Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Thiam snelt naar tweede wereldtitel op de zevenkamp, Vidts eindigt als vijfde

Thiam snelt naar tweede wereldtitel op de zevenkamp, Vidts eindigt als vijfde

Nafi Thiam heeft zich voor de tweede keer in haar carrière tot wereldkampioene op de zevenkamp gekroond. Onze landgenote begon met 19 punten achterstand op Anouk Vetter aan de afsluitende 800 meter, maar was daarin met een persoonlijk record duidelijk te sterk voor de Nederlandse. Thiam moest anderhalve seconde goedmaken en was uiteindelijk ruim 7 seconden sneller dan Vetter. Ook Noor Vidts liep een persoonlijke besttijd en schoof daarmee nog naar de vijfde plaats in de eindstand.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bekijk hier de spannende ontknoping op de 800 meter:

Advertisement. Scroll to continue reading.

Thiam klaart de klus in de 800 meter

Advertisement. Scroll to continue reading.

Een achterstand moeten goedmaken op de afsluitende 800 meter, het is een situatie die Nafi Thiam maar zelden overkomen is. Maar de tweevoudige olympische kampioene oogde ontspannen bij de start van het slotonderdeel en snelde met klasse naar haar tweede wereldtitel.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Anderhalve seconde moest ze sneller lopen dan Anouk Vetter om het goud op de valreep nog af te snoepen van de Nederlandse en daar slaagde ze met glans in. Thiam nam meteen afstand van Vetter en finishte uiteindelijk in 2’13″00, een persoonlijk record en ruim 7 seconden sneller dan Vetter. Die moest net als vorige zomer in Tokio genoegen nemen met zilver.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ook Noor Vidts zette een ijzersterk slotnummer neer. Ze liep naar de derde plaats in 2’08″50, ook al een persoonlijk record. Vidts sprong zo in de eindstand  nog over Annik Kälin naar de 5e plaats. Na haar vierde stek op de Spelen van Tokio opnieuw een dijk van een prestatie.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

De winst op de 800 meter ging naar het Amerikaanse talent Anna Hall. Zij veroverde zo in eigen land knap het brons. De Poolse Adrianna Sulek viel net naast het podium.

Advertisement. Scroll to continue reading.

De eindstand in de zevenkamp

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bekijk de podiumceremonie

Advertisement. Scroll to continue reading.

WK atletiek – zevenkamp dag 2

spinner

Advertisement. Scroll to continue reading.
 1. 04 uur 10. Thiam verovert tweede wereldtitel, vijfde plaats voor Vidts.

  Thiam verovert tweede wereldtitel, vijfde plaats voor Vidts

 2. 04 uur 08. De top 5. Thiam pakt uiteindelijk het goud met een totaal van 6947 punten. Vetter volgt op 80 punten, Hall heeft 192 punten minder. De vierde plaats is voor Sulek op 275 punten. Vidts is vijfde met een totaal met 6559 punten. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De top 5

  Thiam pakt uiteindelijk het goud met een totaal van 6947 punten. Vetter volgt op 80 punten, Hall heeft 192 punten minder. De vierde plaats is voor Sulek op 275 punten. Vidts is vijfde met een totaal met 6559 punten.

 3. 04 uur 05. Vidts eindigt als 5e. Vidts eindigde na Halle en Sulek als derde op de 800 meter in een persoonlijk record van 2'08″50. Ze schuift zo voorbij Kälin naar de 5e plaats.  .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Vidts eindigt als 5e

  Vidts eindigde na Halle en Sulek als derde op de 800 meter in een persoonlijk record van 2’08″50. Ze schuift zo voorbij Kälin naar de 5e plaats. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 4. 04 uur 04. Zilver voor Vetter, brons voor Hall. Vetter en Thiam vallen elkaar in de armen. De Nederlandse moet vrede nemen met zilver. Het brons is voor de Amerikaanse Anna Hall. .

  Zilver voor Vetter, brons voor Hall

  Vetter en Thiam vallen elkaar in de armen. De Nederlandse moet vrede nemen met zilver. Het brons is voor de Amerikaanse Anna Hall.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 5. 04 uur 03. Wat een race van Nafi Thiam! Ze heeft er alles uitgeperst! Ze heeft de titel te pakken. Kris Meertens.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Wat een race van Nafi Thiam! Ze heeft er alles uitgeperst! Ze heeft de titel te pakken.
  Kris Meertens

 6. 04 uur 02. Goud voor Thiam! Thiam is wereldkampioene! Ze finisht als 5e in 2'13″, een persoonlijk record, en is daarmee 7 seconden sneller dan Vetter. .

  Goud voor Thiam!

  Thiam is wereldkampioene! Ze finisht als 5e in 2’13”, een persoonlijk record, en is daarmee 7 seconden sneller dan Vetter.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 7. 04 uur 02. Thiam ligt nu al drie seconden voor op Vetter. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Thiam ligt nu al drie seconden voor op Vetter.

 8. 04 uur 02. Hall loopt aan de leiding, Vidts gaat in de achtervolging. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Hall loopt aan de leiding, Vidts gaat in de achtervolging.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 9. 04 uur 01. Thiam heeft na 1 ronde al een voorsprong op Vetter. Het ziet er goed uit. .

  Thiam heeft na 1 ronde al een voorsprong op Vetter. Het ziet er goed uit.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 10. 03 uur 59. Nafi Thiam staat er redelijk ontspannen bij, dat is goed. Als ze mentaal sterk is, dan kan ze die anderhalve seconde op Vetter goedmaken. Kris Meertens.

  Nafi Thiam staat er redelijk ontspannen bij, dat is goed. Als ze mentaal sterk is, dan kan ze die anderhalve seconde op Vetter goedmaken.
  Kris Meertens

 11. 03 uur 57. Aftellen! Nafi Thiam en Noor Vidts staan klaar om de afsluitende 800 meter te lopen. De spanning is te snijden. Nog 13 atletes zijn in competitie en die komen allemaal in één reeks in actie. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Aftellen!

  Nafi Thiam en Noor Vidts staan klaar om de afsluitende 800 meter te lopen. De spanning is te snijden. Nog 13 atletes zijn in competitie en die komen allemaal in één reeks in actie.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 12. 03 uur 38. Vetter op zoek naar ultieme bekroning. Een wereldtitel is altijd mooi, maar voor Anouk Vetter zou de gouden medaille wellicht nog dat tikkeltje meer schitteren. De 29-jarige Nederlandse ging drie jaar geleden nog door een diep dal. Met een hoofd vol twijfels gaf ze toen op het WK in Doha op na zes onderdelen. De Europees kampioene van 2016 en de bronzen medaillewinnares van de WK 2017 was het plezier in haar sport kwijt. Op de Olympische Spelen in Tokio toonde ze afgelopen zomer met een zilveren medaille dat ze helemaal terug was. Volgt straks de ultieme bekroning met een wereldtitel of moet ze toch weer haar meerdere erkennen in Thiam? .

  Vetter op zoek naar ultieme bekroning

  Een wereldtitel is altijd mooi, maar voor Anouk Vetter zou de gouden medaille wellicht nog dat tikkeltje meer schitteren. De 29-jarige Nederlandse ging drie jaar geleden nog door een diep dal. Met een hoofd vol twijfels gaf ze toen op het WK in Doha op na zes onderdelen. De Europees kampioene van 2016 en de bronzen medaillewinnares van de WK 2017 was het plezier in haar sport kwijt.
  Op de Olympische Spelen in Tokio toonde ze afgelopen zomer met een zilveren medaille dat ze helemaal terug was. Volgt straks de ultieme bekroning met een wereldtitel of moet ze toch weer haar meerdere erkennen in Thiam?
  Advertisement. Scroll to continue reading.

 13. 03 uur 34. Nog een halfuurtje! De spanning neemt stilaan toe. Over een halfuur weten we of Thiam goud of zilver behaalt op de zevenkamp. .

  Nog een halfuurtje!

  De spanning neemt stilaan toe. Over een halfuur weten we of Thiam goud of zilver behaalt op de zevenkamp.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 14. 03 uur 13. Schuift Vidts nog op naar de 5e plaats? Anna Hall lijkt goed op weg naar een podiumplaats. Adrianna Sulek heeft een ijzersterke 800 meter nodig om nog voorbij de Amerikaanse te springen. Voor de vijfde plaats wordt het een strijd tussen Annik Kälin en Noor Vidts. De Zwitserse heeft na het speerwerpen 34 punten meer dan Vidts. Emma Oosterwegel zit te ver, zij zal wellicht 7e worden. .

  Schuift Vidts nog op naar de 5e plaats?

  Anna Hall lijkt goed op weg naar een podiumplaats. Adrianna Sulek heeft een ijzersterke 800 meter nodig om nog voorbij de Amerikaanse te springen. Voor de vijfde plaats wordt het een strijd tussen Annik Kälin en Noor Vidts. De Zwitserse heeft na het speerwerpen 34 punten meer dan Vidts. Emma Oosterwegel zit te ver, zij zal wellicht 7e worden.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 15. 03 uur 12. Na zilver in Doha, ook zilver in Eugene? Nafi Thiam weet hoe het voelt om tweede te worden op een WK. Drie jaar geleden in Doha moest de tweevoudig olympisch kampioene Katarina Johnson-Thompson voor zich dulden. Thiam had toen na het speerwerpen wel een flinke achterstand van 137 punten op de Britse en moest tijdens de afsluitende 800 meter nog meer terrein prijsgeven.  Nu bedraagt de kloof op leidster Anouk Vetter slechts 19 punten, goed voor zo'n anderhalve seconde op de 800 meter. Thiam moet de Nederlandse dus aanvallen, een nieuwe situatie voor onze landgenote. Mogelijk moet ze ook nog rekening houden met Anna Hall, de huidige nummer 3 en een sterkere 800m-loopster dan Thiam en Vetter. .

  Na zilver in Doha, ook zilver in Eugene?

  Nafi Thiam weet hoe het voelt om tweede te worden op een WK. Drie jaar geleden in Doha moest de tweevoudig olympisch kampioene Katarina Johnson-Thompson voor zich dulden. Thiam had toen na het speerwerpen wel een flinke achterstand van 137 punten op de Britse en moest tijdens de afsluitende 800 meter nog meer terrein prijsgeven. 
  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Nu bedraagt de kloof op leidster Anouk Vetter slechts 19 punten, goed voor zo’n anderhalve seconde op de 800 meter. Thiam moet de Nederlandse dus aanvallen, een nieuwe situatie voor onze landgenote. Mogelijk moet ze ook nog rekening houden met Anna Hall, de huidige nummer 3 en een sterkere 800m-loopster dan Thiam en Vetter.

 16. 19-07-2022.

 17. 21 uur 37. Afspraak vannacht! De ochtendsessie in Eugene zit erop met het speerwerpen in de zevenkamp. Vanaf 2 uur vannacht kunt u opnieuw terecht bij Sporza voor het vervolg van de 4e WK-dag. Er komen straks nog 3 Belgen in actie. Imke Vervaet loopt vanaf 3 uur de reeksen van de 200 meter en uiteraard is er nog de ontknoping in de zevenkamp, met Nafi Thiam en Noor Vidts. De afsluitende 800 meter is om 3.55 uur komende nacht. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Afspraak vannacht!

  De ochtendsessie in Eugene zit erop met het speerwerpen in de zevenkamp. Vanaf 2 uur vannacht kunt u opnieuw terecht bij Sporza voor het vervolg van de 4e WK-dag.

  Er komen straks nog 3 Belgen in actie. Imke Vervaet loopt vanaf 3 uur de reeksen van de 200 meter en uiteraard is er nog de ontknoping in de zevenkamp, met Nafi Thiam en Noor Vidts. De afsluitende 800 meter is om 3.55 uur komende nacht.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 18. 21 uur 24. Wat nu? De strijd om het goud gaat wellicht tussen Anouk Vetter en Nafi Thiam. Onze landgenote moet 19 punten goedmaken op de Nederlandse, wat op de 800 meter neerkomt op 1 seconde en 36 honderdsten. Hoe liggen de waardeverhoudingen? Op papier is Thiam een iets betere 800m-loopster dan Vetter. Het persoonlijk record van Thiam is 2'15″24, al liep ze die chrono wel al 5 jaar geleden. De beste tijd van Vetter op de 800 meter is 2'17″71, een prestatie die ze in 2016 liet noteren. Het seizoensbeste van Vetter is 2'21″56. Thiam liep dit seizoen nog geen 800 meter. Gaat het alleen maar tussen Vetter en Thiam? Dat is niet geheel zeker, want nummer 3 Anna Hall is een bijzonder sterke 800m-loopster. Haar PR liep ze dit jaar in mei: 2'03″11. Hall moet meer dan 300 punten goedmaken en dat is enorm veel, maar niet onmogelijk. Als Vetter en Thiam er een trage race van maken en Hall een superdag heeft, kan het link worden. Een verschil van 300 punten komt overeen met een slordige 20 seconden. Noor Vidts kampeert momenteel op de 6e plaats, maar als zij op haar niveau presteert, moet de top 5 nog haalbaar zijn. .

  Wat nu?

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De strijd om het goud gaat wellicht tussen Anouk Vetter en Nafi Thiam. Onze landgenote moet 19 punten goedmaken op de Nederlandse, wat op de 800 meter neerkomt op 1 seconde en 36 honderdsten.

  Hoe liggen de waardeverhoudingen? Op papier is Thiam een iets betere 800m-loopster dan Vetter. Het persoonlijk record van Thiam is 2’15″24, al liep ze die chrono wel al 5 jaar geleden.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De beste tijd van Vetter op de 800 meter is 2’17″71, een prestatie die ze in 2016 liet noteren. Het seizoensbeste van Vetter is 2’21″56. Thiam liep dit seizoen nog geen 800 meter.

  Gaat het alleen maar tussen Vetter en Thiam? Dat is niet geheel zeker, want nummer 3 Anna Hall is een bijzonder sterke 800m-loopster. Haar PR liep ze dit jaar in mei: 2’03″11.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Hall moet meer dan 300 punten goedmaken en dat is enorm veel, maar niet onmogelijk. Als Vetter en Thiam er een trage race van maken en Hall een superdag heeft, kan het link worden. Een verschil van 300 punten komt overeen met een slordige 20 seconden.

  Noor Vidts kampeert momenteel op de 6e plaats, maar als zij op haar niveau presteert, moet de top 5 nog haalbaar zijn.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 19. 21 uur 22. De stand van zaken voor de 800 meter. 1. Anouk Vetter (Ned) 6.045 ptn 2. Nafi Thiam 6.026 3. Anna Hall (VS) 5.741 4. Adrianna Sulek (Pol) 5.666 5. Annik Kälin (Zwi) 5.606 6. Noor Vidts 5.572 7. Emma Oosterwegel (Ned) 5.533 8. Katarina Johnson-Thompson (GBr) 5.387 .

  De stand van zaken voor de 800 meter

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  1.
  Anouk Vetter (Ned)
  6.045 ptn
  2.
  Nafi Thiam
  6.026
  3.
  Anna Hall (VS)
  5.741
  4.
  Adrianna Sulek (Pol)
  5.666
  5.
  Annik Kälin (Zwi)
  5.606
  6.
  Noor Vidts
  5.572
  7.
  Emma Oosterwegel (Ned)
  5.533
  8.
  Katarina Johnson-Thompson (GBr)
  5.387

 20. 21 uur 20. Zevenkamp-legende Jackie Joyner-Kersee: “Nafi Thiam is een echte kampioene”.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Zevenkamp-legende Jackie Joyner-Kersee: “Nafi Thiam is een echte kampioene”

","textStripped":"Vidts eindigde na Halle en Sulek als derde op de 800 meter in een persoonlijk record van 2'08"50. Ze schuift zo voorbij Kälin naar de 5e plaats.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021782","title":"Zilver voor Vetter, brons voor Hall","source":"","time":"??+?","eventTime":1658196272104,"text":"

Vetter en Thiam vallen elkaar in de armen. De Nederlandse moet vrede nemen met zilver. Het brons is voor de Amerikaanse Anna Hall. ","textStripped":"Vetter en Thiam vallen elkaar in de armen. De Nederlandse moet vrede nemen met zilver. Het brons is voor de Amerikaanse Anna Hall.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021781","time":"??+?","eventTime":1658196212103,"text":"Wat een race van Nafi Thiam! Ze heeft er alles uitgeperst! Ze heeft de titel te pakken.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Kris Meertens"},{"eventId":"3021780","title":"Goud voor Thiam!","source":"","time":"??+?","eventTime":1658196161297,"text":"

Thiam is wereldkampioene! Ze finisht als 5e in 2'13", een persoonlijk record, en is daarmee 7 seconden sneller dan Vetter.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Thiam is wereldkampioene! Ze finisht als 5e in 2'13", een persoonlijk record, en is daarmee 7 seconden sneller dan Vetter.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021779","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1658196150690,"text":"

Thiam ligt nu al drie seconden voor op Vetter. ","textStripped":"Thiam ligt nu al drie seconden voor op Vetter.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021778","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1658196121960,"text":"

Hall loopt aan de leiding, Vidts gaat in de achtervolging.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Hall loopt aan de leiding, Vidts gaat in de achtervolging.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021777","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1658196096231,"text":"

Thiam heeft na 1 ronde al een voorsprong op Vetter. Het ziet er goed uit. ","textStripped":"Thiam heeft na 1 ronde al een voorsprong op Vetter. Het ziet er goed uit.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021776","time":"??+?","eventTime":1658195965973,"text":"Nafi Thiam staat er redelijk ontspannen bij, dat is goed. Als ze mentaal sterk is, dan kan ze die anderhalve seconde op Vetter goedmaken.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Kris Meertens"},{"eventId":"3021775","title":"Aftellen!","source":"","time":"??+?","eventTime":1658195832677,"text":"

Nafi Thiam en Noor Vidts staan klaar om de afsluitende 800 meter te lopen. De spanning is te snijden. Nog 13 atletes zijn in competitie en die komen allemaal in één reeks in actie.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Nafi Thiam en Noor Vidts staan klaar om de afsluitende 800 meter te lopen. De spanning is te snijden. Nog 13 atletes zijn in competitie en die komen allemaal in één reeks in actie.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021767","title":"Vetter op zoek naar ultieme bekroning","source":"","time":"??+?","eventTime":1658194699001,"text":"
Een wereldtitel is altijd mooi, maar voor Anouk Vetter zou de gouden medaille wellicht nog dat tikkeltje meer schitteren. De 29-jarige Nederlandse ging drie jaar geleden nog door een diep dal. Met een hoofd vol twijfels gaf ze toen op het WK in Doha op na zes onderdelen. De Europees kampioene van 2016 en de bronzen medaillewinnares van de WK 2017 was het plezier in haar sport kwijt.
Op de Olympische Spelen in Tokio toonde ze afgelopen zomer met een zilveren medaille dat ze helemaal terug was. Volgt straks de ultieme bekroning met een wereldtitel of moet ze toch weer haar meerdere erkennen in Thiam?
","textStripped":"Een wereldtitel is altijd mooi, maar voor Anouk Vetter zou de gouden medaille wellicht nog dat tikkeltje meer schitteren. De 29-jarige Nederlandse ging drie jaar geleden nog door een diep dal. Met een hoofd vol twijfels gaf ze toen op het WK in Doha op na zes onderdelen. De Europees kampioene van 2016 en de bronzen medaillewinnares van de WK 2017 was het plezier in haar sport kwijt. Op de Olympische Spelen in Tokio toonde ze afgelopen zomer met een zilveren medaille dat ze helemaal terug was. Volgt straks de ultieme bekroning met een wereldtitel of moet ze toch weer haar meerdere erkennen in Thiam?","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021766","title":"Nog een halfuurtje!","source":"","time":"??+?","eventTime":1658194442283,"text":"

De spanning neemt stilaan toe. Over een halfuur weten we of Thiam goud of zilver behaalt op de zevenkamp. ","textStripped":"De spanning neemt stilaan toe. Over een halfuur weten we of Thiam goud of zilver behaalt op de zevenkamp.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021765","title":"Schuift Vidts nog op naar de 5e plaats?","source":"","time":"??+?","eventTime":1658193189570,"text":"

Anna Hall lijkt goed op weg naar een podiumplaats. Adrianna Sulek heeft een ijzersterke 800 meter nodig om nog voorbij de Amerikaanse te springen. Voor de vijfde plaats wordt het een strijd tussen Annik Kälin en Noor Vidts. De Zwitserse heeft na het speerwerpen 34 punten meer dan Vidts. Emma Oosterwegel zit te ver, zij zal wellicht 7e worden.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Anna Hall lijkt goed op weg naar een podiumplaats. Adrianna Sulek heeft een ijzersterke 800 meter nodig om nog voorbij de Amerikaanse te springen. Voor de vijfde plaats wordt het een strijd tussen Annik Kälin en Noor Vidts. De Zwitserse heeft na het speerwerpen 34 punten meer dan Vidts. Emma Oosterwegel zit te ver, zij zal wellicht 7e worden.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021761","title":"Na zilver in Doha, ook zilver in Eugene?","source":"","time":"??+?","eventTime":1658193124964,"text":"
Nafi Thiam weet hoe het voelt om tweede te worden op een WK. Drie jaar geleden in Doha moest de tweevoudig olympisch kampioene Katarina Johnson-Thompson voor zich dulden. Thiam had toen na het speerwerpen wel een flinke achterstand van 137 punten op de Britse en moest tijdens de afsluitende 800 meter nog meer terrein prijsgeven.  Nu bedraagt de kloof op leidster Anouk Vetter slechts 19 punten, goed voor zo'n anderhalve seconde op de 800 meter. Thiam moet de Nederlandse dus aanvallen, een nieuwe situatie voor onze landgenote. Mogelijk moet ze ook nog rekening houden met Anna Hall, de huidige nummer 3 en een sterkere 800m-loopster dan Thiam en Vetter.
","textStripped":"Nafi Thiam weet hoe het voelt om tweede te worden op een WK. Drie jaar geleden in Doha moest de tweevoudig olympisch kampioene Katarina Johnson-Thompson voor zich dulden. Thiam had toen na het speerwerpen wel een flinke achterstand van 137 punten op de Britse en moest tijdens de afsluitende 800 meter nog meer terrein prijsgeven. Nu bedraagt de kloof op leidster Anouk Vetter slechts 19 punten, goed voor zo'n anderhalve seconde op de 800 meter. Thiam moet de Nederlandse dus aanvallen, een nieuwe situatie voor onze landgenote. Mogelijk moet ze ook nog rekening houden met Anna Hall, de huidige nummer 3 en een sterkere 800m-loopster dan Thiam en Vetter.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021740","title":"Afspraak vannacht!","source":"","time":"??+?","eventTime":1658173075785,"text":"

De ochtendsessie in Eugene zit erop met het speerwerpen in de zevenkamp. Vanaf 2 uur vannacht kunt u opnieuw terecht bij Sporza voor het vervolg van de 4e WK-dag. Er komen straks nog 3 Belgen in actie. Imke Vervaet loopt vanaf 3 uur de reeksen van de 200 meter en uiteraard is er nog de ontknoping in de zevenkamp, met Nafi Thiam en Noor Vidts. De afsluitende 800 meter is om 3.55 uur komende nacht. ","textStripped":"De ochtendsessie in Eugene zit erop met het speerwerpen in de zevenkamp. Vanaf 2 uur vannacht kunt u opnieuw terecht bij Sporza voor het vervolg van de 4e WK-dag. Er komen straks nog 3 Belgen in actie. Imke Vervaet loopt vanaf 3 uur de reeksen van de 200 meter en uiteraard is er nog de ontknoping in de zevenkamp, met Nafi Thiam en Noor Vidts. De afsluitende 800 meter is om 3.55 uur komende nacht.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021739","title":"Wat nu?","source":"","time":"??+?","eventTime":1658172242002,"text":"

De strijd om het goud gaat wellicht tussen Anouk Vetter en Nafi Thiam. Onze landgenote moet 19 punten goedmaken op de Nederlandse, wat op de 800 meter neerkomt op 1 seconde en 36 honderdsten. Hoe liggen de waardeverhoudingen? Op papier is Thiam een iets betere 800m-loopster dan Vetter. Het persoonlijk record van Thiam is 2'15"24, al liep ze die chrono wel al 5 jaar geleden. De beste tijd van Vetter op de 800 meter is 2'17"71, een prestatie die ze in 2016 liet noteren. Het seizoensbeste van Vetter is 2'21"56. Thiam liep dit seizoen nog geen 800 meter. Gaat het alleen maar tussen Vetter en Thiam? Dat is niet geheel zeker, want nummer 3 Anna Hall is een bijzonder sterke 800m-loopster. Haar PR liep ze dit jaar in mei: 2'03"11. Hall moet meer dan 300 punten goedmaken en dat is enorm veel, maar niet onmogelijk. Als Vetter en Thiam er een trage race van maken en Hall een superdag heeft, kan het link worden. Een verschil van 300 punten komt overeen met een slordige 20 seconden. Noor Vidts kampeert momenteel op de 6e plaats, maar als zij op haar niveau presteert, moet de top 5 nog haalbaar zijn.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De strijd om het goud gaat wellicht tussen Anouk Vetter en Nafi Thiam. Onze landgenote moet 19 punten goedmaken op de Nederlandse, wat op de 800 meter neerkomt op 1 seconde en 36 honderdsten. Hoe liggen de waardeverhoudingen? Op papier is Thiam een iets betere 800m-loopster dan Vetter. Het persoonlijk record van Thiam is 2'15"24, al liep ze die chrono wel al 5 jaar geleden. De beste tijd van Vetter op de 800 meter is 2'17"71, een prestatie die ze in 2016 liet noteren. Het seizoensbeste van Vetter is 2'21"56. Thiam liep dit seizoen nog geen 800 meter. Gaat het alleen maar tussen Vetter en Thiam? Dat is niet geheel zeker, want nummer 3 Anna Hall is een bijzonder sterke 800m-loopster. Haar PR liep ze dit jaar in mei: 2'03"11. Hall moet meer dan 300 punten goedmaken en dat is enorm veel, maar niet onmogelijk. Als Vetter en Thiam er een trage race van maken en Hall een superdag heeft, kan het link worden. Een verschil van 300 punten komt overeen met een slordige 20 seconden. Noor Vidts kampeert momenteel op de 6e plaats, maar als zij op haar niveau presteert, moet de top 5 nog haalbaar zijn.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021741","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1658172180000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1549117135061786625","showConversation":false},{"eventId":"3021738","title":"De stand van zaken voor de 800 meter","source":"","time":"??+?","eventTime":1658172126727,"text":"

1.
Anouk Vetter (Ned)
6.045 ptn
2.
Nafi Thiam
6.026
3.
Anna Hall (VS)
5.741
4.
Adrianna Sulek (Pol)
5.666
5.
Annik Kälin (Zwi)
5.606
6.
Noor Vidts
5.572
7.
Emma Oosterwegel (Ned)
5.533
8.
Katarina Johnson-Thompson (GBr)
5.387
Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"1. Anouk Vetter (Ned) 6.045 ptn 2. Nafi Thiam 6.026 3. Anna Hall (VS) 5.741 4. Adrianna Sulek (Pol) 5.666 5. Annik Kälin (Zwi) 5.606 6. Noor Vidts 5.572 7. Emma Oosterwegel (Ned) 5.533 8. Katarina Johnson-Thompson (GBr) 5.387","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021742","title":"Zevenkamp-legende Jackie Joyner-Kersee: "Nafi Thiam is een echte kampioene"","time":"??+?","eventTime":1658172000000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-450d263b-3efc-4026-90e5-648414912499","publicationId":"pbs-pub-c92df93e-6e31-47c8-8a3c-778ee25d8e13","assetName":"itv jackie joyner","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/07/18/82f9a474-06d6-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/07/11/wk-atletiek-zevenkamp-dag-2-nafi-thiam-noor-vidts/jcr:content/par/timeline/video-f1b891e5-b62a-4e95-aff6-136b2203761a"},{"eventId":"3021733","title":"Vetter op één na speerwerpen","source":"","time":"??+?","eventTime":1658171213569,"text":"

Geen verbetering voor Anouk Vetter bij haar laatste poging. De Nederlandse begint straks wel als leider aan de afsluitende 800 meter, met een voorsprong van 19 punten op Nafi Thiam. Dat betekent dat Thiam op de 800 meter zo'n anderhalve seconde sneller zal moeten lopen dan Vetter om wereldkampioen te worden. Noor Vidts is met haar worp van 41,62 meter een plaatsje gezakt en is nu 6e. Vidts is wel een van de betere lopers op de 800 meter en kan straks nog wel terrein goedmaken. ","textStripped":"Geen verbetering voor Anouk Vetter bij haar laatste poging. De Nederlandse begint straks wel als leider aan de afsluitende 800 meter, met een voorsprong van 19 punten op Nafi Thiam. Dat betekent dat Thiam op de 800 meter zo'n anderhalve seconde sneller zal moeten lopen dan Vetter om wereldkampioen te worden. Noor Vidts is met haar worp van 41,62 meter een plaatsje gezakt en is nu 6e. Vidts is wel een van de betere lopers op de 800 meter en kan straks nog wel terrein goedmaken.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021737","title":"Belangrijk: Thiam maakt wat puntjes goed met laatste worp","time":"??+?","eventTime":1658170980000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-cb83aa0a-d12c-41d3-a854-fa0f5e228404","publicationId":"pbs-pub-c92df93e-6e31-47c8-8a3c-778ee25d8e13","assetName":"speer 3 thiam","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/07/18/b54cc3fa-06ce-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/07/11/wk-atletiek-zevenkamp-dag-2-nafi-thiam-noor-vidts/jcr:content/par/timeline/video-2b3a8888-8598-4ae2-9bbe-f7231a7c57e4"},{"eventId":"3021732","title":"Goeie 3e poging van Thiam","source":"","time":"??+?","eventTime":1658170961980,"text":"

Bij haar 3e en laatste worp haalt Nafi Thiam nog het onderste uit de kan. Met 53,01 meter blijft ze wel achter Anouk Vetter in de stand. De Nederlandse heeft nog één worp tegoed.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Bij haar 3e en laatste worp haalt Nafi Thiam nog het onderste uit de kan. Met 53,01 meter blijft ze wel achter Anouk Vetter in de stand. De Nederlandse heeft nog één worp tegoed.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021736","title":"Anouk Vetter grijpt de leiding met deze worp","time":"??+?","eventTime":1658170800000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-b2bb47b2-d03b-4edc-b0c7-58a0212fffa7","publicationId":"pbs-pub-c92df93e-6e31-47c8-8a3c-778ee25d8e13","assetName":"speer vetter","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/07/18/a2249739-06ce-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/07/11/wk-atletiek-zevenkamp-dag-2-nafi-thiam-noor-vidts/jcr:content/par/timeline/video-d12f2dde-edc6-4525-8976-155fe5b39769"},{"eventId":"3021731","title":"Vetter legt de bal in het kamp van Thiam","source":"","time":"??+?","eventTime":1658170759477,"text":"

Anouk Vetter gooit bij haar 2e poging 58,29 meter ver en daarmee wipt ze over Nafi Thiam naar de leiding in de zevenkamp. Druk op de ketel voor onze landgenote! ","textStripped":"Anouk Vetter gooit bij haar 2e poging 58,29 meter ver en daarmee wipt ze over Nafi Thiam naar de leiding in de zevenkamp. Druk op de ketel voor onze landgenote!","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021735","title":"Matige 2e poging van Thiam","time":"??+?","eventTime":1658170620000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-bc3b3590-77fd-4dcb-97e4-dc9f4b64c3ee","publicationId":"pbs-pub-c92df93e-6e31-47c8-8a3c-778ee25d8e13","assetName":"speer 2 thiam","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/07/18/9390e6b8-06ce-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/07/11/wk-atletiek-zevenkamp-dag-2-nafi-thiam-noor-vidts/jcr:content/par/timeline/video-80b9085b-00f3-43a7-a26e-0ed0320e6b7f"},{"eventId":"3021730","title":"Thiam kan zich niet verbeteren","source":"","time":"??+?","eventTime":1658170561514,"text":"

De tweede worp van Nafi Thiam ploft net voorbij de 50 meter in het gras. Met 50,76 meter doet ze minder goed dan bij haar eerste poging.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De tweede worp van Nafi Thiam ploft net voorbij de 50 meter in het gras. Met 50,76 meter doet ze minder goed dan bij haar eerste poging.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021729","title":"Vetter doet beter dan Thiam","source":"","time":"??+?","eventTime":1658170423718,"text":"

Anouk Vetter zet Nafi Thiam onder druk. De Nederlandse kan in het speerwerpen wedijveren met Thiam en toont dat ook: met een worp van 53,89 meter doet ze beter dan onze landgenote. Zo maakt ze in de stand weer wat terrein goed op Thiam. ","textStripped":"Anouk Vetter zet Nafi Thiam onder druk. De Nederlandse kan in het speerwerpen wedijveren met Thiam en toont dat ook: met een worp van 53,89 meter doet ze beter dan onze landgenote. Zo maakt ze in de stand weer wat terrein goed op Thiam.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021734","title":"Thiam gooit meteen voorbij de 50 meter","time":"??+?","eventTime":1658170140000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-8d2ba054-9085-4144-af77-36ddad0c60a7","publicationId":"pbs-pub-c92df93e-6e31-47c8-8a3c-778ee25d8e13","assetName":"speer 1 thiam","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/07/18/814de9d6-06ce-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/07/11/wk-atletiek-zevenkamp-dag-2-nafi-thiam-noor-vidts/jcr:content/par/timeline/video-2a613f7c-b064-4ecf-807a-31321e0e894e"},{"eventId":"3021728","title":"Thiam zet meteen de toon","source":"","time":"??+?","eventTime":1658170137377,"text":"

De eerste poging in het speerwerpen is meteen behoorlijk ver voor Nafi Thiam. Met 51,22 meter overschrijdt ze de kaap van de 50 meter, al blijft ze ver onder haar persoonlijk record van 59,32 meter.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De eerste poging in het speerwerpen is meteen behoorlijk ver voor Nafi Thiam. Met 51,22 meter overschrijdt ze de kaap van de 50 meter, al blijft ze ver onder haar persoonlijk record van 59,32 meter.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021727","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1658170102025,"text":"

We maken ons op voor het speerwerpen in de B-groep, met ook Nafi Thiam. Onze landgenote gaat zo dadelijk als tweede werpen. ","textStripped":"We maken ons op voor het speerwerpen in de B-groep, met ook Nafi Thiam. Onze landgenote gaat zo dadelijk als tweede werpen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021722","title":"Groep B pas na 21 uur","source":"","time":"??+?","eventTime":1658168443089,"text":"

De B-groep van zevenkamp komt pas om 21.05 uur in actie in het speerwerpen. Voor Nafi Thiam en co zult u dus nog even geduld moeten oefenen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De B-groep van zevenkamp komt pas om 21.05 uur in actie in het speerwerpen. Voor Nafi Thiam en co zult u dus nog even geduld moeten oefenen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021726","title":"Geen verbetering bij 3e en laatste poging voor Vidts","time":"??+?","eventTime":1658167440000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-65fab9fc-2df2-4eaa-baa5-fe779bb6487c","publicationId":"pbs-pub-c92df93e-6e31-47c8-8a3c-778ee25d8e13","assetName":"speer 3 vidts","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/07/18/cdad4046-06c9-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/07/11/wk-atletiek-zevenkamp-dag-2-nafi-thiam-noor-vidts/jcr:content/par/timeline/video-d5fceb82-4e9c-43e4-84cb-1499b57748d1"},{"eventId":"3021721","title":"698 punten voor Noor Vidts","source":"","time":"??+?","eventTime":1658167393901,"text":"

Met haar 3e en laatste worp laat Noor Vidts 39,77 meter noteren. Het blijft dus bij die 41,62 meter, goed voor 698 punten. ","textStripped":"Met haar 3e en laatste worp laat Noor Vidts 39,77 meter noteren. Het blijft dus bij die 41,62 meter, goed voor 698 punten.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021725","title":"Vidts benadert PR met tweede poging","time":"??+?","eventTime":1658167140000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-10632e04-8621-4fa1-bf2a-4326e7fc82d8","publicationId":"pbs-pub-c92df93e-6e31-47c8-8a3c-778ee25d8e13","assetName":"speer 2 vidts","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/07/18/bc829135-06c9-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/07/11/wk-atletiek-zevenkamp-dag-2-nafi-thiam-noor-vidts/jcr:content/par/timeline/video-902d0f61-81f2-4c9c-ae7b-423e7bf39263"},{"eventId":"3021720","title":"Goeie 2e worp van Vidts","source":"","time":"??+?","eventTime":1658167105513,"text":"

Intussen heeft ook Noor Vidts een tweede keer gegooid. Met een 2e worp van 41,62 meter ploft haar speer een stuk verder neer dan bij haar 1e poging, een benadering van haar PR (41,80 meter).

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Intussen heeft ook Noor Vidts een tweede keer gegooid. Met een 2e worp van 41,62 meter ploft haar speer een stuk verder neer dan bij haar 1e poging, een benadering van haar PR (41,80 meter).","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021723","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1658166780000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1549094374880919552","showConversation":false},{"eventId":"3021719","title":"Van Canvas naar Ketnet","source":"","time":"??+?","eventTime":1658166748495,"text":"

De livestream op deze pagina loopt voort, maar tv-kijkers moeten zo dadelijk even zappen van Canvas naar Ketnet. Kris Meertens heet u daar om 20 uur opnieuw welkom. ","textStripped":"De livestream op deze pagina loopt voort, maar tv-kijkers moeten zo dadelijk even zappen van Canvas naar Ketnet. Kris Meertens heet u daar om 20 uur opnieuw welkom.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021718","title":"Seizoensbeste bij 1e worp met de speer voor Vidts","source":"","time":"??+?","eventTime":1658166688830,"text":"

Speerwerpen is niet het sterkste onderdeel van Noor Vidts, maar ze begint wel met een seizoensbeste: 37,99 meter. Dat is behoorlijk, al blijft ze daarmee nog ver verwijderd van haar persoonlijk record van 41,80 meter.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Speerwerpen is niet het sterkste onderdeel van Noor Vidts, maar ze begint wel met een seizoensbeste: 37,99 meter. Dat is behoorlijk, al blijft ze daarmee nog ver verwijderd van haar persoonlijk record van 41,80 meter.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021724","title":"Noor Vidts gooit bijna 38 meter bij eerste worp","time":"??+?","eventTime":1658166660000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-ff03b0a5-fd22-4498-8bdf-ba18d0ba250b","publicationId":"pbs-pub-c92df93e-6e31-47c8-8a3c-778ee25d8e13","assetName":"speer 1 vidts","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/07/18/98226ef3-06c9-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/07/11/wk-atletiek-zevenkamp-dag-2-nafi-thiam-noor-vidts/jcr:content/par/timeline/video-788f6022-9d1d-482f-8544-de1849de7caf"},{"eventId":"3021711","title":"Even geduld voor het speerwerpen","source":"","time":"??+?","eventTime":1658164320191,"text":"

Voor het speerwerpen wordt gewerkt in twee poules. Noor Vidts zit in groep A, die er vanaf 19.55 uur aan beginnen. De B-groep, met Nafi Thiam, start om 21.05 uur. ","textStripped":"Voor het speerwerpen wordt gewerkt in twee poules. Noor Vidts zit in groep A, die er vanaf 19.55 uur aan beginnen. De B-groep, met Nafi Thiam, start om 21.05 uur.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021710","title":"De top 8 na het verspringen:","source":"","time":"??+?","eventTime":1658164172792,"text":"

Advertisement. Scroll to continue reading.
1.
Nafi Thiam
5.107 ptn
2.
Anouk Vetter (Ned)
5.024
3.
Adrianna Sulek (Pol)
4.967
4.
Anna Hall (VS)
4.963
5.
Noor Vidts
4.874
6.
Annik Kälin (Zwi)
4.780
7.
Katarina Johnson-Thompson (GBr)
4.735
8.
Emma Oosterwegel (Ned)
4.595

","textStripped":"1. Nafi Thiam 5.107 ptn 2. Anouk Vetter (Ned) 5.024 3. Adrianna Sulek (Pol) 4.967 4. Anna Hall (VS) 4.963 5. Noor Vidts 4.874 6. Annik Kälin (Zwi) 4.780 7. Katarina Johnson-Thompson (GBr) 4.735 8. Emma Oosterwegel (Ned) 4.595","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021709","title":"Thiam loopt wat verder uit","source":"","time":"??+?","eventTime":1658163916673,"text":"

Het verspringen zit erop. Nafi Thiam is de primus met een sprong van 6,59 meter en loopt zo weer wat verder uit op de concurrentie. Noor Vidts prijkt op de 5e plaats met nog twee onderdelen te gaan.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Het verspringen zit erop. Nafi Thiam is de primus met een sprong van 6,59 meter en loopt zo weer wat verder uit op de concurrentie. Noor Vidts prijkt op de 5e plaats met nog twee onderdelen te gaan.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021708","title":"Vidts houdt het op 6,33 meter","source":"","time":"??+?","eventTime":1658163850213,"text":"

Noor Vidts laat een foutieve sprong noteren bij haar 3e poging en zo blijft het voor Vidts bij 6,33 meter. ","textStripped":"Noor Vidts laat een foutieve sprong noteren bij haar 3e poging en zo blijft het voor Vidts bij 6,33 meter.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021715","title":"De laatste sprong van Noor Vidts is ongeldig","time":"??+?","eventTime":1658163840000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-45c9fdf1-6544-4b9e-9962-2649a8d2e866","publicationId":"pbs-pub-c92df93e-6e31-47c8-8a3c-778ee25d8e13","assetName":"vidts sprong 3","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/07/18/2dbe6394-06c1-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/07/11/wk-atletiek-zevenkamp-dag-2-nafi-thiam-noor-vidts/jcr:content/par/timeline/video-35417095-7feb-485a-b53c-4198b3868605"},{"eventId":"3021707","title":"Sterke Vetter","source":"","time":"??+?","eventTime":1658163721933,"text":"

Ook Anouk Vetter mengt zich met haar laatste sprong nog in de debatten. Ook zij springt bij haar 3e poging een persoonlijk record, met 6,52 meter. Daarmee blijft ze de nummer 2 in stand, na Nafi Thiam.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Ook Anouk Vetter mengt zich met haar laatste sprong nog in de debatten. Ook zij springt bij haar 3e poging een persoonlijk record, met 6,52 meter. Daarmee blijft ze de nummer 2 in stand, na Nafi Thiam.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021706","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1658163574127,"text":"

De Poolse Adrianna Sulek wint nog wat terrein met haar 3e sprong, goed voor 6,43 meter. Daarmee doet ze een stuk beter dan haar persoonlijk record tot nog toe (6,34m). ","textStripped":"De Poolse Adrianna Sulek wint nog wat terrein met haar 3e sprong, goed voor 6,43 meter. Daarmee doet ze een stuk beter dan haar persoonlijk record tot nog toe (6,34m).","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021717","title":"Nafi Thiam springt nog wat verder bij poging 3","time":"??+?","eventTime":1658163300000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-ad1da97d-1788-413e-a714-c63b7531526d","publicationId":"pbs-pub-c92df93e-6e31-47c8-8a3c-778ee25d8e13","assetName":"thiam sprong 3","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/07/18/61778226-06c1-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/07/11/wk-atletiek-zevenkamp-dag-2-nafi-thiam-noor-vidts/jcr:content/par/timeline/video-ed45a3bd-2b0b-446f-9d6f-dc3757711b3d"},{"eventId":"3021705","title":"Geweldige Thiam!","source":"","time":"??+?","eventTime":1658163270253,"text":"

Nafi Thiam had al 6,49 meter en doet bij haar 3e sprong nog 10 centimeter beter. Met 6,59 meter strandt ze op 4 centimeter van haar seizoensbeste. Thiam is hier op weg om een uitstekend zaakje te doen!

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Nafi Thiam had al 6,49 meter en doet bij haar 3e sprong nog 10 centimeter beter. Met 6,59 meter strandt ze op 4 centimeter van haar seizoensbeste. Thiam is hier op weg om een uitstekend zaakje te doen!","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021704","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1658163168786,"text":"

De Amerikaanse Anna Hall springt 6,39 meter, een tikkeltje verder dan Noor Vidts. Hall doet zo nog volop mee voor het podium. ","textStripped":"De Amerikaanse Anna Hall springt 6,39 meter, een tikkeltje verder dan Noor Vidts. Hall doet zo nog volop mee voor het podium.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021703","title":"Vidts zweeft een stuk verder","source":"","time":"??+?","eventTime":1658163106327,"text":"

Bij haar tweede poging doet Noor Vidts een stuk beter. Ze landt na 6,33 meter en daarmee is ze op dit moment de nummer 3 in het verspringen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Bij haar tweede poging doet Noor Vidts een stuk beter. Ze landt na 6,33 meter en daarmee is ze op dit moment de nummer 3 in het verspringen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021712","title":"Prima tweede sprong voor Noor Vidts","time":"??+?","eventTime":1658163060000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-f157e407-f9d3-46d3-89b9-29f37f46d87f","publicationId":"pbs-pub-c92df93e-6e31-47c8-8a3c-778ee25d8e13","assetName":"sprong 2 vidts","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/07/18/ca77cec1-06c0-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/07/11/wk-atletiek-zevenkamp-dag-2-nafi-thiam-noor-vidts/jcr:content/par/timeline/video-e163f19b-266f-4579-a766-1fd6b882fca0"},{"eventId":"3021702","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1658162970191,"text":"

De tweede sprong van Anouk Vetter is wel geldig, maar de Nederlandse blijft steken op 6,17 meter. Als het daarbij blijft, kan Thiam een gouden zaak doen in het verspringen. ","textStripped":"De tweede sprong van Anouk Vetter is wel geldig, maar de Nederlandse blijft steken op 6,17 meter. Als het daarbij blijft, kan Thiam een gouden zaak doen in het verspringen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021701","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1658162772195,"text":"

De Zwitserse Annik Kälin gaat momenteel aan de leiding in het verspringen, maar zij vormt niet meteen een bedreiging voor Thiam, wel voor Vidts. Met deze tussenstand zal Kälin over Vidts wippen in de stand.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De Zwitserse Annik Kälin gaat momenteel aan de leiding in het verspringen, maar zij vormt niet meteen een bedreiging voor Thiam, wel voor Vidts. Met deze tussenstand zal Kälin over Vidts wippen in de stand.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021716","title":"Nulsprong voor Nafi Thiam bij 2e poging","time":"??+?","eventTime":1658162640000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-f1371d45-022f-417e-95a1-993a18f3f8d8","publicationId":"pbs-pub-c92df93e-6e31-47c8-8a3c-778ee25d8e13","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/07/18/416b77c5-06c1-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/07/11/wk-atletiek-zevenkamp-dag-2-nafi-thiam-noor-vidts/jcr:content/par/timeline/video-0a3f6717-6502-4cd7-9fea-849e3d33a2bd"},{"eventId":"3021700","title":"Nulsprong voor Thiam","source":"","time":"??+?","eventTime":1658162630512,"text":"

Met de goeie eerste poging permitteert Nafi Thiam het zich om iets meer risico's te nemen. Ze lijkt ruim verder te landen dan bij haar eerste sprong, maar stond ook enkele centimeters te ver over de balk. ","textStripped":"Met de goeie eerste poging permitteert Nafi Thiam het zich om iets meer risico's te nemen. Ze lijkt ruim verder te landen dan bij haar eerste sprong, maar stond ook enkele centimeters te ver over de balk.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021699","title":"Vidts opent bescheiden","source":"","time":"??+?","eventTime":1658162629450,"text":"

Ook Noor Vidts heeft een eerste keer gesprongen. De wereldkampioene vijfkamp ploft na 6,07 meter in de zandbak. Daarmee blijf ze ruim onder haar persoonlijk record van 6,60 meter, dat ze eerder dit jaar sprong.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Ook Noor Vidts heeft een eerste keer gesprongen. De wereldkampioene vijfkamp ploft na 6,07 meter in de zandbak. Daarmee blijf ze ruim onder haar persoonlijk record van 6,60 meter, dat ze eerder dit jaar sprong.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021713","title":"Voorzichtige eerste sprong van Noor Vidts","time":"??+?","eventTime":1658162580000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-9e1e3238-6ddc-4730-aefa-705ec1928b16","publicationId":"pbs-pub-c92df93e-6e31-47c8-8a3c-778ee25d8e13","assetName":"sprong 1 vidts","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/07/18/e7cafab2-06c0-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/07/11/wk-atletiek-zevenkamp-dag-2-nafi-thiam-noor-vidts/jcr:content/par/timeline/video-590fadae-8a51-41a6-983a-e957c2f09d38"},{"eventId":"3021698","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1658162520000,"text":"

Anouk Vetter, de dichtste belaagster van Nafi Thiam, neemt veel risico's bij haar eerste poging en betaalt dat cash. De Nederlandse staat ver over de balk en laat zo een nulsprong noteren. ","textStripped":"Anouk Vetter, de dichtste belaagster van Nafi Thiam, neemt veel risico's bij haar eerste poging en betaalt dat cash. De Nederlandse staat ver over de balk en laat zo een nulsprong noteren.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021714","title":"Nafi Thiam zet meteen de toon bij 1e poging","time":"??+?","eventTime":1658162280000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-21c336d7-fcbc-4472-bb68-4b5580bb3d47","publicationId":"pbs-pub-c92df93e-6e31-47c8-8a3c-778ee25d8e13","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/07/18/01bf9253-06c1-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/07/11/wk-atletiek-zevenkamp-dag-2-nafi-thiam-noor-vidts/jcr:content/par/timeline/video-a43c5f08-e5e1-4178-9a90-9599209f068e"},{"eventId":"3021697","title":"Thiam opent goed","source":"","time":"??+?","eventTime":1658162244482,"text":"

Nafi Thiam zweeft naar 6,49 meter bij haar eerste poging. Dat is een behoorlijke start voor de leidster in de competitie. Onze landgenote sprong dit seizoen al eens 6,63 meter, haar persoonlijk record is 6,86 meter. Er kan dus nog wat bij.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Nafi Thiam zweeft naar 6,49 meter bij haar eerste poging. Dat is een behoorlijke start voor de leidster in de competitie. Onze landgenote sprong dit seizoen al eens 6,63 meter, haar persoonlijk record is 6,86 meter. Er kan dus nog wat bij.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021696","title":"Verspringen is de 5e opdracht","source":"","time":"??+?","eventTime":1658162165014,"text":"

De ochtendsessie op het WK heeft vandaag enkel de zevenkamp in petto. We steken van wal met het verspringen. Zo dadelijk is het aan Nafi Thiam en Noor Vidts. ","textStripped":"De ochtendsessie op het WK heeft vandaag enkel de zevenkamp in petto. We steken van wal met het verspringen. Zo dadelijk is het aan Nafi Thiam en Noor Vidts.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021694","title":"Van Alphen: "Mogen dromen van 2 Belgen op podium"","source":"","time":"??+?","eventTime":1658154642482,"text":"

"Op die resultaten van dag 1 hebben we stiekem gehoopt", vertelt Hans Van Alphen bij Radio 1.

Advertisement. Scroll to continue reading.

"Zowel Nafi Thiam als Noor Vidts hebben het uitstekend gedaan. We mogen nog altijd dromen van 2 Belgen op het podium. Dat wordt geen makkelijke opdracht, maar het is niet onmogelijk."

Advertisement. Scroll to continue reading.

"Qua punten scoren de Belgen erg goed. De stand vertelt niet altijd het volledige verhaal, want er kunnen veel wereldtoppers goed presteren. De punten zijn belangrijker voor de persoonlijke ontwikkeling van de sporters."

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":""Op die resultaten van dag 1 hebben we stiekem gehoopt", vertelt Hans Van Alphen bij Radio 1. "Zowel Nafi Thiam als Noor Vidts hebben het uitstekend gedaan. We mogen nog altijd dromen van 2 Belgen op het podium. Dat wordt geen makkelijke opdracht, maar het is niet onmogelijk." "Qua punten scoren de Belgen erg goed. De stand vertelt niet altijd het volledige verhaal, want er kunnen veel wereldtoppers goed presteren. De punten zijn belangrijker voor de persoonlijke ontwikkeling van de sporters."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021687","time":"??+?","eventTime":1658138284962,"text":"Nafi heeft een voorsprong op Vetter in verspringen, maar Vetter is goed in speerwerpen. Het wordt spannend tot en met de 800 meter.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Roger Lespagnard, coach Thiam"},{"eventId":"3021689","title":"Coach Nafi Thiam belooft spannend slot","source":"","time":"??+?","eventTime":1658138220000,"text":"

Roger Lespagnard, de coach van Nafi Thiam, blikt terug op de eerste dag van de zevenkamp van zijn poulain. "De belangrijkste les? De horden!", aldus Lespagnard.

Advertisement. Scroll to continue reading.

"In het hoogspringen haalde ze 1,95 meter, zoals ik voorspeld had. Dat is niet slecht, ook al had ze misschien een kleine kans om 1,98 meter te halen", zei ook de 75-jarige Luikenaar.

Advertisement. Scroll to continue reading.

"In het kogelstoten haalde ze een behoorlijk resultaat, vooral gezien ze geen beenspiertraining heeft gedaan door haar rugproblemen", zei Lespagnard. Over de 200 meter, waar ze 2e werd in haar reeks, had hij veel bewondering: "Ze haalde 24.39, op twee honderdsten van haar record. Dat is echt heel goed."

Advertisement. Scroll to continue reading.

Het belooft een boeiende slotdag te worden. "We zullen maandagochtend erg vroeg moeten zijn om te kunnen opwarmen voor het verspringen. Nafi heeft misschien een kleine voorsprong op Vetter in het verspringen, maar Vetter is goed in het speerwerpen. Het zal spannend zijn tot en met de 800 meter." ","textStripped":"Roger Lespagnard, de coach van Nafi Thiam, blikt terug op de eerste dag van de zevenkamp van zijn poulain. "De belangrijkste les? De horden!", aldus Lespagnard. "In het hoogspringen haalde ze 1,95 meter, zoals ik voorspeld had. Dat is niet slecht, ook al had ze misschien een kleine kans om 1,98 meter te halen", zei ook de 75-jarige Luikenaar. "In het kogelstoten haalde ze een behoorlijk resultaat, vooral gezien ze geen beenspiertraining heeft gedaan door haar rugproblemen", zei Lespagnard. Over de 200 meter, waar ze 2e werd in haar reeks, had hij veel bewondering: "Ze haalde 24.39, op twee honderdsten van haar record. Dat is echt heel goed." Het belooft een boeiende slotdag te worden. "We zullen maandagochtend erg vroeg moeten zijn om te kunnen opwarmen voor het verspringen. Nafi heeft misschien een kleine voorsprong op Vetter in het verspringen, maar Vetter is goed in het speerwerpen. Het zal spannend zijn tot en met de 800 meter."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021685","source":"","time":"??+?","eventTime":1658138181292,"type":"TEASER","sport":"GENERIC","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/thiam-ziet-vetter-naderen-na-200-meter-vidts-zakt-van-de-vierde-naar-de-vijfde-plaats~1657543957669/","teaser":{"externalId":"1657543957669","title":"Thiam ziet Vetter naderen na 200 meter, Vidts zakt van de vierde naar de vijfde plaats","description":"Op het WK atletiek in Eugene is Nafi Thiam geweldig begonnen aan haar zevenkamp. Na de 100 meter horden, het hoogspringen, het kogelstoten en de 200 meter heeft ze een voorsprong van 61 punten op de Nederlandse Anouk Vetter. Ook Noor Vidts (5e) mag nog steeds dromen van eremetaal.","publicationDate":"2022-07-18T04:55:00+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/07/11/thiam-ziet-vetter-naderen-na-200-meter-vidts-zakt-van-de-vierde-naar-de-vijfde-plaats~1657543957669/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/07/18/f6d7eb55-064c-11ed-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/atletiek","id":"functional:sporza/sports/atletiek","title":"atletiek","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/atletiek/wk","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/atletiek/wk","title":"WK atletiek"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/atletiek","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/atletiek","title":"Atletiek","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/atletiek/spelers/t/thiam-nafi","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/atletiek/spelers/t/thiam-nafi","title":"Nafi Thiam"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/atletiek/spelers/v/noor-vidts","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/atletiek/spelers/v/noor-vidts","title":"Noor Vidts","description":""}]}},{"eventId":"3021686","time":"??+?","eventTime":1658138040000,"text":"De belangrijkste les? De horden!","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Roger Lespagnard, coach Thiam"},{"eventId":"3021688","title":"Nafi Thiam op gouden koers, Noor Vidts 5e","source":"","time":"??+?","eventTime":1658137980000,"text":"

Na de openingsdag van de zevenkamp blijft het razend spannend in de strijd om de gouden plak. Nafi Thiam zag concurrente Anouk Vetter naderen tot 61 punten na de 200 meter.

Advertisement. Scroll to continue reading.

In het verspringen kan ze die voorsprong vandaag weer uitbouwen. Al blijft het daarna spannend, omdat de Nederlandse een uitstekende speerwerpster is en sneller is dan Thiam op de 800 meter.
Noor Vidts zakte naar de 5e plek, maar moet haar medailledroom nog niet opbergen. Met slechts 70 punten achterstand op de nummer 3 ligt alles nog open.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Na de openingsdag van de zevenkamp blijft het razend spannend in de strijd om de gouden plak. Nafi Thiam zag concurrente Anouk Vetter naderen tot 61 punten na de 200 meter. In het verspringen kan ze die voorsprong vandaag weer uitbouwen. Al blijft het daarna spannend, omdat de Nederlandse een uitstekende speerwerpster is en sneller is dan Thiam op de 800 meter. Noor Vidts zakte naar de 5e plek, maar moet haar medailledroom nog niet opbergen. Met slechts 70 punten achterstand op de nummer 3 ligt alles nog open.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"}],"teams":[],"lineups":[],"highlight":false,"hide":false,"_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3318348"}},"channels":[],"sport":"generic"},"title":"WK atletiek - zevenkamp dag 2","matchID":"3318348","layout":"default","slsHost":"https://sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3318348","interval":10}-->
WK atletiek Atletiek Nafi Thiam Noor Vidts
taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement