Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Transfers JPL: Cypriotisch international voor KV Oostende, Zulte Waregem haalt Spanjaard Borja Lopez

Transfers JPL: Cypriotisch international voor KV Oostende, Zulte Waregem haalt Spanjaard Borja Lopez

Het seizoen 2021-2022 is geschiedenis. In de verte doemt 2022-2023 al op. Onze clubs bereiden de nieuwe jaargang volop voor. Op deze pagina vind je alle transfers in de Jupiler Pro League.

Advertisement. Scroll to continue reading.

zomertransfers Jupiler Pro League

spinner

Advertisement. Scroll to continue reading.
 1. 21 uur 54. Zulte Waregem haalt voormalig Spaans jeugdinternational. Zulte Waregem heeft Borja Lopez kunnen overtuigen vanuit Spanje over de Gaverbeek te springen. Lopez is een voormalige Spaans jeugdinternational, die nog onder meer bij Monaco en Barcelona (B) speelde. De laatste seizoenen kwam de 28-jarige verdediger uit voor Gijon, in de Spaanse tweede klasse. .

  Zulte Waregem haalt voormalig Spaans jeugdinternational

  Zulte Waregem heeft Borja Lopez kunnen overtuigen vanuit Spanje over de Gaverbeek te springen. Lopez is een voormalige Spaans jeugdinternational, die nog onder meer bij Monaco en Barcelona (B) speelde. De laatste seizoenen kwam de 28-jarige verdediger uit voor Gijon, in de Spaanse tweede klasse.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 2. 20 uur 39. Cypriotisch kampioen voor Oostende. Ook KV Oostende heeft een eerste zomertransfer te pakken. De 25-jarige Cypriotische verdediger Fanos Katelaris komt transfervrij over van Apollon Limassol, waarmee hij afgelopen seizoen kampioen van Cyprus werd. Daarvoor speelde Katelaris voor Omonia Nicosia. Hij verzamelde ook al 12 caps voor Cyprus en speelde in 2018 tegen de Rode Duivels. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Cypriotisch kampioen voor Oostende

  Ook KV Oostende heeft een eerste zomertransfer te pakken. De 25-jarige Cypriotische verdediger Fanos Katelaris komt transfervrij over van Apollon Limassol, waarmee hij afgelopen seizoen kampioen van Cyprus werd. Daarvoor speelde Katelaris voor Omonia Nicosia. Hij verzamelde ook al 12 caps voor Cyprus en speelde in 2018 tegen de Rode Duivels.

 3. 20 uur 38. Fanos is een zeer snelle en sterke centrale verdediger met goede balvaardigheden. Zijn voorwaarts verdedigen past heel goed bij onze speelstijl. Hij komt over als een uiterst gedreven speler met een onberispelijke arbeidsethos. Gauthier Ganaye (CEO Oostende).

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Fanos is een zeer snelle en sterke centrale verdediger met goede balvaardigheden. Zijn voorwaarts verdedigen past heel goed bij onze speelstijl. Hij komt over als een uiterst gedreven speler met een onberispelijke arbeidsethos.
  Gauthier Ganaye (CEO Oostende)

 4. 18 uur 05. Burgess langer bij Union. Vicekampioen Union Sint-Gillis is niet van plan om zijn succesploeg volledig uit elkaar te zien brokkelen en maakt werk van de contractverlengingen van enkele sleutelspelers. Na Loïc Lapoussin tekende ook Christian Burgess een langer (en beter) contract. Hij is nu aan Union verbonden tot 2023. Burgess promoveerde met Union mee naar de JPL. Vorig seizoen was hij in de eerste matchen nog reservespeler, maar nadien groeide hij uit tot een basisspeler. Hij was zelfs goed voor 4 competitiegoals. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Burgess langer bij Union

  Vicekampioen Union Sint-Gillis is niet van plan om zijn succesploeg volledig uit elkaar te zien brokkelen en maakt werk van de contractverlengingen van enkele sleutelspelers. Na Loïc Lapoussin tekende ook Christian Burgess een langer (en beter) contract. Hij is nu aan Union verbonden tot 2023.

  Burgess promoveerde met Union mee naar de JPL. Vorig seizoen was hij in de eerste matchen nog reservespeler, maar nadien groeide hij uit tot een basisspeler. Hij was zelfs goed voor 4 competitiegoals.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 5. 18 uur 04. Ik ben heel gelukkig dat mijn toekomst bij deze club ligt. Ik ben enthousiast over dit project waar ik samen met de club ben ingestapt, nu twee jaar geleden. Het is mijn ambitie om dit mee uit te bouwen de komende jaren. Christian Burgess.

  Ik ben heel gelukkig dat mijn toekomst bij deze club ligt. Ik ben enthousiast over dit project waar ik samen met de club ben ingestapt, nu twee jaar geleden. Het is mijn ambitie om dit mee uit te bouwen de komende jaren.
  Christian Burgess

 6. 15-06-2022.

 7. 11 uur 52. Vicekampioen Union legt sterkhoude Lapoussin vast tot 2025. Loïc Lapoussin doet er 3 jaar Union bij, tot de zomer van 2025, met optie op een extra jaar. Dat bevestigt de Brusselse club. De 26-jarige middenvelder uit Madagascar speelt sinds 2020 voor Union, dat hem overnam van Virton. Hij werd met de Brusselse traditieclub meteen kampioen in 1B en afgelopen seizoen vicekampioen in 1A. Met 2 goals en 6 assists in 38 competitiewedstrijden had hij zijn aandeel in het droomseizoen van de Unionisten. Eind 2020 debuteerde de middenvelder bovendien als Malagassisch international. “Ik ben heel graag bij Union en dus ook tevreden met deze contractverlenging. Nu nog even genieten van vakantie en dan gaan we er weer vol tegenaan”, zegt Lapoussin. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Vicekampioen Union legt sterkhoude Lapoussin vast tot 2025

  Loïc Lapoussin doet er 3 jaar Union bij, tot de zomer van 2025, met optie op een extra jaar. Dat bevestigt de Brusselse club.

  De 26-jarige middenvelder uit Madagascar speelt sinds 2020 voor Union, dat hem overnam van Virton. Hij werd met de Brusselse traditieclub meteen kampioen in 1B en afgelopen seizoen vicekampioen in 1A. Met 2 goals en 6 assists in 38 competitiewedstrijden had hij zijn aandeel in het droomseizoen van de Unionisten.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Eind 2020 debuteerde de middenvelder bovendien als Malagassisch international. “Ik ben heel graag bij Union en dus ook tevreden met deze contractverlenging. Nu nog even genieten van vakantie en dan gaan we er weer vol tegenaan”, zegt Lapoussin.

 8. 14-06-2022.

 9. 19 uur . Union neemt Viktor Boone over van Deinze. Union maakt werk van zijn ploeg voor het aankomende seizoen. De Brusselaars nemen centrale verdediger Viktor Boone over van Deinze. Boone zette zijn handtekening onder een contract dat hem tot 2024 aan Union bindt, met optie tot nog een jaar.  Boone doorliep de jeugdreeksen bij AA Gent en kwam via amateurclub Sparta Petegem in 2018 bij Deinze terecht. Afgelopen seizoen was hij een belangrijke pion voor de 1B-club, Boone speelde 26 wedstrijden bij de Oost-Vlamingen. .

  Union neemt Viktor Boone over van Deinze

  Union maakt werk van zijn ploeg voor het aankomende seizoen. De Brusselaars nemen centrale verdediger Viktor Boone over van Deinze. Boone zette zijn handtekening onder een contract dat hem tot 2024 aan Union bindt, met optie tot nog een jaar. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Boone doorliep de jeugdreeksen bij AA Gent en kwam via amateurclub Sparta Petegem in 2018 bij Deinze terecht. Afgelopen seizoen was hij een belangrijke pion voor de 1B-club, Boone speelde 26 wedstrijden bij de Oost-Vlamingen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 10. 13-06-2022.

 11. 17 uur 52. KV Kortrijk versterkt defensie met Jimmy Tabidze. Na Vandenberghe, Challouk en De Neve heeft KV Kortrijk zijn vierde zomertransfer beet. In de verdediging kan het nu de 26-jarige Jimmy Tabidze inpassen. De Georgische linksvoeter speelde al 14 interlands voor zijn nationale elftal. Hij komt transfervrij over van FC Ufa uit de Russische eerste klasse en tekent een contract voor 2 seizoenen.  .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  KV Kortrijk versterkt defensie met Jimmy Tabidze

  Na Vandenberghe, Challouk en De Neve heeft KV Kortrijk zijn vierde zomertransfer beet. In de verdediging kan het nu de 26-jarige Jimmy Tabidze inpassen. De Georgische linksvoeter speelde al 14 interlands voor zijn nationale elftal. Hij komt transfervrij over van FC Ufa uit de Russische eerste klasse en tekent een contract voor 2 seizoenen. 

 12. 11-06-2022.

 13. 16 uur 20. Olivier Dumont ruilt Standard voor STVV. STVV heeft zich voor het komende seizoen versterkt met de 20-jarige Belgische middenvelder Olivier Dumont. Dumont speelde sinds 2011 bij de jeugd van Standard en kwam er dit seizoen uit bij de U21.  Voormalig Standard-trainer Mbaye Leye gunde hem op de allereerste speeldag van het afgelopen seizoen, tegen KRC Genk, zijn debuut bij de A-ploeg. Op de vierde speeldag mocht hij zeven minuten meedoen in de uitwedstrijd tegen Beerschot. Dumont kwam voorlopig niet verder dan twee wedstrijden in de hoogste afdeling. STVV wist zich afgelopen seizoen makkelijk te handhaven in de Jupiler Pro League. Na een sterke tweede helft van het seizoen eindigde het op de negende plaats, wat net niet volstond voor deelname aan de Europe play-offs. .

  Olivier Dumont ruilt Standard voor STVV

  STVV heeft zich voor het komende seizoen versterkt met de 20-jarige Belgische middenvelder Olivier Dumont. Dumont speelde sinds 2011 bij de jeugd van Standard en kwam er dit seizoen uit bij de U21. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Voormalig Standard-trainer Mbaye Leye gunde hem op de allereerste speeldag van het afgelopen seizoen, tegen KRC Genk, zijn debuut bij de A-ploeg. Op de vierde speeldag mocht hij zeven minuten meedoen in de uitwedstrijd tegen Beerschot. Dumont kwam voorlopig niet verder dan twee wedstrijden in de hoogste afdeling.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  STVV wist zich afgelopen seizoen makkelijk te handhaven in de Jupiler Pro League. Na een sterke tweede helft van het seizoen eindigde het op de negende plaats, wat net niet volstond voor deelname aan de Europe play-offs.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 14. 10 uur 52. Beerschot haalt Thibaud Verlinden terug naar België. Flankaanvaller Thibaud Verlinden komt in 1B de voorlinie van Beerschot versterken. De 22-jarige zoon van ex-doelman Dany Verlinden komt transfervrij over van de Slovaakse eersteklasser DAC. “Thibaud kiest bewust voor Beerschot”, zegt technisch manager Sander Van Praet. “We voelen bij hem veel gretigheid om zich te tonen in België.” “Met zijn traptechniek, goeie versnelling en acties tussen de lijnen brengt hij iets extra bij in onze kern.” .

  Beerschot haalt Thibaud Verlinden terug naar België

  Flankaanvaller Thibaud Verlinden komt in 1B de voorlinie van Beerschot versterken. De 22-jarige zoon van ex-doelman Dany Verlinden komt transfervrij over van de Slovaakse eersteklasser DAC.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  “Thibaud kiest bewust voor Beerschot”, zegt technisch manager Sander Van Praet. “We voelen bij hem veel gretigheid om zich te tonen in België.”

  “Met zijn traptechniek, goeie versnelling en acties tussen de lijnen brengt hij iets extra bij in onze kern.”

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 15. 10-06-2022.

 16. 21 uur 04. Antwerp vindt winger in Ecuador. Antwerp heeft de 18-jarige Anthony Valencia (niet te verwarren met ex-Manchester United-speler Antonio Valencia) kunnen verleiden met een contract voor 4 jaar. Valencia was op de laatste editie van de Copa Libertadores U20 nog een van de uitblinkers met 2 goals en 2 assists in 5 wedstrijden. De vleugelaanvaller is het eerste zomerkoopje van Antwerp. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Antwerp vindt winger in Ecuador

  Antwerp heeft de 18-jarige Anthony Valencia (niet te verwarren met ex-Manchester United-speler Antonio Valencia) kunnen verleiden met een contract voor 4 jaar. Valencia was op de laatste editie van de Copa Libertadores U20 nog een van de uitblinkers met 2 goals en 2 assists in 5 wedstrijden. De vleugelaanvaller is het eerste zomerkoopje van Antwerp.

Burgess promoveerde met Union mee naar de JPL. Vorig seizoen was hij in de eerste matchen nog reservespeler, maar nadien groeide hij uit tot een basisspeler. Hij was zelfs goed voor 4 competitiegoals. ","textStripped":"Vicekampioen Union Sint-Gillis is niet van plan om zijn succesploeg volledig uit elkaar te zien brokkelen en maakt werk van de contractverlengingen van enkele sleutelspelers. Na Loïc Lapoussin tekende ook Christian Burgess een langer (en beter) contract. Hij is nu aan Union verbonden tot 2023. Burgess promoveerde met Union mee naar de JPL. Vorig seizoen was hij in de eerste matchen nog reservespeler, maar nadien groeide hij uit tot een basisspeler. Hij was zelfs goed voor 4 competitiegoals.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3017803","time":"??+?","eventTime":1655309040000,"text":"Ik ben heel gelukkig dat mijn toekomst bij deze club ligt. Ik ben enthousiast over dit project waar ik samen met de club ben ingestapt, nu twee jaar geleden. Het is mijn ambitie om dit mee uit te bouwen de komende jaren.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Christian Burgess"},{"eventId":"3017801","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655308982784,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1537092456096976896","showConversation":false},{"eventId":"3017102","title":"Kylian Hazard (26) ondertekende in 2019 een contract tot juni 2023 bij Cercle Brugge, maar die overeenkomst wordt dus vroegtijdig stopgezet. Het voorbije halfjaar stalde Cercle Kylian Hazard bij 1B-club RWDM, dat in de barrage tegen Seraing net naast promotie greep. Hij speelde in totaal 68 wedstrijden voor Cercle Brugge, waarin hij zes keer scoorde.","source":"","time":"??+?","eventTime":1655234325206,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1536759119012458496","showConversation":false},{"eventId":"3015248","title":"Vicekampioen Union legt sterkhoude Lapoussin vast tot 2025","source":"","time":"??+?","eventTime":1655200330900,"text":"

Loïc Lapoussin doet er 3 jaar Union bij, tot de zomer van 2025, met optie op een extra jaar. Dat bevestigt de Brusselse club.

Advertisement. Scroll to continue reading.

De 26-jarige middenvelder uit Madagascar speelt sinds 2020 voor Union, dat hem overnam van Virton. Hij werd met de Brusselse traditieclub meteen kampioen in 1B en afgelopen seizoen vicekampioen in 1A. Met 2 goals en 6 assists in 38 competitiewedstrijden had hij zijn aandeel in het droomseizoen van de Unionisten. Eind 2020 debuteerde de middenvelder bovendien als Malagassisch international. "Ik ben heel graag bij Union en dus ook tevreden met deze contractverlenging. Nu nog even genieten van vakantie en dan gaan we er weer vol tegenaan", zegt Lapoussin. ","textStripped":"Loïc Lapoussin doet er 3 jaar Union bij, tot de zomer van 2025, met optie op een extra jaar. Dat bevestigt de Brusselse club. De 26-jarige middenvelder uit Madagascar speelt sinds 2020 voor Union, dat hem overnam van Virton. Hij werd met de Brusselse traditieclub meteen kampioen in 1B en afgelopen seizoen vicekampioen in 1A. Met 2 goals en 6 assists in 38 competitiewedstrijden had hij zijn aandeel in het droomseizoen van de Unionisten. Eind 2020 debuteerde de middenvelder bovendien als Malagassisch international. "Ik ben heel graag bij Union en dus ook tevreden met deze contractverlenging. Nu nog even genieten van vakantie en dan gaan we er weer vol tegenaan", zegt Lapoussin.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3015249","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655200200000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1536613561853698051","showConversation":false},{"eventId":"3014441","title":"Union neemt Viktor Boone over van Deinze","source":"","time":"??+?","eventTime":1655139602398,"text":"

Union maakt werk van zijn ploeg voor het aankomende seizoen. De Brusselaars nemen centrale verdediger Viktor Boone over van Deinze. Boone zette zijn handtekening onder een contract dat hem tot 2024 aan Union bindt, met optie tot nog een jaar.  Boone doorliep de jeugdreeksen bij AA Gent en kwam via amateurclub Sparta Petegem in 2018 bij Deinze terecht. Afgelopen seizoen was hij een belangrijke pion voor de 1B-club, Boone speelde 26 wedstrijden bij de Oost-Vlamingen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Union maakt werk van zijn ploeg voor het aankomende seizoen. De Brusselaars nemen centrale verdediger Viktor Boone over van Deinze. Boone zette zijn handtekening onder een contract dat hem tot 2024 aan Union bindt, met optie tot nog een jaar. Boone doorliep de jeugdreeksen bij AA Gent en kwam via amateurclub Sparta Petegem in 2018 bij Deinze terecht. Afgelopen seizoen was hij een belangrijke pion voor de 1B-club, Boone speelde 26 wedstrijden bij de Oost-Vlamingen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3014442","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1655139300000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1536379071197761542","showConversation":false},{"eventId":"3010485","title":"KV Kortrijk versterkt defensie met Jimmy Tabidze","source":"","time":"??+?","eventTime":1654962749868,"text":"

Na Vandenberghe, Challouk en De Neve heeft KV Kortrijk zijn vierde zomertransfer beet. In de verdediging kan het nu de 26-jarige Jimmy Tabidze inpassen. De Georgische linksvoeter speelde al 14 interlands voor zijn nationale elftal. Hij komt transfervrij over van FC Ufa uit de Russische eerste klasse en tekent een contract voor 2 seizoenen.  ","textStripped":"Na Vandenberghe, Challouk en De Neve heeft KV Kortrijk zijn vierde zomertransfer beet. In de verdediging kan het nu de 26-jarige Jimmy Tabidze inpassen. De Georgische linksvoeter speelde al 14 interlands voor zijn nationale elftal. Hij komt transfervrij over van FC Ufa uit de Russische eerste klasse en tekent een contract voor 2 seizoenen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3010486","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654962600000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1535623637738438657","showConversation":false},{"eventId":"3008481","title":"Olivier Dumont ruilt Standard voor STVV","source":"","time":"??+?","eventTime":1654870854217,"text":"

STVV heeft zich voor het komende seizoen versterkt met de 20-jarige Belgische middenvelder Olivier Dumont. Dumont speelde sinds 2011 bij de jeugd van Standard en kwam er dit seizoen uit bij de U21. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Voormalig Standard-trainer Mbaye Leye gunde hem op de allereerste speeldag van het afgelopen seizoen, tegen KRC Genk, zijn debuut bij de A-ploeg. Op de vierde speeldag mocht hij zeven minuten meedoen in de uitwedstrijd tegen Beerschot. Dumont kwam voorlopig niet verder dan twee wedstrijden in de hoogste afdeling.

Advertisement. Scroll to continue reading.

STVV wist zich afgelopen seizoen makkelijk te handhaven in de Jupiler Pro League. Na een sterke tweede helft van het seizoen eindigde het op de negende plaats, wat net niet volstond voor deelname aan de Europe play-offs.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"STVV heeft zich voor het komende seizoen versterkt met de 20-jarige Belgische middenvelder Olivier Dumont. Dumont speelde sinds 2011 bij de jeugd van Standard en kwam er dit seizoen uit bij de U21. Voormalig Standard-trainer Mbaye Leye gunde hem op de allereerste speeldag van het afgelopen seizoen, tegen KRC Genk, zijn debuut bij de A-ploeg. Op de vierde speeldag mocht hij zeven minuten meedoen in de uitwedstrijd tegen Beerschot. Dumont kwam voorlopig niet verder dan twee wedstrijden in de hoogste afdeling. STVV wist zich afgelopen seizoen makkelijk te handhaven in de Jupiler Pro League. Na een sterke tweede helft van het seizoen eindigde het op de negende plaats, wat net niet volstond voor deelname aan de Europe play-offs.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3008423","title":"Beerschot haalt Thibaud Verlinden terug naar België","source":"","time":"??+?","eventTime":1654851171967,"text":"

Flankaanvaller Thibaud Verlinden komt in 1B de voorlinie van Beerschot versterken. De 22-jarige zoon van ex-doelman Dany Verlinden komt transfervrij over van de Slovaakse eersteklasser DAC. "Thibaud kiest bewust voor Beerschot", zegt technisch manager Sander Van Praet. "We voelen bij hem veel gretigheid om zich te tonen in België." "Met zijn traptechniek, goeie versnelling en acties tussen de lijnen brengt hij iets extra bij in onze kern." ","textStripped":"Flankaanvaller Thibaud Verlinden komt in 1B de voorlinie van Beerschot versterken. De 22-jarige zoon van ex-doelman Dany Verlinden komt transfervrij over van de Slovaakse eersteklasser DAC. "Thibaud kiest bewust voor Beerschot", zegt technisch manager Sander Van Praet. "We voelen bij hem veel gretigheid om zich te tonen in België." "Met zijn traptechniek, goeie versnelling en acties tussen de lijnen brengt hij iets extra bij in onze kern."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3008422","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654851156744,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1535171155992186882","showConversation":false},{"eventId":"3003601","title":"Antwerp vindt winger in Ecuador","source":"","time":"??+?","eventTime":1654715098513,"text":"

Antwerp heeft de 18-jarige Anthony Valencia (niet te verwarren met ex-Manchester United-speler Antonio Valencia) kunnen verleiden met een contract voor 4 jaar. Valencia was op de laatste editie van de Copa Libertadores U20 nog een van de uitblinkers met 2 goals en 2 assists in 5 wedstrijden. De vleugelaanvaller is het eerste zomerkoopje van Antwerp.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Antwerp heeft de 18-jarige Anthony Valencia (niet te verwarren met ex-Manchester United-speler Antonio Valencia) kunnen verleiden met een contract voor 4 jaar. Valencia was op de laatste editie van de Copa Libertadores U20 nog een van de uitblinkers met 2 goals en 2 assists in 5 wedstrijden. De vleugelaanvaller is het eerste zomerkoopje van Antwerp.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3003593","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654715021079,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1534598633051418624","showConversation":false},{"eventId":"3002865","title":"Eupen gaat Angelsaksiche tour op","source":"","time":"??+?","eventTime":1654684646403,"text":"

Er zal volgend seizoen wat meer Engels gesproken worden in Eupen. De Duitstalige club maakte de komst van de Engels-Welshe middenvelder Isaac Christie-Davies en de Engels-Grenadaanse linksachter Regan Charles-Cook bekend. De 24-jarige Christie-Davies maakt de overstap van de Engelse tweedeklasser Barnsley en tekende voor 2 jaar. De 25-jarige Charles-Cook komt voor 3 jaar over van de Schotse eersteklasser Ross County. Christie-Davies doorliep de jeugdopleidingen van Chelsea en Liverpool en speelde voor de Reds ook 1 duel in de hoofdmacht. Een doorbraak zat er echter niet in en Liverpool verhuurde hem in het voorjaar van 2020 aan Cercle Brugge. Ook daar kon hij zich door een zware blessure niet manifesteren. Na een passage bij Barnsley en een uitleenbeurt aan het Slovaakse DAC waagt hij nu zijn kans bij Eupen. Eupen-coach Bernd Storck werkte nog samen met Christie-Davies bij Cercle Brugge en DAC. Charles-Cook is een jeugdproduct van Arsenal en Charlton. In de zomer van 2020 streek hij neer bij Ross County en daar liet hij zich het voorbije seizoen opmerken met liefst 10 goals in 32 competitiematchen. Charles-Cook koos voor de nationale ploeg van Grenada en haalde er intussen vier caps. ","textStripped":"Er zal volgend seizoen wat meer Engels gesproken worden in Eupen. De Duitstalige club maakte de komst van de Engels-Welshe middenvelder Isaac Christie-Davies en de Engels-Grenadaanse linksachter Regan Charles-Cook bekend. De 24-jarige Christie-Davies maakt de overstap van de Engelse tweedeklasser Barnsley en tekende voor 2 jaar. De 25-jarige Charles-Cook komt voor 3 jaar over van de Schotse eersteklasser Ross County. Christie-Davies doorliep de jeugdopleidingen van Chelsea en Liverpool en speelde voor de Reds ook 1 duel in de hoofdmacht. Een doorbraak zat er echter niet in en Liverpool verhuurde hem in het voorjaar van 2020 aan Cercle Brugge. Ook daar kon hij zich door een zware blessure niet manifesteren. Na een passage bij Barnsley en een uitleenbeurt aan het Slovaakse DAC waagt hij nu zijn kans bij Eupen. Eupen-coach Bernd Storck werkte nog samen met Christie-Davies bij Cercle Brugge en DAC. Charles-Cook is een jeugdproduct van Arsenal en Charlton. In de zomer van 2020 streek hij neer bij Ross County en daar liet hij zich het voorbije seizoen opmerken met liefst 10 goals in 32 competitiematchen. Charles-Cook koos voor de nationale ploeg van Grenada en haalde er intussen vier caps.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3002864","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654684532548,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1534461377884041216","showConversation":false},{"eventId":"3002863","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654684529215,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1534461368555823104","showConversation":false},{"eventId":"3001821","title":"Cercle Brugge haalt aanvaller Emilio Kehrer (20)","source":"","time":"??+?","eventTime":1654619827177,"text":"

Cercle Brugge is gaan shoppen bij Freiburg in Duitsland. De twee clubs bereikten een akkoord over de transfer van de 20-jarige Emilio Kehrer. De spits tekent een contract tot juni 2025 met nog een optie op een bijkomend seizoen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Kehrer is een jeugdinternational voor Duitsland en hij speelde afgelopen seizoen bij de beloften van Freiburg, in de Duitse derde klasse. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Cercle Brugge is gaan shoppen bij Freiburg in Duitsland. De twee clubs bereikten een akkoord over de transfer van de 20-jarige Emilio Kehrer. De spits tekent een contract tot juni 2025 met nog een optie op een bijkomend seizoen. Kehrer is een jeugdinternational voor Duitsland en hij speelde afgelopen seizoen bij de beloften van Freiburg, in de Duitse derde klasse.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3001818","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654619490257,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1534207224737845249","showConversation":false},{"eventId":"3001820","title":"Koné van Eupen naar Deinze","source":"","time":"??+?","eventTime":1654617600000,"text":"

Mamadou Koné (30) verlaat eersteklasser KAS Eupen en verhuist transfervrij naar KMSK Deinze. De Ivoriaanse spits ondertekende er een contract voor twee seizoenen met optie voor een extra seizoen. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

De 30-jarige Koné voetbalde sinds 2020 bij KAS Eupen, na een eerdere uitleenbeurt van een half jaar in 2018. Hij speelde in totaal 38 wedstrijden voor de ploeg uit de Oostkantons en wist daarin zes keer te scoren.

","textStripped":"Mamadou Koné (30) verlaat eersteklasser KAS Eupen en verhuist transfervrij naar KMSK Deinze. De Ivoriaanse spits ondertekende er een contract voor twee seizoenen met optie voor een extra seizoen. De 30-jarige Koné voetbalde sinds 2020 bij KAS Eupen, na een eerdere uitleenbeurt van een half jaar in 2018. Hij speelde in totaal 38 wedstrijden voor de ploeg uit de Oostkantons en wist daarin zes keer te scoren.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2995415","title":"Andreas Beck verlaat Eupen na drie seizoenen","source":"","time":"??+?","eventTime":1654263022057,"text":"
Advertisement. Scroll to continue reading.

De Duitse verdediger Andreas Beck (35) trekt na drie seizoenen de deur bij KAS Eupen achter zich dicht. Het aflopende contract van de voormalige Duitse international werd niet verlengd. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

"Dit afscheid is niet gemakkelijk. De laatste drie jaar bij Eupen waren voor mij heel bijzonder en ik ben enorm dankbaar voor deze mooie periode in mijn carrière. Ik wil de fans bedanken om me zo snel in de armen te sluiten en ik zal hun steun nooit vergeten", liet de Duitser nog optekenen.

","textStripped":"De Duitse verdediger Andreas Beck (35) trekt na drie seizoenen de deur bij KAS Eupen achter zich dicht. Het aflopende contract van de voormalige Duitse international werd niet verlengd. "Dit afscheid is niet gemakkelijk. De laatste drie jaar bij Eupen waren voor mij heel bijzonder en ik ben enorm dankbaar voor deze mooie periode in mijn carrière. Ik wil de fans bedanken om me zo snel in de armen te sluiten en ik zal hun steun nooit vergeten", liet de Duitser nog optekenen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2995414","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654262951910,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1532650941123534849","showConversation":false},{"eventId":"2995269","title":"Christophe Lepoint tekent bij Seraing","source":"","time":"??+?","eventTime":1654260954891,"text":"

Oudgediende Christophe Lepoint kiest op zijn 37e voor een nieuw avontuur in 1A. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Na een passage bij het failliet verklaarde Moeskroen, tekent Lepoint nu een contract voor twee jaar bij Seraing. In het verleden was de middenvelder onder anderen actief bij KAA Gent, Zulte Waregem en Kortrijk. ","textStripped":"Oudgediende Christophe Lepoint kiest op zijn 37e voor een nieuw avontuur in 1A. Na een passage bij het failliet verklaarde Moeskroen, tekent Lepoint nu een contract voor twee jaar bij Seraing. In het verleden was de middenvelder onder anderen actief bij KAA Gent, Zulte Waregem en Kortrijk.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2995417","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654260840000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1532717318987554816","showConversation":false},{"eventId":"2995268","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654259402111,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1532700818389991424","showConversation":false},{"eventId":"2995267","title":"Holzhauser blijft in 1A bij OH Leuven","source":"","time":"??+?","eventTime":1654258754875,"text":"

Raphael Holzhauser speelt het komende seizoen bij Oud-Heverlee Leuven. De Oostenrijker verlaat dus Beerschot, dat naar 1B degradeert.

Advertisement. Scroll to continue reading.

De transfer hing al een tijdje in de lucht want Holzhauser werd al gespot met OHL-trainer Marc Brys (ex-Beerschot). Holzhauser, 29, zal in Leuven weer op zoek gaan naar zijn beste niveau. Vorig jaar zakte hij samen met de rest van Beerschot door het ijs, maar het jaar voordien was hij nog een van de topkandidaten voor de Gouden Schoen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Raphael Holzhauser speelt het komende seizoen bij Oud-Heverlee Leuven. De Oostenrijker verlaat dus Beerschot, dat naar 1B degradeert. De transfer hing al een tijdje in de lucht want Holzhauser werd al gespot met OHL-trainer Marc Brys (ex-Beerschot). Holzhauser, 29, zal in Leuven weer op zoek gaan naar zijn beste niveau. Vorig jaar zakte hij samen met de rest van Beerschot door het ijs, maar het jaar voordien was hij nog een van de topkandidaten voor de Gouden Schoen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2995266","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654258704405,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1532693583760875520","showConversation":false},{"eventId":"2995265","title":"Buta ruilt Antwerp gratis in voor Frankfurt","source":"","time":"??+?","eventTime":1654256007870,"text":"

Aurélio Buta stapt van Antwerp over naar het Duitse Eintracht Frankfurt. Bij de winnaar van de Europa League tekende hij een contract voor vier seizoenen.

De 25-jarige Buta verlaat de Great Old transfervrij, zijn contract loopt eind deze maand af. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

De verdediger droeg het shirt van stamnummer 1 sinds 2017 en speelde in totaal 128 matchen voor Antwerp (2 goals, 21 assists). 

Afgelopen seizoen, waarin hij maanden out was door blessureleed, kwam de Portugees 21 keer in actie, onder meer in de groepsfase van de Europa League tegen Frankfurt (0-1 verlies).

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Aurélio Buta stapt van Antwerp over naar het Duitse Eintracht Frankfurt. Bij de winnaar van de Europa League tekende hij een contract voor vier seizoenen. De 25-jarige Buta verlaat de Great Old transfervrij, zijn contract loopt eind deze maand af. De verdediger droeg het shirt van stamnummer 1 sinds 2017 en speelde in totaal 128 matchen voor Antwerp (2 goals, 21 assists). Afgelopen seizoen, waarin hij maanden out was door blessureleed, kwam de Portugees 21 keer in actie, onder meer in de groepsfase van de Europa League tegen Frankfurt (0-1 verlies).","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2995264","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654255906046,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1532678580425175041","showConversation":false},{"eventId":"2993897","title":"Cercle licht de optie van Matondo niet","source":"","time":"??+?","eventTime":1654187987849,"text":"

Cercle Brugge heeft de aankoopoptie voor Rabbi Matondo (21) in de huurovereenkomst met FC Schalke 04 niet geactiveerd. Dat laat de Vereniging donderdag weten. "Cercle was lange tijd bereid om dat wel te doen, maar een akkoord met de speler voor een definitieve overgang werd niet gevonden", zo klinkt het. Afgelopen seizoen was de Welshe winger goed voor 10 doelpunten en 4 assists in 27 wedstrijden. ","textStripped":"Cercle Brugge heeft de aankoopoptie voor Rabbi Matondo (21) in de huurovereenkomst met FC Schalke 04 niet geactiveerd. Dat laat de Vereniging donderdag weten. "Cercle was lange tijd bereid om dat wel te doen, maar een akkoord met de speler voor een definitieve overgang werd niet gevonden", zo klinkt het. Afgelopen seizoen was de Welshe winger goed voor 10 doelpunten en 4 assists in 27 wedstrijden.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2993896","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654187975252,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1532393189386207235","showConversation":false},{"eventId":"2993775","title":"Eerste versterking voor Union","source":"","time":"??+?","eventTime":1654184371511,"text":"

Runner-up Union heeft zijn eerste zomeraanwinst gepresenteerd: Arnaud Dony.

Advertisement. Scroll to continue reading.

"We strikken een jonge beloftevolle speler voor volgend seizoen. Arnaud Dony, die net 18 is geworden, komt over van STVV", meldt Union.

"Arnaud groeide op in het Luikse Bas-Oha en doorliep de jeugdreeksen van Sint-Truiden. Via de U18, U21 maakte hij afgelopen seizoen al zijn debuut in 1A. De linksachter speelde drie wedstrijden met de Kanaries en liet een sterke indruk na." "Arnaud Dony is Unionist voor de komende drie seizoenen met optie op twee extra seizoenen."

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Runner-up Union heeft zijn eerste zomeraanwinst gepresenteerd: Arnaud Dony. "We strikken een jonge beloftevolle speler voor volgend seizoen. Arnaud Dony, die net 18 is geworden, komt over van STVV", meldt Union. "Arnaud groeide op in het Luikse Bas-Oha en doorliep de jeugdreeksen van Sint-Truiden. Via de U18, U21 maakte hij afgelopen seizoen al zijn debuut in 1A. De linksachter speelde drie wedstrijden met de Kanaries en liet een sterke indruk na." "Arnaud Dony is Unionist voor de komende drie seizoenen met optie op twee extra seizoenen."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2993738","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654184367242,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1532384043244789760","showConversation":false},{"eventId":"2993411","title":"Sinan Bolat trekt naar promovendus Westerlo","source":"","time":"??+?","eventTime":1654183190677,"text":"

Sinan Bolat is de nieuwste aanwinst van KVC Westerlo. De Belgisch-Turkse doelman werd deze winter gelinkt aan een terugkeer naar de Turkse competitie, maar bleef uiteindelijk in België. Sindsdien was hij op een zijspoor beland bij KAA Gent. 

Bolat (33) was einde contract bij Gent en trekt nu dus gratis naar Westerlo. Hij tekende een contract voor 4 seizoenen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Sinan Bolat is de nieuwste aanwinst van KVC Westerlo. De Belgisch-Turkse doelman werd deze winter gelinkt aan een terugkeer naar de Turkse competitie, maar bleef uiteindelijk in België. Sindsdien was hij op een zijspoor beland bij KAA Gent. Bolat (33) was einde contract bij Gent en trekt nu dus gratis naar Westerlo. Hij tekende een contract voor 4 seizoenen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2992412","title":"KV Kortrijk legt Billal Messaoudi definitief vast","source":"","time":"??+?","eventTime":1653999687384,"text":"

KV Kortrijk houdt spits Billal Messaoudi definitief, de 24-jarige Algerijn werd gehuurd van de Algerijnse eersteklasser JS Saoura, mat tekende nu een contract tot 2026. Messaoudi kwam in 19 officiële duels in actie voor Kortrijk, goed voor 1 goal en 3 assists. Kortrijk kende een grijs seizoen in de Jupiler Pro League. Het eindigde onder coach Karim Belhocine met 37 punten na 34 speeldagen. Tien van de laatste elf competitieduels gingen verloren. ","textStripped":"KV Kortrijk houdt spits Billal Messaoudi definitief, de 24-jarige Algerijn werd gehuurd van de Algerijnse eersteklasser JS Saoura, mat tekende nu een contract tot 2026. Messaoudi kwam in 19 officiële duels in actie voor Kortrijk, goed voor 1 goal en 3 assists. Kortrijk kende een grijs seizoen in de Jupiler Pro League. Het eindigde onder coach Karim Belhocine met 37 punten na 34 speeldagen. Tien van de laatste elf competitieduels gingen verloren.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2992413","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1653999600000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1531582855272349697","showConversation":false},{"eventId":"2992374","title":"Zulte Waregem vervolledigt sportieve staf met T2 Patrick Asselman en Govert Quintyn","source":"","time":"??+?","eventTime":1653996186920,"text":"

Zulte Waregem heeft zijn staf rond nieuwe coach Mbaye Leye helemaal rond. Vandaag verwelkomde de club assistent Patrick Asselman en fysiektrainer Govert Quintyn. De 53-jarige Asselman was eerder al T2 van Leye bij Standard. Hij werkte voordien ook al als assistent en video-analist bij onder meer OH Leuven, FC Dender en Anderlecht. De 39-jarige Quintyn is docent bij Voetbal Vlaanderen. Hij moet "ernaar streven om, aan de hand van moderne methodieken, de fysieke capaciteiten van de A-kern naar een hoger niveau te tillen", aldus Zulte Waregem. Gianny De Vos (keeperstrainer), Kenny Santy (video-analist) en Jarno De Vleeschauwer (performance coach) blijven op post en vervolledigen de sportieve staf van Essevee. Eerder raakte al bekend dat trainers Timmy Simons en Davy de fauw de club zouden verlaten. "Met beiden is de voorbije weken zonder resultaat overlegd over een nieuwe functie binnen Essevee", legde Essevee uit. Zulte Waregem beëindigde de Jupiler Pro League op een tegenvallende zestiende plaats. Het kon maar net het behoud verzekeren.

Advertisement. Scroll to continue reading.

  

","textStripped":"Zulte Waregem heeft zijn staf rond nieuwe coach Mbaye Leye helemaal rond. Vandaag verwelkomde de club assistent Patrick Asselman en fysiektrainer Govert Quintyn. De 53-jarige Asselman was eerder al T2 van Leye bij Standard. Hij werkte voordien ook al als assistent en video-analist bij onder meer OH Leuven, FC Dender en Anderlecht. De 39-jarige Quintyn is docent bij Voetbal Vlaanderen. Hij moet "ernaar streven om, aan de hand van moderne methodieken, de fysieke capaciteiten van de A-kern naar een hoger niveau te tillen", aldus Zulte Waregem. Gianny De Vos (keeperstrainer), Kenny Santy (video-analist) en Jarno De Vleeschauwer (performance coach) blijven op post en vervolledigen de sportieve staf van Essevee. Eerder raakte al bekend dat trainers Timmy Simons en Davy de fauw de club zouden verlaten. "Met beiden is de voorbije weken zonder resultaat overlegd over een nieuwe functie binnen Essevee", legde Essevee uit. Zulte Waregem beëindigde de Jupiler Pro League op een tegenvallende zestiende plaats. Het kon maar net het behoud verzekeren.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2992373","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1653996159114,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1531576817093591040","showConversation":false},{"eventId":"2992369","title":"Genk haalt eerste zomertransfer in Guinee","source":"","time":"??+?","eventTime":1653991858430,"text":"

Racing Genk heeft zich versterkt met Ibrahima Sory Bangoura. De 18-jarige defensieve middenvelder komt over van de Johnson Académie Sport (SARL) in Guinee en ondertekende een overeenkomst voor 4 seizoenen. Bangoura zal in eerste instantie aansluiten bij de Genkse beloften, die volgend seizoen uitkomen in 1B. De Guineeër is de eerste zomertransfer voor Genk. Racing Genk beëindigde een teleurstellend seizoen in de Jupiler Pro League met een tweede plaats in de Europe play-offs. In de reguliere competitie werden de Limburgers pas achtste.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Racing Genk heeft zich versterkt met Ibrahima Sory Bangoura. De 18-jarige defensieve middenvelder komt over van de Johnson Académie Sport (SARL) in Guinee en ondertekende een overeenkomst voor 4 seizoenen. Bangoura zal in eerste instantie aansluiten bij de Genkse beloften, die volgend seizoen uitkomen in 1B. De Guineeër is de eerste zomertransfer voor Genk. Racing Genk beëindigde een teleurstellend seizoen in de Jupiler Pro League met een tweede plaats in de Europe play-offs. In de reguliere competitie werden de Limburgers pas achtste.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2992367","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1653991703298,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1531562563456192519","showConversation":false},{"eventId":"2992345","title":"Parma licht de aankoopoptie op Cobbaut","source":"","time":"??+?","eventTime":1653854614213,"text":"

Elias Cobbaut zal niet terugkeren naar Anderlecht, maar bij Parma blijven. De Belgische verdediger viel afgelopen seizoen in de smaak bij de Italiaanse tweedeklasser, waardoor die besloot om de aankoopoptie te lichten. "Elias een fantastisch persoon, die de meeste minuten van iedereen verzamelde dit seizoen", schrijft voorzitter Kyle Krause op Twitter. "Hij wordt een belangrijke schakel in onze kern voor volgend seizoen." ","textStripped":"Elias Cobbaut zal niet terugkeren naar Anderlecht, maar bij Parma blijven. De Belgische verdediger viel afgelopen seizoen in de smaak bij de Italiaanse tweedeklasser, waardoor die besloot om de aankoopoptie te lichten. "Elias een fantastisch persoon, die de meeste minuten van iedereen verzamelde dit seizoen", schrijft voorzitter Kyle Krause op Twitter. "Hij wordt een belangrijke schakel in onze kern voor volgend seizoen."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2992344","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1653854609309,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1530978741714919425","showConversation":false},{"eventId":"2991599","title":"Anderlecht wil Vlap niet nog eens uitlenen aan Twente","source":"","time":"??+?","eventTime":1653645825173,"text":"

Michel Vlap zal deze zomer weer op de oefenvelden van Anderlecht te bewonderen zijn. De 24-jarige middenvelder werd het voorbije seizoen uitgeleend aan FC Twente en kende daar een geslaagd seizoen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

De Nederlander speelde alle duels en kon vijf keer scoren. Een verlengd verblijf is blijkbaar geen optie volgens Twente. "Anderlecht wil hem niet nog een jaar verhuren aan ons. Aangezien een definitieve overname financieel niet haalbaar is, moeten we afscheid nemen", klinkt het. ","textStripped":"Michel Vlap zal deze zomer weer op de oefenvelden van Anderlecht te bewonderen zijn. De 24-jarige middenvelder werd het voorbije seizoen uitgeleend aan FC Twente en kende daar een geslaagd seizoen. De Nederlander speelde alle duels en kon vijf keer scoren. Een verlengd verblijf is blijkbaar geen optie volgens Twente. "Anderlecht wil hem niet nog een jaar verhuren aan ons. Aangezien een definitieve overname financieel niet haalbaar is, moeten we afscheid nemen", klinkt het.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2990985","title":"Eerste zomeraanwinst van STVV is Duitse spits uit 2e Bundesliga","source":"","time":"??+?","eventTime":1653476820333,"text":"

STVV is bezig met zijn huiswerk voor volgend seizoen, de eerste zomertransfer is de 22-jarige aanvaller Fatih Kaya, een Duitser met Turkse roots. Kaya komt transfervrij over van FC Ingolstadt, waarmee hij het voorbije seizoen uit de Tweede Bundesliga degradeerde. Kaya scoorde het voorbije seizoen 4 keer in 19 officiële duels. Sinds zijn profdebuut in december 2018 voor Ingolstadt kwam hij in 96 wedstrijden tot 15 goals en 10 assists. In 2020-2021 had Kaya trouwens een groot aandeel in de promotie naar de tweede klasse.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"STVV is bezig met zijn huiswerk voor volgend seizoen, de eerste zomertransfer is de 22-jarige aanvaller Fatih Kaya, een Duitser met Turkse roots. Kaya komt transfervrij over van FC Ingolstadt, waarmee hij het voorbije seizoen uit de Tweede Bundesliga degradeerde. Kaya scoorde het voorbije seizoen 4 keer in 19 officiële duels. Sinds zijn profdebuut in december 2018 voor Ingolstadt kwam hij in 96 wedstrijden tot 15 goals en 10 assists. In 2020-2021 had Kaya trouwens een groot aandeel in de promotie naar de tweede klasse.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2990984","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1653476797800,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1529401897697693696","showConversation":false},{"eventId":"2990557","title":"Eupen trekt Sloveense verdediger aan","source":"","time":"??+?","eventTime":1653301569464,"text":"

KAS Eupen heeft met Jan Gorenc een verdediger overgenomen van de Sloveense eersteklasser NS Mura. De 22-jarige Sloveen ondertekende een contract tot 30 juni 2024 bij de Oostkantonners. Gorenc speelde sinds begin 2020 voor NS Mura, waarmee hij dat jaar de Sloveense beker won en in 2021 de landstitel veroverde. In zijn 82 wedstrijden voor NS Mura wist hij als centrale verdediger acht keer te scoren. ","textStripped":"KAS Eupen heeft met Jan Gorenc een verdediger overgenomen van de Sloveense eersteklasser NS Mura. De 22-jarige Sloveen ondertekende een contract tot 30 juni 2024 bij de Oostkantonners. Gorenc speelde sinds begin 2020 voor NS Mura, waarmee hij dat jaar de Sloveense beker won en in 2021 de landstitel veroverde. In zijn 82 wedstrijden voor NS Mura wist hij als centrale verdediger acht keer te scoren.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2990556","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1653301551641,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1528648951708065793","showConversation":false},{"eventId":"2977190","title":"Seraing langer door met jonge verdediger Spago","source":"","time":"??+?","eventTime":1653065919359,"text":"

Seraing heeft het contract van Elias Spago met 2 jaar, met een optie op een 3e seizoen, verlengd. De 20-jarige centrale verdediger stapte in de zomer van 2020 van STVV over naar Seraing. Hij kwam dit seizoen 8 keer in actie voor Seraing, dat zich wist te verzekeren van het behoud in de Jupiler Pro League.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Seraing heeft het contract van Elias Spago met 2 jaar, met een optie op een 3e seizoen, verlengd. De 20-jarige centrale verdediger stapte in de zomer van 2020 van STVV over naar Seraing. Hij kwam dit seizoen 8 keer in actie voor Seraing, dat zich wist te verzekeren van het behoud in de Jupiler Pro League.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2977189","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1653065877064,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1527669053267054594","showConversation":false},{"eventId":"2977188","title":"Jackers voor 3 jaar naar OHL","source":"","time":"??+?","eventTime":1653064039681,"text":"

Nordin Jackers mag het vanaf volgend seizoen bij OH Leuven proberen. Het jeugdproduct van Racing Genk was de voorbije jaren een vaste waarde bij Waasland-Beveren, maar hij geraakte afgelopen seizoen met de Waaslanders niet terug naar het hoogste niveau. Met OH Leuven kan de 24-jarige Jackers wel weer in 1A keepen. "Nordin Jackers toonde afgelopen seizoen zijn klasse bij Waasland-Beveren", weet coach Marc Brys. "Versterking in doel was een prioriteit, ik ben dan ook blij dat we dit met de komst van Nordin al hebben kunnen realiseren." ","textStripped":"Nordin Jackers mag het vanaf volgend seizoen bij OH Leuven proberen. Het jeugdproduct van Racing Genk was de voorbije jaren een vaste waarde bij Waasland-Beveren, maar hij geraakte afgelopen seizoen met de Waaslanders niet terug naar het hoogste niveau. Met OH Leuven kan de 24-jarige Jackers wel weer in 1A keepen. "Nordin Jackers toonde afgelopen seizoen zijn klasse bij Waasland-Beveren", weet coach Marc Brys. "Versterking in doel was een prioriteit, ik ben dan ook blij dat we dit met de komst van Nordin al hebben kunnen realiseren."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2977187","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1653063816945,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1527665392453402624","showConversation":false},{"eventId":"2974390","title":"Kenneth Schuermans kiest voor avontuur bij Deinze","source":"","time":"??+?","eventTime":1652981044305,"text":"

Kenneth Schuermans maakt transfervrij de overstap van Lierse Kempenzonen naar KMSK Deinze. De 30-jarige centrale verdediger ondertekent een contract van 2 jaar bij Deinze, met een optie voor een derde seizoen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

"Ik ben heel blij met mijn transfer naar KMSK Deinze omwille van het sportieve project en de ambitie van de club", zegt Schuermans op de website van de club. "Ook het familiale gevoel hier speelt een grote rol. Ik ben zelf een echte familiemens dus op dat vlak zal er zeker ook een match zijn met de club en de supporters."

Advertisement. Scroll to continue reading.

Schuermans speelde in het verleden ook al voor KVC Westerlo en OH Leuven. De verdediger was afgelopen seizoen goed voor 6 doelpunten in 26 competitiewedstrijden.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Kenneth Schuermans maakt transfervrij de overstap van Lierse Kempenzonen naar KMSK Deinze. De 30-jarige centrale verdediger ondertekent een contract van 2 jaar bij Deinze, met een optie voor een derde seizoen. "Ik ben heel blij met mijn transfer naar KMSK Deinze omwille van het sportieve project en de ambitie van de club", zegt Schuermans op de website van de club. "Ook het familiale gevoel hier speelt een grote rol. Ik ben zelf een echte familiemens dus op dat vlak zal er zeker ook een match zijn met de club en de supporters." Schuermans speelde in het verleden ook al voor KVC Westerlo en OH Leuven. De verdediger was afgelopen seizoen goed voor 6 doelpunten in 26 competitiewedstrijden.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2974387","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1652981004854,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1527303390786555907","showConversation":false},{"eventId":"2971729","title":"Aanvaller Bayo blijft bij Charleroi","source":"","time":"??+?","eventTime":1652715969777,"text":"

Charleroi neemt de van AA Gent gehuurde Ivoriaanse aanvaller Vakoun Bayo na dit seizoen definitief over. Dat heeft de club maandag bekendgemaakt. Bayo heeft bij Charleroi een contract voor 4 seizoenen ondertekend. De 25-jarige aanvaller kwam in het tussenseizoen over van Celtic om bij Gent het vertrek van Roman Jaremtsjoek op te vangen, maar kwam in de Ghelamco Arena niet verder dan 7 wedstrijden, veelal invalbeurten. Bij Charleroi, waar hij gehaald werd als opvolger van Shamar Nicholson, trof hij plots 11 keer raak in 17 competitiewedstrijden. Charleroi aarzelde dan ook niet om de optie te lichten. Bayo startte zijn carrière bij Stade Abidjan. In het seizoen 2014-2015 werd hij topschutter in de Ivoriaanse liga en werd hij tot beste speler verkozen. Daarop vertrok hij naar het Tunesische Étoile du Sahel. De volgende etappe was Dunasjka Streda in Slovakije (2017-2019). Daar scoorde hij in 32 wedstrijden 22 keer en gaf hij 9 assists. Cijfers waarmee hij Celtic Glasgow overtuigde, dat hem in de wintermercato van 2019 naar Schotland haalde. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan het Franse Toulouse, waar hij in 36 wedstrijden 13 doelpunten en 4 assists voor zijn rekening nam. ","textStripped":"Charleroi neemt de van AA Gent gehuurde Ivoriaanse aanvaller Vakoun Bayo na dit seizoen definitief over. Dat heeft de club maandag bekendgemaakt. Bayo heeft bij Charleroi een contract voor 4 seizoenen ondertekend. De 25-jarige aanvaller kwam in het tussenseizoen over van Celtic om bij Gent het vertrek van Roman Jaremtsjoek op te vangen, maar kwam in de Ghelamco Arena niet verder dan 7 wedstrijden, veelal invalbeurten. Bij Charleroi, waar hij gehaald werd als opvolger van Shamar Nicholson, trof hij plots 11 keer raak in 17 competitiewedstrijden. Charleroi aarzelde dan ook niet om de optie te lichten. Bayo startte zijn carrière bij Stade Abidjan. In het seizoen 2014-2015 werd hij topschutter in de Ivoriaanse liga en werd hij tot beste speler verkozen. Daarop vertrok hij naar het Tunesische Étoile du Sahel. De volgende etappe was Dunasjka Streda in Slovakije (2017-2019). Daar scoorde hij in 32 wedstrijden 22 keer en gaf hij 9 assists. Cijfers waarmee hij Celtic Glasgow overtuigde, dat hem in de wintermercato van 2019 naar Schotland haalde. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan het Franse Toulouse, waar hij in 36 wedstrijden 13 doelpunten en 4 assists voor zijn rekening nam.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2971728","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1652715872612,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1526205327712059394","showConversation":false},{"eventId":"2950182","title":"Jonathan Heris verlaat KAS Eupen","source":"","time":"??+?","eventTime":1652370932374,"text":"

Jonathan Heris speelt volgend seizoen niet meer voor KAS Eupen. De 31-jarige verdediger kwam niet tot een akkoord met de Eupen om zijn aflopend contract te verlengen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Heris streek in de zomer van 2020 neer in het Kehrwegstadion. Hij kwam toen over van de Hongaarse eersteklasser Újpest FC. Voor Eupen speelde Heris 60 wedstrijden, waarin hij vijf keer scoorde. Eerder verdedigde Heris de kleuren van FC Brussels, White Star Woluwe en Tubeke.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Jonathan Heris speelt volgend seizoen niet meer voor KAS Eupen. De 31-jarige verdediger kwam niet tot een akkoord met de Eupen om zijn aflopend contract te verlengen. Heris streek in de zomer van 2020 neer in het Kehrwegstadion. Hij kwam toen over van de Hongaarse eersteklasser Újpest FC. Voor Eupen speelde Heris 60 wedstrijden, waarin hij vijf keer scoorde. Eerder verdedigde Heris de kleuren van FC Brussels, White Star Woluwe en Tubeke.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2944886","title":"Twee jonge spelers voor Antwerp","source":"","time":"??+?","eventTime":1652290844192,"text":"

Adam Zaanan (19) en Visar Shala (22) hebben een profcontract bij Antwerp ondertekend. Zaanan kwam dit seizoen uit voor de U21 en mocht afgelopen zomer in de oefenwedstrijd tegen AS Monaco al een eerste keer proeven van het echte werk. De centrale middenvelder ondertekent een contract voor drie seizoenen.

Visar Shala komt over van Olsa Brakel, een club uit de tweede amateurafdeling, en scoorde achttien keer. De aanvallende middenvelder was eerder actief in de jeugdopleidingen van Club Brugge en Zulte Waregem. Hij ondertekent een profcontract voor een seizoen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Adam Zaanan (19) en Visar Shala (22) hebben een profcontract bij Antwerp ondertekend. Zaanan kwam dit seizoen uit voor de U21 en mocht afgelopen zomer in de oefenwedstrijd tegen AS Monaco al een eerste keer proeven van het echte werk. De centrale middenvelder ondertekent een contract voor drie seizoenen. Visar Shala komt over van Olsa Brakel, een club uit de tweede amateurafdeling, en scoorde achttien keer. De aanvallende middenvelder was eerder actief in de jeugdopleidingen van Club Brugge en Zulte Waregem. Hij ondertekent een profcontract voor een seizoen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2944856","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1652290727529,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1524392788732923906","showConversation":false},{"eventId":"2941275","title":"Zeno Debast verlengt tot 2025 bij Anderlecht","source":"","time":"??+?","eventTime":1652175586981,"text":"

Anderlecht heeft het contract van Zeno Debast opengebroken. De 18-jarige verdediger verlengde zijn overeenkomst, die nog liep tot eind juni 2023, tot medio 2025. Debast is een jeugdproduct van Anderlecht en maakte in mei 2021 zijn officieel debuut in het eerste elftal. Voorlopig zit hij aan zeven officiële wedstrijden voor paars-wit, waarvan vijf dit seizoen. De voorbije weken speelde hij niet door een voetblessure. "Mijn grootste wens was om ooit in de kleedkamer van Anderlecht te zitten en mijn eerste wedstrijden in het stadion te spelen", zei Debast. "Ik zag jongens als Youri Tielemans en Leander Dendoncker het voor mijn neus doen. Ik droomde er altijd van om, net zoals hen, bij de ploeg van mijn hart te kunnen debuteren." "Maar het is voor jonge spelers zoals mij ook belangrijk om geduld te hebben tot het juiste moment aangebroken is. Ik ben erg blij dat het nu gelukt is, maar het is aan mij om het werk hier verder te zetten en mijn naam bij te schrijven in de prachtige geschiedenis van deze club." ","textStripped":"Anderlecht heeft het contract van Zeno Debast opengebroken. De 18-jarige verdediger verlengde zijn overeenkomst, die nog liep tot eind juni 2023, tot medio 2025. Debast is een jeugdproduct van Anderlecht en maakte in mei 2021 zijn officieel debuut in het eerste elftal. Voorlopig zit hij aan zeven officiële wedstrijden voor paars-wit, waarvan vijf dit seizoen. De voorbije weken speelde hij niet door een voetblessure. "Mijn grootste wens was om ooit in de kleedkamer van Anderlecht te zitten en mijn eerste wedstrijden in het stadion te spelen", zei Debast. "Ik zag jongens als Youri Tielemans en Leander Dendoncker het voor mijn neus doen. Ik droomde er altijd van om, net zoals hen, bij de ploeg van mijn hart te kunnen debuteren." "Maar het is voor jonge spelers zoals mij ook belangrijk om geduld te hebben tot het juiste moment aangebroken is. Ik ben erg blij dat het nu gelukt is, maar het is aan mij om het werk hier verder te zetten en mijn naam bij te schrijven in de prachtige geschiedenis van deze club."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2941274","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1652175484720,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1523952811351887873","showConversation":false},{"eventId":"2941276","title":"OHL neemt afscheid van Aguemon en Rezaei","source":"","time":"??+?","eventTime":1652175300000,"text":"

OHL verlengt de aflopende contracten van Yanick Aguemon en Kaveh Rezaei niet. Aguemon verdedigde vijf seizoenen de kleuren van OHL, maar viel in zijn tweede seizoen uit met een zware knieblessure. Rezaei tekende afgelopen zomer een contract voor één seizoen, maar een scheenbeenbreuk maakte snel een einde aan zijn avontuur. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"OHL verlengt de aflopende contracten van Yanick Aguemon en Kaveh Rezaei niet. Aguemon verdedigde vijf seizoenen de kleuren van OHL, maar viel in zijn tweede seizoen uit met een zware knieblessure. Rezaei tekende afgelopen zomer een contract voor één seizoen, maar een scheenbeenbreuk maakte snel een einde aan zijn avontuur.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2918327","title":"Club Brugge stalt de jonge Thomas Van den Keybus een jaartje langer in Westerlo:","source":"","time":"??+?","eventTime":1651656162909,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1521782080895655936","showConversation":false},{"eventId":"2917644","title":"Schalke haalt Cissé transfervrij weg bij Gent","source":"","time":"??+?","eventTime":1651603668473,"text":"

Ibrahima Cissé ruilt de beloften van AA Gent voor Schalke 04. De 21-jarige Malinese centrale verdediger, die einde contract was in Gent, tekent voor vier seizoenen bij de Duitse traditieclub.

In 2019 haalde Gent Cissé weg bij Chateauroux, maar een succesverhaal werd de passage in Gent niet. Dit seizoen kwam hij twee keer in actie voor de A-ploeg, één keer in de Conference League en één keer in de competitie.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Ibrahima Cissé ruilt de beloften van AA Gent voor Schalke 04. De 21-jarige Malinese centrale verdediger, die einde contract was in Gent, tekent voor vier seizoenen bij de Duitse traditieclub. In 2019 haalde Gent Cissé weg bij Chateauroux, maar een succesverhaal werd de passage in Gent niet. Dit seizoen kwam hij twee keer in actie voor de A-ploeg, één keer in de Conference League en één keer in de competitie.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2917643","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1651603655548,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1521505161985892352","showConversation":false}],"teams":[],"lineups":[],"highlight":false,"_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3313104"}},"channels":[],"sport":"generic"},"title":"zomertransfers Jupiler Pro League","matchID":"3313104","layout":"default","slsHost":"https://sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3313104","interval":10}-->
Jupiler Pro League Anderlecht STVV Union Club Brugge Cercle Brugge KV Kortrijk Zulte Waregem Charleroi KAS Eupen KAA Gent KRC Genk Westerlo FC Seraing KV Oostende KV Mechelen Standard OH Leuven Antwerp
taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement