Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Dag 3: Wereldkampioen Tim Celen (MT2) eindigt op een 2e plek. Om 11h volgt MH1-2 & om 11h02 WH1-5

Dag 3: Wereldkampioen Tim Celen (MT2) eindigt op een 2e plek. Om 11h volgt MH1-2 & om 11h02 WH1-5

Op de wereldbeker Para-cycling in Oostende was Tim Celen (MT2) de eerste Belg die in actie kwam in de tijdrit.    Na 20 kilometer knokken, kwam Celen – derde in dit nummer op de Paralympische Spelen van Tokyo 2020 – als tweede aan in een tijd van 0:33:41.309.    De overwinning ging naar de Amerikaan Dennis Connors (USA). De bronzen medaille ging naar de Duitser Maximilian Jager.   Met het zilver van Celen is de eerste medaille voor Paralympic Team Belgium binnen.  In de namiddagsessie kwamen meerdere Belgen in actie. Jonas Van de Steene reed naar een knappe vierde plek in de MH4-categorie voor handbikers.    De eerste plaats ging daar naar Geert Schipper (NED). In dezelfde klasse reed Steve Keppens naar een 26e plaats, Mehdi Oueslati werd 27e.   In de klasse MH3 finishte Jean-François Deberg als twaalfde, Staf Mertens, Christophe Van Looy en Jérome Wouters werden respectievelijk 38e, 39e en 41e.   In de klasse WH3 reed Laurence VandeVyver naar een achtste plaats, de overwinning ging naar de Duitse Annika Zeyen. En in de klasse MH2 was Christophe Hindricq goed voor een 7de plaats.   Voor het beste resultaat was het wachten op de laatste atleet: handbiker Maxime Hordies won in de categorie MH1. Hij pakte de gouden medaille voor zijn rivaal en wereldkampioen Fabrizio Cornegliani.   Een mooie afsluiter van een eerste succesvolle dag voor Paralympic Team Belgium op de wereldbeker Para-cycling in Oostende met al 2 medailles op de teller.  Vromant, tandem Thomas-Goeman en Clincke voegen drie medailles toe aan Belgische teller.   Onder een Oostends zonnetje pakte eerst Ewoud Vromant (goud), vervolgens de tandem Milan Thomas-Jonas Goeman (brons) en tot slot Louis Clincke (brons) drie nieuwe medailles Paralympic Team Belgium op de tweede dag van de tijdritten. De teller staat nu op vijf stuks voor Paralympic Team Belgium.   De eerste Belgen die in actie kwamen op de tweede dag van de wereldbeker in Oostende waren Thibaud Thomanne, en enkele tellen later ook Ewoud Vromant, in de tijdrit voor renners van de MC2-klasse.    Hij had zin om zijn seizoen te beginnen en heeft dat met glans gedaan : Ewoud Vromant pakte goud met de besttijd 0:26:45.402 met een gemiddelde van 45,75 km/u reed hij als een racebolide over het Oostendse parcours.     Zijn concurrent, de Fransman Alexandre Léauté moest zich tevreden stellen met zilver, de Brit Matthew Robertson vervolledigde het podium. Thibaud Thomanne werd vijftiende.   Bij de dames reed Nancy Gilliams in de WC2-categorie naar een negende plaats.   De herentandems openden de namiddagsessies. België wordt daarin vertegenwoordigd door Milan Thomas en zijn piloot Jonas Goeman (MB), en beide heren presteerden uitmuntend. Ze reden naar de derde plaats en behaalden zo hun eerste podumplek op een UCI-wereldbekerwedstrijd.    De wedstrijd werd gewonnen door de Europese kampioenen Bangma-Bos (NED), gevolgd door de vice-Paralympisch kampioenen Ter Schure-Fransen (NED).   In de klasse C5 reden Diederick Ampe (16e), Niels Verschaeren (17e) en Ken De Feyter (19e) een knappe tijdrit langs de Zeedijk.    Louis Clincke haalde sterk uit in de MC4-tijdrit: hij werd derde, een erg knappe prestatie na een lange periode van tegenslagen.   In de MC3-wedstrijd voor heren werden Raphaël Legros en Jan Vissers respectievelijk 20e en 22e.   Griet Hoet en haar pilote Anneleen Monsieur (WB) waren de laatste renners die de start namen op deze tweede competitiedag in Oostende. De tandem wou maar wat graag de titel van vorig jaar verlengen, maar beiden strandden op 10 seconden van het podium.   Temperatuur: 14 graden Bewolking: licht tot zwaar Windrichting: W vanuit zee richting Middelkerke Wereldbeker Para-cycling Oostendespinnerclock 10:5110 uur 51. Call up voor MH1-2-klasse. De eerste 5 van het wereldbekerklassement + de huidige wereldkampioen worden eerst van de MH2-klasse opgeroepen.  Daarna volgen de andere renners met ChristopheHindricq (MH2). Vervolgens de eerste 5 van MH1-klasse met Maxime Hordies (MH1) als tweede op de wereldbekerranking. .Call up voor MH1-2-klasseDe eerste 5 van het wereldbekerklassement + de huidige wereldkampioen worden eerst van de MH2-klasse opgeroepen. Daarna volgen de andere renners met ChristopheHindricq (MH2).Vervolgens de eerste 5 van MH1-klasse met Maxime Hordies (MH1) als tweede op de wereldbekerranking.clock 10:4710 uur 47.clock 10:3110 uur 31. Uitslag MT2: Celen 2e . De Amerikaan Dennis Conners (MT2) wint met 2 lengtes voor wereldkampioen Tim Celen.  Een van neen-schuddende wereldkampioen Tim Celen (MT2) komt ontgoocheld over de meet. De Colombiaan Juan Betancourt (MT2) kwam als derde binnen op 2 lengtes van Tim voor de Duitser Maximilian Jäger (MT2). .Uitslag MT2: Celen 2e De Amerikaan Dennis Conners (MT2) wint met 2 lengtes voor wereldkampioen Tim Celen. Een van neen-schuddende wereldkampioen Tim Celen (MT2) komt ontgoocheld over de meet.De Colombiaan Juan Betancourt (MT2) kwam als derde binnen op 2 lengtes van Tim voor de Duitser Maximilian Jäger (MT2).clock 10:2510 uur 25. Dennis Conners wint voor Tim Celen . Dennis Conners wint voor Tim Celen  .Dennis Conners wint voor Tim Celen Dennis Conners wint voor Tim Celen clock 10:2310 uur 23. 4 renners op 400 meter. 4 renners op 400 meter .4 renners op 400 meter4 renners op 400 meterclock 10:1810 uur 18. Laatste technische zone. Tim celen (MT2) gaat waarschijnlijk het verschil proberen te maken. Hij gaat als 3de de bocht in.  Een laatste keer vol de bochten in. Op 800 meter komt hij uit de technische zone.  Als hij een gat heeft kan hij met zijn tijdrijderscapaciteiten deze race winnen. .Laatste technische zoneTim celen (MT2) gaat waarschijnlijk het verschil proberen te maken. Hij gaat als 3de de bocht in. Een laatste keer vol de bochten in. Op 800 meter komt hij uit de technische zone. Als hij een gat heeft kan hij met zijn tijdrijderscapaciteiten deze race winnen.clock 10:1210 uur 12. Laatste ronde . Laatste ronde met 4 renners.  Tim Celen (MT2) lijkt de koers onder controle te hebben. Hij ziet er nog heel fris uit.  .Laatste ronde Laatste ronde met 4 renners. Tim Celen (MT2) lijkt de koers onder controle te hebben. Hij ziet er nog heel fris uit. clock 10:0710 uur 07. 3e doorkomst. Colombiaan Juan Betancourt (MT2) Amerikaan Dennis Conners (MT2) Duitser Maximilian Jäger (MT2) en Tim Celen  Voor het ingaan van de technische zone heeft de Spanjaard Joan Reinoso Figuerola (MT2) een vreemd manoeuvre gedaan. Hij schoot naar de andere kant van de rijbaan en kwam ten val. .3e doorkomstColombiaan Juan Betancourt (MT2)Amerikaan Dennis Conners (MT2)Duitser Maximilian Jäger (MT2)en Tim Celen Voor het ingaan van de technische zone heeft de Spanjaard Joan Reinoso Figuerola (MT2) een vreemd manoeuvre gedaan.Hij schoot naar de andere kant van de rijbaan en kwam ten val.clock 09:5909 uur 59.clock 09:4509 uur 45. 2e doorkomst aan de finish. Tim Celen (MT2), de Colombiaan Juan Betancourt (MT2), de Spanjaard Joan Reinoso Figuerola (MT2), de Amerikaan Dennis Conners (MT2), de Duitser Maximilian Jäger (MT2) en de Duitser Benno Schmidt (MT2) rijden voorop. Tim Celen controleert de koers. .2e doorkomst aan de finishTim Celen (MT2), de Colombiaan Juan Betancourt (MT2), de Spanjaard Joan Reinoso Figuerola (MT2), de Amerikaan Dennis Conners (MT2), de Duitser Maximilian Jäger (MT2) en de Duitser Benno Schmidt (MT2) rijden voorop.Tim Celen controleert de koers.clock 09:4109 uur 41. 2e doorkomst technische zone. Tim Celen (MT2) neemt zijn bocht als eerste en knalt de zone naar beneden. 6 renners voorop.  .2e doorkomst technische zoneTim Celen (MT2) neemt zijn bocht als eerste en knalt de zone naar beneden.6 renners voorop. clock 09:3809 uur 38. Hamenaar Celen groot supporter van KRC Genk. Na de Paralympics in Tokio kreeg Tim een gepersonaliseerd Genktruitje met zijn naam op.  Een fantastische gebaar van de Limburgse club die de erkenning van zijn prestatie daarmee onderschreef. .Hamenaar Celen groot supporter van KRC GenkNa de Paralympics in Tokio kreeg Tim een gepersonaliseerd Genktruitje met zijn naam op. Een fantastische gebaar van de Limburgse club die de erkenning van zijn prestatie daarmee onderschreef.clock 09:3409 uur 34. De wind heeft al een rol gespeeld . De wind heeft al een rol gespeeld want in de eerste ronde richting Middelkerke is de groep al gescheurd in verschillende groepjes. .De wind heeft al een rol gespeeld De wind heeft al een rol gespeeld want in de eerste ronde richting Middelkerke is de groep al gescheurd in verschillende groepjes.clock 09:2509 uur 25. 1e doorkomst aan finish. Met 5 renners komen ze door aan de finishlijn met Tim Celen achteraan de groep Met 10 seconden op 2 renners.  Hij lijkt de koers te controleren. .1e doorkomst aan finishMet 5 renners komen ze door aan de finishlijn met Tim Celen achteraan de groep Met 10 seconden op 2 renners. Hij lijkt de koers te controleren.clock 09:2209 uur 22. Renners aan technische zone. Als eerste scheurt Tim Celen (MT2) de zone in. Zijn spel kan beginnen.  Met z'n 6en zijn ze voorop. .Renners aan technische zoneAls eerste scheurt Tim Celen (MT2) de zone in.Zijn spel kan beginnen. Met z’n 6en zijn ze voorop.clock 09:1209 uur 12. parcours in omgekeerde richting van de tijdrit. Ze gaan vanuit Oostende richting Middelkerke.  Een rechte lijn over de zeedijk. Bijna in Middelkerke aangekomen maken ze een u-bocht om aan de andere kant van de rijbaan terug naar Oostende te rijden.  Voor het Vayamundo hotel duiken ze naar rechts en daar begint de technische zone.  7 bochten na elkaar, waar de techniciteit van Tim Celen uitgespeeld kan worden. Hij is zoveel beter als de rest als hij door de bochten scheurt gelijk een volleerde motorijder. .parcours in omgekeerde richting van de tijdritZe gaan vanuit Oostende richting Middelkerke. Een rechte lijn over de zeedijk.Bijna in Middelkerke aangekomen maken ze een u-bocht om aan de andere kant van de rijbaan terug naar Oostende te rijden. Voor het Vayamundo hotel duiken ze naar rechts en daar begint de technische zone. 7 bochten na elkaar, waar de techniciteit van Tim Celen uitgespeeld kan worden.Hij is zoveel beter als de rest als hij door de bochten scheurt gelijk een volleerde motorijder.clock 09:1109 uur 11. start MT2. 5, 3, 4, 3, 2, 1…en ze zijn vertrokken voor de wegrit van 4 ronden over 40.8 km. .start MT25, 3, 4, 3, 2, 1…en ze zijn vertrokken voor de wegrit van 4 ronden over 40.8 km.clock 09:0509 uur 05. call up is begonnen. Tim Celen wordt als eerste vanuit de wachtruimte naar voren geroepen. De eerste 5 renner worden volgens de stand van de wereldbekerstand 2021 opgeroepen.  .call up is begonnenTim Celen wordt als eerste vanuit de wachtruimte naar voren geroepen.De eerste 5 renner worden volgens de stand van de wereldbekerstand 2021 opgeroepen. clock 08:5708 uur 57. Favorieten. 24 deelnemers in de MT2-1-klasse.  Favorieten: Tim Celen, de Colombiaan Juan Betancourt, Duitser Peter-Hans Dürst, de Spanjaard Joan Reinoso Figuerola, de Amerikaan Dennis Conners en Maximilian Jäger. .Favorieten24 deelnemers in de MT2-1-klasse. Favorieten: Tim Celen, de Colombiaan Juan Betancourt, Duitser Peter-Hans Dürst, de Spanjaard Joan Reinoso Figuerola, de Amerikaan Dennis Conners en Maximilian Jäger.clock 08:40Huidig wereldkampioen Tim Celen (MT2) in volle voorbereiding voor zijn wegrit op zijn rollen. . 08 uur 40.Huidig wereldkampioen Tim Celen (MT2) in volle voorbereiding voor zijn wegrit op zijn rollen. alles weergevenalles weergevenarrow-circle Gerelateerd: paralympische sporten Een wielersport in de lift: alles wat je moet weten over Para-cycling

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement