Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Bandenstrategie helpt Verstappen in slot voorbij Hamilton naar zege

Bandenstrategie helpt Verstappen in slot voorbij Hamilton naar zege

Uitgebreid verslag van de zege van Max Verstappen in Frankrijk Valse start van Verstappen Max Verstappen mocht in Frankrijk vanop de pole vertrekken. Maar in de eerste bocht ging het meteen mis. De Nederlander maakte een foutje en daar kon Lewis Hamilton van profiteren.   In het eerste deel van de race kwam het spektakel vooral van achteren. In het middenveld lag alles op een zakdoek en zagen we enkele knappe passages van de mannen van McLaren die wat teruggezakt waren na een moeizame start. Mercedes wacht te lang met pitstop Hamilton Vooraan was het Max Verstappen die als eerste binnenkwam. Lewis Hamilton deed dat pas een ronde later, net wanneer Verstappen een snelle ronde aflegde op zijn nieuwe banden.   Verstappen snelde Hamilton voorbij toen de Brit uit de pitstraat kwam. Mercedes voerde op plek 2 en 3 de druk op Verstappen stevig op, maar de Nederlander hield goed stand. Bandenstrategie van Red Bull Iets voorbij halfweg koos Red Bull om Verstappen een nieuwe set medium banden te geven, terwijl Mercedes het bij 1 pitstop hield. Hierdoor zakte Verstappen terug naar plaats vier.   Maar de banden van Hamilton en Bottas hielden het minder lang vol dan gedacht. Verstappen snelde eerst voorbij Bottas, die de Nederlander nog goed afstopte voor zijn ploeggenoot Hamilton.   Vervolgens zette Verstappen in de laatste ronden alles op alles om Hamilton nog voorbij te snellen. Een spannend slot kende zijn ontkoping pas in de voorlaatste ronde.    De Nederlander snelde voorbij Hamilton naar zijn derde overwinning van het seizoen. Ploegmakker Sergio Perez maakte het feestje van Red Bull compleet met een derde plaats. Verstappen steviger WK-leider Er zal vanavond ongetwijfeld stevig gepraat moeten worden bij Mercedes. Na de stratencircuits in Monaco en Bakoe blijkt Red Bull ook op een gewoon race circuit de beste te zijn.   Max Verstappen telt nu 131 punten in het WK klassement. Hij heeft daarmee een voorsprong van 12 punten op eerste achtervolger Lewis Hamilton. Korte reacties van Verstappen, Hamilton en Perez:

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement