Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

voetbal

Oekraïense WK-droom eindigt in tranen, Wales mag wel naar WK in Qatar

Oekraïense WK-droom eindigt in tranen, Wales mag wel naar WK in Qatar

zo 05 juni 2022 19:56 Wales Oekraïne einde1035' – Own goal – Andriy Yarmolenko (1 – 0)33' – Geel – Vitaliy Mikolenko4' – Geel – Daniel James3' – Geel – Joe Allen90+6' – Geel – Mykhaylo Mudryk90+4' – Verv. Neco Williams door Rhys Norrington-Davies84' – Verv. Gareth Bale door Harry Wilson78' – Verv. Viktor Tsyhankov door Mykhaylo Mudryk78' – Verv. Roman Jaremtsjoek door Artem Dovbyk72' – Verv. Daniel James door Brennan Johnson71' – Verv. Taras Stepanenko door Serhiy Sydorchuk71' – Verv. Ruslan Malinovskiy door Mykola ShaparenkoWK-kwalificatie UEFAfinale05-06-2022 18:0235'own goalAndriy Yarmolenko1 – 0 Wales heeft een einde gemaakt aan de Oekraïense WK-droom. Wales won in eigen huis met 1-0 dankzij een owngoal van Andrij Jarmolenko en mag voor het eerst sinds 1958 naar het WK. Oekraïne had veel pech bij de afwerking. Bekijk de pijnlijke owngoal van Jarmolenko Moedig Oekraïne krijgt met owngoal deksel op de neus Ondanks de vocale steun van een uitverkocht stadion in Cardiff was Oekraïne de betere ploeg in Wales in een emotioneel beladen duel. Maar de Welshe doelman Hennessey lag telkens in de weg. En net na het halfuur sloeg het noodlot toe voor Oekraïne.   Jarmolenko schatte een vrije trap van Gareth Bale verkeerd in en verschalkte zijn eigen doelman met een rake kopbal: 1-0 voor Wales tegen de gang van het spel in.    Oekraïne was aangeslagen, maar omdat Ramsey, Bale en Johnson de 2-0 lieten liggen, bleef Oekraïne hopen op een gelijkmaker. Jaremstsjoek kreeg een rebound niet in doel en Hennessey had in de slotfase nog een redding in huis op de kopbal van Dovbyk.   Ondanks 61 procent balbezit, 24 doelpogingen waarvan 9 binnen het kader, eindigde de wedstrijd met Oekraïense tranen. Zowel op het veld als in de tribune. Wales, dat op het WK in groep B terecht komt met Engeland, de Verenigde Staten en Iran, mag voor het eerst sinds 1958 naar de eindronde van het WK voetbal. De zege van Wales maakt een einde aan de emotionele missie van Oekraïne om zich ondanks de inval van Rusland te plaatsen voor het WK voetbal in Qatar later dit jaar.    Die oorlog begon 102 dagen geleden, maar de wedstrijd tegen Wales zorgde voor een aangename afleiding. Zelfs in hoofdstad Kiev, die vandaag weer beschoten werd, kon de wedstrijd bekeken worden in cafés.   Voor de wedstrijd werd een vredesboodschap getoond op de schermen in het stadion van Cardiff. Het Oekraïense volkslied werd onthaald op applaus van de Welshe fans. Vreugde bij Wales, verdriet bij Oekraïne Fase per faseclock 90+6'tweede helft, minuut 96. Einde: 1-0. Wales houdt stand en plaatst zich ten koste van Oekraïne voor het WK in Qatar. Het is voor de eerste keer sinds 1958 dat Wales het WK bereikt. .Einde: 1-0Wales houdt stand en plaatst zich ten koste van Oekraïne voor het WK in Qatar. Het is voor de eerste keer sinds 1958 dat Wales het WK bereikt.clock 90+6' tweede helfttweede helft, minuut 96 match afgelopenclock 90+6'Gele kaart voor Mykhaylo Mudryk van Oekraïne tijdens tweede helft, minuut 96yellow cardMykhaylo MudrykOekraïneclock 90+4'tweede helft, minuut 94.  » Read More

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement