Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Verstappen keert de rollen om en legt Hamilton erop in Imola

Verstappen keert de rollen om en legt Hamilton erop in Imola

Ruim verslag van de GP Formule 1 van Emilia-Romagna Verstappen verrast Hamilton bij de start Na het heerlijke duel tussen de grote twee, Lewis Hamilton en Max Verstappen, in de vorige race (in Bahrein), was het aan het Formule 1-circus om de autosportfan op het legendarisch circuit van Imola te entertainen. De kwalificaties zaterdag hadden Lewis Hamilton een eerste pole van het seizoen opgeleverd. De Brit startte voor het duo van Red Bull, Perez en Verstappen.  Maar Verstappen, die op het smalle en gladde parcours in Imola wel spek naar zijn bek vond, schoot als een komeet weg na het startsein. Hij rolde meteen ploegmaat Perez en leider Hamilton op. Een nieuw titanenduel met Hamilton zat in de pijplijn. De regenachtige omstandigheden in Italië zorgden voor een incidentrijke wedstrijd, met veel stukken en brokken. De Williams van Latifi moest al snel weggetakeld worden, maar ook Perez bleek niet zijn dag te hebben. Na stuurproblemen en een tijdstraf zakte de Mexicaan weg. Het manoeuvre van Verstappen bij de start: Terug naar voren, waar Hamilton na 20 ronden leek te naderen op Verstappen. Maar na een trage pitstop bij de Brit, die bij de Nederlander wel vlot verliep, was alles te herdoen. Tot Hamilton in ronde 31 van de baan ging. De wereldkampioen viel terug naar plek 9, de zege was weg, enkel pech kon Verstappen nog van winst houden.   De pechdag voor Mercedes (en Williams) was een ronde later helemaal compleet: Bottas crashte samen met de Williams van Russell. Einde verhaal voor beide heren en een rode vlag voor de rest. De race zou zo’n halfuur stilliggen, om het puin te ruimen. Deze crash van Bottas en Russell legde de wedstrijd een halfuur stil: Dominante Verstappen pakt 1e seizoenszege Na de pauze waren de verschillen weggewerkt, wat Hamilton de kans gaf om opnieuw op te schuiven. De Brit perstte een fenomenale inhaalrace uit zijn bolide en kwam met het einde in zicht nog aankloppen bij de top 3. Eerst rolde Hamilton Leclerc op en na een kat-en-muisspel met Norris moest ook de jonge Brit de grootmeester nog laten voorgaan.   Maar dat allemaal in de schaduw van een dominante Max Verstappen, die in Imola naar zijn eerste zege van het seizoen snelt. Hamilton pakt na een straffe remonte nog de tweede plek, Norris is een knappe derde. In de WK-stand blijft Hamilton leider, met een puntje voor Verstappen. Korte reacties van Verstappen, Hamilton en Norris: Max Verstappen wint in Imola na uitgeregende race vol incidenten Uitslag GP Emilia-Romagna: 1. Max Verstappen (Ned) Red Bull 2. Lewis Hamilton (GBr) Mercedes 3. Lando Norris (GBr) McLaren 4. Charles Leclerc (Mon) Ferrari 5. Carlos Sainz (Spa) Ferrari 6. Daniel Ricciardo (Aus) McLaren 7. Pierre Gasly (Fra) AlphaTauri 8. Lance Stroll (Can) Aston Martin 9. Esteban Ocon (Fra) Alpine 10. Fernando Alonso (Spa) Alpine 11. Sergio Perez (Mex) Red Bull 12. Yuki Tsunoda (Jap) AlphaTauri 13. Kimi Räikkönen (Fin) Alfa Romeo 14. Antonio Giovinazzi (Ita) Alfa Romeo 15. Sebastian Vettel (Dui) Aston Martin 16. Mick Schumacher (Dui) Haas 17. Nikita Mazepin (Rus) Haas   Valtteri Bottas (Fin) Mercedes   George Russel (GBr) Williams   Nicholas Latifi (Can) Williams

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement