Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Sprinters of punchers op eerste dag van de Giro? “Het zag er zwaarder uit in het roadbook”

Sprinters of punchers op eerste dag van de Giro? “Het zag er zwaarder uit in het roadbook”

Giro d'Italia: Rit 1
wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 195 km
location 12u40: Boedapest – 17u13: Visegrád

startfinish

0306090120150195

  Op iets minder dan 4 kilometer van de finish zullen heel wat sprinters op de passage van zo'n 8 procent naar adem happen. ","textStripped":"Intussen heeft zowat iedereen een kijkje kunnen nemen bij de aankomstplaats van vrijdag (tussen 17 u en 17.30 u). De meningen zijn verdeeld. Op papier heeft het knikje naar de burcht van Visegrad veel weg van de Poggio, maar deze bult bevat wel een steilere passage dan de scherprechter in Milaan-Sanremo. Op iets minder dan 4 kilometer van de finish zullen heel wat sprinters op de passage van zo'n 8 procent naar adem happen.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2103337","source":"","time":"??+?","eventTime":1651762711048,"type":"TEASER","sport":"CYCLING","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/kamergenoot-over-giro-debutant-biniam-girmay-hij-is-totaal-niet-nerveus~1651760367023/","teaser":{"externalId":"1651760367023","title":"Kamergenoot over Giro-debutant Biniam Girmay: "Hij is totaal niet nerveus"","description":"Na het uitmuntende voorjaar wil Intermarché-Wanty-Gobert ook in de Giro op zijn roze wolk blijven zitten. Het rekent in de eerste plaats op Biniam Girmay, winnaar van Gent-Wevelgem. De nog maar 22-jarige Eritreeër is een van de favorieten voor de eerste roze trui morgen.","publicationDate":"2022-05-05T16:54:50+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/05/05/kamergenoot-over-giro-debutant-biniam-girmay-hij-is-totaal-niet-nerveus~1651760367023/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/05/05/25725574-cc81-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/cycling","id":"functional:sporza/sports/cycling","title":"wielrennen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/giro","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/giro","title":"Giro","description":"1073"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","title":"wielrennen"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/ploegen/w/wanty-gobert-cycling-team","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/ploegen/w/wanty-gobert-cycling-team","title":"Intermarché - Wanty - Gobert","description":"498588"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/g/girmay-biniam","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/g/girmay-biniam","title":"Biniam Girmay","description":"45955"}]}},{"eventId":"2103336","time":"??+?","eventTime":1651685597199,"text":"Het wordt kantje boord voor Caleb Ewan in de eerste rit. Als er niet van bij de voet wordt aangevallen, dan kan hij misschien overleven. Maar ik denk niet dat wij zullen rijden voor een sprint, we zullen wel kijken of hij overleeft. Caleb zal een hele goeie dag moeten hebben om te kunnen winnen. ","type":"QUOTE","sport":"CYCLING","url":"","person":"Thomas De Gendt (Lotto-Soudal)"},{"eventId":"2103335","source":"","time":"??+?","eventTime":1651685321314,"type":"TEASER","sport":"CYCLING","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/mathieu-van-der-poel-het-wordt-moeilijk-om-vrijdag-de-sprinters-te-lossen~1651669189204/","teaser":{"externalId":"1651669189204","title":"Mathieu van der Poel: "Het wordt moeilijk om vrijdag de sprinters te lossen"","description":"Voor de eindzege komt hij uiteraard niet in aanmerking, maar Mathieu van der Poel is misschien wel de grootste trekpleister in de Ronde van Italië. De 27-jarige Nederlander is een debutant en de Giro is bovendien nog maar zijn tweede grote ronde in zijn carrière. "De Giro als voorbereiding op de Tour? Neen, niet echt."","publicationDate":"2022-05-04T16:04:00+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/05/04/mathieu-van-der-poel-het-wordt-moeilijk-om-vrijdag-de-sprinters-te-lossen~1651669189204/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/05/04/4eea0f46-cbd4-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/cycling","id":"functional:sporza/sports/cycling","title":"wielrennen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/giro","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/giro","title":"Giro","description":"1073"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","title":"wielrennen"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/ploegen/c/corendon-circus","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/ploegen/c/corendon-circus","title":"Alpecin - Fenix","description":"498594"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/v/van-der-poel-mathieu","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/v/van-der-poel-mathieu","title":"Mathieu van der Poel","description":"21050"}]}},{"eventId":"2103334","title":"1e rit in de Ronde van Italië","source":"","time":"??+?","eventTime":1651685222206,"text":"

  Vergis u niet: de Ronde van Italië schiet vrijdag al uit de startblokken. Hongarije organiseert de Grande Partenza en de openingsdag heeft een vlakke etappe in petto met een venijnig staartje van 5 kilometer aan 5 procent. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Maakt Mathieu van der Poel als opperpuncher zijn favorietenrol waar of kan hij de sprinters niet dumpen? ","textStripped":"Vergis u niet: de Ronde van Italië schiet vrijdag al uit de startblokken. Hongarije organiseert de Grande Partenza en de openingsdag heeft een vlakke etappe in petto met een venijnig staartje van 5 kilometer aan 5 procent. Maakt Mathieu van der Poel als opperpuncher zijn favorietenrol waar of kan hij de sprinters niet dumpen?","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"}],"routeType":"Vlak","event":"Wegwedstrijd","hasLiveGroups":true,"hasLiveIntermediates":true,"channels":[],"sport":"cycling","externalUrl":"https://sporza.be/nl/matches/wielrennen/giro-d-italia/2022/rit-1-sprinters-of-punchers-op-eerste-dag-van-de-giro-het-zag-er-zwaarder-uit-in-het-roadbook~1636803543318/","redactedName":"Rit 1"},"matchImage":"http://cbssportz.com/wp-content/uploads/2022/05/localimages/Giro_profiel_site_22_001.jpg","host":"https://sport-components.sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/cycling/matches/3303216","interval":10}-->

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Vrijdag gaat de Ronde van Italië van start in Hongarije met een openingsrit tussen Boedapest en Visegrad. Het is een vlakke etappe met een uitsmijter van 5 km aan 5 procent. Belandt de eerste roze trui in de rugzak van een puncher of overleven de sterke sprinters?

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Fase per fase

  1. 17 uur 32.

   Advertisement. Scroll to continue reading.

   Dit is wat de kanshebbers op de ritzege in de finale te wachten staat.

  2. 17 uur 31. Eerlijk: in het roadbook zag de helling richting de finish er zwaarder uit. Het is een lastig bergje, maar het lijkt me niet onmogelijk. Al kan ik echt niet met zekerheid zeggen of ik kan meesprinten voor de zege. Arnaud Démare (Groupama-FDJ).

   Eerlijk: in het roadbook zag de helling richting de finish er zwaarder uit. Het is een lastig bergje, maar het lijkt me niet onmogelijk. Al kan ik echt niet met zekerheid zeggen of ik kan meesprinten voor de zege.
   Arnaud Démare (Groupama-FDJ)

  3. 17 uur 31. Overleven de sprinters? Intussen heeft zowat iedereen een kijkje kunnen nemen bij de aankomstplaats van vrijdag (tussen 17 u en 17.30 u). De meningen zijn verdeeld. Op papier heeft het knikje naar de burcht van Visegrad veel weg van de Poggio, maar deze bult bevat wel een steilere passage dan de scherprechter in Milaan-Sanremo.  Op iets minder dan 4 kilometer van de finish zullen heel wat sprinters op de passage van zo'n 8 procent naar adem happen. .

   Advertisement. Scroll to continue reading.

   Overleven de sprinters?

   Intussen heeft zowat iedereen een kijkje kunnen nemen bij de aankomstplaats van vrijdag (tussen 17 u en 17.30 u). De meningen zijn verdeeld.

   Op papier heeft het knikje naar de burcht van Visegrad veel weg van de Poggio, maar deze bult bevat wel een steilere passage dan de scherprechter in Milaan-Sanremo. 

   Advertisement. Scroll to continue reading.

   Op iets minder dan 4 kilometer van de finish zullen heel wat sprinters op de passage van zo’n 8 procent naar adem happen.

  4. 16 uur 58.

   Advertisement. Scroll to continue reading.
   Giro
   Advertisement. Scroll to continue reading.
   Kamergenoot over Giro-debutant Biniam Girmay: “Hij is totaal niet nerveus”

 1. 05-05-2022.

 2. 19 uur 33. Het wordt kantje boord voor Caleb Ewan in de eerste rit. Als er niet van bij de voet wordt aangevallen, dan kan hij misschien overleven. Maar ik denk niet dat wij zullen rijden voor een sprint, we zullen wel kijken of hij overleeft. Caleb zal een hele goeie dag moeten hebben om te kunnen winnen. . Thomas De Gendt (Lotto-Soudal).

  Het wordt kantje boord voor Caleb Ewan in de eerste rit. Als er niet van bij de voet wordt aangevallen, dan kan hij misschien overleven. Maar ik denk niet dat wij zullen rijden voor een sprint, we zullen wel kijken of hij overleeft. Caleb zal een hele goeie dag moeten hebben om te kunnen winnen.
  Thomas De Gendt (Lotto-Soudal)

 3. 19 uur 28.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Giro
  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Mathieu van der Poel: “Het wordt moeilijk om vrijdag de sprinters te lossen”

 4. 19 uur 27. 1e rit in de Ronde van Italië. Vergis u niet: de Ronde van Italië schiet vrijdag al uit de startblokken. Hongarije organiseert de Grande Partenza en de openingsdag heeft een vlakke etappe in petto met een venijnig staartje van 5 kilometer aan 5 procent.  Maakt Mathieu van der Poel als opperpuncher zijn favorietenrol waar of kan hij de sprinters niet dumpen? .

  1e rit in de Ronde van Italië

  Vergis u niet: de Ronde van Italië schiet vrijdag al uit de startblokken. Hongarije organiseert de Grande Partenza en de openingsdag heeft een vlakke etappe in petto met een venijnig staartje van 5 kilometer aan 5 procent. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Maakt Mathieu van der Poel als opperpuncher zijn favorietenrol waar of kan hij de sprinters niet dumpen?

 5. Op papier heeft het knikje naar de burcht van Visegrad veel weg van de Poggio, maar deze bult bevat wel een steilere passage dan de scherprechter in Milaan-Sanremo. 

  Op iets minder dan 4 kilometer van de finish zullen heel wat sprinters op de passage van zo'n 8 procent naar adem happen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Intussen heeft zowat iedereen een kijkje kunnen nemen bij de aankomstplaats van vrijdag (tussen 17 u en 17.30 u). De meningen zijn verdeeld. Op papier heeft het knikje naar de burcht van Visegrad veel weg van de Poggio, maar deze bult bevat wel een steilere passage dan de scherprechter in Milaan-Sanremo. Op iets minder dan 4 kilometer van de finish zullen heel wat sprinters op de passage van zo'n 8 procent naar adem happen.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2103337","source":"","time":"??+?","eventTime":1651762711048,"type":"TEASER","sport":"CYCLING","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/kamergenoot-over-giro-debutant-biniam-girmay-hij-is-totaal-niet-nerveus~1651760367023/","teaser":{"externalId":"1651760367023","title":"Kamergenoot over Giro-debutant Biniam Girmay: "Hij is totaal niet nerveus"","description":"Na het uitmuntende voorjaar wil Intermarché-Wanty-Gobert ook in de Giro op zijn roze wolk blijven zitten. Het rekent in de eerste plaats op Biniam Girmay, winnaar van Gent-Wevelgem. De nog maar 22-jarige Eritreeër is een van de favorieten voor de eerste roze trui morgen.","publicationDate":"2022-05-05T16:54:50+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/05/05/kamergenoot-over-giro-debutant-biniam-girmay-hij-is-totaal-niet-nerveus~1651760367023/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/05/05/25725574-cc81-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/cycling","id":"functional:sporza/sports/cycling","title":"wielrennen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/giro","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/giro","title":"Giro","description":"1073"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","title":"wielrennen"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/ploegen/w/wanty-gobert-cycling-team","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/ploegen/w/wanty-gobert-cycling-team","title":"Intermarché - Wanty - Gobert","description":"498588"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/g/girmay-biniam","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/g/girmay-biniam","title":"Biniam Girmay","description":"45955"}]}},{"eventId":"2103336","time":"??+?","eventTime":1651685597199,"text":"Het wordt kantje boord voor Caleb Ewan in de eerste rit. Als er niet van bij de voet wordt aangevallen, dan kan hij misschien overleven. Maar ik denk niet dat wij zullen rijden voor een sprint, we zullen wel kijken of hij overleeft. Caleb zal een hele goeie dag moeten hebben om te kunnen winnen. ","type":"QUOTE","sport":"CYCLING","url":"","person":"Thomas De Gendt (Lotto-Soudal)"},{"eventId":"2103335","source":"","time":"??+?","eventTime":1651685321314,"type":"TEASER","sport":"CYCLING","permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/mathieu-van-der-poel-het-wordt-moeilijk-om-vrijdag-de-sprinters-te-lossen~1651669189204/","teaser":{"externalId":"1651669189204","title":"Mathieu van der Poel: "Het wordt moeilijk om vrijdag de sprinters te lossen"","description":"Voor de eindzege komt hij uiteraard niet in aanmerking, maar Mathieu van der Poel is misschien wel de grootste trekpleister in de Ronde van Italië. De 27-jarige Nederlander is een debutant en de Giro is bovendien nog maar zijn tweede grote ronde in zijn carrière. "De Giro als voorbereiding op de Tour? Neen, niet echt."","publicationDate":"2022-05-04T16:04:00+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/05/04/mathieu-van-der-poel-het-wordt-moeilijk-om-vrijdag-de-sprinters-te-lossen~1651669189204/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/05/04/4eea0f46-cbd4-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/cycling","id":"functional:sporza/sports/cycling","title":"wielrennen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/giro","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/giro","title":"Giro","description":"1073"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","title":"wielrennen"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/ploegen/c/corendon-circus","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/ploegen/c/corendon-circus","title":"Alpecin - Fenix","description":"498594"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/v/van-der-poel-mathieu","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/v/van-der-poel-mathieu","title":"Mathieu van der Poel","description":"21050"}]}},{"eventId":"2103334","title":"1e rit in de Ronde van Italië","source":"","time":"??+?","eventTime":1651685222206,"text":"

  Vergis u niet: de Ronde van Italië schiet vrijdag al uit de startblokken. Hongarije organiseert de Grande Partenza en de openingsdag heeft een vlakke etappe in petto met een venijnig staartje van 5 kilometer aan 5 procent. 

  Maakt Mathieu van der Poel als opperpuncher zijn favorietenrol waar of kan hij de sprinters niet dumpen?

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Vergis u niet: de Ronde van Italië schiet vrijdag al uit de startblokken. Hongarije organiseert de Grande Partenza en de openingsdag heeft een vlakke etappe in petto met een venijnig staartje van 5 kilometer aan 5 procent. Maakt Mathieu van der Poel als opperpuncher zijn favorietenrol waar of kan hij de sprinters niet dumpen?","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"}],"routeType":"Vlak","event":"Wegwedstrijd","hasLiveGroups":true,"hasLiveIntermediates":true,"channels":[],"sport":"cycling","externalUrl":"https://sporza.be/nl/matches/wielrennen/giro-d-italia/2022/rit-1-sprinters-of-punchers-op-eerste-dag-van-de-giro-het-zag-er-zwaarder-uit-in-het-roadbook~1636803543318/"},"title":"Fase per fase","matchID":"3303216","layout":"default","slsHost":"https://sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/cycling/matches/3303216","interval":10}-->
  Giro d'Italia
  rit datum type rit start-finish totaal winnaar leider
  1 wegwedstrijd Boedapest – Visegrád 195 km
  2 individuele tijdrit Boedapest – Boedapest 9.2 km
  3 wegwedstrijd Kaposvár – Balatonfüred 201 km
  4 wegwedstrijdsemi bergetappe Avola – Etna 172 km
  5 wegwedstrijdsemi bergetappe Catania – Messina 174 km
  6 wegwedstrijd Palmi – Scalea 192 km
  7 wegwedstrijdbergetappe Diamante – Potenza 196 km
  8 wegwedstrijd Napels – Napels 153 km
  9 wegwedstrijdbergetappe Isernia – Blockhaus 191 km
  10 wegwedstrijd Pescara – Jesi 196 km
  11 wegwedstrijd Santarcangelo di Romagna – Reggio Emilia 203 km
  12 wegwedstrijdsemi bergetappe Parma – Genua 204 km
  13 wegwedstrijdsemi bergetappe Sanremo – Cuneo 150 km
  14 wegwedstrijdbergetappe Santena – Turijn 147 km
  15 wegwedstrijdbergetappe Rivarolo Canavese – Cogne 177 km
  16 wegwedstrijdbergetappe Salò – Aprica 202 km
  17 wegwedstrijdbergetappe Ponte di Legno – Lavarone 168 km
  18 wegwedstrijd Borgo Valsugana – Treviso 152 km
  19 wegwedstrijdbergetappe Marano Lagunare – Santuario di Castelmonte 178 km
  20 wegwedstrijdbergetappe Belluno – Passo di Fedaia 168 km
  21 individuele tijdrit Verona – Verona 17.4 km

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  ,

  Giro wielrennen
  taal- of schrijffout opgemerkt?

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Click to comment

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  voetbal

  wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

  palms

  Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

  Wielrennen

  Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

  Wielrennen

  Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

  Wielrennen

  Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

  Wielrennen

  Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

  voetbal

  Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

  Wielrennen

  Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

  Atletiek

  Elise Vanderelst (archieffoto)

  Advertisement