Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

EK judo: Mina Libeer en Jorre Verstraeten veroveren allebei brons

Het Europees kampioenschap is prima begonnen voor de Belgische ploeg. Zowel Mina Libeer als Jorre Verstraeten eindigden op het podium. Morgen is het aan Matthias Casse in Sofia.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.

,

EK judo – dag 1

Advertisement. Scroll to continue reading.
 1. 18 uur . Voor de Belgen is dag 1 van het EK judo afgelopen. Morgen komen Gabriella Willems, Sam Chouchi en wereldkampioen Matthias Casse in actie. .

  Voor de Belgen is dag 1 van het EK judo afgelopen. Morgen komen Gabriella Willems, Sam Chouchi en wereldkampioen Matthias Casse in actie.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 2. 17 uur 35. Het was een pittige kamp, maar die hebben we goed afgewerkt. Ik ben zeer tevreden dat ik die stap hogerop zet. Mina Libeer.

  Het was een pittige kamp, maar die hebben we goed afgewerkt. Ik ben zeer tevreden dat ik die stap hogerop zet.
  Mina Libeer

 3. 17 uur 28. Libeer: “Zeer tevreden dat ik die stap hoger heb kunnen maken”.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Libeer: “Zeer tevreden dat ik die stap hoger heb kunnen maken”

 4. 17 uur 27.

 5. 17 uur 22. Ook brons voor Mina Libeer! Daar is medaille nummer 2 voor de Belgen. Ook Mina Libeer (24) wint haar kamp om brons. Ze vloert de Duitse judoka Pauline Starke, die in de 2e ronde titelverdedigster Telma Monteiro uitschakelde.  Libeer opende sterk met een een beenworp (een o soto gari), goed voor een waza-ari. Die score verdubbelde ze op 16 seconden van het einde met nog een waza-ari, deze keer na een maki komi. Voor Libeer is het haar allereerste medaille op een groot kampioenschap. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Ook brons voor Mina Libeer!

  Daar is medaille nummer 2 voor de Belgen. Ook Mina Libeer (24) wint haar kamp om brons. Ze vloert de Duitse judoka Pauline Starke, die in de 2e ronde titelverdedigster Telma Monteiro uitschakelde. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Libeer opende sterk met een een beenworp (een o soto gari), goed voor een waza-ari. Die score verdubbelde ze op 16 seconden van het einde met nog een waza-ari, deze keer na een maki komi.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Voor Libeer is het haar allereerste medaille op een groot kampioenschap.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 6. 17 uur 22.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Mina Libeer (wit) in duel met Pauline Starke.

 7. 17 uur 01. Verstraeten: “Brons voelt toch een beetje als troostprijs.

  Verstraeten: “Brons voelt toch een beetje als troostprijs

 8. 17 uur .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 9. 16 uur 57. Verstraeten: “Die halve finale steekt nog”. Jorre Verstraeten heeft een abonnement op bronzen medailles. Al voor de 3e keer beëindigt hij het EK met die kleur. Goud of zilver heeft hij niet kunnen veroveren. “Of ik tevreden ben? Ja en neen”, reageert Verstraeten. “Brons voelt aan als een troostprijs. Ik had liever een andere kleur gehad.” “Natuurlijk ben ik tevreden, maar die halve finale steekt nog. Naar mijn gevoel klopten die bestraffingen niet.” De kamp om brons verliep gesloten. “Het was zoeken en geduldig blijven”, vertelt Verstraeten. “In de extra tijd heb ik op gevoel gescoord.” .

  Verstraeten: “Die halve finale steekt nog”

  Jorre Verstraeten heeft een abonnement op bronzen medailles. Al voor de 3e keer beëindigt hij het EK met die kleur. Goud of zilver heeft hij niet kunnen veroveren.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  “Of ik tevreden ben? Ja en neen”, reageert Verstraeten. “Brons voelt aan als een troostprijs. Ik had liever een andere kleur gehad.”

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  “Natuurlijk ben ik tevreden, maar die halve finale steekt nog. Naar mijn gevoel klopten die bestraffingen niet.”

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De kamp om brons verliep gesloten. “Het was zoeken en geduldig blijven”, vertelt Verstraeten. “In de extra tijd heb ik op gevoel gescoord.”

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 10. 16 uur 55. Of ik tevreden ben? Ja en neen. Dit voelt toch aan als een troostprijs. Jorre Verstraeten.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Of ik tevreden ben? Ja en neen. Dit voelt toch aan als een troostprijs.
  Jorre Verstraeten

 11. 15 uur 50.

  Jorre Verstraeten weet dat de medaille binnen is en steekt zijn duim op.

 12. 15 uur 47. Brons voor Jorre Verstraeten! Jorre Verstraeten sluit zijn Europees kampioenschap af met een bronzen medaille, na winst in de extra tijd tegen de Azeri Balabaj Agajev. Agajev maakte het Verstraeten flink lastig. Na anderhalve minuut probeerde hij te scoren met een houdgreep, maar onze landgenoot wist zich uit de netelige situatie te wringen. Voor de 4e kamp op een rij moest Verstraeten de beslissing afdwingen met een golden score. Dat lukte ook. Met een mooie worp, goed voor waza-ari, veroverde hij brons. Niet voor het eerst. Op de EK's van 2019 en 2020 stond Verstraeten ook al te blinken met brons. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Brons voor Jorre Verstraeten!

  Jorre Verstraeten sluit zijn Europees kampioenschap af met een bronzen medaille, na winst in de extra tijd tegen de Azeri Balabaj Agajev.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Agajev maakte het Verstraeten flink lastig. Na anderhalve minuut probeerde hij te scoren met een houdgreep, maar onze landgenoot wist zich uit de netelige situatie te wringen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Voor de 4e kamp op een rij moest Verstraeten de beslissing afdwingen met een golden score. Dat lukte ook.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Met een mooie worp, goed voor waza-ari, veroverde hij brons. Niet voor het eerst. Op de EK’s van 2019 en 2020 stond Verstraeten ook al te blinken met brons.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 13. 15 uur 45.

  Jorre Verstraeten in actie.

 14. 15 uur 41.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Jorre Verstraeten (in het blauw) begint aan zijn kamp om het brons.

 15. 13 uur 17. Ook Libeer mag om brons vechten. Mina Libeer mag straks om het brons kampen. In de 1e ronde van de herkansingen kreeg Libeer met Priscilla Gneto een lastige tegenstandster tegenover zich. De 30-jarige Française was op de Spelen van Londen goed voor brons in de klasse tot 52 kilogram. Gneto won de vorige 2 ontmoetingen met Libeer en scoorde na 2 minuten een waza-ari. Pas vlak voor het einde kon Libeer met een waza-ari toch nog een Golden Score afdwingen. Daarin moest Gneto wel komen, want de Française had al 2 bestraffingen achter haar naam. Libeer had de regie in handen en werd daarvoor beloond toen een vermoeide Gneto tegen haar 3e bestraffing aanliep. Onze landgenote mag straks kampen om brons. .

  Ook Libeer mag om brons vechten

  Mina Libeer mag straks om het brons kampen. In de 1e ronde van de herkansingen kreeg Libeer met Priscilla Gneto een lastige tegenstandster tegenover zich. De 30-jarige Française was op de Spelen van Londen goed voor brons in de klasse tot 52 kilogram.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Gneto won de vorige 2 ontmoetingen met Libeer en scoorde na 2 minuten een waza-ari. Pas vlak voor het einde kon Libeer met een waza-ari toch nog een Golden Score afdwingen.

  Daarin moest Gneto wel komen, want de Française had al 2 bestraffingen achter haar naam. Libeer had de regie in handen en werd daarvoor beloond toen een vermoeide Gneto tegen haar 3e bestraffing aanliep. Onze landgenote mag straks kampen om brons.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 16. 12 uur 14. Verstraeten verliest slijtageslag in halve finales. Jorre Verstraeten heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale in de categorie tot 60 kilogram. De Bulgaar Yanislav Gerchev had voor eigen volk in Sofia de hele zaal op zijn hand en mocht juichen na een zenuwslopende Golden Score. Het initiatief kwam aanvankelijk van Verstraeten, die zijn laatste vier gevechten tegen Gerchev gewonnen had. Onze landgenoot zocht, maar vond geen openingen en werd tot groot jolijt van het thuispubliek bestraft voor passief vechten na 2 minuten. In de Golden Score kreeg Verstraeten vreemd genoeg opnieuw een bestraffing en zo moest de Belg wel komen. In een slijtageslag werd ook Gerchev nog 2x bestraft voor zijn passiviteit, na ruim 9 minuten zaten beide judoka's duidelijk op hun tandvlees. Het was uiteindelijk de Bulgaar die aan het langste eind trok, na een nieuwe bestraffing voor Verstraeten. Geen goud of zilver dus voor Verstraeten, die straks wel nog mag kampen om het brons. .

  Verstraeten verliest slijtageslag in halve finales

  Jorre Verstraeten heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale in de categorie tot 60 kilogram. De Bulgaar Yanislav Gerchev had voor eigen volk in Sofia de hele zaal op zijn hand en mocht juichen na een zenuwslopende Golden Score.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Het initiatief kwam aanvankelijk van Verstraeten, die zijn laatste vier gevechten tegen Gerchev gewonnen had. Onze landgenoot zocht, maar vond geen openingen en werd tot groot jolijt van het thuispubliek bestraft voor passief vechten na 2 minuten.

  In de Golden Score kreeg Verstraeten vreemd genoeg opnieuw een bestraffing en zo moest de Belg wel komen. In een slijtageslag werd ook Gerchev nog 2x bestraft voor zijn passiviteit, na ruim 9 minuten zaten beide judoka’s duidelijk op hun tandvlees. Het was uiteindelijk de Bulgaar die aan het langste eind trok, na een nieuwe bestraffing voor Verstraeten.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Geen goud of zilver dus voor Verstraeten, die straks wel nog mag kampen om het brons.

 17. 12 uur 09. Verstraeten staat in de halve finales. Jorre Verstraeten heeft in zijn kwartfinale afgerekend met de Fransman Cédrid Revol. In een gesloten kamp probeerde Verstraeten een paar keer het verschil te maken op de grond, maar hij moest ook alert zijn bij een poging tot beenveeg van Revol. Op 55″ dacht Verstraeten een waza-ari te scoren, de VAR stak daar een stokje voor. In de Golden Score sloeg de Belg opnieuw toe, dit keer bleef de waza-ari staan. In de halve finales treft Verstraeten de 32-jarige Bulgaar Yanislav Gerchev, die twee zilveren EK-medailles op zijn palmares heeft. Verstraeten pakte in het verleden al 2x brons op het Europees Kampioenschap. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Verstraeten staat in de halve finales

  Jorre Verstraeten heeft in zijn kwartfinale afgerekend met de Fransman Cédrid Revol. In een gesloten kamp probeerde Verstraeten een paar keer het verschil te maken op de grond, maar hij moest ook alert zijn bij een poging tot beenveeg van Revol.

  Op 55″ dacht Verstraeten een waza-ari te scoren, de VAR stak daar een stokje voor. In de Golden Score sloeg de Belg opnieuw toe, dit keer bleef de waza-ari staan.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  In de halve finales treft Verstraeten de 32-jarige Bulgaar Yanislav Gerchev, die twee zilveren EK-medailles op zijn palmares heeft. Verstraeten pakte in het verleden al 2x brons op het Europees Kampioenschap.

 18. 12 uur 05. Libeer naar herkansingen. Mina Libeer was in haar kwartfinale niet opgewassen tegen Sarah Leonie Cysique, de zilveren medaille van Tokio. De Française counterde goed na zo'n 40 seconden, wat haar een waza-ari opleverde. Libeer, die wat last leek te hebben van haar linkerenkel, probeerde verschillende keren te reageren, maar Cysique was beresterk en maakte de tijd op de grond vol. Ook op het vorige EK verloor Libeer van de Française, toen in de kamp om het brons. Onze landgenote mag wel nog naar de herkansingen. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Libeer naar herkansingen

  Mina Libeer was in haar kwartfinale niet opgewassen tegen Sarah Leonie Cysique, de zilveren medaille van Tokio. De Française counterde goed na zo’n 40 seconden, wat haar een waza-ari opleverde.

  Libeer, die wat last leek te hebben van haar linkerenkel, probeerde verschillende keren te reageren, maar Cysique was beresterk en maakte de tijd op de grond vol. Ook op het vorige EK verloor Libeer van de Française, toen in de kamp om het brons. Onze landgenote mag wel nog naar de herkansingen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 19. 10 uur 56. Libeer volgt voorbeeld van Verstraeten. Ook Mina Libeer heeft zich geplaatst voor de kwartfinales. Net als Verstraeten kwam ze pas in actie in de 2e ronde, waarin ze het moest opnemen tegen de ervaren Bulgaarse Ivelina Illieva. In een gelijk opgaande kamp had Libeer zeker in de 2e wedstrijdhelft het overwicht, maar de 24-jarige Belgische kon geen score afdwingen. Dat lukte eindelijk wel in de Golden Score. Libeer smeerde haar opponente een waza-ari aan na 25 seconden en daarmee was de kous af. Libeer staat zo in de kwartfinales. Daarin komt ze Sarah Leonie Cysique tegen. De Française pakte vorige zomer nog zilver op de Olympische Spelen in Tokio. .

  Libeer volgt voorbeeld van Verstraeten

  Ook Mina Libeer heeft zich geplaatst voor de kwartfinales. Net als Verstraeten kwam ze pas in actie in de 2e ronde, waarin ze het moest opnemen tegen de ervaren Bulgaarse Ivelina Illieva.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  In een gelijk opgaande kamp had Libeer zeker in de 2e wedstrijdhelft het overwicht, maar de 24-jarige Belgische kon geen score afdwingen. Dat lukte eindelijk wel in de Golden Score. Libeer smeerde haar opponente een waza-ari aan na 25 seconden en daarmee was de kous af.

  Libeer staat zo in de kwartfinales. Daarin komt ze Sarah Leonie Cysique tegen. De Française pakte vorige zomer nog zilver op de Olympische Spelen in Tokio.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 20. 10 uur 52. Verstraeten heeft zijn handen vol in eerste kamp. Jorre Verstraeten heeft zich niet zonder moeite geplaatst voor de kwartfinales. Onze landgenoot was vrij in de 1e ronde en moest het in zijn eerste kamp opnemen tegen Ahma Yusifov uit Azerbeidzjan. Yusifov liep al vroeg in de wedstrijd tegen een bestraffing aan, maar slaagde er na een minuut wel bijna in om Verstraeten te werpen. De Belg kon nog net op zijn buik draaien en kreeg daarna zelf 2 bestraffingen tegen een agressieve Yusifov. Op de grond sleepte Verstraeten een golden score uit het vuur en daarin trok hij he laken naar zich toe met ippon. In de kwartfinales treft Verstraeten nu de Fransman Cédric Revol. .

  Verstraeten heeft zijn handen vol in eerste kamp

  Jorre Verstraeten heeft zich niet zonder moeite geplaatst voor de kwartfinales. Onze landgenoot was vrij in de 1e ronde en moest het in zijn eerste kamp opnemen tegen Ahma Yusifov uit Azerbeidzjan.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Yusifov liep al vroeg in de wedstrijd tegen een bestraffing aan, maar slaagde er na een minuut wel bijna in om Verstraeten te werpen. De Belg kon nog net op zijn buik draaien en kreeg daarna zelf 2 bestraffingen tegen een agressieve Yusifov.

  Op de grond sleepte Verstraeten een golden score uit het vuur en daarin trok hij he laken naar zich toe met ippon. In de kwartfinales treft Verstraeten nu de Fransman Cédric Revol.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

Libeer opende sterk met een een beenworp (een o soto gari), goed voor een waza-ari. Die score verdubbelde ze op 16 seconden van het einde met nog een waza-ari, deze keer na een maki komi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Voor Libeer is het haar allereerste medaille op een groot kampioenschap.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Daar is medaille nummer 2 voor de Belgen. Ook Mina Libeer (24) wint haar kamp om brons. Ze vloert de Duitse judoka Pauline Starke, die in de 2e ronde titelverdedigster Telma Monteiro uitschakelde. Libeer opende sterk met een een beenworp (een o soto gari), goed voor een waza-ari. Die score verdubbelde ze op 16 seconden van het einde met nog een waza-ari, deze keer na een maki komi. Voor Libeer is het haar allereerste medaille op een groot kampioenschap.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2898904","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1651245720000,"type":"IMAGE","sport":"GENERIC","url":"//images.vrt.be/orig/2022/04/29/12b4f02b-c7d2-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"Mina Libeer (wit) in duel met Pauline Starke.","altTag":""},{"eventId":"2898903","title":"Verstraeten: "Brons voelt toch een beetje als troostprijs","time":"??+?","eventTime":1651244460000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-0648653a-164b-4d5b-8b06-1b719e67e634","publicationId":"pbs-pub-31501d5d-61f1-43eb-9ef3-0fe248c60df3","assetName":"ITV na brons Jorre Verstraeten","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/04/29/7b1cbb74-c7d3-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/judo/2022-04/ek-judo-sofie-dag-1/jcr:content/par-body/timeline/video-9edc998a-b946-4922-9853-14d8efeaec2e"},{"eventId":"2898902","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1651244400000,"type":"INSTAGRAM","sport":"GENERIC","instagramId":"Cc7-970oXyI"},{"eventId":"2898789","title":"Verstraeten: "Die halve finale steekt nog"","source":"","time":"??+?","eventTime":1651244258414,"text":"

Jorre Verstraeten heeft een abonnement op bronzen medailles. Al voor de 3e keer beëindigt hij het EK met die kleur. Goud of zilver heeft hij niet kunnen veroveren.

Advertisement. Scroll to continue reading.

"Of ik tevreden ben? Ja en neen", reageert Verstraeten. "Brons voelt aan als een troostprijs. Ik had liever een andere kleur gehad."

Advertisement. Scroll to continue reading.

"Natuurlijk ben ik tevreden, maar die halve finale steekt nog. Naar mijn gevoel klopten die bestraffingen niet."

Advertisement. Scroll to continue reading.

De kamp om brons verliep gesloten. "Het was zoeken en geduldig blijven", vertelt Verstraeten. "In de extra tijd heb ik op gevoel gescoord." ","textStripped":"Jorre Verstraeten heeft een abonnement op bronzen medailles. Al voor de 3e keer beëindigt hij het EK met die kleur. Goud of zilver heeft hij niet kunnen veroveren. "Of ik tevreden ben? Ja en neen", reageert Verstraeten. "Brons voelt aan als een troostprijs. Ik had liever een andere kleur gehad." "Natuurlijk ben ik tevreden, maar die halve finale steekt nog. Naar mijn gevoel klopten die bestraffingen niet." De kamp om brons verliep gesloten. "Het was zoeken en geduldig blijven", vertelt Verstraeten. "In de extra tijd heb ik op gevoel gescoord."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2898775","time":"??+?","eventTime":1651244100000,"text":"Of ik tevreden ben? Ja en neen. Dit voelt toch aan als een troostprijs.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Jorre Verstraeten"},{"eventId":"2898632","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1651240233370,"type":"IMAGE","sport":"GENERIC","url":"//images.vrt.be/orig/2022/04/29/1bc1d260-c7c3-11ec-b07d-02b7b76bf47f.png","caption":"Jorre Verstraeten weet dat de medaille binnen is en steekt zijn duim op.","altTag":""},{"eventId":"2898631","title":"Brons voor Jorre Verstraeten!","source":"","time":"??+?","eventTime":1651240078387,"text":"

Jorre Verstraeten sluit zijn Europees kampioenschap af met een bronzen medaille, na winst in de extra tijd tegen de Azeri Balabaj Agajev.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Agajev maakte het Verstraeten flink lastig. Na anderhalve minuut probeerde hij te scoren met een houdgreep, maar onze landgenoot wist zich uit de netelige situatie te wringen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Voor de 4e kamp op een rij moest Verstraeten de beslissing afdwingen met een golden score. Dat lukte ook.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Met een mooie worp, goed voor waza-ari, veroverde hij brons. Niet voor het eerst. Op de EK's van 2019 en 2020 stond Verstraeten ook al te blinken met brons.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Jorre Verstraeten sluit zijn Europees kampioenschap af met een bronzen medaille, na winst in de extra tijd tegen de Azeri Balabaj Agajev. Agajev maakte het Verstraeten flink lastig. Na anderhalve minuut probeerde hij te scoren met een houdgreep, maar onze landgenoot wist zich uit de netelige situatie te wringen. Voor de 4e kamp op een rij moest Verstraeten de beslissing afdwingen met een golden score. Dat lukte ook. Met een mooie worp, goed voor waza-ari, veroverde hij brons. Niet voor het eerst. Op de EK's van 2019 en 2020 stond Verstraeten ook al te blinken met brons.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2898633","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1651239900000,"type":"IMAGE","sport":"GENERIC","url":"//images.vrt.be/orig/2022/04/29/d4f1abfc-c7c7-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"Jorre Verstraeten in actie.","altTag":""},{"eventId":"2898630","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1651239660000,"type":"IMAGE","sport":"GENERIC","url":"//images.vrt.be/orig/2022/04/29/11e66f39-c7c2-11ec-b07d-02b7b76bf47f.png","caption":"Jorre Verstraeten (in het blauw) begint aan zijn kamp om het brons.","altTag":""},{"eventId":"2882398","title":"Ook Libeer mag om brons vechten","source":"","time":"??+?","eventTime":1651231056289,"text":"

Mina Libeer mag straks om het brons kampen. In de 1e ronde van de herkansingen kreeg Libeer met Priscilla Gneto een lastige tegenstandster tegenover zich. De 30-jarige Française was op de Spelen van Londen goed voor brons in de klasse tot 52 kilogram. Gneto won de vorige 2 ontmoetingen met Libeer en scoorde na 2 minuten een waza-ari. Pas vlak voor het einde kon Libeer met een waza-ari toch nog een Golden Score afdwingen. Daarin moest Gneto wel komen, want de Française had al 2 bestraffingen achter haar naam. Libeer had de regie in handen en werd daarvoor beloond toen een vermoeide Gneto tegen haar 3e bestraffing aanliep. Onze landgenote mag straks kampen om brons. ","textStripped":"Mina Libeer mag straks om het brons kampen. In de 1e ronde van de herkansingen kreeg Libeer met Priscilla Gneto een lastige tegenstandster tegenover zich. De 30-jarige Française was op de Spelen van Londen goed voor brons in de klasse tot 52 kilogram. Gneto won de vorige 2 ontmoetingen met Libeer en scoorde na 2 minuten een waza-ari. Pas vlak voor het einde kon Libeer met een waza-ari toch nog een Golden Score afdwingen. Daarin moest Gneto wel komen, want de Française had al 2 bestraffingen achter haar naam. Libeer had de regie in handen en werd daarvoor beloond toen een vermoeide Gneto tegen haar 3e bestraffing aanliep. Onze landgenote mag straks kampen om brons.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2882397","title":"Verstraeten verliest slijtageslag in halve finales","source":"","time":"??+?","eventTime":1651227257199,"text":"

Jorre Verstraeten heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale in de categorie tot 60 kilogram. De Bulgaar Yanislav Gerchev had voor eigen volk in Sofia de hele zaal op zijn hand en mocht juichen na een zenuwslopende Golden Score. Het initiatief kwam aanvankelijk van Verstraeten, die zijn laatste vier gevechten tegen Gerchev gewonnen had. Onze landgenoot zocht, maar vond geen openingen en werd tot groot jolijt van het thuispubliek bestraft voor passief vechten na 2 minuten. In de Golden Score kreeg Verstraeten vreemd genoeg opnieuw een bestraffing en zo moest de Belg wel komen. In een slijtageslag werd ook Gerchev nog 2x bestraft voor zijn passiviteit, na ruim 9 minuten zaten beide judoka's duidelijk op hun tandvlees. Het was uiteindelijk de Bulgaar die aan het langste eind trok, na een nieuwe bestraffing voor Verstraeten. Geen goud of zilver dus voor Verstraeten, die straks wel nog mag kampen om het brons.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Jorre Verstraeten heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale in de categorie tot 60 kilogram. De Bulgaar Yanislav Gerchev had voor eigen volk in Sofia de hele zaal op zijn hand en mocht juichen na een zenuwslopende Golden Score. Het initiatief kwam aanvankelijk van Verstraeten, die zijn laatste vier gevechten tegen Gerchev gewonnen had. Onze landgenoot zocht, maar vond geen openingen en werd tot groot jolijt van het thuispubliek bestraft voor passief vechten na 2 minuten. In de Golden Score kreeg Verstraeten vreemd genoeg opnieuw een bestraffing en zo moest de Belg wel komen. In een slijtageslag werd ook Gerchev nog 2x bestraft voor zijn passiviteit, na ruim 9 minuten zaten beide judoka's duidelijk op hun tandvlees. Het was uiteindelijk de Bulgaar die aan het langste eind trok, na een nieuwe bestraffing voor Verstraeten. Geen goud of zilver dus voor Verstraeten, die straks wel nog mag kampen om het brons.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2882154","title":"Verstraeten staat in de halve finales","source":"","time":"??+?","eventTime":1651226985447,"text":"

Jorre Verstraeten heeft in zijn kwartfinale afgerekend met de Fransman Cédrid Revol. In een gesloten kamp probeerde Verstraeten een paar keer het verschil te maken op de grond, maar hij moest ook alert zijn bij een poging tot beenveeg van Revol. Op 55" dacht Verstraeten een waza-ari te scoren, de VAR stak daar een stokje voor. In de Golden Score sloeg de Belg opnieuw toe, dit keer bleef de waza-ari staan. In de halve finales treft Verstraeten de 32-jarige Bulgaar Yanislav Gerchev, die twee zilveren EK-medailles op zijn palmares heeft. Verstraeten pakte in het verleden al 2x brons op het Europees Kampioenschap. ","textStripped":"Jorre Verstraeten heeft in zijn kwartfinale afgerekend met de Fransman Cédrid Revol. In een gesloten kamp probeerde Verstraeten een paar keer het verschil te maken op de grond, maar hij moest ook alert zijn bij een poging tot beenveeg van Revol. Op 55" dacht Verstraeten een waza-ari te scoren, de VAR stak daar een stokje voor. In de Golden Score sloeg de Belg opnieuw toe, dit keer bleef de waza-ari staan. In de halve finales treft Verstraeten de 32-jarige Bulgaar Yanislav Gerchev, die twee zilveren EK-medailles op zijn palmares heeft. Verstraeten pakte in het verleden al 2x brons op het Europees Kampioenschap.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2882135","title":"Libeer naar herkansingen","source":"","time":"??+?","eventTime":1651226752944,"text":"

Mina Libeer was in haar kwartfinale niet opgewassen tegen Sarah Leonie Cysique, de zilveren medaille van Tokio. De Française counterde goed na zo'n 40 seconden, wat haar een waza-ari opleverde. Libeer, die wat last leek te hebben van haar linkerenkel, probeerde verschillende keren te reageren, maar Cysique was beresterk en maakte de tijd op de grond vol. Ook op het vorige EK verloor Libeer van de Française, toen in de kamp om het brons. Onze landgenote mag wel nog naar de herkansingen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Mina Libeer was in haar kwartfinale niet opgewassen tegen Sarah Leonie Cysique, de zilveren medaille van Tokio. De Française counterde goed na zo'n 40 seconden, wat haar een waza-ari opleverde. Libeer, die wat last leek te hebben van haar linkerenkel, probeerde verschillende keren te reageren, maar Cysique was beresterk en maakte de tijd op de grond vol. Ook op het vorige EK verloor Libeer van de Française, toen in de kamp om het brons. Onze landgenote mag wel nog naar de herkansingen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2881959","title":"Libeer volgt voorbeeld van Verstraeten","source":"","time":"??+?","eventTime":1651222619122,"text":"

Ook Mina Libeer heeft zich geplaatst voor de kwartfinales. Net als Verstraeten kwam ze pas in actie in de 2e ronde, waarin ze het moest opnemen tegen de ervaren Bulgaarse Ivelina Illieva. In een gelijk opgaande kamp had Libeer zeker in de 2e wedstrijdhelft het overwicht, maar de 24-jarige Belgische kon geen score afdwingen. Dat lukte eindelijk wel in de Golden Score. Libeer smeerde haar opponente een waza-ari aan na 25 seconden en daarmee was de kous af. Libeer staat zo in de kwartfinales. Daarin komt ze Sarah Leonie Cysique tegen. De Française pakte vorige zomer nog zilver op de Olympische Spelen in Tokio. ","textStripped":"Ook Mina Libeer heeft zich geplaatst voor de kwartfinales. Net als Verstraeten kwam ze pas in actie in de 2e ronde, waarin ze het moest opnemen tegen de ervaren Bulgaarse Ivelina Illieva. In een gelijk opgaande kamp had Libeer zeker in de 2e wedstrijdhelft het overwicht, maar de 24-jarige Belgische kon geen score afdwingen. Dat lukte eindelijk wel in de Golden Score. Libeer smeerde haar opponente een waza-ari aan na 25 seconden en daarmee was de kous af. Libeer staat zo in de kwartfinales. Daarin komt ze Sarah Leonie Cysique tegen. De Française pakte vorige zomer nog zilver op de Olympische Spelen in Tokio.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2881954","title":"Verstraeten heeft zijn handen vol in eerste kamp","source":"","time":"??+?","eventTime":1651222343181,"text":"

Jorre Verstraeten heeft zich niet zonder moeite geplaatst voor de kwartfinales. Onze landgenoot was vrij in de 1e ronde en moest het in zijn eerste kamp opnemen tegen Ahma Yusifov uit Azerbeidzjan. Yusifov liep al vroeg in de wedstrijd tegen een bestraffing aan, maar slaagde er na een minuut wel bijna in om Verstraeten te werpen. De Belg kon nog net op zijn buik draaien en kreeg daarna zelf 2 bestraffingen tegen een agressieve Yusifov. Op de grond sleepte Verstraeten een golden score uit het vuur en daarin trok hij he laken naar zich toe met ippon. In de kwartfinales treft Verstraeten nu de Fransman Cédric Revol.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Jorre Verstraeten heeft zich niet zonder moeite geplaatst voor de kwartfinales. Onze landgenoot was vrij in de 1e ronde en moest het in zijn eerste kamp opnemen tegen Ahma Yusifov uit Azerbeidzjan. Yusifov liep al vroeg in de wedstrijd tegen een bestraffing aan, maar slaagde er na een minuut wel bijna in om Verstraeten te werpen. De Belg kon nog net op zijn buik draaien en kreeg daarna zelf 2 bestraffingen tegen een agressieve Yusifov. Op de grond sleepte Verstraeten een golden score uit het vuur en daarin trok hij he laken naar zich toe met ippon. In de kwartfinales treft Verstraeten nu de Fransman Cédric Revol.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2881934","title":"Salens vecht tegen de tranen: "Dit pikt"","time":"??+?","eventTime":1651222148613,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-50c6c869-7f8e-4a32-9c7e-d585623165ff","publicationId":"pbs-pub-31501d5d-61f1-43eb-9ef3-0fe248c60df3","assetName":"Fast EK judo _ intv Ellen Salens","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2022/04/29/56c7ef88-c799-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/judo/2022-04/ek-judo-sofie-dag-1/jcr:content/par-body/timeline/video-1fc2bab9-40ca-453e-968e-c4ac7eb8dc04"},{"eventId":"2881940","time":"??+?","eventTime":1651221900000,"text":"Dit is niet per se een tegenslag. Voor mij is dit een leerproces. Ik weet waaraan ik moet werken tegen de toppers.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Ellen Salens"},{"eventId":"2881906","title":"Saelens bijt haar tanden stuk op Boukli","source":"","time":"??+?","eventTime":1651218346926,"text":"

Ellen Salens heeft niet voor een stunt kunnen zorgen in de 2e ronde. De Belgische moest haar meerdere erkennen in de Française Shirine Boukli, de Europese kampioene van 2020. Boukli scoorde al vroeg in de wedstrijd een waza-ari en deed even later de boeken toe met een ippon. Exit Salens dus, die ontgoocheld moest afdruipen. Bij de vorige twee EK's had onze landgenote de 1e ronde telkens niet overleefd, nu eindigt haar avontuur in de 2e ronde. ","textStripped":"Ellen Salens heeft niet voor een stunt kunnen zorgen in de 2e ronde. De Belgische moest haar meerdere erkennen in de Française Shirine Boukli, de Europese kampioene van 2020. Boukli scoorde al vroeg in de wedstrijd een waza-ari en deed even later de boeken toe met een ippon. Exit Salens dus, die ontgoocheld moest afdruipen. Bij de vorige twee EK's had onze landgenote de 1e ronde telkens niet overleefd, nu eindigt haar avontuur in de 2e ronde.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2881857","title":"Salens wint haar eerste kamp","source":"","time":"??+?","eventTime":1651214711700,"text":"

In de categorie tot 48 kilogram heeft Ellen Salens haar eerste kamp vlot gewonnen. De 25-jarige Belgische domineerde haar kamp tegen Aleksa Georgieva uit Bulgarije. Salens pakte halfweg het gevecht ui met een beenveeg die geen score opleverde. Maar de VAR nam de beelden nog eens onder de loep en kende Salens toch een waza-ari toe. Onze landgenote hield vervolgens de controle en telde Georgieva in het slot uit met een armklem. In de 2e ronde wacht Salens wel een aartsmoeilijke opdracht. Dan neem ze het op tegen gewezen Europees kampioenen Shirine Boukli. Salens kon de Française nog nooit verslaan.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"In de categorie tot 48 kilogram heeft Ellen Salens haar eerste kamp vlot gewonnen. De 25-jarige Belgische domineerde haar kamp tegen Aleksa Georgieva uit Bulgarije. Salens pakte halfweg het gevecht ui met een beenveeg die geen score opleverde. Maar de VAR nam de beelden nog eens onder de loep en kende Salens toch een waza-ari toe. Onze landgenote hield vervolgens de controle en telde Georgieva in het slot uit met een armklem. In de 2e ronde wacht Salens wel een aartsmoeilijke opdracht. Dan neem ze het op tegen gewezen Europees kampioenen Shirine Boukli. Salens kon de Française nog nooit verslaan.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2877140","source":"","time":"??+?","eventTime":1650982635442,"type":"TEASER","sport":"GENERIC","permalink":"https://sporza.be/nl/2022/04/24/sportweekend-blikt-vooruit-naar-het-ek-judo-met-matthias-casse~1650822792580/","teaser":{"externalId":"1650822792580","title":"Sportweekend blikt vooruit naar het EK judo met Matthias Casse: "Gaan niet licht over het kiezen van nieuwe coach"","publicationDate":"2022-04-24T20:14:26+0200","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2022/04/24/sportweekend-blikt-vooruit-naar-het-ek-judo-met-matthias-casse~1650822792580/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2022/04/24/60823951-c3fa-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/judo","id":"functional:sporza/sports/judo","title":"judo","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/programmas/sportweekend","id":"functional:sporza/categories/programmas/sportweekend","title":"sportweekend","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/programmas/sportweekend/sportweekend-van-24-april","id":"functional:sporza/categories/programmas/sportweekend/sportweekend-van-24-april","title":"Sportweekend van 24 april","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/andere-sporten/judo","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/andere-sporten/judo","title":"Judo","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/andere-sporten/judo/spelers/matthias-casse","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/andere-sporten/judo/spelers/matthias-casse","title":"Matthias Casse","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/video","id":"functional:sporza/categories/video","title":"video","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/Sporzatips","id":"functional:sporza/categories/Sporzatips","title":"Sporzatips","description":""}]}}],"teams":[],"highlight":false,"_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3312790"}},"channels":[],"sport":"generic","externalUrl":"https://sporza.be/nl/matches/judo/2022-04/ek-judo-mina-libeer-en-jorre-verstraeten-veroveren-allebei-brons~1650982088445/"},"title":"EK judo - dag 1","matchID":"3312790","layout":"default","slsHost":"https://sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3312790","interval":10}-->
Judo Andere sporten Jorre Verstraeten
taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Advertisement