Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Hamilton is Verstappen net te snel af na tactisch steekspel in Bahrein

Hamilton is Verstappen net te snel af na tactisch steekspel in Bahrein

Bekijk een ruim verslag: Heerlijk duel tussen Hamilton en Verstappen Alle autosportfans keken uit naar de eerste GP van het seizoen en het mogelijke duel tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. En het duo ontgoochelde niet in Bahrein.    Mercedes besliste al snel om er een tactisch steekspel van te maken en paste de bandenstrategie van Hamilton aan. Daardoor moest Red Bull Verstappen met verse banden in de achtervolging sturen op de wereldkampioen.    Het steekspel kreeg een extra dimensie toen Red Bull over de boordradio de te wijde exit van Hamilton in bocht 4 aankaartte. Het leek zijn vruchten af te werpen, maar in de slotronden kwam het als een boemerang terug.    Verstappen had Hamilton eindelijk te pakken en kon hem ook voorbijrijden, maar daarbij ging hij wijd bij bocht 4. Van zijn team moest Verstappen Hamilton weer voorbij laten en dat kostte de Nederlander de zege. Plots vond Hamilton nog een tweede adem en zo hield hij Verstappen net achter zich aan de finish. Wat je nog moet onthouden uit de eerste race: Valtteri Bottas kon zich – mede door een slechte tweede pitstop – nooit mengen in het duel voor de zege. En daar was hij achteraf niet tevreden over: “Ik begreep niet dat het team een defensieve strategie had gekozen voor mij.” Hij pakte wel een extra punt door de snelste ronde te rijden. Lando Norris reed in zijn McLaren naar de vierde plaats, een opsteker voor de jonge Brit. Achter hem eindigde Sergio Perez na een inhaalrace – hij moest als laatste vertrekken vanuit de pits – als vijfde. Yuki Tsunoda gaf zijn visitekaartje af in zijn debuutrace. In zijn AlphaTauri pakte de jonge Japanner 2 punten met zijn 9e plaats. In zijn comeback in de Formule 1 toonde Fernando Alonso dat hij niets van zijn kwaliteiten verloren is. De Spanjaard moest wel opgeven met zijn Alpine door een remprobleem. Sebastian Vettel zal Bahrein zo snel mogelijk willen vergeten. Hij sneuvelde snel in de kwalificaties, kreeg een gridstraf en botste in de race pardoes op Esteban Ocon. Dat kwam hem ook nog eens op een straf te staan. Korte reacties van Hamilton, Verstappen en Bottas: Uitslag: 1. Lewis Hamilton (GBr) Mercedes 2. Max Verstappen (Ned) Red Bull 3. Valtteri Bottas (Fin) Mercedes 4. Lando Norris (GBr) McLaren 5. Sergio Perez (Mex) Red Bull 6. Charles Leclerc (Mon) Ferrari 7. Daniel Ricciardo (Aus) McLaren 8. Carlos Sainz jr (Spa) Ferrari 9. Yuki Tsunoda (Jap) AlphaTauri 10. Lance Stroll (Can) Aston Martin 11. Kimi Räikkönen (Fin) Alfa Romeo 12. Antonio Giovinazzi (Ita) Alfa Romeo 13. Esteban Ocon (Fra) Alpine 14. George Russell (GBr) Williams 15. Sebastian Vettel (Dui) Aston Martin 16. Mick Schumacher (Dui) Haas 17. Pierre Gasly (Fra) AlphaTauri 18. Nicholas Latifi (Can) Williams

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement