Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Balen voor Oostende: geen BNXT-finale na zure thuisnederlaag tegen Leiden

Balen voor Oostende: geen BNXT-finale na zure thuisnederlaag tegen Leiden

Er zal geen Belgische ploeg de finale van de gloednieuwe BNXT League spelen. Landskampioen Oostende sneuvelde verrassend in de halve finale tegen Leiden, de vice-kampioen uit Nederland. Het neemt het in de finale op tegen Groningen. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

BNXT play-offs

 1. 08 uur 25. Bekijk de hoogtepunten van Oostende-Leiden.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Bekijk de hoogtepunten van Oostende-Leiden

 2. 08 uur 21. De Belgen vinden dit een grote stunt. Wij wonnen 2 dagen geleden en toen werd er gezegd en geschreven dat dat een schande was. Wij vonden dat niet. Dat was toch een beetje olie op het vuur voor de motivatie. Ik denk dat we dat goed hebben gedaan. Leiden-coach Geert Hammink.

  De Belgen vinden dit een grote stunt. Wij wonnen 2 dagen geleden en toen werd er gezegd en geschreven dat dat een schande was. Wij vonden dat niet. Dat was toch een beetje olie op het vuur voor de motivatie. Ik denk dat we dat goed hebben gedaan.
  Leiden-coach Geert Hammink

 3. 08-06-2022.

 4. 22 uur 12. We verdienden het om deze partij te verliezen. Ons niveau was niet goed genoeg. Dario Gjergja (coach Oostende).

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  We verdienden het om deze partij te verliezen. Ons niveau was niet goed genoeg.
  Dario Gjergja (coach Oostende)

 5. 22 uur 03. Geen finale voor Oostende. Oostende heeft de kleine achterstand uit de heenmatch (84-82) in eigen huis niet kunnen rechtzetten tegen Leiden. Aan de pauze ging de partij gelijk op (46-46), maar in het derde kwart leek Oostende de match dan toch in handen te nemen. De thuisploeg bouwde een voorsprong van 13 punten uit (61-48), maar het kon die niet vasthouden. Integendeel. Leiden toonde zich bijzonder gemotiveerd en had na dat derde kwart al opnieuw een 64-66-voorsprong. Dat goede gevoel gaven de Nederlanders niet meer handen. Ze gingen, onder meer dankzij een ijzersterke Worthy de Jong, naar huis met een 78-88-zege en een ticket voor de finale. Het is pas de eerste keer dit seizoen dat er een ploeg uit België of Nederland gewonnen heeft op het parket van Oostende. “Defensief waren dit onze twee slechtste wedstrijden”, vertelde Oostende-coach Dario Gjergja. “Het was na de Belgische titel moeilijk om de spelers gemotiveerd te houden. Er waren maar twee spelers echt op niveau. Het is een verdiende zege voor Leiden.” .

  Geen finale voor Oostende

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Oostende heeft de kleine achterstand uit de heenmatch (84-82) in eigen huis niet kunnen rechtzetten tegen Leiden. Aan de pauze ging de partij gelijk op (46-46), maar in het derde kwart leek Oostende de match dan toch in handen te nemen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De thuisploeg bouwde een voorsprong van 13 punten uit (61-48), maar het kon die niet vasthouden. Integendeel. Leiden toonde zich bijzonder gemotiveerd en had na dat derde kwart al opnieuw een 64-66-voorsprong. Dat goede gevoel gaven de Nederlanders niet meer handen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Ze gingen, onder meer dankzij een ijzersterke Worthy de Jong, naar huis met een 78-88-zege en een ticket voor de finale. Het is pas de eerste keer dit seizoen dat er een ploeg uit België of Nederland gewonnen heeft op het parket van Oostende.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  “Defensief waren dit onze twee slechtste wedstrijden”, vertelde Oostende-coach Dario Gjergja. “Het was na de Belgische titel moeilijk om de spelers gemotiveerd te houden. Er waren maar twee spelers echt op niveau. Het is een verdiende zege voor Leiden.”

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 6. 21 uur 57. Oostende-Leiden: 78-88. Quarters : 27-30, 19-16, 18-20, 14-22 Topschutter Oostende : Conger (27 ptn) Topschutter Leiden : De Jong (31 ptn) .

  Oostende-Leiden: 78-88

  Quarters: 27-30, 19-16, 18-20, 14-22

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Topschutter Oostende: Conger (27 ptn)

  Topschutter Leiden: De Jong (31 ptn)

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 7. 07-06-2022.

 8. 17 uur 10. Bekijk hier de samenvatting van Leiden – Oostende.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Bekijk hier de samenvatting van Leiden – Oostende

 9. 17 uur 07. Oostende lijdt kleine nederlaag in halve finales. Oostende moet nog vol aan de bak als het na de Belgische titel ook de BNXT-titel in de wacht wil slepen. In de heenmatch van de halve finales in de BNXT play-offs heeft de kustploeg zondagmiddag nipt verloren in Leiden: 82-80. In een propagandaduel was het thuisploeg Leiden dat na een gelijk opgaande 1e helft mondjesmaat wegsloop van Oostende. Halfweg het 4e quarter stuwden De Jong en Mikulausus hun team naar een voorsprong van 11 punten. Maar met Oostende ben je nooit klaar, dat weten ze nu ook bij onze Noorderburen. Het was uitgerekend een Nederlander die Leiden het leven zuur maakte. Keye van der Vuurst, nog altijd maar 20, speelde een fantastische wedstrijd – 32 punten en amper 2 missers – en zorgde ervoor dat de kloof na de heenmatch nog speelbaar is. Leiden verdedigt dinsdag in Oostende zijn bonus van 2 punten. Ook in de andere halve finale tussen Groningen en Den Bosch kan het nog  alle kanten op. Die wedstrijd eindigde op 68-68. .

  Oostende lijdt kleine nederlaag in halve finales

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Oostende moet nog vol aan de bak als het na de Belgische titel ook de BNXT-titel in de wacht wil slepen. In de heenmatch van de halve finales in de BNXT play-offs heeft de kustploeg zondagmiddag nipt verloren in Leiden: 82-80.

  In een propagandaduel was het thuisploeg Leiden dat na een gelijk opgaande 1e helft mondjesmaat wegsloop van Oostende. Halfweg het 4e quarter stuwden De Jong en Mikulausus hun team naar een voorsprong van 11 punten.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Maar met Oostende ben je nooit klaar, dat weten ze nu ook bij onze Noorderburen. Het was uitgerekend een Nederlander die Leiden het leven zuur maakte.

  Keye van der Vuurst, nog altijd maar 20, speelde een fantastische wedstrijd – 32 punten en amper 2 missers – en zorgde ervoor dat de kloof na de heenmatch nog speelbaar is. Leiden verdedigt dinsdag in Oostende zijn bonus van 2 punten.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Ook in de andere halve finale tussen Groningen en Den Bosch kan het nog  alle kanten op. Die wedstrijd eindigde op 68-68.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 10. 17 uur 06.

 11. 17 uur 05. Bekijk hier de samenvatting van Groningen – Den Bosch.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Bekijk hier de samenvatting van Groningen – Den Bosch

 12. 17 uur 03. Leiden – Oostende 84-82 (rust: 43-42). Quarters: 16-16, 27-26, 22-17, 19-23 Topschutters Leiden: Mikulauskas 18, De Jong 14, Dunn 13 Topschutters Oostende: Van der Vuurst 32, Randolph 12, Booth en Brimah 9 .

  Leiden – Oostende 84-82 (rust: 43-42)

  Quarters: 16-16, 27-26, 22-17, 19-23

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Topschutters Leiden: Mikulauskas 18, De Jong 14, Dunn 13

  Topschutters Oostende: Van der Vuurst 32, Randolph 12, Booth en Brimah 9

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 13. 05-06-2022.

 14. 22 uur 32. Bekijk hier de samenvatting van Mechelen – Groningen.

  Bekijk hier de samenvatting van Mechelen – Groningen

 15. 21 uur 58. Mechelen en Leuven sneuvelen. Mechelen en Leuven hebben zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de BNXT play-offs. Beide Belgische clubs hadden hun heenwedstrijd in de kwartfinales nochtans gewonnen, maar in de terugmatch liep het voor allebei mis. Kangoeroes Mechelen, de Belgische vicekampioen, verdedigde tegen Groningen een bonus van 2 punten na de winst in de heenmatch. Het team van coach Kristof Michiels leek voor eigen volk lange tijd op weg naar de halve finales en ging het slotkwart in met mooie bonus. In de laatste 10 minuten kon Groningen de situatie nog omkeren. Met een flink slotoffensief knokten de Nederlanders zich naar een 85-89, waarmee het net genoeg had om de nederlaag uit de heenmatch uit te wissen. In Leiden-Leuven was het minder spannend. Leuven had de heenwdstrijd gewonnen met 14 punten verschil, maar voor eigen volk tapte Leiden uit een ander vaatje. Bij de rust hadden de Nederlanders al een kloof van 14 punten en die werd in de 2e helft nog verder uitgediept: 81-59. In de halve finales doet Oostende als laatste Belgische club zijn intrede. De Belgische kampioen neemt het dan op tegen Leiden. Groningen treft de Nederlandse kampioen Den Bosch. Voor de uiteindelijke winnaar van de 1e editie van de BNXT League is er nog een Europees ticket weggelegd. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Mechelen en Leuven sneuvelen

  Mechelen en Leuven hebben zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de BNXT play-offs. Beide Belgische clubs hadden hun heenwedstrijd in de kwartfinales nochtans gewonnen, maar in de terugmatch liep het voor allebei mis.

  Kangoeroes Mechelen, de Belgische vicekampioen, verdedigde tegen Groningen een bonus van 2 punten na de winst in de heenmatch.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Het team van coach Kristof Michiels leek voor eigen volk lange tijd op weg naar de halve finales en ging het slotkwart in met mooie bonus. In de laatste 10 minuten kon Groningen de situatie nog omkeren. Met een flink slotoffensief knokten de Nederlanders zich naar een 85-89, waarmee het net genoeg had om de nederlaag uit de heenmatch uit te wissen.

  In Leiden-Leuven was het minder spannend. Leuven had de heenwdstrijd gewonnen met 14 punten verschil, maar voor eigen volk tapte Leiden uit een ander vaatje. Bij de rust hadden de Nederlanders al een kloof van 14 punten en die werd in de 2e helft nog verder uitgediept: 81-59.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  In de halve finales doet Oostende als laatste Belgische club zijn intrede. De Belgische kampioen neemt het dan op tegen Leiden. Groningen treft de Nederlandse kampioen Den Bosch.

  Voor de uiteindelijke winnaar van de 1e editie van de BNXT League is er nog een Europees ticket weggelegd.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 16. 21 uur 55. Bekijk hier de samenvatting van Leiden-Leuven.

  Bekijk hier de samenvatting van Leiden-Leuven

 17. 21 uur 53. Mechelen – Groningen 85-89 (rust: 47-41). Quarters: 20-21, 27-20, 25-22, 13-26 Topschutters Mechelen: Alston 16, Foerts 14, Loubry 13 Topschutters Groningen: Williams 24, Koenis 14, Egekeze 12 .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Mechelen – Groningen 85-89 (rust: 47-41)

  Quarters: 20-21, 27-20, 25-22, 13-26

  Topschutters Mechelen: Alston 16, Foerts 14, Loubry 13

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Topschutters Groningen: Williams 24, Koenis 14, Egekeze 12

 18. 21 uur 51. Leiden – Leuven 81-59 (rust: 46-32). Quarters: 29-14, 17-18, 19-14, 16-13 Topschutters Leiden: De Jong 24, Midtgaard 22, Tubutis 20 Topschutters Leuven: Vanderhaegen 12, Tiago Nunes 11, Heath 10 .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Leiden – Leuven 81-59 (rust: 46-32)

  Quarters: 29-14, 17-18, 19-14, 16-13

  Topschutters Leiden: De Jong 24, Midtgaard 22, Tubutis 20

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Topschutters Leuven: Vanderhaegen 12, Tiago Nunes 11, Heath 10

 19. 03-06-2022.

 20. 22 uur 12. Verslag van Leuven – Leiden.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Verslag van Leuven – Leiden

 21. 22 uur 10. Leuven-Leiden 82-68. Quarters: 15-18, 21-16, 21-18, 25-16 Topschutters Leuven: Heath 19, Cebasek 15, Young 15, Boxus 10 Topschutters Leiden: Mikalauskas 26, Midtgaard 10, Tubutis 10   .

  Leuven-Leiden 82-68

  Quarters: 15-18, 21-16, 21-18, 25-16

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Topschutters Leuven: Heath 19, Cebasek 15, Young 15, Boxus 10

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Topschutters Leiden: Mikalauskas 26, Midtgaard 10, Tubutis 10  

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 22. 22 uur . Verslag van Groningen – Mechelen.

  Verslag van Groningen – Mechelen

De thuisploeg bouwde een voorsprong van 13 punten uit (61-48), maar het kon die niet vasthouden. Integendeel. Leiden toonde zich bijzonder gemotiveerd en had na dat derde kwart al opnieuw een 64-66-voorsprong. Dat goede gevoel gaven de Nederlanders niet meer handen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ze gingen, onder meer dankzij een ijzersterke Worthy de Jong, naar huis met een 78-88-zege en een ticket voor de finale. Het is pas de eerste keer dit seizoen dat er een ploeg uit België of Nederland gewonnen heeft op het parket van Oostende.

Advertisement. Scroll to continue reading.

"Defensief waren dit onze twee slechtste wedstrijden", vertelde Oostende-coach Dario Gjergja. "Het was na de Belgische titel moeilijk om de spelers gemotiveerd te houden. Er waren maar twee spelers echt op niveau. Het is een verdiende zege voor Leiden."

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Oostende heeft de kleine achterstand uit de heenmatch (84-82) in eigen huis niet kunnen rechtzetten tegen Leiden. Aan de pauze ging de partij gelijk op (46-46), maar in het derde kwart leek Oostende de match dan toch in handen te nemen. De thuisploeg bouwde een voorsprong van 13 punten uit (61-48), maar het kon die niet vasthouden. Integendeel. Leiden toonde zich bijzonder gemotiveerd en had na dat derde kwart al opnieuw een 64-66-voorsprong. Dat goede gevoel gaven de Nederlanders niet meer handen. Ze gingen, onder meer dankzij een ijzersterke Worthy de Jong, naar huis met een 78-88-zege en een ticket voor de finale. Het is pas de eerste keer dit seizoen dat er een ploeg uit België of Nederland gewonnen heeft op het parket van Oostende. "Defensief waren dit onze twee slechtste wedstrijden", vertelde Oostende-coach Dario Gjergja. "Het was na de Belgische titel moeilijk om de spelers gemotiveerd te houden. Er waren maar twee spelers echt op niveau. Het is een verdiende zege voor Leiden."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"3002573","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654632046208,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1534261857380335616","showConversation":false},{"eventId":"3002571","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654632017963,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1534262470965092355","showConversation":false},{"eventId":"3002568","title":"Oostende-Leiden: 78-88","source":"","time":"??+?","eventTime":1654631848522,"text":"

Quarters: 27-30, 19-16, 18-20, 14-22

Topschutter Oostende: Conger (27 ptn)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Topschutter Leiden: De Jong (31 ptn) ","textStripped":"Quarters: 27-30, 19-16, 18-20, 14-22 Topschutter Oostende: Conger (27 ptn) Topschutter Leiden: De Jong (31 ptn)","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2999109","title":"Bekijk hier de samenvatting van Leiden - Oostende","time":"??+?","eventTime":1654441800000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-16ee1871-b38e-4513-b88a-9770fe424ccb","publicationId":"pbs-pub-aea2220c-16d0-4b19-9541-9b60f39d4e4d","assetName":"Verslag van Leiden - Oostende in de heenmatch van de halve finales van de BNXT play-offs","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/06/05/03fde80d-e4e8-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/05/30/liveblog-play-offs-bnxt-league/jcr:content/par/timeline/video-b92e5d18-6bf1-4527-9506-3e978ccb0bda"},{"eventId":"2998732","title":"Oostende lijdt kleine nederlaag in halve finales","source":"","time":"??+?","eventTime":1654441649790,"text":"

Oostende moet nog vol aan de bak als het na de Belgische titel ook de BNXT-titel in de wacht wil slepen. In de heenmatch van de halve finales in de BNXT play-offs heeft de kustploeg zondagmiddag nipt verloren in Leiden: 82-80. In een propagandaduel was het thuisploeg Leiden dat na een gelijk opgaande 1e helft mondjesmaat wegsloop van Oostende. Halfweg het 4e quarter stuwden De Jong en Mikulausus hun team naar een voorsprong van 11 punten. Maar met Oostende ben je nooit klaar, dat weten ze nu ook bij onze Noorderburen. Het was uitgerekend een Nederlander die Leiden het leven zuur maakte. Keye van der Vuurst, nog altijd maar 20, speelde een fantastische wedstrijd - 32 punten en amper 2 missers - en zorgde ervoor dat de kloof na de heenmatch nog speelbaar is. Leiden verdedigt dinsdag in Oostende zijn bonus van 2 punten. Ook in de andere halve finale tussen Groningen en Den Bosch kan het nog  alle kanten op. Die wedstrijd eindigde op 68-68.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Oostende moet nog vol aan de bak als het na de Belgische titel ook de BNXT-titel in de wacht wil slepen. In de heenmatch van de halve finales in de BNXT play-offs heeft de kustploeg zondagmiddag nipt verloren in Leiden: 82-80. In een propagandaduel was het thuisploeg Leiden dat na een gelijk opgaande 1e helft mondjesmaat wegsloop van Oostende. Halfweg het 4e quarter stuwden De Jong en Mikulausus hun team naar een voorsprong van 11 punten. Maar met Oostende ben je nooit klaar, dat weten ze nu ook bij onze Noorderburen. Het was uitgerekend een Nederlander die Leiden het leven zuur maakte. Keye van der Vuurst, nog altijd maar 20, speelde een fantastische wedstrijd - 32 punten en amper 2 missers - en zorgde ervoor dat de kloof na de heenmatch nog speelbaar is. Leiden verdedigt dinsdag in Oostende zijn bonus van 2 punten. Ook in de andere halve finale tussen Groningen en Den Bosch kan het nog alle kanten op. Die wedstrijd eindigde op 68-68.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2998671","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654441582718,"type":"INSTAGRAM","sport":"GENERIC","instagramId":"CebTXc8IMLh"},{"eventId":"2999107","title":"Bekijk hier de samenvatting van Groningen - Den Bosch","time":"??+?","eventTime":1654441500000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-b3c509da-5416-4f3d-937a-24f6b36404fe","publicationId":"pbs-pub-aea2220c-16d0-4b19-9541-9b60f39d4e4d","assetName":"Verslag van Groningen - Den Bosch in de heenmatch van de halve finales van de BNXT play-offs","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/06/05/fd09d0ec-e4e7-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/05/30/liveblog-play-offs-bnxt-league/jcr:content/par/timeline/video-81df4aa1-b07a-4e49-8a36-93b105349dde"},{"eventId":"2998669","title":"Leiden - Oostende 84-82 (rust: 43-42)","source":"","time":"??+?","eventTime":1654441383543,"text":"

Quarters: 16-16, 27-26, 22-17, 19-23 Topschutters Leiden: Mikulauskas 18, De Jong 14, Dunn 13 Topschutters Oostende: Van der Vuurst 32, Randolph 12, Booth en Brimah 9 ","textStripped":"Quarters: 16-16, 27-26, 22-17, 19-23 Topschutters Leiden: Mikulauskas 18, De Jong 14, Dunn 13 Topschutters Oostende: Van der Vuurst 32, Randolph 12, Booth en Brimah 9","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2997023","title":"Bekijk hier de samenvatting van Mechelen - Groningen","time":"??+?","eventTime":1654288327456,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-faeb2c71-8b84-4632-9b2f-af98723fe70d","publicationId":"pbs-pub-aea2220c-16d0-4b19-9541-9b60f39d4e4d","assetName":"Samenvatting Kangoeroes Mechelen - Groningen","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/06/03/635ee379-e37e-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/05/30/liveblog-play-offs-bnxt-league/jcr:content/par/timeline/video-fded9b56-b7fe-44ad-be37-8ce18ba563c4"},{"eventId":"2996806","title":"Mechelen en Leuven sneuvelen","source":"","time":"??+?","eventTime":1654286333435,"text":"

Mechelen en Leuven hebben zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de BNXT play-offs. Beide Belgische clubs hadden hun heenwedstrijd in de kwartfinales nochtans gewonnen, maar in de terugmatch liep het voor allebei mis. Kangoeroes Mechelen, de Belgische vicekampioen, verdedigde tegen Groningen een bonus van 2 punten na de winst in de heenmatch. Het team van coach Kristof Michiels leek voor eigen volk lange tijd op weg naar de halve finales en ging het slotkwart in met mooie bonus. In de laatste 10 minuten kon Groningen de situatie nog omkeren. Met een flink slotoffensief knokten de Nederlanders zich naar een 85-89, waarmee het net genoeg had om de nederlaag uit de heenmatch uit te wissen. In Leiden-Leuven was het minder spannend. Leuven had de heenwdstrijd gewonnen met 14 punten verschil, maar voor eigen volk tapte Leiden uit een ander vaatje. Bij de rust hadden de Nederlanders al een kloof van 14 punten en die werd in de 2e helft nog verder uitgediept: 81-59. In de halve finales doet Oostende als laatste Belgische club zijn intrede. De Belgische kampioen neemt het dan op tegen Leiden. Groningen treft de Nederlandse kampioen Den Bosch. Voor de uiteindelijke winnaar van de 1e editie van de BNXT League is er nog een Europees ticket weggelegd.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Mechelen en Leuven hebben zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de BNXT play-offs. Beide Belgische clubs hadden hun heenwedstrijd in de kwartfinales nochtans gewonnen, maar in de terugmatch liep het voor allebei mis. Kangoeroes Mechelen, de Belgische vicekampioen, verdedigde tegen Groningen een bonus van 2 punten na de winst in de heenmatch. Het team van coach Kristof Michiels leek voor eigen volk lange tijd op weg naar de halve finales en ging het slotkwart in met mooie bonus. In de laatste 10 minuten kon Groningen de situatie nog omkeren. Met een flink slotoffensief knokten de Nederlanders zich naar een 85-89, waarmee het net genoeg had om de nederlaag uit de heenmatch uit te wissen. In Leiden-Leuven was het minder spannend. Leuven had de heenwdstrijd gewonnen met 14 punten verschil, maar voor eigen volk tapte Leiden uit een ander vaatje. Bij de rust hadden de Nederlanders al een kloof van 14 punten en die werd in de 2e helft nog verder uitgediept: 81-59. In de halve finales doet Oostende als laatste Belgische club zijn intrede. De Belgische kampioen neemt het dan op tegen Leiden. Groningen treft de Nederlandse kampioen Den Bosch. Voor de uiteindelijke winnaar van de 1e editie van de BNXT League is er nog een Europees ticket weggelegd.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2998444","title":"Bekijk hier de samenvatting van Leiden-Leuven","time":"??+?","eventTime":1654286100000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-57a5aa3b-e12c-4d84-b557-5c4a1e85f0ca","publicationId":"pbs-pub-aea2220c-16d0-4b19-9541-9b60f39d4e4d","assetName":"Verslag van Leiden - Leuven de terugmatch in de kwartfinales van de BNXT play-offs","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/06/05/2fee214b-e4c8-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/05/30/liveblog-play-offs-bnxt-league/jcr:content/par/timeline/video-1e8f39b1-3c67-43c7-a289-20fdd2b79946"},{"eventId":"2996764","title":"Mechelen - Groningen 85-89 (rust: 47-41)","source":"","time":"??+?","eventTime":1654286019832,"text":"

Quarters: 20-21, 27-20, 25-22, 13-26 Topschutters Mechelen: Alston 16, Foerts 14, Loubry 13 Topschutters Groningen: Williams 24, Koenis 14, Egekeze 12 ","textStripped":"Quarters: 20-21, 27-20, 25-22, 13-26 Topschutters Mechelen: Alston 16, Foerts 14, Loubry 13 Topschutters Groningen: Williams 24, Koenis 14, Egekeze 12","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2996746","title":"Leiden - Leuven 81-59 (rust: 46-32)","source":"","time":"??+?","eventTime":1654285891626,"text":"

Quarters: 29-14, 17-18, 19-14, 16-13 Topschutters Leiden: De Jong 24, Midtgaard 22, Tubutis 20 Topschutters Leuven: Vanderhaegen 12, Tiago Nunes 11, Heath 10

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Quarters: 29-14, 17-18, 19-14, 16-13 Topschutters Leiden: De Jong 24, Midtgaard 22, Tubutis 20 Topschutters Leuven: Vanderhaegen 12, Tiago Nunes 11, Heath 10","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2993251","title":"Verslag van Leuven - Leiden","time":"??+?","eventTime":1654114320000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-50cc9a42-dd62-4e0f-9911-d046a73ff9a0","publicationId":"pbs-pub-aea2220c-16d0-4b19-9541-9b60f39d4e4d","assetName":"Verslag van leuven - leiden in de heenmatch van de kwartfinales van de BNXT play-offs","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/06/01/e0ee4b43-e1eb-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/05/30/liveblog-play-offs-bnxt-league/jcr:content/par/timeline/video-76e80270-c0d2-493a-9f3b-8c3a87a1516b"},{"eventId":"2993202","title":"Leuven-Leiden 82-68","source":"","time":"??+?","eventTime":1654114217297,"text":"

Quarters: 15-18, 21-16, 21-18, 25-16

Advertisement. Scroll to continue reading.

Topschutters Leuven: Heath 19, Cebasek 15, Young 15, Boxus 10 Topschutters Leiden: Mikalauskas 26, Midtgaard 10, Tubutis 10   ","textStripped":"Quarters: 15-18, 21-16, 21-18, 25-16 Topschutters Leuven: Heath 19, Cebasek 15, Young 15, Boxus 10 Topschutters Leiden: Mikalauskas 26, Midtgaard 10, Tubutis 10","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2993250","title":"Verslag van Groningen - Mechelen","time":"??+?","eventTime":1654113600000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-35e54ea2-61e9-40de-be58-5bd657af62c0","publicationId":"pbs-pub-aea2220c-16d0-4b19-9541-9b60f39d4e4d","assetName":"BIS Verslag van Groningen - Mechelen in de heenmatch van de kwartfinales van de BNXT play-offs","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/06/01/556a5a02-e1eb-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/2022/05/30/liveblog-play-offs-bnxt-league/jcr:content/par/timeline/video-10336cba-41b1-469a-a78b-97c1f4cd56e4"},{"eventId":"2993199","title":"Groningen-Mechelen 84-86","source":"","time":"??+?","eventTime":1654113572699,"text":"

Quarters: 20-18, 17-29, 29-22, 18-17 Topschutters Groningen: Brandwijk 15, Williams 12, Gavin 12, Caruso 10 Topschutters Mechelen: Stephens 20, Loubry 20, Foerts 11, Alston 10, Brodeur 10

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Quarters: 20-18, 17-29, 29-22, 18-17 Topschutters Groningen: Brandwijk 15, Williams 12, Gavin 12, Caruso 10 Topschutters Mechelen: Stephens 20, Loubry 20, Foerts 11, Alston 10, Brodeur 10","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2993200","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1654113480000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1532087555851698178","showConversation":false}],"teams":[],"lineups":[],"highlight":false,"_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3314205"}},"channels":[],"sport":"generic"},"title":"BNXT play-offs","matchID":"3314205","layout":"default","slsHost":"https://sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3314205","interval":10}-->
basketbal
taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement