Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Max Verstappen domineert in Imola, stuurfout kost Charles Leclerc dure WK-punten

Ferrari baalt na chaotische start Met winst in de sprintrace zaterdag had Verstappen een perfecte generale repetitie afgelegd in Imola. WK-leider Leclerc startte vanop positie twee, de twee luitenanten – Pérez en Sainz –  vulden de tweede rij. Lewis Hamilton kwam er zaterdag niet aan te pas en zou ook zondag geen rol van betekenis spelen.   Verstappen deed dat wel en maakte vanaf de start duidelijk dat het zijn dag zou worden. Een kanonstart bracht hem op het natte parcours al vroeg in een zetel, een even goede start van Pérez zorgde ervoor dat Red Bull vooraan kon controleren.   Leclerc daarentegen was veel minder goed weg. De WK-leider zakte al snel weg naar plek 4 en zou een hele namiddag moeten achtervolgen. Het was niet het dagje van Ferrari, want ook Sainz kende een dramatische start. De Spanjaard tikte Ricciardo aan en ging van de baan: zijn wedstrijd zat er zo na een halve minuut al op. De wedstrijd van Carlos Sainz duurde nog geen ronde. Verstappen op cruisecontrol naar winst, Leclerc knoeit Red Bull kon vooraan controleren en deed dat met verve. Verstappen kwam geen moment in gevaar en freewheelde onbedreigd naar zijn tweede zege van het seizoen. Pérez voelde enkele malen de hete adem van Leclerc, maar wist de Ferrari van de Monegask keer op keer af te houden. Het podium leek zo vast te liggen, tot Leclerc zo’n tien ronden voor het einde een peperdure stuurfout maakte: met een pirouette vloog hij de kant in en hij verloor veel tijd. Na een noodzakelijk bezoekje aan de pits kwam hij pas als 8e terug de baan op. Uiteindelijk zou hij nog 6e worden. En zo is na vier races de koek voorlopig verdeeld tussen Leclerc en Verstappen, die elk al twee keer wonnen. Door zijn zege nadert Verstappen ook opnieuw in de WK-stand op leider Leclerc. De Nederlander rukt op naar plek twee en staat nog 27 punten achter. Korte reacties na de GP van Emilia-Romagna: Gerelateerd: Formule 1 Max Verstappen trekt laken naar zich toe in sprintrace in Imola Formule 1 Lewis Hamilton na anonieme sprintrace: “We doen duidelijk niet mee voor de wereldtitel”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement