Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Ben Broeders toont bloedvorm en gaat vlot naar WK-finale polsstokspringen

Slechts één Belg in actie op de 8e dag van het WK atletiek in Eugene, maar die heeft het wel uitstekend gedaan. Ben Broeders plaatste zich afgelopen nacht vlot voor de finale van het polsstokspringen. Onze landgenoot ging over 5,75 meter en dat bleek voldoende voor een plek bij de beste twaalf.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Broeders liet amper een steek vallen in de kwalificaties. De 27-jarige Leuvenaar begon feilloos in de B-groep met een sprong over 5,50 meter en liet zich ook op 5,65 meter niet verrassen. 

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Op 5,75 meter had hij wel twee pogingen nodig. Dat bleek voldoende voor een plaats in de finale, die zondagnacht om 2.25u afgewerkt wordt.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Broeders bevestigt met zijn finaleplaats zijn hoogvorm. Vorige maand verbeterde hij met een sprong over 5,85 meter in het Duitse Merzig nog zijn eigen Belgische record en won hij de Diamond League-manche in Parijs.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Het voelde best goed aan”, zei Broeders na de kwalificaties. “Na de eerste poging op 5,75 meter heb ik even mijn stok gewisseld. Mijn tweede poging was een ontspannen sprong en dat was genoeg om naar de finale te gaan. Ik ben tevreden.”

“Kwalificaties zijn altijd een beetje zenuwslopend. Je moet niet springen om je record te springen, je moet er gewoon bij zijn. Een goed begin is sowieso belangrijk, je plaats hangt nu eenmaal af van je pogingen. Ik ben ook solide kunnen eindigen, meer moest het vandaag niet zijn.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Het was af en toe wat moeilijk, omdat de wind niet constant was. Maar ik ben kalm gebleven en heb gewoon mijn ding gedaan.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Publiek en adrenaline zullen extra boost geven in de finale”

Enkele toppers hadden het moeilijk in de kwalificaties. De Fransman Renaud Lavillenie en Braziliaan Thiago Braz, respectievelijk olympisch kampioen in 2012 en 2016, moesten drie keer proberen om 5,65 meter te halen. Uiteindelijk gingen er wel 12 atleten over 5,75 meter, het niveau ligt hoog.

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

“Dat belooft voor de finale. Zondag zullen we al iets meer gewend zijn aan het stadion en de omstandigheden. De finale geeft toch iets meer adrenaline, het zal een mooie strijd worden.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

“Het is belangrijk om ontspannen te blijven en niet als een stier op een rode lap af te lopen. Ik moet taakgericht blijven denken en werken. Het publiek en de adrenaline zullen een extra boost geven, ik kijk ernaar uit.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Gerelateerd:

WK atletiek
Advertisement. Scroll to continue reading.
WK atletiek: Waanzinnig wereldrecord voor Sydney McLaughlin, eindelijk prijs voor Michael Norman en Shaunae Miller-Uibo
Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement. Scroll to continue reading.

belgen op dag 8
uur m/v discipline naam resultaat
02.05 uur m polsstokspringen: kwalificaties Ben Broeders 5,75 meter – finale
Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement. Scroll to continue reading.

wk atletiek – dag 8

 1. 05 uur 17. Einde 8e WK-dag. Met de verbluffende race van Sydney McLaughlin zetten we een punt achter deze 8e WK-dag. We onthouden naast het waanzinnige wereldrecord van McLaughlin op de 400 meter horden ook het goud voor Michael Norman en Shaunae Miller-Uibo op de 400 meter. In het speerwerpen voor vrouwen verlengde Kelsey-Lee Barber haar titel. Slechts één Belg kwam vandaag in actie, maar die deed het wel uitstekend. Ben Broeders plaatste zich met een sprong over 5,75 meter voor de finale van het polsstokspringen. .

  Einde 8e WK-dag

  Met de verbluffende race van Sydney McLaughlin zetten we een punt achter deze 8e WK-dag. We onthouden naast het waanzinnige wereldrecord van McLaughlin op de 400 meter horden ook het goud voor Michael Norman en Shaunae Miller-Uibo op de 400 meter. In het speerwerpen voor vrouwen verlengde Kelsey-Lee Barber haar titel.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Slechts één Belg kwam vandaag in actie, maar die deed het wel uitstekend. Ben Broeders plaatste zich met een sprong over 5,75 meter voor de finale van het polsstokspringen.

 2. 05 uur . De wereldrecordrace van McLaughlin.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De wereldrecordrace van McLaughlin

 3. 04 uur 52. Wereldrecord voor McLauglin! Wat een knalprestatie van Sydney McLaughlin! De 22-jarige Amerikaanse stormt naar goud in 50″68, een stevige verbetering van haar eigen wereldrecord. Voor het eerste duikt een atlete onder de 51 seconden op de 400 meter horden. Femke Bol loopt op ruime afstand knap naar het zilver. Brons is voor Dalilah Muhammad. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Wereldrecord voor McLauglin!

  Wat een knalprestatie van Sydney McLaughlin! De 22-jarige Amerikaanse stormt naar goud in 50″68, een stevige verbetering van haar eigen wereldrecord. Voor het eerste duikt een atlete onder de 51 seconden op de 400 meter horden.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Femke Bol loopt op ruime afstand knap naar het zilver. Brons is voor Dalilah Muhammad.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 4. 04 uur 45. Maakt McLauglin het waar? Afsluiten doen we met de finale van de 400 meter horden voor vrouwen. Dé vraag: wie doet olympisch kampioene  Sydney McLaughlin wat? De 22-jarige Amerikaanse stelde vorige maand in Eugene haar eigen wereldrecord wat scherper naar 51″41 en is dé topfavoriete. Haar landgenote  Dalilah Muhammad , de olympische kampioene van Rio en vicekampioene van Tokio, zal er wellicht alles aan doen om haar wereldtitel te verlengen. Ook Oekraïense Anna Ryzhykova , vijfde op de Spelen in Tokio, dingt mee voor de medailles. Ook Nederland mag hopen op een medaille met de 22-jarige Femke Bol . Afgelopen zaterdag loodste zij Nederland nog naar brons op de 4x400m mixed relay en vorige zomer veroverde ze in een Europees record van 52″03 brons op de Olympische Spelen van Tokio. Staat de Nederlandse straks weer op het podium? .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Maakt McLauglin het waar?

  Afsluiten doen we met de finale van de 400 meter horden voor vrouwen. Dé vraag: wie doet olympisch kampioene Sydney McLaughlin wat? De 22-jarige Amerikaanse stelde vorige maand in Eugene haar eigen wereldrecord wat scherper naar 51″41 en is dé topfavoriete.

  Haar landgenote Dalilah Muhammad, de olympische kampioene van Rio en vicekampioene van Tokio, zal er wellicht alles aan doen om haar wereldtitel te verlengen. Ook Oekraïense Anna Ryzhykova, vijfde op de Spelen in Tokio, dingt mee voor de medailles.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Ook Nederland mag hopen op een medaille met de 22-jarige Femke Bol. Afgelopen zaterdag loodste zij Nederland nog naar brons op de 4x400m mixed relay en vorige zomer veroverde ze in een Europees record van 52″03 brons op de Olympische Spelen van Tokio. Staat de Nederlandse straks weer op het podium?

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 5. 04 uur 40. Norman heeft eindelijk goud te pakken op de 400 meter.

  Norman heeft eindelijk goud te pakken op de 400 meter

 6. 04 uur 35. Norman maakt favorietenrol nu wél waar. Michael Norman laat Hayward Field ontploffen. Hij schudt de ontgoochelingen van zich af en snelt na een prangende strijd met Kirani James naar goud in 44″29. Geen tweede wereldtitel voor James, hij moet vrede nemen met zilver. Het brons gaat verrassend naar de Brit Matthew Hudson-Smith. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Norman maakt favorietenrol nu wél waar

  Michael Norman laat Hayward Field ontploffen. Hij schudt de ontgoochelingen van zich af en snelt na een prangende strijd met Kirani James naar goud in 44″29. Geen tweede wereldtitel voor James, hij moet vrede nemen met zilver. Het brons gaat verrassend naar de Brit Matthew Hudson-Smith.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 7. 04 uur 32. Finale 400 meter mannen. Smullen geblazen voor de finale van de 400 meter bij de mannen. Het deelnemersveld is hier ronduit indrukwekkend met onder meer de Grenadaan Kirani James , de nummer één van de wereldranglijst en wereldkampioen in 2011, en de Zuid-Afrikaanse wereldrecordhouder Wayde Van Niekerk. Al is het toch vooral uitkijken naar  Michael Norman , die met 43″45 de op drie na snelste tijd in de geschiedenis achter zijn naam heeft. De 24-jarige Amerikaan krijgt voor eigen volk een unieke kans om eindelijk een individuele titel op de 400 meter te pakken. Hij was zowel op het vorige WK in Doha als op de Spelen in Tokio de topfavoriet, maar bleef telkens zonder medaille achter. In Doha ging hij er door een hamstringblessure uit in de halve finales, in Tokio werd hij vijfde in de finale. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Finale 400 meter mannen

  Smullen geblazen voor de finale van de 400 meter bij de mannen. Het deelnemersveld is hier ronduit indrukwekkend met onder meer de Grenadaan Kirani James, de nummer één van de wereldranglijst en wereldkampioen in 2011, en de Zuid-Afrikaanse wereldrecordhouder Wayde Van Niekerk.

  Al is het toch vooral uitkijken naar Michael Norman, die met 43″45 de op drie na snelste tijd in de geschiedenis achter zijn naam heeft. De 24-jarige Amerikaan krijgt voor eigen volk een unieke kans om eindelijk een individuele titel op de 400 meter te pakken.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Hij was zowel op het vorige WK in Doha als op de Spelen in Tokio de topfavoriet, maar bleef telkens zonder medaille achter. In Doha ging hij er door een hamstringblessure uit in de halve finales, in Tokio werd hij vijfde in de finale.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 8. 04 uur 31. De worp die Kelsey-Lee Barber het goud bezorgde.

  De worp die Kelsey-Lee Barber het goud bezorgde

 9. 04 uur 30. Barber verlengt haar wereldtitel. Olympisch kampioene Liu kan zich niet meer verbeteren bij haar laatste worp en strandt zo met 63,25 meter op de vierde plaats. Dolle vreugde bij Barber, zij is nu zeker van een nieuwe wereldtitel. Het zilver is voor de Amerikaanse Kara Winger, het brons voor de Japanse Haruka Kitaguchi. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Barber verlengt haar wereldtitel

  Olympisch kampioene Liu kan zich niet meer verbeteren bij haar laatste worp en strandt zo met 63,25 meter op de vierde plaats. Dolle vreugde bij Barber, zij is nu zeker van een nieuwe wereldtitel. Het zilver is voor de Amerikaanse Kara Winger, het brons voor de Japanse Haruka Kitaguchi.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 10. 04 uur 28. Zilver voor Winger. Ook de Amerikaanse Kara Winger schudt een fantastische laatste worp uit haar lijf. 64,05 meter en daarmee springt ze van de vijfde plaats zomaar naar zilver. Wat een ontknoping in het speerwerpen! .

  Zilver voor Winger

  Ook de Amerikaanse Kara Winger schudt een fantastische laatste worp uit haar lijf. 64,05 meter en daarmee springt ze van de vijfde plaats zomaar naar zilver. Wat een ontknoping in het speerwerpen!

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 11. 04 uur 27. Haruka Kitaguchi, de beste in de kwalificaties, pakt uit bij haar laatste worp. Ze werpt de speer 63,27 meter ver en komt zo voorlopig op de derde plaats. Kan de Japanse het brons vasthouden? .

  Haruka Kitaguchi, de beste in de kwalificaties, pakt uit bij haar laatste worp. Ze werpt de speer 63,27 meter ver en komt zo voorlopig op de derde plaats. Kan de Japanse het brons vasthouden?

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 12. 04 uur 23. Broeders naar de finale! Ben Broeders mag zondag meedoen in de finale van het polsstokspringen. Zijn sprong over 5,75 meter bleek voldoende voor een plek bij de beste 12. Broeders liet amper een steek vallen in deze kwalificaties. Hij begon feilloos in de B-groep met een sprong over 5,50 meter en liet zich ook op 5,65 meter niet verrassen. Op 5,75 meter had hij twee pogingen nodig.  .

  Broeders naar de finale!

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Ben Broeders mag zondag meedoen in de finale van het polsstokspringen. Zijn sprong over 5,75 meter bleek voldoende voor een plek bij de beste 12.

  Broeders liet amper een steek vallen in deze kwalificaties. Hij begon feilloos in de B-groep met een sprong over 5,50 meter en liet zich ook op 5,65 meter niet verrassen. Op 5,75 meter had hij twee pogingen nodig. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Advertisement. Scroll to continue reading.

 13. 04 uur 20. Na tweemaal zilver eindelijk goud voor Miller-Uibo.

  Na tweemaal zilver eindelijk goud voor Miller-Uibo

 14. 04 uur 16. Eindelijk raak voor Miller-Uibo! Het is haar eindelijk gelukt, na tweemaal zilver op het WK pakt Shaunae Miller-Uibo goud op de 400 meter. De tweevoudige olympische kampioene uit de Bahama's wint overtuigend in 49″11. Paulino snelt na een inhaalrace in de laatste rechte lijn nog voorbij Sada Williams uit Barbados naar het zilver. Williams moet vrede nemen met brons. Een volledig Caribisch podium dus. De Nederlandse Lieke Klaver wordt knap vierde. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Eindelijk raak voor Miller-Uibo!

  Het is haar eindelijk gelukt, na tweemaal zilver op het WK pakt Shaunae Miller-Uibo goud op de 400 meter. De tweevoudige olympische kampioene uit de Bahama’s wint overtuigend in 49″11.

  Paulino snelt na een inhaalrace in de laatste rechte lijn nog voorbij Sada Williams uit Barbados naar het zilver. Williams moet vrede nemen met brons. Een volledig Caribisch podium dus.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De Nederlandse Lieke Klaver wordt knap vierde.

 15. 04 uur 10. Finale 400 meter vrouwen. De spanning stijgt, want het is stilaan tijd voor de finales op de 400 meter. Eerst is het aan de vrouwen. Kan tweevoudig olympisch kampioene Shaunae Miller-Uibo de leemte op haar palmares opvullen of grijpt de 28-jarige uit de Bahama's weer naast de wereldtitel? In 2015 en 2019 moest ze vrede nemen met zilver, in 2017 viel ze als vierde zelfs naast het podium. Of gaat het goud naar Marileidy Paulino van de Dominicaanse Republiek, de snelste vrouw van het seizoen op de 400 meter? .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Finale 400 meter vrouwen

  De spanning stijgt, want het is stilaan tijd voor de finales op de 400 meter. Eerst is het aan de vrouwen. Kan tweevoudig olympisch kampioene Shaunae Miller-Uibo de leemte op haar palmares opvullen of grijpt de 28-jarige uit de Bahama’s weer naast de wereldtitel? In 2015 en 2019 moest ze vrede nemen met zilver, in 2017 viel ze als vierde zelfs naast het podium.

  Of gaat het goud naar Marileidy Paulino van de Dominicaanse Republiek, de snelste vrouw van het seizoen op de 400 meter?

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 16. 04 uur 01. Barber neemt de leiding in het speerwerpen. Kelsey-Lee Barber zet even de puntjes op de i in de finale van het speerwerpen. Bij haar derde poging werpt de titelverdedigster 66,91 meter, de beste worp van het jaar. De Australische springt daarmee over haar landgenote Mackenzie Little naar de leiding. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Barber neemt de leiding in het speerwerpen

  Kelsey-Lee Barber zet even de puntjes op de i in de finale van het speerwerpen. Bij haar derde poging werpt de titelverdedigster 66,91 meter, de beste worp van het jaar. De Australische springt daarmee over haar landgenote Mackenzie Little naar de leiding.

 17. 03 uur 57. Amerikaanse fans schreeuwen Mu naar de finale. Luid aangemoedigd door het thuispubliek snelt olympisch kampioene Athing Mu naar de winst in de derde en laatste halve finale van de 800 meter in 1'58″12. Bijna zij aan zij met de Ethiopische Diribe Welteji. Raevyn Rogers en de Sloveense Anita Horvat mogen met de beste verliezende tijden ook naar de finale. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Amerikaanse fans schreeuwen Mu naar de finale

  Luid aangemoedigd door het thuispubliek snelt olympisch kampioene Athing Mu naar de winst in de derde en laatste halve finale van de 800 meter in 1’58″12. Bijna zij aan zij met de Ethiopische Diribe Welteji.

  Raevyn Rogers en de Sloveense Anita Horvat mogen met de beste verliezende tijden ook naar de finale.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 18. 03 uur 54. Broeders op weg naar de finale. Ben Broeders ligt nog steeds op koers voor een plek in de finale van het polsstokspringen. Bij zijn tweede poging ging onze landgenoot over 5,75 meter. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Broeders op weg naar de finale

  Ben Broeders ligt nog steeds op koers voor een plek in de finale van het polsstokspringen. Bij zijn tweede poging ging onze landgenoot over 5,75 meter.

Slechts één Belg kwam vandaag in actie, maar die deed het wel uitstekend. Ben Broeders plaatste zich met een sprong over 5,75 meter voor de finale van het polsstokspringen. ","textStripped":"Met de verbluffende race van Sydney McLaughlin zetten we een punt achter deze 8e WK-dag. We onthouden naast het waanzinnige wereldrecord van McLaughlin op de 400 meter horden ook het goud voor Michael Norman en Shaunae Miller-Uibo op de 400 meter. In het speerwerpen voor vrouwen verlengde Kelsey-Lee Barber haar titel. Slechts één Belg kwam vandaag in actie, maar die deed het wel uitstekend. Ben Broeders plaatste zich met een sprong over 5,75 meter voor de finale van het polsstokspringen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022023","title":"De wereldrecordrace van McLaughlin","time":"??+?","eventTime":1658545200000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-bf8b9495-890d-439b-a068-2276f2b60cc9","publicationId":"pbs-pub-760a3b9a-5008-4acd-9c4a-4962fd2d12d3","assetName":"WK_400mH_V_finale","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/07/23/52574885-0a40-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/07/11/liveblog-dag-8-wk-atletiek-22-juli/jcr:content/par/timeline/video-8248540f-8e57-4bc6-bcb3-48c4ec27483f"},{"eventId":"3022021","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1658545004815,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1550676063889473538","showConversation":false},{"eventId":"3022020","title":"Wereldrecord voor McLauglin!","source":"","time":"??+?","eventTime":1658544723732,"text":"

Wat een knalprestatie van Sydney McLaughlin! De 22-jarige Amerikaanse stormt naar goud in 50"68, een stevige verbetering van haar eigen wereldrecord. Voor het eerste duikt een atlete onder de 51 seconden op de 400 meter horden.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Femke Bol loopt op ruime afstand knap naar het zilver. Brons is voor Dalilah Muhammad. ","textStripped":"Wat een knalprestatie van Sydney McLaughlin! De 22-jarige Amerikaanse stormt naar goud in 50"68, een stevige verbetering van haar eigen wereldrecord. Voor het eerste duikt een atlete onder de 51 seconden op de 400 meter horden. Femke Bol loopt op ruime afstand knap naar het zilver. Brons is voor Dalilah Muhammad.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022019","title":"Maakt McLauglin het waar?","source":"","time":"??+?","eventTime":1658544330951,"text":"

Afsluiten doen we met de finale van de 400 meter horden voor vrouwen. Dé vraag: wie doet olympisch kampioene Sydney McLaughlin wat? De 22-jarige Amerikaanse stelde vorige maand in Eugene haar eigen wereldrecord wat scherper naar 51"41 en is dé topfavoriete. Haar landgenote Dalilah Muhammad, de olympische kampioene van Rio en vicekampioene van Tokio, zal er wellicht alles aan doen om haar wereldtitel te verlengen. Ook Oekraïense Anna Ryzhykova, vijfde op de Spelen in Tokio, dingt mee voor de medailles. Ook Nederland mag hopen op een medaille met de 22-jarige Femke Bol. Afgelopen zaterdag loodste zij Nederland nog naar brons op de 4x400m mixed relay en vorige zomer veroverde ze in een Europees record van 52"03 brons op de Olympische Spelen van Tokio. Staat de Nederlandse straks weer op het podium?

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Afsluiten doen we met de finale van de 400 meter horden voor vrouwen. Dé vraag: wie doet olympisch kampioene Sydney McLaughlin wat? De 22-jarige Amerikaanse stelde vorige maand in Eugene haar eigen wereldrecord wat scherper naar 51"41 en is dé topfavoriete. Haar landgenote Dalilah Muhammad, de olympische kampioene van Rio en vicekampioene van Tokio, zal er wellicht alles aan doen om haar wereldtitel te verlengen. Ook Oekraïense Anna Ryzhykova, vijfde op de Spelen in Tokio, dingt mee voor de medailles. Ook Nederland mag hopen op een medaille met de 22-jarige Femke Bol. Afgelopen zaterdag loodste zij Nederland nog naar brons op de 4x400m mixed relay en vorige zomer veroverde ze in een Europees record van 52"03 brons op de Olympische Spelen van Tokio. Staat de Nederlandse straks weer op het podium?","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022024","title":"Norman heeft eindelijk goud te pakken op de 400 meter","time":"??+?","eventTime":1658544000000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-591d716a-00f9-4ad0-933c-db96b1c1d026","publicationId":"pbs-pub-760a3b9a-5008-4acd-9c4a-4962fd2d12d3","assetName":"WK_400m_M_finale","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/07/23/52dcf348-0a40-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/07/11/liveblog-dag-8-wk-atletiek-22-juli/jcr:content/par/timeline/video-99af74cd-4774-41c7-9c22-b5fbd8f3873e"},{"eventId":"3022018","title":"Norman maakt favorietenrol nu wél waar","source":"","time":"??+?","eventTime":1658543744029,"text":"

Michael Norman laat Hayward Field ontploffen. Hij schudt de ontgoochelingen van zich af en snelt na een prangende strijd met Kirani James naar goud in 44"29. Geen tweede wereldtitel voor James, hij moet vrede nemen met zilver. Het brons gaat verrassend naar de Brit Matthew Hudson-Smith. ","textStripped":"Michael Norman laat Hayward Field ontploffen. Hij schudt de ontgoochelingen van zich af en snelt na een prangende strijd met Kirani James naar goud in 44"29. Geen tweede wereldtitel voor James, hij moet vrede nemen met zilver. Het brons gaat verrassend naar de Brit Matthew Hudson-Smith.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022017","title":"Finale 400 meter mannen","source":"","time":"??+?","eventTime":1658543571557,"text":"

Smullen geblazen voor de finale van de 400 meter bij de mannen. Het deelnemersveld is hier ronduit indrukwekkend met onder meer de Grenadaan Kirani James, de nummer één van de wereldranglijst en wereldkampioen in 2011, en de Zuid-Afrikaanse wereldrecordhouder Wayde Van Niekerk. Al is het toch vooral uitkijken naar Michael Norman, die met 43"45 de op drie na snelste tijd in de geschiedenis achter zijn naam heeft. De 24-jarige Amerikaan krijgt voor eigen volk een unieke kans om eindelijk een individuele titel op de 400 meter te pakken. Hij was zowel op het vorige WK in Doha als op de Spelen in Tokio de topfavoriet, maar bleef telkens zonder medaille achter. In Doha ging hij er door een hamstringblessure uit in de halve finales, in Tokio werd hij vijfde in de finale.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Smullen geblazen voor de finale van de 400 meter bij de mannen. Het deelnemersveld is hier ronduit indrukwekkend met onder meer de Grenadaan Kirani James, de nummer één van de wereldranglijst en wereldkampioen in 2011, en de Zuid-Afrikaanse wereldrecordhouder Wayde Van Niekerk. Al is het toch vooral uitkijken naar Michael Norman, die met 43"45 de op drie na snelste tijd in de geschiedenis achter zijn naam heeft. De 24-jarige Amerikaan krijgt voor eigen volk een unieke kans om eindelijk een individuele titel op de 400 meter te pakken. Hij was zowel op het vorige WK in Doha als op de Spelen in Tokio de topfavoriet, maar bleef telkens zonder medaille achter. In Doha ging hij er door een hamstringblessure uit in de halve finales, in Tokio werd hij vijfde in de finale.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022016","title":"De worp die Kelsey-Lee Barber het goud bezorgde","time":"??+?","eventTime":1658543518834,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-31aa3f13-c28b-4f58-9e79-5ae1a812d4da","publicationId":"pbs-pub-760a3b9a-5008-4acd-9c4a-4962fd2d12d3","assetName":"WK_speerwerpen_V_Barber","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/07/23/ac0828fd-0a2f-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/07/11/liveblog-dag-8-wk-atletiek-22-juli/jcr:content/par/timeline/video-ec151a59-68a5-463f-9fb1-9d627942914c"},{"eventId":"3022015","title":"Barber verlengt haar wereldtitel","source":"","time":"??+?","eventTime":1658543410826,"text":"

Olympisch kampioene Liu kan zich niet meer verbeteren bij haar laatste worp en strandt zo met 63,25 meter op de vierde plaats. Dolle vreugde bij Barber, zij is nu zeker van een nieuwe wereldtitel. Het zilver is voor de Amerikaanse Kara Winger, het brons voor de Japanse Haruka Kitaguchi.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Olympisch kampioene Liu kan zich niet meer verbeteren bij haar laatste worp en strandt zo met 63,25 meter op de vierde plaats. Dolle vreugde bij Barber, zij is nu zeker van een nieuwe wereldtitel. Het zilver is voor de Amerikaanse Kara Winger, het brons voor de Japanse Haruka Kitaguchi.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022014","title":"Zilver voor Winger","source":"","time":"??+?","eventTime":1658543309544,"text":"

Ook de Amerikaanse Kara Winger schudt een fantastische laatste worp uit haar lijf. 64,05 meter en daarmee springt ze van de vijfde plaats zomaar naar zilver. Wat een ontknoping in het speerwerpen! ","textStripped":"Ook de Amerikaanse Kara Winger schudt een fantastische laatste worp uit haar lijf. 64,05 meter en daarmee springt ze van de vijfde plaats zomaar naar zilver. Wat een ontknoping in het speerwerpen!","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022013","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1658543233619,"text":"

Haruka Kitaguchi, de beste in de kwalificaties, pakt uit bij haar laatste worp. Ze werpt de speer 63,27 meter ver en komt zo voorlopig op de derde plaats. Kan de Japanse het brons vasthouden?

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Haruka Kitaguchi, de beste in de kwalificaties, pakt uit bij haar laatste worp. Ze werpt de speer 63,27 meter ver en komt zo voorlopig op de derde plaats. Kan de Japanse het brons vasthouden?","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022012","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1658543200753,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1550667495131844611","showConversation":false},{"eventId":"3022011","title":"Broeders naar de finale!","source":"","time":"??+?","eventTime":1658542995790,"text":"

Ben Broeders mag zondag meedoen in de finale van het polsstokspringen. Zijn sprong over 5,75 meter bleek voldoende voor een plek bij de beste 12.

Broeders liet amper een steek vallen in deze kwalificaties. Hij begon feilloos in de B-groep met een sprong over 5,50 meter en liet zich ook op 5,65 meter niet verrassen. Op 5,75 meter had hij twee pogingen nodig. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Ben Broeders mag zondag meedoen in de finale van het polsstokspringen. Zijn sprong over 5,75 meter bleek voldoende voor een plek bij de beste 12. Broeders liet amper een steek vallen in deze kwalificaties. Hij begon feilloos in de B-groep met een sprong over 5,50 meter en liet zich ook op 5,65 meter niet verrassen. Op 5,75 meter had hij twee pogingen nodig.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022025","title":"Na tweemaal zilver eindelijk goud voor Miller-Uibo","time":"??+?","eventTime":1658542800000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-080f6bba-ed8d-45db-b418-aca6a05d4cbc","publicationId":"pbs-pub-760a3b9a-5008-4acd-9c4a-4962fd2d12d3","assetName":"WK_400m_V_finale","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/07/23/52881c86-0a40-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/07/11/liveblog-dag-8-wk-atletiek-22-juli/jcr:content/par/timeline/video-d5c0e9d3-0a07-4a06-b8d7-0e6a84e2d756"},{"eventId":"3022010","title":"Eindelijk raak voor Miller-Uibo!","source":"","time":"??+?","eventTime":1658542604212,"text":"

Het is haar eindelijk gelukt, na tweemaal zilver op het WK pakt Shaunae Miller-Uibo goud op de 400 meter. De tweevoudige olympische kampioene uit de Bahama's wint overtuigend in 49"11.

Paulino snelt na een inhaalrace in de laatste rechte lijn nog voorbij Sada Williams uit Barbados naar het zilver. Williams moet vrede nemen met brons. Een volledig Caribisch podium dus.

Advertisement. Scroll to continue reading.

De Nederlandse Lieke Klaver wordt knap vierde. ","textStripped":"Het is haar eindelijk gelukt, na tweemaal zilver op het WK pakt Shaunae Miller-Uibo goud op de 400 meter. De tweevoudige olympische kampioene uit de Bahama's wint overtuigend in 49"11. Paulino snelt na een inhaalrace in de laatste rechte lijn nog voorbij Sada Williams uit Barbados naar het zilver. Williams moet vrede nemen met brons. Een volledig Caribisch podium dus. De Nederlandse Lieke Klaver wordt knap vierde.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022009","title":"Finale 400 meter vrouwen","source":"","time":"??+?","eventTime":1658542200000,"text":"

De spanning stijgt, want het is stilaan tijd voor de finales op de 400 meter. Eerst is het aan de vrouwen. Kan tweevoudig olympisch kampioene Shaunae Miller-Uibo de leemte op haar palmares opvullen of grijpt de 28-jarige uit de Bahama's weer naast de wereldtitel? In 2015 en 2019 moest ze vrede nemen met zilver, in 2017 viel ze als vierde zelfs naast het podium. Of gaat het goud naar Marileidy Paulino van de Dominicaanse Republiek, de snelste vrouw van het seizoen op de 400 meter?

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De spanning stijgt, want het is stilaan tijd voor de finales op de 400 meter. Eerst is het aan de vrouwen. Kan tweevoudig olympisch kampioene Shaunae Miller-Uibo de leemte op haar palmares opvullen of grijpt de 28-jarige uit de Bahama's weer naast de wereldtitel? In 2015 en 2019 moest ze vrede nemen met zilver, in 2017 viel ze als vierde zelfs naast het podium. Of gaat het goud naar Marileidy Paulino van de Dominicaanse Republiek, de snelste vrouw van het seizoen op de 400 meter?","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022008","title":"Barber neemt de leiding in het speerwerpen","source":"","time":"??+?","eventTime":1658541679557,"text":"

Kelsey-Lee Barber zet even de puntjes op de i in de finale van het speerwerpen. Bij haar derde poging werpt de titelverdedigster 66,91 meter, de beste worp van het jaar. De Australische springt daarmee over haar landgenote Mackenzie Little naar de leiding. ","textStripped":"Kelsey-Lee Barber zet even de puntjes op de i in de finale van het speerwerpen. Bij haar derde poging werpt de titelverdedigster 66,91 meter, de beste worp van het jaar. De Australische springt daarmee over haar landgenote Mackenzie Little naar de leiding.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022007","title":"Amerikaanse fans schreeuwen Mu naar de finale","source":"","time":"??+?","eventTime":1658541432517,"text":"

Luid aangemoedigd door het thuispubliek snelt olympisch kampioene Athing Mu naar de winst in de derde en laatste halve finale van de 800 meter in 1'58"12. Bijna zij aan zij met de Ethiopische Diribe Welteji.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Raevyn Rogers en de Sloveense Anita Horvat mogen met de beste verliezende tijden ook naar de finale. ","textStripped":"Luid aangemoedigd door het thuispubliek snelt olympisch kampioene Athing Mu naar de winst in de derde en laatste halve finale van de 800 meter in 1'58"12. Bijna zij aan zij met de Ethiopische Diribe Welteji. Raevyn Rogers en de Sloveense Anita Horvat mogen met de beste verliezende tijden ook naar de finale.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022006","title":"Broeders op weg naar de finale","source":"","time":"??+?","eventTime":1658541292266,"text":"

Ben Broeders ligt nog steeds op koers voor een plek in de finale van het polsstokspringen. Bij zijn tweede poging ging onze landgenoot over 5,75 meter.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Ben Broeders ligt nog steeds op koers voor een plek in de finale van het polsstokspringen. Bij zijn tweede poging ging onze landgenoot over 5,75 meter.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022005","title":"Hodgkinson vlotjes door, afwachten voor Rogers","source":"","time":"??+?","eventTime":1658540844569,"text":"

Geen problemen voor Keely Hodgkinson in de tweede halve finale van de 800 meter. De Britse die vorige zomer olympisch zilver pakte, wint in 1'58"51. De Jamaicaanse Natoya Goule troeft de Amerikaanse Raevyn Rogers nipt af voor het tweede finaleticket. Rogers moet hopen dat haar tijd snel genoeg is voor een finaleplaats. ","textStripped":"Geen problemen voor Keely Hodgkinson in de tweede halve finale van de 800 meter. De Britse die vorige zomer olympisch zilver pakte, wint in 1'58"51. De Jamaicaanse Natoya Goule troeft de Amerikaanse Raevyn Rogers nipt af voor het tweede finaleticket. Rogers moet hopen dat haar tijd snel genoeg is voor een finaleplaats.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022000","title":"Geen finale voor Jemma Reekie","source":"","time":"??+?","eventTime":1658540302929,"text":"

De Keniaanse Mary Moraa wint de eerste halve finale van de 800 meter in 1'59"65. Na een pittige eindsprint blijft ze de Amerikaanse Ajee Wilson voor. Jemma Reekie, vierde op de Olympische Spelen in Tokio, grijpt als 5e in deze halve finale verrassend naast de finale.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De Keniaanse Mary Moraa wint de eerste halve finale van de 800 meter in 1'59"65. Na een pittige eindsprint blijft ze de Amerikaanse Ajee Wilson voor. Jemma Reekie, vierde op de Olympische Spelen in Tokio, grijpt als 5e in deze halve finale verrassend naast de finale.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021999","title":"Halve finales 800 meter","source":"","time":"??+?","eventTime":1658540061698,"text":"

Straks draait alles om één baanronde, nu gaat het nog even om de dubbele baanronde met de halve finales van de 800 meter bij de vrouwen. Drie reeksen waarbij de top 2 van elke reeks doorstoot naar de finale, aangevuld met de twee beste verliezende tijden.  ","textStripped":"Straks draait alles om één baanronde, nu gaat het nog even om de dubbele baanronde met de halve finales van de 800 meter bij de vrouwen. Drie reeksen waarbij de top 2 van elke reeks doorstoot naar de finale, aangevuld met de twee beste verliezende tijden.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021998","title":"Verrassing in het speerwerpen?","source":"","time":"??+?","eventTime":1658539293366,"text":"

Tijd voor de eerste finale van deze avondsessie met het speerwerpen bij de vrouwen. Daar zouden we wel eens een verrassing kunnen krijgen, want geen van de drie medaillewinnaars op de Spelen in Tokio staat dit jaar bij de beste 20. Olympisch kampioene Liu Shiying had dit seizoen nog geen resultaat laten noteren, al zette de Chinese tijdens de kwalificaties met 63,86 meter wel de op één na beste worp neer. Enkel de Japanse Haruka Kitaguchi deed beter met 64,32. De Poolse Maria Andrejczyk (zilver in Tokio) staat dit seizoen met een beste worp van 57,53 meter pas 65e op de ranking en de Australische Kelsey-Lee Barber (brons in Tokio) is 24e met 61,40 meter. Barber verdedigt haar titel van Doha. Liu moest toen vrede nemen met zilver, het brons ging naar haar landgenote Lyu Huihiu.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Tijd voor de eerste finale van deze avondsessie met het speerwerpen bij de vrouwen. Daar zouden we wel eens een verrassing kunnen krijgen, want geen van de drie medaillewinnaars op de Spelen in Tokio staat dit jaar bij de beste 20. Olympisch kampioene Liu Shiying had dit seizoen nog geen resultaat laten noteren, al zette de Chinese tijdens de kwalificaties met 63,86 meter wel de op één na beste worp neer. Enkel de Japanse Haruka Kitaguchi deed beter met 64,32. De Poolse Maria Andrejczyk (zilver in Tokio) staat dit seizoen met een beste worp van 57,53 meter pas 65e op de ranking en de Australische Kelsey-Lee Barber (brons in Tokio) is 24e met 61,40 meter. Barber verdedigt haar titel van Doha. Liu moest toen vrede nemen met zilver, het brons ging naar haar landgenote Lyu Huihiu.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022004","title":"Olympisch kampioen Italië niet naar de finale van de 4x100m","time":"??+?","eventTime":1658539020000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-f09f6381-1745-40cf-a897-0da5a960f000","publicationId":"pbs-pub-760a3b9a-5008-4acd-9c4a-4962fd2d12d3","assetName":"WK_4x100m_M_reeks2","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/07/23/3577211c-0a29-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/07/11/liveblog-dag-8-wk-atletiek-22-juli/jcr:content/par/timeline/video-9776e634-5369-430c-a66a-b395c8c43910"},{"eventId":"3021997","title":"Jamaica knoeit, maar stoot door","source":"","time":"??+?","eventTime":1658538959395,"text":"

Frankrijk wint de tweede reeks in 38"09 en ook Canada en Zuid-Afrika stoten als tweede en derde door naar de finale. Bij Canada was Andre de Grasse verrassend de slotloper, hij meldde zich eerder deze week nog af voor de reeksen van de 200 meter.

Bij Jamaica maken ze er een knoeiboel van. De favorieten finishen pas als vierde, maar worden opgevist met de beste verliezende tijd. Ook Brazilië mag op die manier mee naar de finale. Minder goed nieuws voor de Italianen. De olympische kampioen gaat er als zevende roemloos uit.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Frankrijk wint de tweede reeks in 38"09 en ook Canada en Zuid-Afrika stoten als tweede en derde door naar de finale. Bij Canada was Andre de Grasse verrassend de slotloper, hij meldde zich eerder deze week nog af voor de reeksen van de 200 meter. Bij Jamaica maken ze er een knoeiboel van. De favorieten finishen pas als vierde, maar worden opgevist met de beste verliezende tijd. Ook Brazilië mag op die manier mee naar de finale. Minder goed nieuws voor de Italianen. De olympische kampioen gaat er als zevende roemloos uit.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021996","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1658538462134,"text":"

Het blijft goed gaan voor Ben Broeders. Hij is bij zijn eerste poging ook over 5,65 meter gegaan. ","textStripped":"Het blijft goed gaan voor Ben Broeders. Hij is bij zijn eerste poging ook over 5,65 meter gegaan.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022003","title":"Team USA demonstreert in eerste reeks 4x100m","time":"??+?","eventTime":1658538360000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-bff9da8b-0404-4125-91e8-a6f0624eb886","publicationId":"pbs-pub-760a3b9a-5008-4acd-9c4a-4962fd2d12d3","assetName":"WK_4x100m_M_reeks1","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/07/23/1a9b5dcb-0a29-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/07/11/liveblog-dag-8-wk-atletiek-22-juli/jcr:content/par/timeline/video-4f32d58a-1041-4426-881b-06724bc0d851"},{"eventId":"3021995","title":"Amerikaans team lost de verwachtingen in","source":"","time":"??+?","eventTime":1658538332685,"text":"

Het is in het verleden al wel eens verkeerd gegaan voor de Amerikanen in de aflossing, maar dit keer blijven ze foutloos. Het sterke team met Coleman, Lyles, Hall en slotloper Bracy wint met een straat voorsprong in 37"87. Groot-Brittannië is tweede en Ghana pakt na een knappe remonte het derde finaleticket.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Het is in het verleden al wel eens verkeerd gegaan voor de Amerikanen in de aflossing, maar dit keer blijven ze foutloos. Het sterke team met Coleman, Lyles, Hall en slotloper Bracy wint met een straat voorsprong in 37"87. Groot-Brittannië is tweede en Ghana pakt na een knappe remonte het derde finaleticket.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021994","title":"Stoot olympisch kampioen Italië door?","source":"","time":"??+?","eventTime":1658538237072,"text":"

Na de vrouwen is het aan de mannen om het stokje door te geven. Daar is het uitkijken wat de Italiaanse ploeg, die verrassend goud pakte op de Olympische Spelen in Tokio, ervan bakt. Zij kunnen niet rekenen op Marcell Jacobs, olympisch kampioen op de 100 meter. Die moest deze week het WK geblesseerd verlaten. Italië komt in de tweede reeks in actie en neemt het daarin onder meer op tegen Canada en Jamaica. In de eerste reeks lijken de Amerikanen, de titelverdedigers, en de Britten, zilver op het vorige WK, de beste papieren te hebben. Het Britse team heeft bovendien wat recht te zetten. Zij verloren hun zilveren medaille van de Spelen in Tokio, na een positieve dopingtest van CJ Ujah. ","textStripped":"Na de vrouwen is het aan de mannen om het stokje door te geven. Daar is het uitkijken wat de Italiaanse ploeg, die verrassend goud pakte op de Olympische Spelen in Tokio, ervan bakt. Zij kunnen niet rekenen op Marcell Jacobs, olympisch kampioen op de 100 meter. Die moest deze week het WK geblesseerd verlaten. Italië komt in de tweede reeks in actie en neemt het daarin onder meer op tegen Canada en Jamaica. In de eerste reeks lijken de Amerikanen, de titelverdedigers, en de Britten, zilver op het vorige WK, de beste papieren te hebben. Het Britse team heeft bovendien wat recht te zetten. Zij verloren hun zilveren medaille van de Spelen in Tokio, na een positieve dopingtest van CJ Ujah.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021993","title":"Zorgt de afsluitende finale van de 400 meter horden straks voor vuurwerk?","source":"","time":"??+?","eventTime":1658538032226,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1550572683363885056","showConversation":false},{"eventId":"3022002","title":"Zwitserland ontsnapt aan uitschakeling, dolle vreugde bij Spanje","time":"??+?","eventTime":1658537760000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-6474beb2-74f8-4cc0-91a7-62646b0e51bc","publicationId":"pbs-pub-760a3b9a-5008-4acd-9c4a-4962fd2d12d3","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/07/23/f9cb401a-0a28-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/07/11/liveblog-dag-8-wk-atletiek-22-juli/jcr:content/par/timeline/video-2742a5a7-2319-4be3-a7e9-af13ec27a0b4"},{"eventId":"3021992","title":"Zwitserland met de hakken over de sloot","source":"","time":"??+?","eventTime":1658537706561,"text":"

Verrassing in de tweede reeks van de 4x100 meter. Zwitserland, vierde op het vorige WK én op de Spelen in Tokio, finisht pas als vijfde. De winst gaat zoals verwacht naar de VS in 41"56 en de dolgelukkige Spaanse vrouwen gaan als tweede in een nationaal record ook naar de finale. Ook Nigeria plaatst zich als derde rechtstreeks.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Voor Italië, vierde in deze reeks, en Zwitserland, waar toploopster Mujinga Kambundji nog aan de kant bleef, is het even bang afwachten, maar zij stoten met de beste verliezende tijden alsnog door naar de finale.  ","textStripped":"Verrassing in de tweede reeks van de 4x100 meter. Zwitserland, vierde op het vorige WK én op de Spelen in Tokio, finisht pas als vijfde. De winst gaat zoals verwacht naar de VS in 41"56 en de dolgelukkige Spaanse vrouwen gaan als tweede in een nationaal record ook naar de finale. Ook Nigeria plaatst zich als derde rechtstreeks. Voor Italië, vierde in deze reeks, en Zwitserland, waar toploopster Mujinga Kambundji nog aan de kant bleef, is het even bang afwachten, maar zij stoten met de beste verliezende tijden alsnog door naar de finale.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021991","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1658537053890,"text":"

Ben Broeders doet intussen goed mee in het polsstokspringen. Hij is bij zijn eerste poging over 5,50 meter gegaan.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Ben Broeders doet intussen goed mee in het polsstokspringen. Hij is bij zijn eerste poging over 5,50 meter gegaan.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3022001","title":"Groot-Brittannië, Jamaica en Duitsland naar de finale van de 4x100m","time":"??+?","eventTime":1658536920000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-f7ea75a6-0a01-40fd-a4f3-879bc6ee1fba","publicationId":"pbs-pub-760a3b9a-5008-4acd-9c4a-4962fd2d12d3","assetName":"WK_4x100_V_reeks1","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/07/23/d6f4a409-0a28-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/07/11/liveblog-dag-8-wk-atletiek-22-juli/jcr:content/par/timeline/video-780cb37b-3bc5-475f-989e-4aeecedf3798"},{"eventId":"3021990","title":"Verwachte 3 landen stoten door","source":"","time":"??+?","eventTime":1658536908982,"text":"

Het Britse team wint de eerste reeks vlot in 41"99. Jamaica, dat nog enkele toppers aan de kant liet, wordt tweede en ook Duitsland stoot als derde rechtstreeks door naar de finale.  ","textStripped":"Het Britse team wint de eerste reeks vlot in 41"99. Jamaica, dat nog enkele toppers aan de kant liet, wordt tweede en ook Duitsland stoot als derde rechtstreeks door naar de finale.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021989","title":"Reeksen 4x100 meter","source":"","time":"??+?","eventTime":1658536560000,"text":"

Het slotweekend van dit WK nadert en dus is het stilaan tijd voor de estafette, al hebben we de mixed relay natuurlijk al achter de rug. Vandaag staan de reeksen van de 4x100 meter op het programma. De vrouwen bijten de spits af. Jamaica en het Verenigd Koninkrijk, respectievelijk goud en brons op de Olympische Spelen van Tokio, komen in de eerste reeks in actie. De Verenigde Staten, zilver in Tokio, moeten in de tweede reeks aan de bak.

Advertisement. Scroll to continue reading.

De top drie van elke reeks én de twee beste verliezende tijden krijgen een plaats in de finale. ","textStripped":"Het slotweekend van dit WK nadert en dus is het stilaan tijd voor de estafette, al hebben we de mixed relay natuurlijk al achter de rug. Vandaag staan de reeksen van de 4x100 meter op het programma. De vrouwen bijten de spits af. Jamaica en het Verenigd Koninkrijk, respectievelijk goud en brons op de Olympische Spelen van Tokio, komen in de eerste reeks in actie. De Verenigde Staten, zilver in Tokio, moeten in de tweede reeks aan de bak. De top drie van elke reeks én de twee beste verliezende tijden krijgen een plaats in de finale.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021988","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1658535930410,"text":"

De kwalificaties in het polsstokspringen zijn volop aan de gang. De atleten zijn verdeeld in 2 groepen. In groep A zit het olympische podium van Tokio met Mondo Duplantis, Christopher Nilsen en Thiago Braz. Ben Broeders zit in Groep B.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De kwalificaties in het polsstokspringen zijn volop aan de gang. De atleten zijn verdeeld in 2 groepen. In groep A zit het olympische podium van Tokio met Mondo Duplantis, Christopher Nilsen en Thiago Braz. Ben Broeders zit in Groep B.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021987","title":"Toont Broeders zijn hoogvorm?","source":"","time":"??+?","eventTime":1658534634905,"text":"

We trappen deze 8e WK-dag op gang met de kwalificaties van het polsstokspringen, mét Ben Broeders dus. Voor een plek in de finale op de slotdag van dit WK moet hij over de kwalificatiehoogte van 5,80 meter gaan of bij de beste 12 eindigen.  Een haalbare opdracht, want Broeders is in bloedvorm. Vorige maand verbeterde hij met een sprong over 5,85 meter nog zijn eigen Belgische record en zette hij met winst op de Diamond League-manche in Parijs een hoogtepunt neer in zijn carrière. Onze landgenoot blaakt dan ook van vertrouwen en gelooft naar eigen zeggen zelfs in het podium. Zit er na brons voor Bashir Abdi op de marathon en goud voor Nafi Thiam op de zevenkamp nog een derde Belgische individuele medaille aan te komen? ","textStripped":"We trappen deze 8e WK-dag op gang met de kwalificaties van het polsstokspringen, mét Ben Broeders dus. Voor een plek in de finale op de slotdag van dit WK moet hij over de kwalificatiehoogte van 5,80 meter gaan of bij de beste 12 eindigen. Een haalbare opdracht, want Broeders is in bloedvorm. Vorige maand verbeterde hij met een sprong over 5,85 meter nog zijn eigen Belgische record en zette hij met winst op de Diamond League-manche in Parijs een hoogtepunt neer in zijn carrière. Onze landgenoot blaakt dan ook van vertrouwen en gelooft naar eigen zeggen zelfs in het podium. Zit er na brons voor Bashir Abdi op de marathon en goud voor Nafi Thiam op de zevenkamp nog een derde Belgische individuele medaille aan te komen?","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021986","title":"Welkom!","source":"","time":"??+?","eventTime":1658533540648,"text":"

Gisteren kwam met 800m-loopster Vanessa Scaunet slechts één Belg in actie op het WK atletiek en ook vandaag is de Belgische inbreng beperkt met enkel Ben Broeders. Die gaat in de kwalificaties van het polsstokspringen op zoek naar een plek in de finale. Daarnaast is het vooral uitkijken naar de finales van de 400 meter bij de mannen en de vrouwen én als afsluiter de 400 meter horden voor vrouwen. U kan het hier allemaal bekijken op de livestream en we houden u ook op de hoogte met tekstupdates.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Gisteren kwam met 800m-loopster Vanessa Scaunet slechts één Belg in actie op het WK atletiek en ook vandaag is de Belgische inbreng beperkt met enkel Ben Broeders. Die gaat in de kwalificaties van het polsstokspringen op zoek naar een plek in de finale. Daarnaast is het vooral uitkijken naar de finales van de 400 meter bij de mannen en de vrouwen én als afsluiter de 400 meter horden voor vrouwen. U kan het hier allemaal bekijken op de livestream en we houden u ook op de hoogte met tekstupdates.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"}],"teams":[],"lineups":[],"highlight":false,"hide":false,"_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3318335"}},"channels":[],"sport":"generic"},"title":"wk atletiek - dag 8","matchID":"3318335","layout":"default","slsHost":"https://sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3318335","interval":10}-->
WK atletiek Atletiek
taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement