatsen zich voor de finale, de afsluiter van dit WK in de nacht van zondag op maandag.  ","textStripped":"De reeksen van de 4x400 meter komen eraan. De vrouwen komen eerst in actie. Onze Belgian Cheetahs lopen straks om 2.22u in de tweede reeks. De beste drie landen in elke reeks en de twee beste verliezende tijden plaatsen zich voor de finale, de afsluiter van dit WK in de nacht van zondag op maandag.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022072","title":"Zagré komt ten val!","source":"","time":"??+?","eventTime":1658620568555,"text":"

Drama voor Anne Zagré! Ze schiet prima uit het startblok en lijkt op weg naar een goede race, maar raakt dan de laatste horde met haar knie en maakt een lelijke smak. Al rollend komt ze over de finish. Pijnlijke exit voor onze landgenote. Pijnlijke déjà vu ook, hetzelfde overkwam haar in de halve finales op het vorige WK.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Drama voor Anne Zagré! Ze schiet prima uit het startblok en lijkt op weg naar een goede race, maar raakt dan de laatste horde met haar knie en maakt een lelijke smak. Al rollend komt ze over de finish. Pijnlijke exit voor onze landgenote. Pijnlijke déjà vu ook, hetzelfde overkwam haar in de halve finales op het vorige WK.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022071","time":"??+?","eventTime":1658620501413,"text":"Helemaal alleen, makkelijk is anders voor Anne Zagré. Het is alles of niks, ze moet 13"12 lopen.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Marc Willems"},{"eventId":"3022070","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1658620099217,"text":"

De spanning stijgt voor Anne Zagré. Onze landgenote staat klaar in de catacomben om straks aan haar eenzame race te beginnen. ","textStripped":"De spanning stijgt voor Anne Zagré. Onze landgenote staat klaar in de catacomben om straks aan haar eenzame race te beginnen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022069","title":"Opstelling Belgian Tornados","source":"","time":"??+?","eventTime":1658619833871,"text":"

Ook de Belgian Tornados komen straks, om 2.52u, in actie. Coach Jacques Borlée geeft Alexander Doom rust voor de reeksen van de 4x400 meter. De tweevoudig Belgisch kampioen op de afstand wordt vervangen door Jonathan Sacoor. Julien Watrin, 14e op de 400 meter horden, zal aan de start verschijnen. Hij moet het stokje doorgeven aan Dylan Borlée. Daarna komen Sacoor en Kevin Borlée, de traditionele slotloper voor de Tornados.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Ook de Belgian Tornados komen straks, om 2.52u, in actie. Coach Jacques Borlée geeft Alexander Doom rust voor de reeksen van de 4x400 meter. De tweevoudig Belgisch kampioen op de afstand wordt vervangen door Jonathan Sacoor. Julien Watrin, 14e op de 400 meter horden, zal aan de start verschijnen. Hij moet het stokje doorgeven aan Dylan Borlée. Daarna komen Sacoor en Kevin Borlée, de traditionele slotloper voor de Tornados.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022068","title":"Opstelling Belgian Cheetahs","source":"","time":"??+?","eventTime":1658619632034,"text":"

Om 2.22u is het aan de Belgian Cheetahs in de reeksen van de 4x400 meter. Coach Carole Bam heeft gekozen voor Naomi Van den Broeck, Imke Vervaet, Helena Ponette en Camille Laus lopen, in die volgorde.  Paulien Couckuyt, halve finaliste op de 400 meter horden, en de jonge Nina Hespel blijven dus aan de kant. ","textStripped":"Om 2.22u is het aan de Belgian Cheetahs in de reeksen van de 4x400 meter. Coach Carole Bam heeft gekozen voor Naomi Van den Broeck, Imke Vervaet, Helena Ponette en Camille Laus lopen, in die volgorde. Paulien Couckuyt, halve finaliste op de 400 meter horden, en de jonge Nina Hespel blijven dus aan de kant.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022067","title":"Herkansing Anne Zagré","source":"","time":"??+?","eventTime":1658619399334,"text":"

Anne Zagré slaagde er in de ochtendsessie niet in om door te stoten naar de halve finales van de 100 meter horden. Ze werd vijfde in de eerste reeks in 13"25, een eind boven haar Belgische record van 12"71. Onze landgenote werd evenwel gehinderd na een val van de uittredende wereldkampioene Nia Ali. Een klacht van de Belgische federatie werd ontvankelijk verklaard en daardoor mag Zagré straks om 1.55u in haar ééntje herkansen. Om de halve finales te bereiken, zal ze beter moeten doen dan 13.13, de tijd van de loopster die met de laatste verliezende tijd doorstootte.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Anne Zagré slaagde er in de ochtendsessie niet in om door te stoten naar de halve finales van de 100 meter horden. Ze werd vijfde in de eerste reeks in 13"25, een eind boven haar Belgische record van 12"71. Onze landgenote werd evenwel gehinderd na een val van de uittredende wereldkampioene Nia Ali. Een klacht van de Belgische federatie werd ontvankelijk verklaard en daardoor mag Zagré straks om 1.55u in haar ééntje herkansen. Om de halve finales te bereiken, zal ze beter moeten doen dan 13.13, de tijd van de loopster die met de laatste verliezende tijd doorstootte.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022066","title":"Vierde onderdeel in tienkamp","source":"","time":"??+?","eventTime":1658618382307,"text":"

De tienkampers mogen de avondsessie openen, zij moeten aan de bak in het hoogspringen. Na de 100 meter, het verspringen en het kogelstoten staat Damian Warner aan de leiding. De olympische kampioen voert de stand aan voor Zach Ziemek. Wereldrecordhouder Kevin Mayer heeft op de 5e plaats al een stevige achterstand. ","textStripped":"De tienkampers mogen de avondsessie openen, zij moeten aan de bak in het hoogspringen. Na de 100 meter, het verspringen en het kogelstoten staat Damian Warner aan de leiding. De olympische kampioen voert de stand aan voor Zach Ziemek. Wereldrecordhouder Kevin Mayer heeft op de 5e plaats al een stevige achterstand.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022065","title":"Welkom!","source":"","time":"??+?","eventTime":1658617760175,"text":"

Terwijl de wereldrecordrace van Sydney McLaughlin nog nazindert in Hayward Field staat de voorlaatste avondsessie van het WK atletiek in het teken van de aflossingen. De Belgian Tornados en de Cheetahs gaan vannacht op zoek naar een plek in de finales van de 4x400 meter en als afsluiter zijn er de finales van de 4x100 meter.

Anne Zagré
mag tussendoor in haar ééntje herkansen in de reeksen van de 100 meter horden en er worden ook nog wereldtitels uitgedeeld in het hink-stap-springen, de 800 meter en het speerwerpen bij de mannen en de 5.000 meter bij de vrouwen. Alles volgen op de livestream en met tekstupdates? Dan bent u hier weer op de juiste plaats.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Terwijl de wereldrecordrace van Sydney McLaughlin nog nazindert in Hayward Field staat de voorlaatste avondsessie van het WK atletiek in het teken van de aflossingen. De Belgian Tornados en de Cheetahs gaan vannacht op zoek naar een plek in de finales van de 4x400 meter en als afsluiter zijn er de finales van de 4x100 meter. Anne Zagré mag tussendoor in haar ééntje herkansen in de reeksen van de 100 meter horden en er worden ook nog wereldtitels uitgedeeld in het hink-stap-springen, de 800 meter en het speerwerpen bij de mannen en de 5.000 meter bij de vrouwen. Alles volgen op de livestream en met tekstupdates? Dan bent u hier weer op de juiste plaats.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"}],"teams":[],"lineups":[],"highlight":false,"hide":false,"_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3318337"}},"channels":[],"sport":"generic"},"title":"WK atletiek - sessie 2 van dag 9","matchID":"3318337","layout":"default","slsHost":"https://sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3318337","interval":10}-->
WK atletiek Atletiek
taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement