Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Jelena Rybakina maakt straffe comeback in Wimbledonfinale en schrijft geschiedenis

Jelena Rybakina maakt straffe comeback in Wimbledonfinale en schrijft geschiedenis

Eén ding stond vast: deze Wimbledonfinale ging een primeur brengen.    Het is uiteindelijk Jelena Rybakina die mag zegevieren als eerste Kazakse die een Grand Slam weet te winnen. In een wedstrijd met meerdere gezichten trekt de nummer 23 van de wereld aan het langste eind. In de eerste set kon Jabeur (mede dankzij veel foutjes van Rybakina) de set naar zich toe trekken: 6-3.    Maar in de tweede set draaide Rybakina de rollen volledig om. Ze werd nog nauwelijks betrapt op een foutje en ging twee keer door de opslag van Jabeur. De Kazakse kon de set uiteindelijk winnnen met 2-6. Ons Jabeur leek de pedalen kwijt te zijn.   Ook in de derde set stoomde de 23-jarige Rybakina door. 1 keer kreeg Jabeur de ultieme kans om weer in de set te komen, maar de Kazakse werkte een 40-0 achterstand netjes weg.    Pittig detail: net nu dit jaar (Wit-)Russische tennissers niet mochten deelnemen aan Wimbledon, wint Jelena Rybakina het toernooi. De Kazakse werd geboren in Moskou en koos er pas op 19-jarige leeftijd voor om onder de Kazakse vlag uit te komen.  Fase per faseclock 16:5716 uur 57. Rybakina wint! Het Rybakina die het haalt! Ze had genoeg aan één matchpoint om Jabeur definitief tegen het canvas te meppen. .Rybakina wint!Het Rybakina die het haalt! Ze had genoeg aan één matchpoint om Jabeur definitief tegen het canvas te meppen.clock 16:5216 uur 52. Nieuwe break voor Rybakina. 5-2. Ze komt op één spelletje van de winst! .Nieuwe break voor Rybakina. 5-2. Ze komt op één spelletje van de winst!clock 16:5116 uur 51. Wat een comeback van Rybakina. Dirk Gerlo.Wat een comeback van Rybakina.Dirk Gerloclock 16:4716 uur 47. Geen break voor Jabeur: 4-2. Geen 3-3 maar 4-2! Na een 0-40 voorsprong voor Jabeur leek dit hét spelletje om weer in de set te komen. Rybakina gaf zich echter niet gewonnen en kwam nog terug om het spelletje te winnen.  .Geen break voor Jabeur: 4-2Geen 3-3 maar 4-2! Na een 0-40 voorsprong voor Jabeur leek dit hét spelletje om weer in de set te komen. Rybakina gaf zich echter niet gewonnen en kwam nog terug om het spelletje te winnen. clock 16:4116 uur 41. Ons Jabeur geeft zich nog niet gewonnen en wint nu haar eigen spelletjes. Toch zal ze nog door de opslag van Rybakina moeten gaan als ze dit toernooi wil winnen. Tussenstand: 3-2 voor Rybakina. .Ons Jabeur geeft zich nog niet gewonnen en wint nu haar eigen spelletjes. Toch zal ze nog door de opslag van Rybakina moeten gaan als ze dit toernooi wil winnen. Tussenstand: 3-2 voor Rybakina.clock 16:3216 uur 32. Rybakina met vertrouwen. In het tweede spelletje is het al meteen prijs voor Rybakina. De 23-jarige gaat door de opslag van Jabeur. 2-0. Hoe reageert Jabeur? .Rybakina met vertrouwenIn het tweede spelletje is het al meteen prijs voor Rybakina. De 23-jarige gaat door de opslag van Jabeur. 2-0. Hoe reageert Jabeur?clock 16:2016 uur 20.clock 16:1916 uur 19. De bordjes hangen gelijk. De rollen werden compleet omgedraaid in deze tweede set. Dankzij een pak minder fouten van Rybakina kon ze vrij makkelijk afrekenen met Jabeur in deze tweede set: 6-2. De derde set zal beslissend zijn! .De bordjes hangen gelijkDe rollen werden compleet omgedraaid in deze tweede set. Dankzij een pak minder fouten van Rybakina kon ze vrij makkelijk afrekenen met Jabeur in deze tweede set: 6-2. De derde set zal beslissend zijn!clock 16:0816 uur 08. Rybakina veert recht. Rybakina leeft nog. In deze tweede set grijpt ze haar kansen en wist ze al twee keer door de opslag van Jabeur te breken. Het staat 4-1 voor Rybakina. .Rybakina veert rechtRybakina leeft nog. In deze tweede set grijpt ze haar kansen en wist ze al twee keer door de opslag van Jabeur te breken. Het staat 4-1 voor Rybakina.clock 15:4215 uur 42.clock 15:4015 uur 40. Jabeur wint set 1. Ons Jabeur staat dicht bij haar primeur. In de eerste set ging ze 2 keer door de opslag van Rybakina, die te veel directe fouten maakt. Jabeur pakte in het derde spelletje en laatste spelletje de opslag van Rybakina af: 6-3. Het laatste spelletje was op love. Naar het beeld van de match sloeg de Kazakse het setpunt in het net. .Jabeur wint set 1Ons Jabeur staat dicht bij haar primeur. In de eerste set ging ze 2 keer door de opslag van Rybakina, die te veel directe fouten maakt. Jabeur pakte in het derde spelletje en laatste spelletje de opslag van Rybakina af: 6-3.Het laatste spelletje was op love. Naar het beeld van de match sloeg de Kazakse het setpunt in het net.clock 14:1414 uur 14. Jabeur-Rybakina: sowieso een primeur. Nummer 2 Ons Jabeur en nummer 23 Jelena Rybakina spelen de vrouwenfinale op Wimbledon. Voor allebei zou een grandslamtitel een primeur zijn.Voor allebei is het trouwens de eerste grandslamfinale tout court. Ons Jabeur zou de eerste Arabische en Afrikaanse vrouw zijn die een grandslamtitel pakt. Rybakina is geboren in Rusland, maar veranderde in 2018 van nationaliteit. Voor haar adoptieland zou het ook de eerste grandslamtitel zijn. .Jabeur-Rybakina: sowieso een primeurNummer 2 Ons Jabeur en nummer 23 Jelena Rybakina spelen de vrouwenfinale op Wimbledon. Voor allebei zou een grandslamtitel een primeur zijn.Voor allebei is het trouwens de eerste grandslamfinale tout court.Ons Jabeur zou de eerste Arabische en Afrikaanse vrouw zijn die een grandslamtitel pakt. Rybakina is geboren in Rusland, maar veranderde in 2018 van nationaliteit. Voor haar adoptieland zou het ook de eerste grandslamtitel zijn.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement