Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Max Verstappen doet gouden zaak in Azerbeidzjan na uitvallen van Charles Leclerc

Max Verstappen doet gouden zaak in Azerbeidzjan na uitvallen van Charles Leclerc

Tegen de kwalificatievorm van Charles Leclerc is dit seizoen niemand opgewassen. In Bakoe parkeerde de Monegask zijn Ferrari voor de 6e keer in 8 races op de polepositie. Maar alweer kon hij daar niet lang van genieten.   Sergio Perez pakte uit met een blitzstart. Leclerc hield Max Verstappen nog af, maar de  Mexicaan was vogelvrij verklaard. Een eerste tik die de Italiaanse renstal moest verwerken…   En zeker niet de laatste. Carlos Sainz kreeg al snel af te rekenen met remproblemen. De voorbode van een dramatische middag in Azerbeidzjan. Bocht 1: Charles Leclerc speelt zijn koppositie kwijt. Witte rook bij Leclerc Na 20 ronden ging het van kwaad naar erger voor de Scuderia Ferrari. Een witte rookpluim bedekte het parcours. De motor van Charles Leclerc was ontploft.    “Dit doet pijn”, kon de Monegask na zijn vroegtijdige exit zijn teleurstelling niet verbergen. “We moeten uitzoeken hoe dit kon, dit mag nooit meer gebeuren.”   Red Bull maalde niet om de problemen bij de concurrent. Max Verstappen knalde voorbij ploegmaat Perez naar een eenvoudige overwinning. En ook bij Mercedes was er een lachje te zien. Russell pakt een podiumplek, Hamilton plaats 4. Dat verdient een pijnstiller voor de rug na een middagje hobbelen.   Verstappen vergroot zo zijn voorsprong op Leclerc tot 34 punten. Sergio Perez is de eerste achtervolger in de WK-stand met 21 stuks achterstand. Een droomweekend voor Red Bull. Ferrari-malaise over de hele lijn Niet alleen het grote Ferrari keert met het schaamrood op de wangen terug uit Azerbeidzjan. Ook Haas en Alfa Romeo kenden een absolute baaldag.   De teams kopen hun krachtbron aan bij de Italiaanse renstal en zullen dat ook geweten hebben. Zhou zijn motor begaf het van de warmte en ook Kevin Magnussen duwde zijn wagen tot over de limiet. Al lag die limiet niet erg hoog.    Kopzorgen dus voor Ferrari, dat een klachtenmail van de aankopers mag verwachten. 4 wagens met Ferrari-motor haalden de finish niet: Perez: “Miscommunicatie bij herstart, maar Max was snelste” Even leek het dat Sergio Perez zijn tweede zege op rij kon en mocht boeken, maar dat was buiten Max Verstappen gerekend. Hij raasde zijn ploeggenoot voorbij op weg naar winst. Iets wat de Mexicaan bijbleef na de race.   “Helaas was er bij de virtual safety car miscommunicatie en waren we te laat met de pitstop”, zegt Perez bedenkelijk. “Bij de herstart was ik veel trager op de harde band dan Max Verstappen op zijn mediums.”   De Mexicaan voelt zijn 2e plek aan als een gemiste kans, maar neemt het team niets kwalijk. “Uiteindelijk was het wel de juiste beslissing van het team, want we pakken plek 1 en 2.” 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement