Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

voetbal

Olimpico in lichterlaaie: Abraham kopt Roma voorbij Leicester naar de finale

Olimpico in lichterlaaie: Abraham kopt Roma voorbij Leicester naar de finale

do 05 mei 2022 22:55 AS Roma Leicester City einde10heenwedstrijd 1 – 142' – Geel – Gianluca Mancini12' – Doelpunt – Tammy Abraham (1 – 0)89' – Verv. Tammy Abraham door Eldor Shomurodov88' – Geel – Rick Karsdorp85' – Verv. Nicola Zalewski door Matías Viña79' – Verv. Nicolò Zaniolo door Jordan Veretout78' – Verv. Kiernan Dewsbury-Hall door Ayoze Pérez70' – Verv. Ricardo Pereira door Timothy Castagne69' – Geel – Wesley FofanaUEFA Europa Conference Leagueterugwedstrijd05-05-2022 21:0112'goalTammy Abraham1 – 0 Leicester City heeft zich niet voor het eerst kunnen plaatsen voor een Europese finale. In de eindfase van de Conference League kon het een snel openingsdoelpunt van AS Roma niet meer uitwissen. José Mourinho kan zijn schatkamer dus nog wat uitbreiden, Youri Tielemans en Timothy Castagne zijn uitgeschakeld.  De 1-1 in Engeland had al aangetoond dat er weinig verschil tussen beide teams zat, de terugmatch bevestigde die verhoudingen.   Gesteund door een vol huis schoot Roma goed uit de startblokken met een buffelstoot van Tammy Abraham op een corner, daarna gooide het elftal van José Mourinho de match meer en meer op slot.   Leicester City voetbalde bovendien veel te weinig kansen bij elkaar. Ook in de slotfase, waarin Roma zich naar het laatste fluitsignaal sleepte.   Olimpico kraaide van de pret, volksmenner Mourinho liet zich even gaan en liet alle aandacht daarna richting zijn spelersgroep glijden.   Zijn rijkgevulde palmares kan op 25 mei in Tirana aangedikt worden met de eerste trofee van de Conference League. Castagne: “Weer een tegengoal op een stilstaande fase” “We hadden beter kunnen doen”, sakkerde Timothy Castagne, vanavond invaller bij Leicester. “Maar we slikken weer een tegengoal op een corner.”   “Doelpunten op stilstaande fases hebben ons dit seizoen al veel matchen gekost. Dat maakte ook vandaag het verschil, want Roma kreeg weinig kansen meer. We hebben onszelf dus weer genekt.”   Leicester voetbalt in de competitie niet meer voor een Europees ticket. “Dat is jammer. Het wordt een leeg seizoenseinde. We moeten nu de motivatie zoeken en we moeten ons herbronnen om goed te eindigen.” Fase per faseclock 90+7' tweede helfttweede helft, minuut 97 match afgelopenclock 89'tweede helft, minuut 89. Vervanging bij AS Roma, Eldor Shomurodov erin, Tammy Abraham eruitwisselsubstitution outTammy Abrahamsubstitution inEldor ShomurodovAS Romaclock 88'Gele kaart voor Rick Karsdorp van AS Roma tijdens tweede helft, minuut 88yellow cardRick KarsdorpAS Romaclock 85'tweede helft, minuut 85. Vervanging bij AS Roma, Matías Viña erin, Nicola Zalewski eruitwisselsubstitution outNicola Zalewskisubstitution inMatías ViñaAS Romaclock 79'tweede helft, minuut 79. Vervanging bij AS Roma, Jordan Veretout erin, Nicolò Zaniolo eruitwisselsubstitution outNicolò Zaniolosubstitution inJordan VeretoutAS Romaclock 78'tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Leicester City, Ayoze Pérez erin, Kiernan Dewsbury-Hall eruitwisselsubstitution outKiernan Dewsbury-Hallsubstitution inAyoze PérezLeicester Cityclock 70'tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Leicester City, Timothy Castagne erin, Ricardo Pereira eruitwisselsubstitution outRicardo Pereirasubstitution inTimothy CastagneLeicester Cityclock 69'Gele kaart voor Wesley Fofana van Leicester City tijdens tweede helft, minuut 69yellow cardWesley FofanaLeicester Cityclock 60'tweede helft, minuut 60. Mooi moment! Claudio Ranieri komt in beeld en krijgt applaus van heel het stadion.Mooi moment! Claudio Ranieri komt in beeld en krijgt applaus van heel het stadionclock 46'  » Read More

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement