Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Max Verstappen laat Zandvoort ontploffen en is weer WK-leider

Max Verstappen laat Zandvoort ontploffen en is weer WK-leider

VIDEO: Samenvatting Grote Prijs van Nederland Prima start Verstappen Een hele opluchting voor de 70.000 fans in Zandvoort: in tegenstelling tot vorige week in Spa was de zon van de partij boven het duinencircuit.   Het inspireerde Max Verstappen tot een prima start. De polesitter sprintte richting de Tarzanbocht en zette zijn concurrent en WK-leider Lewis Hamilton snel op enkele seconden. Zelfs op snellere banden lukt het Hamilton niet Lewis Hamilton kreeg het gat niet meteen dicht en zijn team Mercedes stapte dan maar over op een strategie van twee pitstops.   Gesneden koek voor Max Verstappen die telkens een ronde later om nieuwe banden ging. Op die manier moest hij geen terrein prijsgeven. Zeker op een circuit waar inhalen nagenoeg onmogelijk leek.   Na de tweede pitstop werd het interessant. Verstappen kreeg harde banden onder zijn Red Bull geschroefd, Hamilton snellere mediums.   Veel dichter kwam hij er niet mee. Heel even hing Hamilton op 1 seconde van zijn WK-concurrent, lang duurde het niet. Op geen enkel moment kon de Brit een poging wagen om de Nederlander van de eerste plaats te duwen. Haasje-over in WK-stand Een indrukwekkend Oranjelegioen kraaide van plezier. Max Verstappen boekte zijn 7e zege van het seizoen, de 17e in zijn carrière.   Het leverde hem ook de 1e plaats op in de WK-stand. Dankzij de snelste ronde, helemaal in het slot, beperkte Lewis Hamilton de schade tot 3 punten.   Volgende week hebben de twee kemphanen al een nieuwe afspraak. Dan racen ze op het circuit van Monza in Italië. uitslag Grote Prijs van Nederland   coureur team chrono 1. Max Verstappen (Ned) Red Bull   2. Lewis Hamilton (GBr) Mercedes op 20″932 3. Valtteri Bottas (Fin) Mercedes 56″460 4. Pierre Gasly (Fra) AlphaTauri 1 ronde 5. Charles Leclerc (Mon) Ferrari 1 ronde 6. Fernando Alonso (Spa) Alpine 1 ronde 7. Carlos Sainz jr. (Spa) Ferrari 1 ronde 8. Sergio Pérez (Mex) Red Bull 1 ronde 9. Esteban Ocon (Fra) Alpine 1 ronde 10. Lando Norris (GBr) McLaren 1 ronde 11. Daniel Ricciardo (Aus) McLaren 1 ronde 12. Lance Stroll (Can) Aston Martin 2 rondes 13. Sebastian Vettel (Dui) Aston Martin 2 rondes 14. Antonio Giovinazzi (Ita) Alfa Romeo 2 rondes 15. Robert Kubica (Pol) Alfa Romeo 2 rondes 16. Nicholas Latifi (Can) Williams 2 rondes 17. George Russell (GBr) Williams 2 rondes 18. Mick Schumacher (Dui) Haas 3 rondes Verstappen: “Ongelooflijke dag met fantastisch publiek” Max Verstappen (winnaar): “Ik ben erg blij met de overwinning hier en met de eerste plaats in het kampioenschap. Dit was een ongelooflijke dag met een fantastisch publiek.”   “De start was belangrijk en nadien hebben we Mercedes prima gecounterd. Een prachtige prestatie van het hele team.”   Lewis Hamilton (tweede): “Ik wil Max graag feliciteren. Ik heb de hele wedstrijd vol gas gegeven, maar ze waren gewoon te goed.”   “Het laatste rondje heb ik genoten. Met een lichte auto is dit een geweldig circuit.” bekijk ook: Formule 1 IN BEELD: Zee van Oranje rond het duinencircuit van Zandvoort

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement