Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Lang en Jutgla schieten Club Brugge voorbij Utrecht, Union houdt Sporting in bedwang

Lang en Jutgla schieten Club Brugge voorbij Utrecht, Union houdt Sporting in bedwang

De voetbalclubs uit 1A en 1B zijn volop bezig aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ontdek hier de resultaten van de oefenmatchen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
woe 13/07
Club Brugge Utrecht 4-2
STVV Seraing 0-2
KV Mechelen RWDM 0-0
Union Sporting 1-1
OH Leuven Amiens 4-2

oefenwedstrijden eersteklassers

 1. 22 uur 03. Union speelt gelijk tegen topclub Sporting. Op stage in Portugal heeft Union 1-1 gelijkgespeeld tegen de Portugese topclub Sporting.  Voor de Belgische vicekampioen scoorde nieuwkomer Ross Sykes in de tweede helft nadat hij voor rust een penalty had veroorzaakt, omgezet door Porro. Casper Nielsen, grof wild op de transfermarkt, kwam in actie na de rust.  Voor Union is het na de 0-0 tegen moederclub Brighton de tweede succesvolle test tegen een tegenstander van formaat met het oog op de voorrondes van de Champions League.  Opstelling Union:  Pirard, Van der Heyden (Boone 75’), Sykes, Burgess (Kandouss 75’), Nieuwkoop (Nielsen 46’), Puertas (Lynen 46’), Lazare (Teuma 60’) Adingra (François 60’), Lapoussin (Dony 60’), Ayensa (Salah 75’), Vanzeir (Ziani 60’). .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Union speelt gelijk tegen topclub Sporting

  Op stage in Portugal heeft Union 1-1 gelijkgespeeld tegen de Portugese topclub Sporting. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Voor de Belgische vicekampioen scoorde nieuwkomer Ross Sykes in de tweede helft nadat hij voor rust een penalty had veroorzaakt, omgezet door Porro.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Casper Nielsen, grof wild op de transfermarkt, kwam in actie na de rust. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Voor Union is het na de 0-0 tegen moederclub Brighton de tweede succesvolle test tegen een tegenstander van formaat met het oog op de voorrondes van de Champions League. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Opstelling Union: Pirard, Van der Heyden (Boone 75’), Sykes, Burgess (Kandouss 75’), Nieuwkoop (Nielsen 46’), Puertas (Lynen 46’), Lazare (Teuma 60’) Adingra (François 60’), Lapoussin (Dony 60’), Ayensa (Salah 75’), Vanzeir (Ziani 60’).

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 2. 20 uur 18. STVV verliest van Seraing. STVV, met kersvers aanwinst Gianni Bruno meteen in de spits, heeft in Geel met 0-2 verloren van reeksgenoot Seraing. Voor de Luikenaren scoorde Marius Mouandilmadji de beide goals. .

  STVV verliest van Seraing

  STVV, met kersvers aanwinst Gianni Bruno meteen in de spits, heeft in Geel met 0-2 verloren van reeksgenoot Seraing. Voor de Luikenaren scoorde Marius Mouandilmadji de beide goals.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 3. 19 uur 29. OHL legt Amiens over de knie. OH Leuven heeft afgerekend met de Franse tweedeklasser Amiens: 4-2. Nochtans stond de thuisploeg na de 1e helft in het krijt. Opoku scoorde voor Amiens vlak voor de rust. Na de pauze trok OHL de scheve situatie in enkele dolle minuten recht: Thorsteinsson (62') volgde goed op een bal op de paal en Koecharevytsj (65') bracht de thuisploeg op voorsprong. Meteen na de 2-1 maakte Amiens nog wel gelijk, maar OHL scoorde in het slotkwartier nog twee keer. Koecharevytsj en Tamari met een heerlijke omhaal zorgden voor de 4-2-eindstand. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  OHL legt Amiens over de knie

  OH Leuven heeft afgerekend met de Franse tweedeklasser Amiens: 4-2. Nochtans stond de thuisploeg na de 1e helft in het krijt. Opoku scoorde voor Amiens vlak voor de rust.

  Na de pauze trok OHL de scheve situatie in enkele dolle minuten recht: Thorsteinsson (62′) volgde goed op een bal op de paal en Koecharevytsj (65′) bracht de thuisploeg op voorsprong.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Meteen na de 2-1 maakte Amiens nog wel gelijk, maar OHL scoorde in het slotkwartier nog twee keer. Koecharevytsj en Tamari met een heerlijke omhaal zorgden voor de 4-2-eindstand.

 4. 17 uur 28. Lang en Jutgla schieten Club Brugge voorbij Utrecht. Club heeft nog wat vertrouwen getankt voor de Supercup tegen KAA Gent van dit weekend. Blauw-zwart won zijn laatste oefenmatch vlot met 4-2 van het Nederlandse Utrecht. Opvallend: ook Charles De Ketelaere – hoog op het verlanglijstje bij Milan – kwam aan de aftrap. Toch was het die andere gegeerde aanvaller, Noa Lang, die Club op voorsprong bracht na 13 minuten. Na een geweldig hakje van de talentvolle Antonio Nusa rondde de Nederlander al even knap af. Zeven minuten later stond het al 2-0 na een eigen doelpunt van Viergever. Op het halfuur scoorde Utrecht wel de aansluitingstreffer na een misser van Brandon Mechele. Ook na rust toonde een volledig nieuw Club zich trefzeker. Na een knappe actie van Buchanan tikte Jutglà de 3-1 binnen, waarna hij vijf minuten opnieuw scoorde op aangeven van Larin. Net voor affluiten legde Mahi de eindstand vast. De elf van Club voor rust: Mignolet, Odoi, Hendry, Mechele, Meijer, Nusa, , Mbamba, Vormer, Vanaken, Lang, De Ketelaere De elf van Club na rust: Lammens, Mata, Otasowie, Sylla, Sowah, Audoor, Buchanan, Sandra, Larin, Okereke, Jutgla .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Lang en Jutgla schieten Club Brugge voorbij Utrecht

  Club heeft nog wat vertrouwen getankt voor de Supercup tegen KAA Gent van dit weekend. Blauw-zwart won zijn laatste oefenmatch vlot met 4-2 van het Nederlandse Utrecht. Opvallend: ook Charles De Ketelaere – hoog op het verlanglijstje bij Milan – kwam aan de aftrap.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Toch was het die andere gegeerde aanvaller, Noa Lang, die Club op voorsprong bracht na 13 minuten. Na een geweldig hakje van de talentvolle Antonio Nusa rondde de Nederlander al even knap af. Zeven minuten later stond het al 2-0 na een eigen doelpunt van Viergever. Op het halfuur scoorde Utrecht wel de aansluitingstreffer na een misser van Brandon Mechele.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Ook na rust toonde een volledig nieuw Club zich trefzeker. Na een knappe actie van Buchanan tikte Jutglà de 3-1 binnen, waarna hij vijf minuten opnieuw scoorde op aangeven van Larin. Net voor affluiten legde Mahi de eindstand vast.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De elf van Club voor rust: Mignolet, Odoi, Hendry, Mechele, Meijer, Nusa, , Mbamba, Vormer, Vanaken, Lang, De Ketelaere

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De elf van Club na rust: Lammens, Mata, Otasowie, Sylla, Sowah, Audoor, Buchanan, Sandra, Larin, Okereke, Jutgla

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 5. 13-07-2022.

 6. 13 uur 53. Anderlecht wint laatste oefenmatch in Nederland. RSC Anderlecht heeft ook de laatste oefenwedstrijd van de zomerstage in Horst winnend afgesloten. Op het veld van Helmond Sport won de Belgische recordkampioen met 0-2, met een goal voor en een goal na rust. Anderlecht begon aan de wedstrijd met onder anderen Sardella, Trebel, Colassin en Esposito in de basis, die laatste speelde zijn tweede match voor paars-wit. In de eerste helft scoorde Noah Sadiki de 0-1 in de 38ste minuut na een corner. Bij rust bracht Felice Mazzu negen nieuwe spelers op het veld. Alleen Van Crombrugge en Hoedt bleven staan, onder anderen Debast, Delcroix, Ashimeru en Verschaeren kwamen erbij. De 0-2 kwam van de voet van Anouar Ait El Hadj, die kon profiteren van balverlies bij de Nederlanders. Vandaag was de laatste dag van de zomerstage in Horst. Op 16 juli volgt nog een oefenmatch tegen Olympique Lyon. Anderlecht opent het seizoen 2022-2023 op zondag 24 juli met een thuiswedstrijd tegen KV Oostende. .

  Anderlecht wint laatste oefenmatch in Nederland

  RSC Anderlecht heeft ook de laatste oefenwedstrijd van de zomerstage in Horst winnend afgesloten. Op het veld van Helmond Sport won de Belgische recordkampioen met 0-2, met een goal voor en een goal na rust.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Anderlecht begon aan de wedstrijd met onder anderen Sardella, Trebel, Colassin en Esposito in de basis, die laatste speelde zijn tweede match voor paars-wit. In de eerste helft scoorde Noah Sadiki de 0-1 in de 38ste minuut na een corner.

  Bij rust bracht Felice Mazzu negen nieuwe spelers op het veld. Alleen Van Crombrugge en Hoedt bleven staan, onder anderen Debast, Delcroix, Ashimeru en Verschaeren kwamen erbij. De 0-2 kwam van de voet van Anouar Ait El Hadj, die kon profiteren van balverlies bij de Nederlanders.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Vandaag was de laatste dag van de zomerstage in Horst. Op 16 juli volgt nog een oefenmatch tegen Olympique Lyon. Anderlecht opent het seizoen 2022-2023 op zondag 24 juli met een thuiswedstrijd tegen KV Oostende.

 7. 12-07-2022.

 8. 21 uur 36. Gent wint galamatch tegen Midtjylland. AA Gent gooide met een galamatch tegen de Deense vicekampioen Midtjylland zijn stadionpoorten voor het eerst weer open voor zijn fans. In de eerste helft vergat het zijn supporters evenwel te verwennen. Onyedika kopte de Deense voorsprong op het scorebord, Gent zette er weinig tegenover. Zonder vaste waarden Depoitre, Kums, Odjidja, De Sart en Owusu kon Gent in de tweede helft toch nog de rug rechten. Castro-Montes, die een opvallend middenveld vormde met Hjulsager, kon na de pauze gelijkmaken met een vrije trap. Hein Vanhaezebrouck gaf nog wat jonge honden een kans in de galamatch, maar het was ervaren rot Tarik Tissoudali die Gent een zege schonk met een knap doelpunt. Volgende week zondag opent bekerwinnaar Gent zijn seizoen met de Supercup tegen kampioen Club Brugge. .

  Gent wint galamatch tegen Midtjylland

  AA Gent gooide met een galamatch tegen de Deense vicekampioen Midtjylland zijn stadionpoorten voor het eerst weer open voor zijn fans. In de eerste helft vergat het zijn supporters evenwel te verwennen. Onyedika kopte de Deense voorsprong op het scorebord, Gent zette er weinig tegenover.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Zonder vaste waarden Depoitre, Kums, Odjidja, De Sart en Owusu kon Gent in de tweede helft toch nog de rug rechten. Castro-Montes, die een opvallend middenveld vormde met Hjulsager, kon na de pauze gelijkmaken met een vrije trap.

  Hein Vanhaezebrouck gaf nog wat jonge honden een kans in de galamatch, maar het was ervaren rot Tarik Tissoudali die Gent een zege schonk met een knap doelpunt.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Volgende week zondag opent bekerwinnaar Gent zijn seizoen met de Supercup tegen kampioen Club Brugge.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 9. 21 uur 28. Union houdt Brighton op 0-0. Union heeft zusterclub Brighton in bedwang gehouden. De vicekampioen kon de Premier League-club op 0-0 houden. Het had voor de pauze zelfs nog de beste kans. Bij Brighton kregen ex-Union-spelers Deniz Undav en Kacper Kozlowski speelkansen. Bij Union verscheen Casper Nielsen, die aast op een transfer, zowaar weer ten tonele. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Union houdt Brighton op 0-0

  Union heeft zusterclub Brighton in bedwang gehouden. De vicekampioen kon de Premier League-club op 0-0 houden. Het had voor de pauze zelfs nog de beste kans.

  Bij Brighton kregen ex-Union-spelers Deniz Undav en Kacper Kozlowski speelkansen. Bij Union verscheen Casper Nielsen, die aast op een transfer, zowaar weer ten tonele.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 10. 17 uur 57. Dubbel succes voor Anderlecht. Anderlecht heeft ook zijn tweede oefenpartij tegen het Deense Nordsjaelland gewonnen. Het ging wat moeizamer voor paars-wit in de 2e confrontatie, maar de 17-jarige Mario Stroeykens kon Anderlecht verlossen in de 77e minuut: 1-0. .

  Dubbel succes voor Anderlecht

  Anderlecht heeft ook zijn tweede oefenpartij tegen het Deense Nordsjaelland gewonnen. Het ging wat moeizamer voor paars-wit in de 2e confrontatie, maar de 17-jarige Mario Stroeykens kon Anderlecht verlossen in de 77e minuut: 1-0.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 11. 17 uur 30. Genk verliest tegen Volendam. Genk heeft zijn oefenwedstrijd tegen de Nederlandse promovendus FC Volendam verloren. De Limburgers keken bij de rust al aan tegen een 3-0-achterstand. Cyriel Dessers kon niet scoren voor Genk na de pauze, Carlos Cuesta en Andras Nemeth milderden wel nog tot 3-2.  .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Genk verliest tegen Volendam

  Genk heeft zijn oefenwedstrijd tegen de Nederlandse promovendus FC Volendam verloren. De Limburgers keken bij de rust al aan tegen een 3-0-achterstand. Cyriel Dessers kon niet scoren voor Genk na de pauze, Carlos Cuesta en Andras Nemeth milderden wel nog tot 3-2. 

Voor de Belgische vicekampioen scoorde nieuwkomer Ross Sykes in de tweede helft nadat hij voor rust een penalty had veroorzaakt, omgezet door Porro.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Casper Nielsen, grof wild op de transfermarkt, kwam in actie na de rust. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Voor Union is het na de 0-0 tegen moederclub Brighton de tweede succesvolle test tegen een tegenstander van formaat met het oog op de voorrondes van de Champions League. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Opstelling Union: Pirard, Van der Heyden (Boone 75’), Sykes, Burgess (Kandouss 75’), Nieuwkoop (Nielsen 46’), Puertas (Lynen 46’), Lazare (Teuma 60’) Adingra (François 60’), Lapoussin (Dony 60’), Ayensa (Salah 75’), Vanzeir (Ziani 60’).

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Op stage in Portugal heeft Union 1-1 gelijkgespeeld tegen de Portugese topclub Sporting. Voor de Belgische vicekampioen scoorde nieuwkomer Ross Sykes in de tweede helft nadat hij voor rust een penalty had veroorzaakt, omgezet door Porro. Casper Nielsen, grof wild op de transfermarkt, kwam in actie na de rust. Voor Union is het na de 0-0 tegen moederclub Brighton de tweede succesvolle test tegen een tegenstander van formaat met het oog op de voorrondes van de Champions League. Opstelling Union: Pirard, Van der Heyden (Boone 75’), Sykes, Burgess (Kandouss 75’), Nieuwkoop (Nielsen 46’), Puertas (Lynen 46’), Lazare (Teuma 60’) Adingra (François 60’), Lapoussin (Dony 60’), Ayensa (Salah 75’), Vanzeir (Ziani 60’).","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021118","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1657742481306,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1547309639066320897","showConversation":false},{"eventId":"3021114","title":"STVV verliest van Seraing","source":"","time":"??+?","eventTime":1657736302733,"text":"

STVV, met kersvers aanwinst Gianni Bruno meteen in de spits, heeft in Geel met 0-2 verloren van reeksgenoot Seraing. Voor de Luikenaren scoorde Marius Mouandilmadji de beide goals. ","textStripped":"STVV, met kersvers aanwinst Gianni Bruno meteen in de spits, heeft in Geel met 0-2 verloren van reeksgenoot Seraing. Voor de Luikenaren scoorde Marius Mouandilmadji de beide goals.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021113","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1657736203120,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1547278828904521734","showConversation":false},{"eventId":"3021112","title":"OHL legt Amiens over de knie","source":"","time":"??+?","eventTime":1657733361576,"text":"

OH Leuven heeft afgerekend met de Franse tweedeklasser Amiens: 4-2. Nochtans stond de thuisploeg na de 1e helft in het krijt. Opoku scoorde voor Amiens vlak voor de rust. Na de pauze trok OHL de scheve situatie in enkele dolle minuten recht: Thorsteinsson (62') volgde goed op een bal op de paal en Koecharevytsj (65') bracht de thuisploeg op voorsprong. Meteen na de 2-1 maakte Amiens nog wel gelijk, maar OHL scoorde in het slotkwartier nog twee keer. Koecharevytsj en Tamari met een heerlijke omhaal zorgden voor de 4-2-eindstand.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"OH Leuven heeft afgerekend met de Franse tweedeklasser Amiens: 4-2. Nochtans stond de thuisploeg na de 1e helft in het krijt. Opoku scoorde voor Amiens vlak voor de rust. Na de pauze trok OHL de scheve situatie in enkele dolle minuten recht: Thorsteinsson (62') volgde goed op een bal op de paal en Koecharevytsj (65') bracht de thuisploeg op voorsprong. Meteen na de 2-1 maakte Amiens nog wel gelijk, maar OHL scoorde in het slotkwartier nog twee keer. Koecharevytsj en Tamari met een heerlijke omhaal zorgden voor de 4-2-eindstand.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021111","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1657733352821,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1547268559688159237","showConversation":false},{"eventId":"3021110","title":"KV Mechelen heeft niet kunnen scoren tegen RWDM:","source":"","time":"??+?","eventTime":1657731191641,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1547250732159614977","showConversation":false},{"eventId":"3021103","title":"Lang en Jutgla schieten Club Brugge voorbij Utrecht","source":"","time":"??+?","eventTime":1657726098883,"text":"

Club heeft nog wat vertrouwen getankt voor de Supercup tegen KAA Gent van dit weekend. Blauw-zwart won zijn laatste oefenmatch vlot met 4-2 van het Nederlandse Utrecht. Opvallend: ook Charles De Ketelaere - hoog op het verlanglijstje bij Milan - kwam aan de aftrap. Toch was het die andere gegeerde aanvaller, Noa Lang, die Club op voorsprong bracht na 13 minuten. Na een geweldig hakje van de talentvolle Antonio Nusa rondde de Nederlander al even knap af. Zeven minuten later stond het al 2-0 na een eigen doelpunt van Viergever. Op het halfuur scoorde Utrecht wel de aansluitingstreffer na een misser van Brandon Mechele.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ook na rust toonde een volledig nieuw Club zich trefzeker. Na een knappe actie van Buchanan tikte Jutglà de 3-1 binnen, waarna hij vijf minuten opnieuw scoorde op aangeven van Larin. Net voor affluiten legde Mahi de eindstand vast.

Advertisement. Scroll to continue reading.

De elf van Club voor rust: Mignolet, Odoi, Hendry, Mechele, Meijer, Nusa, , Mbamba, Vormer, Vanaken, Lang, De Ketelaere

Advertisement. Scroll to continue reading.

De elf van Club na rust: Lammens, Mata, Otasowie, Sylla, Sowah, Audoor, Buchanan, Sandra, Larin, Okereke, Jutgla ","textStripped":"Club heeft nog wat vertrouwen getankt voor de Supercup tegen KAA Gent van dit weekend. Blauw-zwart won zijn laatste oefenmatch vlot met 4-2 van het Nederlandse Utrecht. Opvallend: ook Charles De Ketelaere - hoog op het verlanglijstje bij Milan - kwam aan de aftrap. Toch was het die andere gegeerde aanvaller, Noa Lang, die Club op voorsprong bracht na 13 minuten. Na een geweldig hakje van de talentvolle Antonio Nusa rondde de Nederlander al even knap af. Zeven minuten later stond het al 2-0 na een eigen doelpunt van Viergever. Op het halfuur scoorde Utrecht wel de aansluitingstreffer na een misser van Brandon Mechele. Ook na rust toonde een volledig nieuw Club zich trefzeker. Na een knappe actie van Buchanan tikte Jutglà de 3-1 binnen, waarna hij vijf minuten opnieuw scoorde op aangeven van Larin. Net voor affluiten legde Mahi de eindstand vast. De elf van Club voor rust: Mignolet, Odoi, Hendry, Mechele, Meijer, Nusa, , Mbamba, Vormer, Vanaken, Lang, De Ketelaere De elf van Club na rust: Lammens, Mata, Otasowie, Sylla, Sowah, Audoor, Buchanan, Sandra, Larin, Okereke, Jutgla","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021005","title":"Anderlecht wint laatste oefenmatch in Nederland","source":"","time":"??+?","eventTime":1657626829169,"text":"

RSC Anderlecht heeft ook de laatste oefenwedstrijd van de zomerstage in Horst winnend afgesloten. Op het veld van Helmond Sport won de Belgische recordkampioen met 0-2, met een goal voor en een goal na rust. Anderlecht begon aan de wedstrijd met onder anderen Sardella, Trebel, Colassin en Esposito in de basis, die laatste speelde zijn tweede match voor paars-wit. In de eerste helft scoorde Noah Sadiki de 0-1 in de 38ste minuut na een corner. Bij rust bracht Felice Mazzu negen nieuwe spelers op het veld. Alleen Van Crombrugge en Hoedt bleven staan, onder anderen Debast, Delcroix, Ashimeru en Verschaeren kwamen erbij. De 0-2 kwam van de voet van Anouar Ait El Hadj, die kon profiteren van balverlies bij de Nederlanders. Vandaag was de laatste dag van de zomerstage in Horst. Op 16 juli volgt nog een oefenmatch tegen Olympique Lyon. Anderlecht opent het seizoen 2022-2023 op zondag 24 juli met een thuiswedstrijd tegen KV Oostende.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"RSC Anderlecht heeft ook de laatste oefenwedstrijd van de zomerstage in Horst winnend afgesloten. Op het veld van Helmond Sport won de Belgische recordkampioen met 0-2, met een goal voor en een goal na rust. Anderlecht begon aan de wedstrijd met onder anderen Sardella, Trebel, Colassin en Esposito in de basis, die laatste speelde zijn tweede match voor paars-wit. In de eerste helft scoorde Noah Sadiki de 0-1 in de 38ste minuut na een corner. Bij rust bracht Felice Mazzu negen nieuwe spelers op het veld. Alleen Van Crombrugge en Hoedt bleven staan, onder anderen Debast, Delcroix, Ashimeru en Verschaeren kwamen erbij. De 0-2 kwam van de voet van Anouar Ait El Hadj, die kon profiteren van balverlies bij de Nederlanders. Vandaag was de laatste dag van de zomerstage in Horst. Op 16 juli volgt nog een oefenmatch tegen Olympique Lyon. Anderlecht opent het seizoen 2022-2023 op zondag 24 juli met een thuiswedstrijd tegen KV Oostende.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3021001","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1657626748997,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1546815700236394500","showConversation":false},{"eventId":"3021003","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1657626660000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1546798166170914819","showConversation":false},{"eventId":"3021002","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1657626600000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1546770520196128768","showConversation":false},{"eventId":"3020793","title":"Gent wint galamatch tegen Midtjylland","source":"","time":"??+?","eventTime":1657395391425,"text":"

AA Gent gooide met een galamatch tegen de Deense vicekampioen Midtjylland zijn stadionpoorten voor het eerst weer open voor zijn fans. In de eerste helft vergat het zijn supporters evenwel te verwennen. Onyedika kopte de Deense voorsprong op het scorebord, Gent zette er weinig tegenover. Zonder vaste waarden Depoitre, Kums, Odjidja, De Sart en Owusu kon Gent in de tweede helft toch nog de rug rechten. Castro-Montes, die een opvallend middenveld vormde met Hjulsager, kon na de pauze gelijkmaken met een vrije trap. Hein Vanhaezebrouck gaf nog wat jonge honden een kans in de galamatch, maar het was ervaren rot Tarik Tissoudali die Gent een zege schonk met een knap doelpunt. Volgende week zondag opent bekerwinnaar Gent zijn seizoen met de Supercup tegen kampioen Club Brugge. ","textStripped":"AA Gent gooide met een galamatch tegen de Deense vicekampioen Midtjylland zijn stadionpoorten voor het eerst weer open voor zijn fans. In de eerste helft vergat het zijn supporters evenwel te verwennen. Onyedika kopte de Deense voorsprong op het scorebord, Gent zette er weinig tegenover. Zonder vaste waarden Depoitre, Kums, Odjidja, De Sart en Owusu kon Gent in de tweede helft toch nog de rug rechten. Castro-Montes, die een opvallend middenveld vormde met Hjulsager, kon na de pauze gelijkmaken met een vrije trap. Hein Vanhaezebrouck gaf nog wat jonge honden een kans in de galamatch, maar het was ervaren rot Tarik Tissoudali die Gent een zege schonk met een knap doelpunt. Volgende week zondag opent bekerwinnaar Gent zijn seizoen met de Supercup tegen kampioen Club Brugge.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020792","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1657394935302,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1545849483199643648","showConversation":false},{"eventId":"3020791","title":"Union houdt Brighton op 0-0","source":"","time":"??+?","eventTime":1657394917993,"text":"

Union heeft zusterclub Brighton in bedwang gehouden. De vicekampioen kon de Premier League-club op 0-0 houden. Het had voor de pauze zelfs nog de beste kans. Bij Brighton kregen ex-Union-spelers Deniz Undav en Kacper Kozlowski speelkansen. Bij Union verscheen Casper Nielsen, die aast op een transfer, zowaar weer ten tonele.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Union heeft zusterclub Brighton in bedwang gehouden. De vicekampioen kon de Premier League-club op 0-0 houden. Het had voor de pauze zelfs nog de beste kans. Bij Brighton kregen ex-Union-spelers Deniz Undav en Kacper Kozlowski speelkansen. Bij Union verscheen Casper Nielsen, die aast op een transfer, zowaar weer ten tonele.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020790","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1657394746781,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1545842366409572354","showConversation":false},{"eventId":"3020742","title":"Standard heeft zijn stage in Nederland afgesloten met een nipte 0-1-nederlaag tegen PAOK, de Griekse vicekampioen. Koutsias zorgde in de eerste helft voor het enige doelpunt.","source":"","time":"??+?","eventTime":1657382403948,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1545797019696091136","showConversation":false},{"eventId":"3020741","title":"Dubbel succes voor Anderlecht","source":"","time":"??+?","eventTime":1657382273122,"text":"

Anderlecht heeft ook zijn tweede oefenpartij tegen het Deense Nordsjaelland gewonnen. Het ging wat moeizamer voor paars-wit in de 2e confrontatie, maar de 17-jarige Mario Stroeykens kon Anderlecht verlossen in de 77e minuut: 1-0. ","textStripped":"Anderlecht heeft ook zijn tweede oefenpartij tegen het Deense Nordsjaelland gewonnen. Het ging wat moeizamer voor paars-wit in de 2e confrontatie, maar de 17-jarige Mario Stroeykens kon Anderlecht verlossen in de 77e minuut: 1-0.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020740","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1657380691502,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1545785523167535104","showConversation":false},{"eventId":"3020739","title":"Genk verliest tegen Volendam","source":"","time":"??+?","eventTime":1657380635146,"text":"

Genk heeft zijn oefenwedstrijd tegen de Nederlandse promovendus FC Volendam verloren. De Limburgers keken bij de rust al aan tegen een 3-0-achterstand. Cyriel Dessers kon niet scoren voor Genk na de pauze, Carlos Cuesta en Andras Nemeth milderden wel nog tot 3-2. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Genk heeft zijn oefenwedstrijd tegen de Nederlandse promovendus FC Volendam verloren. De Limburgers keken bij de rust al aan tegen een 3-0-achterstand. Cyriel Dessers kon niet scoren voor Genk na de pauze, Carlos Cuesta en Andras Nemeth milderden wel nog tot 3-2.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020738","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1657380469324,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1545789410368692224","showConversation":false},{"eventId":"3020737","title":"Anderlecht wint eerste duel tegen Nordsjaelland","source":"","time":"??+?","eventTime":1657380444279,"text":"

Anderlecht heeft een tweeluik tegen Nordsjaelland op het programma staan. Paars-wit trok aan het langste eind in het eerste duel met 3-1. Benito Raman opende de score met een krul: 1-0. Na de rust konden de Denen reageren na een strafschopfout van Kana. Felice Mazzu hoefde niet te wanhopen, want Yari Verschaeren speelde opnieuw sterk. Met twee goals, waarvan eentje op aangeven van nieuwkomer Sebastiano Esposito, tekende hij voor een 3-1-zege. ","textStripped":"Anderlecht heeft een tweeluik tegen Nordsjaelland op het programma staan. Paars-wit trok aan het langste eind in het eerste duel met 3-1. Benito Raman opende de score met een krul: 1-0. Na de rust konden de Denen reageren na een strafschopfout van Kana. Felice Mazzu hoefde niet te wanhopen, want Yari Verschaeren speelde opnieuw sterk. Met twee goals, waarvan eentje op aangeven van nieuwkomer Sebastiano Esposito, tekende hij voor een 3-1-zege.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020701","title":"Club Brugge verliest van Kopenhagen","source":"","time":"??+?","eventTime":1657372353773,"text":"

Club sloot een zware trainingsweek in Wageningen (Ned) af met een duel tegen de Deense collega-kampioen Kopenhagen. In een match van 2 keer 45 minuten en nog 1 keer 30 minuten kwam Club 2-0 voor, maar de Denen draaiden dat nog om naar een 2-4-zege. Vormer werkte de 1-0 binnen, nadat Jutgla op de lat had gekopt. Na een half uur scoorde Jutgla zelf zijn 4e treffer in deze voorbereiding. De Spaanse Barça-spits had een knappe dribbel in huis. Blauw-Zwart begon aan de oefenpot met Mignolet, Mata, Mechele, Otasowie, Skov Olsen, Balanta, Vormer, Sandra, Buchanan, Jutgla en Lang. De tweede helft speelde Club met Mignolet, Mata, Mechele, Otasowie, Sobol, Balanta, Vormer, Sandra, Audoor, Sowah en Lang. Op het uur kwamen Hendry, Hautekiet, Sylla, Mbamba, Okereke, Odoi en Nusa in de plek van Mechele, Otasowie, Mata, Vormer, Balanta, Buchanan en Lang. In de 70e en 75e bracht Biel de match in evenwicht, de tweede vanaf de stip. In de 110e en 114e minuut zorgden Bøving en Roony voor de eindstand. Voor Club was het de eerste nederlaag in deze oefenperiode na 2 zeges en 1 draw.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Club sloot een zware trainingsweek in Wageningen (Ned) af met een duel tegen de Deense collega-kampioen Kopenhagen. In een match van 2 keer 45 minuten en nog 1 keer 30 minuten kwam Club 2-0 voor, maar de Denen draaiden dat nog om naar een 2-4-zege. Vormer werkte de 1-0 binnen, nadat Jutgla op de lat had gekopt. Na een half uur scoorde Jutgla zelf zijn 4e treffer in deze voorbereiding. De Spaanse Barça-spits had een knappe dribbel in huis. Blauw-Zwart begon aan de oefenpot met Mignolet, Mata, Mechele, Otasowie, Skov Olsen, Balanta, Vormer, Sandra, Buchanan, Jutgla en Lang. De tweede helft speelde Club met Mignolet, Mata, Mechele, Otasowie, Sobol, Balanta, Vormer, Sandra, Audoor, Sowah en Lang. Op het uur kwamen Hendry, Hautekiet, Sylla, Mbamba, Okereke, Odoi en Nusa in de plek van Mechele, Otasowie, Mata, Vormer, Balanta, Buchanan en Lang. In de 70e en 75e bracht Biel de match in evenwicht, de tweede vanaf de stip. In de 110e en 114e minuut zorgden Bøving en Roony voor de eindstand. Voor Club was het de eerste nederlaag in deze oefenperiode na 2 zeges en 1 draw.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020700","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1657369637734,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1545753256709816320","showConversation":false},{"eventId":"3020692","title":"Antwerp buigt achterstand om tegen landskampioen Salzburg","source":"","time":"??+?","eventTime":1657365465897,"text":"

Antwerp heeft een mooie zege geboekt op stage in Oostenrijk. Tegen de lokale kampioen RB Salzburg draaide het een 1-0 om in een 1-2-winst. De partij duurde 2 keer 35 minuten, na 22 minuten scoorde Fernando voor Salzburg. In enkele dolle minuten na de rust keerden Miyoshi en Benson de rollen om. Dit is de derde zege in 3 oefenduels voor Antwerp, Benson scoorde in alle matchen.

Antwerp speelt om 16 uur nog een match tegen Pilsen. Dat is dan wel grotendeels met andere spelers natuurlijk.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Antwerp heeft een mooie zege geboekt op stage in Oostenrijk. Tegen de lokale kampioen RB Salzburg draaide het een 1-0 om in een 1-2-winst. De partij duurde 2 keer 35 minuten, na 22 minuten scoorde Fernando voor Salzburg. In enkele dolle minuten na de rust keerden Miyoshi en Benson de rollen om. Dit is de derde zege in 3 oefenduels voor Antwerp, Benson scoorde in alle matchen. Antwerp speelt om 16 uur nog een match tegen Pilsen. Dat is dan wel grotendeels met andere spelers natuurlijk.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020699","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1657365300000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1545724287188959232","showConversation":false},{"eventId":"3020687","title":"Cercle speelt 1-1 tegen Nice","source":"","time":"??+?","eventTime":1657362203286,"text":"

Cercle heeft geoefend en gelijkgespeeld tegen Nice. Na een snelle openingsgoal van Delort, maakte Cercle in de laatste 10 minuten verdiend gelijk. Nahounou werkte een voorzet van Ackx in eigen doel.  Bij Nice droeg Dante (ex-Standard) de aanvoerdersband. ","textStripped":"Cercle heeft geoefend en gelijkgespeeld tegen Nice. Na een snelle openingsgoal van Delort, maakte Cercle in de laatste 10 minuten verdiend gelijk. Nahounou werkte een voorzet van Ackx in eigen doel. Bij Nice droeg Dante (ex-Standard) de aanvoerdersband.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020688","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1657362000000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1545709185031180288","showConversation":false},{"eventId":"3020679","title":"Westerlo speelt gelijk tegen Vitesse","source":"","time":"??+?","eventTime":1657310100000,"text":"

Promovendus is tegen de Nederlandse subtopper Vitesse op een 0-0 blijven steken. Westerlo plande vrijdag twee wedstrijden om alle spelers minuten te gunnen. Eerder op de dag won de promovendus van de Jupiler Pro League met 2-1 van Lommel, tegen Vitesse werd er langs beide zijden niet gescoord. De Kemphanen starten hun seizoen in 1A thuis tegen Cercle Brugge op 24 juli.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Promovendus is tegen de Nederlandse subtopper Vitesse op een 0-0 blijven steken. Westerlo plande vrijdag twee wedstrijden om alle spelers minuten te gunnen. Eerder op de dag won de promovendus van de Jupiler Pro League met 2-1 van Lommel, tegen Vitesse werd er langs beide zijden niet gescoord. De Kemphanen starten hun seizoen in 1A thuis tegen Cercle Brugge op 24 juli.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020680","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1657310040000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1545467938374930432","showConversation":false},{"eventId":"3020677","title":"STVV wint in Oostenrijk van Pilsen","source":"","time":"??+?","eventTime":1657309920000,"text":"

STVV heeft vrijdag een oefenwedstrijd op stage in Oostenrijk met 1-3 gewonnen tegen het Tsjechische Viktoria Pilsen. 

Sint-Truiden maakte het verschil in de eerste helft met dank aan twee doelpunten van Al Dakhil (18', 45') en eentje van Hayashi (43'). In de tweede helft redde Mihalik (72') de Tsjechische eer.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"STVV heeft vrijdag een oefenwedstrijd op stage in Oostenrijk met 1-3 gewonnen tegen het Tsjechische Viktoria Pilsen. Sint-Truiden maakte het verschil in de eerste helft met dank aan twee doelpunten van Al Dakhil (18', 45') en eentje van Hayashi (43'). In de tweede helft redde Mihalik (72') de Tsjechische eer.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020678","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1657309860000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1545464765262319618","showConversation":false},{"eventId":"3020676","title":"Oostende wint vlot van tweedeklasser Deinze","source":"","time":"??+?","eventTime":1657303320000,"text":"

KVO heeft vrijdag vlot gewonnen van 1B-ploeg Deinze. Aan de kust werd het 4-0. De doelpunten werden gemaakt door Gueye, Albanese, Kvasina en Berte. ","textStripped":"KVO heeft vrijdag vlot gewonnen van 1B-ploeg Deinze. Aan de kust werd het 4-0. De doelpunten werden gemaakt door Gueye, Albanese, Kvasina en Berte.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020675","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1657303260000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1545407266303537154","showConversation":false},{"eventId":"3020630","title":"Standard verkoopt Go Ahead Eagles oplawaai","source":"","time":"??+?","eventTime":1657134534514,"text":"

Standard heeft vlot afstand genomen van Go Ahead Eagles. Op het veld van de Nederlanders, vorig seizoen 13e in de Eredivisie, werd het 1-5. De doelpunten van de Luikenaars werden gescoord door Dussenne, Ghalidi (2x), Noubi en Shamir.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Standard heeft vlot afstand genomen van Go Ahead Eagles. Op het veld van de Nederlanders, vorig seizoen 13e in de Eredivisie, werd het 1-5. De doelpunten van de Luikenaars werden gescoord door Dussenne, Ghalidi (2x), Noubi en Shamir.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020631","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1657134420000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1544729100086018049","showConversation":false},{"eventId":"3020627","title":"STVV scoort er 6 tegen Oostenrijkse derdeklasser","source":"","time":"??+?","eventTime":1657133282598,"text":"

STVV speelde woensdag haar tweede oefenpot op Oostenrijkse bodem. Tegenstander was de Oostenrijkse derdeklasser SV Wörgl. Na een gelijkspel op zondag tegen het Duitse Dynamo Dresden konden de Kanaries dit keer wel winnen, met 0-6.

Voor rust konden de Truienaars al op een comfortabele 0-2 voorsprong komen. Na rust mochten heel wat jonge spelers hun opwachting maken. Zij stelden niet teleur en diepten de score uit tot 0-6. Vrijdag oefenen de troepen van coach Bernd Hollerbach opnieuw, dit keer tegen het Tsjechische Viktoria Plzen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"STVV speelde woensdag haar tweede oefenpot op Oostenrijkse bodem. Tegenstander was de Oostenrijkse derdeklasser SV Wörgl. Na een gelijkspel op zondag tegen het Duitse Dynamo Dresden konden de Kanaries dit keer wel winnen, met 0-6. Voor rust konden de Truienaars al op een comfortabele 0-2 voorsprong komen. Na rust mochten heel wat jonge spelers hun opwachting maken. Zij stelden niet teleur en diepten de score uit tot 0-6. Vrijdag oefenen de troepen van coach Bernd Hollerbach opnieuw, dit keer tegen het Tsjechische Viktoria Plzen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020629","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1657133280000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1544739776380780545","showConversation":false},{"eventId":"3020626","title":"Union speelt gelijk tegen Luxemburgs team","source":"","time":"??+?","eventTime":1657133227859,"text":"

Voor hun derde oefenpartij trok Union, de vicekampioen van vorig seizoen, naar de velden van Marloie Sport in Marche-en-Famenne. Tegenstander was Union Luxembourg, uit de Luxemburgse eerste klasse. De wedstrijd eindigde op 2-2

De revelatie van vorig seizoen leek niet bij de les en stond na 45 minuten 0-2 in het krijt tegen de bescheiden Luxemburgers na een owngoal van Van der Heyden (39') en een doelpunt van N'Goma (44'). Na rust kon Vanzeir (68') voor de aansluiting zorgen en enkele minuten later viel de gelijkmaker via Burgess (73'), meteen ook de eindstand.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Voor hun derde oefenpartij trok Union, de vicekampioen van vorig seizoen, naar de velden van Marloie Sport in Marche-en-Famenne. Tegenstander was Union Luxembourg, uit de Luxemburgse eerste klasse. De wedstrijd eindigde op 2-2 De revelatie van vorig seizoen leek niet bij de les en stond na 45 minuten 0-2 in het krijt tegen de bescheiden Luxemburgers na een owngoal van Van der Heyden (39') en een doelpunt van N'Goma (44'). Na rust kon Vanzeir (68') voor de aansluiting zorgen en enkele minuten later viel de gelijkmaker via Burgess (73'), meteen ook de eindstand.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020628","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1657133160000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1544748613049384962","showConversation":false},{"eventId":"3020622","title":"RC Genk legt Utrecht over de knie","source":"","time":"??+?","eventTime":1657129221374,"text":"

Racing Genk heeft woensdag een oefenwedstrijd gewonnen tegen het Nederlandse FC Utrecht. De mannen van nieuwe coach Wouter Vrancken waren met 2-1 te sterk voor de club die vorig seizoen 7e werd in de Eredivisie. Na 15 minuten opende Sander van de Streek de score voor Utrecht na een knappe aanval over rechts. Vlak voor het halfuur kon Genk weer op gelijke hoogte komen dankzij een rake kopbal van Andras Nemeth. Na de rust was het opnieuw niet lang wachten op een doelpunt. Na een weggewerkte vrije trap kon Bilal El Khannous van ver aanleggen en trapte knap in de linkeronderhoek. De 2-1 was meteen ook de eindstand. ","textStripped":"Racing Genk heeft woensdag een oefenwedstrijd gewonnen tegen het Nederlandse FC Utrecht. De mannen van nieuwe coach Wouter Vrancken waren met 2-1 te sterk voor de club die vorig seizoen 7e werd in de Eredivisie. Na 15 minuten opende Sander van de Streek de score voor Utrecht na een knappe aanval over rechts. Vlak voor het halfuur kon Genk weer op gelijke hoogte komen dankzij een rake kopbal van Andras Nemeth. Na de rust was het opnieuw niet lang wachten op een doelpunt. Na een weggewerkte vrije trap kon Bilal El Khannous van ver aanleggen en trapte knap in de linkeronderhoek. De 2-1 was meteen ook de eindstand.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020621","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1657129208856,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1544730283538370562","showConversation":false},{"eventId":"3020620","title":"Holzhauser smeert ex-team Beerschot nederlaag aan","source":"","time":"??+?","eventTime":1657129092303,"text":"

OH Leuven heeft in zijn oefenpot Beerschot met 2-1 weggezet. Al na 8 minuten zorgde Shengelia voor de openingstreffer na geklungel in de defensie bij Beerschot. Op het halfuur bracht Sanusi Beerschot op gelijke hoogte met een knap schot. Nog geen 5 minuten later was daar opnieuw een doelpunt voor OH Leuven. Uitgerekend Holzhauser zette zich achter de bal bij een penalty en maakte de 2-1 tegen zijn ex-team. Daar bleef het bij.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"OH Leuven heeft in zijn oefenpot Beerschot met 2-1 weggezet. Al na 8 minuten zorgde Shengelia voor de openingstreffer na geklungel in de defensie bij Beerschot. Op het halfuur bracht Sanusi Beerschot op gelijke hoogte met een knap schot. Nog geen 5 minuten later was daar opnieuw een doelpunt voor OH Leuven. Uitgerekend Holzhauser zette zich achter de bal bij een penalty en maakte de 2-1 tegen zijn ex-team. Daar bleef het bij.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020619","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1657129083895,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1544728178895233026","showConversation":false},{"eventId":"3020458","title":"AA Gent gaat nipt onderuit tegen Aris na potige match","source":"","time":"??+?","eventTime":1656957701807,"text":"

AA Gent is op stage in Oostenrijk, meer bepaald in Stegersbach. Vandaag stond er een oefenmatch op het menu tegen de Grieken van Aris Saloniki. De enige goal viel na 35 minuten voor Aris: de Argentijn Mateo Garcia zette een penalty om. Gent verloor niet alleen de match, maar ook Joseph Okumu, die met een hoofdblessure het veld moest verlaten. Hein Vanhaezebrouck kon niet beschikken over Depoitre, de Sart, Godeau, Marreh, Owusu en Hanche-Olsen. Gent miste voor het doelpunt heel wat kansen, na de rust gingen ook wat mogelijkheden de mist in. De Grieken verhardden hun spel, waardoor er niet meer in zat. ","textStripped":"AA Gent is op stage in Oostenrijk, meer bepaald in Stegersbach. Vandaag stond er een oefenmatch op het menu tegen de Grieken van Aris Saloniki. De enige goal viel na 35 minuten voor Aris: de Argentijn Mateo Garcia zette een penalty om. Gent verloor niet alleen de match, maar ook Joseph Okumu, die met een hoofdblessure het veld moest verlaten. Hein Vanhaezebrouck kon niet beschikken over Depoitre, de Sart, Godeau, Marreh, Owusu en Hanche-Olsen. Gent miste voor het doelpunt heel wat kansen, na de rust gingen ook wat mogelijkheden de mist in. De Grieken verhardden hun spel, waardoor er niet meer in zat.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020456","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656957413227,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1543977602582446081","showConversation":false},{"eventId":"3020457","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656957300000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1543943420506509312","showConversation":false},{"eventId":"3020394","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656869096642,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1543623493715202053","showConversation":false},{"eventId":"3020393","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656869086502,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1543622698655535106","showConversation":false},{"eventId":"3020231","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656850838804,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1543249092645642244","showConversation":false},{"eventId":"3020222","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656781117804,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1543269917792915459","showConversation":false},{"eventId":"3020221","title":"Club wint dankzij kopbal en vrije trap van Beerschot, Nsoki pakt vroeg rood","source":"","time":"??+?","eventTime":1656778917534,"text":"

In navolging van Anderlecht en Union heeft ook Club Brugge een oefenzege geboekt. Tegen Beerschot werd er na 2x60 minuten nipt gewonnen met 2-1.

Advertisement. Scroll to continue reading.

De Spaanse aanwinst Ferran Jutlga opende de score met een kopbal, maar Beerschot keerde terug en in minuut 75 werkte Jasper Goossens op aangeven van Faissal El Hajoui af. Uiteindelijk besliste Brugse belofte Servais de match met een vrije trap: 2-1.

Er ging ook veel aandacht naar een incident in de beginfase van de wedstrijd. Na een stevige tackle van Thibo Baeten deelde Stanley Nsoki de Beerschot-spits een kopstoot uit. Nsoki mocht zo al vroeg gaan douchen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"In navolging van Anderlecht en Union heeft ook Club Brugge een oefenzege geboekt. Tegen Beerschot werd er na 2x60 minuten nipt gewonnen met 2-1. De Spaanse aanwinst Ferran Jutlga opende de score met een kopbal, maar Beerschot keerde terug en in minuut 75 werkte Jasper Goossens op aangeven van Faissal El Hajoui af. Uiteindelijk besliste Brugse belofte Servais de match met een vrije trap: 2-1. Er ging ook veel aandacht naar een incident in de beginfase van de wedstrijd. Na een stevige tackle van Thibo Baeten deelde Stanley Nsoki de Beerschot-spits een kopstoot uit. Nsoki mocht zo al vroeg gaan douchen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020220","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656778200000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1543263213248299009","showConversation":false},{"eventId":"3020216","title":"Anderlecht (met Trebel) wint vlot","source":"","time":"??+?","eventTime":1656771461727,"text":"

Tegen de Nederlandse 2e klasser Roda JC heeft Anderlecht een vlotte zege geboekt. Met de uit Zwitserland teruggekeerde Trebel in de basis won paars-wit met 6-0. De namen van Verschaeren (3x), Colassin (2x) en Lambrix (een eigen doelpunt) kwamen op het scorebord.

Verder verloor Standard in de loop van de namiddag van RWDM (1-2). Vicekampioen Union boekte dankzij Nieuwkoop wel een nipte 0-1-zege in Deinze. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Tegen de Nederlandse 2e klasser Roda JC heeft Anderlecht een vlotte zege geboekt. Met de uit Zwitserland teruggekeerde Trebel in de basis won paars-wit met 6-0. De namen van Verschaeren (3x), Colassin (2x) en Lambrix (een eigen doelpunt) kwamen op het scorebord. Verder verloor Standard in de loop van de namiddag van RWDM (1-2). Vicekampioen Union boekte dankzij Nieuwkoop wel een nipte 0-1-zege in Deinze.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020217","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656770100000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1543231402870702081","showConversation":false},{"eventId":"3020219","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656769800000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1543230637531975680","showConversation":false},{"eventId":"3020218","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656768600000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1543223517092749315","showConversation":false},{"eventId":"3020205","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656702770046,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1542949202065760256","showConversation":false},{"eventId":"3020206","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656702660000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1542950814930583554","showConversation":false},{"eventId":"3020204","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656702605346,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1542937385209630723","showConversation":false},{"eventId":"3020201","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656697502168,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1542910082702254083","showConversation":false},{"eventId":"3020137","title":"Gelijkspel tussen Zulte Waregem en Charleroi","source":"","time":"??+?","eventTime":1656527829977,"text":"

Zulte Waregem en Charleroi hebben in hun vermakelijke oefenduel de stok in tweeën gedeeld: 1-1. Charleroi kwam al vroeg op voorsprong via een mooie plaatsbal van Morioka, maar Essevee kwam langszij dankzij een penaltydoelpunt van Vossen, na een fout op Drambaiev. ","textStripped":"Zulte Waregem en Charleroi hebben in hun vermakelijke oefenduel de stok in tweeën gedeeld: 1-1. Charleroi kwam al vroeg op voorsprong via een mooie plaatsbal van Morioka, maar Essevee kwam langszij dankzij een penaltydoelpunt van Vossen, na een fout op Drambaiev.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020140","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656527760000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1542205373230235648","showConversation":false},{"eventId":"3020072","title":"Club Brugge kan zijn 2e oefenmatch niet winnen","source":"","time":"??+?","eventTime":1656516541393,"text":"

Club Brugge is tegen Lierse op 1-1 blijven steken. De kampioen speelde met heel wat jongelingen en had moeite om kansen te creëren tegen de solide Pallieters, die na een kwartier op voorsprong kwamen door Schouterden. Pas een tiental minuten voor het einde kon de ingevallen Ruud Vormer de gelijkmaker binnenkoppen. Club in de 1e helft: Shinton, Sabbe, Spileers, Otasowie, Nsoki, Meijer, Balanta, Sandra, Audoor, Jutgla en Sowah Club in de 2e helft: Shinton, Mata, Hautekiet, Sylla, De Roeve, Mbamba, Ricca, Vormer, Servais, Nusa (76' Diawara) en Talbi (76' Vermant)

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Club Brugge is tegen Lierse op 1-1 blijven steken. De kampioen speelde met heel wat jongelingen en had moeite om kansen te creëren tegen de solide Pallieters, die na een kwartier op voorsprong kwamen door Schouterden. Pas een tiental minuten voor het einde kon de ingevallen Ruud Vormer de gelijkmaker binnenkoppen. Club in de 1e helft: Shinton, Sabbe, Spileers, Otasowie, Nsoki, Meijer, Balanta, Sandra, Audoor, Jutgla en Sowah Club in de 2e helft: Shinton, Mata, Hautekiet, Sylla, De Roeve, Mbamba, Ricca, Vormer, Servais, Nusa (76' Diawara) en Talbi (76' Vermant)","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020071","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656516469827,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1542167208415092737","showConversation":false},{"eventId":"3020055","title":"STVV klopt na Anderlecht ook Standard in oefenmatch","source":"","time":"??+?","eventTime":1656509765836,"text":"

STVV heeft woensdag in een oefenduel achter gesloten deuren met 0-2 de maat genomen van Standard. Boubakary Koita en Shinji Kagawa (op strafschop) zorgden voor de goals.

Sint-Truiden vloerde zaterdag in een oefenduel ook al Anderlecht (0-1).

Advertisement. Scroll to continue reading.

De Kanaries openen het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League op zaterdag 23 juli met een thuismatch tegen vicekampioen Union. Standard speelt de openingsmatch van de nieuwe competitie, een dag eerder, thuis tegen AA Gent. ","textStripped":"STVV heeft woensdag in een oefenduel achter gesloten deuren met 0-2 de maat genomen van Standard. Boubakary Koita en Shinji Kagawa (op strafschop) zorgden voor de goals. Sint-Truiden vloerde zaterdag in een oefenduel ook al Anderlecht (0-1). De Kanaries openen het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League op zaterdag 23 juli met een thuismatch tegen vicekampioen Union. Standard speelt de openingsmatch van de nieuwe competitie, een dag eerder, thuis tegen AA Gent.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020052","title":"Oefenduel van Anderlecht bij Roda JC gaat niet door om veiligheidsredenen","source":"","time":"??+?","eventTime":1656508038135,"text":"

De oefenwedstrijd tussen de Nederlandse tweedeklasser Roda JC en Anderlecht, die zaterdag zou plaatsvinden, gaat niet door. De gemeente Kerkrade geeft geen toestemming. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

"Het veiligheidsrisico zit in mogelijke supportersbewegingen van de bezoekende club (Anderlecht)", zegt burgemeester Petra Dassen van de gemeente Kerkrade.

Volgens de gemeente is er een afspraak dat er bij een vriendschappelijke wedstrijd geen politie-inzet nodig zou zijn om de veiligheid en openbare orde te organiseren en garanderen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De oefenwedstrijd tussen de Nederlandse tweedeklasser Roda JC en Anderlecht, die zaterdag zou plaatsvinden, gaat niet door. De gemeente Kerkrade geeft geen toestemming. "Het veiligheidsrisico zit in mogelijke supportersbewegingen van de bezoekende club (Anderlecht)", zegt burgemeester Petra Dassen van de gemeente Kerkrade. Volgens de gemeente is er een afspraak dat er bij een vriendschappelijke wedstrijd geen politie-inzet nodig zou zijn om de veiligheid en openbare orde te organiseren en garanderen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020011","title":"Union begint met zege aan voorbereiding","source":"","time":"??+?","eventTime":1656446191163,"text":"

Union heeft zijn start onder nieuwbakken coach Karel Geraerts niet gemist. Het won zijn eerste oefenwedstrijd tegen Rebecq (2e amateur) met 1-3. De thuisploeg kwam na 5 minuten wel op voorsprong, maar Ziani en Burgess zetten nog voor de pauze orde op zaken. Na de rust mocht een volledig nieuw elftal de zege over de streep trekken. Aanwinst Dennis Eckert nam die taak op zich. ","textStripped":"Union heeft zijn start onder nieuwbakken coach Karel Geraerts niet gemist. Het won zijn eerste oefenwedstrijd tegen Rebecq (2e amateur) met 1-3. De thuisploeg kwam na 5 minuten wel op voorsprong, maar Ziani en Burgess zetten nog voor de pauze orde op zaken. Na de rust mocht een volledig nieuw elftal de zege over de streep trekken. Aanwinst Dennis Eckert nam die taak op zich.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3020008","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656445898926,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1541868991769153539","showConversation":false},{"eventId":"3019736","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656253149570,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1541043010749734912","showConversation":false},{"eventId":"3019654","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656180121363,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1540755532990103552","showConversation":false},{"eventId":"3019653","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656180119020,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1540754765503614982","showConversation":false},{"eventId":"3019648","title":"Genk legt er 4 voorbij Termien","source":"","time":"??+?","eventTime":1656177582779,"text":"

Racing Genk heeft zijn eerste oefengalop onder Wouter Vrancken gewonnen. Op het veld van Termien werd het 0-4, na goals van Nemeth, Toma, Figueroa en Cutillas-Carpe.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Racing Genk heeft zijn eerste oefengalop onder Wouter Vrancken gewonnen. Op het veld van Termien werd het 0-4, na goals van Nemeth, Toma, Figueroa en Cutillas-Carpe.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3019622","title":"Anderlecht verliest met 0-1 tegen STVV, door een owngoal van Amando Lapage (de kleinzoon van Paul Van Himst). Het was de eerste match onder leiding van Felice Mazzu.","source":"","time":"??+?","eventTime":1656177480000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1540720837409382401","showConversation":false},{"eventId":"3019647","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656177242061,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1540743971282075649","showConversation":false},{"eventId":"3019614","title":"KV Kortrijk-KV Mechelen: 3-1","source":"","time":"??+?","eventTime":1656171036802,"text":"

KV Kortrijk heeft KV Mechelen met 3-1 verslagen in eigen huis. Gueye (2x) en Henen scoorden voor de thuisploeg, in de tweede helft redde Malede de eer. ","textStripped":"KV Kortrijk heeft KV Mechelen met 3-1 verslagen in eigen huis. Gueye (2x) en Henen scoorden voor de thuisploeg, in de tweede helft redde Malede de eer.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3019607","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656170528915,"type":"IMAGE","sport":"GENERIC","url":"//images.vrt.be/orig/2022/06/25/7f38fc56-f498-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"Jutgla viert één van zijn goals met Mata, Sandra, Vormer en Meijer.","altTag":""},{"eventId":"3019606","title":"Club verslaat Thes Sport dankzij Ferran Jutgla","source":"","time":"??+?","eventTime":1656170487952,"text":"

Club Brugge heeft zijn eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding winnend afgesloten. Tegen Thes Sport uit Tessenderlo, een team uit de hoogste amateurklasse, werd het 3-0 achter gesloten deuren.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ferran Jutgla was meteen de Man van de Match bij de landskampioen. De Spaanse aanwinst scoorde twee keer in de eerste helft, na de rust speelde hij niet meer mee.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Diep in de tweede helft zette Eder Balanta de 3-0-eindstand op het bord vanaf de stip.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Club Brugge heeft zijn eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding winnend afgesloten. Tegen Thes Sport uit Tessenderlo, een team uit de hoogste amateurklasse, werd het 3-0 achter gesloten deuren. Ferran Jutgla was meteen de Man van de Match bij de landskampioen. De Spaanse aanwinst scoorde twee keer in de eerste helft, na de rust speelde hij niet meer mee. Diep in de tweede helft zette Eder Balanta de 3-0-eindstand op het bord vanaf de stip.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3019601","title":"De opstelling in de tweede helft:","source":"","time":"??+?","eventTime":1656169895744,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1540706562779410434","showConversation":false},{"eventId":"3019600","title":"De opstelling van Club Brugge in de eerste helft:","source":"","time":"??+?","eventTime":1656169865569,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1540686929447923712","showConversation":false},{"eventId":"3019599","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656169805120,"type":"IMAGE","sport":"GENERIC","url":"//images.vrt.be/orig/2022/06/25/7d5cc23d-f498-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"De technische staf van Club Brugge","altTag":""},{"eventId":"3019598","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656169798732,"type":"IMAGE","sport":"GENERIC","url":"//images.vrt.be/orig/2022/06/25/7ce0db7b-f498-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"Owen Otasowie","altTag":""},{"eventId":"3019597","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656169782604,"type":"IMAGE","sport":"GENERIC","url":"//images.vrt.be/orig/2022/06/25/7d1e329c-f498-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"Bjorn Meijer","altTag":""},{"eventId":"3019596","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656169777330,"type":"IMAGE","sport":"GENERIC","url":"//images.vrt.be/orig/2022/06/25/7dd7e5af-f498-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"Ruud Vormer","altTag":""},{"eventId":"3019595","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656169763690,"type":"IMAGE","sport":"GENERIC","url":"//images.vrt.be/orig/2022/06/25/7e182300-f498-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"Ferran Jutgla","altTag":""},{"eventId":"3019594","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656169756777,"type":"IMAGE","sport":"GENERIC","url":"//images.vrt.be/orig/2022/06/25/7e661bf2-f498-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"Cisse Sandra","altTag":""},{"eventId":"3019593","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656169746166,"type":"IMAGE","sport":"GENERIC","url":"//images.vrt.be/orig/2022/06/25/7e380711-f498-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"Noah Mbamba","altTag":""},{"eventId":"3019592","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656169726485,"type":"IMAGE","sport":"GENERIC","url":"//images.vrt.be/orig/2022/06/25/7ec971a4-f498-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"Clinton Mata","altTag":""},{"eventId":"3019591","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656169717506,"type":"IMAGE","sport":"GENERIC","url":"//images.vrt.be/orig/2022/06/25/7ea2fde3-f498-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"Antonio Nusa.","altTag":""},{"eventId":"3019590","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656169701289,"type":"IMAGE","sport":"GENERIC","url":"//images.vrt.be/orig/2022/06/25/7f073df5-f498-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"Stanley Nsoki","altTag":""},{"eventId":"3019505","title":"Cercle Brugge verliest met kleinste verschil van Monaco","source":"","time":"??+?","eventTime":1656151376306,"text":"

Het nieuwe logo van Cercle Brugge heeft voorlopig nog geen geluk opgebracht. Cercle verloor met het kleinste verschil van zusterclub Monaco. De Nederlandse aanvaller Anthony Musaba, ex-Cercle Brugge, scoorde na ruim een kwartier het enige doelpunt van de partij in het prinsdom.

Cercle kreeg na rust verschillende kansen op de gelijkmaker, maar de 1-0 bleef op het bord staan. Een doelpunt van jeugdspeler Christiaan Ravysch werd zeven minuten voor tijd afgekeurd voor buitenspel.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Het nieuwe logo van Cercle Brugge heeft voorlopig nog geen geluk opgebracht. Cercle verloor met het kleinste verschil van zusterclub Monaco. De Nederlandse aanvaller Anthony Musaba, ex-Cercle Brugge, scoorde na ruim een kwartier het enige doelpunt van de partij in het prinsdom. Cercle kreeg na rust verschillende kansen op de gelijkmaker, maar de 1-0 bleef op het bord staan. Een doelpunt van jeugdspeler Christiaan Ravysch werd zeven minuten voor tijd afgekeurd voor buitenspel.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3019506","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656151200000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1540634328610357255","showConversation":false},{"eventId":"3019504","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656100800000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1540407575505674240","showConversation":false},{"eventId":"3019307","title":"Westerlo geeft AA Gent een pandoering: 6-2","source":"","time":"??+?","eventTime":1656079465766,"text":"

Zowel Westerlo als AA Gent speelden hun tweede oefenduel van het verse seizoen. 2x60 minuten werkten de promovendus en de ploeg van de terugronde af. Westerlo, dat met 11-0 City Pirates had ingemaakt, ging voort op dat elan en scoorde 6 keer. AA Gent, dat tegen Dikkelvenne met 6-0 won, kreeg nu 6 goals om de oren. Seigers en Foster zorgen voor 2-0 bij de rust. De meeste goals vallen in een 2e helft met 2 volledig nieuwe teams. Vaesen is goed voor een hattrick (3-0, 4-1 en 5-2). De 6e Westelse treffer komt in het slot op naam van Bernat. Voor AA Gent scoorden na de rust Fofana en Arthur.  ","textStripped":"Zowel Westerlo als AA Gent speelden hun tweede oefenduel van het verse seizoen. 2x60 minuten werkten de promovendus en de ploeg van de terugronde af. Westerlo, dat met 11-0 City Pirates had ingemaakt, ging voort op dat elan en scoorde 6 keer. AA Gent, dat tegen Dikkelvenne met 6-0 won, kreeg nu 6 goals om de oren. Seigers en Foster zorgen voor 2-0 bij de rust. De meeste goals vallen in een 2e helft met 2 volledig nieuwe teams. Vaesen is goed voor een hattrick (3-0, 4-1 en 5-2). De 6e Westelse treffer komt in het slot op naam van Bernat. Voor AA Gent scoorden na de rust Fofana en Arthur.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3019305","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656078798341,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1540305230990123010","showConversation":false},{"eventId":"3019304","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1656078754337,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1540305167714770946","showConversation":false},{"eventId":"3019187","title":"Ronny Deila heeft zijn eerste overwinning als coach van Standard beet. Tegen het Henegouwse Manage zorgden Emond, Vankerkhoven, Dragus en El Fanis voor de Luikse doelpunten.","source":"","time":"??+?","eventTime":1656007073921,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1540030186468564993","showConversation":false},{"eventId":"3019185","title":"OHL heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd gewonnen. Nsingi (2x) en Ngawa namen de drie Leuvens doelpunten voor hun rekening. Luik kwam niet verder dan een eerredder.","source":"","time":"??+?","eventTime":1656005918867,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1540026026524385281","showConversation":false},{"eventId":"3019063","title":"De schutters vanavond: Sylla (2x) en Hallaert.","source":"","time":"??+?","eventTime":1655925012330,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1539666157157814272","showConversation":false},{"eventId":"3018263","title":"Niet alle eersteklassers winnen op bestelling. STVV stond bij de rust 2-0 in het krijt en kon bij Tienen die achterstand niet wegpoetsen: 3-1.","source":"","time":"??+?","eventTime":1655577079325,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1538221080174809088","showConversation":false},{"eventId":"3018258","title":"Dikkelvenne scoort niet tegen AA Gent","source":"","time":"??+?","eventTime":1655576781359,"text":"

AA Gent heeft afgeklokt op 6 goals op het veld van Dikkelvenne. Gent, dat nog maar sinds woensdag aan het trainen is, rekende op vaste klanten als Godeau, Bruno, Odjidja, Samoise en nieuwkomer Cuypers voor de rust, in de tweede helft speelden onder meer Okumu, Castro-Montes, Kums en Lemajic. Met een vrijschop legde Kums de eindstand vast. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"AA Gent heeft afgeklokt op 6 goals op het veld van Dikkelvenne. Gent, dat nog maar sinds woensdag aan het trainen is, rekende op vaste klanten als Godeau, Bruno, Odjidja, Samoise en nieuwkomer Cuypers voor de rust, in de tweede helft speelden onder meer Okumu, Castro-Montes, Kums en Lemajic. Met een vrijschop legde Kums de eindstand vast.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3018257","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655576778387,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1538225715241525249","showConversation":false},{"eventId":"3018256","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655576745551,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1538219182839500800","showConversation":false},{"eventId":"3018255","title":"Een bescheiden zege voor Seraing. ","source":"","time":"??+?","eventTime":1655576738127,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1538225927985025024","showConversation":false},{"eventId":"3018259","title":"Oostende liet er vanmiddag geen gras over groeien. De man met de bordjes kreeg geen seconde rust. ","source":"","time":"??+?","eventTime":1655575200000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1538193115642744835","showConversation":false},{"eventId":"3018244","title":"Forfaitscore voor Essevee, geen Musonda","source":"","time":"??+?","eventTime":1655573863532,"text":"

Zulte Waregem heeft Oudenaarde een forfaitscore aangesmeerd. De nieuwe coach Mbaye Leye deed geen beroep op "tester" Charly Musonda, met Stan Braem pikte een andere nieuwkomer wel zijn graantje mee. De spits die een opmars heeft gemaakt vanuit de provinciale reeksen, scoorde in de 0-5-zege tegen de club uit tweede amateur.  ","textStripped":"Zulte Waregem heeft Oudenaarde een forfaitscore aangesmeerd. De nieuwe coach Mbaye Leye deed geen beroep op "tester" Charly Musonda, met Stan Braem pikte een andere nieuwkomer wel zijn graantje mee. De spits die een opmars heeft gemaakt vanuit de provinciale reeksen, scoorde in de 0-5-zege tegen de club uit tweede amateur.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3018243","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655573830527,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1538213600191455232","showConversation":false},{"eventId":"3018242","title":"Westerlo peuzelt City Pirates op","source":"","time":"??+?","eventTime":1655558760655,"text":"

Westerlo is goed van wal gestoken in zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League. In zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen rolde het team van coach Jonas De Roeck City Pirates op met 11-0. Bij de rust stond het team uit de 2e Amateurklasse al 7 goals in het krijt. In de tweede helft nam de thuisploeg wat gas terug. De volgende opdracht in de voorbereiding voor Westerlo is volgende week vrijdag. Dan wacht met AA Gent een tegenstander van een ander kaliber.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Westerlo is goed van wal gestoken in zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League. In zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen rolde het team van coach Jonas De Roeck City Pirates op met 11-0. Bij de rust stond het team uit de 2e Amateurklasse al 7 goals in het krijt. In de tweede helft nam de thuisploeg wat gas terug. De volgende opdracht in de voorbereiding voor Westerlo is volgende week vrijdag. Dan wacht met AA Gent een tegenstander van een ander kaliber.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3018241","title":"Bekijk hier de oefenmatch van Westerlo tegen City Pirates:","source":"","time":"??+?","eventTime":1655558729874,"type":"YOUTUBE","sport":"GENERIC","youtubeId":"41r7qP5aZno","youtubeImageUrl":"https://img.youtube.com/vi/41r7qP5aZno/hqdefault.jpg"},{"eventId":"3017885","title":"KV Kortrijk komt pas laat los tegen Heule","source":"","time":"??+?","eventTime":1655493663319,"text":"

KV Kortrijk heeft zijn opener van de oefenmatchencarrousel gewonnen. KdNS Heule hield nochtans stand tot de 53e minuut, maar daarna gingen de sluizen toch open. Eindstand: 7-0. Goals: Watanabe, Jules Desot, Arthur Desot, De Meulenaere, Benchaib (2x), Messaoudi ","textStripped":"KV Kortrijk heeft zijn opener van de oefenmatchencarrousel gewonnen. KdNS Heule hield nochtans stand tot de 53e minuut, maar daarna gingen de sluizen toch open. Eindstand: 7-0. Goals: Watanabe, Jules Desot, Arthur Desot, De Meulenaere, Benchaib (2x), Messaoudi","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3017886","title":"","time":"??+?","eventTime":1655493660000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-f8658192-16ca-4ced-9ba2-3d5b7a57f5f3","publicationId":"pbs-pub-7356d436-9b2a-436e-ba72-4b7c60fdee39","assetName":"Kortrijk goal oefenmatch Heule","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/06/17/4046e3c0-ee73-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/06/13/liveblog-oefenmatchen-eersteklassers/jcr:content/par/timeline/video-61b8cb95-4441-4041-a893-7e9ffe1640b3"},{"eventId":"3017884","title":"De kop is eraf voor Oostende","source":"","time":"??+?","eventTime":1655493592436,"text":"

Oostende is als een pletwals over Oudenburg gedenderd: 0-12. Bätzner en Atanga scoorden hattricks, de andere goals waren voor Patoulidis (2 stuks), Sakamoto, D'Haese, Coninckx en Albanese.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Oostende is als een pletwals over Oudenburg gedenderd: 0-12. Bätzner en Atanga scoorden hattricks, de andere goals waren voor Patoulidis (2 stuks), Sakamoto, D'Haese, Coninckx en Albanese.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3017883","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655493580724,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1537877356588589057","showConversation":false},{"eventId":"3017030","title":"OH Leuven heeft Kessel-Lo geklopt met 5-0. Voor de rust had nieuwkomer Holzhauser 2 keer gescoord, Nsingi pikte ook zijn graantje mee. Na de rust werd de score nog aangedikt. ","source":"","time":"??+?","eventTime":1655233524757,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1536785630826463232","showConversation":false},{"eventId":"3013882","source":"","time":"??+?","eventTime":1655102821972,"type":"TEASER","sport":"GENERIC","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/klaar-voor-een-nieuwe-strijd-in-1a-het-voorbereidingsprogramma-van-alle-eersteklassers~1654595942627/","teaser":{"externalId":"1654595942627","title":"Klaar voor een nieuwe strijd in 1A: het voorbereidingsprogramma van alle eersteklassers","description":"Het voetbalseizoen lijkt nog maar nauwelijks achter de rug of de bal gaat alweer aan het rollen op de trainingsvelden van de eersteklassers. Binnen zes weken begint er een nieuw seizoen in de Jupiler Pro League. Een overzicht van alle voorbereidingsplannen van de 18 ploegen in 1A.","publicationDate":"2022-06-07T17:26:43+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/06/07/klaar-voor-een-nieuwe-strijd-in-1a-het-voorbereidingsprogramma-van-alle-eersteklassers~1654595942627/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/06/07/85115f44-e66b-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/soccer","id":"functional:sporza/sports/soccer","title":"voetbal"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/competities/belgie/eerste-klasse-a","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal/competities/belgie/eerste-klasse-a","title":"Jupiler Pro League","description":"48"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/voetbal","title":"voetbal"},{"path":"/content/cq:tags/system/sporza/labels/voetbalapp","id":"system:sporza/labels/voetbalapp","title":"Voetbalapp","description":""}]}},{"eventId":"3013881","title":"Zepperen-Brustem - STVV 2-2","source":"","time":"??+?","eventTime":1654973940000,"text":"

Onder een stralende zon heeft STVV een eerste oefenmatch als voorbereiding op het nieuwe seizoen gespeeld. Tegen het nabij gelegen Zepperen-Brustem werd het 2-2.  In de eerste helft scoorde Christian Brüls een penalty voor STVV. Zepperen-Brustem draaide dat helemaal om in de tweede helft en kwam 2-1 voor, maar STVV kon een nederlaag afwenden dankzij een laat doelpunt van Kagawa in de 90e minuut. ","textStripped":"Onder een stralende zon heeft STVV een eerste oefenmatch als voorbereiding op het nieuwe seizoen gespeeld. Tegen het nabij gelegen Zepperen-Brustem werd het 2-2. In de eerste helft scoorde Christian Brüls een penalty voor STVV. Zepperen-Brustem draaide dat helemaal om in de tweede helft en kwam 2-1 voor, maar STVV kon een nederlaag afwenden dankzij een laat doelpunt van Kagawa in de 90e minuut.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3013880","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654973820000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1535681706388226055","showConversation":false}],"teams":[],"lineups":[],"highlight":false,"_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3315022"}},"channels":[],"sport":"generic"},"title":"oefenwedstrijden eersteklassers","matchID":"3315022","layout":"default","slsHost":"https://sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3315022","interval":10}-->

Advertisement. Scroll to continue reading.
Jupiler Pro League voetbal Anderlecht Antwerp Cercle Brugge Charleroi Club Brugge KAA Gent KRC Genk KV Kortrijk OH Leuven KV Mechelen KV Oostende Seraing United Standard STVV Union Westerlo Zulte Waregem
taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement