Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Moegestreden Team Antwerp grijpt net naast finale 3×3 World Tour in Japan, nummer 1 Ub is te sterk

Moegestreden Team Antwerp grijpt net naast finale 3×3 World Tour in Japan, nummer 1 Ub is te sterk

De 3×3 World Tour heeft zich dit weekend op gang getrokken in Utsunomiya (Japan). Team Antwerp, de nummer 2 van de wereld, was gebrand op een eerste toernooizege op het hoogste niveau, maar werd gehinderd door een gebrek aan wisselmogelijkheden. De Belgen – met een beresterke Vervoort- botsten in de halve finale op nummer 1 Ub uit Servië.

Advertisement. Scroll to continue reading.

3×3 World Tour in Utsunomiya

 1. 10 uur 19. Aziatische tour brengt Belgen nog naar Mongolië en Filipijnen. De Belgische 3×3 heeft de komende 2 weekends nog 2 afspraken in Azië: op 21 en 22 mei spelen ze in de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar een Challenger, op 28 en 29 mei is er de World Tour in Manilla, de Filipijnse hoofdstad. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Aziatische tour brengt Belgen nog naar Mongolië en Filipijnen

  De Belgische 3×3 heeft de komende 2 weekends nog 2 afspraken in Azië: op 21 en 22 mei spelen ze in de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar een Challenger, op 28 en 29 mei is er de World Tour in Manilla, de Filipijnse hoofdstad.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 2. 09 uur 48. Vervoort is baas boven baas. Thibaut Vervoort maakte indruk in Japan. Hij was in de 4 matchen goed voor respectievelijk 9, 11, 9 en weer 11 punten. Opnieuw wierp hij 4 tweepunters binnen, vaak vanuit een moeilijke positie. Maar ook hij kon niet op tegen het Servische geweld van de nummer 1 van de wereld. En de vermoeidheid sloop ook bij hem – net als bij de andere Belgen – in de benen. .

  Vervoort is baas boven baas

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Thibaut Vervoort maakte indruk in Japan. Hij was in de 4 matchen goed voor respectievelijk 9, 11, 9 en weer 11 punten. Opnieuw wierp hij 4 tweepunters binnen, vaak vanuit een moeilijke positie. Maar ook hij kon niet op tegen het Servische geweld van de nummer 1 van de wereld. En de vermoeidheid sloop ook bij hem – net als bij de andere Belgen – in de benen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 3. 09 uur 46. Herbekijk de halve finale tussen Antwerp en Ub:.

  Herbekijk de halve finale tussen Antwerp en Ub:

 4. 09 uur 45. Vervoort is momenteel de beste speler ter wereld, zeker offensief, als je ziet hoe hij ook nu weer aan de lopende band punten scoort. Dejan “Maestro” Majstorovic (Ub).

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Vervoort is momenteel de beste speler ter wereld, zeker offensief, als je ziet hoe hij ook nu weer aan de lopende band punten scoort.
  Dejan “Maestro” Majstorovic (Ub)

 5. 09 uur 19. Team Antwerp mist finale na verlies tegen nummer 1. In de halve finale tussen de nummer 1 en 2 trok het topreekshoofd uit Servië, Ub, aan het langste eind. Antwerp deed goed mee, maar na enkele minuten werd duidelijk dat de Belgen een wisselspeler misten. Die was met corona op het nippertje niet mee kunnen afreizen. Antwerp kon weer op een beresterke Vervoort rekenen, die de ene na de andere tweepunter binnengooide. Zo bleef Antwerp in de buurt van Ub. Bij 9-13 achter zette Vervoort 2 vrijworpen om en gooide er nog een tweepunter achteraan: 13-14. De Belgische tank liep langzaam leeg, Vervoort miste 2 vrijworpen voor 15-15, waarna “Maestro” bij Ub de Servische schaapjes op het droge haalde. Bij 14-19 zorgde een geweldige tweepunter van Vervoort voor nog een sprankeltje hoop, maar een block en dunk verder was de Servische buit binnen: 17-21. Ub speelt de finale tegen de Amerikanen van Princeton. .

  Team Antwerp mist finale na verlies tegen nummer 1

  In de halve finale tussen de nummer 1 en 2 trok het topreekshoofd uit Servië, Ub, aan het langste eind. Antwerp deed goed mee, maar na enkele minuten werd duidelijk dat de Belgen een wisselspeler misten. Die was met corona op het nippertje niet mee kunnen afreizen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Antwerp kon weer op een beresterke Vervoort rekenen, die de ene na de andere tweepunter binnengooide. Zo bleef Antwerp in de buurt van Ub. Bij 9-13 achter zette Vervoort 2 vrijworpen om en gooide er nog een tweepunter achteraan: 13-14.

  De Belgische tank liep langzaam leeg, Vervoort miste 2 vrijworpen voor 15-15, waarna “Maestro” bij Ub de Servische schaapjes op het droge haalde. Bij 14-19 zorgde een geweldige tweepunter van Vervoort voor nog een sprankeltje hoop, maar een block en dunk verder was de Servische buit binnen: 17-21. Ub speelt de finale tegen de Amerikanen van Princeton.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 6. 08 uur 15. Nummer 2 Antwerp werkt zich naar halve finale tegen nummer 1. Team Antwerp heeft zich geplaatst voor de halve finales in na een felbevochten 16-12-overwinning tegen Riga. Het was een fysiek zware strijd tussen 2 teams zonder wisselspeler. Riga, vorig jaar toch een beetje de angstgegner van de Belgen op cruciale momenten, probeerde het verschil te maken van achter de tweepuntlijn, maar de afwerking was ondermaats. Ook Team Antwerp, het tweede reekshoofd, kwam moeilijk tot scoren door de strakke verdediging van de Letten, het 4e reekshoofd, al gingen de ballen wel binnen op de belangrijke momenten. Vervoort was met 9 punten, waarvan 4 tweepunters, opnieuw outstanding en in de slotfase gooide ook Bogaerts een cruciale tweepunter door de ring. Riga kreeg de vierpuntenkloof niet meer gedicht. Halve finales dus voor Team Antwerp, dat straks om 9 uur Belgische tijd het Servische Ub – de nummer 1 van de wereld – bekampt met als inzet een plaats in de finale. Ub klopt in een Servisch onderonsje reekshoofd 3 Liman met 19-17. U kunt de halve finale van de Belgen hierboven met livestream bekijken. .

  Nummer 2 Antwerp werkt zich naar halve finale tegen nummer 1

  Team Antwerp heeft zich geplaatst voor de halve finales in na een felbevochten 16-12-overwinning tegen Riga. Het was een fysiek zware strijd tussen 2 teams zonder wisselspeler.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Riga, vorig jaar toch een beetje de angstgegner van de Belgen op cruciale momenten, probeerde het verschil te maken van achter de tweepuntlijn, maar de afwerking was ondermaats.

  Ook Team Antwerp, het tweede reekshoofd, kwam moeilijk tot scoren door de strakke verdediging van de Letten, het 4e reekshoofd, al gingen de ballen wel binnen op de belangrijke momenten.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Vervoort was met 9 punten, waarvan 4 tweepunters, opnieuw outstanding en in de slotfase gooide ook Bogaerts een cruciale tweepunter door de ring. Riga kreeg de vierpuntenkloof niet meer gedicht.

  Halve finales dus voor Team Antwerp, dat straks om 9 uur Belgische tijd het Servische Ub – de nummer 1 van de wereld – bekampt met als inzet een plaats in de finale. Ub klopt in een Servisch onderonsje reekshoofd 3 Liman met 19-17.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  U kunt de halve finale van de Belgen hierboven met livestream bekijken.

 7. De Belgen waren maar met zijn drieën in Japan. 08 uur 14.

  De Belgen waren maar met zijn drieën in Japan.

 8. 15-05-2022.

 9. 13 uur . Team Antwerp treft Team Riga. Team Antwerp (FIBA-2) treft morgen om 7u Belgische tijd Team Riga (FIBA-4) in de kwartfinales. Bij Riga spelen 2 spelers die Letland vorig jaar goud bezorgden op de Olympische Spelen. Misschien meegenomen voor Antwerp: ook de Letten zijn maar met z'n drieën in Utsunomiya. Qua vermoeidheid zal het dus alvast een gelijke strijd zijn. De winnaar van Antwerp-Riga neemt het op tegen een Servisch team: Ub (FIBA-1) of Liman (FIBA-3). .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Team Antwerp treft Team Riga

  Team Antwerp (FIBA-2) treft morgen om 7u Belgische tijd Team Riga (FIBA-4) in de kwartfinales. Bij Riga spelen 2 spelers die Letland vorig jaar goud bezorgden op de Olympische Spelen. Misschien meegenomen voor Antwerp: ook de Letten zijn maar met z’n drieën in Utsunomiya. Qua vermoeidheid zal het dus alvast een gelijke strijd zijn.

  De winnaar van Antwerp-Riga neemt het op tegen een Servisch team: Ub (FIBA-1) of Liman (FIBA-3).

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 10. 10 uur . Kwartfinale zondag om 7u. Als winnaar van Groep B speelt Antwerp de kwartfinale tegen de tweede van Groep D, dat wordt normaal Riga (Let) of Amsterdam (Ned). De partij is morgenvroeg om 7u. .

  Kwartfinale zondag om 7u

  Als winnaar van Groep B speelt Antwerp de kwartfinale tegen de tweede van Groep D, dat wordt normaal Riga (Let) of Amsterdam (Ned). De partij is morgenvroeg om 7u.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 11. 09 uur 55. Het is heel zwaar om met maar 3 spelers te spelen. Na 2 minuten kijk je al naar de bank om te wisselen, maar daar zit niemand. Het is een kwestie van mentaal sterk zijn, we zijn trots dat we dit kunnen brengen. Vorig jaar konden we geen World Tour-toernooi winnen, we willen hier graag bewijzen dat we dat kunnen. Thibaut Vervoort.

  Het is heel zwaar om met maar 3 spelers te spelen. Na 2 minuten kijk je al naar de bank om te wisselen, maar daar zit niemand. Het is een kwestie van mentaal sterk zijn, we zijn trots dat we dit kunnen brengen. Vorig jaar konden we geen World Tour-toernooi winnen, we willen hier graag bewijzen dat we dat kunnen.
  Thibaut Vervoort

 12. 09 uur 47. Twee op twee en kwartfinales voor Belgen. Team Antwerp heeft zich zonder problemen geplaatst voor de kwartfinale. Na de zege tegen Wenen (21-18) in duel 1, volgde een vlotte winst tegen Jeddah: 21-15. De top 2 in de groep met 3 (Antwerp, Wenen, Jeddah) stoot door, de Belgen zijn groepswinnaar. Antwerp maakte het eerste punt, kwam 1-2 achter, maar dat was de enige achterstand in de partij. Van 4-4 liepen de Belgen weg naar 10-5. Dankzij een uitmuntende Vervoort, die weer 4 tweepunters binnenwierp waarvan eentje à a Luka Doncic, werd de kloof zelfs 8 punten (18-10). De hele speeltijd van 10 minuten hadden de Belgen niet nodig. Op 1'30″ van het einde van de 10 minuten speeltijd was de partij binnen (er wordt tot 21 gespeeld): 21-15. Thibaut Vervoort kan straffe cijfers voorleggen: na 2 duels zit hij aan gemiddeld 10 punten: 9 tegen Wenen, 11 tegen Jeddah. Nick Celis zit aan 8 punten en 7 punten. De derde speler van de ploeg is Raf Bogaerts.  Opvallend: Antwerp is in Japan met maar 3 spelers en kan dus niet wisselen. Caspar Augustijnen testte net voor de afreis positief op corona.  .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Twee op twee en kwartfinales voor Belgen

  Team Antwerp heeft zich zonder problemen geplaatst voor de kwartfinale. Na de zege tegen Wenen (21-18) in duel 1, volgde een vlotte winst tegen Jeddah: 21-15. De top 2 in de groep met 3 (Antwerp, Wenen, Jeddah) stoot door, de Belgen zijn groepswinnaar.

  Antwerp maakte het eerste punt, kwam 1-2 achter, maar dat was de enige achterstand in de partij. Van 4-4 liepen de Belgen weg naar 10-5. Dankzij een uitmuntende Vervoort, die weer 4 tweepunters binnenwierp waarvan eentje à a Luka Doncic, werd de kloof zelfs 8 punten (18-10).

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De hele speeltijd van 10 minuten hadden de Belgen niet nodig. Op 1’30” van het einde van de 10 minuten speeltijd was de partij binnen (er wordt tot 21 gespeeld): 21-15.

  Thibaut Vervoort kan straffe cijfers voorleggen: na 2 duels zit hij aan gemiddeld 10 punten: 9 tegen Wenen, 11 tegen Jeddah. Nick Celis zit aan 8 punten en 7 punten. De derde speler van de ploeg is Raf Bogaerts. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Opvallend: Antwerp is in Japan met maar 3 spelers en kan dus niet wisselen. Caspar Augustijnen testte net voor de afreis positief op corona. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 13. 08 uur 31. Team Antwerp begint eerste World Tour-manche met winst. Team Antwerp heeft zijn eerste wedstrijd van het eerste World Tour-toernooi van het seizoen gewonnen. De Belgen verslaan Wenen in hun 1e groepsmatch: 21-18. Het was een gelijk opgaand duel, waarin Wenen vroeg het commando had, ook omdat Antwerp slordig was in de afwerking.Eens Vervoort en Celis op toerental kwamen, gingen de Antwerpenaren op en over hun tegenstander. Celis (8 punten) was onstopbaar onder de ring en Vervoort (9 punten) vond halfweg de wedstrijd zijn afstandsshot. Team Antwerp, zonder wisselmogelijkheden na de positieve coronatest van Caspar Augustijnen vlak voor het vertrek, sloeg een klein kloofje en gaf dat niet meer uit handen. Vervoort besliste de match met zijn 4e tweepunter. Om 9.20 uur moeten de Belgen opnieuw aan de bak, dan is Jeddah (SAr) de tegenstander. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Team Antwerp begint eerste World Tour-manche met winst

  Team Antwerp heeft zijn eerste wedstrijd van het eerste World Tour-toernooi van het seizoen gewonnen. De Belgen verslaan Wenen in hun 1e groepsmatch: 21-18.

  Het was een gelijk opgaand duel, waarin Wenen vroeg het commando had, ook omdat Antwerp slordig was in de afwerking.Eens Vervoort en Celis op toerental kwamen, gingen de Antwerpenaren op en over hun tegenstander.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Celis (8 punten) was onstopbaar onder de ring en Vervoort (9 punten) vond halfweg de wedstrijd zijn afstandsshot.

  Team Antwerp, zonder wisselmogelijkheden na de positieve coronatest van Caspar Augustijnen vlak voor het vertrek, sloeg een klein kloofje en gaf dat niet meer uit handen. Vervoort besliste de match met zijn 4e tweepunter.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Om 9.20 uur moeten de Belgen opnieuw aan de bak, dan is Jeddah (SAr) de tegenstander.

 14. 14-05-2022.

 15. 15 uur 07. Team Antwerp is maar met zijn drieën. De eerste World Tour-manche van het seizoen is niet goed begonnen voor Team Antwerp. De nummer 2 van de wereld is met slechts 3 spelers afgereisd naar Japan. Caspar Augustijnen, die zijn debuut zou maken in het profcircuit, is in laatste instantie in België moeten blijven. Dat laat de ploeg donderdag weten op Instagram. Het afhaken van Augustijnen is een flinke domper voor Team Antwerp, dat zo geen wisselmogelijkheden heeft in Utsunomiya en dat is een ferme domper in het fysiek slopende 3×3-basketbal. Team Antwerp is nu met Nick Celis, Thibaut Vervoort en Raf Bogaerts afgereisd naar Japan. Het trio was er vorig seizoen ook bij op de Olympische Spelen. In Utsunomiya neemt het team het zaterdagochtend Belgische tijd op tegen Wenen en Jeddah in de groepsfase. De top 2 stoot door naar de kwartfinales. .

  Team Antwerp is maar met zijn drieën

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De eerste World Tour-manche van het seizoen is niet goed begonnen voor Team Antwerp. De nummer 2 van de wereld is met slechts 3 spelers afgereisd naar Japan.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Caspar Augustijnen, die zijn debuut zou maken in het profcircuit, is in laatste instantie in België moeten blijven. Dat laat de ploeg donderdag weten op Instagram.

  Het afhaken van Augustijnen is een flinke domper voor Team Antwerp, dat zo geen wisselmogelijkheden heeft in Utsunomiya en dat is een ferme domper in het fysiek slopende 3×3-basketbal.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Team Antwerp is nu met Nick Celis, Thibaut Vervoort en Raf Bogaerts afgereisd naar Japan. Het trio was er vorig seizoen ook bij op de Olympische Spelen.

  In Utsunomiya neemt het team het zaterdagochtend Belgische tijd op tegen Wenen en Jeddah in de groepsfase. De top 2 stoot door naar de kwartfinales.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Advertisement. Scroll to continue reading.

 16. 14 uur 56.

 17. 12-05-2022.

","textStripped":"In de halve finale tussen de nummer 1 en 2 trok het topreekshoofd uit Servië, Ub, aan het langste eind. Antwerp deed goed mee, maar na enkele minuten werd duidelijk dat de Belgen een wisselspeler misten. Die was met corona op het nippertje niet mee kunnen afreizen. Antwerp kon weer op een beresterke Vervoort rekenen, die de ene na de andere tweepunter binnengooide. Zo bleef Antwerp in de buurt van Ub. Bij 9-13 achter zette Vervoort 2 vrijworpen om en gooide er nog een tweepunter achteraan: 13-14. De Belgische tank liep langzaam leeg, Vervoort miste 2 vrijworpen voor 15-15, waarna "Maestro" bij Ub de Servische schaapjes op het droge haalde. Bij 14-19 zorgde een geweldige tweepunter van Vervoort voor nog een sprankeltje hoop, maar een block en dunk verder was de Servische buit binnen: 17-21. Ub speelt de finale tegen de Amerikanen van Princeton.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2962426","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1652599080000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1525739279929839617","showConversation":false},{"eventId":"2962412","title":"Nummer 2 Antwerp werkt zich naar halve finale tegen nummer 1","source":"","time":"??+?","eventTime":1652595347100,"text":"

Team Antwerp heeft zich geplaatst voor de halve finales in na een felbevochten 16-12-overwinning tegen Riga. Het was een fysiek zware strijd tussen 2 teams zonder wisselspeler. Riga, vorig jaar toch een beetje de angstgegner van de Belgen op cruciale momenten, probeerde het verschil te maken van achter de tweepuntlijn, maar de afwerking was ondermaats. Ook Team Antwerp, het tweede reekshoofd, kwam moeilijk tot scoren door de strakke verdediging van de Letten, het 4e reekshoofd, al gingen de ballen wel binnen op de belangrijke momenten. Vervoort was met 9 punten, waarvan 4 tweepunters, opnieuw outstanding en in de slotfase gooide ook Bogaerts een cruciale tweepunter door de ring. Riga kreeg de vierpuntenkloof niet meer gedicht. Halve finales dus voor Team Antwerp, dat straks om 9 uur Belgische tijd het Servische Ub - de nummer 1 van de wereld - bekampt met als inzet een plaats in de finale. Ub klopt in een Servisch onderonsje reekshoofd 3 Liman met 19-17. U kunt de halve finale van de Belgen hierboven met livestream bekijken. ","textStripped":"Team Antwerp heeft zich geplaatst voor de halve finales in na een felbevochten 16-12-overwinning tegen Riga. Het was een fysiek zware strijd tussen 2 teams zonder wisselspeler. Riga, vorig jaar toch een beetje de angstgegner van de Belgen op cruciale momenten, probeerde het verschil te maken van achter de tweepuntlijn, maar de afwerking was ondermaats. Ook Team Antwerp, het tweede reekshoofd, kwam moeilijk tot scoren door de strakke verdediging van de Letten, het 4e reekshoofd, al gingen de ballen wel binnen op de belangrijke momenten. Vervoort was met 9 punten, waarvan 4 tweepunters, opnieuw outstanding en in de slotfase gooide ook Bogaerts een cruciale tweepunter door de ring. Riga kreeg de vierpuntenkloof niet meer gedicht. Halve finales dus voor Team Antwerp, dat straks om 9 uur Belgische tijd het Servische Ub - de nummer 1 van de wereld - bekampt met als inzet een plaats in de finale. Ub klopt in een Servisch onderonsje reekshoofd 3 Liman met 19-17. U kunt de halve finale van de Belgen hierboven met livestream bekijken.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2962413","title":"Thibaut Vervoort is opnieuw beslissend met enkele tweepunters. Hij maakte ook de laatste score van de match.","source":"","time":"??+?","eventTime":1652595240000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1525712464486182914","showConversation":false},{"eventId":"2962417","title":"De Belgen waren maar met zijn drieën in Japan.","source":"","time":"??+?","eventTime":1652595240000,"type":"IMAGE","sport":"GENERIC","url":"//images.vrt.be/orig/2022/05/15/4304296e-d424-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"","altTag":""},{"eventId":"2954325","title":"Team Antwerp treft Team Riga","source":"","time":"??+?","eventTime":1652526015514,"text":"

Team Antwerp (FIBA-2) treft morgen om 7u Belgische tijd Team Riga (FIBA-4) in de kwartfinales. Bij Riga spelen 2 spelers die Letland vorig jaar goud bezorgden op de Olympische Spelen. Misschien meegenomen voor Antwerp: ook de Letten zijn maar met z'n drieën in Utsunomiya. Qua vermoeidheid zal het dus alvast een gelijke strijd zijn. De winnaar van Antwerp-Riga neemt het op tegen een Servisch team: Ub (FIBA-1) of Liman (FIBA-3).

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Team Antwerp (FIBA-2) treft morgen om 7u Belgische tijd Team Riga (FIBA-4) in de kwartfinales. Bij Riga spelen 2 spelers die Letland vorig jaar goud bezorgden op de Olympische Spelen. Misschien meegenomen voor Antwerp: ook de Letten zijn maar met z'n drieën in Utsunomiya. Qua vermoeidheid zal het dus alvast een gelijke strijd zijn. De winnaar van Antwerp-Riga neemt het op tegen een Servisch team: Ub (FIBA-1) of Liman (FIBA-3).","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2954112","title":"Kwartfinale zondag om 7u","source":"","time":"??+?","eventTime":1652515230915,"text":"

Als winnaar van Groep B speelt Antwerp de kwartfinale tegen de tweede van Groep D, dat wordt normaal Riga (Let) of Amsterdam (Ned). De partij is morgenvroeg om 7u. ","textStripped":"Als winnaar van Groep B speelt Antwerp de kwartfinale tegen de tweede van Groep D, dat wordt normaal Riga (Let) of Amsterdam (Ned). De partij is morgenvroeg om 7u.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2954113","time":"??+?","eventTime":1652514900000,"text":"Het is heel zwaar om met maar 3 spelers te spelen. Na 2 minuten kijk je al naar de bank om te wisselen, maar daar zit niemand. Het is een kwestie van mentaal sterk zijn, we zijn trots dat we dit kunnen brengen. Vorig jaar konden we geen World Tour-toernooi winnen, we willen hier graag bewijzen dat we dat kunnen.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Thibaut Vervoort"},{"eventId":"2954110","title":"Twee op twee en kwartfinales voor Belgen","source":"","time":"??+?","eventTime":1652514478921,"text":"

Team Antwerp heeft zich zonder problemen geplaatst voor de kwartfinale. Na de zege tegen Wenen (21-18) in duel 1, volgde een vlotte winst tegen Jeddah: 21-15. De top 2 in de groep met 3 (Antwerp, Wenen, Jeddah) stoot door, de Belgen zijn groepswinnaar. Antwerp maakte het eerste punt, kwam 1-2 achter, maar dat was de enige achterstand in de partij. Van 4-4 liepen de Belgen weg naar 10-5. Dankzij een uitmuntende Vervoort, die weer 4 tweepunters binnenwierp waarvan eentje à a Luka Doncic, werd de kloof zelfs 8 punten (18-10). De hele speeltijd van 10 minuten hadden de Belgen niet nodig. Op 1'30" van het einde van de 10 minuten speeltijd was de partij binnen (er wordt tot 21 gespeeld): 21-15. Thibaut Vervoort kan straffe cijfers voorleggen: na 2 duels zit hij aan gemiddeld 10 punten: 9 tegen Wenen, 11 tegen Jeddah. Nick Celis zit aan 8 punten en 7 punten. De derde speler van de ploeg is Raf Bogaerts.  Opvallend: Antwerp is in Japan met maar 3 spelers en kan dus niet wisselen. Caspar Augustijnen testte net voor de afreis positief op corona. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Team Antwerp heeft zich zonder problemen geplaatst voor de kwartfinale. Na de zege tegen Wenen (21-18) in duel 1, volgde een vlotte winst tegen Jeddah: 21-15. De top 2 in de groep met 3 (Antwerp, Wenen, Jeddah) stoot door, de Belgen zijn groepswinnaar. Antwerp maakte het eerste punt, kwam 1-2 achter, maar dat was de enige achterstand in de partij. Van 4-4 liepen de Belgen weg naar 10-5. Dankzij een uitmuntende Vervoort, die weer 4 tweepunters binnenwierp waarvan eentje à a Luka Doncic, werd de kloof zelfs 8 punten (18-10). De hele speeltijd van 10 minuten hadden de Belgen niet nodig. Op 1'30" van het einde van de 10 minuten speeltijd was de partij binnen (er wordt tot 21 gespeeld): 21-15. Thibaut Vervoort kan straffe cijfers voorleggen: na 2 duels zit hij aan gemiddeld 10 punten: 9 tegen Wenen, 11 tegen Jeddah. Nick Celis zit aan 8 punten en 7 punten. De derde speler van de ploeg is Raf Bogaerts. Opvallend: Antwerp is in Japan met maar 3 spelers en kan dus niet wisselen. Caspar Augustijnen testte net voor de afreis positief op corona.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2954111","title":"Thibaut Vervoort scoort een tweepunter à la Doncic. ","source":"","time":"??+?","eventTime":1652514360000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1525379202777616385","showConversation":false},{"eventId":"2954108","title":"Team Antwerp begint eerste World Tour-manche met winst","source":"","time":"??+?","eventTime":1652509889263,"text":"

Team Antwerp heeft zijn eerste wedstrijd van het eerste World Tour-toernooi van het seizoen gewonnen. De Belgen verslaan Wenen in hun 1e groepsmatch: 21-18. Het was een gelijk opgaand duel, waarin Wenen vroeg het commando had, ook omdat Antwerp slordig was in de afwerking.Eens Vervoort en Celis op toerental kwamen, gingen de Antwerpenaren op en over hun tegenstander. Celis (8 punten) was onstopbaar onder de ring en Vervoort (9 punten) vond halfweg de wedstrijd zijn afstandsshot. Team Antwerp, zonder wisselmogelijkheden na de positieve coronatest van Caspar Augustijnen vlak voor het vertrek, sloeg een klein kloofje en gaf dat niet meer uit handen. Vervoort besliste de match met zijn 4e tweepunter. Om 9.20 uur moeten de Belgen opnieuw aan de bak, dan is Jeddah (SAr) de tegenstander. ","textStripped":"Team Antwerp heeft zijn eerste wedstrijd van het eerste World Tour-toernooi van het seizoen gewonnen. De Belgen verslaan Wenen in hun 1e groepsmatch: 21-18. Het was een gelijk opgaand duel, waarin Wenen vroeg het commando had, ook omdat Antwerp slordig was in de afwerking.Eens Vervoort en Celis op toerental kwamen, gingen de Antwerpenaren op en over hun tegenstander. Celis (8 punten) was onstopbaar onder de ring en Vervoort (9 punten) vond halfweg de wedstrijd zijn afstandsshot. Team Antwerp, zonder wisselmogelijkheden na de positieve coronatest van Caspar Augustijnen vlak voor het vertrek, sloeg een klein kloofje en gaf dat niet meer uit handen. Vervoort besliste de match met zijn 4e tweepunter. Om 9.20 uur moeten de Belgen opnieuw aan de bak, dan is Jeddah (SAr) de tegenstander.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2954109","title":"Mooie score van topschutter Vervoort.","source":"","time":"??+?","eventTime":1652509800000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1525352926738206721","showConversation":false},{"eventId":"2950024","title":"Team Antwerp is maar met zijn drieën","source":"","time":"??+?","eventTime":1652360829951,"text":"

De eerste World Tour-manche van het seizoen is niet goed begonnen voor Team Antwerp. De nummer 2 van de wereld is met slechts 3 spelers afgereisd naar Japan. Caspar Augustijnen, die zijn debuut zou maken in het profcircuit, is in laatste instantie in België moeten blijven. Dat laat de ploeg donderdag weten op Instagram. Het afhaken van Augustijnen is een flinke domper voor Team Antwerp, dat zo geen wisselmogelijkheden heeft in Utsunomiya en dat is een ferme domper in het fysiek slopende 3x3-basketbal. Team Antwerp is nu met Nick Celis, Thibaut Vervoort en Raf Bogaerts afgereisd naar Japan. Het trio was er vorig seizoen ook bij op de Olympische Spelen. In Utsunomiya neemt het team het zaterdagochtend Belgische tijd op tegen Wenen en Jeddah in de groepsfase. De top 2 stoot door naar de kwartfinales.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De eerste World Tour-manche van het seizoen is niet goed begonnen voor Team Antwerp. De nummer 2 van de wereld is met slechts 3 spelers afgereisd naar Japan. Caspar Augustijnen, die zijn debuut zou maken in het profcircuit, is in laatste instantie in België moeten blijven. Dat laat de ploeg donderdag weten op Instagram. Het afhaken van Augustijnen is een flinke domper voor Team Antwerp, dat zo geen wisselmogelijkheden heeft in Utsunomiya en dat is een ferme domper in het fysiek slopende 3x3-basketbal. Team Antwerp is nu met Nick Celis, Thibaut Vervoort en Raf Bogaerts afgereisd naar Japan. Het trio was er vorig seizoen ook bij op de Olympische Spelen. In Utsunomiya neemt het team het zaterdagochtend Belgische tijd op tegen Wenen en Jeddah in de groepsfase. De top 2 stoot door naar de kwartfinales.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2950023","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1652360215078,"type":"INSTAGRAM","sport":"GENERIC","instagramId":"CddLT11LKZA"},{"eventId":"2943736","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1652254066674,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1523921579075424257","showConversation":false}],"teams":[],"highlight":false,"_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3313170"}},"channels":[],"sport":"generic"},"title":"3x3 World Tour in Utsunomiya","matchID":"3313170","layout":"default","slsHost":"https://sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3313170","interval":10}-->
3×3 basketbal basketbal
taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement