Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Golf

Engelsman Fitzpatrick schrijft golfgeschiedenis op US Open, Thomas Pieters wordt 27e

Engelsman Fitzpatrick schrijft golfgeschiedenis op US Open, Thomas Pieters wordt 27e

clock 06:5106 uur 51. Matthew Fitzpatrick wint US Open, Thomas Pieters wordt 27e. Thomas Pieters is met een slotronde van 72 slagen op een gedeelde 27e plaats geëindigd in de 122e editie van de U.S. Open (USPGA/17.5 miljoen dollar). De Engelse Matthew Fitzpatrick won op The Country Club-golfbaan in Brookline, Massachusetts. Het was vooral op de eerste 4 holes waar de 30-jarige Belg in de problemen kwam en op de holes 1, 3 en 4 bogeys moest incasseren. Na een birdie op de 5e hole volgde er nog een bogey op hole 15 en een birdie op de 16e par-3 hole. Met zijn totaalscore van 285 slagen, 5 over par, telde Pieters 11 slagen meer dan de Engelsman Matthew Fitzpatrick, die zich de beste toonde. De 27-jarige pakte op zijn laatste 7 holes 2 birdies, waarmee hij de Amerikanen Scottie Scheffler, 's werelds nummer 1, en Will Zalatoris met 1 slag achter zich liet. Zalatoris begon aan de dag als coleider. Voor Fitzpatrick is het zijn eerste overwinning in een major. Eerder dit jaar werd hij 12e op het Masters-toernooi en 5e in het PGA Championship. De beste ronde van het toernooi was de 65-ronde op de slotdag van de Japanner Hideki Matsuyama, die zo prompt naar plek 4 oprukte, 3 slagen achter de winnaar. Fitzpatrick schrijft geschiedenis: hij is de eerste niet-Amerikaanse golfer die nu zowel de US Open als de US Amateur won.  .Matthew Fitzpatrick wint US Open, Thomas Pieters wordt 27eThomas Pieters is met een slotronde van 72 slagen op een gedeelde 27e plaats geëindigd in de 122e editie van de U.S. Open (USPGA/17.5 miljoen dollar). De Engelse Matthew Fitzpatrick won op The Country Club-golfbaan in Brookline, Massachusetts.Het was vooral op de eerste 4 holes waar de 30-jarige Belg in de problemen kwam en op de holes 1, 3 en 4 bogeys moest incasseren. Na een birdie op de 5e hole volgde er nog een bogey op hole 15 en een birdie op de 16e par-3 hole.Met zijn totaalscore van 285 slagen, 5 over par, telde Pieters 11 slagen meer dan de Engelsman Matthew Fitzpatrick, die zich de beste toonde. De 27-jarige pakte op zijn laatste 7 holes 2 birdies, waarmee hij de Amerikanen Scottie Scheffler, ’s werelds nummer 1, en Will Zalatoris met 1 slag achter zich liet. Zalatoris begon aan de dag als coleider.Voor Fitzpatrick is het zijn eerste overwinning in een major. Eerder dit jaar werd hij 12e op het Masters-toernooi en 5e in het PGA Championship.De beste ronde van het toernooi was de 65-ronde op de slotdag van de Japanner Hideki Matsuyama, die zo prompt naar plek 4 oprukte, 3 slagen achter de winnaar.Fitzpatrick schrijft geschiedenis: hij is de eerste niet-Amerikaanse golfer die nu zowel de US Open als de US Amateur won. clock 06:5006 uur 50.clock 06:4906 uur 49.clock 06:4806 uur 48.clock 06:4706 uur 47.clock 06:4506 uur 45.clock 06:4406 uur 44.clock 06:4206 uur 42.clock20-06-2022 20-06-2022.clock 22:50Matt Fitzpatrick leidt in de slotronde. 22 uur 50.Matt Fitzpatrick leidt in de slotrondeclock 22:4322 uur 43. Thomas Pieters rondt US Open af. Thomas Pieters heeft zijn slotronde op de US Open al afgewerkt. Onze landgenoot speelde sterk, maar werd een paar keer verraden door zijn putter. Zo miste hij enkele kansen op birdie par van redelijk dichtbij. Dankzij zijn ronde in 72 slagen (2 slagen boven par) lijkt Pieters in de top 30 te zullen eindigen. Op de eindafrekening moet hij nog wachten tot iedereen zijn laatste ronde heeft gespeeld. .Thomas Pieters rondt US Open afThomas Pieters heeft zijn slotronde op de US Open al afgewerkt. Onze landgenoot speelde sterk, maar werd een paar keer verraden door zijn putter. Zo miste hij enkele kansen op birdie par van redelijk dichtbij.Dankzij zijn ronde in 72 slagen (2 slagen boven par) lijkt Pieters in de top 30 te zullen eindigen. Op de eindafrekening moet hij nog wachten tot iedereen zijn laatste ronde heeft gespeeld.clock 22:4222 uur 42.Thomas Pieters in actie.clock 08:2308 uur 23.clock 08:1808 uur 18. Geen progressie voor Thomas Pieters in US Open. Met een derde ronde van 73 slagen heeft Thomas Pieters een plaatsje moeten prijsgeven op de 122e editie van de US Open (17.5 miljoen dollar), die plaatsvindt op de The Country Club-golfbaan in het Amerikaanse Brookline, Massachusetts. Onze 30-jarige landgenoot, die na een fraaie tweede ronde van 68 slagen de top 25 insloop, had voor de derde ronde 73 slagen nodig. De nummer 37 op de wereldgolfranglijst ging van start met een birdie, waarna hij vervolgens vier bogeys op zijn kaart moest schrijven. Na een birdie op de par-5 achtste hole, ging hij op de holes tien en elf in de fout. Op zijn laatste zeven holes viel er nog een birdie en hield hij op de laatste zes holes de par.  Met zijn ronde van 73 slagen moest Pieters -die begin dit jaar het Abu Dhabi Championship won – een plaatsje inleveren en staat hij met nog achttien holes te spelen op een gedeede 25e plaats.  In de tussenstand telt Pieters zeven slagen meer dan de Amerikaan Will Zalatoris en de Engelsman Matthew Fitzpatrick die de leiding delen. Met een slag meer dan de leiders volgt de Spanjaard Jon Rahm, de regerende kampioen. Op een gedeelde vierde plaats volgen de Amerikanen Keegan Bradley, Scottie Scheffler, 's werelds nummer een en de Canadees Adam Hadwin. .Geen progressie voor Thomas Pieters in US OpenMet een derde ronde van 73 slagen heeft Thomas Pieters een plaatsje moeten prijsgeven op de 122e editie van de US Open (17.5 miljoen dollar), die plaatsvindt op de The Country Club-golfbaan in het Amerikaanse Brookline, Massachusetts.Onze 30-jarige landgenoot, die na een fraaie tweede ronde van 68 slagen de top 25 insloop, had voor de derde ronde 73 slagen nodig. De nummer 37 op de wereldgolfranglijst ging van start met een birdie, waarna hij vervolgens vier bogeys op zijn kaart moest schrijven. Na een birdie op de par-5 achtste hole, ging hij op de holes tien en elf in de fout. Op zijn laatste zeven holes viel er nog een birdie en hield hij op de laatste zes holes de par. Met zijn ronde van 73 slagen moest Pieters -die begin dit jaar het Abu Dhabi Championship won – een plaatsje inleveren en staat hij met nog achttien holes te spelen op een gedeede 25e plaats. In de tussenstand telt Pieters zeven slagen meer dan de Amerikaan Will Zalatoris en de Engelsman Matthew Fitzpatrick die de leiding delen. Met een slag meer dan de leiders volgt de Spanjaard Jon Rahm, de regerende kampioen. Op een gedeelde vierde plaats volgen de Amerikanen Keegan Bradley, Scottie Scheffler, ’s werelds nummer een en de Canadees Adam Hadwin.clock19-06-2022 19-06-2022.clock 08:3308 uur 33. Pieters rukt op naar de 24e plaats. Thomas Pieters heeft er een prima tweede dag op zitten in Brookline, Massachusetts. Met een rondje van 68 slagen heeft onze landgenoot de cut gehaald en is hij ook opgeschoven naar de 24e plaats. Pieters, die een 1e ronde neerzette van 72 slagen, balanceerde aanvankelijk op de cutlijn. Zo moest hij op zijn eerste 12 holes 3 bogey's op zijn kaart schrijven waartussen hij een birdie scoorde. Op zijn laatste 6 holes putte de nummer 37 van de wereld nog 4 birdies weg die goed waren voor een ronde van 68 slagen. Met zijn totaalscore van 140 slagen (par) maakte Pieters meteen 33 plaatsen winst en sloot hij dag 2 af op een gedeelde 24e stek. In de tussenstand telt de Belg 5 slagen meer dan de Amerikanen Colin Morikawa en Joel Dahmen, die de leiding delen. Op een gedeelde 3 plaats met één slag meer dan de leiders volgen de Spanjaard Jon Rahm, de regerende kampioen, de Noord-Ier Rory McIlroy, die zich in 2011 de beste toonde en de Amerikanen Hayden Buckley, Aaron Wise en Beau Hossler. Adrien Dumont de Chassart, die na een eerste ronde van 72 slagen samen met Pieters de 57e plaats deelde, moest op dag 2 afhaken. Zo kwam de 23-jarige Belg niet verder dan een ronde van 75 slagen en dit na onder meer 5 bogey's en een triple bogey, waartegen hij 3 birdies lukte. Met een totaal van 147 slagen haalde hij de cut niet. Datzelfde lot was ook zesvoudig Major-winnaar Phil Mickelson beschoren. .Pieters rukt op naar de 24e plaatsThomas Pieters heeft er een prima tweede dag op zitten in Brookline, Massachusetts. Met een rondje van 68 slagen heeft onze landgenoot de cut gehaald en is hij ook opgeschoven naar de 24e plaats.Pieters, die een 1e ronde neerzette van 72 slagen, balanceerde aanvankelijk op de cutlijn. Zo moest hij op zijn eerste 12 holes 3 bogey’s op zijn kaart schrijven waartussen hij een birdie scoorde.Op zijn laatste 6 holes putte de nummer 37 van de wereld nog 4 birdies weg die goed waren voor een ronde van 68 slagen. Met zijn totaalscore van 140 slagen (par) maakte Pieters meteen 33 plaatsen winst en sloot hij dag 2 af op een gedeelde 24e stek.In de tussenstand telt de Belg 5 slagen meer dan de Amerikanen Colin Morikawa en Joel Dahmen, die de leiding delen. Op een gedeelde 3 plaats met één slag meer dan de leiders volgen de Spanjaard Jon Rahm, de regerende kampioen, de Noord-Ier Rory McIlroy, die zich in 2011 de beste toonde en de Amerikanen Hayden Buckley, Aaron Wise en Beau Hossler.Adrien Dumont de Chassart, die na een eerste ronde van 72 slagen samen met Pieters de 57e plaats deelde, moest op dag 2 afhaken. Zo kwam de 23-jarige Belg niet verder dan een ronde van 75 slagen en dit na onder meer 5 bogey’s en een triple bogey, waartegen hij 3 birdies lukte. Met een totaal van 147 slagen haalde hij de cut niet. Datzelfde lot was ook zesvoudig Major-winnaar Phil Mickelson beschoren.clock 08:3208 uur 32.clock 08:3008 uur 30.clock18-06-2022 18-06-2022.clock 08:2608 uur 26. Thomas Pieters en amateur Adrien Dumont de Chassart openen met 57e plaats. Zowel Thomas Pieters als Adrien Dumont de Chassart heeft met 72 slagen een vrij goede eerste ronde neergezet. Pieters, de nummer 37 van de wereld, begon op de tweede parcourshelft en moest op zijn eerste elf holes vier bogeys incasseren. Op zijn laatste vier holes zag hij nog twee birdies in de cup verdwijnen. De zesvoudige European Tour-winnaar, telt in de tussenstand zes slagen meer dan de Canadees Adam Hadwin, die alleen de leiding waarneemt en een slag beter deed dan de Engelsman Callum Tarren, de Zweed David Lingmerth, de Amerikaan Joel Dahmen, de Zuid-Afrikaan MJ Daffue en de Noord-Ier Rory McIlroy. Die laatste won de US Open in 2011 en was afgelopen week nog de beste in de Canadian Open. De Belgische amateur Adrien Dumont de Chassart, die zich kon plaatsen dankzij een plaats in de top 8 op het kwalificatietoernooi in Springfield, moest net als Pieters op zijn eerste negen holes vier bogeys op zijn scorekaart schrijven. De 23-jarige uit Villers-la-Ville lukte vervolgens drie birdies, waarna hij op zijn laatste hole nog een bogey op zijn kaart moest schrijven. De Spanjaard Jon Rahm, de regerende kampioen, opende met een ronde van 69 slagen, goed voor een gedeelde veertiende plaats. .Thomas Pieters en amateur Adrien Dumont de Chassart openen met 57e plaatsZowel Thomas Pieters als Adrien Dumont de Chassart heeft met 72 slagen een vrij goede eerste ronde neergezet.Pieters, de nummer 37 van de wereld, begon op de tweede parcourshelft en moest op zijn eerste elf holes vier bogeys incasseren. Op zijn laatste vier holes zag hij nog twee birdies in de cup verdwijnen.De zesvoudige European Tour-winnaar, telt in de tussenstand zes slagen meer dan de Canadees Adam Hadwin, die alleen de leiding waarneemt en een slag beter deed dan de Engelsman Callum Tarren, de Zweed David Lingmerth, de Amerikaan Joel Dahmen, de Zuid-Afrikaan MJ Daffue en de Noord-Ier Rory McIlroy. Die laatste won de US Open in 2011 en was afgelopen week nog de beste in de Canadian Open.De Belgische amateur Adrien Dumont de Chassart, die zich kon plaatsen dankzij een plaats in de top 8 op het kwalificatietoernooi in Springfield, moest net als Pieters op zijn eerste negen holes vier bogeys op zijn scorekaart schrijven. De 23-jarige uit Villers-la-Ville lukte vervolgens drie birdies, waarna hij op zijn laatste hole nog een bogey op zijn kaart moest schrijven.De Spanjaard Jon Rahm, de regerende kampioen, opende met een ronde van 69 slagen, goed voor een gedeelde veertiende plaats.clock 08:2508 uur 25.clock 08:10Thomas Pieters in de eerste ronde. 08 uur 10.Thomas Pieters in de eerste rondeclock 08:08Adrien Dumont de Chassart (archieffoto). 08 uur 08.Adrien Dumont de Chassart (archieffoto)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement