Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

David Goffin blijft knallen op Wimbledon: hij stoomt door naar de 1/8e finales

David Goffin blijft knallen op Wimbledon: hij stoomt door naar de 1/8e finales

Het was van de US Open in 2020 geleden dat David Goffin nog eens de 1/8e finales op een grandslamtoernooi wist te bereiken. Tegen Ugo Humbert, een Fransman die net buiten de top 100 bivakkeert, zag het er aanvankelijk niet geweldig uit.   Goffin verloor de eerste set, maar kon in de tweede set zijn niveau opkrikken. Een late break leverde hem setwinst op, ook al spartelde Humbert nog fel tegen.   Vanaf de derde set begon Goffin de rally’s nog meer te sturen: 2 breaks volstonden om op voorsprong te komen in het duel. Dankzij een snelle break kwam Goffin ook 0-2 voor in de vierde set.   Maar plots keerde het weer helemaal om. Humbert won 5 spelletjes op een rij en snuffelde aan een vijfde set. Maar Goffin had nog een laatste truc in petto: van 5-2 ging het naar 5-7 en de Franse boeken konden definitief dicht. In de volgende ronde speelt Goffin tegen Frances Tiafoe, de Amerikaan die hij op Roland Garros eerder dit jaar ook al had verslagen. In de onderlinge confrontaties leidt Goffin met 4-1. Goffin: “Mijn gemiddelde niveau ligt nu een stuk hoger” David Goffin was een paar jaar zoekende, maar de voorbije maanden heeft hij weer meer lijn in zijn prestaties kunnen brengen. “Humbert was heel agressief aan de match begonnen en ik retourneerde slecht.”   “Zodra ik beter begon te retourneren, kreeg ik meer kansen”, vertelt Goffin. “Ik kwam er in de rally’s ook beter door. Hij had nog een opflakkering, maar dat was omdat hij alles of niets begon te spelen. Ik had me op dat moment niet veel te verwijten.”   “Maar ik keer uiteindelijk nog terug en haal op het einde een heel hoog niveau. Mijn gemiddelde niveau is in het algemeen opgekrikt, wat ervoor zorgt dat ik weer verder geraak op de toernooien.”   Goffin wil dan ook niet dat het stopt bij deze 1/8e finale. “Frances Tiafoe is wel goed op gras. Zijn spel past perfect bij deze ondergrond. Het wordt niet evident, maar dat is het nooit.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement