Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Max Verstappen slaat dubbelslag in Spanje na opgave Charles Leclerc

Max Verstappen slaat dubbelslag in Spanje na opgave Charles Leclerc

Eerst uit de bocht … Spektakel liet niet lang op zich wachten in de Grote Prijs van Spanje. In de eerste bocht kwam Lewis Hamilton met Kevin Magnussen in aanraking. Het onfortuinlijke duo werd meteen naar de achterhoede verwezen.    Hamilton baalde als een stekker en was klaar om de strijdbijl meteen te begraven. “We zouden deze motor beter sparen”, vertelde hij aan zijn team. Een begin van een geanimeerde race in Barcelona. Want niet veel later vlogen ook thuisrijder Carlos Sainz en Max Verstappen de grindbak in. In dezelfde bocht verloren beide rijders de controle over hun stuur. … dan DRS-problemen … Als een briesende stier was Verstappen gebrand om zijn foutje recht te zetten, maar problemen met zijn DRS-systeem én een goed verdedigende George Russell zorgden ervoor dat de Nederlander op de derde plaats bleef bengelen. De teamradio moest het ontgelden.   Het leek niet de dag te worden van Verstappen. Ondertussen reed Charles Leclerc – zijn rechtstreekse concurrent in de WK stand – eenzaam voorin.    Tot Leclerc opeens stapvoets over het parcours sputterde: vermogenverlies. De Monegask was genoodzaakt om zijn  Ferrari in de garage te parkeren. … maar toch gewoon winnen Opeens streden Verstappen, Russell en Perez voor de overwinning in Catalonië. Een oneerlijke strijd voor de Mercedes, die gesandwicht werd door de Red Bulls.   Een betere bandenstrategie en modelploegmaat Perez – die zijn koppositie afstond aan zijn “kopman” – zorgden er in het slot toch voor  dat Verstappen vandaag de dubbelslag sloeg: de overwinning in Spanje en de eerste plaats in de WK-stand.   Ook Mercedes mocht vandaag nog eens glimlachen. George Russell reed naar de derde plek na een van de beste races van zijn carrière, Lewis Hamilton – die er in het begin bijna de brui aan gaf – werd nog knap 5e na een impressionante inhaalrace. Is de revival van Mercedes ingezet? uitslag GP van Spanje 1. Max Verstappen (Ned-Red Bull) 1u37’20” 2. Sergio Pérez (Mex-Red Bull) +13″ 3. George Russell (GBr-Mercedes) +32″ 4. Carlos Sainz jr. (Spa-Ferrari) +45″ 5. Lewis Hamilton (GBr-Mercedes) +54″ 6. Valtteri Bottas (Fin-Alfa Romeo) +59″ 7. Esteban Ocon (Fra-Alpine) +1’15” 8. Lando Norris (GBr-McLaren) +1’18” 9. Fernando Alonso (Spa-Alpine) +1 lap 10. Yuki Tsunoda (Jap-AlphaTauri) ” 11.  Sebastian Vettel (Dui-Aston Martin) ” 12. Daniel Ricciardo (Aus-McLaren) ” 13. Pierre Gasly (Fra-AlphaTauri) ” 14. Mick Schumacher (Dui-Haas) ” 15. Lance Stroll (Can-Aston Martin) ” 16. Nicolas Latiffi (Can-Williams) ” 17. Kevin Magnussen (Den-Haas) +2 laps 18. Alexander Albon (Tha-Williams) ” OUT Guanyu Zhou (Chi/Alfa Romeo) / OUT Charles Leclerc (Mon-Ferrari) / Verstappen: “Ik moet Perez bedanken” Slecht begonnen, toch gewonnen. Zo vloog Verstappen in het begin van de race plots uit de bocht. “Er was enorm veel rugwind in die sector. Daarom verloor ik opeens de controle over mijn wagen. Daarna werkte mijn DRS ook niet. Wat het enorm moeilijk maakte om in te halen. Dat wekte wel wat frustraties op bij mij.”    “Toch beleven we in onze strategie geloven. Kortom, het was een moeilijk begin, maar een prachtig einde. Ik wil ook mijn ploegmaat Sergio Perez nog bedanken. Het is een heel mooi resultaat voor ons team.”   Ondanks wat frustraties tijdens de race, bleef ook Sergio Perez voor de microfoon herhalen dat het “een mooi resultaat is voor het team”. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement