Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Charles Leclerc blaast titelstrijd beetje leven in met GP-zege in Oostenrijk

Charles Leclerc blaast titelstrijd beetje leven in met GP-zege in Oostenrijk

Al sinds de GP van Melbourne had hij niet meer gewonnen, al sinds Miami had hij het podium niet meer gezien. Charles Leclerc heeft 5 heel lastige weken achter de rug.    In de kwalificaties was de Monegask altijd razendsnel, maar in de races werd hij  steevast genekt door een combinatie van pech en blunders van zijn team.    Ook in Oostenrijk leek er aanvankelijk niet veel te doen aan WK-leider Max Verstappen. De Nederlander, die de sprintrace al eenvoudig naar zijn hand zette, kwam goed weg. Leclerc en Sainz nestelden zich in zijn spoor.   Voor Sergio Perez ging het minder vlot. George Russell deed de deur net iets te bruusk dicht en duwde de Mexicaan in de grindbak. De Red Bull-rijder moest helemaal achteraan aansluiten en zou wat later toch de strijd moeten staken. Leclerc domineert, Sainz valt uit In de sprintrace kreeg Verstappen nog vrije baan, omdat Leclerc en Sainz te veel met elkaar aan het duelleren waren. Maar die vrijheid kreeg de Nederlander niet in de race.   Leclerc gaf zijn WK-rivaal geen ademruimte en knalde er in de 12e ronde al voorbij. Verstappen deed zelfs geen poging om terug te vechten en dook verrassend vroeg de pits in.   Na alle chaos bij de teamleiding in de vorige races leek Ferrari nu wel bij de pinken in Oostenrijk. In plaats van onbesuisd het voorbeeld van Red Bull te volgen, wachtten ze heel wat langer om Leclerc en Sainz binnen te roepen.    Een succesformule. Bij hun pitstop ging Verstappen wel weer even aan de leiding, maar lang duurde dat niet. Leclerc stoof er in geen tijd voorbij.   Ook Sainz leek probleemloos voorbij de WK-leider te raken, tot zijn motor plots in rook opging. Een zware tegenvaller voor de winnaar van de vorige GP.    De virtuele safety car gaf Leclerc en Verstappen de gelegenheid om nog een gratis pitstop uit te voeren, maar van posities zouden ze niet meer wisselen. Leclerc jammerde nog over technische problemen, maar hield zijn 3e zege vast. Verstappen graaide het puntje voor de snelste ronde weg. En de rest van het veld? Achter de WK-rivalen reed Lewis Hamilton voor de 2e race op een rij naar de 3e plek. George Russell (4e), die een tijdstraf kreeg voor de aanrijding met Perez, sprokkelde ook nog heel wat WK-punten na een inhaalrace.   Mick Schumacker scoorde zijn beste F1-resultaat ooit met de 6e plaats, ook ploegmaat Kevin Magnussen (8e) eindigde in de top 10. Na een moeilijk weekend konden ook Lando Norris en Daniel Ricciardo opgelucht ademhalen.  uitslag GP van Oostenrijk 1. Charles Leclerc (Mon-Ferrari)   2. Max Verstappen (Ned-Red Bull)   3. Lewis Hamilton (GBr-Mercedes)   4. George Russell (GBr-Mercedes)   5. Esteban Ocon (Fra-Alpine)   6. Mick Schumacher (Dui-Haas)   7. Lando Norris (GBr-McLaren)   8. Kevin Magnussen (Den-Haas)   9. Daniel Ricciardo (Aus-McLaren)   10. Fernando Alonso (Spa-Alpine)   stand WK Formule 1 2022   rijder auto punten 1. Max Verstappen (Ned) Red Bull 208 2. Charles Leclerc (Mon) Ferrari 170 3 Sergio Perez (Mex) Red Bull 151 4. Carlos Sainz jr. (Spa) Ferrari 133 5. George Russell (GBr) Mercedes 128 6. Lewis Hamilton (GBr) Mercedes 109 7. Lando Norris (GBr) McLaren 58 8. Esteban Ocon (Fra) Alpine 52 9. Valtteri Bottas Alfa Romeo 46 10. Fernando Alonso (Spa) Alpine 29 11. Kevin Magnussen (Den) Haas 22 12. Daniel Ricciardo (Aus) McLaren 17 13. Pierre Gasly (Fra) AlphaTauri 16 14. Sebastian Vettel (Dui) Aston Martin 15 15. Mick Schumacher (Dui) Haas 12 16. Yuki Tsunoda (Jap) AlphaTauri 11 17. Guanyu Zhou (Chi) Alfa Romeo 5 18. Alexander Albon (Tha) Williams 3 19. Lance Stroll (Can) Aston Martin 3 20. Nicholas Latifi (Can) Williams 0 21. Nico Hülkenberg (Dui) Aston Martin 0 kalender Formule 1 2022 datum grand prix winnaar 2022 winnaar 2021 20/03 Bahrein (Sakhir) Leclerc Hamilton 27/03 Saudi-Arabië (Jeddah) Verstappen Hamilton 10/04 Australië (Melbourne) Leclerc – 24/04 Emilia-Romagna (Imola) Verstappen Verstappen 08/05 Miami (Florida) Verstappen – 22/05 Spanje (Barcelona) Verstappen Hamilton 29/05 Monaco (Monaco) Perez Verstappen 12/06 Azerbeidzjan (Bakoe) Verstappen Pérez 19/06 Canada (Montréal) Verstappen – 03/07 Groot-Brittannië (Silverstone) Sainz Hamilton 10/07 Oostenrijk (Spielberg) Leclerc Verstappen 24/07 Frankrijk (Le Castellet) start GP: 15 uur Verstappen 31/07 Hongarije (Boedapest) start GP: 15 uur Ocon 28/08 België (Spa-Francorchamps) start GP: 15 uur Verstappen 04/09 Nederland (Zandvoort) start GP: 15 uur Verstappen 11/09 Italië (Monza) start GP: 15 uur Ricciardo 25/09 Rusland (Sotsji) geschrapt Hamilton 02/10 Singapore (Marina Bay) start GP: 14 uur – 09/10 Japan (Suzuka) start GP: 7 uur – 23/10 VS (Austin) start GP: 21 uur Verstappen 30/10 Mexico (Mexico City) start GP: 21 uur Verstappen 13/11 Brazilië (Sao Paulo) start GP: 19 uur Hamilton 20/11 Abu Dhabi (Abu Dhabi) start GP: 14 uur Verstappen

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement