Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Golf

Soudal Open golf in Schilde: Thomas Pieters haalt als enige Belg de cut

Soudal Open golf in Schilde: Thomas Pieters haalt als enige Belg de cut

clock 20:4720 uur 47. Ook een 14-jarige (!) haalde de cut. De 14-jarige Oekraïner Lev Grinberg blijft intussen de sensatie van het toernooi. De getalenteerde tiener, die lid is van de Rinkven International golfclub, zette na een eerste ronde van 70 slagen een tweede ronde neer van 69 slagen. Hij sloot zo, net als Pieters, dag twee af op een gedeelde 29e plaats.  .Ook een 14-jarige (!) haalde de cutDe 14-jarige Oekraïner Lev Grinberg blijft intussen de sensatie van het toernooi. De getalenteerde tiener, die lid is van de Rinkven International golfclub, zette na een eerste ronde van 70 slagen een tweede ronde neer van 69 slagen. Hij sloot zo, net als Pieters, dag twee af op een gedeelde 29e plaats. clock 20:2820 uur 28. DAG 2: Pieters haalt als enige Belg de cut. Het trio Sam Horsfield, Dale Whitnell en Duitser Matti Schmid staat aan de leiding na de tweede dag in Schilde. Thomas Pieters (29e) was vandaag de enige Belg die de cut haalde. De andere Belgen, waaronder Thomas Detry (105e) en Nicolas Colsaerts (132e), werden uitgeschakeld. De 30-jarige Antwerpenaar, die voor eigen publiek speelt en op de tweede parcoushelft van start ging, leek na twee birdies op zijn eerste zeventien holes af te stevenen op een score van 69 slagen.  Op de negende – en voor hem laatste hole – moest de nummer drie van de Europese ranglijst nog een bogey incasseren. Met een totaal van 139 slagen, drie onder par, telt Pieters vijf slagen meer dan de Duitser Matti Schmid, die met een baanrecord van 64 slagen, samen met Engelsen Sam Horsfield en Dale Whitnell de koppositie inneemt.  “Net als gisteren speelde ik een goede ronde, maar de birdies wilden niet vallen,” verklaarde Pieters na afloop. .DAG 2: Pieters haalt als enige Belg de cutHet trio Sam Horsfield, Dale Whitnell en Duitser Matti Schmid staat aan de leiding na de tweede dag in Schilde. Thomas Pieters (29e) was vandaag de enige Belg die de cut haalde. De andere Belgen, waaronder Thomas Detry (105e) en Nicolas Colsaerts (132e), werden uitgeschakeld.De 30-jarige Antwerpenaar, die voor eigen publiek speelt en op de tweede parcoushelft van start ging, leek na twee birdies op zijn eerste zeventien holes af te stevenen op een score van 69 slagen. Op de negende – en voor hem laatste hole – moest de nummer drie van de Europese ranglijst nog een bogey incasseren. Met een totaal van 139 slagen, drie onder par, telt Pieters vijf slagen meer dan de Duitser Matti Schmid, die met een baanrecord van 64 slagen, samen met Engelsen Sam Horsfield en Dale Whitnell de koppositie inneemt. “Net als gisteren speelde ik een goede ronde, maar de birdies wilden niet vallen,” verklaarde Pieters na afloop.clock 20:2520 uur 25. Overzicht geëlimineerde Belgen. Thomas Pieters stoot door naar dag 3, maar alle andere Belgen zijn geëlimineerd. Guillaume Watremez (+3 op vrijdag) en Yente Van Doren (-1) delen de 98ste plaats met een totaal van drie over par, vier slagen te veel om de cut te halen. Thomas Detry had een slechte dag en eindigde in vier over par na twee birdies en zes bogeys. Hij staat 105de met een totaal van +4. Alan De Bondt (par) en amateur Charles Roeland (+6), 26e op donderdag, eindigden op hetzelfde niveau. Nicolas Colsaerts eindigde op +5, met drie birdies, vier bogeys en twee dubbel bogeys. Hij eindigde als 132ste, net als Kristof Ulenaers (+7) en amateur Louis Theys (+4). Christopher Mivis (+2) staat op de 138e plaats. James Meyer de Beco (+5) volgt op de 142e plaats, voor Lars Buijs (+6) op de 145e plaats. De volgende in de rij zijn de amateurs James Skeet (+9), 151e, en Jarno Tollenaire (+16), 155e. .Overzicht geëlimineerde BelgenThomas Pieters stoot door naar dag 3, maar alle andere Belgen zijn geëlimineerd. Guillaume Watremez (+3 op vrijdag) en Yente Van Doren (-1) delen de 98ste plaats met een totaal van drie over par, vier slagen te veel om de cut te halen.Thomas Detry had een slechte dag en eindigde in vier over par na twee birdies en zes bogeys. Hij staat 105de met een totaal van +4. Alan De Bondt (par) en amateur Charles Roeland (+6), 26e op donderdag, eindigden op hetzelfde niveau.Nicolas Colsaerts eindigde op +5, met drie birdies, vier bogeys en twee dubbel bogeys. Hij eindigde als 132ste, net als Kristof Ulenaers (+7) en amateur Louis Theys (+4).Christopher Mivis (+2) staat op de 138e plaats. James Meyer de Beco (+5) volgt op de 142e plaats, voor Lars Buijs (+6) op de 145e plaats. De volgende in de rij zijn de amateurs James Skeet (+9), 151e, en Jarno Tollenaire (+16), 155e.clock 16:1416 uur 14.Alan De Bondt is een van de vele Belgen in Schilde. Hij droomt ervan om elke week te kunnen deelnemen aan de DP World Tour.clock 14:5314 uur 53. Beterschap voor Nicolas Colsaerts op dag 2? Dag 2 van de Soudal Open is volop aan de gang op de Rinkven-golfclub in Schilde. Kan Nicolas Colsaerts zijn valse start nog goedmaken om de cut te halen? Gisteren begon de ervaren Belg het toernooi met 1 boven par. .Beterschap voor Nicolas Colsaerts op dag 2?Dag 2 van de Soudal Open is volop aan de gang op de Rinkven-golfclub in Schilde. Kan Nicolas Colsaerts zijn valse start nog goedmaken om de cut te halen? Gisteren begon de ervaren Belg het toernooi met 1 boven par.clock 14:5214 uur 52.Nicolas Colsaerts heeft het moeilijk.clock 14:5114 uur 51.Detry concentreert zich op de hole.clock 14:5014 uur 50.Tijd om te putten.clock 14:4914 uur 49.Pieters zit in de tunnel.clock 14:4914 uur 49.Thomas Pieters slaat af.clock 14:4914 uur 49.Thomas Detry in de zandbak.clock 14:48Nicolas Colsaerts zoekt de bossen op in de Kempen:. 14 uur 48.Nicolas Colsaerts zoekt de bossen op in de Kempen:clock 14:33Ook Detry staat weer op het terrein. 14 uur 33.Ook Detry staat weer op het terreinclock 14:33Thomas Pieters onder toeziend oog van heel wat publiek. 14 uur 33.Thomas Pieters onder toeziend oog van heel wat publiekclock 13:5713 uur 57. Verslag dag 1 Soudal Open.Verslag dag 1 Soudal Openclock13-05-2022 13-05-2022.clock 20:0220 uur 02. Detry: “Paar hele goeie dingen gedaan, paar heel slechte”.Detry: “Paar hele goeie dingen gedaan, paar heel slechte”clock 20:0220 uur 02. Pieters: “Leuk om veel bekende gezichten te zien”.Pieters: “Leuk om veel bekende gezichten te zien”clock 19:3219 uur 32. Geen Belgen in de top 20 na dag 1. Na de 1e dag van de Soudal Open in Schilde is de leiding in handen van 3 Engelsen: Dale Whitnell, Sam Horsfield en Callum Shinkwin. Het trio had donderdag 65 slagen nodig om rond te komen, 6 onder de par van de baan. Thomas Pieters en amateur Charles Roeland waren de beste Belgen op dag 1. Zij bereikten het clubhuis in 69 slagen, goed voor een gedeelde 26 plaats. Kristof Ulenaers is mooi 45e met 70 slagen, één onder par. Op een gedeelde 67e plaats vinden we Thomas Detry en Guillame Watremez (71 slagen), Nicolas Colsaerts bleef één slag boven par. .Geen Belgen in de top 20 na dag 1Na de 1e dag van de Soudal Open in Schilde is de leiding in handen van 3 Engelsen: Dale Whitnell, Sam Horsfield en Callum Shinkwin. Het trio had donderdag 65 slagen nodig om rond te komen, 6 onder de par van de baan.Thomas Pieters en amateur Charles Roeland waren de beste Belgen op dag 1. Zij bereikten het clubhuis in 69 slagen, goed voor een gedeelde 26 plaats. Kristof Ulenaers is mooi 45e met 70 slagen, één onder par.Op een gedeelde 67e plaats vinden we Thomas Detry en Guillame Watremez (71 slagen), Nicolas Colsaerts bleef één slag boven par.clock 19:3119 uur 31. Het was plezant, met veel volk en mooi weer. Ik ben tevreden. Morgen hoop ik een paar extra birdies te maken en dan sta ik goed voor het weekend. Thomas Pieters.Het was plezant, met veel volk en mooi weer. Ik ben tevreden. Morgen hoop ik een paar extra birdies te maken en dan sta ik goed voor het weekend.Thomas Pietersclock 19:2719 uur 27.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement